Hirdetés
- Kanadában sem lesz olcsó az S25 Edge
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Ha már így felvetődött a téma: Bármilyen MHL-es adapter kábel jó? Mire érdemes odafigyelni?
Cyberpunk
Nem tudom Karavik fórum társ mit, hol olvasott, de én 8 magos cuccról most hallok először. Ilyen egyedül (tudtommal) csak az MTK-nak van, ahogy írtad. De az nem tűnik valami combos cuccnak. A "wow faktor", hogy, uhh, 8 mag, sokkal nagyobb, mint a benne rejlő teljesítmény. Én az első hírekben S800-ról később pedig Tegra 4-ről hallottam. Egy biztos. Olyan cuccot fognak letenni az asztalra, ami odaver majd picit a nagyoknak. Szerintem Tegra lesz, mert nincs még sok ilyen készülék, és talán még erősebbnek tűnik, mint az S800. -
Neck
veterán
Milyen kábellel lehetne a telefon képét tv-re küldeni? Tudtok linkelni nekem egyet? A TV normál HDMI csatlakozóval rendelkezik.
-
Karavik
veterán
Úgy néz ki, hogy az Mi3 mégsem Snapdragon 800 SoC-al fog érkezni, hanem (eddig nem publikus) 8 magos processzorral. Érdekes, hogy még mindig nem tisztázódtak a körülmények...
-
tomic
addikt
Köszi nektek.
Annyit kérdeznék még mi a menete a CWM Recovery telepítésének? Honnan kell és hogyan? -
peanar
senior tag
Ha csak romot telepítesz és az összefoglalóban leírtak alapján (wipe-al) akkor nem fog eltűnni!
Persze,azért a képek lementése a sz.gépre sohasem árt
A MiFlas-el már óvatosabban kell bánni,attól függően,hogy hogyan,mit állítasz be,de ha a flash_all_wipe-ot választod ki,akkor gyalul mindent. Én azzal egyszer megszívtam,ugrott minden,ami a telón volt.
-
tomic
addikt
Rom telepítés előtt állok. Érdeklődnék a fényképek el tudnak-e veszni amik a telefonon vannak?
-
Neck
veterán
Pedig van
Németben meg, $199 / $249 helyett €199 / €249, de még így is nagyon jó!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Nando36 #4768 üzenetére
A két készülék - véleményem szerint - nem mérhető össze. Ahogy azt lentebb írtam, nekem rengeteget számított a döntésnél a méret. Ha nem így lett volna, akkor már lehet én is vettem volna egy SGS4-et vagy HTC One-t.
A mérten felül pedig pl. ott van a szuper MIUI Rom, és a "dual boot" lehetősége. Én nem bántam meg.
-
Gabó75
senior tag
Tud valaki egy jó videó rögzítő appot? Fényképező appom van, de videós nincs.
CM 10.2 alá lenne rá szükségem.
Ez a teló nagyon durva. Kezelhető méret, erős hardver stb. Lehetséges a ténylegesen két különböző rom kezelés. Azért az tök durva, hogy az egy rendszeren a legújabb CM vagy Stock van, a másikon pedig egy tuningolt Miui. Ezek már olyan gyorsak, hogy tényleg nincs akadás és a fogyasztás is rendben van. Ha rajtam múlik, nem cserélem le sokáig. -
<Adamsky>
nagyúr
Szerintem meg vigyázzon mindenki a kis Mi2-jére, mert egyhamar nem lesznek itt újra normális méretű telefonok. A nagy gyártóknál épp csak megjelentek a "mini"-k, de szerintem addig nem fognak teret (piacot) nyerni, míg nem csak méretükben, de tudásukban is elmaradnak a nagytesótól (ld. HTC, Samsung. Mosolyogva olvastam a teszteket, hogy kompakt méret, meg óriási teljesítmény ... aztán ránéztem a Mi2S-emre
). A kínaiaknál viszont még javában dívik a phablet láz. Elég csak egy pillantást vetni a Gizchina-ra. 5" alatt szinte nincs készülék. Az egyedüli reménykeltő hír szerintem a Sony erősödése, ill. hogy lesz Honami mini. Ami ha tényleg olyan lesz, amilyennek írják, akkor az tényleg odab@** majd.
-
jilian
addikt
Azért most, hogy kijött egy leendő konkurencia, nagyon kíváncsi leszek az MI 3 ezt mivel tudja még felülmúlni...
Ha ezt a bélt, beletuszkolja egy 4,7 collba. .meglenne a karácsonyi ajándékom.
-
hriska
aktív tag
válasz
vagyula #4754 üzenetére
Nálam is ezek vannak beállítva,kivéve a frissítés,az manuális.De mindegy,majd lesz kézi beállítás.
Más.:Az előbb elszált a QDT 14-es holo-n a statusbaron a wifi jel,aaz akksi százalékos jel és a hálózati térerő kék színe.Fehér lett.Maga az akksi és a szolgáltató maradt kék.
Újraindítás sem segít.Nah,valahogy visszajött,de a százalék még mindig fehér
-
Gabó75
senior tag
True Dual boot be van kapcsolva. System 1-en Holo 4.3, System 2-n Wajk legújabb romja. Kipróbálnám a CM 10.2-t a Holo helyén. Tudom CWM-ben csak a System 1-et wipe-olni?
-
vagyula
senior tag
válasz
leszilaci #4752 üzenetére
A gyári JLB21 és az általam készített stabil rom nem fér meg egymással,mivel az egyik odexed, a másik deodexed verzió.Tehát mindenképp javasolt a TrueDualBoot bekapcsolása...
@hriska
Nálam ez a beállítás van + frissítés (helszín és időjárás) feloldáskor a fancynél.Bármikor feloldom a kijelzőt, mindig "utánafrissül" az a kerület,ahol éppen tartózkodom.
Ami fontos:
Helyszín beállításnál időjárás szolgáltató accuweather
Geocoder:Geonames
Földrajzi hely van csak kipipálva... -
hriska
aktív tag
válasz
vagyula #4740 üzenetére
Ennek örülök,hogy neked megy.
De azt nem értem,hogy az egyik rendszeren megy (QDT) megy,és azonnal érzékeli GPS nélkül a tartozkodási helyemet,a másikon (JLB) meg mellélő nem is kis távolsággal.
Évek óta ezt használom,ismerem a beállításait,pont ezért is nem értem a dolgot.
A telefon júliusi gyártású,JLB 20-al kaptam alapból.Lehet ez összefüggésben azzal hogy neked ez tökéletesen működik,nekem pedig nem? -
leszilaci
csendes tag
válasz
<Adamsky> #4750 üzenetére
- Nem kapcsoltam be a TrueDualBoot-os boszorkányságot, ezért is kérdezem, hogy ez így (gyári JLB21, és vagyula féle stabil JLB) használható-e együtt, vagy inkább maradjak csak az egyiknél?
(egyelőre még ott tartok, megelégszem annyival, hogy csak 1 működjön nekem megfelelően belakva
)
Jelenleg a gyári verzió van mind a két partíción, így nagy valószínűséggel nem veszik össze saját magával
igaz, nem is váltogatom.
- Nem telepítettem semmilyen levelező programot.
A gyári, beépített levelezőklienst állítgattam.
Exchange frankón megy push-sal.
Gmail fióknál csak időzítve akar frissíteni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
leszilaci #4745 üzenetére
"... kb 8-14 egységnyi valamit számolt-változtatott ... "
A "true dual boot" (TDB) be van kapcsolva? Ez a visszaszámolós valami, szerintem az lesz, amikor a felhasználói alkalmazásokat pakolja át (vagy optimalizálja? - majd a tapasztaltabbak kijavítanak).
"... MiRecovery-újraindítással átléptem egyik rendszerről a másikra ..."
Pontosítanék. Nagy valószínűséggel nincs bekapcsolva a TDB. Én magam még nem használtam, de az itt olvasottak alapján ezt csak CWM-el lehet. Az előbbi gondolatmenetet folytatva, akkor mikor neked 14-ről számolt vissza, akkor az alkalmazásokat link-elte (?) át a közös data-ból az egyik system-ből a másikhoz.
Valaki azért majd légyszi lektorálja amit írtam, nehogy - már az elején - félrevezessem a kollégát.
"... Gmail-push:
biztos én vagyok a béna, de nem megy.
...
levelezés sincsen, az összes lehetőség bepipálva ..."Honnan tetted fel a Gmail-t? Szedd le a legfrissebb "Play"-t (4.3.11) mondjuk innen, majd után a Play-ből a Gmail-t. Mennie kell(ene).
-
Wajk
addikt
válasz
Cyberpunk #4748 üzenetére
próbálkozz innen... van pár régebbi, ha az újabbak nem jönnek be.
A ROMok tartalmazzák a radio-t is, így az is ha nem is mindig, de frissül
(NON-HLOS.bin) -
Cyberpunk
félisten
Mi a legfrissebb radio rom? Kezd elegem lenni, hogy folyton eldobálja a mobilnetet.
-
Wajk
addikt
válasz
greenmeister #4746 üzenetére
Ha pár verzióval régebbi hivatalolos MIUI-ról OTA-val frissített valaki, akkor a Settings appban lehetnek gondok (FC).
Ellenben olvastam pár visszajelzést, hogy a 3.8.26-os frissítéssel híváskor gondok merültek fel,
szóval ha nálad minden OK, ne foglalkozz vele.u.i.: én nem tapasztaltam hasonlót, igaz én nem OTA-val frissítettem
-
leszilaci
csendes tag
válasz
vagyula #4728 üzenetére
Szia!
GPS:
Feltepítettem az általad készült verziót, de sajnos ugyanúgy nem működött a gps.
Aztán kisétáltam az épületből, az utcára és pillanatok alatt megtalált.Ezután legyalultam a telefont, és visszaraktam a gyári romot.
Megint kisétáltam az épületből, és a gyári, legfrissebb verzióval is gyorsan bepozícionált a googlemaps.ROM:
Ami érdekes volt, hogy az updaterrel simán feltelepült a Te verziód, viszont MiRecovery-vel hibát jelzett 9x% után.
CWM Recovery-t nem próbáltam.Mikor az egyik partíción a Te romod volt, a másikon pedig a gyári, és MiRecovery-újraindítással átléptem egyik rendszerről a másikra, akkor kb 8-14 egységnyi valamit számolt-változtatott.
Mennyire jó ötlet, hogy egyiken a Te verziód, a másikon a gyári maradjon? Zavarhatják ezek egymást?
(jelenleg mind a két partíción a gyári van.)Egyébként üresen, friss rendszerként egy picivel gyorsabbnak éreztem az általad kigyomlált verziót.
Aztán lehet, hogy ez placebo hatásFacebook:
működik, küld értesítést ha a háttérben fut, valóban a notification-ben kellett állítani(valószínű mellényomtam, mikor először kérte a beállításokhoz az engedélyt).Gmail-push:
biztos én vagyok a béna, de nem megy.Settings->Accounts->Google->gipszjakab@gmail.com-> itt az alábbiak találhatóak:
App Data
Browser
Calendar
Contacts
People details
...
más nincs, levelezés sincsen, az összes lehetőség bepipálva.Settings->Accounts->Email->gipszjakab@gmail.com-> Email (bepipálva)
Settings->Accounts->Email->Account settings->gipszjakab@gmail.com->Data usage->Inbox check frequency-> nincs push, csak "never","every 5-10-15-30-hour"
...
15 percre állítottam. Ha never-re rakom, akkor várhatok, de jelzés nem érkezik.Módosított verziódban nem próbáltam ki a gmail-push működését.
-
peanar
senior tag
válasz
Cyberpunk #4741 üzenetére
A fancy widget valóban kiírja,akár a kerületet ahol tartózkodsz,sőt,egyes helyeken azt is,hogy a kerületen belül hol pl.:Józsefváros stb,de ez mind beállítás kérdése,hogy,mit jelenítsen meg.
Én a BZ-t használom. Alapból csak a település nevét jelzi ki,de azt is csak úgy,hogy ha te beírod,megadod hogy melyik városban,azaz hol tartózkodsz. Viszont ha kirakom a fancy widgetet widgetként,akkor nem tudom,pontosan hogy hogyan,miért,de figyeli a tornyokat (vagy a fancy widgetet) és kiírja a település nevét. -
Rabby
tag
válasz
vagyula #4737 üzenetére
Értem és tudom, hogy pontos helyet nem képes megállapítani..., nekem nem is aza kellene, hanem a google cellainfoja/wifi helymeghatározás!!!
Ezek sem működnek, holott más ROM-okon (CM10./CM10.2/MIUI/QDT14 HOLO) természetesn működött.
Most ha pl a MAPS-ben rábökök a gombra, hogy tegye a pozíciómat középre, akkor közli, hogy kapcsoljam be a helymegosztást, ami a GPS-en kívül be van! -
hriska
aktív tag
válasz
vagyula #4728 üzenetére
Szia!
Akkor ez lehet az én problémám is a Fancy Widgets-nél?
Adott az általad készített JLB21 az egyik rendszeren, a másikon a szintén általad készült QDT14-es HOLO van.
Na akkor: a QDT tökéletes a helymeghatározása a widgetnek, A JLB-n meg mellélő pár száz kilómétert.
Ugyan azok vannak mindkét rendszeren bekapcsolva a helymeghatározásnál,mégsem működik rendesen az elsőben.
Lehet ezzel kezdeni valamit,vagy ezzel egyenlőre együtt kell élni?Nálam a GPS nincs bekapcsolva,tisztán csak a GOOGLE helymeghatározása
-
vagyula
senior tag
Csak rásegíteni tudsz GPS nélkül a a Google helymeghatározó szolgáltatásával (ami Wi-Fi vagy a mobilnet segítségével dolgozik) a pontos helymeghatározáshoz természetesen GPS szükséges.
Menj be a helymeghatározás menüpontba és nézd meg ott a beállításokat.
Nem szokott gond lenni a GPS-szel,főleg,hogy GLONASS-t is ismeri. -
Cyberpunk
félisten
Engem is hamar megtalál. Én a mobilnetel szenvedek. Sokszor eldobálja, igaz itt ahol lakom szar Edge van csak, az sem valami nagyon gyors. Más készülékkel is volt gondom vele, de ez úgy látszik érzékenyebb. Azok csak malmoztak folyamatosan. Ez meg az arcomba vágja, hogy nincs kapcsolat.
Városban nincs gondom, csak itt falun.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
vagyula #4732 üzenetére
Bocs, ha kicsit lassan fogom fel ...
Szóval a stabil ROM-ban van ez a Baidunetw, és a dev. ROM-ban nincs? Ez a Baidunetw egy fájl vagy ez benne van az a korábban említett gps.config-ban? Milyen egyéb (rejtett) eltérésről tudsz még a "stable" és a "development" ROM-ok között? -
vagyula
senior tag
válasz
leszilaci #4727 üzenetére
Úgy értelmezem a stabil JLB romot használod.
Mivel alapból nem a google-re van kihegyezve a MIUI,ezért nem találhat a google maps jelet,mert a gps configban az kínai beállítások vannak.Ezért készül egy miuiandroidos verzió,amit már átkonfigurálnak a srácok, kitörlik a baidunetworklocation-t és a google-ét használja.
Szóval ez nem is nagyon fog működni sajnos, ugyanúgy mit a find my phone sem.A programokat azért nem tudod tötölni,mert rendszeralkalmazások és nincs root jogosultságod.
Facebook alkalmazásnál nézd meg az értesítés menüpontot,mert én mindig megkapom az üzenet és értesítés kijelzést is.
Gmailnél cs a fiókok és szinkronizálásnál kell a gmail szinkronizálást bekapcsolni és egyből "push" lesz, azaz ha kapsz emailt,az rögtön megérkezik a telódra is.
(Csináltam egy stabil JLB-t,ha megismerkedtél a telóval, esetleg kipróbálhatod majd azt,ott tuti működik a gps és ki vannak szedve a kínai sallangok is)
.
-
leszilaci
csendes tag
válasz
Cyberpunk #4643 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod.
Letöltöttem google playt, ennek a leírásnak az alapján
Feltettem magyar billentyűzetet. (Kii keyboard)
Időkép, facebook, viber, skype, googlemaps, endomondo sportracker, mx player.Néhány gyári programot nem lehet letörölni (pl game center, mi credit center), amik sok vizet nem zavarnak, berakosgattam ezeket egy külön mappába.
Néhány kérdésem lenne a fenti programokkal kapcsolatban:
-google maps nem talál meg, 2 hely között ugrál kb 150m-es távolságra tőlem (wifi, gps bekapcsolva). Igaz, egy épületben ülök.-endomondo nem talál meg.
-facebook alkalmazás hiába fut a háttérben, nem küld notification-t üzenet érkezésekor(bár ezt még kipróbálom újból)
-gyári levelezőkliensbe beállítottam a 2 fiókomat: exchange, és gmail, de nem jegyzi meg a nézetet, hogy mind a két fiók leveleit egyben lássam (exchange-t mutatja alapértelmezetten).
-Gmail fiók beállításánál csak ütemezett szinkronizálást lehet beállítani, pl.: 15min. Push-t nem engedi. Ezen lehet faragni? (exchange fióknál lehet push-t választani)
Ha nem jó helyere raktam a hozzászólást, másik topikba kérdezősködjek, kérlek szóljatok.
Köszönöm! -
vagyula
senior tag
válasz
vagyula #4703 üzenetére
Egy kis okosság az AOSP 4.3 Lockscreenjéhez, a CM10-ből ismert cLock widget már kirakható a záróképernyőre.
Telepítés: cwmből (widgetként látható,nem alkalmazásként)
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Van ugye egy ilyen kapcsoló a hang beállítások alatt, hogy "Vibrate when ringing". Nos én ezt valamiért csak itt, ill. ha kiteszem "quick settings"-be, tudom ki-be kapcsolni. Elixir-el nem megy, ill. ahol kibukott a dolog, az Tasker. Megnéznétek, hogy nálatok mi a helyzet? Használ még valaki Tasker-t?
-
Gabó75
senior tag
-
peanar
senior tag
A 3.8.23 verziónál hol tudom beállítani hogy a letöltés wifin,vagy mobilneten keresztül történjen?
A régebbi verzióknál a Letöltések apk megnyitásakor alul felkínálta ezt a lehetőséget,de most ez hiányzik. -
Gabó75
senior tag
válasz
vagyula #4710 üzenetére
Most mindkét rendszeren a miui 3.8.23 van fent. Szívesen kipróbálnám a Holo JB-t. Hogyan tudnám úgy felrakni, hogy az egyiken matadjon a mostani, míg a másikon a Holo. Gondolom felrakom a CWM-et, aztán utána mik lennének a lépések. Kell hozzá gondolom a True Dual boot bekapcsolása elsőre.
Köszi a segítséget előre is. -
Karavik
veterán
Furcsa 3 fájl van nálam a belső tár gyökerében, (pc-n látni adatkábeles csatlakozás esetén).
Íme:.config_p56
adstest
.06ba141d-a652-464b-b7c2-0932d1a1402b.mologiqMik ezek? Mi generálta őket? Nálatok is megvannak?
-
jilian
addikt
Ha a sys 2 -n pl.: JLB van de QDT-t(tökmindegy mire- mit) akartok felrakni, ti hogyan csináljátok?
Csak simán CWM -ből install zip from sdcard, rá a ROM -ra, vagy előtte wipe data....std. -
vagyula
senior tag
Aries 4.3 HOLO BLUE Edition V1.0
Google bootanimáció
Integrálva a Gapps,Holo Launcher HD
Deskclock lecserélve a ClockJB-reEltávolítva a kínai billentyűzet.
Holo themmed apps:
Hangouts, Calendar, Gmail, Google Play, Mms, Email, Exchange, Google Music, Google PlayGames, GoogleNow, Youtube.
(Amelyik app időközben frissül,ahhoz később készül holo téma)Telepítés menete:
A mellékelt pack használata:
1.Romtelepítés után egyből mehet rootolás az UPDATE-SuperSU-v1.51.zip fájllal.
2.Indulás után XposedInstaller_2.1.4.apk és a GravityBox_2.2.1.apk telepítése
3.RebootGravityboxban beállítható többek között a %-os akkukijelzés, extended power menu, centerclock, stb....
TrueDualBoot legyen bekapcsolva!
-
jilian
addikt
válasz
greenmeister #4699 üzenetére
Nehèz ki-be kapcsolni?
Nem èrtem ezt az alvó módos önálósítást.
Mire jó az ha egy alkalmazásra háritom ezt a kapcsolgatást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest