- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
N0zer0
senior tag
Szerintem akkor nagyon jó esélyed van, hogy visszanyerd az adatokat, mert csak a partíciós tábla változott. Csak addig ne használd a Mintet. Egy másik gépen töltsd le a Hiren's legújabb CD-jét, írd ki pendrive-ra vagy CDRW-re, beröffented rajta a GetDataBacket. Az meg fogja találni a régi partícióhatárokat, és visszaállítja a cuccost, persze elvileg kéne hozzá egy másik HDD is, mert arra a HDD-re nem lehet írni, amiről mentesz.
A GetDataBacket nem fogja zavarni, hogy most Linux partíció van rajta, mert látni fogja, hogy hol vannak NTFS-ses fájltöredékek. Az a lemez szektorait nézi át, nem a mostani partíciókkal foglalkozik.
-
quailstorm
félisten
Szerintem nincs. Eleve a partícióhatár átszeli a régi adatpartíciót. Ha visszaállítanád a táblát, akkor is csak töredékfájlok maradnának meg.
És valóban, az ajánlott programok most egyáltalán nem mennének. linuxon még nem is kellett adatot mentenem ,azt se tudom mivel kell -
N0zer0
senior tag
Jól írják, GetDataBack for NTFS, a Hiren's CD-n rajta van. Nehogy csak ezért Windowst telepíts, jobb CD-s rendszerről dolgozni. Ne írj semmit a kérdéses HDD-re, még a Linuxot se indítsd el róla!
Ha a Mint szabadon hagyta azt az XP-s partíciót, csak átszabta, akkor visszahozhatók az adatok teljes egészében, ha viszont saját magát másolta fel oda, akkor az adatok egy részének garantáltan bukó, nagy csoda, ha az összes kép helyreállítható.
Azért tanulságnak könyveld el, hogy windowsos rendszerpartíción fontos, pótolhatatlan adatot nem tárolunk, persze máshol sem (hacsak nincs róla biztonsági másolat), de rendszerpartíción aztán végképp nem. A másik, hogy minden OS telepítésénél vigyázni kell, amikor a particionálás részénél vagy, ott inkább lassíts le, mindent inkább 10x olvass át, a gombot is 5x nézd meg, vegyél 3x levegőt, mielőtt lenyomod. Nem véletlenül szoktak ilyenkor a telepítők pluszban rákérdezni, hogy biztosan akarod-e, a kiválasztott partíciókról minden adat el fog veszni. Ez nem a Linux hibája, a Windows telepítőjével is előfordul, ha nem jó partíciót vagy HDD-t választasz, akkor adatvesztés lesz. Ez a legkényesebb része egy OS telepítésének, nem szabad ész nélküli Next-Ok-Next-Ok végtelen ciklusba esni. Persze, tudom milyen az, mikor már a rutin dolgozik az ember helyett, mindenki hajlamos rá, hogy elkapja a gépszíj a nagy nyomogatási lendület közepette, aztán elég egyszer nem jól kattintani vagy benézni.
-
joecontra
addikt
Egy kis időre visszateszed az XP-t és GetDataBack for NTFS-el nekikezdesz a mentésnek.
Viszont ha jól értem a Windows partición tároltad az érzékeny adataidat az egyébként is egy öreg hiba de ha arra ment fel a Mint (azaz írás történt a nevezett területre) az nagyban csökkenti a sikeres mentés esélyét.
Üdv,
J -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Jah most esett leh, hogy a live cd-ről már nem akar bootolni. Ilyesmi azért elég meredek, meg mert a hálókari is szórakozik, először mindenképpen egy bios resettel kezdeném.
Aztán jönne az alaplapi kondenzátorok ellenőrzése, a tápfeszültségek megmérése, meg a tápegység kondenzátorainak is az ellenőrzése.Kicsit olyan "megfogtam és tönkrement" szaga van a dolognak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem teljesen ugyanaz történik mikor dvd-ről bootolsz, meg mikor vinyóról.
Annyit tudtam kideríteni, hogy az X szerver nem nagyon megy, az meg a vga-hoz köthető hiba. Az okot nem tudom, egy pont ugyanilyen gép előtt ülök most a nagyszülőknél, szintén fx 5200 van bent és semmi gondom nem volt még vele. Itt mondjuk Debian van.
Az xp-s problémára még talán egy bios reset, majd beállítás megoldás lehet. Vagy ha van, esetleg nézz egy frisebb drivert rá a gyártó oldalán és rakd fel a régi helyére.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Az Xp-s net eltűnés inkább véletlen műve, mint hogy a Mint kipróbálásához kötődne. Próbáld meg hogy eszközkezelőben leszeded a hálókari driverét és felarkod újra. Meg esetleg még a BIOS-t megnézheted, hogy ha alaplapi a net, nincs-e letiltva.
A plymouth betöltés hiba meg azt jelenti, hogy a boot animációt nem tudja betölteni valamiért. A videókártya milyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest