Új hozzászólás Aktív témák
-
calocsay
tag
válasz
#32839680 #114 üzenetére
En 2000 óta minden Linux disztribuciot teszteltem már, jelenleg az ubuntut találom a legszimpatikusabbnak. Ismerőseinek is telepítem akik szeretnék hasznalni. Szóval egyet kell értsek veled, stabil, kulturált rendszer. Ha viszont játék is kell a usernek, akkor a Linux sajnos felejtős.
-
calocsay
tag
Érdekes a felvetett problémád, ilyennel meg nem találkoztam, csak Vista alatt. Olyanok viszont mar akadt, hogy egy xp-re irt játék xp alatt nem, de Windows 7 alatt hiba nélkül teljesített, megjegyzem máig érthetetlen okokból. Nem állítom, hogy hibátlan a Windows, mert tele van a hocipője az embernek időnként vele, de a mostani rendszerekkel mar nekem alig akad gondom. A munkahelyemen Windows 8.1 van és a sokak által szidott rendszer egy 5 éves sima 2 magos gépen elfut úgy, hogy 15 másodperc a boot, és 1,5 éve, mióta használjuk, semmi gondunk nem akadt vele, nagyon stabil. De ahány ember, annyi tapasztalat, nem tudom min múlik ez, en szeretem a Linuxot is, egyedül a játék programok miatt van meg Windows-om, linuxra nem igen írnak semmi értelmeset.
-
calocsay
tag
Az 1GB a Microsoft hivatalosan közölt rendszer igénye. 64bit-ről ne is beszéljünk, mert annak 4GB RAM alatt semmi értelme. Ha meg már van 4GB RAM a gépedben, netán ennél több, akkor nem az alacsony rendszer igény fog mozgatni a Linux irányába. Általánosságban a nagy többségnek 1-2GB RAM biztosan van a gépében, vagyis az az érv, hogy mert a Linux alacsonyabb igénnyel is elszalad, elvérzett. Nehogy félre érts, nem rossz a Linux, en is használom, helyenként, de önmagában az xp támogatásának hiánya nem motivál a Linux felé. Annak ésszerű a váltás, aki csak böngészik, zenét hallgat. De ő sem ússza meg sokáig hardver bővítés es csere nélkül. Ha meg újat vesz, telepített Windows 7 a befutó, ami jelenleg a legjobb operációs rendszer a magán véleményem szerint, ami elérhető az átlag embereknek is.
-
calocsay
tag
Érdekes a cikk. Ha linuxra váltanèk, akkor Ubuntu jönne szóba, de szoba se jöhet. A Windows 7 es 8 rendszer igénye ugyan az, 1Ghz processzor 1GB ram. Nekem senki ne mondja, hogy ennél gyengèbb gépe van, mert akkor felteszem a költői kérdést, hogy mi a retket csinál vele az ember egy szöveg szerkesztésen kívül? Aki linuxra akar váltani, eddig is megtehette volna,igaz ingyenes, de ha most láttál Linuxot először, nem kívánom a driver hiányok és egyéb programok konzolból való telepítésének mizériáját. Ingyen ebéd nincs, illetve valamit valamièrt. Linux alatt a windows programjaid nem fognak menni, aki pedig eddig is csak böngészésre használta, annak azért kellett izmosítani a gépet eddig is a Youtube, ès egyéb oldalak gép igénye miatt. Személy szerint azt mondom, ha már minden áron operációs rendszert akar váltani valaki az xp megszűnése miatt, akkor vegyen egy 3-4 éves dual core használt gépet, amihez utánad vágjak a Windows 7-et szó szerint fillérekért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest