- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
feco72
Modder
Rengeteget jelent a szerszám (a jó meg különösen) és az alapanyag. Nekem most sikerült szert tennem két hiánypótló eszközre, ezekkel könnyebben/gyorsabban/pontosabban tudok dolgozni+ jó pár dolgot is meg tudok csinálni, amiről eddig csak álmodoztam. Eddig az ilyen problémákat át kellett lépni és helyette valami más megoldást kitalálni.
Viszont mindenki figyelmét felhívnám arra, hogy Ali Abbas-nak van néhány videója a neten, ahol látszik a műhelye is és nem top számítógépes kütyüi vannak. Fából csinált rengereg kiegészítőt magának, amivel a sima kéziszerszámokkal is óriési dolgokat lehet készíteni. Ezen a honlapon találhatók hasonló ötletek.
[link] -
GumisPeter
senior tag
Igen, örüljünk annak, amink van.
Nekem sok szerszámom nincs, mivel mindig szervizekben dolgoztam, a modding szele csak 2006-ban csapott meg, és ugye panellakóként nagyon helyem sincs szerszámokat tárolgatni.A műhelyek meg sosem olyan szerszámokat tartanak, amikre szükségem lehet, folyton rohanok ide-oda fúrni, esztergálni, lassan több elmegy benzinre, mintha vennék szerszámokat...
Mondjuk én olyan anyagokkal is dolgozom, amihez nem is nagyon van szerszám, acél és üveg, olyan formákhoz igazitva, amiket csak a vizvágógép tud megoldani, reszelgetni gyakorlatilag lehetetlen....
Mindig az OCC jut eszembe, amikor valamivel elakadok, ha egyszer nyerek a lottón, tuti lesz egy olyan műhely, ahol minden lesz és ahová jöhettek moddolni! -
GumisPeter
senior tag
Nekem szerencsém van, mert egy szervizben dolgozom, ez sok munkafolyamatot megkönnyít...de itt se minden minőségi szerszám, a 3-400 ft-os fúrószárakat eszi a rozsdamentes acél, nem győzök rohangálni, ilyen-olyan szerszámokért, mig odakinn szinte minden garage parádésan fel van szerelve.
Nyilván ott sincs kolbászból a kerítés, de sokkal könnyebb helyzetben vannak, mint mi...nekik hobbi, nekünk sok mindenről lemondás az, hogy egy elképzelés valóra váljék. -
ViZion
félisten
Igazad van biztosan, csak valahogy ehh...
a csiszolás és a festés nekem -ahogy Ford Fairlane mondta- olyan, mint tökgyaluval..: érdekes először, de inkább fáj.
Itthon is a gipszkartonozás, szigetelés, még első soron glettelést is megcsinálom/csináltam a házban, de utána jöjjenek a mesterek -
szab.tam
nagyúr
aha. én azt hittem, rámegyek egy 6-os átmérőjű, rádiuszos ujjmaróval, és kész.
tehát itt is érdemes előmarni, mint állványosnál, egy 6-os nak is nem árt egy 3-as előfúréás...(ha működne a hőkamra, akor ez szügségtelen lenne, mert a zárszelvénynek ugye sík oldalai vannak, rögtön bordázhatóak...)
még 1x köszi, átgondolom.
-
szab.tam
nagyúr
idézném magam:
"nem a pontos kivitelezés, hogy milyen fordulat, előtolás, kenés, stb, a kérdés.
hanem hogy egyáltalán elvileg lehetséges-e?"tehát én ezeket azért mind vágom.
mostanában "kentem" én már eleget alut, így viszonylag ismerem. (mármint kentem el...)itt a kérdés inkább az volt, hogy maga a gép elvileg alkalmas-e rá.
párhuzam, mélységtartás, aluhoz kellő fordulat egyáltalán állítható-e ezeknél, a kisebb fordulaton nincs-e nyomaték probléma, kvázi kis előtolásnál is nem fullad-e, ég-e le.
tehát a kérdés nem az alu marásának a technikája volt, hanem hogy a fára készült felősmarók elvileg jók lehetnek-e.****
alapvető problémám, hogy kb. 50mm hosszú furatot vagyok képes kialakítani az állványba fogott fúrómmal.
hosszabb szárral, 1-2 átfogással még talán 70-et, de a vége már elmászik.viszont ha felsőmaróval, a lapusrúd széléhez viszonyított távtartással, akármiylen hosszan tudok félköríves profilt bemarni, akkor a lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok.
végtelen nagy és hosszú hőcserélő szendicseket, (ahol belül, hosszan futnának a csövek), erre épülő hőfalkat tudnék faragni, viszonylag olcsón.
pl. hasonló felépítésűeket...****
ugyan már 1-2-en mondták, hogy jó lehet, de mivel szereted a fát, gondolom felsőmarsz is néha, így talán jobban meg tudod ítélni a kérdést.
-
szab.tam
nagyúr
a sok famegmunkálás miatt feltételezem, hogy van felsőmaród is.
megfelelő késsel, (maróval), elképzelhető egy ilyen géppel hosszanti, félkörív profilokat bemarni? esetleg egymás mellé párhuzamosan többet is?
konkrétan 6mm szélesen, (értelem szerűen 3mm mélyen).ilyesmiket kéne marnom:
1. (kép bal oldala.)
itt a találkozási élet fúrtam meg, ezért ilyen kajla.
2. itt már kicsit több "árok" van...
ezt esztergályos marta. aranyárban...nem a pontos kivitelezés, hogy milyen fordulat, előtolás, kenés, stb, a kérdés.
hanem hogy egyáltalán elvileg lehetséges-e?****
sokat segítene, mert a hőcserélők kialakítása még mindig nagy macerám...
igaz, az új agymenés a nagyméretű hőkamra, de még idő, mire működni fog. ez még nem aktív, de a kinézet miatt ezt is elhozom vasárnap.
-
ViZion
félisten
Nekem is tetszett, írtam is az oldaladon, de háát, Bástya elvtársat semmibe veszik
Azé' dukálna ehhez egy billentyűzet is, egered már van, ha jól emlékszem -
jones965
Modder
Igen, ez hatásos magyarázat. Jó ok arra, hogy az ember kiélhesse kreativitását.
Más: aki még nem látta volna soccer barátom legújabb munkáját, ajánlom figyelmébe.
-
intercooler
őstag
Nagyon köszönöm
És mindjárt le is írtad hogy kell
Mert az gondoltam hogy van a ház hátuljában 1 takaró lemezt amit csináltam +ban [link]
Hogy ezt úgy rögzíteném: a két lemez közé jönne ilyen 8mm-es távtartó:
És akkor innen-onnan a süllyesztett fejű csavarokkal (persze ezek belesznek majd gittelve) oldanám meg. A lemezek között meg elfér a venti kábele, meg a tartály világításához is.
+ még arra is gondoltam ha jól betudom süllyeszteni akkor a popszegecseket is lecserélem, s így a hátulja is sima leszNekem nincs ilyen fúrom, de ahol melózok van. Az nem számít hogy mekkora? mert ahogy emlékszem elég nagy.
-
becsitibi
senior tag
Most egy kis pihenőt tartok reggelig,azt folytatom,az a kis lemez az album végén,az lesz az átvezető,holnap lefestem,majd közvetlen mellette lesz egy 5 mm-es viztiszta plexi,ami pirosan lesz megvilágitva,majd természetesen az alsó takarólemezről le kell szednem a fóliát,mert kell rá fúrnom kettő lukat ahol a pci kábelek mennek majd át pont a vga alatt,illetve az oldalsót is meg kell faragnom,mert nem számolta a felső plexi vastagságával ezért belellóga lemezbe,igy nem fér be....és ha ezekkel megvagyok,akkor a ház elejével foglalkozok majd...Na és azután az összeszereléssel....
Akár itt is nézhetitek:[link]
Aztán most egy darabig nem linkelek
-
szab.tam
nagyúr
nagyon hasznos infó volt!!!
fúrószárban, dörzsárban is hss-t vettem.
a marófej elég drága mutatvány ehhez a művelethez, mert nem "v"-t kel bemarni, hanem egy félkör profilt. és mivel nem vagyok esztergályos, így legyártani, átműteni sem tudom.
múltkor azt hallottam, hogy egy ilyen fej, ami a félkör profilt marja, és elég kemény is, 16k...
(ja, az tárcsás maráshoz való fej volt, közben jöttem rá. a végén ujjmarásal lett megoldva...)10k körüli fordulat már biztos jó lehet.
még 1x nagyon köszönöm!
-
intercooler
őstag
Köszönöm az ötleteket és a tanácsokat, sok mindent nem kell a házhoz igazitani mert az előlap is kijjebb áll 5-6mm meg a teteje is, szóval az nem lesz gond. Az éleket kell majd szépen lecsiszolni aztán jó is.
Csináltam már 1 tervet is kép
Festés helyett arra gondoltam hogy kivágom a lemezt és mögé teszek plexit, hátsó felét lefújom feketére és megvilágítom élbe.
-
BL@CK
tag
Aztis figyelembe kell venni hogyha vastagabbat vágatsz akkor az kifogg állni kicsit a gépház vonalától, akármien szögből is nézed. A plexit meg lehet vékonyabban is (üveget is csak az nem olyan erős) hagyni és úgy nemlessz "kiálló" rész a házból
Legalábbis én így csinálom a sajátomat a legírtak miatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- OpenMediaVault
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mini-ITX
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- HiMedia lejátszók
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest