Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- iPhone topik
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
kelly416 #12227 üzenetére
Essien és kelly416
Jaja, én is erre jutotta, hogy a kezdő szériát követően áremelkedéssel megspékelve, de független készülékek kerültek ki a Telekomtól.
Keresztfiamnak kerestem egy telefont előbb 30k magasságában (Lenovo A2010 lett ajánlva), de úgy gondoltam inkább rászánok 50...60k-t, amire Honor 4C-t ajánlottak megvételre (~54k).
Telekomnál meg 60k-ért sikerült megrendelnem a Z1C-t, amire azt írták nem egy kategória a 4C-vel, szóval inkább azt választottam, mivel nem függőként árulták a kezdeti időszakot kivéve
-
csszorsi
csendes tag
válasz
kelly416 #12211 üzenetére
Nagyon köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat
A kamera miatt ( tudom ez még mindig csak egy telefon és nem fényképező) vacilálok nagyon, hogy melyik legyen a választott készülékem, imádtam a Z1C met de berepedtigen kijelzővel lefele ujságokkal együtt ledobtam a székre
meghalt az egész és rettegek hogy ugyan ez lesz a Z3C vel is, tudom usertől nagyon sokminden függ, és lehet egy Samuval jobban járnék, de van még 2 hónapom, addig olvasgatok még
-
hevizms
addikt
válasz
kelly416 #12166 üzenetére
A papirok közt van Cordon-os,de az csak szakvélemény.A telefont itt javittatták,az üzlet elmondása alapján.
Nem is értem az egészet hogy őszinte legyek.
Egy szerviz minek küldi el egy másikhoz szakvéleményezésre?Ez pedig a Sony márkaszervíz szintén a bolt ajánlásával:
[link]Van ennek köze a telefonokhoz?
Egyáltalán most akkor hol kellene próbálkoznom szerintetek?
-
bezz
tag
válasz
kelly416 #11917 üzenetére
"Az, hogy felajánlanak egy drágább készüléket ráfizetés nélkül, nem tudom, honnan vették,"
Nálam jó pár éve volt már erre példa, igaz nem telefon esetében.
A Canon adott egy két generációval újabb fényképezőgépet minden ráfizetés nélkül, mert a régit nem tudta javítani, ráadásul úgy, hogy a garancia is le volt már járva, de széria hibásnak minősítették az érzékelőjét és méltányosságból mindenkinél meglépték ezt, akinél tönkre ment és már nem jutott neki csere alkatrész. -
Kroni1
veterán
válasz
kelly416 #11917 üzenetére
Én nem ástam bele magam, én is azt hittem h ujraindul a gari, de valaki irta h nem igy van: az 1 év garit irja elő a törvény állítolag, a Sony 2-t ad, ezért a feltételeiben ott van h csere esetén nem indul ujra, az egy évet mindenképpen megkapod amire a törvény kötelezi őket, de ha fél éves volt a telód akkor "csak" 1.5 évet kapsz azaz folytatódik, még ez is több mint amit a törvény előir. Ezek állítólag le vannak irva a vásárlói tájékoztatóban, de sztem teljesen felesleges ezen rugózni, legalábbis nekem, mert még 1.5 garim van rá szóval bőven jól jártam. Ha nem fogadod el a drágábbat akkor se adnák vissza a pénzt sztem, az ilyen problémásoknak én félretettem volna a helyükben pár db Z1C-t aztán örüljenek annak!
Hidd el minden le van irva valahol az apróbetűs részben, de hát foglalkozzon vele a halál, igaz buktam az üvegfóliát, meg a tokomat, de sztem azért igy is korrektek voltak.
tsigalko87: És kellett ráfizetned? Mert a Z3C sztem drágább náluk mint az 1C volt mikor bejött nem?! Mert akkor lehet jobb lett volna neked is ha szőrén cserélik..
-
Kroni1
veterán
válasz
kelly416 #11915 üzenetére
Azt sztem hiába kérted volna, nem adták volna vissza semmiképp.. Nekik olcsóbb egy cserekészüléket kiadni, és természetesen tudják h mégrosszabbul járnának, ha a pénzből más gyártónál veszel telót, ezért ilyen opciód nincs is.
Janaboy: Itt valami olyan van, (korábban már irta is valaki) hogy 1 év lenne a kötelező a törvény szerint, a Sony önként vállal 2 évet, tehát az nem indul ujra, ha több mint 1 év van hátra az előző garijából akkor az folytatódik, ha már kevesebb akkor 1 év garid lesz a fődarab csere után.
-
Kroni1
veterán
válasz
kelly416 #11912 üzenetére
Igen, csak azért szóltam, mert én mikor megkaptam és megláttam h ez már 3C örömömben ki se bontottam, csak hazabumliztam vele boldogan aztán itthon próbáltam beletenni a simet és mehettem vissza mert nem sikerült. Egyébként szerintem én is egy felujitott készüléket kaptam, de kívülről semmi baja nem volt, teljesen újnak néz ki, szóval én örülök neki nagyon. (főleg hogy az előzménytelót, a Z1C-t én 58-ért vettem használtan.)
Este viszont végignéztem a nyáron készített képeimet és az a határozott véleményem, hogy a Z1C ami nálam volt jobb fotókat csinált akár auto modban és érzésem szerint talán kézi módban is mint ez. A Z3C-vel nemcsak hogy beégések vannak a világosabb részeken, de mintha kevésbé lenne éles, részletgazdag a kép. Most beállítottam manualban a Wajk féle ajánlást, ezzel folytatom és meglátjuk. Arra is gondoltam, mivel a családban van még Z1C másnak is, hogy csinálok majd egy nagytesztet, auto és ugyanazon kézi beállításokkal egymás mellett, kiváncsi vagyok mi lesz..
-
Szirtimorc
senior tag
-
Essien
aktív tag
válasz
kelly416 #11826 üzenetére
Még nem teszteltem de bízom benne hogy ezekkel a beállításokkal előveszem és fényképezek. Ahogy te csinálod amit írtál hogy valamiről 15-20 képet készítesz és abból 1-2 képet hagysz meg ez nekem sok.Nincs türelmem az ilyenekhez. Az elején azt mondtad figyeljek a kezemre hogy ne lógjon be utána meg azt hogy figyeljek hogy lógjon be árnyékolni
Mindegy mert kaptam választ arra amit kérdeztem . Köszönöm neked is nem rosszból írtam az alma vásárlást ,sajnálom
csak ilyen a humorom
-
Essien
aktív tag
válasz
kelly416 #11814 üzenetére
Mint említettem eddigi telefonjaimmal nem tapasztaltam ilyet. A szifon nem alternatíva
szeretem ezt a telót nagyon és csak annyi volt a kérdésem hogy másnál is ilyen rossz képeket lő vagy ez egyedi. Mit csinálsz ha esetleg vmi pillanatot szeretnél elkapni , bízol a vakszerencsében?
-
Essien
aktív tag
válasz
kelly416 #11809 üzenetére
tegyük fel igazad van de akkor nem szabad vele csak napfénynek háttal vagy árnyékból fényképezni ?
Volt már már jó pár telefonom de ilyen botrányos képeket egyik sem lőtt. Ezelőtt volt galaxy alphám, meg z1c-m is de ilyet sehol nem tapasztaltam. Egyik készüléknél sem állítgattam semmit mert elvárom hogy egy 100+ os készülék elfogadható képet készítsen úgy hogy nem kell állítgatni semmit.
-
Kroni1
veterán
válasz
kelly416 #11718 üzenetére
Vagy egyszerűen egy viztaszitó bevonatot tettek volna a NYÁK-ra, meg a csatlakozókra és akkor maradhatott volna a méret is, sőt még a takarókat sem kellene ellenőrizgetni, hogy jól be vannak-e csukva.
Ez a Sony 100k feletti telóiba bele kellett volna hogy férjen, ha a Motorolának az 50k-s Moto G-be belefért..
-
Schatt
tag
válasz
kelly416 #11626 üzenetére
Szia !
Másik tárcsázókon már túl vagyok igazán az egyedüli a sajátja ami igazán nem volt próbálva mert az általam említettel már régebb óta jó viszonyban vagyok...viszont a problémák bejövő híváskor jelentkeznek amit élből csak a saját alkalmazása kezel....az sw downgraden nem vagyok túl jártas + ezt a telót már ezzel az swvel kaptam.
-
sxxorp
őstag
válasz
kelly416 #11597 üzenetére
Nagyon a határon vagyok, h egy Ringke Fusion vékony szilikontok azért legyen, de nekem sem volt még soha fix tok a telefonomon, nagyobb lesz és elcsúfítja. Sporthoz, bringázáshoz sokkal praktikusabb számomra egy övre csatolható bőrtok, a Z3C talán az utsó méret, amivel ez még megjátszható. Egyelőre ez érkezik Angliából.
Hátrány: pont mikor használod nincs tokban, kivéve zenehallgatás, így köszi a sztorit, nekem fólia volt eddig csak, hátha az üveg még jobb, bár remélem nem fogom kipróbálniWajk: Nuglas-t vettem itt az aprón (khm, egy picit lealkudtam
), hogy ne kelljen akár az angliai rendelésre kb. 1 hetet sem várni, a proxynál és a hangszórónál kivágott (ott nem csak rés), kb. így (csak a bal oldalon van a nyílás az előlapin):
Szerk.:most jöttem rá, h 11600 után is volt itt még élet, és most olvastam a Nuglas fotó kommentedet
- sehol nem a valódi kép van. Én is megkérdőjeleztem a srácot, h mi van, ha van egy Nuglas doboza, és abba pl. azt rak, amit akar (el is kértem). De azon van egy matrica és a séma alapján ilyen a Nuglas, csak mindkét lap itt fordítva van.
zümzüm: Még nem nagyon fotóztam, de ez az app sok tesztben előkelő helyen szerepelt, mint könnnyen kezelhető, ütős fotószerkesztő, amit mondtál sztem tudja: Snapseed
-
Kroni1
veterán
válasz
Egyébként abban egyetértek veled, hogy egy ilyen szép telefont kár tok mögé rejteni. Egy bőrtok amiból kiszeded az legalább nem rejti el szépségét igaz aki minden pillanatban védve szeretné tudni, annak legjobb egy bitang tok, de azokkal pont kompaktságát veszti el a teló.
Egyébként a Samsung S6 active szerintem egész jó kis teló strapa szempontból, a 3500mAh-s akksijával még a Z3C-nél is jobban bírja szusszal! Persze az 5.1" nekem kicsit sok, jó lenne egy S6 Active mini..
Wajk: Ez igaz! Én is addig szoktam leetjeni/összekarcolni a telóimat egyebeimet, amig megjön rá a védőtok vagy fólia, utána mikor rajta van már az istennek se történik velem hasonló..
-
Kroni1
veterán
válasz
Egyébként ez az "üveglap tört és megvédte a kijelzőt a töréstől" szerintem kicsit túlmisztifikálja az ilyenek tudását, még a legjobb Nilkin és más hasonló üvegeknek is! Nekem van sajnos rengeteg tapasztalatom telefon-pofáraejtésben üveg nélkül, több olcsó és drágább üveggel is, és az az egyértelmű véleményem, hogy ezek akkor is repednek, törnek, amikor a kijelző saját üvegének az ég adta világon semmi baja nem lenne. Ezek már kisebb eséseknél is nagyon könnyen berepednek, de amig pl. a Moto Defy vagy a Moto G telójaimon nem használtam ilyeneket addíg sokkal magasabbról, nagyobb eséseket is megúsztam gond nélkül. Szóval nincs gond ezekkel, főleg hogy nem olyan drágák, de az biztos mióta én is ilyen üvegfóliát használok, azóta többször kell cserélenem őket, mint korábban kellett fóliát vagy kijelzőt.
-
Wajk
addikt
válasz
Az Xpro nekem is szimpatikus infó és feedbackek alapján, de az előlapi üvegek közül - a legjobb tudomásom szerint - csak a Nillkin gyárt kivágott proxi és hangszóróval.
A legtöbben így és ehhez hasonló módon oldják meg,
ami nekem, nem annyira jön be...
Az Xpro előlapi üvege ráadásul még az előlapi fényképezőnél is ki van vágva, ami már végképp olyan mintha valaki jól megrágta volna... -
knuckle
aktív tag
válasz
kelly416 #11591 üzenetére
csapass hátra egy nillkin hard case-t
nálam z1c-n elől nillkin üveg, hátul a hozzá tartozó fólia, plusz egy nillkin hard case, és full karcmentes a teló.
egyszer az e-cigimet ejtettem rá a fém aljával kb 40 centiről a kijelző kellős közepén landolt...
és se repedés se karc se semminagyon megérte az árát, mert azóta már kijelzőt kellett volna cseréltetnem drága pénzért...
-
Kroni1
veterán
válasz
kelly416 #11500 üzenetére
"mert azt tuti nem cseszték még el, amit én veszek ki a dobozból először."
Hát dobozt azt nem fogsz kapni hozzá. Én is csak egy nem lezárt átlátszó kis zacsiban kaptam meg a Z3C-t, ugyhogy most van egy Z1C dobozom minden tartozékkal, meg egy Z3C telóm amikkel tudom használni őket..
-
sxxorp
őstag
válasz
kelly416 #11500 üzenetére
Igen egyedibb az avatárod, akkor jól emlékeztem. Annyira nem drámai a helyzet, ha Z3C-t kapsz akkor sem, sőt
Lehet, h emlékszel, de a Motohoz is kalandosan jutottam hozzá, ehhez sem a legegyszerűbb módon. Szolgáltatónál jártam, a telefon is az, de nem náluk vettem, csak közvetve. (jó hosszasan, Éjjel-Nappal Bp. helyett
). Egyébként előtte csekkeltem és pont aznap lett 2 éve, hogy a Motohoz micro-t kértem
Így cserélik, ha kérem, nem?
-
sxxorp
őstag
válasz
kelly416 #11497 üzenetére
Üdv, te az a kellyxxx vagy, akinek szintén Motorola volt?
Érdemes gondosan tölteni, nekem nagyon jól bírta 2 év után is a Razr i - és valahol mégse érdemes, mert pár hete tengerbe került és azóta majdnem feleződött a kijelzőidő, tehát valahol uaz a végeredményFőleg ezért cserélek (meg a kamera, fényérzékelő, LED sem megy - de még mindig él)
Remélem kedvezően rendeződik az ügyed.Adapter: Az általam írt árak ilyesmi készletet tükröznek. Nekem már csak micro és most nano van, elég a Telekomos kis vacak, és jövő hét elején itt van
Egyébként a kis boltos buznyák nem nagyon variált, vágott, és nem adott újat, de igazad van lehet, h kérek egy normálisat.
-
Kroni1
veterán
válasz
kelly416 #11490 üzenetére
Én is igy jártam, 1C beázás után kaptam egy ilyet.
hátrányai: Nekem kicsit alacsonyabbnak tűnik a fényerő Z3C-n, (adaptív bekapcsolva) legalábbis Z1C-n középen sokkal jobban láttam mindent mint ezen, itt maxra kell állítani sokszor napfénybe és még ugyis csak elmegy. 5.0.2-n és 5.1-en is ilyen nálam.
A kamera semmivel sem jobb sajnos, sőt.. Tegnap 1 órát fotóztgattam vele a városligetben, és direkt kipróbáltam az auto mód mellett rengeteg kézi beállítást, hát sajnos kritikán aluli eredményt kaptam! A Z1C-nél nem emlékszem hogy ennyire zavart volna a képminőség, de nem hiszem h rosszabb a 3C kamerája, mivel ugyanaz a lencse, talán én vagyok egyre kritikusabb vele..
Az 5.1 óta mondják hogy besz közben halkabban hallani a másik felet, tegnap én is alig hallottam egy közepes zajszintnél h mit mondanak nekem.
előnyei: akkuideje jobb, vékonyabb, dupla hangszóró szebben szól, a kijelzőméret növekedés nem igazán vehető észre, de azért kicsit jobb. kb. ennyi a különbség, ja és úgy készülj, hogy ha tényleg csere lesz, akkor nanoSIM-re kell cseréltetned a microSIM-edet.
ez az én szubjektiív tapasztalatom, lehet az is, hogy csak az én készülékem ilyen..
-
RCTiv
tag
válasz
kelly416 #264 üzenetére
Mindig az alpha jön fel példának, amit megértek, de nekem például igenis sok az a fél centi magasságbeli eltérés. Pont annyi amivel már nem tudom biztonsággal egy kézzel használni. Pedig alapvetően én samut akartam venni a két év dropbox miatt, meg a dizájn is jól sikerült most, de a kompaktabb méret miatt erősen a sony felé húzok már. Ha megnézitek pl. az i6 és a z3c között bő egy centi van ami nagyon sok. (persze tudom, a z3c "csak" 4.6-os de ez tökmindegy a külső méret szempontjából)
Apple iPhone 6
138.1 mm
77.8 mm
6.9 mmSamsung Galaxy Alpha
132.4 mm
65.5 mm
6.7 mmSony Xperia Z3 Compact
127.3 mm
64.9 mm
7.9 mmExtra mert ilyenem van most: Samsung Galaxy S4 mini
124,6 mm
61,3 mm
8,9 mmA z3c-t megtapogattam élőben is tegnap, (az MM-ben -15 százalék volt a Sony telókra tegnap, persze így lett 190-ből 160 haha) az oldalsó műanyag szegély szerintem vagány, hogy áttetsző, közel sem tűni, gagyinak, inkább kicsit olyan felvágós/menő érzete van, nekem nem hiányzik a fém keret.
Ja és én qrta sokat telefonálok, és a motani samu s4 minim nem bírja ki az egy napot, ha navigálok is ezért ez is odaterel a z3c-hez, ilyen szempontok is lehetnek
konkrétan megőrülök, hogy az este hat-hát utáni hívásaimat már madzagról kell megejtenem egy komolyabb nap után.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Háztartási gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest