Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- iPhone topik
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
válasz
andrisbandi #12793 üzenetére
Vegyél egy z1c-t Telekomnál, ha még találsz. Pár hónap után add be gariba, cserélik z3c-re, független mindkettő, és ha szerencséd van, a gari is újra indul, amennyiben egy éven belül
cseréltetedgaranciáztatod. -
kelly416
veterán
válasz
driztd #12746 üzenetére
Próbáljátok a google camera appal, én azza csinálok rendre jó gömbpanorámákat, bár tényleg szinte az összesen van illesztési bibi, de a lábamnál és a fejem felett (zárt térben) el sem várhatom, hogy ezek elmaradjanak. Vagy én vagyok béna.
-
kelly416
veterán
válasz
arti1121 #12531 üzenetére
Azt a mindenit. Lehet, nekem is ki kellene próbálni egy ilyent? Számomra hihetetlen értékeket írtok, pedig én is simán kihozok egyik nap reggeltől másik nap estig 4-5 óra kijelzőidőt a gépből telefonálással, autó fényerőn és nem csak fekete képet nézek minimumon.
De ezt meg sem közelítem...
Nini, közben (PH! addikt) lettem. Öregszem.
-
kelly416
veterán
válasz
levente222 #12503 üzenetére
Nekem alapból egyéniben van, a felirat megmarad, de a nagyító sehol. Igaz, ha nem írod, sosem tűnt volna fel.
B.F.G.
Most kipróbáltam, nem csak "ugrik" egyet, hanem minél hisszabban nyomod, annál magasabbra megy. Próbáld ki, hihetetlen gyors kis pöckölésekkel sikerült kettő pontot csinálnom. -
kelly416
veterán
válasz
Janaboy #12488 üzenetére
Csak azt, hogy két hét alatt semmit nem virított (nagyjábol akkor kaptam a telót z1c helyett) pedig nem egyszer rá néztem, van-e új, mielőtt belakom, a fórumon sehol egy "mikor lesz már frissítés?"(a z1c fórum mindig tele volt sírva), és egyszercsak jön ez, hogy van frissítés.
Nyílván az én hibám, nem néztem utána a szoftvereknek, de bocsássatok meg, két gyereket nyertem nemrég az új Párom által és így suli-ovi mellett már nincs annyi időm, hogy mindig képben legyek. De nem bánom. -
kelly416
veterán
válasz
heurisztika1 #12301 üzenetére
Fényképezőgépnél találkoztam ilyennel, a mechanika egy része "túlfordul", és az ami meg kellene akassza a kártyát, nem fordul be a helyére, ezért pattan ki mindig a kártya. Szerintem szerviz.
-
kelly416
veterán
Én csellóztam el valamit, vagy a quickpic-et sz@rták el? A download mappámat nem mutatja például, pedig van benne vagy 300 kép. Ha betallózom, megmutatja, hogy tényleg, kilövöm, újra indítom, és megint nincs benne az alap kínálatban. Persze az sd-ről néhány film szerepel, de onnan sem minden. A lassított felvételes videó könyvtárat sem látja. Pedig sehol egy .nomedia vagy nincs kizárva semmi... eddig úgy szerettem, tök jó alkalmazás volt, jobb, mint a gyári album, de így nem ér semmit, hogy nekem kell észben tartani, milyen képek hol vannak és azt a mappát mindig betallózni...
-
kelly416
veterán
-
kelly416
veterán
Nekem miért nincsenek ilyen rokonjaim, hogy csak úgy megdobnak egy 20-30...60 ezres kütyüvel?
Na jó, nem irigykedem, használjátok egészséggel és legyen független! Szorítok!
VMatteo:
Üdvözöllek. Egyáltalán van annyi hét az ide évben, vagy még nem is tartunk ott?Jó fiatalkát kaptál Te is.
-
kelly416
veterán
válasz
5oultrain #12140 üzenetére
Végy egy kést és ess neki a szobád ablakának. Ugye, hogy nem karcolja össze? Pedig nem spec üveg. Tégy egy kis homokot az ujjadra, kezd el dörgölni az üveget. Na? Homok, por sokkal hamarabb van a zsebedben, mint egy nyitott tapétavágó.
holozis_HUN:
Fejlesszenek homok-álló réteget? Tanulj fizikát, utána fejlessz Te magad, tuti meggazdagszol vele.hevizms:
Szerintem a Telenor is oda küldi. Ettől függetlenül megér egy próbát, ezt ki kellene cseréljék gariban kérdés nélkül. -
kelly416
veterán
válasz
Bogya75 #12090 üzenetére
Az elsőre itt vagy hardveraprón találsz választ, de a második kérdésedre nem tudok mit írni. Ugyan én z1c-t vettem és amikor gariban cserélték, akkor csak csupaszon egy telefont kaptam, de esélytelennek tartom, hogy üveget adjanak hozzá, inkább csak fóliát. Ha meg mégis üveg, én csak örülnék a helyedben, de keresgélj itt a fórumon, mi is az az üveg.
Amúgy meg igen, használhatsz másik tokot is, de szerintem: Minek?
-
kelly416
veterán
Eddig z1c-m volt, aminek nagyon nem rossz az akku-ideje, de nem gondoltam volna, hogy a jobb hw-rel megáldott, kecsesebb öccse ennyivel is kevesebb energiát kér. Egyszerűen elképesztő, hogy mennyi ideig bírja.
-
kelly416
veterán
Az első észrevételem, hogy jóval hangosabb, mint a z1c. Sok időm nem volt még egyébre, de majd csak...
-
kelly416
veterán
válasz
Janaboy #11947 üzenetére
Az előző LP (nem tudom, mi volt a pontos száma) jó volt, de akku időben kevesebbet produkált mint a KK, a képek rosszabbak voltak kicsit, hangszóró-recsegés volt itt-ott, bluetooth bajok, kicsit lassabbnak is látták páran, aztán most jött meg az 5.1.1 a napokban, keveset tesztelték, de eddig csak pozitívakat írnak. Sajna a z3c fórumot nem követtem, nem tudom, hogy az előző LP alatt volt-e gond, illetve azt sem, hogy mikor jött az 5.1.1, de igazából amit először megszokok, az jó is lesz, mert nem lesz összehasonlítási alapom.
-
kelly416
veterán
Egy gyors kérdés. z1c-n sokan mentek vissza KK-re LP-ről, mert jobb volt, de most, hogy megjött az 5.1.1., nagyon dicsérik eddig. Itt mi a helyzet? Elég nekem csak annyi is, hogy jó az 5.1.1, vagy jobb a KK vagy bármi, csak tudjam, mit lakjak be, ha ma kézhez kapom.
-
kelly416
veterán
válasz
Kroni1 #11919 üzenetére
Aham... akkor így értem. De ahogy mondtad, le is van ejtve. Most rendelem meg gyorsan az üvegeket a telóra, remélem ide is ér holnap, úgyhogy első pillanattól biztonságot élvez majd a zsebkarcok ellen. Amúgy csak azért fáj kicsit, mert 2016 márciusig van garim már csak, de ezt asszem túlélem.
-
kelly416
veterán
válasz
Kroni1 #11916 üzenetére
Nem nagyon tudsz más opciót ajánlani, mivel a levásároltatás fogalmát a magyar jog nem ismeri, így elméletileg vagy kapsz egy ugyanolyan készüléket, csak működőt, vagy a pénzt vissza, más opció nagyon nem játszik. Az, hogy felajánlanak egy drágább készüléket ráfizetés nélkül, nem tudom, honnan vették, az ötlet nem rossz, de ha nem fogadod el, akkor csak a pénz vissza marad. Meg igazából másfél-két éve, amikor bele ástam magam kicsit ezekbe a jogi fórumokon, akkor azt olvastam, hogy amennyiben cserélik a készüléket, a garanciának újra kell indulnia, mivel másik készülék. Az meg, hogy nem új telefont, hanem felújítottat kapunk, már önmagában nem is tenné lehetővé a két év garit szerintem, úgyhogy ez jogilag támadható lenne, csakhogy megkérdezték, elfogadod-e, ezért már nem támadható szerintem, mert szóbeli megegyezés.
Bocsi, katyvaszos, ilyen van a fejemben is, el vagyok nagyon havazva és nem találom a rendcsináló kézikészüléket, ami a fejemben rendet tenne. -
kelly416
veterán
válasz
Kroni1 #11913 üzenetére
A teszt eredményére kíváncsi vagyok. Én csak azért örülök a z3c-nek, mert lesz lassított felvétel, amúgy lehet, hogy boldogabb lettem volna, ha javítják a z1c-t és arra teszem fel Mircinko főztjét.
De így utólag leginkább azért ütöm a fejem, hogy nem kértem inkább az árát. Szinte biztos, hogy jobban járok, csak akkor lehet, elhagytam volna a Sony-t.
-
kelly416
veterán
válasz
Kroni1 #11898 üzenetére
Nekem koppant a poén, be is kérdeztem, hogy esetleg egy narancssárgát lehetne-e, de mondták, nem. Ha nem, nem.
Nézd, legkésőbb, amikor bele akarom rakni a kártyát, úgyis rájövök, hogy nem fér bele. Barátom dolgozik a T-ben, eddig is mindig ingyen cseréltük a kártyát, ezzel nem lesz gond, de köszönöm.A kijelzőhöz meg csak annyit, hogy sok telefonom volt, de csak a Sony-knál látszik bármi is, ott viszont már az ION-nál észre vettem a pöttyöket, a raszterhálót. Aztán a Z-nél is, Z1C-nél is, nem tudom, mit csinál másképp a Sony, mint az LG, Motorola, Asus, meg a többiek, de ezt azért túl lehet élni.
sxxorp:
Sajna a z1c garanciája folytatódik.Így, hogy mondod, lehet, vissza kellett volna inkább kérni a 135000Ft vételárat, abból futotta volna másik telefonra, és választhattam volna színt meg lenne újabb két év garanciám. Na jó, 25-öt rá kellett volna fizessek dominóban, de még akkor is megeshet, hogy megérte volna.
De hogy érted, hogy nagyjából egykorú lesz a készülékünk? Én még nem tudom, mit kapok, de állítólag ilyenkor csupaszon egy készüléket küldenek, állítólag felújítottat, de passzolom, ameddig nincs nálam, semmi konkrétat nem tudok. -
kelly416
veterán
Ma hívtak, sajna nem tudják javítani a z1c-met (gariba ment a Cordonba), elfogadok-e egy fekete z3c-t? Nanááá! Tehát pénteken vagy kedden jön meg a teló, akkor ténylegesen csatlakozom Hozzátok.
-
kelly416
veterán
válasz
DonDragonka #11849 üzenetére
Olvass bele a z1c fórumba, én is épp gariztatom az enyémet ilyen hátsó szándékkal...
-
kelly416
veterán
válasz
Szirtimorc #11842 üzenetére
Tudom, hogy a lemenő napnak is van ereje...
Bocsi, ezt nem lehetett kihagyni.
És Nálad még egy szélvédő is volt a kép meg a telefon között, ha jól látom. A kép tetszik, bár teljesben azért már nem olyan szép. Érdekes, hogy ha szemből jön a fény és rajta is van a forrás a képen, kevésbé torzítja el az eredményt, mint amikor nincs rajta. Tuti egy fotós tudna rá magyarázatot adni, én ehhez kevés vagyok. -
kelly416
veterán
válasz
Essien #11827 üzenetére
Vagy én fogalmazok érthetetlenül, vagy Te nem olvastad el rendesen, mindegy is. Azt mondtam, a kis kezeddel árnyékold le az optikát úgy, hogy közben ne lógjon bele a képbe, de ezzel megszünteted a közvetlen beérkező erős fényt, így az nem játszik majd a lencserendszeren ide-oda és nem "világosítja" így ki a képedet. Lehet, hogy túlkombináltam a megfogalmazást.
Részemről nincs harag, és bocs. -
kelly416
veterán
válasz
Essien #11824 üzenetére
Én sem küldtelek el almát venni első körben, inkább segíteni próbáltam, de Te közölted, hogy 100+os teló kell tudja azt, hogy a zsebedből előveszed és kattintasz, akkor minden jó legyen. Az alma csak ezt tudja, és írtam is, hogy nem b@szogatásképp írom, hanem amennyiben erre vágysz, ez a lehetőséged. De én kérek elnézést.
-
kelly416
veterán
válasz
Essien #11811 üzenetére
Vegyél szifont, ha nem akarsz állítgatni, és ez nem sértegetés. Sokan azért tesszük le a voksunkat a droid mellett, mert szabadabb kezet ad, mint az alma féle "vedd ki a dobozból, használd úgy, ahogy én terveztem, állj be a sorba, vagy menj a fenébe" politika. Ha megnézed a képeimet, és nem is tudom, miért van fent ilyen kevés, hisz 15-20-szor ennyi képem van, és kevés az "inkább mégsem publikálnám" kép, de mindegy, láthatod, van téma, amiről több képet csináltam több beállítással, és ha tényleg foglalkozok vele, van, hogy 20 képet is csinálok, amiből egy vagy kettő kerül fel a publikusba, mind-mind más beállítással.
Az meg, hogy miért ilyen érzékeny a fényre, talán egy fotós meg tudja magyarázni, én nem, de okkal van árnyékoló a sok-sok százezres gépek lencséje körül is sokszor, erre nem is gondoltál? A többi gyártó mit csinál? Lehet, hogy HDR-t, lehet mást, biztos, hogy jobbat a Te ízlésednek, nekem jó így is, hogy egy pici árnyékot tartok a kis ujjacskámmal a lencsének (ha nincs a nap a képben az ujjam sem lesz, ha a napot is magában foglalja, akkor meg kétségtelen, hogy a fény játéka meg-meg tréfálja a lencsét, de olyankor ugye nem lehet árnyékolni) és lövök pár képet.
-
kelly416
veterán
válasz
Essien #11808 üzenetére
Próbáld ki, hogy nem fényképezel úgy, hogy rá süt a nap a kamerára, vagy hátat fordítasz neki, vagy árnyékba állsz, vagy akármi. Akkor nem szabad ilyen képet csináljon, mert itt tisztán látszik, a közvetlen fény irritálja a lencsét. Annak idején sima filmes géppel is csináltam ilyen képeket, tehát nem a szenzort bolondítja meg, simán a lencsén oszlik a fény szerteszét, mint amikor bele világítasz egy pohárba vagy bele süt a nap a medencébe, vagy bármi... ha nem jön közvetlen fény a lencsébe ekkora intenzitással, és felhők felett is tud ilyent produkálni a nap, elég a szórt fény is, ha intenzív, akkor sokkal vállalhatóbb lesz az eredmény.
-
kelly416
veterán
válasz
Kroni1 #11719 üzenetére
A vízálló réteg idővel kopik, mint a kijelzőkről meg a Nillkin és társai üvegekről a zsírtaszító réteg, egy jó szigetelés viszont évekig szigetelés. Lásd a B2100-mat, amióta megvan (és azóta megvan, hogy olvastam itt az összehasonlítását a Sonim XP3-al), többször fürdött Cegléden az Aqua parkban, igen csúszdázott is, meg több órát töltött folyamatosan vízben, még ha a felszín közelében is, órákat ül évente egyszer négy napon keresztül Tiszaföldváron a termál strandon motoros találkozó alkalmával, Tiszára jár velem, meg sok egyéb helyen kapja még a vizet. Annyi a titka, hogy nem a szigetelés látta kárát a karcsúsításnak. Ez itt nem Samsung reklám, nem igazán szeretem a termékeiket okos fronton, de ez jól sikerült buta fronton.
-
kelly416
veterán
válasz
mave86tg #11716 üzenetére
A szutyok fényképezőgép sokkal robosztusabb, sokkal kevesebb dolgot kell ilyen kis helyre zsúfolniuk.
Mondjuk ha adnának egy ugyanilyen vasat ugyanilyen készülékkel, csak épp 1 centi körüli vastagsággal, ami a szigeteléseket, csavarokat, esetleg egy kicsit nagyobb akkut foglal magában, ugyanúgy vevő lennék, mint ezekre, de az ugye nem fér bele a manapság oly trendi vékonyítási versenybe.szabacsik:
Tolmács, CTRL+C; CTRL+V. Eredmény, viszonylag érthető:
Sony megváltoztatja álláspontját vízálló telefonok: Ne használja a víz alatta XB on 2015/10/09
Kiemelt tartalom, problémák
Xperia Z3Sony Mobile tett egy igen ellentmondásos változás annak tanácsát körül Xperia vízálló eszközök. Annak ellenére, hogy a legutóbbi Sony Xperia vízálló eszközök elérése védettségi fokozata IP68 vízállóság, a lehető legmagasabb, a Sony most azt mondja, hogy nem lehet őket használni a víz alatt.
Ha a feje fölött a Sony Mobile support oldalon van a víz és por elleni védelem, meg fogja találni számos nyilatkozatai a Sony új politika többek között: "Emlékezz, hogy nem használja a készüléket víz alatti" és "Az IP hitelminősítő a készülék sikerült elérni a laboratóriumi körülmények készenléti mód, ezért ne használja a készüléket víz alatt, mint például a képek. "
A készülék és az IP68 minősítés tesztelve merülnek folyamatosan friss víz mélyén 1.5m akár 30 perc alatt. A Sony új nyelvet a vízszigetelés képességeit annak Xperia készülékek kitűnik, hogy bár ez az IP68 tanúsítvány, a Sony nem bízik, hogyan lehet használni a telefont, ami így vízkár és így kelljen javítani a telefon garanciális.
Közlemény a fenti állítás, hogyan Sony beszél eléréséhez IP68 szerinti tanúsítványt "laboratóriumi körülmények". Ez a nyelv visszhangozzák ugyanazon támogatási oldalt:
"A Sony eszközök, amelyek teszteltük, hogy vízálló képességek kerülnek finoman belsejében egy tartály tele csapvízzel, és csökkentette, hogy a mélysége 1,5 méter. 30 perc után a tartályban, a készülék óvatosan kivesszük, és a funkciók és jellemzők tesztelik. "[Kiemelés miénk]
Láthatjuk, mi a Sony csinál ott. A Sony azt mondja, hogy a készülékek nem tesztelte a fajta szigor medencével, például, ha az Xperia készülék potenciálisan fröccsent szerte gyors sebességgel. A megjegyzés egy Sony Mobile támogatási rep teszi hasonló álláspontot:
"Mozgó vagy a készülék működtetése közben elmerült során nem vizsgálják a laboratóriumi vizsgálatok. Vannak is számos környezeti tényező, amely nem tudtuk értékelni (például a víz mozgása vagy a víz nyomása alatt változás mozgás), ha olyan készüléket használunk a víz alatt. Ezért azt javasoljuk, ne merítse a Xperia Z5 vízben. "
Ezek az új kitételeket először az Xperia Z3 + / Z4 vissza 2015. május Abban az időben, az új megfogalmazás meglepett minket, de úgy gondoltuk, hogy csak célzott, hogy készülék valamilyen oknál fogva. Azonban, ha az azonos kitételeket használták az Xperia Z5 elindítása világossá vált, hogy a Sony kiadó új korlátozásokat a vízálló eszköz.
Akkor miért ez a nagy dolog? Nos, a Sony Mobile forgalmazza vízálló Xperia készülékek középre, hogy képes fotózni egy medence és a víz alatt. A legtöbb Sony Xperia promóciós kampányokat az új zászlóshajó (egészen az Xperia Z3 + / Z4) tartalmazza a telefonok fotózni víz alatt.
Vegyük az Xperia Z3 példaként, Sony Mobile elindítása sajtóközleményben tartják számon a készülék, mint amelyek a "legmagasabb szintű vízszigetelő", és hogy ez egy "teljesen vízálló" okostelefon. Még az Xperia Z3 promo videó azt mutatja, hogy valaki búvárkodás a medencében, és egy képet a víz alatt:
Is, aki emlékszik a számtalan nyomja képeket, hogy a Sony Mobile használta mutatja az új Xperia készülékek a víz alatt. Íme néhány példa, hogy jog a memória:
Xperia Z3Xperia Z3
Xperia Z3 Tablet Compact
Sajnos a képek nem jöttek át, de csak-csak túlélhető így is.
-
kelly416
veterán
válasz
holozis_HUN #11703 üzenetére
Nekem azért kell a védelem (leginkább), hogy egy-egy motorozós szakadó esős időben ne a telefon elrejtésén kelljen gondolkodjak, meg se kelljen álljak miatta. Ha ennyit kibír, az már nekem elég. Ha bele pottyan vízbe és meghal, akkor meg irány a Cordon.
(Már ha egyáltalán cserélik az enyémet z1c-ről, és nem javítják.) -
kelly416
veterán
válasz
spiky03 #11675 üzenetére
Még nem. MXplayer mindent visz, kivéve ami hibás. Kártyára nagy fájlokat mindig úgy másoltam, hogy kártya ki, kártyaolvasóba be, és irány az usb. Egy próbát megérne telefon kihagyásával feltenni a filmet a kártyára.
-
kelly416
veterán
válasz
ChipKng #11666 üzenetére
Itt a kutya elásva, a Tiéd német, az Övé kínai. Nekem például a német és angol származású telefonjaimra mindig hamarabb jött a frissítés, mint az itthoniaknak. Mint olvashattad, a kingroot csak egy megoldás a sok közül, van már opció is, és ha flashtool-al fel teszel egy magyar szoftot (javítsatok ki, ha nem jót mondok, ezt hámoztam ki sok-sok fórum olvasás után évek alatt), akkor magyar progikat kapsz, ha fel teszel egy független szoftot, akkor meg semmilyent.
Gota14:
Így lehet hinni a telefonboltoknak. Adnak egy kínai (kérdéses szoftverrel szerelt) telefont, kikötik, hogy nem frissíthetsz, és így adnak még egy év szoftvergaranciát (persze, hogy semmi dolgok nem lesz vele, ha már egyszer nem frissíthetsz, meg nem mókolhatsz benne) felárért. Gyakorlatilag egy év ingatag garit kapsz, és többel ne is számolj. Csak akkor vegyél egy év plusz garit, ha a telefont tuti el akarod adni valami baleknak egy éven belül, akivel meg tudod etetni, hogy még több, mint egy év gari van rá, de ez alapjáraton nem szép dolog, egyébként csak pénzkidobás. -
kelly416
veterán
válasz
Schatt #11621 üzenetére
Nem akarok nagyon bele-vau-vau, mert nem ilyen telefonom van, de esetleg egy próbát megérne, régebbi szoftot feltenni és nem használni másik tárcsázót pár napig, hátha elő sem jön a hiba. Utána kipróbálod vagy a legfrissebb szoftot, vagy a tárcsázót, és ha még mindig nincs hiba, akkor jöhet a legfrissebb szoft a másik tárcsázóval együtt. Ez is 1-2 hét, de legalább végig Nálad van a teló, még ha újra és újra be is kell lakd.
-
kelly416
veterán
Uh. Ha ilyen, akkor gáz, majd mindjárt megkérdezem haveromat, aki rendelt már tőlük, csak nem xperia-ra, hogy mi a tapasztalata.
Kroni1 és Wajk:
Nem űzök sportot a telefon dobálásából. Eddig még egy kijelzőm sem tört vagy repedt. A z1c-n elől van gyári fólia, főleg ezért tettem rá üveget, de utólag rájöttem, olcsóbb azt cserélni, mint mérgelődni egy-egy esetleges karcért. Továbbá gyűlölöm a fóliákat is, ragad-tapad az összes, ha nem is azonnal, és ha mégsem, akkor matt, amin nem lehet átlátni normálisan. Még egy ok az üveg mellett. Tudom, hogy csupaszon a legjobb a telefon, általában én is mindent úgy használtam, kivéve a z1c-t. És elég laza voltam, egyszer zsebre tettem, csak ráfelejtettem, hogy melós nadrág lyukas zsebbel, irány a tégla, hátsó üvegnek meg lett csorbája.Aztán motoros találkozón wc-ben kell átöltözni, hol máshol, amint letettem a rövid nadrágomat a lehajtott ülőkére, a telefon katapultált a zsebéből és telibe lapjával a csempére. Na ott az első üvegnek nem csorbája lett, hanem pókhálója, repült is mindkettő egyszerre a kukába. Ott viszont nem vagyok biztos, hogy a gyári üveg megúszta volna maradéktalanul épen. Mindegy, jó a tapintása, szinte észrevehetetlen, olcsó (relatíve, egy-egy OEM kijelzőhöz képest biztos), úgyhogy az üveg jöhet.
-
kelly416
veterán
válasz
knuckle #11592 üzenetére
Nem szeretem a tokokat. Nem azért veszek egy szép telefont, hogy bele tegyem egy csúnya tokba (nem, szerintem nem létezik olyan, hogy szép tok, legfeljebb vicces van, de szép nincs), és ha tiszta véletlenül kapom a szeretett telefonom öccsét (mert én is várom az sms-t, mint ahogyan Te is), azt is meg hagynám szépnek. Az enyém két üveglap közé szorítva esett annak idején kétszer is, mindkétszer tört egy-egy üveglap, a telefonnak semmi baja. Engem ez meggyőzött, nem tokozok.
Wajk és bzs73:
Köszönöm szépen, akkor marad az üveg, bár lehet, hogy nem Nillkint veszek ebay-ről, hanem innen ilynet, mert ez megjön 1-3 nap alatt, aztán majd rendelek Nillkin-t, ha ez annyira nem jó. -
kelly416
veterán
Tényleg nem ajánlott hátulra az üveg védelem, vagy csak a vakus képekbe zavar bele? Ha csak ott a baj, azt megoldom, de véletlen leejtések miatt inkább üveget tennék fel, mint sima fóliát.
-
kelly416
veterán
válasz
Kroni1 #11504 üzenetére
A T-s barátom, akinél tegnap leadtam a telefont, azt mondta, kaptak úgy is készüléket, hogy küldtek egyet, meg volt olyan is, hogy csak egy levelet kaptak, adjanak egy z3c-t helyette, (és értelem szerűen nincs ilyen helyeken átlátszó zacsiban előkészített z3c, így) dobozost kapott a szerencsés.
Mindegy nekem, mivel a füles is jó, a töltő is jó, még a mágneses kábel is meg az egyebek is, engem nem zavar a zacsis megoldás sem.Csak legyen valami amire nem kell 3-4 hetet várni. Ez az egyetlen, amitől ki tudok akadni, márpedig szinte biztos, hogy kell majd ennyit várni, hiszen működőképes telefont adtam be "apró" hibákkal, gyanús, hogy "csak" javítják, nem cserélik minden áron.
-
kelly416
veterán
válasz
sxxorp #11501 üzenetére
Az igen, jó kör volt, de tutkó megérte. Gratula a bolthoz.
Igen, elméletileg pont a Telenyomor az, aki fennhangon hirdette elsőként, hogy a 2 évnél öregebb SIM-et ingyen cserélik nyomós indok nélkül is. A Tré-mobil csatlakozott csöndesebben, de van ott dolgozó ismerősöm, megerősítette, hogy kiadták nekik, aztán mindenki eldönti magának, hogy jó fej lesz-e a korábbi ingyen cserével, a Yodafon meg kollégámnak a 3 éves kártyájára is azt mondta, pénzes a csere, de emlékeim szerint később, másik ügyfélszolgálatos ingyen kicserélte.
-
kelly416
veterán
válasz
sxxorp #11499 üzenetére
Szia! Igen, egy-két fórumban találkoztunk már, többek közt a RAZR I fórumában is.
Az én ügyem úgy rendeződne a legkedvezőbben, ha javítanák és tökéletesen össze szerelnék, de hát a Cordonról beszélünk, ezért nem is adtam be eddig, most is csak a csere reménye éltet, mert azt tuti nem cseszték még el, amit én veszek ki a dobozból először.
Akkor felesleges az ebay-re várni így. Nem tudom, milyen kis boltos buznyákról beszélsz, de ha szolgáltató, akkor biza készülék csere esetén vagy új készülék vásárlása esetén ki KELL cserélje a vásárló kérésére. Ha mobilbolt, akkor meg jobbat nem tudnak csinálni a vágásnál. Fizettetni, vagy ingyen vágni csak olyankor lehet, ha két évnél fiatalabb a kártyád, nem a szolgáltatótól vettél készüléket, de ha szépen mosolyogsz és kedves vagy, meg van egy kis szerencséd és az ügyintézőnek is jó hangulata van, akkor ilyen esetben is ingyen cseréltetheted.
-
kelly416
veterán
válasz
Kroni1 #11495 üzenetére
Na erre készülök én is, csak nem beázás, hanem mocorog a power gomb körül lévő gyűrű, bevilágít a hátlap (asszem 06 vagy 07 heti, tehát még azóta is típushiba, eddig sem zavart, de hátha kicserélik a karcos hátlapomat
), már gyorsabban merül, mint az elején... öregszik na, és most cáfolódott meg, hogy ha lassan töltöm, nem forrósodik annyira az akku, akkor nagyobb az élettartama, mert mindig 850-es töltővel töltöttem, sosem forrósodott, mégis halódik.
A fényerő a z1c-n nekem tökéletes volt 1/3 + automata beállítással, ezek szerint lehet, hogy nem leszek már ilyen boldog z3c-n, ha cserélik. Legfeljebb itt is vissza térek KK-re.
A kamerát savallom, de az aláírásomból is láthatod, szeretek néha telefonnal fényképezni. Nem eshet meg, hogy Te fogtál ki egy gyengébbet? Vagy általánosságban ez a vélemény, hogy gyengécskék a képek?
Még egy ok a visszatérésre, ha az jobb volt.
A vékonyság arra lesz jó, hogy elől és hátul is megkapja az üveget, de az akkuidőnek örülök. A dupla hangszóró semmit nem jelent, nem szoktam semmit azon hallgatni, ha esetleg játszom nagy ritkán, annak meg minimumon van a hangja. A SIM cserét meg megoldom azonnal, amikor a kezembe adják a készüléket, elvégre Ők adnak másik telefont, adjanak hozzá való SIM-et is ingyen. De köszönöm a figyelmeztetést.
sxxorp:
Szerintem megéri gyárilag megigényelni a nano változatot, annyira nem kerül sokba, amekkora galibát okozhat egy rosszul vágott. Beakad, szorul, felesleges izgalmak.Adaptert viszont rendelj ebay-ről vagy valahonnan szerintem.
Szerk.:
Látom, találtál. Ha ez Neked elég, akkor tökéletes, ha meg időd van, akkor az én linkemen több dolgot kapsz majdnem ugyanilyen olcsón. -
kelly416
veterán
válasz
Jimmy66 #11488 üzenetére
Ilyen ez a filmes szakma, az ember a rosszra készül fel és a jónak majd örül, ha meglepi. Én legalábbis már kerestem "curved" üveget az elő és hátlapra is, ha tényleg z3c jön, akkor azonnal rendelem is. Tokot, bumpert nem szeretnék, úgyhogy legalább ennyi védelem kellett amúgy is, a többire tényleg csak rákészülni lehet.
Olyant nem találtam szerencsére, hogy önmagától tört vagy repedt a kijelző, z1c-nél elő-elő fordult, mert az üveg és a fém kicsit másképp reagál a hőre, meg leginkább más tempóban, de volt, ami az éjjeli szekrényen pattant el éjszaka, az elő-elő fordult a kis tesóval.
Szerk.:
Tényleg, a régi kontra új rendszerekről tudna írni valaki két sort? Melyik jobb? z1c-n a KK a mai napig jobban muzsikál mint az LP, ez z3c-n hogy van? -
kelly416
veterán
Sziasztok!
Tegnap beadtam a z1c-met gariba, azt mondták, lehet, z3c lesz belőle. Mit kell tudni a készülékről? Az összefoglalót elolvastam, kulcsszavakra, mint a "beázás, törés, törött, szétesik" és társaira rákerestem már, ha írtok még pár kulcsszót, amiből nagyjából meg lehet ismerni a készüléket itt a fórumon, akkor megköszönöm, nem kérnék senkit, hogy pár sorban foglalja össze a készülék tulajdonságait, meg hogy mire kell vigyázni. Köszi előre is.
-
kelly416
veterán
Nem tudom, hallottál-e már olyant, hogy Alpha? Nem igazán nagyobb, jó vas is van benne. Ha csak ez a két követelményed, akkor át is gondolhatod a kijelentésed. És most ne gyere azzal, hogy a Samsung-ot Te nem is említed egy lapon a mobiltelefonokkal, mert nem ez volt a kérdés, hanem a még egy hasonló készülék. Az egy másik dolog, hogy én sem vennék Samut még jó ideig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Háztartási gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest