- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Hirdetés
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
demars
addikt
válasz
Williamgrant #16173 üzenetére
Tényleg nem vau vau, de ez nem egy profi fényképező gép! Sztem elég jó képeket lehet vele lőni, ami egy telefontól elvárható azt bőven hozza (szerintem) !
Egyre gyorsabban tudom belakni a telcsit
Nem tudom, hogyan de már a mentett linkeket is egyből látom google bejelentkezéskor a telefonon is, ez tök jó, eddig nem csinált ilyet!
-
Tidzsimon
őstag
válasz
Williamgrant #16165 üzenetére
Tudom kipróbálhatnám, de ha nem gyári appal fotózol akkor nem lehet jobb az automata? Vagy azok is a gyári alap használata miatt ugyanazt hozzák?
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #16167 üzenetére
Rendben, otthon ránézek!
Jobbulást! Latex ruhás nővérkék ápoljanak
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #16165 üzenetére
Esetleg tudsz felrakni egy vidit Youtube-ra? Persze minden szerkesztés nélkül
Akár 60 FPS.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #16161 üzenetére
Ja
Navigációs sáv is kisebb és mások a gombok. Icon pack sztem egész jó
Akit érdekel leírom, hogy hogyan csináltam.
Legjobb akkor lenne, ha a gyári Z3-as launcherre lehetne pakolni icon packot. De sajna nem lehet. Nem tetszik az 5x4-es iconrendezés. Valaki tudja, hogy mit merre és hogyan kellene átírni a gyári launcherben? Asszem van róla még bizt. mentésem.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #16159 üzenetére
Icon pack, kamera kinézet, z5 ui. És hogy szép-e
-
demars
addikt
válasz
Williamgrant #16139 üzenetére
Újra húztam a win7-t is ünnepek alatt!
Most megy minden mint a karika csapás...
AtHoS: Akkor én is teszem fel a 4.9-et! Köszi!
Installkor kell ez a: Zip file signature verification ?? -
demars
addikt
válasz
Williamgrant #16123 üzenetére
Nos keresgéltem itt a topikban... Drughi járt így korábban, neki ezt tanácsoltad...
Így, hogy fent vannak a driverek már nem para, attól félek ez az egyetlen megoldás, mert sztem nekem anno megerőszakolva mentek fel a dolgok a rossz driverek miatt!
Hétvégéig kihúzom aztán újra rakom az egészet! -
demars
addikt
válasz
Williamgrant #16123 üzenetére
"7. Safe Reboot lesz a telfonodon, és a TWRP-vel indul. Reboot buttonra katt, majd System."
Nos nekem simán újra indult a teló! Végigment a folyamat szépen elsőre még sem indult a TWRP...
Bár azzal próbáltam ami a linken szerepel. Van frissebb dual recovery is? Kérnék egy linket és megpróbálom azzal! -
demars
addikt
válasz
Williamgrant #16119 üzenetére
hw gombról a sima recovery jött be...
Nem értem, eddig volt twrp...
Csináltam dalvik chace és dalvik wipe törlést! -
demars
addikt
válasz
Williamgrant #16101 üzenetére
Szia!
Kingroot sztem maradhat akár spoiler alatt is, elfér és lent írták, hogy működik.
Ami szerintem bele kerülhetne a megfelelő driverek részletesebb taglalása! Sajnos én sokat szívtam a driverek miatt ( ADB driver). Valószín user hiba volt, bár elvileg mindent a leírás után csináltam.. Így talán kezdők is egyszerűbben meg tudják csinálni az első lépéseket! Ha gondolod ( és más is így gondolja) leirom privátba, hogy mire gondolok (részletesen). -
Armahun
addikt
válasz
Szerintem ha módosított rom és az ahhoz szükséges reco telepítése a cél akkor a king egyszerőbb.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Hát ha én annak számítok
Én eddig 2x rootoltam, mind 2x kingroottal. Bajom még nem lett belőle. Szerintem teljesen okés. De mind1, root-root mindegy, hogy hogyan
-
sxxorp
őstag
válasz
Williamgrant #16071 üzenetére
Szinte biztos, hogy kockázatosabb, mint befelé képernyővel, egy-két korlát, asztal sarka, stb. megtalálhat, és akkor inkább hátul sérüljön, mint a kijelző. Tok használatakor ez fokozottan igaz.
Arni: Ez a proxyfüggő feloldás e-robottal megoldható lenne, nem? Láttam szenzoros részt az események közt, bár ezeket még nem használtam. Ja, még egyszer köszi a múltkorit, azóta van minden éjjel 23:00-7:45-ig automata repülőmód, hétfői értekezlet alatt automata némítás 9:00-12:00 közt (főleg ezekre használtam a llamát, és az e-robot nem szenved a root jog megszerzésével, mint az) . Az friss ötlet, hogy a képernyő lekapcsolásakor azonnal hibernál a Greenify. A javaslatod alapján megcsináltam egy internetet állandóan igénylő appcsoportot, ami a wifi-t elindítja, illetve kilépéskor lekapcsolja, illetve egy GPS-t magának elindító/lekapcsoló appcsoportot is (ezzel még kísérletezek, hogy stabilan tartja-e a jelet, vagy lekapcsol indokolatlan esetben is, ha pl. a tracker-ről átváltok a zeneapp-ra menetközben). Azt megjegyzem, h van olyan app, aminek nem kell állandóan net (pl. pár játék, navi), tehát nem automatizálható, így továbbra is hasznos, hogy swipe fel: Wifi ON/FF
Megosztanád, hogy te oldottad meg a wifi-témát? Az esetek 90%-ában tökéletes, de egy-két app-pal van problémám, hogy elindul, de hibát jelez, ha nem kap elég hamar wifi-t, ami persze megjön, de 1-2 másodperccel később, mint kellene. Arra is gondoltam, hogy megoldható-e az internetes app-ok egy szűkebb körére, hogy, ha nem kap wifi-t (még jobb lenne, hogy már korábban konfigurált wifi nincs), akkor mobilnet menjen helyette. Vagy egyéb ötlet? -
válasz
Williamgrant #16071 üzenetére
Igen, ez is egy megoldás.
De nem szeretem amikor a wifi, bluetooth és a gsm hullámokból sokkal sokkal több ér, mint ha kijelzővel felém fordítom. Szupertudományos tesztként ajánlom a régi mutatós multimétereket, kezdeményezz egy hívást, és tedd a telefon mögé/elé hogy mikor mit mutat. Érdekes...
Ettől függetlenül még ha lenne csúszkás feloldós megoldás, érdekelne továbbra is.
-
demars
addikt
válasz
Williamgrant #16036 üzenetére
-
spiky03
veterán
válasz
Williamgrant #16033 üzenetére
Köszi.
Akkor nem rugózok azon, hogy cserélni kéne.
Mondjuk nem is nagyon tudnék még mert van kb 1,5 évem a cseréig.Remélem addigra kiad megint valami frankó telót a Sony.
De az is lehet, hogy még akkor sem éri meg majd cserélni, mondjuk sok bajom nincs ezzel sem, csak néha szokott megőrülni.De akkor meg kap egy ki-be kapcsot és kész.
Meg a Z5C csak az ujjlenyomattal tud többet, a kamera az nem izgat annyira, arra veszek majd egy DSLR-t valamikor.
-
spiky03
veterán
válasz
Williamgrant #16025 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy nem éri meg lecserélni jelenleg a Z3C-t egy Z5C-re?
-
csmat
senior tag
válasz
Williamgrant #16025 üzenetére
Edigitalnal 130-ért adnák, de most lejön 15% kedvezmény. A sufni GSM-ektől mindig tartok. csak az a bajom, hogy szerintem nem lenne jelentős előrelépés az s5 minihez képest, de mindig is jobban szerettem a sonykat.
(nagy előgy a kis méret, erős hardver, meg a fényképező, bár utóbbiról olvastam itt negatív kritikákat., meg a 2 gb ram) -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Williamgrant #16006 üzenetére
Pont erre gondoltam.
-
demars
addikt
válasz
Williamgrant #16010 üzenetére
Még a nyáron szólt egy srác (elég egyszerű lélek), hogy egyszer csak olyan halkan csörög a telefonja (valami régi nokia). Szétkaptam... hát basszus egy fél evőkanálnyi vasreszeléket szedtem ki belőle...
Szépen megült a hangszóró körül. Mágnessel szipkáztam ki, csak nézett ő is...
De utána tök jó lett! -
Armahun
addikt
válasz
Williamgrant #15968 üzenetére
És ez? [link]
-
Armahun
addikt
válasz
Williamgrant #15968 üzenetére
Esetleg kérdezd meg Wajkot, hogy nem tudna vele valamit kezdeni.
Importált több fejlesztést miui-ból és z5c-ből is -
bzs73
őstag
válasz
Williamgrant #15964 üzenetére
nova. a gyári ilyen.
-
Armahun
addikt
válasz
Williamgrant #15964 üzenetére
Van, de nem fog tetszeni: [link]
-
Armahun
addikt
válasz
Williamgrant #15961 üzenetére
Ha lehúzod a menüt ott a ceruza pöttyökkel ikon, ott be tudod tenni a gps ikont.
Nem használom a gyári launchert, Nova dokk nélkül.
-
válasz
Williamgrant #15961 üzenetére
-
nonosmr
csendes tag
válasz
Williamgrant #15951 üzenetére
Rootolva van, de nem találom, mert aztirja, hogy recovery-n keresztül manuálisan telepitsem a ZIP fájl-t
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #15934 üzenetére
A kék fény nem látható tartományát szűri, szóval színváltozás nem lesz
Erre gondolok: HEV
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #15932 üzenetére
Ha jól tudom, akkor az változtatja a kijelző színét is (pirosas lesz tőle a kép) és azt nem szeretném
EZ totál ugyan az, mint a 9H+, csak van benne ilyen. Hogy mennyit ér, azt nem tudom, de ugyan annyiba kerül, akkor miért ne?
-
demars
addikt
válasz
Williamgrant #15872 üzenetére
Csak igazam lett... itt a szaki
NDR utils megszívatott, telepítettem de nem volt lehetőségem bepipálni a TWR előtti négyzetet (nem volt)... Egy újra indítás segített!
Azt esetleg lehet tudni, hogy a reini reboot miért nem indítja el a TWR-t ? -
demars
addikt
válasz
Williamgrant #15828 üzenetére
Ok, biztos igazad van, nem értek ehhez... De miért gond bevinni minden tartozékot (ha kérik) illetve az összes papírt?
Lehet, hogy csak én szoktam ehhez hozzá itt vidéken, hogy viszünk mindent... ?! -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Williamgrant #15828 üzenetére
Mi nem vagyunk normális ország.
-
kazanka
őstag
válasz
Williamgrant #15826 üzenetére
Megkérdeztem a Cordon ügyfélszolgálatot sajnos ezt válaszolták:
Garanciális javításhoz szükséges a vásárlást igazoló számla, illetve a készülék jótállási jegye.Üdvözlettel:
Ügyfélszolgalat
CORDON ELECTRONICS HUNGARY
Phone : +361 2315000
FAX : +361 2720709
Address : 1045 Budapest Szechenyi ter 9.Bár úgy lenne ahogy mondod
-
pirosvilamos
tag
válasz
Williamgrant #15785 üzenetére
Megoldódott...
A kijelző ragasztása engedett el, ezért kapott fals infót a szenzor
Szervíz 40-ért, vagy kuka a végeredmény -
pirosvilamos
tag
válasz
Williamgrant #15783 üzenetére
Köszönöm, megpróbáljuk
-
pirosvilamos
tag
válasz
Williamgrant #15780 üzenetére
Fólia nincs, rootolva sincs...
-
mark!
őstag
válasz
Williamgrant #15777 üzenetére
Na jó, de ez minek a hibája? Írjak supportnak?
-
mrdavid
aktív tag
válasz
Williamgrant #15564 üzenetére
ma leadtam szervízbe, reméljük a legjobbakat
hátha csere
-
válasz
Williamgrant #15554 üzenetére
Kivág/beilleszttel nem próbáltam, mert a legtöbb alkalmazásnál a beállításokból felkínálta hogy áthelyezés kártyára. Kipróbáltam a geocaching programmal, a térképek átmentek, a poik nem (talán az nem a content-ben volt, hanem másutt). Vagy a térképek voltak másutt és a poikat qrtam el ezzel, az még egy fokkal sanszosabb
-
mrdavid
aktív tag
válasz
Williamgrant #15544 üzenetére
ma haza érve feltettem hálózati töltőre, felvillant a piros led, kezdtem örülni, hagytam h töltsön, be akartam kapcsolni fél óra múlva, az lett az eredménye, h rezgett, majd abba hagyta a töltést, aztán benyomtam két percig az soft reset gomb kombót, utána újra felvillant a piros, majd pár perc múlva már nem világított, szóval érdekes egy jelenség,
olvastam róla, h van ilyen probléma, ez a hirtelen halál effekt,
a frissítés után két nappal jött ki ez rajta... -
rikxjeee
tag
válasz
Williamgrant #15554 üzenetére
Szerintem elnéztél valamit, alkalmazásokról volt szó. A file commander még root joggal sem tud ilyesmit.
-
válasz
Én a beállításoknál raktam át programokat (stock), meg 3giga szabad helynél a rendszer maga is felkínálta. Hogy megy ez a file commanderrel?
-
mrdavid
aktív tag
válasz
Szerdan viszem be,remelem cserelik...
-
Armahun
addikt
válasz
Williamgrant #15541 üzenetére
Nem folyamatosan üzemel a közelség érzékelő, csak mikor parancsot kap a rendszer a képernyő bekapcsolására előtte ellenőrzi a távolságot. (sötétben lehet látni is)
De még ha fogyaszt is, akkor sem annyit, mintha feleslegesen menne a zsebedben.Light Flow-ban is lehet állítani, hogy pl sms vagy e-mail érkezéskor felvillanjon a kijelző, de ha zsebben van, akkor ne.
-
mrdavid
aktív tag
válasz
Williamgrant #15541 üzenetére
Köszönöm az válaszokat
próbáltam gépen tölteni 3 féle usb kábellel, próbáltam konnektorból 3 féle usb kábellel tölteni
próbáltam magneses témával,
a sárga kis off gomb a sim kártyánál semmit nem ad, hiába nyomom 30 mp-ig, ugyanez a soft resettel is
hagytam a töltőn másfél órát, aztán azóta többször próbáltam de semmi... -
vicze
félisten
válasz
Williamgrant #15524 üzenetére
Stagefright fix. Mèg decemberi ugye csak most ért hozzám. Esküszöm a szolgáltató függők előbb megkapták.
-
spiky03
veterán
válasz
Williamgrant #15469 üzenetére
Köszi az infót.
Azt hol tudom, vagy, hogy tudom megnézni, hogy olyankor mi ragad be, ha be ragad valami?
-
VMatteo
őstag
válasz
Williamgrant #15469 üzenetére
Amit csak homokkal tudok megkarcolni az nem műanyag, hanem üveg.
-
sxxorp
őstag
válasz
Williamgrant #15389 üzenetére
Köszi az ajánlatot; érdekes a napokban olvastam a témában ([link]) és ezt nem említik, pedig írtak párat. Mindegy a fényerős túlhúzott hisztire reagálásom eredménye nálam az lett, hogy a Z3C-re is feldobtam a korábban linkelt Yet another auto brightness-t, ami jól beállítva: 1) sokkal értelmesebb, moderáltabb fényerővel válaszol a környezetre, mint a gyári, 2) egy határérték alatt éjszakai szűrőre vált magától. Bár nem tudom, h ennyire rámenne-e konkrétan a színek szelektív szűrésére, de ez a visszafogott fényerő alvás előtt teljesen megfelel, a könyvolvasó app (FBReader), pedig távol áll a kékes fényű színektől
-
demars
addikt
válasz
Williamgrant #15324 üzenetére
Szia. Írtad, hogy utálod a lolit! Mit ajánlasz helyette?
Te mit használsz? MIUI -t ha jól emlékszek ugye?Más: a recoveryt hogy hozom elő? ( reini reboots app valamiért nem dobja be, pedig root van. Újra indítást csinál helyette!)
-
válasz
Williamgrant #15342 üzenetére
Köszi a slim-es válaszokat. Hogy mennyire értenék hozzá vagy sem, azt bízd csak ide
.
A gyorsgomb az widget, vagy a rolóra pakolható? (Végülis ha nem zavar bele a mostani működésébe akkor mindegy is, mert a 2G, vagy LTE (azaz Edgtől felfelé bármi ami elérhető) most teljesen jó.
Z5C GUI lesz akkor, azt már majdnem felraktam, de az is könyvjelzőzve van egyelőre, mert olyan 5 szavas leírás van a telepítéséhez, ami...-Nagyobb hangot tudok beállítani. Ehh, ez magában nem sok információ.
Mindennél, médiánál, füleskimeneten, hangszórón, mindkettőn, a lépések minimuma ugyanaz-e, honnan tér el ha ugyanannyi, ugyanannyi lépés van vagy több, akad-e clear audióval és a normalizálóval, vagy erről nem is tud a rendszer mert csak a végfokot engedi tovább, stb.
Nem egy, nem kettő módosítással találkoztam vagy nekem kellet hasonló módosításokat készíteni, és ritkán nincs hátulütője a dolgoknak; sőt, sokszor valami populáris igény miatt felrúgnak egyéb számomra fontosabbakat (minden telefonnál találsz felhasználókat akik nagyobb hangerőt szeretnének, így egy csomó modban van valamilyen hangerőnövelés, de pl a 808asomra hagyták a közöket, csak feljebb tolták (csak füleskimeneten élt), így a minimum hangerő sok volt, és innen már csak fentebb lehetett menni relatív nagy lépésekben. Persze, erre azután derült fény hogy újra belaktam a telefont, úgyhogy faszán lehetett irogatni a készítőnek, leszedni a fájlokat, beledrótozni a romba, újra felflashelni, újratelepítgetni. Másik jellemző a kamera mod, ahol a tömörítést növelik, vagy a felbontást, vagy mindkettőt; és ugye áltlaában marha sok értelme van a 100%os jpgeknek. Amire miután az ember nem kapott választ felrakta, nyugtázta hogy hát ez csak több helyet foglal, és megint el...töltött pár órát a visszacsinálással. Ez a kipróbál, és ha nem tetszik visszacsinálós rész annyira nem gyere be, így sem alszok túl sokat, nem vagyok időmilliomos. Egyelőre még nem futottam bele égető dologba ami kellene belőle, rootal a kimenő hívás fogadásakor lehetne rezgés, meg a böngészőből tudnék letölteni sd kártyára is, nem csak a saját memóriába.Xposeddel megy úgy vagyok mint az aldi akciókkal már: szép szép a sok akciós/lehetőség, de inkább a szükség határozza meg hogy mit veszek, ne az akció/jól hangzó kiegészítők, mert aztán 2 hónap múlva a fejem fogom vakarni hogy a felrakott tucatnyi mod közül mik okozhatják a gebaszt.Szóval vállalom hogy kukacos vagyok, de nem sietek sehová, amíg nem tudom mit várhatok. Igen, néztem a 101 oldalas SLIM topikot, remélem a válaszok 50 oldalon keresztül lesznek elszórva (ahogy megjelentek egyes új funkciók
), a hétvégén ha lesz időm átolvasom.
holozis_HUN: Camera driver... Hogy ez alatt mit értünk, nem tudom, mert az hótziher hogy nem a multiaszpi más szenzor driverét kapjuk meg, mert az nem jó. A jpg motorját/beállításait? Ha ugyanolyan szar az is (első blikkre igen) akkor k..a mindegy. Ha az új guit kapjuk meg, akkor gyorsabban lehet gyorsindítás után manuálra váltani. Bár egy ideje az iautóra tapicska, M betűre tapicska, csúszkás ikonra tapicska, kívánt expókoekcióra tapicska, mellé tapicska helyett inkább az af/ae lock funkcióját használom az expó gombnak, sokkal gyorsabb. Ha olyan mod lenne a fényképezőhöz, hogy a kép megnézéséből az expó gomb félig lenyomására visszavált fényképezőre, azért fizetnék is, mert minden fényképezőn és telefonon amit használtam és használok így működik, csak itt nem.
Kijelző be van állítva most egy még elfogadhatóra (hogy kevésbé csökkentsem a max fényerőt), ez így megfelelő. Tényleg, két nap akár fölösleges olvasgatáson és flashelgetésen kívül sokat nem veszthetek- kivéve ha nem indul a telefon mert valami elb..ik. Kellene egy W7 32bites os-t raknom, vagy a 64 bit+win10 kombóval nyugodtan lehet amúgy flashelni? (Phoenix például nem erről volt híres.
)
-
Armahun
addikt
válasz
Williamgrant #15339 üzenetére
Opera az egyetlen böngésző androidra, ami normálisan tud szöveget tördelni, a többi csak himi-humi.
-
Armahun
addikt
válasz
Williamgrant #15326 üzenetére
Sajnos vannak alkalmazások, amiket muszáj fogni. Olyanok amiknek nem használod a háttér szolgáltatásait, viszont ha benn maradnak erősen húzzák az akut.
Pl ilyen az Opera a MyTelenor app, a Zedge Sok játék program amik állandóan értesítéseket küldözgetnek stb. -
válasz
Williamgrant #15324 üzenetére
Igen, a Z3C-re gondoltam a Sony alatt jelen esetben. Itthon 68/21Mbit LTE-vel, hasít, Esztergomban (meló) viszont mindkét cégnek elég gyengus a 3/3,5G, és az LTE is az otthonihoz képest sovány (kültéren már oké) - ez vágom, hogy operátori probléma. Ha lenne icipici halvány tippem hogy milyen telefonra nyergelnék esetleg át legalább próbára, megtenném, de a méret(+használható hw) már a a telefonok 98%át elkaszálja. 5S-el az ár és az általad említett probléma van. WP-nek vannak olyan hiányosságai, ami miatt szóba sem jöhet, és ezekből talán 1 ha javítva lesz a wp10-el, a többi marad (hiába tart sok szempontból a többiek előtt). A sonynak jár a piros a támogatásért, ez is egy szempont volt a Z3C mellett
Stamina kérdés:
1, Elvileg lekapcsolja mobilnetet és a wifit, ha a Hosszabított készenléti mód be van kapcsolva, jól tudom.
2, Kivétel a prof reminer és az email volt (most emailt teszt végett kiszedem). Stamina óra be.
Néha kikapcsolja, néha nem (pl ma folyamatosan megy).
3, Jól gondolom ha greenify-al hibernálom a push kommunikációra(?) (GCM) alkalmas progikat, akkor kellene hogy bontson? (Hangouts egyébként nem rakható a hibernálandók listájára) -
válasz
Williamgrant #15317 üzenetére
OFF arról, hogy nekem aztán semmi sem jó, gyengébb idegzetűek ugorják, többet nem offolok erről ide kisregényt.
Hogy más miért röhög, nem izgat... Sonyban ami hardverileg zavar az a plexi (meg hogy üregesnek tűnik, koppintásnál, vagy hogy közepes hangerőnél az egész készülék berezonál; főleg a korábbi GG üvegekhez, tömörséghez képest), a csati, a kijelző (IPS, tudom, ez ilyen). IP védettséggel jár a dobozhang (javít rajta a beszédhang javítás), gyengus és közel a villanó a kamerához, amit nehéz megszoknom hogy mennyire a szélén van, ahol az ujjaimmal rendesen megfoghatnám a telefont. Hatalmas pacsit adtam volna azért is ha a hangerőgombokat fentebb rakják, és akkor nem a fél oldalán lenne a 4 gomb, amivel pl elég nehéz hangerő gombot kitapogatnom a zsebemben, és ritkábban nyomnám meg véletlen is. Z5c-nél meg még lentebb vitték... [link]
Hogy a kijelző/fotózás miért kajál ennyit, azt nem tudom hogy hw vagy sw szekcióba véssem fel, de annyi magos chipes soc-ok vannak, hogy egy papíron erre kihegyezett, nem kevés pixellel dolgozó telefon igazán kaphatott volna egy dedikált feldolgozót (lásd 808 és 1020 közötti különbség).SW-esen a kamerát azt nincs ember aki ne ekézné (csak 5-10%ot vennének vissza a szűrésen meg élesítésen, sokkal normálisabban nézne ki, és egy kevésbé hektikus fénymérés/fehéregyensúllyal már egész emberi lehetne - párom 925öse ájfonosan lekörözi az elkészült képek tekintetében, pedig tesztek alapján arra is húztam a szám még kissé).
Mondanám hogy egy telefon ha egyszer jó, mitől lenne idővel rosszabb, de sajnos a 808 alól igyekeznek minden lábat kivágni. Egy tucat szolgáltatást lőttek le, utoljára épp azzal baszkurálják az idegeimet hogy a mobil youtube nem működik rajta (a formátum nem játszható le üzenetet dob) csak a régi ótvar változat. És még így is jó lenne, de a *#@& weboldalak brutál sok beépülője szétb...a a netezést, aminek nincs mobiloldala, azt egyre jobban megérzi hogy 1 mega tartalom megjelenítése előtt még 3-5 mega szemetet kell leszednie. Igaz, a netbookokat is ki kellett valahogy nyírni, meg a pc ipart is fejlesztésre kell ösztökélni, meg persze egyéb eszközökön is meglátszik ez a
z átkozott visszafejlődés. Szóval telefonnak és fényképezőnek még mindig elsőosztályú a 808, de amikor meg kell néznem egy nyitvatartást/elérhetőséget, és a hsdpa romjaim várok 50 másodperce hogy történjen valami...Érdekes, hogy Esztergomban pl ha az Aldi előtt nem nyitottam meg a bevásárló listát, LTE ide vagy oda, ezzel sem(sőt, még kevésbé) nagyon tudom bent betölteni bent,(sugárzásveszély esetén ide menekülnék az tuti) és pont ennyire remekül tudok gyorsan egy képet elküldeni a boltból. Kész szerencse, hogy a telenor mobilnet itt még egy fokkal jobb mint a trémobilé
Egyébként aki követte másutt is a vergődésemet, egy 925 is hadrendbe állt, de 3-4 nap után kiderült hogy ugyan nem rossz a hw,(már elnézést, de köszönő viszonyban sincs a Z3C-vel) és a rendszernek is sok előnye van,(alapból bírom a WP-t) de majd egy kb 2 év múlva (ha addig el nem b...ák, és egyelőre úgy tűnik el fogják) újra ránézek, hátha -symbianon 6-8 éve működő- alap dolgok addigra már elérhetőek lesznek.
-
válasz
Williamgrant #15305 üzenetére
Sírba tesznek a gyártók... Vagy hozzászokok hogy a net teli van szeméttel ami miatt régebbi eszközökön ne túl gyors - kombinálva hogy felénk 3G-3,5 mutatóban van (4G viszont általában jó) - kap egy friss delight fw-t a 808 és amíg el nem romlik addig azt használom. A samukról annyi rosszat olvastam a topikjaikban (főként S5 mini) hogy letettem, viszont hw-esen meg a sony töketlenkedése akaszt ki...
Ezek alapján nem feltétlen érdemes energiát ölni az A3 belakásába (meg ugye a kézbefogásos próba az én mancsomnak nagyon kényelmetlen volt elsőre)...
Nem azon csodálkozok hogy a Z5C-megoldották a micro usb csatit, hanem hogyhogy nem temették el a Z1-el mágnesest?Viszont a sok olvasgatásban találtam -egyébként tök logikus
- rész magyarázatot a fényerőre: [link]
Most 175/200/0-val a kalibrált monitorjaimhoz elég közel áll, de beáldozok némi színhűséget, holnap megnézem mennyit számít. -
gyantaszuz
aktív tag
válasz
Williamgrant #15308 üzenetére
220 km távolság nagy úr
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
Williamgrant #15305 üzenetére
Ez egy igen jó hír.
A telekomnál adtam le, ott a szervizes srác azt mondta, hogy írjuk rá milyen állapotban van, mert látott már olyan z3c-t amitől a cordon megvonta a garanciázást, mondván, hogy a felhasználó leejtette. -
demars
addikt
válasz
Williamgrant #15275 üzenetére
Szia!
Sikerült a TA mentés!
Ezután akkor jöhet a dual recovery, majd wajk romja...
A rom telepítéséhez kell a dual recovery? -
demars
addikt
válasz
Williamgrant #15275 üzenetére
Ha lesz időm megpróbálok mindent feltenni!
Még nincsenek fent a driverek se. Ezért kérdeztem, hogy mi az ami feltétlenül szükséges!?
Ha felteszem a sony PCC-t az elég? Vagy azt hagyjam ( úgy sem használtam) és tegyek fel külön adb drivert??
Kábel eredeti sony volt, de megpróbáltam minőségi samsung usb kábellel is! CMD-ben még nem néztem, de legkésőbb hétvégén megnézem!Köszi!
-
lcee79
addikt
válasz
Williamgrant #15281 üzenetére
ja majdnem így csináltam csak uninstall-al.
Gondolom az lehetett a baj, hogy a gravity box meg egy másik progi is akart a nav. bar-al valamit csinálni, ezért lefagyhatott...
most leszedtem mindegyiket, csak egyet kéne találnom ami jó -
knuckle
aktív tag
válasz
Williamgrant #15262 üzenetére
hínye de viccös vagyol
én már most tényleg azon morfondírozok, hogy beáztatom egy korsóba, tuti ott befolyik a motyó, de bakker tegnap ígértem képet a lenti membránrólna mindjárt csinálok is
-
harcikoca
senior tag
válasz
Williamgrant #15268 üzenetére
Az sajnos megsemmisült levételkor. Viszont az utángyártott ad képet, háttérvilágítás nélkül, ha flashlightal rávilágítok, akkor látszik valami, érzékel is. Akkor ennyit ért az utángyártott, küldjem vissza?
-
harcikoca
senior tag
válasz
Williamgrant #15264 üzenetére
Mostmár kép sincs. Bekapcsolt állapotban lehúztam a kijelző csatit, hiába dugom visssza semmi. Ezzel kinyírhattam?
-
lcee79
addikt
válasz
Williamgrant #15257 üzenetére
Köszi!
És melyik programmal lehet ezeket a dolgokat véghezvinni?
-
knuckle
aktív tag
válasz
Williamgrant #15260 üzenetére
6 szor voltam már
most hoztam el tegnap bakker
meg is jegyeztem, hogy a membrán ugyanúgy el van válva, és ugyanúgy kattog, az nem baj?
"jóvanazúgy, mert az enyém is olyan" jött a válasz a kiscsajtól...
szerinted van nekem ehhez még lelki erőm?
simán beáztatom vízbe, úgyis beázik szerintem... akkor meg mese nincs alapon úgyis ki kell cseréljék... -
demars
addikt
válasz
Williamgrant #15245 üzenetére
Szia.
Összefoglaló alapján csináltam. Igaz vagy 4 -szer futottam neki, mert valami gond volt az adb driverrel... De a végén sikerült! Lett is root jogom, SU, stb. rendben volt. Csak lett ez a cve apk... -
Isual
veterán
válasz
Williamgrant #15245 üzenetére
Root jogom nem van és kompetenciám se. Factory resetet akkor azt mondod még érdemes megpróbálnom?
-
válasz
Williamgrant #15184 üzenetére
Thinkpad, sárga port: Tudom, azért írtam.
Megnézem az apn beállításokat, de a messenger is ezt használja, azzal meg megy, szal nem igazán értem...
Hozzáférési pontneve: mms; proxy, port,[tesztre kapott 80at, pár helyen javasolták] felhasználónév, jelszó, kiszlgáló nincs megadva. MMSC: http://mmsc.telenor.hu;MMS proxy 84.225.255.1; MMS port 8080; MCC216; MNC 01, nincs hitelesítés, APN protokol IPv4, barangolási prot IPv4, Tulajdonos, MVNO nincs.
Hopp, eközben találtam olyan menüpontot is hogy Internetbeállítások (Internet és MMS beállítások letöltése) [A mobilhálózatok alatt]. Medzsik, most működik
hogy rohadjon meg- korábban az átlalad leírt adatokat találtam (persze kevésbé részletesen).sxxorp: Fotós topikikba ártatlanul érdeklődj hogy egy UHS I-es vázhoz mit ajánlanak, ha szükség lenne a gépekkel valóságban elérhető 40-60 megára, és nézd meg hogy milyen kártyák tudják ezt a valóságban. Kevés, én is évek óta tesztelem őket, és egy 1 szálú folyamatos írás/olvasás teszt
szart sekeveset mond el a kártyáról. Elhiheted hogy senki nem a saját zsebének ellensége, és hogy ha a dobozra írt 1-2 szám alapján tudnánk hogy ilyen a kártya, mi örülnénk neki a legjobban. Középkategórián felül kevesen gyártanak kártyát, a középkategóriában meg nagy csodák nincsenek, kicsi a szórás árban és tudásban. De ebben a topikban gyanítom ezt már túlragoztuk. -
sxxorp
őstag
válasz
Williamgrant #15216 üzenetére
1. Prémium SD (konkrétan Sandisk) előnyei egy átlagoshoz képest? Most harmadszor kérdeztem. Semmi valós, szakmai érv. Helyette egy olyan sánta példa, amely - sem a topic-ba, sem a fórumra illő - termékkörben a prémium terméknél az esetek nagy többségében tényleg kapsz többletértéket, nem úgy, mint egy SD-nél? INNENTŐL üres okoskodás.
Bőven lehet más a véleményed, csak, hogy visszautasítsam üres vádaskodásodat - csak ne ilyen remek érveléssel próbáld igazolni a hited, mert mosolyra késztet mindenkit
2. Sony-t vettem, kiváló ár/érték arányban, a hited ellenére. Semmi gond, itt is tévedtél, megbocsátok.
3. A szerencsétlen magyar disztribútor-vonalat sem én hoztam be, ami a politikai vonal nélkül nem is tárgyalható teljes körűen. De, hogy erre még büszke is lehet valaki... akkor kacagni is lehet rajta, nem?Mindegy, legyen igazad: hidd, hogy a prémium SD megéri a többletpénzt, hidd, hogy Sony-t nem lehet hatékonyan vásárolni, hidd, hogy a tudatos vásárlás egyenlő a nemzeti disztribúció igénybevételével. Kedvelem a hívőket: ez az érvelés legalja - egy szakmai fórumon. Na, ennek nincs itt helye.
Részemről befejeztem. -
sxxorp
őstag
válasz
Williamgrant #15213 üzenetére
Na, az üres okoskodást szerintem jobb befejezni, bármelyik prémiumabb MicroSD-vel kitörölheted ár/érték arányban egy normális, hétköznapi microSD-hez viszonyítva. Milyen pluszt kapsz a prémiumságért? Segítek: az égvilágon SEMMI különbség az esetek 99%-ában. Viszont könnyen találsz olyan prémium autót, ahol érezhető többletet kapsz, és nemcsak egy-egy eltalált mezei autót hozhatsz fel példaként, ami esetleg ütheti a szintet. Kia Optima... Tényleg nem látod, milyen elfuserált példát hoztál, hogy az üres hitedet igazold?
Ugyanúgy nem izgat, hogy a többség hogy vette, engem kóstolgattál, normálisan válaszoltam, te viszont csak kitértél az indoklásom elől. Akár egy bocsánatkérés is belefért volna a tévedésedre, ha már az adózási morálod az egeket verdesi. Pl. világ legmagasabb ÁFÁját nem tudom milyen mondvacsinált elvek alapján látod igazoltnak: fizesd vakon. Európa egyik, ha nem a legkorruptabb kormányát tekintve lyukas vödörbe nagyon nem szívesen öntök feleslegesen vizet. Én sok mindent elképzelhetőnek tartok, nagy az Isten állatkertje. Viszont ez soha nem igazolja, hogy úgy is optimális cselekedni, de hajrá
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Williamgrant #15213 üzenetére
Pl én...
-
sxxorp
őstag
válasz
Williamgrant #15198 üzenetére
Hm, egy autónál azért elég masszívan érezhető különbség van egy mezei és egy prémium gyártmány között. MicroSD-nél? Miben jön ki számodra a Sandisk 'prémiumsága'? Kedvesebben, puhábban tárolja az adatokat? Sztem azért sejted, hogy ez elég sántító hasonlat
Ár/érték arány: sztem pont az utód megjelenésekor 70,000Ft-ért két év garanciával vásárolt, kifejezetten kompakt, mégis flagship szintű teljesítményt nyújtó Z3C-nél jobbat nem igazán tudtam volna vásárolni
Várom az ötleteidet.Disztribútor: amíg a magyarkodásért plusz pénzt kell adnom, addig nem érdekel.
Quasimodo: lehet mindenféle szóbeszédben hinni, de pont te beszéltél, hogy a Sandisk király már ha "eredeti". Valószínűleg belátod, hogy nem a Kingston-nal van bajod, csak elég sűrűn hamisítják. Cseréld ki a márkanevet korábbi hozzászólásodban.
Én sem a Sandisk-es teljesítménybeli szórásról szóló szóbeszéd miatt nem vettem meg a Sandisket. Csak egyszerűen nem ér annyival többet, mint amennyivel többért adják, és kész. -
törölt tag
válasz
Williamgrant #15200 üzenetére
Használnám, ha tudnám mire keressek.
Azért írtam, hogy vázlatosan, címszavakban. Mindegy, majd átnézek pár oldalt. -
sxxorp
őstag
válasz
Williamgrant #15180 üzenetére
Ezt már régebben olvastam valahol, hogy a megadott maximumoktól, sokszor jelentősen eltér, de lehet, hogy nem bírták kideríteni, hogy hamisat vettek, azért volt gond. Nekem személyesen nem ezzel van a problémám, hanem az ár/érték aránnyal. Teljesítménytesztet én itt szoktam nézni, és annyi látszik, hogy a Sandisk előnyben semmiképpen nincs.
A Kingston-om beazonosítható, az Árukereső-n talált Sandisk-et nem annyira, de a tesztek alapján nagy valószínűséggel hasonló teljesítményűek. De az árak... ugyanazt a boltot érdemes összehasonlítani:
Sandisk: [link]
Kingston: [link]
Ezért nem volt soha. És itt a magyar disztribútor téma racionalitását még nem is boncolgattuk -
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #15191 üzenetére
MEg Tácsviz
-
Janaboy
veterán
válasz
Williamgrant #15184 üzenetére
Érdekesség, hogy miután felraktam a programot, akkor a beállítások egy része visszajött..mondjuk azért reméltem, hogy van annyira intelligens a visszaállítás, hogy minden csengőhangot stb visszaállít, eléggé csalódás ez így, de ez van, szerencsére nem sok minden volt ezen a telón..
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Mind1 nekem megfelel a Sandisk. Igaz ilyesmit nem veszek akárhol, csak megbízható helyről. Inkább ne legyen olcsóbb.
-
Janaboy
veterán
válasz
Hát az marha jó, mert semmilyen beállításom nem állt helyre, csak az smsek, meg a wifik..kb..sok értelme van így a pcc-nek..
-
Essien
aktív tag
válasz
Williamgrant #15167 üzenetére
Neked lehet lejött, nekem nem. Próbáltam!
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #15088 üzenetére
Szerinted egy 90 mb/s kártya nyom a tesztben ekkorát?
Amúgy a Samsung is nagy FLASH gyártó, SSD, memóriák, SD kártyák, leggyorsabb tároló telefonokban az S6-ban van, szóval őket sem árt kihagyni
Samsung EVO 32 gb van, 40/10 (10 a minimum) és amire cserélnék: Samsung Evo+ 64 gb. Na az utóbbi már 90 mb/s. És tudni fogja ezt a sebességet? Mert eBayen ez kb 6500 forint és jó eladó, eredetit ad, onnan szokták rendelni eBayről és eredetik. Szóval szerintetek?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Williamgrant #15088 üzenetére
Azért az Adata tud valamit:
"Alapítva: 2011, ...a legjobb évük a 2008-as volt"
-
válasz
Williamgrant #15000 üzenetére
1-1 képet leggyorsabb BT-on küldeni (meg elvileg bármiről bármire megy; otthon több cucc esetén wifi kapcsolatra váltok). Kipróbálom ezt is, köszi!
Jó cucc.
Tudom hogy bt-on/wifi directen küldi nfc-vel is, de megosztás gomb, nfc, odatart, csippan, már küldi is, elég gyors (amin működik így, faxért nem szabványos ez sem).A jpg tömörítésről értekeztünk ma, én meg kipróbáltam a vörösszem csökkentés mennyire hatásos a telefonon, eközben az alábbi példákon jól látszik miért q..a mindegy hogy 97 vagy 100%... Csak erős idegzetűeknek: [link]
szerk: Első sor: iauto, második sor: manuál, steady off, harmadik sor: 925. Kettő kivételével a többi z3c képen csak paca van a szőrös pofázmányom helyett, egy meg eleve kuka. [link] -
Essien
aktív tag
válasz
Williamgrant #15000 üzenetére
Nekem csak jó tapasztalatom van aliexpress-ről nem kevés dolgot vásároltam már onnan és minden megérkezett, igaz volt ami összetört vagy hibás volt de amint jeleztem egyből küldtek másikat.
-
neorow1
aktív tag
válasz
Williamgrant #14969 üzenetére
Neki sem garis javítás volt, ugyanaz volt a helyzet mind a két esetben, fizetős javítás. Mellesleg eltelt már több mint 40 nap, még mindig semmi.
-
half333
őstag
válasz
Williamgrant #14968 üzenetére
oké,köszi!
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #14969 üzenetére
Na de ugyan az a kettőteló szinte
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #14382 üzenetére
Nem találok olyat, hogy siable emergency calls. Magyarulvan, dele tudom ezt fordítani, és ilyen nincs
-
BaLee
addikt
válasz
Williamgrant #14297 üzenetére
Kiderült, hogy egyik kollégámnak ilyen Wsken töltője van, kölcsönkértem kipróbálni, addig odaadtam az enyémet. 2 hete vette ő is, szóval elég új.
Hát én megkérdezném azért tőled, hogy mi hasznos van egy fehér leden aminek annyi a funkciója, hogy világít állandóan. Akár rá van dugva a telefon, akár nincs, akár fel van töltve a telefon akár nincs. Mert kb. ennyit csinál. Tényleg baromi hasznos.
Mellesleg a töltő csatlakozása egy szar. Nem elég, hogy nem pattan be (nem húzza be a mágnes) stabilan a helyére, játszani kell vele, hogy megálljon, de még a Z3C súlyát sem mindig tartja meg. Ha leteszem az ágyra van mikor a kábel súlyánál fogva eldől felfele vagy éppen lefele.
Egyetlen előnye, hogy szép, meg jó anyagból van. Na meg reggelre azért feltöltötte a telefont.
Számomra csalódás.
-
Drughi
addikt
válasz
Williamgrant #14393 üzenetére
Xda-n az általad kreáltad.
Leszedtem a másikat ami fennt van, ott már a miui-s fiókkal is megjelennek névjegyek, gmailt is szinkronizálja, de csak félig magyar a rom. Elég gány munka...
A te verziódban valamilyen folyamat mindig leáll. Dob egy hibaüzenetet, majd csinálok screenshotot. -
törölt tag
válasz
Williamgrant #14406 üzenetére
Xda-rol vannak. Global és a UK is bugos akkor.
Kérdés: van valakinek már fent 264-es fw? Nekem ma akart bejonni ota-n, természetesen a root miatt nem tud. Mi valtozik azzal a 13 megás frissítéssel?
-
törölt tag
válasz
Williamgrant #14393 üzenetére
Mar rutinbol tolom, 15 perc alatt megvan a belakast nem szamitva
TB-m is van csak sajna hanyag voltam mostanaban ezert az utolso mentesem szept vegi.
-
törölt tag
válasz
Williamgrant #14378 üzenetére
Igen, tudom megint kezdhetem elolrol az egeszet onnantol hogy vissza a KK megint aztan root, recovery, backup TA, install, stb... Sajna recoveryvel akarhany zip-et flashelek fel semelyiktol sem javul meg.
-
Drughi
addikt
válasz
Williamgrant #14378 üzenetére
Nekem nem sikerül..
Van MI fiókom, aktiváltam.
Google leszinkronizál, mert a mailek lejönnek, viszont névjegyet nem lát.
Sim-en rajta van 44 névjegy, ezt sem látja.
Már töröltem a fiókot, majd újra hozzáadtam, de semmi változás.Ezt a cache törlést hol találom?
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Williamgrant #14382 üzenetére
Megnézem, van root és xposed is.
Catt: sima z3? Jobb a ppi, +1 gb ram, fém keret, meg kicsit vékonyabb. Kb ennyi különbség.
-
Lacka89
aktív tag
válasz
Williamgrant #14340 üzenetére
Hali megfogtam a mágneses töltőfejet és oda nyomtam a felső hangszóróhoz és hangosabb lett, de még így sem az igazi. Lehet tényleg van ott valami fém törmelék.. köszi
-
Lacka89
aktív tag
válasz
Williamgrant #14340 üzenetére
Szeva. Koszi a tippet.Nem a gyari tmobilos rom van rajta, hanem a fuggetlen CE-rom attol meg a garancia megmarad igaz?
-
slay007
csendes tag
válasz
Williamgrant #14356 üzenetére
Persze hogy elolvastam az összefoglalót.De abba semmi használható információt nem találtam a kérdéseimre ami meg a szerkesztést és a kérdést illeti legközelebb odafigyelek.
-
rootmin
tag
válasz
Williamgrant #14320 üzenetére
És a képminőség milyen ezen keresztül? Gondolom azért elkeni rendesen... :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest