- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyantaszuz #24061 üzenetére
A nem letiltható appokat el lehet távolítani.
Ebben az Összefoglalóban leírtam hogyan (Mélyvíz téma) lehet a nem kívánatos appoktól megszabadulni. Belakás előtt érdemes vele próbálkozni, mert ha valami elszabódik, akkor max gyári beállítások visszaállítása menüvel gyorsan javítod de sok adat nem veszik. -
válasz
gyantaszuz #24055 üzenetére
Az S8 tűnt nekem is a legjobb alternatívának, de egy kalap szar.
Hímestojásként kell vele bánni, a Samsungos sajátosságok pedig egyszerűen idegesítenek. Ami tetszik benne az az LCD, de az oldalra lefutás csalódás.
Viszont van egy jó hírem, S8 tulajként a PH! topikjában egy nagyon felkészült és rendes (Superman
) Topikgazdát fogsz ralálni, ha bármi kérdésed lesz, tuti megtalálod rá vagy kapsz friss választ.
-
válasz
gyantaszuz #24052 üzenetére
"Kijelzo mereteben vartam minimalis novekedest (sajnos a legujabb modellig ez elmaradt"
- Képzavarban vagy. Hála az égnek hogy nem történt meg amit vártál. Ez az egyetlen gyártó aki még gyárt ütős hardverrel kompakt méretű androidos telefont. A többiek csak szart árulnak 5" alatt.
Ha te nagyobb kijelzőre vágysz, annyi Z3C, Z5C, XZ1C, XZ2C-nél jobb telefont találsz, amennyit csak akarsz. Nem is értem, hogy nagyobb kijelző igénnyel, miért vesz valaki Sonyt. Ha 5" alatt keresel telefont, akkor még közel ilyen jót SE.
- A formaterv tényleg szubjektív, totál érthető érv amit írtál.
- Szerintem mai szemmel egy dupla kamerás mobil semmivel nem készít jobb képeket, mint egy újabb Sony telefon. Fotózok profi cuccal, saját véleményem szerint jó nappali fényviszonyok között az XZ1C frankó képet készít, fényévekkel jobbat mint a Z1C-Z3C-Z5C trió, és semmivel sem rosszabbat mint a Hüvely pétíz, IphoneX stb. Rossz fényviszonyok között pedig max nem a valóságot képzik le, az meg az én szememben semmit sem ér.
- Innovációt felesleges egy kompakt telefonban keresni. Már annak örülünk, hogy normális vasat tettek bele.A hardver pedig tényleg fejlődött:
- Dupla belső tárhely, gyorsabb SD olvasó.
- Nagyobb LTE sávszélesség.
- Sokkal erősebb processzor.
- Jobb akkumulátor optimalizálás.
- Gyorsabb és jobb android.
- 64 bites rendszer
- Dupla annyi ram
- Ujjlenyomat olvasó megjelenése
- Lézeres autofókuszosszal kombinált kamera
- QC szabvány előrelépés
- Type C csatlakozó
- GPS képességek bővítése
- Bluetooth verzió továbblépése (AptX HD+) valamint LE funkció bővülés.
- Az általad is említett 960 fps.
- 24 bites audio feldolgozás
- Bővített szabvány készletes natív hardveres videó kódolás.Itt van a kezemben a két készülék, a Z3C-ben a privát kártyám, az XZ1C-ben a céges van. Szeretem mindkettőt, de kb 3x olyan fürge az utóbbi mint az előbbi. Mindezt úgy hogy a Z3C-n a Wajk féle 4.9 van, ami az összes gyári stocknál fürgébb és kipucoltam. Kamera sebesség és tárhely kezelés gördülékenysége között fényévek vannak.
"ugy erzem evrol evre ugyanazt a modellt adtak ki, minimalis hardveres rancfelvarrassal (A Z3C hardvere teljesen kielegitette az igenyeim, tehat az uj SoC annyira nem erdekel)"
Pontosan. Azonban nem azt írtad hogy a Z3C-dről nem érdemes a Z5C-re váltani, hanem ugrottál kb. 3 modellt. Szerintem az újabb modell kb 5 napos használata után teljesen más véleményen lennél.
Nem véletlen foglalkozom még a Z3C-vel, próbálom folyamatosan üzemben tartani. De azért az általad írtak még egy hozzám hasonló rajongónak is meredekek.
Viszont ha a SoC nem érdekel, a hardver a Z3C-n elég, akkor mit hiányolsz még a dupla kamerán kívül? Mert a RAM gondolom megint nem kéne 6GB, milyen másnál látott innovációt tudnál egy kompakt 5" alatti telóba tudszkoltatni?A lemaradás szerintem relatív (nekem pont a SoC / Akku ami a leglényegesebb pont). Nekem nem hiányzik az oldalra futó LCD, a Notch, az előlapi ujjlenyomat olvasó, a dupla kamera stb. Viszont piszkosul remélem hogy a Sony nem áll le az ilyen LCD méretű telefonnal, mert nem tudom mi a francot fogok használni.
A Galaxy S8-asom 250k volt zsír újan, és rühellem tiszta szívből. Normálisan nem érem el a felső részt, az SMS-ek nem jönnek meg (lol, 21. század). A péklapátokat meg nem tudom egy kézzel kezelni.Az mondjuk érthető hogy nem Sony-t veszel, főleg nem kompaktot (ha bírod a nagyobb LCD-t). Majd írd már meg végül mit választottál, csak kíváncsi lennék.
-
válasz
gyantaszuz #24050 üzenetére
Csak a kíváncsiságból, megosztanád hogy az XZ1/C miért nem előrelépés egy Z3C-hez képest?
-
quailstorm
félisten
válasz
gyantaszuz #23906 üzenetére
Én most cseréltem jacket, elég szopás. Végül kerettel együtt cseréltem, hogy ne roncsoljam...
Be van ragasztva, legjobban úgy tudod kiszedni, ha benyomsz egy jacket majd húzod befelé az aljzatot. Közben kábelekre vigyázni, mert ezen van a fényszenzor és a közelség, az is le van ragasztva...És az egész telefont 0-ra le kell bontani, hogy hozzáférj. Színtiszta szopás.
Most köt az E6000 (ami amúgy telózásra tényleg remek, mert könnyen bontható és erős). Sajna most is azt tudtam kitalálni, hogy kétoldalt 3M alul felül E6000. Szerintem bírni fogja így is. Most sikerült összerakni. Egy kamerahibásan árult Z3c a donor amit szarrábuheráltak előttem és feladták, de a kijelzőt én szedtem ki először.
Sajnos a kamera kondijai törtek le, és azért nem megy. Én állat meg még véletlen letörtem egy induktivitást a kijelzőcsatlakozó környékén (zöld), és most már be se kapcsol. Szerintem kampec
3 irtó apró SMD hiányzik róla, ami letört az is a létező leghülyébben, esélytelen.
Egyébként ez még rosszabb szerintem mint a HTC HD2, bár az is irdatlan rossz volt. 1-én szereltem iPhone 5s-t, az easy ehhez képest...
Ja és a kínai utángyártott kijelző ablaküvegből van, kiszerelésnél a pofámba robbant, ahogy a HTC-hez vett utángyártott is... tragédia. Bár ha sikerül beszerelni elsőre, az is jó lett volna, de valamit elrontottam a kábellel a sok szétszerelésnél, így meg olyan 1FPS-sel volt kép...
Szép lassan azért beleáll a kezembe hogy kell. E6000-en csőr van, rajzolok vele mint a ceruzával, így tök jó.
kamerahiba részletesen
csak nekem még a körben lévő barna sincs meg így vettemés még a túlfélen letörtem egy tekercset
-
válasz
gyantaszuz #23903 üzenetére
Szivi. Nézz videót, házilag sem lehetetlen feladat.
-
válasz
gyantaszuz #23900 üzenetére
Tudtommal nincs.
-
válasz
gyantaszuz #23591 üzenetére
Jól értem hogy a gumi levált a fedélről? Nálam ilyen egyszer fordult elő, a gyárival garidő lejárta után.
Ötletem sincs hogy a tiéd miért döglik korán, annyit tudok segíteni hogy én innen rendeltem, igaz akkor még olcsóbb volt 120 Ft-tal.
Ez azóta is hibátlanul üzemel. Az szokott még előfordulni az új fedelek esetén hogy "kinyomja" a levegő a fedelet, mert "túl jól zár". Ezt a fedél bepattintásakor kicsit derékban meghajlításával lehet javítani, ha akkor sem marad a helyén, egy fogpiszkálónyi FBS a műanyag részére (gumihoz ne érjen). Az oldható könnyen, és a fedél pár nap alatt "beáll" utána. -
válasz
gyantaszuz #23426 üzenetére
Nem javítanak ki.
-
B.F.G.
senior tag
válasz
gyantaszuz #23114 üzenetére
Viszont egy új telefon árához képest nagyon sok, amint ismét 1 vagy akár 2 év garancia is van.
Ahogy elnézem itt a fórumot, majdnem minden nap-ra jut 1 kijelző probléma legyen az kijelző hiba jobb felül vagy kijelző leválás. Persze tudom van olyan is akinek semmi gondja a készülékkel... még midig pl van a közelemben is akinek idén 2017 Áprilisában járt le a gari a Z3C-ről, de aggasztóan fogynak.... bár ebből a készülékből tuti sokat adtak el.Nem értem, hogy más gyártok miért nem veszik át pl a dokkolót a mágneses töltő kábelt vízállóságot?
Ugyanezt a méretet, látva ennek a modellnek a sikerességét? -
axioma
veterán
válasz
gyantaszuz #23114 üzenetére
Nekem ma irtak, hogy a _hatlap_ elengedeset csak kijelzo cserevel tudjak javitani. Nem garisan 38e. Hulyek ezek. Meg hulyek vagyunk mi is, akik ezt a tok felesleges koltseget, meg eroforrasok pazarlasat megfizetjuk amikor megvesszuk a telot...
-
B.F.G.
senior tag
válasz
gyantaszuz #23074 üzenetére
Sajnos a Cordonnal én is megjártam még a Satio-val... kiráz a hideg ha csak a nevét olvasom itt a fórumban vagy csak említi valaki...
Már eleve rossz ha szervizbe kell adni egy okostelefont, de most ezzel a appal remélem, hogy elleszek és nem terjed tovább a kijelző hiba
-
gyantaszuz
aktív tag
válasz
gyantaszuz #19726 üzenetére
Hátha érint valakit. Tegnap hívtak a szerviztől, Z3C kijelzőcsere 46200 Forintban állt meg.
Bár nem említették, hogy azon kívül cserélnek-e még valamit, de a készülék működőképes volt a leadás pillanatában. -
gyerecske
senior tag
válasz
Úgy néz ki mostanában eléggé törnek a telók.
Enyém is ott figyel a Cordon-ban kijelzőcserére várva, 40 körül mondták, de még küldenek ajánlatot a javításról. -
kr1sz
csendes tag
válasz
2 hónappal ezelőtt csinálták meg a telefonom. Ripityára törött hátlap, levált a váz a bal felső sarkában, elszállt a jack aljzat. 40.000 forint volt.
-
válasz
gyantaszuz #15309 üzenetére
Én is pont akkora távolságra vagyok tőle, arra van a futár.
Plusz 2.000 Ft az tény, de ennyit megér a gyorsabb ügymenet és az hogy elkerüli a pult mögött ülő kiscsaj kezét a készülék.
(#15319) MC Pite
"Sonyba ami hardverileg zavar"
Ne általánosítsunk, ha nem általános tapasztalattal mondod. Pontosíts. Z3C-ben zavar.
Amúgy értem amit mondani akarsz, el is fogadom mindegyiket, azonban ezeket egyiket sem érzem (kamera kivétel). Szóval összességében szerintem egy csalódott vevő lettél. Hogy mik azok amik ezt okozzák, ha az ember csalódott, már majdnem mindegy. Keress egy másik telefont.
Más gyártók is mindent megtesznek hogy minél hamarabb cseréld le a készüléked. Ilyen szempontból a Sony legalább korrekt, ugyanis a két zászlóval előtti modellek is kapják a frissítéseket (ez mondjuk Samuról és sok más Androdiosról nem mondható el. Az iphone-ról igen, ott arra használják hogy mielőbb cserélj modellt, mert az IOS váltások során a régebbi modellek brutális lassulással ajándékozzák meg a felhasználót ), a régebbiek pedig még bőven ellátottak custom romokkal (amik mellesleg fényévekkel jobbak mint a gyártóiak).
Az LTE problémáid lehetnek szolgáltató függőek is, nehéz velük mit kezdeni. Nekem az egri tescoban 60 mbit-es letöltésem van. A város közepén egy régi épület földszintjén 100/35. Más nagyvárosokban is hibátlanul pörög minden. Telenoros vagyok, nekem megy.
A véleményem az, hogy akinek tetszik a WP, annak felesleges androidos telefont venni. A WP sokkal jobban hardverre optimalizált, gyorsabb és valljuk be sok helyen szebb és egyszerűsített logikájú. (a kivételek, kivételek).(#15323) demars
Szerintem elég rosszul hangzik, egy nettó barom volt aki kitalálta a googlenél. Az időzített némításra csilliárd app volt eddig is, viszont az azonnali némítás és hangerő visszaállítás rezgés vagy pittyentés nélkül nem megvalósítható. Egygombosság viszlát, stb. Tiszta szívből rühellem a lollipopot, a GUI egy szemét. Mondjuk én a többi google app "letisztultságnak" nevezett butaságát is hasonlóan. -
válasz
gyantaszuz #15307 üzenetére
Ezerszer le lett írva a fórumban hogy nem célszerű szolgáltatónak leadni a telefont.
-
Yzombeli
csendes tag
válasz
gyantaszuz #15300 üzenetére
Add hozzá a nyolcvanezres nettóbért és rájössz, miért gondolom meg kétszer is a vásárlást...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest