- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
törölt tag
válasz
#31757056 #21329 üzenetére
Szoval azert kerdeztem mert vettem egy sandisk extreme plus 64 gigat a z3 tabletembe, es nem igazan teljesit ugy ahogy kellene. A telefonomban jol muzsikal 42/40 Mb/sec olvasas/iras, de a tabletemben az istenert sem akar gyorsabb lenni 18/20-nal. Probakeppen betettem a telefonombol a samsung evo 64-est a tabletembe, es meglepodve tapasztaltam, hogy a samsung kartyam is korulbelul a fele sebesseget hozza a tabletben mint a telefonban. A tableten 6.0-as android fut, a telefonban 5.1-es rootolt lollipop. Mit csinaljak vele vigyem vissza? Vagy downgrade-eljem a tableten a fw-t? De a telefonban meg hozza a kivant szamokat, szoval a kartya tutira jo. Mindent A1 sd bench-el mertem. Van esetleg valami koztudott kulonbseg a ket hardwer es/vagy fw kozott?
-
-
-
BRIKLY
veterán
válasz
#31757056 #20459 üzenetére
Írtam neki egy jó rövid választ. "70%?"
Erre azt írja: "hi,mate. so we should refund you 24GBP ? right ? plesae kindly confirm with us,
wish to receive your positive feedback.
thanks !"Fordítóval visszaírtam,hogy : " All right, arrive at the money, go for the positive feedback!"
Remélem nem hülyeséget rakott össze a fordító.
-
-
-
-
válasz
#31757056 #20219 üzenetére
A trágár szavakat kérlek kerüld. Köszönöm!
Az általad említett minőség javulást én nem látom, mondjuk nincs is olyan profi fotós szemem mint neked. A Z5 vonalon az igazán ütős számomra a videók minősége, kép stabilizálás stb. Konkrétan nálam ennél jobb videókat készítő telefon még nem járt.
-
BRIKLY
veterán
válasz
#31757056 #20211 üzenetére
Meg is van.
"
sorry to see that, have you clean the connector with alcohol and tested again ?
if it still same problem, is that ok to use? if you can keep it, we can refund you half payment, and Not need to return then, ok?"Ezt nagyjából értem fordítóval. De most már hiába tisztítok bármit,miután kettétört az érintőpanel. (azóta már 3 repedés)
Azt kérdi,tudom-e használni? Nem,teljesen használhatatlan, semmit nem érzékel.
-
törölt tag
válasz
#31757056 #20201 üzenetére
ja bocs, itt van magyarul is
Kedves eladó,
Vasaroltam ontol egy erintokepernyo digitalizalot a Sony Z3 Compact telefonomra. Amiota be lett szerelve azota problemak vannak vele. Az erintokepernyo nem mukodik rendesen, ezert futtattam rajta egy tesztet egy erintokepernyo tesztelo szoftver segitsegevel. Az eredmenyt a csatolt fajlok kozt talalja, a fekete teruleteken a kijelzo nem valaszol semmifele interakciora. Valamint par nappal kesobb az uvegen megjelent egy repedes, annak ellenere hogy a telefon sem megutve sem leejtve nem volt, es nem is utodott neki semminek sem.
Azt nem gondolom, hogy a kijelzot ertelme lenne ebben az allapotban visszakuldeni. Lenne kedves elmondani, hogy mik a lehetosegek az ugy rendezesenek erdekeben? Lenne arra lehetoseg, hogy visszakuldje nekem a vetelarat, vagy kuldene-e egy masik kijelzot?
Koszonom a turelmet, es varom valaszat.Tisztelettel:
XY -
BRIKLY
veterán
válasz
#31757056 #20180 üzenetére
Mint írtam, gőzöm nincs,hogy mit kellene írni. Első eset,hogy külföldről rendelt cuccal gond van.
Fogalmam nincs,hogy mit lehet kérni tőlük,amit várhatóan meg is adnak. 1 biztos,vissza ezt nem küldöm,hacsak nem Ők küldenek előre másikat. (bár most már akkor sem,mivel összetört,az meg nem feltétlen az ő hibájuk.)
A lényeg,hogy fenyegető stílus nem akarok,mert nincs értelme..
Ezt vettem amúgy. -
-
-
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#31757056 #20001 üzenetére
Elképzelhető, hogy az 5-ös lollinál bevezetett új fájlkezelési API miatt dobja a hibaüzenetet. Persze ez minden programot érintett, így frissíteni kellett őket a fejlesztőknek, hogy az új API-t használják, de ugye engedélyt is kell adni az APP-nak, hogy hozzáférhessen a külső SD kártyához.
-
-
holozis_HUN
addikt
válasz
#31757056 #14398 üzenetére
Wajl romot fel, xposed dolgok és p1r alap app már le van szedve sd kártyára, amikor felteszem a romot egyből a weather widget és az xposed fel is megy, meg hogy a navigációs gombok kissebbek legyenek. Majd bekapcs, kb 5 perc az első, aztán gyorsban beállítok mindent, color controlt is, a lehúzott status bar ikonjait is meg mindent gyorsba, aztán első a TB amivel egy két dolgot törlök ami nem kell (felesleges témák, aosp böngésző) majd gyorsban elindítom az appok leszedését és total commanderrel aktiválom az nfc ikont, mert nekem tetszik és mindig be van kapcsolva
ja és még a greenify beállítása is, és mindez 1 óra alatt
rutin mégvan, csukott szemmel romolok már
-
Armahun
addikt
válasz
#31757056 #14223 üzenetére
Most próbáltam és azt írja, hogy mivel van beállított képernyőzár nincs szükség a zárolásra.
Szuper, ebben bíztam, ha elfelejteném a jelszót, vagy mintát, akkor innen azért fel tudom oldani, hamár kivették a rontott minta utáni feloldás google fiókkal opciót, de ezek szerint nem.Pont ma gondolkodtam rajta, hogy akinek van telepítve dual recocery, amibe minden jelsó nélkül be lehet lépni az nem biztonsági rés?
Szerk:, próbálkozz hátha rátalálsz, csak nehogy olyan legyen, mint anno nokián, hogy három rontás után öt percig még a jót sem fogadta el, hogy nehogy ráhibázz.
-
Armahun
addikt
válasz
#31757056 #14220 üzenetére
Régebben ha többször elrontotta az ember a mintát pl, akkor felajánlotta, hogy fel lehet oldani google fiókkal.
Már ez is megszűnt.Samu picit tovább ment, ott van olyan védelem, amit a teljes formázás és újratelepítés sem old fel.
#14221) amator2: Az viszont érdekes, hogy azonos verziók mellett van akinek van, van akinek nincs.
Ezért kérdeztem rá az android verziószámra, hogy nem e valami szigorítás miatt kerult ki, de nem. -
Armahun
addikt
válasz
#31757056 #14218 üzenetére
Ha a sim kártyához tartozó pint rontottad el, akkor azon a kártyán amiből kitörted a simet van egy puk kór azzal fel tudod nyitni.
Ha te állítottál be a készüléknek képernyő zárként és elfelejtetted, akkor számítőgépről lépj be a google fiókod irányító pultjába [link] és ott zárold a készüléket.
A zároláskor megadott jelszóval fel fogod tudni oldani, persze ha be van kapcsolva a készülékeden az android eszközkezelő.Pinnel nem csak mintával próbáltam azzal működött.
-
vicze
félisten
válasz
#31757056 #10311 üzenetére
Bocsi félreérthető volt, az lehetetlen, hogy frissíteni lehessen root mellett.
Szóval a root a baja. 5.0-tól az update ellenőrzi a system, a boot és a recovery hash-ét és hogyha nem felel meg akkor nem fog átmenni az ellenőrzése és nem tudsz frissíteni. A rootolás módosítja a systemet és a boot-ot is leglaább.
A frissítéshez teljesen gyári kell legyen ez a 3 partíció. -
-
chapo
tag
válasz
#31757056 #9753 üzenetére
Most, hogy mondod.. de (ott volt mellette a pénztárcám az asztalon, benne a bankkártyával) Szóval így utólag belegondolva az lehet a magyarázat.
Már csak az a kérdés, hogy kapcsolódott be az nfc. Állapotsávon ki se tettem az ikonját, mivel nem használom, szóval a véletlen érintés ott kizárt. -
Armahun
addikt
válasz
#31757056 #9750 üzenetére
Értem.
Bár nekem ez kényelmetlenebbnek tűnik, hogy vegyem elő a telefont is.
Már nem sok értelme van ki be kapcsolgatni a bluetooth-t, készenléti módban a fogyasztása nulla.
Nálam ha bekapcsolom a headset-et kapcsolódik. Ha már nem akarom használni kikapcsolom és elteszem.
Elő sem veszem a telefont. -
Wajk
addikt
válasz
#31757056 #9182 üzenetére
részben igazad van, de nem véletlenül a 4:3 a jobb választás
a kamera lencséjének kialakítása eléggé adott...
(#9183) vicze1: +1
(#9170) holozis_HUN: Ami nekem bevált fényképezésnél minden alap, kivéve:
Manual mód/SCN kikapcsol/EV-0.3/Fénymérés:Több
Beltéren: WB Auto
Kültéren: WB Napos
A Scene módok nekem nem igazán jöttek be, esetleg speciális helyzetekben jöhetnek jól, mint pl. éjszakai kép. Éjszakai képnél az okosok a az Éjszakai Portréra esküsznek.
Szerintem azért szégyenkezni nicsen oka a készüléknek, amiket én lőttem, állítgatás nélkül a fenti beállításokkal készültek. -
-Valinas-
senior tag
válasz
#31757056 #9083 üzenetére
Nekem is most jött meg, nekem is ilyen volt, kicsit koszold össze belül.
Nem vicc, én megfogogattam, bedörzsöltem egy papírral (mivel kipróbáltam, hogy tudok-e bele vágni papírból mintát), és azóta egyáltalán nem tapad, akármilyen erősen is próbálom hozzányomni a telefonhoz. Hajrá!
-
bobo4913
csendes tag
válasz
#31757056 #8925 üzenetére
Beragadassal talalkoztam mar, ejszakas muszakbol hazaterve 97%rol 3 ora alatt 9% ra meritett.
Rootolni egyik telomat se rootoltam, nem is ertek hozzá. Megveszek egy telefont, felrakom ra a vibert a mesengert meg meg 1-2 progit amit hasznalok es hasznalom. Viszont ha az ilyen alapszintu dolgoktol is megakad, megroccen eleg pipa szoktam lenni -
bobo4913
csendes tag
válasz
#31757056 #8917 üzenetére
Igazából nem lennr sok gond a samsungal, de az aksi az eleg gyenge.
Bedibazsa: remélem hogy nem fogom megbanni, a samu elott a sony sp kiabranditott. Az elso az fel orat volt nallam, gyari hibas, a masodik pedig kb 1 honap utan bezuztam a kijelzot, csere utan meg nem volt az igazi.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
#31757056 #8917 üzenetére
Én majd S2-ről fogok váltani Z3-ra
S2-őm 3 éves és még mindig nem rossz ( Facebook messenger + fórum (chromeon) + youtube videó kis ablakban) elment lazán
AKkor milyen jó lesz a Z3!
Egyetlen baja a samu-nak, hogy minden beleégett a kijelzőmbe... Remélem ilyen az IPS-nél nincs.
-
forgonati
őstag
válasz
#31757056 #8898 üzenetére
Nem is nagyon értem, miért kellene egy 4,6" 720p kijelzőre 4GB-nál nagyobb videókat rakni
Egy ilyen méretű-felbontású képernyőn mégis ki akar bluray filmet nézni? Én néztem rajta 1-2 videót, sima 480p videók tök jól néznek ki rajta. 5-10GB HD muvikat TV-n nézi az emberfia...
-
holozis_HUN
addikt
válasz
#31757056 #8896 üzenetére
Akkor milyen formálás jó? Olvastam valami olyat, hogy lehet valamit csinálni, hogy feloldjuk ezt a 4 gb korlátot...
Szerintem, ha 805-öt raknak a Z3-ba/Compactba kicsit kelendőbb lenne
Főleg, hogy ez "csak" full hd (Z3 compact sima HD, ha a compactba is raknak 3 gb ramot meg egy 805-öst képzeljük, hogy mennyire szárnyalna), és ha a kicsit erősebb proci és GPU meghajtotta a G3 kijelzőjét, akkor ennek
-
spiky03
veterán
válasz
#31757056 #8890 üzenetére
Fentebb leírtam.
Azt ami gyárilag rajta volt a telón: File Commander ezzel nem tudok kedvenceket hozzáadni.
A másik ami fent van az jó lenne, mert azt használtam az L-en is, de most valamiért nem enged áthelyezni meg új mappát létrehozni, azt írja nincs hozzá jogom. FájlkezelőErre van valami ötlet?
-
-
holozis_HUN
addikt
válasz
#31757056 #8873 üzenetére
Ha be is jut a tok alá, akkor ott van a nillkin üveg
És van a Spigen ugyan ilyen tokja (hátulja kemény, elvileg karcálló műanyag, oldala szilikon) ezen nincs jack védő. Z3-ra van, Z3 Compactra nem tudom, hogy van-e. Nekem azért is tetszik a Ringke megoldása z3-ra, mert az a jack dugó rajta (ha nem tetszene nemes egyszerűséggel a tövénél levágom) és a sarkánál a műanyag résznél kicsit kiálló a sziliko, így ha asztalra teszi az ember kisebb eséllyel karcolja meg a műanyagot, a nagyob szemcsék pedig a lencsét
Egy kis videó: [link]
Honlap: [link]
Akit érdekel, én a hamarosan megvételre kerülő Z3-hoz rendeltem Ebay-ről
-
ViharVadász
őstag
válasz
#31757056 #8815 üzenetére
Bekapcsoltam, de úgy tűnik nem állítottam be a legjobban, mert így is azért valamelyest gyors volt a merülés. Majd lehet bekapcsolom a teljesítmény korlátozást, megfigyelem azzal milyen, és ha javul, lehet a másik opciót is bekapcsolom (hirtelen nevére nem emlékszem ,de valami olyasmi, hogy ha gyakran nézem meg rajta az órát. )
-
válasz
#31757056 #8753 üzenetére
A bat file PC-n futtatható formátum, azt gondoltam adja magát hogy nem androidos szoftver.
Szóval az a számítógépedre készít egy biztonsági mentést a TA partícióról (ahol a készülékedre jellemző egyedi adatok, licensze vannak). Általános javaslat, hogy a mentést érdemes elkészíteni amint root jogokhoz jutsz a készülékeden.
Mindenkinek szíve joga eldönteni milyen romot használ a telefonján (már ha van miből választani :-) ). -
válasz
#31757056 #8740 üzenetére
Hogy mi van akkor ha már a 19-es pont megvan? Mondjuk tovább olvasod az összefoglalót, megcsinálod a TA mentést és végigolvasod a maradék részt, hátha a végén van egy link, ami egy az általad linkelt oldalon lévőnél frissebb, kipucolt lollipop változatra mutat.
De majd ha nem mobilon leszek, kiegészítem a leírást egy 20. pontba beszúrt linkkel a root szekció végén, hogy még ennél is egyszerűbb legyen. -
-
LouiS22
veterán
válasz
#31757056 #8713 üzenetére
Nem teljesen értem, hogy miért fáj az az 5 perc, amíg flasheled a KK-t, és megcsinálod az eredeti, "kínai szoftverektől" mentes verziót. Mindenképpen formáznod kell a belső tárolót, szóval az újrapakolást nem fogod megúszni. De hát persze sokkal egyszerűbb vinnyogni, mintsem feldugni az USB-re. telepíteni a drivereket (amikre egyébként is szükséged lesz majd). flashelni, megcsinálni a rootot utána meg telepíteni azt, amit szeretnél. És amíg ezt megírtam, nagyjából fel is ugrott volna a KK.
-
taxy88
aktív tag
válasz
#31757056 #8690 üzenetére
Azt már nem tudom. Az már meghaladja a szintemet
(#8691) forgonati:
Egyetértek veled. Az enyém is most jött vissza nem rég a szerviztől, többek között mert iszonyatosan halkak voltak a hangszórók. És ez szerintem a sűrű párás(fürdőszoba,néha tusoló) helyiségben való használat miatt lehetett. Talán elkezdett benne valami korrodálni. -
taxy88
aktív tag
válasz
#31757056 #8687 üzenetére
Szia!
Esetleg próbáld ki az Xperia Tranfert
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest