- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
neorow1
aktív tag
Akkor innen származik a baj valószínűleg mert bootloopba kerül, egyébként nem működik nálam a tapogatós módszer, annyit csinál, hogy a vissza gombnál elkezd világítani a led és ott megáll.
Draxon: ha az új embert rám értetted, nézd már meg a logout-omban, hogy mikor csináltam a rootoláshoz a leírást..
-
neorow1
aktív tag
Oda, hogy most nem kapcsol be a telefon, csak fekete képernyő van és megy a háttérvilágítás. Nem akart túlmenni a bootanimáción ezért visszaléptem CWM-be és wipeoltam a cachet meg a datat, azóta csinálja. Most szedem a flashtoolt, megy vissza az ICS, utána CWM és egy restore, aztán majd este folytatom.
-
Dead_slow
tag
Még nem, de kíváncsi vagyok és kipróbálnám.
Segítsetek
CWM fent, csináltam backupot.
Ezek után:
-Go TO CWM
-GO TO MOUNT AND STORAGE AND FORMAT SYSTEM, DATA AND CACHE
-MAKE FACTORY RESET FULL WIPE
-INSTALL THE ROM
-REBOOT
-ENJOY!!
Ha menet közben bármi elromlik, akkor csak simán restore és semmi gáz?
Mire kell még figyelni? Nincs kedvem tönkretenni a telefonom. -
somadog
tag
de frissítés után ugyan ugy 544-et ír a rendszer magáról. Ha valaki tudja, hogy nem frissített SUS-al miután flashtoolal feltette az 544 verziót, az ha megtenné vagy screenshot-al vagy írásban ossza meg hogy mi szerepel neki az alapsávver. és a kernel ver.-nál.
u8500-49020804-P2H_EC01
3.0.8+ BuildUser@BuildHost #1 SMP PREEMPT Fri Jul 13 14:59:29 2012
Nekem ez.
-
Pumpa74
csendes tag
Na igen az üzemidő, de erről tényleg sokat olvastam. Ha a felét sem ismerem annak amit írsz, akkor gondolom kibírja egy napig. Az meg már mindegy lenne nekem, hogy 1 nap vagy mésfél.
Érdekes azért, hogy a teszt elolvasása után azt gondoltam, hogy a P nél jobb választás a Galaxy S advance. Aztán láttam a P-t is élőben és gondoltam megnézem a forumot, hátha a tesztben kifogásoltak nem is úgy vannak és tessék, bejött ez alapján már egyértelmű lenne a döntés a P javára. De és most itt jön a de tegnap láttam mennyit zuhant az advance ára 45 kontra 80 ezer, előfizuval, de dominóban is a T nél 58 kontra 89 ezer Annyivel azért nem ér többet.... -
darvinya
titán
„ Titanium backupból visszaállított fiók esetében is megmarad ez az anomália, még nem sikerült a végére járni.”
Ezzel biztos az anomália.
E-mail kezelő szignozza a email leveleket és ez rendszerenként változik.
Egy fajta biztonsági rendszer.
Ezért nem szoktam javasolni az ilyet.Már XP-n megtanultam, hogy az ilyen több galibát okoz mint hasznot.
-
MatinDr
csendes tag
köszi, majd ezekre figyelek gyári visszaállítas elött.
.550 ICS van rajta.
A gyári vodás GB le van mentve a gépemre. Ha valami gond van a telóval, akkor elég csak azt visszatolni rá és vihetem is vissza gariztatni, vagy külön unrootolnom is kell elötte?
Vagy elég ha telepítem ezt "6.1.B.0.550_Vodafone Hungary" és akkor újra unrootolt lesz? -
Zigi
senior tag
Tök jó. Kár hogy nálam nem így merül. Este megpróbálom, hogy only gsm-en megjönnek-e a viber-mail üzeneteim, mert az én mobilhálózati csíkom nem ilyen szép folyamatos valószínű az is merítheti még, hogy váltogatja. Ma megelőztem az android op rendszert a hang hívásokkal és fej fej mellett harcolnak a kijelzővel az első helyért
Kiváncsi vagyok du.-ra melyik fog győzni... az akksi tuti nem azt már most látom
-
DraXoN
addikt
Felraktam tegnap és egy éjszaka alatt vagy 30%ot merített a telefonon (repülő módban) ... nem jó ötlet, én ugyan csak arra akartam, hogy azokat a játékprogramokat kiszűrjem amik bespamelnek az értesítési részre mondván, hogy rég játszottam vele... de szerintem egész éjszaka focizhattak, mert elindult-kilőtte játszma lehetett, mert az ébrenlét a telefonnál folyamatos volt... Még aztán is zuhant, hogy reggel hagytam egy kicsit.. letöröltem és azóta az akku zuhanás megállt..
Tapasztalat: az app killerek tényleg nem biztos, hogy valóban hasznosak az akku üzemidő szempontjából. Legalábbis ez a program nem vált be.
-
Zigi
senior tag
Szeptember közepén vettem. Múlt hétig 550 volt rajta, azóta 544.DE ahogy mennek a dolgok lehet, hogy lesz az még Gb vagy froyo is hátha az kevesebbet eszik
Ha annyiba lenne befognám a pofám és nem dühöngenék az akksin
Egyébként nincs annyi bajom vele csak egy fika az akksi !Ami mint kiderült nem is 13xx hanem 12xx...... erről ennyit -
Zigi
senior tag
A hozzászólásom nem ellened irányult még ha tőled is idéztem. Inkább a sonyba csalódtam nagyot. Az bosszant igazán, hogy mielőtt meg vettem a telefont sokat olvastam a topikot és hittem naivan azoknak akik 2-3 napos üzemidőről posztolgattak(nak)....... gondoltam hogy akkor nálam biztosan kibír egy napot. Nem tartom magam powerusernek és azt is belátom ha netezek játszom merül, de napközben telefonálásra használom(mily meglepő) és viber üzenetek váltok az asszonnyal, mailezek az ügyfelekkel. Ha nagyon ráérek belesek egy két fórumba és az 550-el du. 6-ra lemerült 20% alá. Amiket ti írkáltok 2-3 óra zene meg mindenféle szinkronizáció meg játék a budin
meg a vonaton stb. azzal nálam délig bírná az akksi. Valószínűleg többet fogadok és kezdeményezek hívást mint a 2-3 naposak és ez lehet az oka a merülésnek, de könyörgöm ez egy telefon nem? és azért 1-2 óránál nem több a beszédhívás mégse tudja megelőzni a képernyőt és az 550-el az android op. rendszert sem. A lényeg az hogy ne álltassuk a telefont venni vágyókat 2 napos üzemidővel, mert nem bír csak max 1 napot ha kiveszed a dobozból és simán ráfrissíted PCC-vel az ICS-t és használod.
Ja és ez most ilyen újkorában mi lesz ha 1év múlva ha veszít az akku az "erejéből" ami valljuk be ezzel a sok töltögetéssel hamar be fog következni......
-
Zigi
senior tag
Nem merül gyorsabban ICS alatt, egyszerűen figyelni kell rá, hogy ne tedd tele minden szarral.
Azaz ne használj widgeteket, se élő hátteret, tilts le minden alkalmazást, le ne tölts app-okat, viber skype-ot felejtsd el, only gsm mód, messzire kerüld a fényes módot, csak akkor fogadj mail-eket ha feloldod a kijelzőt, facebook kuka, google+ is, whatsup szintúgy, időjárást az égre nézve látod, és ne nagyon nézegesd sokáig a mostmár üres képernyőt, mert az is @rvára fogyaszt. És aki nem így tesz és merül az akksi azt úgy hívják itt user error
Aki meg igen annak lesz egy Nokia2110i-je 4" kijelzővel viszont megy 2 napot...... -
n000rbi
senior tag
Én meg erre +1-elek
Nekem is az .544 van fent kb. 2 hete. Most járok 1 nap 10 óránál és 40%-on áll az akksi. (bővített készenlét, élő háttérkép, reggel és délután mobilnet a vonaton és/vagy játék, telefonáltam is) Annyira nem rossz ez szerintem. (az viszont biztos, hogy első dolgom lesz megvenni a Titanium Backup-ot és a Google térkép megy a hűtőládába
)
-
magicbox
senior tag
Nagyon várom már, hogy feltegyem. Iszonyat, hogy mit szenvedek az U-val. Botrányos random fagyásokat produkál ICS frissítés után. Ezért szeretnék más romot feltenni. Tényleg valakinek nincs vmi ötlete vagy tapasztalata az U-val kapcsolatban?
Így frissítettem, telepítettem:
- GB hard reset - Flashtool minden bepipálva, wipe stb. - ICS felrakása után újra hard reset - Root
- Jó pár gyári dolog eltávolítása (a P-n ugyanezeket szedtem le)
- Dalvik Cache törléseA P hibátlan, az U botrány... Egy közös pont van a fagyásokban, leesik 30MB alá a szabad memória, utána kezdi ezt csinálni...
-
darvinya
titán
-
Dany007
veterán
No, kifutottam az időből, de jobban átnéztem azt a tesztet.
Ahol ugye videózásra 4,5 órát írnak. Ami ugye 270 perc. Ha ezt elosztod, akkor azt kapod, hogy 10 perces videólejátszás alatt kb. 3,7%-ot esik az akksi. Na de gondolom ők nem wifi-ről streameltek 4,5 órán át, hanem sima telefonról játszott videóról van szó. Plusz nem találtam benne leírást fényerő értékről sem. Ami azért nem mindegy, mert fényes helyiségben jóval magasabbra tolja a fényerőt az automata. Sötétben meg jóval alacsonyabbra. (mint 50%.)
Szóval még a teszthez viszonyítva is az eredménynek kapott 4-5% teljesen relevánsnak tűnik, figyelembe véve, hogy végig dolgozott a wifi.@n000rbi: hirtelen jött az elgondolás. Idegesített, hogy mi is meg a srác is csak betippeli, hogy itt meg ott meg amott ennyit meg annyit esett és hogy ez mennyire rossz vagy jó...
-
Dany007
veterán
Okés, ezzel kb elmondtad, hogy a telefonnak mennyit és hogyan kéne merülnie, amivel mindenki (talán) tisztában van.
Biztos lehetsz benne, hogy azt a szintetikus tesztet itt a júzerek nem fogják végigcsinálni. Én se. Csak azért, hogy szolgáljunk valami referencia adattal. A beyonce nekem se a kedvencem, csak rányomtam valamire, ami nem 3-4 perces szám.
Viszont klip közben megy a kijelző, változnak a képek, megy a hangszóró, megy a wifi és gondolom a proci is dolgozik. Tehát elég széleskörűen megmozgatja a telefont.
Nálunk 4-5% jött ki nem 100%-ról indulva. A srácnak 100%-ról indulva esett 7%-ot. Ami könnyen lehet, hogy mindenkinél így van, mivel a legelején gyorsabban merül az akksi, legalábbis gyorsabban jelzi azt ki. Úgyhogy ebből a kettőből kár is átlagot számolnod.Egyébként ha beviszi a szervizbe azzal, hogy neki 2%-kal többet esik az akksi egységnyi idő alatt, mint másoknak a fórumon kifogják röhögni.
Nyilván ez nem ilyen megállapításra alkalmas teszt volt. Csak egy egyszerű gyorsan elvégezhető próba.
A szoftveres hibát meg már-már majdhogynem kizárnám. Volt fent neki ICS, most meg visszarakott egy 2.3.7-es GB-t. Vagyis új rendszerrel indult és a probléma mégis ugyanaz. 2.3.7-nél pedig még senki nem panaszkodott kritikus akksi merülésről. Ez inkább ICS-re való átálláskor volt jellemző. De volt ott is, hogy valaki épp akksi idő növekedésről számolt be.
Szerk.: egyébként köszönöm a cikket. Ebből is csak az derül ki, hogy eléggé gyengusz a készülék akksija.
-
Dany007
veterán
Persze, egy kicsit hosszabb mérés kellett volna, de ahogy látod a többségi átlag még így is 4,2%. Tehát nagyjából egyezik. Nincsenek kiugrások.
Másrészt egy egy órás tesztet szerintem jóval kevesebben vállalnának be. Akkor viszont nem lenne releváns viszonyítási alapunk. Ha meg normál használatot nézzük, akkor az mindenkinél más. Mások a netezési szokások, más a fényerőhasználat, más appokat használunk stb stb.... Szal ha én azt mondom, hogy 1,5 napot lazán kibír átlagos használat mellett, akkor lehet az átlagos használat a kollegának ennél jóval többet jelent, mire ő meg nem érti neki akkor miért csak 1 napot bír ki vagy annyit se. -
istika
tag
Nekem szinkronizalas ki van kapcsolva, adatforgalom is csak akkor engedelyezett mikor bongeszek, kijelzo aszerint beallitva amiket itt olvastam. Sajnos nem csinaltam meg a tesztet mielott gyari visszaallitast csinaltam volna, de most megy a toltes pc-rol usb-rol es ha 100 szazalek lesz, lejatszom a videot.kivancsi vagyok mennyit esik. Lejatszhatna mas is h ossze tudjuk hasonlitani. Kijelzo fenyereje amugy nalam kevesebb mint 50 szazalekon van es igyx igy tobb mint 50 szazalekban a kijelzo meriti az aksit. Nincs semmilyen widget most, sem hatterben futo progi.
-
Freeman01
tag
A hivatalos dokkoló innen szerezhető be a legegyszerűbben:
-
leviske
veterán
Azért N8-ra is megcsinálgatták eddig a frisítéseket, pedig tuti Mo.-n nem nagy volumenben eladott készülék és már ki is futott vagy egy éve... Csinálniuk meg eleve semmit nem kell, hisz 1 JB rendszeren letesztelik, hogy futnak a vacak tukmaalkalmazásaik, onnantól csak a többire is csak előtelepíteni kell.
(#5919) Dzsuditt: Még a végén kiderül, hogy szerencsém, hogy a T-mobilnál vásárláskor csak P volt, U nem.
-
TomWexX
addikt
Erről a módszerről beszélsz? Mert az érdekes hogy nálad nem működik, nálam simán ment minden, egyedül az 5-ös pont hiányos kicsit, ott nekem kellett rájönnöm, hogy előtte ki kell választani a listából a Root me-t.
(#5877) Dead_slow: Ez neked is szól! A restore előtt kiválasztottad a root me-t?
-
-
szakonyi
tag
"Energiatakarékos mód
- bővített készenlét, amely 15 perc tétlenség után lekapcsolja a szinkronizálást, a wifit, a mobilnetet és leállítja a háttérben futó programokat: Beállítások - Energiagazdálkodás - Bővített készenléti mód"Nekem ilyenkor is szokott merülni egy éjszaka 30%-t. Akkuhasználatot nézve : Teljes CPU és ébren tartás több óra szokott lenni. Mintha nem is számítana a beállítás.
-
Zigi
senior tag
-
Dany007
veterán
Frankó! Le is szedtem!
Egyetlen gondja, hogy nincs "lejátszás eszközön", vagyis nem tudom közvetlenül onnan kiküdni a Tv-re a képet. De mindegy, mert erre meg jó a gyári album.
Tényleg jobban néz ki, és smoothabbul is megy. : )Még egy fontos kérdésem had legyen. Azt hogy állítom be, hogy az ismert és nyilt wifikre automatikusan kapcsolódjon? Röhej, de ha kilövöm a wifi-t majd újra be, akkor cseszik kapcsolódni az itthoni wifihez... :S Úgy kell kézzel kapcsolódnom.
-
sssz
őstag
Bocs, igaz, mm
Remélem is hogy jó kezekbe kerülSajnos nekem nagyon kényelmetlen a fogása.
Ez az amit még megszokni se lehet sajna, mert nagyon nem esik kézre.Zigi: köszi a megerősítést
rajta vagyok a dolgon
Mondjuk valahogy nagyon hiányzik errről a mobiltelefon piacról azok a telefonok, amik magas tudással rendelkeznek, de női kezekhez vannak méretezve. egy telefon nem attól válik női telefonná hogy kiadják rózsaszínben is. Sajnos általában erről híresek a gyártók. Vagy kiadnak valami full gagyi telefont mint nőit. -
Dany007
veterán
Igen, ki van lőve.
Most próbáltam a GPS-t plusz navigációt. Csak, hogy fogyjon kicsit az akksi reálisabban - nem nagyon telefonálok ma... - és 3G-t amint bekapcsoltam már indult is a facebook szolgáltatás a háttérben. Hogy rohadjon meg.Persze kilőttem a p...ba.
Amúgy frankó, így 3 sec alatt megvan a gps jel és Vp-Bp navigációs útvonalat kb 4 másodperc alatt számolta ki... Ez frankó.
-
sajo13
senior tag
Szerintem ha nincs bekapcsolva a képernyő, akkor a "Telefon készenlétben" szokott nagy %-os értéket mutatni, valamint a "Telefon tétlen állapotban". Mindezek az Akkumulátor menüpont alatt láthatók. Az "Android rendszer" %-os aránya eltörpül ezek mellett. Ez a normális eset, ha csak pihentetjük a telót.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest