- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomWexX
addikt
válasz
darvinya #9557 üzenetére
Nem ez a gyári tok! Ebben a hsz-ben van róla fotó...
Leírná valaki hogy hogyan kell ezt az ACID audio zip-et+walkman zip-et telepíteni? Ilyet még nem csináltam, és kíváncsi lennék rá hogy milyen.
(#9516) CB: Nekem ez a bajom a kupakkal.
-
Allure
aktív tag
válasz
darvinya #9542 üzenetére
Tudod állítani a desktop grid-et, tetszőleges dock hátteret állíthatsz be, támogatja az Apex/Nova ikonpakkokat, vannak benne gesztusok és még sok kis apróság. A fejlesztője folyamatosan fejleszti, napról-napra kerülnek bele új funkciók. A telepítése is egyszerű, csak fel kell telepíteni az apk-t.
-
freemanone
addikt
válasz
darvinya #9552 üzenetére
előfordul a legjobbakkal is!
(#9553) Ferenczi Áko: Nem marad meg, újra rootolni kell.
(#9554) rjakab: folyamatosan frissül minden készülék, de nem lehet tudni ki meddig fog várni rá. Ha mindenképp így akarod egyszercsak neked is jönni fog, SUS-al érdemes néha nézegetni.
-
freemanone
addikt
válasz
darvinya #9548 üzenetére
általában van playlistem és az amit látsz egy félig lehúzott és screenshot közben ott tartott statusbar a lockscreen-ről. Nah én azzal toszigálom ha nagyon a képernyőn akarom, de egyébként a fejhallgatón a mikrofonos kábelen lévő (mert ez cserélhető és van egy sima 3 pólusú csatis is) control talk vezérlőt használom erre a célra. De értem a widgetet is, csak azért linkeltem egy képet, hogy van egy közel azonos megoldás, power gomb és egy lefelé suhintással már látod is a lejátszót a statusbaron.
Csak az a helyzet, hogy nagyon megszomtam a CyanogenMod-ot és a világért nem cserélném el a Sony SZÁMOMRA csúnyán lebutított és agyon korlátozott felületével, nem beszélve az akku zabáló timescape widget tengerről, de nem akarok belőle flame-et indítani. Én így moddolom, más pedig másképp. Ez a jó a droidban, hogy gyakorlatilag teljesen saját kézre tudod szabni!
Hogy egy kicsit ON is legyek: Ti mire használjátok az NFC tag-eket és matricákat amik a dobozban voltak?
-
freemanone
addikt
válasz
darvinya #9545 üzenetére
Ez nem Apex! Holo Launcher és ebben sincs widget hozzá, mondjuk nekem nem hiányzik mivel olyankor a szebemben van és van hozzá egy ilyen control felület a lockscreenről: [link]
(#9546) Maxentius: erre csak ennyit tudok mondani: [link]
Egyébként a Play-ben elég jó külső hangszórók voltak és különösebben a dac-ra se volt panaszom. -
freemanone
addikt
válasz
darvinya #9542 üzenetére
akkor berakon így, egyesével: [link] [link] [link] [link]
valami nem okés ezzel a ***** gdrive-al... mind1 így menni fog.(#9543) Maxentius: ezért most lehet, hogy kapni fogok többektől, de van egy Beats Studio HD-m és azzal használom. Nagyon penge párosítás, főleg, hogy mostmár a P-ben helyes bekötéssel van a jack a control talk-hoz.
Viszont én nem találtam különbséget a Poweramp és az új AC!D Audio-s Walkman 5.1 között hangzásban. Annyi szent, hogy a P ezzel az audio moddal helybenhagyja a Play-emet a HTC féle Beats Audio pluginnal. -
freemanone
addikt
válasz
darvinya #9533 üzenetére
Ha már barkácsolás akkor ezt ajánlom mindenki figyelmébe: [link]
Érdemes egyébként végigböngészni, mert találtam a U alatti felsorolásban P-vel kompatibiliset is, valamint a végén a general ugye mindegyik készülékre szól.
Amit kihoztam vele a telefonból: [link](#9536) Maxentius: Az AC!D Audio-t csak dícsérni tudom én is! Hallani a különbséget és az új walkman lejátszó is bejön!
-
rbalint88
addikt
válasz
darvinya #9480 üzenetére
ha spanyoloktól vesszük a kupakot és összejövünk 10en, akkor kb pont kerek 2000-re jön ki darabja.
úgyhogy szállítási idő és megbízhatóság végett inkább onnan rendeljünk szerintem. akinek kell ezüst kupak a P-re és jó neki, hogy én rendelem aztán postázom, írjon privátot! -
Bitpalace
senior tag
válasz
darvinya #9471 üzenetére
Én ujratettem az 544 fw-t aztán felajánlotta a .54 fw frissitest fel is tettem. Utána kernelt felflasheltem flashtoolal és utána a batme elindítottam. Meg is csinálta telo visszaállít rootme rekordra de semmi.
Lehet h az a gond hogy ujratelepites előtt nem unrootoltam?
-
werszomjas
addikt
válasz
darvinya #9446 üzenetére
Hongkong-nál sztem nincs vám.
Nekem múlt héten jött onnan egy laptop táska, vám nélkül.
Lassan én is bevásárolok
Amiket vennék:
- Autós tartó, nem univerzális, olyan ami kifejezetten P-hez való.
- Valami erős fix tok, tehát folyamatosan benne a telefon és úgy is használható,ha esetleg elmennék szórakozni, bírja az ütődéseket is(most a gyári bőrtokot használom, a hétköznapokban az tökéletes)
- Autós töltő
- Kijelző védő fóliaAki ezek közül vett már valamit, és meg van vele elégedve, mind minőség, mind ár terén és esetleg megvan még az ebay-es link szívesen veszem
-
Csaszi87
tag
válasz
darvinya #9406 üzenetére
A Chrome első indításnál egyből felajánlja a szinkronizálást a gmail-el, bár azt ki lehet hagyni ha nem akarja az ember. Viszont érdekesnek tartotm, hogy ez előtti frimwarekben benne se volt most meg a gyári mellé még ez is be van téve. Ráadásul root nélkül el se távolítható..
-
Csaszi87
tag
válasz
darvinya #9401 üzenetére
Nálam sincs (vagy én se találtam), de én nem is hiányolom..
Más: Nálam nincs kamera bug, pedig direkt kipróbáltam 8mp-en simán ls vakuval is és teljesen jó.
Mikor már fel vagyok készülve a rosszra pont akkor nem következik beSzóval teljesen elégedett vagyok idáig. Talán az akksi bír kicsit kevesebbet: Pl .544-en eddig éjszaka 1-3% körül esett reggelig. Ma esett 10%-ot .54-en.
-
freemanone
addikt
válasz
darvinya #9230 üzenetére
Automatán használom én is, csak a tesztet néztem max fényerő mellett, illetve probáltam egy közel azonos arányt teremteni és így van ahogy mondod. Nekem a Play kék túlsúlyos a P pedig a samsung féle piros túlsúlyra fekteti inkább a hangsúlyt.
Egy valamiben viszont 10000x jöbbak az ideiek! Vizes kézzel való használat. Se a U se a P nem zavarodik meg ha nedves kézzel piszkálom a Play viszont mindent csinál csak azt nem amit kéne.
Micsoda az ami gyanús?
"Na mindegy, olcsó húsnak híg a leve." <-- ezt a P-re érted?(#9231) Maxentius: S-hez még nem volt szerencsém kézben megnyomkodni, de ezek szerint csak a U és a P kapott "white magic" kijelzőt? Fura...
(#9239) Arthuro_Adam: nem csak otthon
spanyolban vagyok és itt sem lehet kapni, pedig azt akartam, de így ezüst lett belőle. Nem tudom milyen piacra szánják a pirosat....
-
ffricike
csendes tag
válasz
darvinya #9235 üzenetére
Ezen a beállítási ponton szinkronizálok, akkor a telefonba... hozzá teszi a gmailos fényképeket, és email címeket, DE! nekem arra lenne szükségem, hogy a gmail, címtárba felkerüljenek a telefon adatok. Elsősorban telefonszám, de fel kéne hogy kerüljön a lakcím , másodlagos telefon számok , és egyéb adatok is. Na, és ez nem megy.
-
freemanone
addikt
válasz
darvinya #9228 üzenetére
Play és P összevetve, szerintem a P egy kicsit el van tolva a piros színek felé, így valamivel melegebbnek hatnak a képek, de nagyon minimális a különbség.
Viszont az NXT széria kijelzője egy retina-ágyú a tavalyi modellekhez képest, legalábbis a P és a U biztosan. Fényerőt fele alatt használom picivel és úgy kapom meg a Play-em maximális fényerejét. Itt nem fogom hiányolni az extra fényerőt napfényben az biztos. De lámpafénynél vakító. -
makesz1989
tag
válasz
darvinya #9176 üzenetére
Közben kicsit utána olvasgattam a dolgoknak és az NXT sorozat az első, ami megkapta az új szabványt. A jó hír viszont, hogy a mostani a gyakrabban használt kialakítás, az Apple is ezt használja az összes Iphone-ban és Ipod-ban. Tehát azon headsetek, amik kompatibilisek az almás márka termékeivel, azoknak szintén kompatibilisnek kell lennie a P-vel (S-sel, U-val). Szerencsére az általam kinézett füles is ilyen szabvánnyal rendelkezik
Mindenesetre kössz a segítséget még egyszer
-
Mister X
tag
válasz
darvinya #9196 üzenetére
Ezeket hova a búbánatba kell beírni ?
ez itt a Tmob hivatalos beállításai
-
válasz
darvinya #9199 üzenetére
...és ez az ár sok.
Sok, ha azt vesszük, hogy mennyi egy alap havidíjas szerződés.A honi szolgáltatóknak 100-as nagyságrendű (3-400 forint) összegért illene ilyen adatmennyiséget biztosítaniuk... Pont ezért kapzsik, hiszen képesek egy 3-4000 forintos feltöltés mellé (ami nem is feltétlen havi rendszerességű) havi 1000 forintot elkérni csak a netért.
Ez sok(k). Sokkal olcsóbban kellene adniuk a netet, mint "fix" havi felhasználható - és fizetendő - szolgáltatást.
Pre paid és post paid csomagokhoz egyaránt.No, de ez nem a fórum témája.
-
-
makesz1989
tag
válasz
darvinya #9173 üzenetére
Igen, x10 minijét dugtam már rá, amire a válasz: "A headset nem támogatott. Használjon másik headsetet....." Ezért merült fel bennem a kérdés, hogy vajon egy szimpla (nem kifejezetten sony telefonokhoz kifejlesztett) headset-tel mi lehet a helyzet. Ugyanis van egy Xears fülesem (mikrofon nélküli verzió) és azt mindkettő megeszi rendesen.
-
freemanone
addikt
válasz
darvinya #9144 üzenetére
SIKER!
A Sony nemrég kiadott egy Emma nevű eszköz-t.
Az itt lévő driverek működnek tökéletesen:
C:\Program Files (x86)\Sony Mobile\Emma\setup\drivers\USBFlashDriver.zip
Kicsomagoltam és a win meg is találta kapásból, amikor csatlakoztattam a telefont. Mindhárom készülék gond nélkül elindul fastboot és flashmode-ban is.
Egyébként .net 4.0 extendedig minden fent van.(#9145) razorka777: fxp149-et próbáltam ki tegnap este, igaz csak 1óra alatt végignyálaztam a dolgokat, de elég stabilnak tűnik. A legutolsó gyári rom pedig mindját repül is fel és megnézem, mert az a helyzet, hogy ICS-el előtelepítve volt már a dobozban és az egy picit röcög néha. Nem gondolkozik sokat semmin, de meg meg akad itt ott és ilyet CM9-el nem vettem észre. Viszont az NFC hiánya nagyon fájó pont. Egyelőre maradok én is a gyári romnál erősen átalakítva, amíg ezt nem oldják meg az fxp-s srácok. Azért köszönöm!
-
freemanone
addikt
válasz
darvinya #9141 üzenetére
Természetesen én nyitottam ki. Már a 3. Sony készülék és mind nyitott loaderrel megy. 100% hogy windows oldalon baxtam el valamit. Valamint mindegyik telefonon CM fut.
A Java frissítés hogy jön képbe? Egyébként valószínűleg a legfrissebb van fent, mert pár napja jött egy frissítés, talán egy hete. Sokat használom.(#9142) razorka777: igen, köszönöm, nem akarlak megsérteni de tisztában vagyok vele. A driverekkel nem kerek valami, de nem tudok rájönni.
Lehet, hogy felhúzok egy VM-et friss rendszerrel és arra pakolok drivereket. Kifutottam már minden ötletből. -
neorow1
aktív tag
válasz
darvinya #9122 üzenetére
Nem holnap fogják lelőni az EDGE-t, addig meg felőlem fejlődhet az LTE, lehet, hogy majd az veszi át az EDGE szerepét mikor majd a 6G-t építik
A fogyasztás kérdésre meg már a 3G-nél is azt mondták, hogy kevesebbet fogyaszt, mégis a gyakorlatban ez nem igaz, hála a nagyszerű térerőnek.
-
Bitpalace
senior tag
válasz
darvinya #9111 üzenetére
Nem most csinálnám először, csak az furcsa nekem, hogy előbbit kell visszatennem. (melyiket is érdemes, melyik most a legjobb most ami van? ) Mert újabbat mindig simán rátettem, de akkor azt is ugyan úgy kell? Legyalulom, feltesz és kész?
6.1.B.1.54 van fenn és ugye kamera hibás
-
neorow1
aktív tag
válasz
darvinya #9109 üzenetére
Hát igen, én csak csepp vagyok a tengerben, de gondolom nem egyedül gondolkozok így. A telefonom is csak EDGE-t használ, szinkronizálásra, e-mailekre tökéletes, ahol meg van időm nyomkodni a telefont, ott meg van Wi-Fi.
A fejlődés jó dolog, csak az a baj, hogy a színvonal szar.
Szerk: off
-
nintendojet
tag
válasz
darvinya #9109 üzenetére
Elvagyok én 3G nélkül
50Mb-os csomagra éppen jó ez így, meg a telefon sem hajigálja így el a rosszabb wdcma jelet, kevésbé is merül. Szóval ha kiépítik az új rendszert, akkor kompletten nem lesz netem? (Azért örülök, hogy ha sikerül úgy megcsavarni a szolgáltatást - azok alapján, amit mondtál -, hogy majd csak emiatt kelljen új telefonokat venni sokaknak, akiknek bár nem kell LTE (kiváncsi vagyok azzal hogyan fogyasztja az energiát a proci), de azért egy minimális netet szeretnének. ..
)
-
Badboys
őstag
-
válasz
darvinya #9081 üzenetére
Miért akartok egy fém telefont, ahol az árazás része a design és egy presztizsérzet' egy előző szériás egy magoshoz hasonlítani?
Ez újabb és fémből van, 2 magos, és már ezek a szavak elegendők ahhoz, hogy drágább legyen.
Ha nem kell fémből telefon, akkor ne adj ezért plusz pénzt. Mert neked nem éri meg.
Ha nem érzed, hogy 2 magos teló kell, mert az 1 magos sebességével is elégedett vagy, akkor ne adj érte plusz pénzt... mert neked nem éri meg.
Ahol összehasonlítják a P-t, ott sem egy régebbi 1 magossal teszik, legyen szó akár árról, akár szintetikus értékekről. Nem is értem, hogy miért veted össze így.
Azért írom, mert én is meg vagyok elégedve a C902-vel, sokat netezek róla és sokat fényképezek vele... sok nyaraláson volt társ. Nem is akarom összehasonlítani a napokban jött P-vel.
Pedig a P:
- nehezebb
- nagyobb, egy kézzel én épphogy tudom kezelni...
- kesztyűben télen felejtős
- 4-5 napot nem fog kibírni, mit az 5 éves C902, pedig sokat kell vele majd telefonálnom, mert cégtelefon
- sőt a fényképezője
- A net sem lesz gyorsabb, hiszen az "m-es" oldalakat használom én is, olyan terülteken vagyok, ahol egyébként is csak EDGE van
- A régin még egy karc sincs, a P-n nem fog 4-5 évet kibírni, nemhogy karcmentesen
- A P fényképezője vs C902 fényképezője 1080p-s TV-ken nem fog látható különbséget mutatni, lévén, hogy a C902-nek a végére sokat javították a kameráján és közben megtanultam kezelni is. A kijelzőn meg aztán semmit sem lehet látni a különbségből.Miért vettem P-t?
Mert szép és beleszerettem. Nincs észérv mellette és nem is akartam a régihez hasonlítani, mertNeo V Mobilarena:
"A felhasznált anyagok nem különösebben jó minőségűek, fémből készült felületekkel sehol nem találkozhatunk, mindenhol lakkozott plasztikot tapinthatunk, mely egyébként egészen kellemes. Recsegést-ropogást a ház erőteljes nyomásával sem csalhatunk ki, az illesztési hézagok is bőven a tűréshatáron belül vannak, bár a pattintós módszerrel rögzülő hátlap azért elárulja, hogy vannak jobban összerakott okostelefonok is"Nem akarlak bántani és értem én, hogy magát adja, hogy a mostanival vesd össze. De ilyen megközelítéssel egy darabig nem fogsz telefont cserélni, ami persze nem biztos, hogy baj.
-
sajo13
senior tag
válasz
darvinya #9076 üzenetére
Én Neo-ról váltottam, és valóban nincs túl sok különbség a két teló között, inkább csak apróságok. Nekem a Neo-ban ICS-en a kevés memória volt bosszantó. Bármit nyitottam meg, másodpercekbe került, pl tárcsázó, stb. Érezhetően többet harapot le az 512Mb- az ICS a Neo-n, mint előtte a GB-ből.
P-ben az 1Gb RAM-mal nincs ilyen gond. Tapasztalataim alapján az Android 1Gb-tal(vagy több) érzi jól magát, folyamatosabb a működés, app-ok váltása, stb.
512 Mb-os készülékeken sokszor egy alkalmazásból kilépve a homescreen újratöltődése is lassú volt.
Én leginkább a memória miatt váltottam, a fém ház elegáns, de annyival nem jobb, mint amennyivel többe kerül ez miatt.
A váltás másik oka a felbontás és a picit nagyobb kijelző volt. A magicwhite annyira nem győzött meg, jójó, fényesebb a kijelző fullra tekerve, de ritkán használja az ember tűző napon, ráadásul a színek akkor torzulnak is. Amúgy a Sonyra jellemző sárgás, meleg árnyalatok a Neo-ban és a P-ben is ugyanúgy megvannak(pl. böngészőben a fehér háttér nem fehér, hanem sárgás)
Amit még észrevettem, a kamera picit jobb a P-ben, mint a Neo-ban volt.
Mindent összegezve Neo-ról P-re váltani csak kis ugrás(szerintem). -
_Dumber_
őstag
válasz
darvinya #9076 üzenetére
Én Galaxy Spicaról váltottam, úgyhogy nálam a ez nem volt kérdés
Böngésző terén a Chrome-ot használom. Lassabb mint a 2 mini, de a gyárinál gyorsabb. A könyvjelző szinkron, meg remek. Külön lehet a mobil könyvjelzőket is beállítani (m. os oldalak előnyben) és ezt is tudod rendezgetni asztali gépen. A legutóbbi frissítés óta rengeteget javult a felhasználói élmény benne. Azelőtt csak tartalékként volt a gépen, most csak ez van rajta.
Egyébként ezt szeretem a droidban. Ami Neked fontos, az nekem nem, és fordítva .. De van lehetőség választani, így én is meg vagyok elégedve és Te is
-
_Dumber_
őstag
válasz
darvinya #9074 üzenetére
Csak szintén összehasonlítás képen.
Nem tudom a NEoV-n alaprendszer fut e, de ez most mindegy.
A P, GB alatt a Dolphin Mini és az Opera mini lényegesen gyorsabb mint a gyári böngésző. És tényleg lényegesen.
A GB hez képest az ICS is jelent valamennyi javulást de ott már nem sok a különbség.
Alaphome szerintem lassúbb mint a HOLO, ami eléthető GB és ICS alatt is.
Lehet mondani, hogy : Persze de az már nem az alap rendszer. Ugyanakkor nem ezért veszünk Droidot, hogy egy kicsit alakítsuk az igényeinknek?Ezt ne kötözködésnek vedd, csak ez is hozzátartozik az összehasonlításhoz.
A Sony aránylag jó szoftot rakott össze, de messze nem tökéletes, a vasból viszont mókolás nélül is ki lehet többet hozni. -
-
baalika
tag
válasz
darvinya #8874 üzenetére
Nem egészen értem ne haragudj
Én nem a megfeszített vezetékre mechanikusan értem, hogy visszavezeti. Rendesen visszajátsza a mikrofont a fülhallgatóba.
A lényeg az, hogy sem a samsungnál sem a htc-nél nem emlékszem, hogy visszajátszott volna bármit is a fülesbe a mikrofonból. Csak headsetnél fordul ez elő, legalábbis a telefonnál nem veszem észre.
Sokan használtok itt xperia p-t ha legközelebb a saját vagy bármilyen más vezetékes headsetet használtok próbáljátok ki légyszíves, hogy dörzsölésre ráfújásra ti is halljátok e az agydugóban a sistergést.
edit: mármint hívás közben persze
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OpenMediaVault
- Renault, Dacia topik
- BestBuy ruhás topik
- Suzuki topik
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3090, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest