- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
AliasB
senior tag
Szó sincs számonkérésről. Utánaolvastam és azt találtam itt a mobilarénán, hogy ha a régiókód ugyan az akkor a home kezdetű kell. Ha változik akkor a másik. Nem találtam olyan leírást, hogy valójában mi a különbség a kettő között. Most már tudom. Amúgy csak javasoltam, hogy bele lehetne írni az összefoglalóba nem követelőztem se nem kértem számon senkit. De mondom itt be is fejezem ezt a témát.
-
thedarkfox
senior tag
-
Probert75
addikt
+1 Én is egy rublikába írom, már nem is tudom mennyi ideje.
(#53057) UfoZoli 2. Sajnos ez ilyen, nem lesz sehogy nagyobb a hívó képe. Igen a régebbi droidon is ilyen kicsi volt, de ha magad kapcsoltad/adtad hozzá még1X, akkor fél képernyős kép lett. Itt sajnos nem működik, csak playes alkalmazással.
-
AliasB
senior tag
De ha pl egy telepített alkalmazás tartja ébren mert engedélyezve van neki, hogy felülírhassa a rendszer beállításait akkor is a rendszert jelzi fogyasztónak mert ott lehet azt bekapcsolni. De azt nem mondja meg, hogy valamelyik alkalmazás miatt van. Amikor nekem régen a viber tartotta ébren a wifit akkor is a rendszer jelezte ezért nem találtam sokáig. Pedig ott a viber írta felül a gyári beállítást. Ezt csak példának írtam. Próbáld meg az alkalmazáskezelőben a beállítások visszaállítást mert ott van olyan. Azt én is megcsináltam a pitére frissítés után. Nem vesztesz vele semmit. És utána ha valamelyik alkalmazás pluszba engedélyt kér valamire arra gyanakodhatsz.
-
AliasB
senior tag
Nem is kell mindent átnézni és letiltani
a gyári alkalmazások nem csinálnak ilyet hiszen akkor nálam is előjönne ez a probléma. Csak az utólag feltelepített alkalmazásokat kell megnézni amik engedélyt kértek a wifi használatára. Ezt ugye meg tudod nézni ugyan ott az alkalmazáskezelőben
így azért már nem olyan hosszú a lista szerintem
-
Probert75
addikt
-
szemesi69
addikt
Amíg magas, merülni is fog, jobban mint kellene.
Nézd meg ezzel, sokkal részletesebb mint a beépített gyári. Sok minden okozhatja, többnyire a beállítások befolyásolják, csak példa kedvéért, folyamatos helymeghatározás, így nem lehet megmondani, nálam soha nem volt ilyen és a családban sem, szinte mindegyik telefont én állítom be alap szinten.
Bizonyos fogyasztókat csak akkor kapcsolom be ha használom, mivel nem fontos, hogy állandóan közösségi appokon lógjak, így wifi, adat, gps csak akkor van és addig van bekapcsolva amíg használom. Szükségtelen programok törölve vagy tiltva. Teszteld a linkelt programmal, és arról dobj majd képeket, hátha rájövünk mi pörgeti. -
polonic
félisten
A gyári samsungos alkalmazásokat nem lehet eltávolítani, ha apk-ból frissíted őket.
Ha letörlöd és play áruházból visszateszed, ugyanaz a verzió kerül vissza, amit apk-ból tettél fel.
És egy szempillantás alatt. Nincs a szokásos letöltés, telepítés várakozási idő.Próbáld ki nyugodtan.
-
Probert75
addikt
-
paolinho
őstag
Hát előfordulhat, bár én jobban szeretem az Operát, de az is szórta ezeket az oldalakat. Most viszont valami csoda folytán, vagy valamelyik vírusirtó munkája okán, de megszűntek az idegesítő oldal bedobálások. Pedig már ott tartottam, hogy csinálok egy full gyalulást, de erre hál' Istennek nem lett szükség.
-
Tomiii258
tag
Na, most már egészen biztos vagyok benne, hogy adott alkalmazások a memóriából és a legutóbbi alkalmazások nézetéből is eltűnnek.
Reggel direkt ránéztem, majd a legutóbbi alkalmazások között hagytam a Remindert és a Samsung notes-t a Messenger, Gmail és Samsung Internet társaságában.
Eddig egész nap hozzájuk se nyúltam, egészen a mostani AOD állítgatós témáig tulképp csak Messengert használtam ma meg némi Internetet. Most viszont a fenti alkalmazások közül már csak az utóbbi 3 van a legutóbbi alkalmazások között és karbantartóban ránéztem a memóriára, ott se látom őket, eltűntek, kilőtte őket valami.
Már csak az a kérdés, hogy mi, miért és azt hogy lehet kikapcsolni -
Tomiii258
tag
A memóriát nem néztem, csak a legutóbbi nézetből tűntek el dolgok és ez a hétvégén tűnt fel először, rögtön azután, hogy szombaton felraktam a Pitét.
Mindig van 5-6 alkalmazás, amit sose lövök ki onnan, mert rendszeresen használom őket, de hétvégén többször feltűnt, hogy nincsenek ott.(oké,épp most téma megint a memóriakezelés, a többit sem emiatt szoktam kilőni, hanem csak azért, hogy a gyakran használtakat könnyebben megtaláljam)Mondjuk egyelőre tovább figyelem a dolgot, fenntartom a lehetőségét, hogy eddig én bénáztam, vagy néztem be valamit
Pl lehet, hogy mégis az éjszakára ütemezett automatikus karbantartás lesz a ludas, ahogy Probert75 tippelte, mert ma reggel egészen biztos, hogy csak 3 app volt a legutóbbi nézetben, ami kevesebb, mint amit ott szoktam hagyni.
-
zseko
veterán
Hát, a saját, többszöri próbám nem ezt mutatta. Minél újabb telefonom lett, annál kevésbé lett érezhető persze, de meggyőződésem, hogy valamennyire ezen is érzékelem még. Sebességben is ezt tapasztaltam, de ez is inkább a régebbi, és/vagy low-end telefonoknál volt jól érezhető, ezért is adok ki inkább többet egy normális telefonra azóta, mint hogy egy low-end 'szutyokkal' szívassam magam és az idegeimet
Szerencsére egyre jobbak lesznek a telefonok, lassan már csak szándékosan lehet rosszat venni
-
zseko
veterán
Nem állítom, hogy mindkettő az, viszont ha egyszerre ki vannak kapcsolva, akkor persze rögtön reklamál is nálam a Térkép, hogy őneki okvetlenül szüksége van arra, hogy monitorozza a wifiket meg a BT eszközöket
a Hely-nél, ahol a Pontosság javítása van, itt van az, hogy akkor is használhatják a wifit és a BT-t ha ki van kapcsolva, és legalul, a Google-helymeghatározás pontosságának javításában is van egy, ami nem biztos hogy úgy használja amire gondolunk, én mindenesetre kikapcsoltam.
Keresés közben viszont találtam olyan 'alkalmazást', hogy wifi-hívás, és wifi-tippek.
A Quick-Panel Star appal pedig sikerült megoldani, hogy az ikonok a redőnyön ha nem is olyanok mint előtte, de az inaktívaknak legalább nincs az a hülye kör alakú hátterük.
-
Tujmos
tag
előtte oreon is le volt titlva és semmi gondom nem volt belőle, legalábbis nem vettem észre, azért gondoltam, hogy feleslegesen ne kínlódjon itt se.. viszont azt nem értem miért más feladatkezelő jön elő ha navigációs gombokat használok, mint amikor teljes képernyős kézmozdulatok van kiválasztva
-
dkovizoli
addikt
Az xeu változatban nálam volt spam funkció, csak nem volt kapcsolható. De ez már oreon is így volt. Míg xeh vagy dbt régión igen. A csevegés funkcióra az én véleményen az, hogy a voda kérhette, hogy az ő romjaiban legyen benne. Az hogy a kártya hatására miért nem állt át, fogalmam sincs. Nekem mind a kettő váltott simán, akármilyen nemzetiségű kártyát tettem bele.
-
thedarkfox
senior tag
Nem tudom hogy a pitével van-e összefüggésbe.
Nekem annó ugyan ez volt 7ről 8asra való frissítésnél.
Ha a német régióst dbt odinoztam fel, kérdés nélkül beállt xeu-ra. Később a magyar függetlent mikor ráraktam akkor állt át xehre, akkor kérte hogy simresetet akarok-e.
Jah sim mindkét esetben benne volt flash közben. -
AliasB
senior tag
Tisztában vagyok a memóriakezeléssel képzeld
ezzel arra próbáltam rámutatni, hogy több mindent tart a memóriában és több mindent is futtat alapból a háttérben és az akku is kevesebb ideig bírni. És eddig valóban úgy látom, hogy kevesebb ideig bírja az akku sajnos. Amúgy nem feltétlen kell az összes memóriát sem kihasználni ha már benne van. Itt az ok-okozat lenne a lényeg.
-
Predatorr
őstag
9.0-ra frissíteni a 7.0-s, emirátusi (XSG), német (és üveg) romos S8 telefonomat. Dióhéjban.
Értem én, a logikát is, egyszerűbb is tényleg, a kérdés az, hogy lehet-e bármi gond a XEH frissítéssel, vagy akár a DBT-vel. Mind a 4 cucc német a telón, magyart szedtem le samfirmmel. -
Gee_-
tag
Rendszeresen tisztítom a csatlakozókat. A jacken csak hangfoszlanyok jönnek ki. Igazából sose működött csak nem vittem szervízbe mert nem volt rá szükségem. Most tovább fogom adni a telefont és gondoltam előtte beviszem a szervizbe. Jó lenne ha aksit is cserélnènek ha már beadom 😂
Telekomos gari levélel adjam be? Vagy ők az imei számból tudni fogják mikor vettem a készüléket?
Vissza kéne rá raknom az eredeti rendszert vagy maradhat rajta a crap végű Oreo? Nézik ezt egyáltalán?
-
thedarkfox
senior tag
Visszaolvasva a fórumot megtaláltam annó miért kezdtem el kapcsolgatni.
Mikor jött a 8.0 visszaálltam egy régebbi 7 verzióra, után raktam fel a német függetlent. Gondolom akkor bennem maradt, azóta note9is bekapcsoltam. (A megszokások ugye... )
Viszont tegnap este azon is visszakapcsoltam, laza 1 óra ujrabelakás -
Garsza
veterán
Nem ugyan azt.
Ezt tenném fel.
és
ez van rajtaDe a phone infoba beírom a Spanyolnak a csc -ét ott azt mutatja ORS is van benne.
-
thedarkfox
senior tag
Igen tudom mire van.
Costum rom ,kernel csere, újrapatrícionálas, de ha hivatalos forrásból való romot teszel mellette akkor nem csúszhat be hiba. (Jobb esetben)
Félrene ne értsetek nem vitatkozni akartam, csak nem értettem miért az az oka, hogy ugrott a knox, ha Ő is "hivatalos romot akart feltenni". Vagy akkor valami nem jó forrásból volt... -
agent_k
őstag
- használtan vettem, de akkor működött a pass
- igen volt egyszer, hogy bekapcsoltam az oem unlockot amikor a betat akartam felrakni, de végül abból nem lett semmi, mert a recoveryből nem ment az adb sideload. Majd ki is kapcsoltam az oem unlockot
- pie az xda-ról, gyári original. Download mode, Odin, megfelelő állományok betallózása, home_csc-re figyelniennyi történt az élete során a telónak. Látsz valahol büttyöt?
-
bigdady
nagyúr
1. Nem gond a törlés. Csak a gari meg hogy később jöjjön az ota.
De ha home csv-vel is fel tudom így rakni a xeh xeh xeh-re a német 9.0-át és törölni sem kell, és gari is lesz, meg jön óta akkor még jobb2. Szóval ha felrakom xeh xeh xeh-re ezt a dbt 9.0-át akkor mi lesz az új kód:
-home cs-vel?
-illetve home Cs nélkül? -
zseko
veterán
Igen, bennem sem merült fel, hogy más ne értené amit kérdezek
Egyébként nem találtam a rendszerben, úgy kellett külön letöltenem a play áruházból, és úgy tűnik nem vagyok vele egyedül.
-
dkovizoli
addikt
Ott írod te is, hogy ha ez a kiadás megjelent. Még nem jelent meg és az XEU sem a sűrű és gyors megjelenéseiről híres. Nekem gyanús, hogy nem is lesz. Tehát félő, hogy aki ezt most így felrakta és még az XEH is belefuthat ebbe, mint tavaly, hogy más build számmal lesz majd csak ezekre a régiókra kiadva. Jelen esetben nem is a régiókód a nagyobb probléma, hanem, hogy CSC csoport váltás is történt. Mert a TMH az nem OXM. Ha csak simán OXM-en belül vált pl DBT-XEH vagy XEU-XEH az még ok. De ez így csak szerencse kérdése.
-
bigdady
nagyúr
-
rbertkrl
aktív tag
Köszönöm a választ! Külföldi források alapján és az itteni tippek mentén felpakoltam a home csc-vel, de előtte azért felraktam mindent pcre. A telepítés 10 perc volt, az appok frissítése 20 és a rendszer kifogástalanul megy. A régió kód beállt xeu/xeh/tmh-ra. Tehát teljesen jó a beállítás szerintem. A rendszer egyébként szembetűnően jobban van optimalizálva mint az oreo volt. Maga a felület is sokkal gördülékenyebb és kevesebb az akadás. A kamera appért pedig hatalmas pacsi a gyártónak, elképesztően kényelmes így. Egyedül ez a gesztusvezérlés idegesítő számomra. De a navbartól meg kiszedték azt az opciót, hogy eltüntethessem amikor én akarom és egy csomó appnál sem a gesztusvezérlés, sem a navbar nem átlátszó. Ez bosszantó. De a többi nagyon fain. Szóval megérte vesződni.
-
zseko
veterán
Ez valóban igaz,
és bár azt szoktam ilyenre mondani, hogy lehet ugyan az értetlent és a hülyét játszani, csak nem biztos, hogy mindig megéri, de az sajnos tény, hogy jelen esetben valóban én fogalmaztam teljesen szarul. Vagy csak túl sokat vártam el az értelmezésről. A 'com.google/samsung/akármi.apk' névre gondoltam, de már nem vagyok benne biztos, hogy gyárilag van is a rendszerben hangrögzítő. -
zseko
veterán
Tehát ha dbt-n hagyom akkor német régiós lesz, és úgy jön hozzá majd a frissítés (tehát az elsők között)? Annyira nem számít, csak kíváncsiságból kérdem.
Azt meg lehet csinálni, hogy xeh/xeh/xeh legyen, vagy nincs jelentőssége? (Most pan az utolsó, ha nincs benne sim, akkor egyébként mire áll be?)
Este ha hazaérek lehet felteszem a Pie-t, most már úgyis mindegy a beállításaimnak -
zseko
veterán
Oké, köszi, bár semmi kedvem nem volt újra belakni, nekem ez marha nagy macera mert utálom
, de sima csc-vel csináltam végül. Bár akkor már elvileg tölthettem volna a 9.0-is, nem?
Na most kérdez valamit németül
ez mi a fene?
SIM-Karte gewechselt
Melyik kell, Nicht Jetzt vagy Zurücks. U. Neustart?
SIM-Karte gewechselt
Starten Sie Ihr Telefon neu, um die von Ihrer neuen SIM_Karte unterstützen Funktionen zu konfigurieren. Dadurch wird Ihr Telefon auf die Werksteintellungen zurückgesetzt und alle Daten einschließlich der Dateien und der herungergeladenen Apps werden Gelöscht.
-
zseko
veterán
Köszi, megtaláltam, letöltöttem. És tényleg gyorsabban jött (amit bírt a net) nem 15kbps-el. Akkor csak be kell illeszteni az ötből az alábbi négy (szeretném, ha megmaradnának az adataim) AP - BL - CP - HOME CSC fileokat és mehet?
Csupán annyit akarok, hogy a független XEH rom legyen rajta, ne a szolgáltatós PAN (a telefon ki van függetlenítve). -
Probert75
addikt
Erre mindre odafigyelek én is!
Szóval ezzel/ezekkel nincs baj, nem nyomogatok és nem telepítek minden xart én sem!
(#50303) icemad Jön itt is a gyári cuccokon is reklám!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged