- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black_Raven
veterán
Olvastam én is sok ilyet.Nem igazán hiszek benne.Nekem az jobban bejön(idáig akksinak is)ha kb 5-7%-ról feltolom 100%-ra így csinálom az elején amikor új vagy hozzám kerül.Normálisan este töltök 15-20%>100%, ez így új akksival 5-5.5 SOT.De a tied erősebb -1óra fényerő fix47%.Ki mit tart jobbnak.
-
-
Nem tudom, a következőkből következtesd ki:
Adott a töltőd, vagy - és a powerbankod.
Adott a feszültségük 5 V(olt) (Ha minden igaz, 4,75V és 5,25V kell lennie a szabvány szerint) ezen nincs mit ragozni.
Adott az készülék által leadni képes maximális áram értéke.
Töltőd esetén 2A(mper), power bankod esetén ha jól emlékszem 1 A-t írtál.Ez az érték azt jelenti, hogy max. ekkora áramot tud magából kisajtolni az adott készülék.
Az, hogy valójában mennyit vesz fel a telefon, a telefonon múlik.
A töltési idő alatt se egy értéket használ, a töltés vége felé ha jól rémlik, csökkenti az áramot...
Ott van pl. amikor mondjuk PC-ről töltöd.. szabvány USB2 max 0.5 A-t bír elvileg.. ezért ha minden igaz, a telefonod is csak ennyivel tölt. (tudja is, hogy USB-n, vagy hálózati töltőn van épp.. nem vagyok benne biztos, de valamelyik esetben talán az USB adott lába között egy adott értékű ellenállásnak kell lennie, az alapján azonosítja be az árramforrást.. de ez nem biztos, és nekünk most nem is annyira fontos. )
Kivétel akkor, ha a telefon a power bankot síma USB áramforrásnak érzékeli, mert akkor lehet még 1A-t se veszi fel. (Abba meg már bele se megyek, hogy ha valami gyengébb kínai powerbank, akkor lehet közel se tudja azt, ami rá van írva. Értem én ezt az áram, illetve -és itt jön a képbe egy harmadik dolog-, a kapacitás értékét se.Szóval jön a harmadik dolog, a kapacitása a power banknak. Ez nagy többségben mAh (milliamperóra) értékben van megadva.
pl. 3600mAh, 5000mAh, stb.
Ugyanez van megadva a telefon akkun is. Nem is emlékszem per pillanat, talán 2650-es az S4-ben lévő.Nos.. ebben már csak nagyon körübelüli dolgot tudok mesélni, mert most aztán jönnének az átalakítási, veszteségi, meg li-ion akkuk alul merítési védelmi feszültség értékek... stb.
Szóval ha neked van egy 3600mAh-ás power bankod, az ideális esetben ennyi kapacítást, energiát tudna átrakni az adott töltendő készülékbe. De! itt jön képbe a fenti dolog.. sose fog átmenni a teljes töltés. (no meg valahol olvastam, hogy vannak gyártók akik a power bankban szereplő akkuk kapacítását adják meg, vannak akik a jó esetben leadni képes mennyiésget...)
A lényeg, hogya ha nem kamu az adat, egyszer nagy valószínűséggel feltölti a készüléked, meg még egy picit..
Az meg hogy 1A, vagy 2A abban okoz különbséget, hogy mennyi idő alatt tolja át az energiát a telefonba.
Mintha egy palackból töltenél át adott mennyiségű folyadékot egy másikba egy kis lukon..(1A)
vagy megunod és kibővíted a lukat duplájára..(2A)Illetve elméletileg a nagyobb árammal töltés jobban igénybe veszi az akkukat, töltő áramköröket...
Én pl. otthon a régi galaxy W-m, 1A-es vagy lehet csak 0.75-ös , itt melóhelyen meg egy 0.5A-es töltővel töltöm a telefont.. tény hogy nem tölti fel 2 óra alatt, de nem izgat.. ráér.. annyi szufla mindig van benne, hogy ne legyen gáz..
Ha meg mégis, van 2-3 féle power bankom...
Ha esetleg sietős, akkor veszem elő a gyári 2A-es töltőjét..Kicsit ugyan sokra sikerűlt, meg ide oda csapongott, de talán érthető volt, és talán nem volt túl pontatlan az irományom..
Ha mégis, és valaki jobban benne van a témában, nyugodtan javítson ki, tegyen hozzá..Mondjuk mintha már régebben is lett volna itt szó ilyesmiről.. valaki talán még mélyebben is belement a telefon töltési metódusába...
(tölt x árammal, teszteli, bírja nem bírja, lejebb veszi.. marad.. ..)
-----------------------------------------------------------------
No de ha már itt vagyunk, nekem is lenne egy megerősíteni kívánt gondolatom.
Régóta olvasgatok itt (kb. tavaly november óta vagyok S4 tulaj, és olvasgatom itt a hsz-eket)
Egy független, holland '05-ös készülékem van, 4.4.2 NG8-as gyári, knox 0x0-ás rootolatlan rommal.Az itt olvasott nagyon vegyes, de inkább negatív vélemények miatt nem is kacsingatok 5.0.1 felé..
Pláne, hogy nekem tökéletesen megfelel a mostani rendszerem, egy dolog hiányzik, az SD írás külső progiknak. Kedvenc fájlkezelőm (Solid Exp), képnézegetőm (quicpic) meg még egy két dolog miatt..Így hát egyre nagyobb késztetést érzek a felé, hogy rootolom a telefont.
Ahogy olvastam, erre van knox free megoldás is.
Kérdésem.. amikor ha jól rémlik a régebben olvasottak, a SU kérdezi hogy blokkolja a knoxot, igen, vagy nem?
Illetve nem lesznek utána random újra indulások, vagy az is kezelhető?! (valaki már mintha írta volna a gyógyírt rá)
Ha jól értelmezem, az adatok megmaradnak?! Az lenne a legjobb, nincs kedvem újra rakni mindent
Csak akkor ugranék neki, ha maradna ilyen stabil használható a rendszer...Köszi mindenkinek!
-
zoltan6
addikt
szerinted mit tudnak még fejleszteni manapság? nagyobb kijelző,vízállóság,újlenyomatolvasó,egyéb felesleges dolgok. már ez is túl erős hardver ami az s4-be van,csak próbálják a frissítésekkel szoftveresen lebutítani hogy megvedd az újat.már az s3-mal is elfuttattam mindent ami kellett,nem nagy előrelépést tapasztaltam ahhoz képest sem max az infrát.inkább fektetnék a pénz hatékonyabb akksifejlesztésbe.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ilyen lesz a Gothic Remake
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest