Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t.dave500 #67192 üzenetére
Próbáld meg visszakapcsolni. Hosszan nyomod a bekapcs gombot, míg ki nem kapcsol. Utána lehúzod a gépről, és visszakapcsolod. Ha indul rendesen, akkor nincs gond.
Ha nem sikerül, akkor odinozz fel egy 4+1 fájlos romot, és kezdheted elölről a root-TWRP-RR rom felrakása műveletet.
Egyébként én az RR romot az NG8 végű gyári romhoz "kapott" modemmel használtam, simán működött vele minden. -
válasz
t.dave500 #67185 üzenetére
Szia! Szerintem ez " gyárilag " ilyen. Én is RR romon vagyok ( 5.7.4 ), a rom saját kernelét használom, nekem is csak 1 A-el tölt. Kiírja a zárképernyőn, hogy " Lassú töltés engedélyezve ", de a beállításokban nem találtam erre vonatkozóan semmit.
Nagyon nem zavar, éjszakánként töltöm, szal van ideje. -
-
bylow
senior tag
válasz
t.dave500 #61943 üzenetére
Tuti jobban szól
Böngéssz ott tovább és találsz még Galaxy/android kompatibilist...Nekem van 1 "sima"régebbi Sennheiser fülesem, ami közép kategóriás, de még mindig jobban szól mint az új telefonokhoz járó cucc.
Tanács:
NE FEHÉRET! enyém az, kb 3-4éves, és be van sárgulva a kébel néhol. ( neeem, neem, nem a zsírtól)
-
migabi24
nagyúr
válasz
t.dave500 #61631 üzenetére
Épp javasolni akartam, én is manuálisan csinálom az ilyet az a biztos, mivel csak egy képet cserélsz, nem kell decompile/recompile, én simán Total Comanderrel szoktam belenyúlni, nem szabad kicsomagolni amit a telóra másolsz, kimásolod, átnevezed, visszamásolod a png-t, ne rakd egyből a systemre mert a permission nem lesz megfelelő és bootloop lehet a vége, tehát bemásolod a gyökérbe vagy olyan mappába ahol már tudsz jogosultságot változtatni, ha beállítottad akkor mehet a helyére
-
awakening87
aktív tag
válasz
t.dave500 #61095 üzenetére
@t.dave500 (#61095): Erre pont van egy alkalmazás, Adjustable Torch a neve: [link]
Root kell hozzá, csak óvatosan.
a forráskódja alapján bizonyos számokat kell bizonyos fájlokba írni az echo és a > segítségével rootként, szóval jól gondoltad.@cyborg X (#61093): Mire gondolsz pontosan? Csak 9505-re láttam Imperium rom-ot, neked pedig valószínűleg 9506-od van. A knoxod már ugrott (sárga színű set warranty bit-es szöveg induláskor), szóval bármit feltehetsz.
xda-n külön topik foglalkozik a 9506-tal: [Galaxy S 4 i9506 Android Development]@es4 (#61091): Nagyon jól hangzik, alig várom, hogy felrakjam!
@flashcsiga (#61092): Szívesen
Az f2fs használata nem kötelező, csak egy lehetőség, ha tudja a kernel. Itt van róla összehasonlítás: #60983
Dióhéjban annyit az f2fs fájlrendszerről, hogy kimondottan a flash tárolókra lett kitalálva.
A GPS-es tippeknek pedig az 1. hozzászólásban van a helye -
Keem1
veterán
válasz
t.dave500 #60954 üzenetére
Távol álljon tőlem hogy vitatkozzak (felőlem mindenki úgy használja a telefonját, ahogy akarja), de nem érzel ellentmondást abban, hogy rendszerfolyamat és ne fusson?
Egyébként meg arra, amit te szeretnél, a custom rom (lehet) a megoldás.
Ne értsd félre, nem vagyok álszent, mivel én is egy csomó dolgot letiltogattam. Ami maradt, azt vagy használom, vagy a rendszer része, azok nyugodtan futkorásszanak csak, és nem igazán érdekel, hogy megtölti-e velük a ramot a rendszer, mert legalább amiket használok, gyorsan indulnak. Olyan 1-1,4 GB a foglalt memória a telefonomon, de ritkán nézem, mert konkrétan teszek rá, hogy mennyi, csak gyors és stabil legyen (és az is).De hogy válaszoljak is: két megoldás van arra, hogy valami ne fusson: custom rom (nem ismerem őket), vagy letiltod az adott appot. Gyári rom esetén a memóriakezelésbe máshogy nem tudsz beleszólni. Ami futhat, az futni is fog, és ha a fejed tetejére állsz, se tehetsz mást, mert így van kitalálva az Android.
-
Keem1
veterán
válasz
t.dave500 #60951 üzenetére
Nem értem, hogy miért kéne hogy 1 GB alá menjen a ram használat. Tudod egyáltalán, hogy hogyan működik az Android memóriakezelése? Ha nem, akkor olvasnivaló.
-
Szabcsizz
őstag
-
Eclips21
őstag
válasz
t.dave500 #60260 üzenetére
Az nem gyorstoltes. Ott a gyors toltes a szamitogeprol valo toltest jelenti(nincs adatkapcsolat es sima toltonek latja a telefon) es az alapbol ki is van kapcsolva. Ugyan ott van a tolto aram beallitasa is csak at kell allitani. (Regebbe probaltam akkor jo volt, bocs ha fassagot beszelek)
-
Eclips21
őstag
válasz
t.dave500 #59770 üzenetére
lehet ahoz volt igazítva a rom vagy fordítva de tegyél fel egy imperiumot baja tuti nem lesz max nem bootol be és újra kell raknod az egész romot, recoveryből nem lehet olyan dolgot feltenni amitől tégla lesz mindig megmarad a download mod, ha a recovery el is tűnne de ezt is kétlem.
-
válasz
t.dave500 #59770 üzenetére
Sztem az 5.0.1-hez való kernel nem lesz jó az 5.1.1-hez, de felrakás után kiderül. A recoveryd megmarad, szal újra tudod tenni a romot kernelestől, ha mégsem jó.
Ateszpapa: rootolod, keresel egy bloatware listát, és az alapján egy root explorerrel kipucolod magadnak. Utána feltehetsz egy custom recoveryt ( a TWRP-t ajánlanám ), a kipucolt rendszerről csinálsz egy teljes backupot, utána nyugodtan nekiállhatsz a custom romoknak ( XDA-n találsz rengeteget ), ha egyik sem válik be, a gyári romról készített mentést pár perc alatt vissza tudod tenni, adatokkal, beállításokkal együtt.
-
t.dave500
tag
válasz
t.dave500 #59765 üzenetére
Felraktam, mert nem bírtam magammal, ez egy sz*r f*s. Kivenni belőle az S tweaks-et... édes istenem.
Tisztelet a munkájáért, de ekkora baklövést. Ennyire azért nem kellene S6-ra hajazni. Ez így már tényleg mintha FULL S6 lenne. Csak a 3.5 képest csúnya visszalépés. (nem vágom minek kell kernelt cserélni, amikor az imperium kernellel mindent lehet állítani, ezzel az auora sz*rral meg semmit. Minden, csak nem "costum" rom így.
-
-
t.dave500
tag
válasz
t.dave500 #59646 üzenetére
Már nem volt időm szerkeszteni..
Valamit letiltottam amit nem kellett volna, mert hiába dugom gépre, nem látja.
Melyik szolgáltatás/alkalmazás-nak van köze az USB-s adatátvitelhez?
(Vagy lehet az a baj, hogy átírtam az eszköz nevét?)
Gépház/Eszközöknél megjelenik mint MTP eszköz, meg ki is írja, de nem nyitja meg.. -
-
válasz
t.dave500 #59621 üzenetére
Nem nagyon értem, hogy mit csesztél el. A mentést megcsináltad, a modemet feltetted. A romot a belső sd gyökerébe másold, utána TWRP- be belépsz, Wipe alatt csinálsz egy factory resetetet, majd Advanced wipe alatt a cache-t, dalvik cache-t, systemet, datat bepipálod, swype, ha végzett, Install alatt megkeresed a belső sd gyökerében a romot, swype, a többi megy magától.
-
válasz
t.dave500 #59617 üzenetére
Nem kell fosni tőle, a tapasztalat az, hogy előbb-utóbb úgyis felmegy
Megnéztem, a méret alapján ( is ) a CP-hez kell a modemet tallózni.
Én se nagyon vagyok odáig az odinozásért, de ha valami gáz van, a legtutibb egy 4+1 fájlos pucolás, aztán lehet elölről kezdeni a mókolást. -
válasz
t.dave500 #59615 üzenetére
Ezért javasoltam, hogy a mentést tedd át a gépre, a telóról le is törölheted. Ha gond van, felteszel egy KK romot, rootolod, felrakod megint a TWRP-t, és ráérsz akkor visszamásolni a telóra a backup mappát.
A modemet kizárásos alapon a CP rubrikába tallóznám, de ennek azért nézz utána. A pipák így vannak jól, ahogy a képen is van. -
-
-
válasz
t.dave500 #59586 üzenetére
Szia! Ha megnézed a Phone Info Samsung-ban, ott írja, hogy a jflte a Device Type,a jfltexx meg a Product Name.
A gyári 4+1 fájlos romhoz itt találsz egy S4 által linkelt megás oldalt, a kicsomagoláshoz a hsz-ben ott a jelszó is. [link]
Ezt tartsd meg a gépen, ha bármi baj van, ezzel mindig vissza tudsz térni az "alapok"-hoz.
Ahogy nézem, elég régi rendszer van most a telódon, de a TWRP-t erre is simán fel tudod tenni. Lehet úgy is, ahogy az előzőben írtam, de ha .tar formátumút szedsz le, odinnal az AP-hez tallózva is felrakhatod.
Nem tudom, most hol tartasz a win10-el, nekem a frissítés után simán felismerte a telót. Az arter-féle romot recoveryből tudod csak feltenni, de azért nem hátrány, ha az odin is működik
A TWRP simán fel fog menni, nekem még soha nem volt vele gondom. Csinálj vele egy teljes mentést a belakott rendszerről, ezt percek alatt vissza tudod tenni, ha valami gebasz van, ha odinnal csinálod, kezdheted elölről a belakást.
Az arter-féle rom XDA-s oldalán ott egy letöltő link a lollis modemhez, azzal biztos működik. Ha később gond lenne, és visszamennél KK-re, visszateszed odinnal a 4+1 fájlos romot, az rakja a modemet is, aztán rootolod, felteszed a TWRP-t, és Restore alatt vissza tudod tenni a mentést, amit csináltál. -
t.dave500
tag
válasz
t.dave500 #59586 üzenetére
Csatoltam egy képet.
Ez a rendszer van így most fent, mennyi az esélye, hogy amint fentebb chubby2o6 kolléga által linkelt módszer után megmakkan a rendszer? Mert ugye gyári rendszer nincs letöltve.
Nem szeretnék úgy járni, hogy nincs letöltve rendszer, de viszont nem indul a mostani (akár lassú linket, de valaki tudna linkelni ami biztosan jó erre?(KitKat) Bocsi, hogy ennyit szenvedek, de picit tartok tőle)
Illetve ha lehet lollipop-os, meg kitkat-os modem-et is(tudom, google segít, de nem akarok rosszat leszedni) (KK azért, a esetleg sz*r az új rendszer)
Odin-t már leszedtem samu oldaláról, a legújabbat, "Samsung USB driver for mobile phones(x64) 1.0.1.1-es" driver van fent, Windows 10-es rendszerhez.
Szerintetek minden stimmel?
Köszönöm az eddigi segítséget, türelmet! -
válasz
t.dave500 #59565 üzenetére
Szia! A romról nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam, de felrakod, aztán majd kiderül
A TWRP-t simán fel tudod tenni gyári rendszer alá, többféle megoldás is van rá. Talán a legegyszerűbb: töltsd le innen [link] a legelsőt ( .img formátum ) a telóra, a Play-ről meg ezt: [link] Megnyitod a progit, rányomsz a " Flash"-re, kiválasztod a fájlt, a többit elintézi.
( Ha a mostani romod jól működik, és meg vagy vele elégedve annyira, hogy bármikor szívesen visszatérnél rá, ha esetleg nem válik be az új rom, akkor érdemes TWRP/Backup alatt egy teljes mentést csinálni. Én anno a kipucolt gyári 4.4.2-ről, meg a most használt, kipucolt Phoenix10.0-ről is csináltam, így nyugodtan romolgathatok, mert bármelyiket vissza tudom tenni pár perc alatt az összes adattal, beállítással együtt. Annyi, hogy ezt a TWRP/Backup mappát érdemes utána áttenni a PC-re, ott mindig meglesz, meg nekem négy és fél giga körül szokott lenni egy teljes mentés, ne foglalja a telón a helyet. )
Ha ezzel kész vagy, download mód, és odinnal tedd fel a modemet. Restart után ellenőrizd le, hogy valóban a Lollihoz való modem van-e rajta: a (gyári) tárcsázóba írd be, hogy *#1234#, ekkor megnyílik a SuperSU, zárd be, és máris látod, hogy milyen modemed lett.
Ha oké, felmásolod a romot a telóra, belépsz a TWRP-be, és a leírt wipe-ok után felteszed a romot. -
t.dave500
tag
válasz
t.dave500 #59564 üzenetére
Bocsi a dupla HSZ-ért.
Erre a portra gondoltam.
Csinálok teljes mentést, még érintetlen a knox, nem is érdekel, 4.4.2-m van, független, I9505-ról van szó, rootolva van.
Mire érdemes figyelnem?
Gyári rendszer alá felrakhatok TWRP-t? Ha igen, hogy és mit? Azt a modem dolgot hogyan kell?
Anno S2-t romolgattam, van róla fogalmam, de ez új nekem. Köszönöm! -
Donnos
tag
válasz
t.dave500 #57807 üzenetére
Köszi én ia gondoltam erre de azt se tudom hogy recoveryben van...
De megpróbálom majd háthaTomiivagyok:
néztem sok helyen de szinte sehol se gyári kijelzőt raknak bele így féltem tőle.
sajnos semmi nem volt rajta eléggé idős volt a teló.
Enyémet is kicserélhetné annykért valaki
köszi a vidit írok ha siker lett... -
válasz
t.dave500 #57715 üzenetére
Igen, elvileg felrakja, csak az "Install recovery" menüpontban ki kell választanod, hogy melyik verziót. Azért elvileg, mert nekem fele-fele arányban működött eddig. A 2.8.1.0-ra simán feltette a 2.8.4.0-t, de amikor erre megpróbáltam a 2.8.5.0-t, az nem akart elindulni, csak a Samsung logóig jutott. Odinnal visszatettem a 2.8.4.0-t, az tökéletesen működik, ezért írtam, hogy nyugodt szívvel ajánlom.
Ha akarod, kipróbálod, de a legjobb, ha odinnal teszed fel a .tar formátumút, vagy leszedsz egy .img formátumút, és az SGS4 Flasher progival felrakod, összefoglalóban megtalálod a Play-es linket hozzá. -
-
PainKiller13
őstag
válasz
t.dave500 #57701 üzenetére
Attól hogy rootolod és felrakod a TWRP-t (ami jobb mint a cwm) még menni fog a gyári rendszer, ha teszel fel custom romot, utána inkább odinnal flasheld vissza a gyárit, bár ekkor veszni fog a root meg a TWRP is.
FlashLed: Gyári lollipop vacak, vannak jó custom romok 5.0.1-re, pont mint 4.4.2-re is.
-
válasz
t.dave500 #57654 üzenetére
Elvileg maradnia kéne mindennek, de megmondom őszintén, eddig gyári recóból csak akkor csináltam factory-t, amikor használtan vettem telót, szóval akkor pont nem az volt a lényeg, hogy maradjon az internal sd tartalma. TWRP-ben a Wipe/Advanced alatt be tudod pipálni, hogy mit wipe-oljon, ha az internal sd-t kihagyod, akkor tutira marad minden.
-
válasz
t.dave500 #57651 üzenetére
Ha nincs rá gari, nyugodtan tegyél fel egy TWRP-t, azzal tudsz teljes mentést csinálni. Egyébként a bootlophoz elég a gyári recovery is, abban is tudsz factory resetet meg wipe cache-t csinálni.
Lollipop témához:[link] Nem próbáltam ( utálom a Lolli kinézetét ), szal nem tudom, működik-e TW romon, ha akarod, kipróbálod. -
válasz
t.dave500 #57640 üzenetére
Hogy érted azt, hogy nincs recoveryd? Nem tudsz belépni, vagy egyáltalán nincs? Vagy tegyél fel egy CWM/TWRP-t ( mindkettő ugrasztja a knoxot ), vagy tegyél rá gyárit.[link]
Wanamból kettő is van, az egyik a Wanam Kit, a másik a Wanam Xposed. Én az utóbbit használom, működik benne minden. A "Vissza" gomb van beállítva úgy, hogy ha ha hosszan nyomom, leállítja az éppen használt alkalmazást, simán érzékeli az érintést. -
-
válasz
t.dave500 #57599 üzenetére
Beírod a keresőbe, hogy xposed framework, z első találatra rámész, kicsit lejjebb lesz olyan, hogy régebbi verziók, itt a legelső a 2.6.1. Közvetlenül a telóra is letöltheted, telepíted, majd a Letöltések szekcióban megkeresed a WanamXposed modult, letöltöd, telepíted, aktiválod, restart, és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest