- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
epakla
tag
Akkor, ha jól értem:
Mehet fel gyári visszaállítás után ODIN-al, re-partition kipipálással az NG-féle 4 file-s XEH? PC vagy XEH lesz, vagy valami más, ami egy szolgáltatós (esetemben TMH-s) ROM ODIN-al történő felrakásakor beáll TMH-ra? Elnézést a sok pontosításért, de nem szeretnék hibázni. -
epakla
tag
Nagyon köszönöm!
Akkor türelemmel várom a TMH 4.3-at, azt rásuttyantom, majd nyugodtan alszom.
Csak elvileg kérdezem: ha most ODIN-al feltenném az NG által linkelt független 4 file-s ROM-ot, akkor lenne egy XEH PC-m, ami a korábban Általad írt módon TMH-ra visszakanyarítható?
Ha esetleg "igen" a válaszod "re partition" kipipál, avagy nem? -
epakla
tag
Szia!
Köszönöm válaszod, de nem úszod meg ennyivel, ha már mindenkivel ilyen türelmes és segítőkész vagy!
Szóval:
T-s telefonomon elegem lett a "gyönyörű" magenta színvilágból, boothangból, stb. és anno feltoltam odinnal az XEH MHA-t.
Amint írtad, a PC-m csupán látszólag maradt TMH.
Most, a T-s 4.3 küszöbén (az ördög nem alszik, semmi gondom a készülékkel, de a gari fontos számomra) szeretnék visszakanyarodni egy teljesen "jogtiszta" állapotra.
Tudnál nekem segíteni abban, hogy mi ennek a legegyszerűbb módja? Szeretnék elkerülni minden kockázatot, nem vagyok rutinos ROM-oló, telefonpiszkálgató. Elképzelhető az az opció is, hogy a T-s 4.3 odinos frissítésével a PC visszaáll TMH-ra?
Olyan segítséget szeretnék kérni, amit egy (ilyen szempontból) félhülye is megért.
Előre is köszönet a segítségért, időd pocsékolásáért. -
Sokee
aktív tag
Köszi a választ, akkor kérdezzem meg hogy áfás számlát tudnak-e adni? Anélkül ne vegyem meg? Egyébként azt nem tudják megcsinálni hogy pl. felbontják, tesznek bele Magyar garilevelet és visszacsomagolják mintha bontatlan lenne, elöttem felbontják hogy nézd ittvan a Magyar garilevél?
-
tothl
addikt
Akkor raugrok. Nekem 8.1 van es kerulom a vedelmi alkalmazasokat inkabb megfontoltan netezek es most is csak manualisan ellenoriztem...
Amugy bevalt mert nem ugrott a knox szamlalo tok jol vissza tudtam rakni a product codet xehre es folment a repartos 4.3 szoval telo ugyben most rozsas a helyzet. -
zlatan77
aktív tag
Azért én ezt nem igazán értem.
A Samsung 24 hónap garanciát ad a telefonra országtól függetlenül.
A mai világban egy EU-ból származó készülékre,milyen jogon korlátozza azt 1 évre?
Nem a Samsung Hungary adja a 2 évet,hanem az anyacég.
Nem vagyok benne biztos,hogy ez jogilag így rendben van. -
-
csabám
addikt
Most ki van kapcsolva, ahogy írtam is és elkezdett csökkeni a Wi-Fi vonalkája
Pedig MGA-ban is be volt kapcsolva az említett funkció, mégsem ért végig sosem a csík.
KösziSzerk.: ... de az talán még nem engedte bármilyen kapcsolódó alkalmazásnak ...
Nem tudom, de szerintem erről lehet most szó.Igazából ez miatt nem éreztem nagyobb fajta akksi merülést, csak maga a tudat volt zavaró
-
nederlanden
senior tag
Szia.
Csúnyán átvertek!Egy hibátlan magyarországi fügetlen iphone 5-öt adta érte.Visszaállítottam gyárira ahogy írtad.Ezt ritkán csinálja,mondjuk napi 1-2 alkalommal,hogy nem tudom oldani képernyőzárból,és ezt is csak mióta állítólag szoftverfrissítették nekem 3000-ért.
A számok amiket kértél:Inkább privátban,
Az telefon belső imei számán3 szám eltér
,mint ami az akku alatti cimkén van.
Köszönöm elöre. -
zlatan77
aktív tag
No,akkor meg is oldódott a feltörhetetlen knox.
Kínaiakra mindig lehet számítani.
Egyébként zárt bootlooderes romról próbált már valaki visszamenni régi bootlooderes romra?
Ugrik a számláló,akkor is?
Illetve,ha mondjuk egy német romot teszek fel a XEH rom-ra,akkor elmászik a product code is? -
-
nederlanden
senior tag
En reggel le vettem toltorol az i-ket masnap delig birtak lazan barmit csinaltam.ez max reggeltol este 18-ig.attol fuggetlen ehez az s4-hez kepest meg az i5-osom is csupasz-hianyos,telefonalasra eppen hogy alkalmas,viszont kicsit stabilabb-pontosabb-biztosabb rendszer szerintem.
-
dAnky
aktív tag
igen sajnos nyíregyházi vagyok. okés akkor megpróbálom. Annyi hogy akkor megtudod mondani a rootolásnál melyik verziót csináljam? mert több lehetőség is van. Skypeod vagy hasonlód van esetleg? Most mennem kellene kicsit pihenni de holnap ha mondanál egy időpontot mikor vagy skypeon vagy bármi máson at megkösönném
2. módszer okés vettem
-
dAnky
aktív tag
nagyon szuper ebből az a hatalmas nagy probléma hogy addig értem hogy felteszem a xeh firmwaret kipipálással. a Rootolást nem tudom ogy kell costumer sales code nem tudom mit akar xeh csc szintén triangle away nullázom áhh. ez már nagyon kínai nekem az a baj. Megtudják ezt nekem egyáltalán telefonos boltban csinálni?
-
dAnky
aktív tag
AP: I9505XXUBMF8
CP: I9505XXUBMF8
CSC: I9505OXABMF8
Telenoros vagyok, a készülék gyárilag független egyébként. Azt hittem mind1 mit teszek fel ha nyomok egy szoftverfrissítést akkor betölti a 4.3-at de a 4.2.2-re azt mondja h ez a legfrissebb verzió. Most mit csinálhatok hogy működjön a 4g?
Több állományból áll mert az általad közzétett f_5.rar fájlt szedtem le és tettem fel ez a 4.1-es dolog
-
-
Vagany
őstag
Nem kötelező, de engem kikapcsolt automatikus frissítés mellett is nyaggatott, egy hétig nem győztem törölni az értesítő sávból aztán beadtam a derekam, de már bánom, ha legalább szanaszét moddoltam volna a telót akkor lehet nem tudott volna az ota frissíteni, de sajna a sima root-olt (TA system modified workaround kipipálva) telóra ráfrissült az mha. Azért még bízom benne, hogy lesz valami megoldás, mert amugy elégedett vagyok a telefonnal ezt a root-knox-garancia dolgot kivéve, nem is vagyok az a nagy moddolós eddig a frissítések is csak ota-n mentek, odint csak root-oláshoz használtam.
-
lefkosia
őstag
Note3 root a leírtak alapján nem ugrik a KONX marad 0X0.
-
Parallaxis
addikt
a fogyvédelmi siker esélytelen, már csak a vonatkozó jogszabályok miatt is.
Elvileg a jelenlegi jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy megvonják a hardverre vonatkozó garanciát szoftveres beavatkozás miatt.
Ezért ezt nem is teszik meg, a garipapírt nem húzzák át, csak kapsz egy jegyzőkönyvet, hogy megtagadják a javítást a szoftveres beavatkozás miatt.Szóval a fogyasztóvédelmi út nem elképzelhetetlen, hogy járható lesz.
-
lefkosia
őstag
Sajnos én is beleestem a knox 0x1 dologba, de a szervizes megnyugtatott, hogy ez nem probléma, megoldható. A jövőhéten remélem már összejön a találkozó, és tudok biztos fejleményekkel válaszolni, jelezni. Igaz ez a 3. beígért találkozó...
A KNOX védelemmel semmi bajom, de a root joggal ne ugorjon a garancia. HTC-m, Sony-m is volt, és ha garanciális dolog történt a készülékkel, azt visszatudtam állítani "gyári" állapotba.
-
Parallaxis
addikt
tehát nyilván nem hagyhat a gyártó kompromisszum nélküli kiskaput a moddolgató felhasználók számára
Dehogynem.
Ahogy kiadta a készüléket pure Androiddal, úgy kiadhatta volna külön egy variánsát a Knox-al. Akinek kell a mega nagy kormányzati szintű biztonság, az vegye azt, de nem kéne mindenkire ráerőltetni, akinek nem kell."miben rosszabb? hivatalosan az apple már eleve nem engedte visszatenni a telefonjaira a régebbi firmware verziót"
Ha jól tudom van megoldás a downgrade-re, de ha nincs, akkor is nyugodt lélekkel jailbreak-elheted a készüléked, mert nyom nélkül vissza lehet állítani (ahogy eddig a Samu jószágokat is lehetett rootolni).
Az Apple mindenféle számlálók nélkül is megkapta a minősítést (a sandbox miatt ott alapból minden app biztonságosan el van egymástól és a rendszertől is különítve).
-
Vagany
őstag
Még mindig nem érted, ha a Samsung csak ezt akarta volna akkor csinál egy knox-os telefont.
Pont a samunál lett volna az gond? az S4-nek megszámlálhatatlan verziója van. Ha ez csak a biztonságról szólt volna, vagy arról, hogy betörjenek a business világába akkor az s4 google edition meg a sima meg az LTE meg még kitudja milyen verziója mellé lett volna egy "S4 business with knox" vagy valami ilyesmi. Najívság lenne azt gondolni, hogy a biztonság miatt vezetné be pl a root miatti garimagvonást. Nekem ezzel egy gondom van, mondja ezt meg akkor amikor árulja a telefonját és akkor nem veszem meg, mert el tudom dönteni, hogy mit akarok, de közben és viszamenőlegesen? Amúgy szerintem itthon lesz még ebből fogyvédelem is. -
zseko
veterán
Majd akkor lesz biztonságos ha nem egy program mondja meg hogy mihez fog hozzáférni hanem én hogy mihez engedem...
(#21230) kali, tehát ne tegyek fel semmit, hogy normálisan működjön, nagyszerű
Egyébként egyetértek amit írtál.
(#21236) mycso kár hogy egyesek még 5 hozzászólást se hajlandóak/képesek visszaolvasni a legtöbb esetben.
-
Vagany
őstag
Látom nem érted amire próbáltam utalni. Nekem nem a knox-szal van bajom, hanem a root miatti gari megvonással. Megértem, hogy szükség van a knox-ra, de ha ilyen nehézkes és kockázatos egy alap dolog, ami az android veleje, akkor más gyártót is lehet választani. Az LG lehet a nagy nyertese a dolognak a Nexussal, amúgy is feljövőben vannak. Az üzleti világban nagyon jól ment a BB is de az édeskevés, ha a hétköznapi emberek nem vették. Én csak azt mondom, hogy amennyit nyer az egyik oldalon legalább annyit bukik a másikon és hosszútávon végképp bizonytalan a dolog. Valahogy úgy kellett volna, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon. Ráadásul nem tudom mitől biztonságosabb az a rendszer amit pillanatok alatt lehet root-olni meg moddolni ugyanugy csak éppen látszik a download módban. Attól tartok ez nem feltétlen a biztonságról szól és részben jogos is, de kicsit sóher dolognak tartom, hiszen az eddigi körülmények között is jócskán nyereséges volt a cég. A "felhasználók krémje" alatt ara gondoltam, hogy pl engem a családban (sőt a melóhelyen is) nagyon sokan megkérdeznek műszaki cikkek vásárlásakor (főleg mobilok esetén) és egy ilyen értékű telefon hirtelen gar. megvonása után, vagy root nélküli használatra kényszerítés után egészen biztos, hogy negatív irányba befolyásolja a gyártó és a termékei megítélését, főleg amíg van másik alternatíva. Eddig volt előny a Galaxy S széria mellett most ez eltűnik a szememben, pontosan ugyanolyan lett mint a sony vagy a htc csak drágábban.
-
mycso
veterán
Egyébként majd lassan egy olyan blogbejegyzést kellene csinálni, hogy vásárláskor miket/hogyan/hol nézzen meg a vásárló, hogy;
1, ne klónt vegyen
2, működő telefont vegyen
3, gyári, működő/nem piszkált imei száma legyen
4, szoftveresen rendben legyen (verziók, csc, kernel, stb. ..)
5, KNOX státusz, BL státusz, további számlálókValami ilyesmi felépítéssel. (természetesen az alap dolgokat nem írtam ide, hogy működjön minden funkciója, stb. ...)
-
mycso
veterán
Ami érdekes, hogy olyan sokan nyígnak itt a ram miatt.
Nos nekem ugyan a rom nem gyári, hanem wanam rom, viszont az összes létező samsung progi fent van rajta. Ezen kívül kb. 70 külső program + játék (nagyrészt programok). Köztük: viber, facebook, google+, skype, d.drive, box, dropbox, s.drive, tehát minden olyan, ami falja a ramot.
Én tökéletesen elvagyok a telefonnal, a sebességével elégedett vagyok, ha nyomkorászom akkor is egy munkanapot kibír (reggel leveszem, este felrakom töltőre), állandó 3g vagy wifi, szinkron.
Bevallom nem szoktam nézegetni, hogy mennyi a szabad ram, de nem is érdekel --> nem lép ki semmiből, nem zárogat be semmit, szerintem teljesen jó.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest