- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
California1
őstag
válasz
gyuri81 #15745 üzenetére
Üdv!
Szintén én is ami nem kell tiltom stb....bla bla. Viszont ezt az akksi pánikot és hisztit 2019-ben fel sem foghatom komolyan. 1500Ft-ért elérhető egy elfogadható minőségű wireless töltő. Elég 30-35perc és igen jó egy melóhelyen, kocsiba egy jó Baseus wireless tiszta tuti dolog, otthon meg széles lehet a paletta. Ja és a pici apró külső akksikat nem is említem. Szóval mire a para sokaknál ? :-) :-) -
bandi0000
nagyúr
válasz
gyuri81 #15745 üzenetére
Nagy átlagba igazából hozza a kötelezőt, de rossznak nem nevezném, más gyártó se nagyon kimagasló e téren, majd ha jön a grafén alapú aksi, akkor talán lesz előrelépés is
más:
Vissza kaptam a telefont szervizből, kijelző beégés volt, ez is csak az értesítő sávnál látszott ugye a csík, ráírattam az aksit, meg a fény csíkot ami a keret és a kijelző közt van/volt, ez utóbbit csak azért, mert reménykedtem a keret cserébe, mivel meg volt ütődve meg karcolva
Nagy meglepetésemre kijelző+ aksit cseréltek, keretet is,usb csatit is, szal gyakorlatilag van egy új telefonom
Ezzel már röhögve kibírom a Note 10-ig
-
Ntes
tag
válasz
gyuri81 #15649 üzenetére
Huh, persze.
Aki jobban tud angolul:XDA-s link
Letöltések:
Először is kell a SamFirm nevű program.
Oda írjuk be a következő adatokat:
kép
Model: SM-N950F
Region: INS
[✔]Auto
Majd Check Update, Download
Ezzel igazából letöltjük az Indiai romot.Innen letöltjük a legfrissebb Odint
Azért írtam a legfrissebbet, mert nekem az 1.8-al és a v3.x.x-el nem akart csinálni semmit.Kell még a Samsung USB driver is(de ha fent van a Kies, akkor nem szükséges, mert tartalmazza): [link]
Letöltjük a Beta 1-et: [link]
Beta 2-t: [link]Kicsomagoljuk az Indiai romot, majd az Odin-t.
A Beta 1-et és a Beta 2-t másoljuk a memóriakártyára, később kelleni fog(ezeket ne csomagoljuk ki, .zip-ben kellenek).
Indiai rom felrakása:
Amit először csináltam, az egy factory reset/gyári beállítások visszaállítása volt. Nálam kellett, mert még Oreo-ra átlépve sem csináltam, de szerintem ajánlott itt is.
A telefont csatlakoztassuk PC-hez. Utána lépjünk be Download mode-ba (kikapcsolt állapotban nyomva kell tartani a Hangerő le + Bekapcsoló + Bixby gombokat).
Megnyitjuk az Odin-t. Tallózzuk be a fájlokat. Arra figyeljünk, hogy minden a helyére kerüljön, mert nagyon könnyen el lehet rontani, de át vannak nevezve a fájlok is: kép
Az AP-t kicsit tovább tart majd beletenni, kb 2-3 perc.
Ha mind a 4 fájl megvan, akkor start, megvárjuk amíg átmásolja a romot, újraindul, várjuk meg amíg beadja az Oreo üdvözlőképernyőjét.
Menjünk Recovery mode-ba(Hangerő fel + Bekapcsoló + Bixby gomb) Itt a hangerő gombokkal tudunk navigálni, a bekapcsoló gombbal jóváhagyni/belemenni, stb.
Itt csináltam egy Wipe data/factory reset-et, utána egy Wipe cache partition-tPie Beta 1:
(Recovery mode ha nem vagyunk ott) Válasszuk ki az Apply update from SD card-ot, keressük meg a Note-8-CSA3-ZSA5-first-beta-update .zip-et ez a Beta 1, indítsuk el, pár percig tart amíg feltelepíti. Indítsuk újra a telefont, várjuk meg, hogy beadja a Pie üdvözlőképernyőjét, majd újra Recovery mode, ismét Wipe data/factory reset + Wipe cache partition. (Itt én használtam 1-2 napig, és akkor jött a Beta 2)
Pie Beta 2:
Recovery mode, Apply update from SD card, majd kikeressük a ZSA5_ZSAB_update .zip-et, ez csak egy frissítés, szóval utána elég egy Wipe cache partition.
Újraindíthatjuk a telefont, és élvezhetjük a Pie-tNem tudom, hogy kell-e ennyi Factory reset, de én csináltam, mert anno mondták, hogy minden ilyen művelet után illik. Én így csináltam, ha valamit elrontottam, akkor nyugodtan javítsatok ki!
-
Ntes
tag
válasz
gyuri81 #15629 üzenetére
Az üzemidőnek kell szerintem valamennyi idő még. De amit eddig tapasztalok, az az, hogy valamivel jobb, de igazából világot nem vált meg. Maga a rendszer simán fut, mint Oreo-n.
Az új navigációs sáv szerintem elég jó lett(persze lehet választani a régi és az új között).
A One UI egész jó, videókból feleslegesnek tűnt, de tényleg hasznos az, hogy pl. a beállításokban a wifi eléréséhez nem kell máshogy fogni a telefont, hogy el tudd érni. Egy pici görgetéssel igazából visszajön a normál nézet.
Van sötét mód, amit be tudsz állítani gombnyomásra, vagy esetleg napszakra.
A Dolby Atmos támogatás csak BT fülessel, vagy sima fülessel működik, valamivel jobban szól vele.
A kamera megkapta az S9-es design-t új funkciókat szerintem nem kapott.
Az ikonok másabbak lettek, elsőre rondának találtam, de meg lehet szokni, és így 3 nap után már nem zavar.
A főképernyőről eltűnt a Bixby, legalábbis nálam nincs ott. Be tudod állítani, hogy 1 vagy 2 gombnyomásra nyitódjon meg a Bixby menü, ami teljesen más külsőt kapott és a bixby home-ot vagy kivették, vagy még nincs bent, de azt sem találtam.
Ha Írisz, vagy Face unlockot használsz, akkor be tudod állítani, hogy rögtön feloldjon, vagy úgy, mint iOS-nél lesz 1 kis lakat animáció, ami kinyílik és feloldhatod, mint védelem nélkül. Van olyan opció is, hogy ha felemeled a telefont mondjuk az asztalról, akkor bekapcsol a kijelző.
A Note 9-es Élő üzenet funkciót is megkaptuk, itt lehet írni 6 fajta "tollal" egy csomó színátmenetes háttérre, vagy custom háttérre, AR emojira, vagy pár sablon gifre.Igazából én kellemeset csalódtam a Samsungban. Mikor megvettem a telefont, már gondoltam, hogy körülbelül 1 évig kapjuk az újításokat és utána csak a következő generációval foglalkoznak, legalábbis én eddig ezt tapasztaltam.
Körülbelül ennyi, bocsi ha cseppet hosszúra sikült, de meló után írtam.
-
JohnnYx0030
csendes tag
válasz
gyuri81 #15535 üzenetére
Èpp azon gondolkodtam, hogy csinálok egy hasonló oldalt, tele index linkekkel, hogy 694 millió bankkártya adatot elloptak, tesztelheted hogy az ellopottak között benne van e a Tied, csak add meg a bankkártya számot, neved lejárati időt. Ha kap az user egy zöld feliratot hogy az övé nincs közte megnyugszik.... szerintetek hány kártya adat gyülne össze?! :-D
-
bobace
addikt
válasz
gyuri81 #15535 üzenetére
Az enyém is.. Úgy láttam nagy oldalak nincsenek közte amúgy. Ami a legbosszantóbb, hogy az enyémet a 000webhost-tól lopták el.. ha már a tárhelyszolgáltatóban sem bzhat az ember..
(Legalábbis ez egy közös pont egy korábbi feltörés és a jelenlegi között, de lehet más forrásból is.)
Pár napja már zsaroló emailt is kaptam, amiben benne volt a jelszavam.. szép új világ.Ma csináltam is új cimet, és elkezdtem elköltözni a mostaniról. Na de ez nem olyan egyszerű.. az Android annyira összenőtt a mostanival, hogy szinte lehetetlen.. naptár-cimtár-drive-fotók-ytube-keep-stb. brutális.
-
Ákkk
addikt
-
csucsreg
tag
válasz
gyuri81 #15459 üzenetére
A Sammobile szerint megjelent egy N950FXXU5ZSA1 sorozatú 9-es droid a szerveren. A Z betű a bétatesztelőknek készített verzió (vagyis nem a szokásos belső tesztelésre szánt), így várhatóan a Note8-at is bevonják pár régióban a tesztelésbe.
-
csocsoszán
őstag
válasz
gyuri81 #15333 üzenetére
Nekem Otán nem jött. Viszont egy ideje látom a sammobilon, ezért felraktam odinnal.
Érdekesség, a fejlesztői lehetőségeket bekapcsoltam. Az Ota beszólt, hogy nem engedi a letöltést mert nem gyári a telefon. Kikapcsoltam utána persze kiírta, hogy a legfrissebb rom van a telefonon. (Nekem ilyet még nem csinált.) -
-
Taci
addikt
válasz
gyuri81 #15296 üzenetére
Én is így jártam sajnos. Ebay-ről vettem, licitálós volt, örültem, hogy jó áron megkaptam az eredeti Samsung vezeték nélküli töltőt. Megérkezett, és hát hamar kiderült, hogy hamisítvány, ragasztott ilyen-olyan feliratokkal. Viszont csak USB-re kötöm, és azóta is azzal töltöm a telefonjaimat a munkahelyen. A technológia adott, nem tudja rontani az akksit. A gyors töltést nem tudja, de nem is használom soha még kábelen sem.
Vettem mellé egy új generációsat (kihajtható, fekvőből állóba pattintható Samsung) a Telekomtól, itthon az van.
De azért tényleg jobb ötlet a használt de biztosan eredeti. -
-
bobace
addikt
válasz
gyuri81 #15223 üzenetére
Ez körülbelül az elérhető maximum, ha minden csillag összeáll.
Nekem úgy van két nap (egyik nap reggeltől, másik nap estig), hogy kb 3,5-4 óra a SOT. AOD van(!), blokkolva van pár progi, reklámok is blokkolva. Böngészés, Messenger, Insta, CoC és pár perces egyéb prog használatokkal. És még 7.1. -
akooos
veterán
válasz
gyuri81 #15175 üzenetére
Csak egy kis érdekesség: nemrég voltunk párommal Palermoban, ahol mind a ketten reggel vettük le a telefonunkat a töltőről. Elmentünk várost nézni, körülbelül azonos mennyiségűt fotóztunk mind a ketten. Nekem 43%-on állt a telefonom délutánra, neki pedig 87%-on. Neki egy iPhone 8 Plusa van, ami nem az akksijáról híres, de mégis látszik, hogy mennyit számít, hogy milyen rendszer fut egy telefonon és amíg a googlenél minden szív mindent, addig az applenél nagyon jól van megoldva az akku kezelés.
Ettől függetlenül nem cserélném i8+-ra a Noteot, de kicsit fáj a szívem, hogy ebből a nagyszerű telefonból csak ilyen kevés akkuidőt lehet kihozni mókolás nélkül.
-
Taci
addikt
válasz
gyuri81 #14908 üzenetére
Igazából személyes tapasztalatom nincs ebben a témában, soha nem vittem vízbe telefont, nem is tervezem - de azért bevásároltam tokból, hátha mégis szükség lenne rá.
De jogos amúgy, akkor át-/kiöblítésre lehet, hogy valóban jobb az ásványvíz (nyilván szénsavmentes). Bár erről sincs tapasztalatom.
@10-11+: (de sok a speciális karakter így egyben
) Szerintem nem ugrik a garancia, de én biztosan nem kockáztatnám; ha nagyon muszáj lenne vízbe vinnem, tokban vinném csak.
-
mateus
senior tag
válasz
gyuri81 #14903 üzenetére
Érdemes videókat nézni, sokat lehet tanulni.
Én az elmúlt napokban egyelőre ilyesmikre használtam h "call XY with speaker" olyan helyzetben mikor nem tudtam kézbe venni a telefont. Vagy konyhában tészta főzésnél "Start an 8 minutes timer"
Akkor hang üzemmódok közti váltáshoz is ezt használom ha úgy van. Notorius üzemidő figyelőknek meg jól jön a "Show battery usage" parancs
Vagy lezárt képernyőnél Take a selfie, erre megnyitja a fényképezőt, előlapi kamerára vált és egy 2 másodperces időzítővel lő egy szelfitDe egészen összetett dolgokat is be lehet tanítani, pl. mikor hazamész és bemondod pl. h Home mode vagy amit akarsz, akkor végrehajtson több parancsot (hang üzemmód néma, BT kapcsolat ki, AOD ki stb)
-
deathsoft
tag
-
Lozi8
tag
válasz
gyuri81 #14808 üzenetére
Mint említettem, ez a második töltés, a következő sz@r lesz, tuti. Semmi extra a letíltásokban, csak amire alapvetően szükségem van az megy. Mondjuk én játszom is a telón. Beszélgetés kb. 30 perc. Wifi bőven. Számomra is rejtély ez a teló, pedig május óta van nálam...
-
válasz
gyuri81 #14783 üzenetére
Pedig Te is tudod a választ.
1. gondolom ki szoktad kapcsolni Te is néha, hátha az segít,nyilván nem ...
2. A Gs Monitor azért ki szokta mutatni, ha nem akkor
3. Újra kellene rakni, megnézni szűzen hogy eszi a delejt,utána pakolgatni vissza a progikat
4. ha ez sem segít aksi csere
5. Ha ez sem....akkor Note 9 -
bobace
addikt
válasz
gyuri81 #14766 üzenetére
Gondolom kéne neki lassan egy FR. Majd' egy éve nem volt. Olyan mint régen egy WinXP, néha muszáj újrarakni, mert tele lesz szeméttel gondolom.
Pedig még SABS-sal ezt azt le is tiltottam, reklámok sincsenek.
Éjjel olyan mint régen, max 3%-ot merül AOD és net nélkül, de nappal hamarabb fogy a szufla. Nem nagyon vannak rajta új programok, 95%-ban ugyanazok, mint egy évvel ezelőtt. És azt sem lehet ugye mondani, hogy egyik napról a másikra kevesebb. Szépen folyamatosan csökkent. -
Ákkk
addikt
-
Ákkk
addikt
válasz
gyuri81 #14699 üzenetére
324 csak a note 8-at a többibe nem tudod berakni, a másik játszani biztos jó valakinek de szerintem felesleges pénzkidobás.
4k alatt nagyon zavaró 15 percnél tovább úgyse birod 2 hónap múlva meg a fiók aljára kerül nekem ez a véleményem.
Pc esetén vannak már nagyon jó vr szemüvegek... -
csocsoszán
őstag
válasz
gyuri81 #14686 üzenetére
Kezdjem a rosszal: mivel nagyon közel van a szemedhez ezért (közelre igen jól látok!) igen, látni a pixeleket. Nem nagyon zavarón de látni. Ha ettől el tudsz vonatkoztatni, óriási élmény! (A számítógépen el tudom képzelni, hogy még jobb, de ott egy szemüveg 2-3 kiló.)
A 3d-s filmek (pl. a pegasus-on) valósabb, nagyobb terű a samsung 7-es sorozat tv-m sehol sincs, élményben!
A játékok: brutál jók. Hatalmas, szinte valósnak tűnő tér. Foroghatsz, lefelé, felfelé nézhetsz (vettem egy gamer széket.). A hullám vasúton az asszony visított, majdnem leesett a székről(utána kellett nyúlnom).
A vands-ban online egymás ellen játszhatsz. Döbbenet!
Ne a lególcsóbb játékot vedd meg. 10$ körül igen jók vannak. De van csomag, az jobban megéri. Figyelni kell néha akcióznak, fél ár vagy ingyen.
Javaslom kipróbálni!
Nagyon viszi a belső tárhelyet, egy komolyabb játék 1-3 Gb.
Stb..! -
Somatom
veterán
válasz
gyuri81 #14681 üzenetére
Máshol is hasonlóak a problémák. Az én telómra is van már Oreo. Átnéztem a feature listát, elolvastam a véleményeket és eszemben sincs frissíteni. Ami jó, azt nem kell megjavítani. Nem értem a felhasználókat. Csomó teló topikjában megy ez a "mikor jön már a" műsorszám, de ha rákérdezek, hogy mi olyan ficsőr hiányzik neki, ami csak az új verzióban van, akkor nincs konkrétum. Frissítés után meg jön a sírás, hogy a régi jobb volt. Nem értem, hogy miért baj az, hogy ha 6 -os, vagy 7 -es droidot használok. Kérem, hogy a biztonsággal az érveljen, akinek már valaha visszaéltek az adataival azért, mert régebbi Androidot használt!
-
carl18
addikt
válasz
gyuri81 #14660 üzenetére
Ha veszel egy csúcstelefont mindig a gyári a legjobb szoftver rá
Sajnos elég sok okostelefon megfordult az én kezembe és ismerőseim kezébe. Ha a telefon kapott egy frissítést mindig rontott valamit a telefon teljesítményén, űzzem idején. Nem minden a legújabb szoftver.
Haveromnak S6 Edge még anno kapott valami frissitést ez már több mint 1 éve volt, és sírt hogy szaggat mióta frissitett.
-
Taci
addikt
válasz
gyuri81 #14641 üzenetére
Anno az S9-széria megjelenésekor volt szó a kamerát érintő újításokról:
"The image sensor in the S9 and S9 Plus has an interesting feature: dedicated DRAM (dynamic random access memory). That means the sensor has its own memory to store images and video, letting it process them much faster.
It allows the camera to capture super slow-motion video, as well as shoot 12 images quickly and then combine them into one perfect shot. The camera's hardware actually captures 12 photos then splits them into batches of four images. Software on the phone then takes the best out of those and combines them into the best image. The DRAM lets the camera process images four times as fast as last year."Tehát a super slow-motion-videók készítését (illetve a korábbi modelleknél annak a hiányát) azzal magyarázták, hogy nem csak szoftverfüggő a dolog, hanem kell hozzá az erős célhardver is, ez esetben a kamera modul dedikált memóriája.
De most mégis megkapja a Note8?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tekintsd át a téma Összefoglalót!
Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz bátran!
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverapró
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged