-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
Értem, elolvastam mit ír, de akkor ez mégsem automatikus jelenleg, hanem nekem kell állítgatnom, ez nekem így nem igazán jön be. De majd akkor csinálom és figyelem, hogy működik-e!
@ Plazmacucci Elárulok én is egy titkot! Ez akármilyen furcsa is számodra, nem tudtam. Soha nem próbáltam belenagyítani az SMS-be
Emellett így, hogy a betűméret beállításai mindenre kiterjednek, pl. még Messengerre is, nem is jutott eszembe, hogy ezt külön esetleg így lehet állítani. Szóval köszönöm!
-
törölt tag
Mióta megvan a telefon, ezt az egy dolgot utálom. Napon is indokolatlanul magasra tolja a fényerőt, amit nem is lehet lejjebb állítani. Régebben volt egy "láthatóság növelése" opció, de sajnos már a 8.1ben se találtam(nem kapcsolható ki) . Számomra nem azt jelenti a jobb láthatóságot, ha minden elszürkül és alig látom a billenytűzetet... De egy újabb ➕ a Droidnak, hogy itt nem kell mindenből a gyárit használni.
-
törölt tag
Ez nagyon szép marketinges duma, de az igazság az, hogy egy forintot nem ér. Az írisz/arc feloldáshoz felnyomja éjjel a fényerőt(minek az infra), mire visszamegy alacsonyra már kiégett a szemem. Ráadásul van, hogy beakad és marad fullon. És ez alapértelmezett lesz a következő droidban... Más gyártó hátha jobban megoldja.
Addig is én ezt használom:Velis
Manuálisan be lehet állítani az automatika értékeit, és nem emelkedik a fényerő azonosításnál.
-
-
Dj.Mike
senior tag
Lehet igazad van,viszont én mégegyszer nem állok neki belakni a rendszert az is biztos. Tegnap legyalultam a telefont,abban a hitben hogy ha rámegy a xeh, úgyis alapról kell kezdeni. De mivel nem jött össze a felrakása,így kénytelen voltam ugyanazt a Telekomos rendszert újra belakni. Szóval otán letöltöm mindenféle reset nélkül. Én mégegyszer nem szopok vele.
-
törölt tag
Én elhiszem, hogy nem nyúlhat hozzá, de akkor hova lett a csengőhang?
Letöltöttem újra, bekapcsoltam az automatikát, meglátom.
(#8523) TODI1111:
Én is így gondolom normálisnak, ezért is lepődtem meg, amikor más hangon szólalt meg a telefon, mint legutoljára. Utána meg sehol nem volt a fájl.
-
zack
nagyúr
Telenor biztosítójánál még az is benne van, ha nincs Note9, azonos értékben más telefont is adhatnak Note9 helyett. Mondjuk ezt nem igazán értem. Nyilván azért van Note9, mert az Spen és az egyéb extrák kellenek, tehát miből gondolják ha kapnék helyette egy Mate 20 Pro-t, azt én el is fogadnám.
-
Pontosan. Volt egy Sony mdr-xb70bt-m, annál kiírta az értesítési séávot lehúzva, hogy nagyon magas, magas, közepes, alacsony a töltöttség.
Vettem egy mérföldekkel jobbat (Sony WI-700h), annál meg nem írja ki. Bár egy gombot megnyomva a fülesen bemondja egy női hang, hogy "The battery level is high/medium/low", szóval annyira nem fontos.
Capella: Blutetooth meg nem mizéria, úgy néz ki,hogy azok az eszközök, mint pl. okosóra, stb. amik nem igényelnek állandó aktív kapcsolatot, nem "jelződnek ki", viszont ami igényli, pl. egy füles, ott kirakja és jelzi is.
LosBlancosrm: Wath-nál nekem is kiírta, mármint a töltési szintet.
-
apaszka
veterán
A 8.1 et megtudom erősíteni!
Soha nem volt ilyen készülékem ami így bírta a nap végéig!
Na jó ez érthető is, azért 4000 mA az 4000.Viszont a kijelző technológia véleményem szerint nem a felhasználó igénye irányába fejlődik!
Szerintem már nem a felbontást kellene emelni, hanem az éhségét csökkenteni!
Ezek a mai hardver elemek, a telefonokban zabálják az aksit!
Persze tudom én, hogy nincs teljesítmény ennivaló nélkül!
De legalább ezt látnánk és mondanák nekünk, hogy ez sokkal kevesebbet fog enni, ezért lesz jó nektek! -
baladam86
aktív tag
Én is még ismerkedek vele, ma délelőtt OTA frissítés után megvolt a wipe cache és a factory reset, majd a rendszer újra belakása.
Pár ikon elég kreténül néz ki, főleg a galéria és a fényképező, viszont a sötét, nagy kontrasztú téma és a nagy kontrasztú billentyűzet bejön.
Ami a legjobban tetszik, az a navigációs sáv eltüntetése, és az alulról felfelé simítással való vezérlés.
-
TODI1111
veterán
-
teljesen egyetértek.
és a végén ahogy írod az eredeti téma lényege:A készülék frissítése tekintetében nem nézem a szolgáltatót, ha zavarna, akkor simán csak nem szolgáltatós készüléket vennék, bár erre volt is már példa sokszor, de ez gyártó függvénye is.
azért írtam, ha valaki akkor ők reklamálhatnának, hogy hol van már.
-
Joe_Muad_Dib
tag
Beszéltem a Vodafone kiemelt ügyfélszolgálatával még kedden, hogy miért nincs frissítés október óta, miközben a vodás Note 8 már a januári biztonságit is megkapta, azt mondta a hölgy, hogy beszél illetékesekkel és visszahív. Ez pénteken meg is történt és azt mondta, hogy 2 héten belül kapják meg a magyar Vodás note 9-ek az Android 9-et.
-
fRooStzzZ
senior tag
Kali.
Nem mindig csak olyanra kell gondolni, hogy xy munkára használja, ami sokszor jó is lehet..
Itt más emberekre is kell gondolni, pl itt vagyok én. Nem véletlen mondtam, néha mikor leteszem a telefont sokszor alig tudom kivel beszéltem a végére.
Havi közel 4 ilyen telefon listaárát szedem be gyógyszerként, gondolom mondanom sem kell hogy vanak mellékhatásai..
De jöhetnék a mai példával is, mikor a project manager vagy ki a k*anyja felhív, hogy a padlásfeljáró nem jó helyre lett feltéve, mert a lépcsőház másik oldalára kellett volna. De ráadásul ő mondta, hogy vigyázzunk a kis falnél ne lógjon be a létra, hagyjunk el vagy 2 centit, és mikor mondtuk neki hogy beszéljen az áccsal hogy váltsa ki a fogókat, azt mondta valahogy oldjuk meg mi, de akkor valami nem jó helyen van, mert be kellett volna férnie a létrának. Igaz a másik oldalt is ugyan az a helyzet, csak akkor a lépcsúházon keresztül nyílt volna az egész, és utána magyarázd el neki, hogy ő mondta oda tegyük, tegnap még mutattuk is neki, már körbe volt kartonozva a helye. Se rajz, se semmi, csak kipattant az ötlet a féjéből és mondta kell egy padlás feljárót betenni ide és ide.. Mi betettük, mi nem fogunk se fogót kiváltani, se meggyengíteni a tetőt, mert az nem a mi feladatunk, arról nem is beszélve hogy 2 pár fogót ki kellene vágni. Majd az ács megoldja.
Szóval sokszor jól jön a hívásrögzítés, és nem éppen mindenkinek az irodába, autóba ilyesmi helyekre kell. Én több éve rögzítem a hívásokat, és azt kell mondjam néha muszáj, most épp a biztosítóval szenvedek, akiket már párszor elküldtem a fenébe telefonon is, írásban is, és csak küldik a csekkeket, felszólításokat a lejárt tartozásról amikor lett kötve a kocsira egy biztosítás, amit elutasítottak valami elírás miatt, a másik meg duplikáció miatt szűnt meg, átutatam az éves díjat, rá 1,5 hónapra jött egy mail, hogy felmondták a szerződést valami oknál fogva. Amit befizettem, azt olyan kötvényszámra kérték be, ami nem is létezett, majd vissza utalták, és kötöttem egy másik biztoítónál egy új biztosítást, mert már problémásak voltak, majd 3-4 hónappal!!! később jött a biztosítótól olyan mail, hogy létrejött a szerződés, és ennyi meg annyi a befizetésre váró összeg.
mivan?? Felhívtam azt a biztosítót ahova kötöttem másodjára a biztosítást van ott elő szerződésem? persze. Mondom remélem ez így is marad, majd felhívtam az elsőt, akivel közöltem, hogy önöknél nem is volt biztosításom, mivel mind2-t felmondták, és írásba is lett adva, kb 3*40 percet eltelefonálgattam velük (mire felveszik) és készítenek egy új szerződést, amit ugye valami miatt nem mondanak fel (hiába van elő szerződésem, azt nem látják??) majd rá 1 hónapra megint jött a egy "számla" valami csökkentett összeggel.
És még mindig nem értünk a végére.. (de még egy válaszra se méltattak, fel nem hívtak, a leveleimre nem válaszolnak)
De mondhatnék egy másik példát, amikor egy cég közel fél évig hívogatott hetente, majd már rászokott hogy minden nap, tiltottam már az összes létező számukat ahonnan felbukkantak, és egyszer felvettem, mondtam a csajnak, hogy ugye rögzítik a beszélgetést, mert mindig ezzel kezdik, meg adjam meg az adataimat.
Hogy most akkor jól figyeljenek, mert ezt utoljára fogom elmondani, ha még egyszer fel mernek hívni, feljelentem az egész céget, és mivel nálam is rögzítve vannak a hívások, mondtam neki mehetünk akár perre is. Mert mikor mondtom neki, hogy szedje elő ezt meg azt a hívást, hát hogy ő ahhoz nem fér hozzá, meg nem nem úgy van. Mondom nálam úgy van, 2 gomnyomás és hallhatja az elmúlt x idő beszélgetéseit.
Azóta nem hívtak.Sokszor jó az a hívásrögzítés, nem is tudom hány éve veszem fel őket és később ami érdektelen törlöm is, mert csak a helyet emészti fel. De rajöttem egy idő után, belőlem nem fognak hülyét csinálni.
bocs hogy hosszú lett, azért is írtam le, mert nem mindig csak arról van szó hogy pista bácsi rendel 2 kanapét, és este vissza hallgassam milyen színű kellett neki, de a főnökömnem is ajánlottam ezt a megoldást, miután pár éve pereskedik egy "szép magyar legénnyel" hogy vissza kapja a pénzét, és ügyvéd hátán ügyvéd, végrehajtó, bíróság, már mindenki lepacsizott mindenkivel, többször licitre került az említett "uriember" háza, de valami miatt mindig lekerül mert jött épp hozzá egy 18 ezres csekk, vagy nem nyaltak rá egy 15 ezres bélyeget a beadványra vagy mire, ami elvileg lekerült végrehajtóhoz, ami onnan ment volna a bíróságra, a főnököm oda ment, azt mondta épp most vitték be, akkor le a bíróságra ott bement ahhoz ki ezt intézte, mondta a nevet, számot stb, mondja még lehet nem érkezett meg, de azért rákeres, kis idő múlva jön ki a szomszéd szobából, és mondja még nem érkezett meg. Mondja a főnököm, sebaj, itt van az asztalon pont előttem kiterítve.
Itt már mindenki összejátszik, a végrehajtó, a c..y, a bíróság mindenki. Lassan a már ott tart, mindenki fel lesz jelentve a bírósággal együtt, hisz x éve van egy vagyonelkobzási nyert per, ami mindenféle okkal, elfelejtett papírokkal, hamis tanukkal csak csúszik, csúszik..
De mindegy is.. -
Anulu79
addikt
Ezek a pontozós tesztek engem sem hoznak lázba. Biztos vagyok benne, hogy minden gyártó trükközik velük valahogy.
Itt a Note9-en tényleg nincs szükség rá szerintem. Legalábbis nekem. Igaz korábbi készülékeimen sem éreztem rá késztetést. Én elégedett vagyok a sebességekkel.
De hát (szerencsére) nem vagyunk egyformák.
-
rstwingo
tag
Minden tiszteletem a tied
, de mint fentebb irtam, ne ragadj már le a multba, de most komolyan, enged el
az emlitett pontositanék 57 duál és 37 single csc-s rom bitre ugyan az csak a nevét változtatják meg, ha nem hiszed ,akkor legalább ellenőrizd le mielőtt cáfolsz, én nem egyet kicsomagoltam , azért irom azt amit irok és nem a levegőbe beszélek
Minden terület csc mappájában megtalálható a terület egyedi dolgai, igy a volte is amitől ugy bevagytok izgulva
egyszóval bármelyik területét fellehet tenni ami N960F vagy F/DS azokban mindben megtalálható a XEH,PAN magyar vonatkozásban és mind fogja tudni a voltét is mivel a XEH csc mappában megtalálható az a fájl ami felelős a kapcsolatokértKivételt képez ez alól a TMH és a VDH romok , mert ők egyediek , de mint tudjuk és az élet már bebizonyitotta , hogy a TMH-s telefonra feltéve a XEH romot is van volte és azt is tugjuk, hogy már gyárilag nincs a romokban a szolgáltatós alkalmazások, az utólag töltödik le beállításnál, de ha jól emlékszem, akkor ki is lehet őket hagyni és akkor szolgáltató sallang mentes rom lesz
Azt is tudjuk, hogy nem csak területhez keres, hanem SIM kártyához is ,igy beazonosítja a SIM kártyát és az ahhoz való CSC-t alkalmazza vagy az univerzálist ez a XEH magyar vonatkozásban ebben minden szolgáltatóra vonatkozó kapcsolat megtalálható
gyakorlati példa, mikor a telekomos telefonra felteszed a XEH romot XEU/XEU/XEU/TMH-ra vált ,viszont mikor belekerül az esetembe a telenor és telekomos SIM akkor átvált XEH/XEH/XEU/TMH.ra és itt már a XEH csc mappában levő kapcsolati beállításokat használja a telefon,minden SIM-re a sajátját
szóval ennyit a nem mindegyről,
igaz azt is tudom, hogy ez is mint más hsz-m semmit nem ér, mert nem tartozom bele abba a 2-3 ember közé , akinek a szavai/irása szentirás és csak az az igaz ,mintahogy itt is a sammobil tekinthető etalon fórumnak, mert ha ott nincs valami , akkor az már nem is létezik, pedig de létezik, a sammobilon kivül sokkal jobb fórumok és letöltő helyek is vannak, kikellene lépni a multból és a megszokásból
elnézést ha kicsit hosszura sikeredet, de ez van
-
-
tanulo
tag
[kép]Kérlek, beléptem a beállításokba, rámentem a szoftver frissítés lehetőségre és ezt adta. De mondon semmi gond van akinek biztos tetszeni fog, eddig engem nem győzött meg, sajnos csak bosszúságot okozott eddig. De remény hal meg utoljára, szóval reménykedek hogy legalább ezzel az osztott képernyős/kicsinyítéses modal csinálnak majd valamit, mert az elöző szoftveren jobban működött.
-
donceleger8
őstag
-
-
axlfsi
veterán
Ezek a fajlok es mereteik talalhato a csomagban:
AP_N960FXXU2CRLT_CL15091941_QB21292152_REV00_user_low_ship_meta_OS9.tar.md5 4473333949
BL_N960FXXU2CRLT_CL15091941_QB21292152_REV00_user_low_ship.tar.md5 2764977
CP_N960FXXU2CRLT_CP11538160_CL15091941_QB21292166_REV00_user_low_ship.tar.md5 26368189
CSC_OMC_OXM_N960FOXM2CRLT_CL15091941_QB21292152_REV00_user_low_ship.tar.md5 680468668
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Milyen házat vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Óra topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged