-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
baladam86
aktív tag
válasz
rstwingo #22250 üzenetére
Én is használnám a mai napig, ha működne a kijelző
De emiatt én is kénytelen voltam váltani tavaly év végén egy S23 Ultrára..
A Note 9-et nem adnám el semmi pénzért, túlságosan a szívemhez nőtt, egy darab karc nincs rajta sehol, majd egyszer cseréltetem a kijelzőt, és akkor nyugodt szívvel tárolom tovább a fiókban.. Néha-néha majd előveszem, és nosztalgiázok. -
Wolfskin
őstag
válasz
rstwingo #21553 üzenetére
Az igazság, hogy semmi extra igényem nincs már, (régen sokat szöszmötöltem vele én is), egy normális dialer, a sötét téma alap, kezelje a dexet, azt kipróbálnám, hátha bejön, meg hogy ne változzon (minden frissítés letiltható legyen), nem szeretnék már sokat foglalkozni vele. Sajnos annyit nem fog tudni, mint a note 3, (mivel a knox app ezen már nem fut), de a többi is elég nekem.
Lenne pár kérdésem :
1. A romok közt az áramfogyasztásban is van eltérés?
Akor egy újabb szempont, szerintem az Alexis nekem is jó lesz.
2. Az Alexisnek a 3.0 garanciavesztő, átugratja a knox számlálót? --> garanciavesztő?
3. Már rootolásnak számít, tehát a merülést jelző hangot törölhetem, a gombokat szabadon konfigurálhatom? Vagy van ezekhez a típusokhoz kimondottan valami speciális rootolás (soft-root) erre?
4. A hardveres knox egyébként mire való (azon kívül a számlálón kívül). Van ezeknek is valamilyen biztonsági platformja, szoftvere?
@ (#21552) gerner1 ha tudsz valamit a Knox appról, akkor találkoznunk kéne valami forgalmas helyen...! pályaudvar, repülőtér... (?)
ez nagyobb sztori, mint Black rose és a Treadstone együtt
-
tylerddd
veterán
válasz
rstwingo #16498 üzenetére
Nem igazán hallottam még olyat, hogy pl. a Google szervereinél olyan meghibásodás történjen, hogy elvesszenek valaki adatai. Ha mégis bekövetkezne ez, akkor az otthoni tárolón megvan. Az a lényege a mondandómnak, hogy ne egy helyre legyenek ugyanazok a dolgaid mentve, mert akkor kisebb az esélye annak, hogy eltűnnek. Tehát pl. ha nem is helytakarékos, a fontos dolgok rajta lehetnek a PC-n, egy külső adattárolón és még felhőben is. Eléggé valószínűtlen, hogy mindhárom hellyel probléma legyen egyszerre. Ha mégis, az már az álmoskönyv szerint sem jelent jót!
-
tylerddd
veterán
válasz
rstwingo #16493 üzenetére
"mentéseim a PC-n és pendriveron vannak, na meg sd kártyán, ez a biztos védelem"
Már miért lenne biztosabb bármilyen mentési lehetőségnél?! A fizikai adathordozó tönkremehet, megsemmisülhet, sérülhet, van, hogy állásában tönkremegy egy-egy darab ... A legjobb, ha több helyre mentünk, legyen fizikai vagy felhős megoldás. Nálam a pótolhatatlan dolgok mennek felhőbe is: munkahelyi cucc, családi fotó/videó. Ezek pedig nem titkosított anyagok, tőlem a munkahelyi tartalmakat is nézegetheti bárki (nem megy velük semmire, csak számomra fontosak), meg azt is, ahogy nagymamám elfújja a szülinapi tortáján a gyertyákat. Minden más beszerezhető újra. -
apaszka
veterán
válasz
rstwingo #16488 üzenetére
Igen, és a hüvej izgalom is valós, bár nem a telefon a gázos ott, hanem a tornyok inkább!
Bár mit, bár kit lehallgat ha akart ki ott van a közelében.
Szóval a mobil világ és ez a intelligens , okos dolgok ..... Mindenre alkalmasak.Szerk;
A nagy vírusirtó cégek is értünk vannak😆 ?
És rengetegen még fizetnek is érte +ba pl ru$zkiknak👍Root -al többet tudok tenni a védelemért szerintem a felesleges appok kiírtásával mint egy vírus irtó telepítésével.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
rstwingo #16484 üzenetére
"de mellette a felhőbe feltöltik az összes adataikat , mert ott aztán nagyon biztonságban van,"
Azért valljuk be, a Google-t feltörni (pl. Drive) kicsit nagyobb kihívás, mint lenyúlni valamit egy ellopott, elhagyott telefonról, amin zéró védelem van.
A biztonsági alkalmazások, vírusírtók tekintetében viszont egyetértek. Még a Knox-ot sem aktiváltam a telón. -
seger
addikt
válasz
rstwingo #15629 üzenetére
Pont ez jutott eszembe. Note3-at váltottam volna note7-re, mivel nem tudtam venni így s7edge lett... utáltam az edge-kijelzőt...
Note9-re váltottam. Ez nem akkora mértékbe ívelt. Ezt elfogadtam.
De ha ennyi hajlítás sem lenne, nem haragudnék. De ez az én véleményem!!Szerk: A hátsó kamera mennyiség és kialakítás/elhelyezés sokkal jobban zavaró. Már-már CSÚNYA!
-
-
törölt tag
válasz
rstwingo #7465 üzenetére
Szerintem simán elférsz ebben a topicban, nem értem miért gondolod az ellenkezőjét. Miért csak a gyári dolgokról lehetne beszélni? Engem csak az szokott zavarni, amikor valaki elkezd sírni a root után, aztán nem rootol, pedig van rá lehetősége. Gondolom neked már nincs garanciád, bevállaltad, ennyi. Bár mintha régebben láttam volna olyat, hogy a Knox számlálót békénhagyja a root.
Nem félünk és nem fázunk...
-
-
válasz
rstwingo #7414 üzenetére
Nem ragadtam én sehol, jelenről és gyakorlatról beszélek/írok.
Eztán viszont küldhetem akkor hozzád a privátban panaszkodókat - bár ha minden hozzászólást olvasol, akkor találkozhattál ilyennel úgy is -, akik hazai firmware verzióra felhúztak az ilyen leírások alapján más országokba szánt firmware verziót és hiába az azonos csoportba tartozó CSC és hazai SIM, mégis kaptak portugál, lengyel...stb. alkalmazásokat alapban (nem aktiváláskor választhatóan) és nem tudják azokat eltávolítani?
Én nem sarkítanám le annyira a dolgot, mint te írod, mert még attól is több tényező befolyásolja a dolgot.
Valóban vannak más források is a firmware beszerzésére, de a legtöbb helyen az állományok tisztaságáért nem vállalnék látatlanban felelősséget, a Sammobile oldalával ilyen tekintetben biztos nincs gond.
Saját felelősségére mindenki azt csinál persze, amit csak akar, de én biztos nem fogok senkit olyan irányba terelni, ami kicsit is kérdéses lehet. -
törölt tag
-
Reggie0
félisten
-
-
allein
addikt
válasz
rstwingo #6673 üzenetére
Jó reggelt. igen, almára akart visszaváltatni a dual sim miatt. Beszámoltam neki, hogy tudomásom szerint nem zökkenőmentes a dualsim működés az almán, nem tud belerakni két fizikális sim kártyát, ezzel ellentétben a NOTE-ba mehet fizikálisan a két sim. Olvastam alma fórumon, hogy előfordult már párszor olyan, hogy valakit hívtak az egyik számon, nem csörgött ki és nem is kapott értesítést sms-ben a nem fogadott hívásról. Azért ez egy kicsit gáz. Eladóval már meg volt beszélve a találkozás, aztán hívott, hogy utánaolvasott a dual sim-es mizériának
és úgy döntött marad a Note 9.
(#6674) icecave - igen. Olvastam amúgy a leírásodat(XS Max vs. Note 9), kíváncsi leszek milyen lesz számomra, bízom benne hamar vissza tudok szokni. Össze tudom majd én hasonlítani az XS Maxhoz
(#6672) a.sebi - beszámolok amint tudok. Tegnap már meg volt beszélve egy másik eladóval, állítólag "doktornő", fel is hívtam, megbeszéltük a személyes találkozót, már a helyszínen voltam és jön az sms: bocsánat, de sztornó. Férje nem engedi eladni a készüléket. De még mielőtt törölte volna a hirdetést, megkérdezte, hogy komoly a vásárlási szándékom, mert ha törli a hirdetést sok potenciális vevőt veszít,
Na mára, egy harmadik eladóval van elvileg találkozóm
-
-
-
-
-
TODI1111
veterán
válasz
rstwingo #4214 üzenetére
Azért nem egészen átverés mert 1 simesként árulja a szolgáltató. Azt sem írja sehol, hogy függetlenítés esetén 2 simes lesz belőle. Aki szolgáltatós készüléket vesz az általában azért teszi mert egyébként is annál a szolgáltatónál van és minden egyébb papír nélkül tud kamatmentes részletre vásárolni.
-
mtm800
senior tag
válasz
rstwingo #4214 üzenetére
Igen , egyenlőre úgy néz ki. Érdekes módon ami anno ment a note 8 nál ....micro sd helyére plusz külső kivezetéses második sim foglalatot tenni az n9-nél nem járható.
Jobban nem merültem bele a hókuszpókusz módszerekbe mert garis a cucc és időm sem igazán van rá per pill. -
mtm800
senior tag
válasz
rstwingo #4210 üzenetére
Nem, egy simmel használom.Belepróbáltam kollégám dual simes tárcáját övé telekomos de akkor is ugyanez a helyzet nem ismeri fel a másik simet hiszen egy imei száma van fizikailag a telenorosoknak.Tehát mindegy hogy a készülék alap sim helyén telekomos, telenoros vagy vodás kártya van, ugyanazt látom mint Sacco kolléga képernyő fotóján.
-
válasz
rstwingo #4206 üzenetére
Lehet és a függőség jogos is, arra nem is gondoltam hirtelen - pedig az összefoglalóban leírtam korábban, de a Telekomos független kétkártyásom miatt miatt hajlamos vagyok megfeledkezni ilyesmiről, meg a szoftver tekintetében nincs külön jelentősége, mert ilyen téren nincs eltérő az egy- és kétkártyásra sem.
(Meg talán mert most szoftvereztem két Huawei telefont - az egyik Telenoros volt -, amikre egyik szolgáltatónál sem kerül hálózati zár, de ez más kérdés. Tudom, jó kifogás...)
-
-
válasz
rstwingo #4182 üzenetére
Az OTA/Smart Switch frissítési metódus miatt, mert nem direktben a multi CSC-hez tartozik a PAN, hanem van külön single.
Egyik szolgáltató sem tudja amúgy teljesen átadni a frissítést a gyártónak, muszáj átmenni a szolgáltatón a frissítésnek és ez a lényeg, amiért akár komolyabb eltérések is vannak a frissítések szolgáltatós megjelenése között, a Telenor kapcsán abból látszik leginkább, hogy bár a fentiek alapján a verziók azonosak azzal - szemben a más CSC csoportba tartozókkal -, amiket kiadnak például a XEH esetén, de a Telenor esetén kimaradnak verziók, amit a gyártó szerintem nem tenne meg, ha csak rajta múlna és nem kellene a szolgáltatónak is foglalkoznia azzal.
XEH: [link]
PAN: [link]Saccco: Ne úgy értsd, hogy nem jó, a fentiek miatt írtam, hogy hiába van adott szekcióban, az adott esetben egyáltalán nem előny.
Akkor lehetne az, ha a Telenor úgy állna hozzá, lásd az egyetlen jó példát, a fenti linkeken a PAN időrendben második és a XEH harmadik frissítés verzióját és dátumát.
A Telenor ha élne a lehetőségekkel, könnyedén a többi hazai szolgáltató előtt járhatna, nem pedig a sor végén állna. -
TODI1111
veterán
válasz
rstwingo #4177 üzenetére
Én csak telenoros vagyok de a készülékem független. Amikor szolgáltatós volt mindig cseréltem, de alapból most az a probléma, hogy nagyon sokan vannak (szerintem a többség) aki nem is tudja hogyan kell letölteni és felrakni egy romot. Arról nem beszélve, hogy a másik két szolgáltató azért foglalkozik a frissítésekkel.
( Nem vagyok telenor ellenes mert közel 20 éve az ügyfelük vagyok de azt sem mondanám, hogy maximálisan elégedett vagyok) -
törölt tag
válasz
rstwingo #4168 üzenetére
Köszönöm, valamiért a német DBT romot tettem mindig az s8-cakra, ha jól emlékszem arra jöttek mindig először a frissitések. Néha volt, hogy a Voda mindenkit leelőzött de néha meg elmaradt. Én a vodánál vettem a telefont kp-ra nagy kedvezménnyel a több Red miatt. Egyelőre ARJ2, októberi van rajta de látom a független már előrébb tart. Érdemes felrakni a független újabbat vagy mindegy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Windows 11
- Milyen SSD-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoLTE/VoWiFi
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest