- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
general
addikt
Ez fura dolog, de én is jártam már úgy, higy a mappában ott a felirat az mkv fájl mellett, rendesen átnevezve, ua mindkét fájlnak, mégsem találta a feliratot, amikor elinditottam a lejátszást. De a Felirat, letöltés menü pontnál meg szépen letöltött egy jó feliratot opensub-ról. Gyakran használom ezt a letöltés opciót, teljesen rendben van.
Infuse -
atirag
őstag
Már beállítottam az nfs-t.(és nem változott) Nem szoktam dlna-t használni. Mármint infuse-ban. De mrmc-ben sem. Ina nem tudom mit használ. Mármint FINDER-ben rámegyek a hálózatra és ott kiválasztom a megosztást és onnan fut a film.
Alex9: Kevés olyan film van ahol mondjuk az opensubtitle nem talál feliratot. Így kevés az olyan film amivel ilyen szinten kell foglalkozni.
De sztem még nem volt olyan,hogy sikerült volna feliratot tennem egy filmre külön. -
atirag
őstag
utorrent. Már múltkor is csak az évad számot és a rész számát hagytam meg.
Próbáltam nfs-el is. Általában az van beállítva csak mostanság nemrégen cseréltem routert és emiatt ezt állítottam vissza. Most nfs-re állítottam.
Minden itt leírt dolgot is kipróbáltam. De valamiért nem működik. Ráadásul ha megváltoztatom a file nevet akkor már az opensubtitle sem talál mert nem jók neki a meta adatok.
Míg mondjuk az ina macen meg mindenhogyan megtalálja.
Köszönöm a gondolatokat. Ha ezen kívül még van azt szívesen fogadom -
Clemi
veterán
A TV amiről szó van, a Sony tavalyi zászlóshajója, az XG950 VA panellel, Dolby Vision és Atmos támogatással.
Ami érdekes, most megint simán vált, ébreszt, bekapcsol pedig a HDR 4K50Hz beállítás mellett engedélyezte, a Dolby visiont a menüben és az ATV átkapcsolta magát, így jelenleg ebben a módban van. Ha hosszú ideig van a rendszer készenléti módban, elfejt valamit?
-
Clemi
veterán
Úgy tűnt a dolog megoldódott, tegnap egész nap jó volt, simán váltott. Erre ma reggel az ATV távval indítanám a rendszert de a TV-n megint ugyanaz az üzenet fogad, hogy nincs jel.
A TV kiírta, hogy mi van a HDMI3 porton, (úgy van beállítva, hogy csak azt a portot listázza, mire eszköz van csatlakozva) de mellé azt is, hogy nincs jel. ATV áramtalanítása majd bekapcsolása után azonnal megjött a kép.
Most 4K Dolby Vision 50Hz volt beállítva. Átkapcsoltam 4K HDR 50Hz-re és Cromatikus 4:2:0-ra (4:2:2-n volt)Egyébként mi az ideális beállítás, ha főleg Netflixet nézek és néha saját tartalmat?
-
bandor
tag
Nálam is egyik pillanatról a másikra lett rossz. Apple tv, Hbo go tökéletes. Csak a Netflix el van gond. Netflix fórumon elég sokan írják hogy probléma van. Nem köthető sem az internetszolgáltatóhoz sem a lejátszóhoz. Azt nem értem hogy a netflixnél ezt hogy nem veszik észre. Nem egyéni próblémáról van szó. Nagyon sokunknál van ilyen gond .
-
megema
őstag
Úgy tűnik a Telekommal lehet valami. Mobilneten is gyalázatos a minőség iPhone-on, nem csak WiFi-n. Csak azt nem értem, hogy magán a Samsung TV-n hogy tud jó lenni a kép, és hogy lehet, hogy csak azóta tapasztalok képminőségbeli problémákat, mióta megvan az ATV. Előtte kb. csak a Samsung Tv-men néztem a Netflixet, és ilyen kritikán aluli minőséget sosem láttam, ahogy most is jó a minőség, ha a Tv-t használom. Minden más eszközön meg kritikán aluli. Talány.
-
megema
őstag
Nem tudom mi köze lehet a hálózathoz, szolgáltatóhoz, ha a kábelen átjön a sávszél. Ugyanazt a kábelt húzom ki a tévéből és dugom át az ATV-be. Az okos TV max. 100 Mbps-t tud, tök jó a kép. Az ATV-n meg inkább hagyjuk milyen.
Nem csak most, megvásárlás óta folyamatosan, bármilyen napszakban.
Film indítás után ilyen, Netflix menüben is kockásodva indulnak az előzetesek:
#3427Alex91:
Igen, olvastam ilyen gondról. Párhuzamosan elindítva ugyanazt a filmet, iPhone-on csupa kockás, Macen Safariból el sem indul. Érdekes, hogy magán a TV-n nem jelentkezik... Ott kockásodást soha nem láttam. -
Clemi
veterán
Közben ma megjöttek az új 8K képes HDMI kábeleim.... installáltam, majd átkapcsoltam az ATV-n a videó megjelenítést magas RGB-re és most röccenés nélkül megy minden stream szolgáltató műsora. Elképzelhető, hogy a JBL-hez kapott kábel volt a ludas
De a lényeg, hogy most kiváló!
-
Csabroncka
addikt
Android verzió nem frissült!
nice: Sima 2.0 AAC a hang - most így beírásra ne told kérlek, csak akkor ha kipróbáltad, hülye nem vagyok, direkt kipróbáltam, újraindítottam az erősítőt, ATV-t, aktív rajta az LFE csatorna is.
Mivel az android verzió nem frissült így azon biztosan nem lesz változás.
blakey: nézd meg kérlek (egyeztessük a verziót is 5.9.6 (11.16.-án frissült)) , nálam a Tudhattad volna egész évada már multi. De pl a Harry Potter csak 2.0, illetve néztem premieres sorozatrészeket, az is multi volt.
-
Csabroncka
addikt
-
Rbert
aktív tag
A főmenüben a kedvenceknél van a 4K mappám,benne ott néhány filmnek csak a mappája látszik ,nincs boritó(1. kép), A metaadatokat próbáltam így is úgy is,nem változik.
Ha a mappára rákattintok benne már látszik a boritó (2.kép)
Ha a főmenüben a műfajoknál rálépek a háborús-ra ott már látszik a boritó (12 Katona) -
Rbert
aktív tag
Most próbáltam 2db vadi új HDMI kábellel,(2x3m). ezzel nincs kép sem.A Zappitivel tökéletes.
Most egy 1m-es és egy 1,5m-essel van bekötve,így ha 4K SDR 30Hz-re állítom akkor a 24Hz-es váltásnál nincs gond,tökéletesen működik. Viszont ha a film 60Fps-es akkor is tökéletes.Valamiért a menüt nem szereti 50-60Hz-en. -
galaxys80
veterán
Persze, hogy szerintem. Nem más nevében beszéltem.Én tv-n nézem és baromi zavaró, hogy szélesvásznú filmnél annyira fent van a felirat.
Vegigbogarásztam mindent az adott menüben. Valóban kismillió dolgot be lehet állítani. Ami viszont nekem a gondom azon semmi nem változtat.
Mindegy hamarosan úgyis lejár az 1 éves ingyenes tagság. -
galaxys80
veterán
Értem. És gondolom a felirat mérete is ehhez igazodik.
Elég hülye megoldás szerintem.
Szerencsére minimális a stream használatom.Igazából csak az ingyenessége miatt kezdtem el nézni néhány dolgot az ATV-n.
Egyéni felirat alatt a stílus 1-2-3 stb érted?
Mert a felirat pozícióját ott sem lehetett állítani.
Vagy külső feliratra értetted? -
galaxys80
veterán
-
galaxys80
veterán
Az adott könyvtáron eleve az online metaadat az aktív. Ha nem az lenne , akkor semmi leírás nem lenne jelen.
Félre értjük egymást. A home videoknál a helyi meraadat van bekapcsolva. Ott nem is akar letölteni semmit. Ez így is van jól.
Itt egy mesék mappáról van szó, ahol a nas-on a mesék mellett van egy borító is (másik lejátszó miatt). Itt online metaadat van bekapcsolva. Mégis a nas-on levő borító jelenik meg a leírással együtt. -
galaxys80
veterán
Köszönöm. Este majd ránézek, hogy így milyen beállítási lehetőségek nyílnak meg. Alapvetően nem gond, ha az általam odatett borítókat jeleníti meg. De, ha van rá lehetőség, hogy az Infuse által letöltött jelenjen meg inkább, akkor beállítom majd. MrMc-ben mindig a sajátja jelent meg és nem a manuálisan oda helyezett.
-
galaxys80
veterán
Délelőtt volt pár percem belenézni az infuse-ba.
Azt megtaláltam, hogy a mappáimat (filmek, mesék, házi videók stb), hogyan lehet kitenni a kedvencek sávba.
Olyat nem lehet, hogy létrehozok egy kedvencek mappát és oda dobálom be a megfelelő mappákat? Kicsit átláthatatlan most nekem ez a sáv a rengeteg mappa miatt. Vagy túl sokat akarok?Illetve írtad, hogy be lehet állítani, hogy ne szkenneljen be egy mappát. Nálam van, olyan, hogy a gyerek meséi mappa. Azon belül még egy mappa ahol néhány kis válogatott mesék vannak. Na én itt hosszam nyomva a távot nem láttam olyat, hogy a helyi adatokat vegye figyelembe.
-
galaxys80
veterán
Fura, hogy van akinél megvan ez a hiba van akinél meg nem jelentkezik.
Mindegy itt az idő, hogy tegyek egy próbát az infuse-al.
Arra van benne lehetőség, hogy egy-egy mappát ne szkenneljen be, hanem a helyi adatok legyenek csak?
Gyerek meséi között vannak olyan mappák amikben csak bele vannak szólva néhány sorozat rész mesék. Ezeket nyilván nem fogja megtalálni. Ide én csak egy folder nevű borítót tettem eddig bele. -
djnice
veterán
Látom nem értjük egymást.
Az alap felállás az volt hogy az Apple nem javította a 24.000 fps problémáját. Erre nem az a válasz hogy egy jó TV-vel kiküszöbölhető, hiszen nagyon sok embernek nincs "jó" TV-je és nem is fog lecserélni pl egy projektort.
Ennyi erővel azt is mondhatnánk hogy a Himedia-nál sem gond, hogy 3D-ben nem kadenciahelyes és még sorolhatnánk a régi Realtek-es lejátszókat is pl O-Play.
De érdekes ez csak az Apple-nél nem gond. -
djnice
veterán
Elég szomorú, hogy így látod, bár nem hiszem hogy bizonyítanom kellene, de itt a kínai nagykerrel a beszélgetés a Zidoo Z9X csoportos rendelés kapcsán: [kép]
Bármilyen hihetetlen, beszerzési áron segítek az embereknek kintről vásárolni, ezt még itt ebben a topikban is tudják bizonyítani...Számomra az nem hiteles ember, aki többszöri kérdésre sem írja le, hogy pontosan milyen megjelenítői vannak.
Az LG B8-nak De-Judder 2 és De-Blur 10-es beállítás mellett semmi gondja a mozgással, mégis érzékeny a 23.976 - 24.000 közti különbségre, szappanoperát meg nem fogok nézni.
-
Marcus047
csendes tag
"Fire stickel nem lennék beljebb, Prime felejtős, nagyon kevés a magyar tartalom. - megy rajta az Apple TV+ is, nem írtam, hogy Prime-ot használj"
Apple tv+ a Samu tvmen is megy, van a Tizenen Alma, de Almán Atmos CSAK az Apple boxon keresztül.
Netflixre nemrég jött az Atmos, most arra készülnek, hogy a képet is feljavitsak, a teljes tartalmuk újra lesz rakva.
-
Marcus047
csendes tag
Pont ez az, akinek elég gyors a netje, az kapja gyorsabban, jobb minőségben.
Dolby Vision amúgy sem lenne semmiképpen, Vision nincs Qledeken.
Igazából csak az Atmos miatt ruhaznek be Apple boxra, a filmek nagyreszenel van Atmos.
Netflixen van egyedül most Atmosom, nagyon állat 😁
Baromi jó a tvm lejatszoja,de az Atmost nem játssza le 😕
Pl a torrentrol húzott 4k Hdr filmek magyar Dolby 5.1 e nagyon gyász...angol 5.1 már valamivel jobb.
Fire stickel nem lennék beljebb, Prime felejtős, nagyon kevés a magyar tartalom. -
Marcus047
csendes tag
Samu q82r a tv, és Samu q80r a soundbar.
Van Apple app a tvmen,de Atmos támogatás csak Apple boxon van 😕
Netflixen hasít is az Atmos.... 😁
Kifejezetten az Apple Tv+ 4k hdr10 film kölcsönzős, film vasarlós szolgáltatáshoz venném az Apple Boxot(saját tartalom úgyis kevés), ezért érdekelt, hogy az ott vásárolt 4k Hdr filmet milyen sebességgel játssza le.
Sajnos csak 30mb/S el kb, mint a többi szolgáltató pl a Rakuten és a Netflix.
Az baromság, hogy nem kell, vagy kellhetne több 100mb/S gyorsaság streaminghez....akinek gigabites netje van, jöhetnének 5x 10x gyorsabban a tartalmak,mint most, és rögtön ott tartanánk, hogy felesleges a 4k Bluray lemez. Mondjuk ez a nem is olyan távoli jövő szerintem 🤔 -
Marcus047
csendes tag
Hogy tudja helyettesíteni egymást?
Hogy egy 4k Bluray film 10e, és van forgalomban kb 2 tucat.
Apple streamingen meg több 100 film, a legdrágább is 4e, és vannak nagyon jó pakkok, úgy kijön 2-3 e egy film.
Felskalazas nem izgat, a tvm is elég jól skalaz, a boxot meg kimondottan 4k Hdr tartalomra venném streaminghez.
Ha az elvi lehetősége megvan, hogy akár több 100 MB/S el fusson egy stream, mert a box tudja,akkor ebből kiindulva, blurayhez hasonló minőség is lehetne 🤔
Józan paraszti ésszel.
Ezért nyomozom most a dolgot végülis -
IP1954
aktív tag
Nincs problémám.
Jól működik a 4K HDR és a Dolby Vision nagy bitrátás lejátszás.
Elérhetőek a Linux és Windows alapú megosztások.
A kedvencek átnevezhetőek, lehetnek azonos nevű könyvtárak több NAS-on és PC-n.
A feliratok jól beállíthatóak.
A lejátszás közbeni navigációba majd belejövök.
Legtöbbször egyébként is csak a 10 másodperces visszaléptetést használom.
Csak ennyire van szükségem. -
Deepking
újonc
Őszintén szólva az erősítőbe még nem mélyedtem bele, elképzelhető hogy azon is van CEC, most hogy mondod meg fogom nézni és rettentően őrülnék ha megoldódna végre a probléma. A Logitech távirányítót anno én is erősen nézegettem már, de brutális ára van. Titkon abban reménykedem kiváltható az Apple távirányítójával. Egyébként meg vagy vele elégedve? Hozza amit elvártál tőle?
-
galaxys80
veterán
Kipróbáltam az Infuse-t, de nekem a MrMc jobban tetszik és jobban megfelel az igényeimnek. Mind kinézetre, mind funkciók tekintetében.
Mindegy, remelem valaki jár erre aki használja és ránéz, hogy nála mi a helyzet.
Egyébként mindegyik skinnel fennáll a fenti hiba.
Egyébként nem tragédia, de ha már korábban jól működött ez, akkor jó lenne ha most sem kellene plusz gombnyomás az infókhoz. -
Most megfogtál... most döbbentem rá, hogy van sima, és 4k-s verzió az Apple tv 4-ből.. én megvoltam győződve róla, hogy nekem az utóbbi van.
Ami a netsebességet illeti, biztos, hogy nem 100as hálózatom van. A PC is ugyan arra a routerra van kötve, és az Atv-t teszteltem az összes porton. Lehet, hogy a sima négyesen csak 100as lan port van?q
-
paavoo
aktív tag
Laikusként gondoltam a gyári szoftver alkalmas erre a célra, de ennyire nem szeretnék módosítgatni a routeren, hátha elrontok valamit.
NAS-t nem szeretnék építeni, egy ilyen hibrid rendszert gondoltam, hogy rákötök USB-n egy erre képes erősebb routerre egy NTFS HDD-t amit esetleg tudok Win10-el is használni ha kell, a torrentet meg PC-n megoldom amit továbbdobok a megosztott HDD-re, csak hát így elég lassú a másolás.
A megosztott HDD-ről pedig elég szép a másolási sebesség PC-re 30MB/s FTP-n keresztül, nekem teljesen elég, ez visszafelé is működne az tökéletes lenne, de még a fele is akár! -
paavoo
aktív tag
Szia, nalam az SMB megosztas alatt haldoklik a dolog, 5ghz wifin 3-5MB/s-et tud, valamikor lemegy 1MB ala is, iPad infuse pron produkalja, upnp-n hozza a 17-18MB/s-et, nem pufferel a 4K film. A megosztott 2 teras usb3as WD vinyo egy Asus AC65P routerre USB-re van kotve.. PC Plex media server is hozza 5ghz wifin 17MB/s. Amugy total commanderben ha masolok megosztott vinyora samban 7-8mb korul megy, gigabit LAN-on is 8 max, nem tudom mi foghatja meg, esetleg az smb1 korlatozza(infuse pro csak smb1-el engedi felvenni), mar vegigneztem beallitasokat de semmi.
Hiaba vennek egy Apple TV 4K-t, SMB-n az se tudna tobbet, max DLNA-n tudnam hasznalni, de azt irjatok hogy az eroforras igenyesebb, jo lenne ha SMB sebesseg megoldodna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyúrósok ide!
- Spórolós topik
- VR topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROG Ally Z1 Extreme
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest