- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Rendszerszinten 1 kapcsoló van, a többi a program képességein múlik, ha Infuse vagy bármilyen más app esetében van Dolby Vision akkor rendszerszinten a lejátszó küld DV jelet és a TV fogadja is, tehát valószínű, hogy a TV-n is be van állítva, hogy fogadja a széles dinamikatartományt is. Ennyi információból csak ennyit tudok válaszolni. Pl. ha 24 fps esetében van DV, de 60 fps-nél nincs, akkor lehet, hogy a képkocka-sebesség és dinamikatartomány egyeztetés nincs bekapcsolva, de ez is csak egy találgatás, mert ha minden jól van beállítva akkor nincs ilyen anomália.
-
blakey
titán
Azért nem kapsz választ, mert ha rendesen van beállítva a lejátszó és a megjelenítő akkor nincs ilyen hiba. Szerintem rajtad kívül másnál sincs ilyen hiba, tudniillik ha be van állítva a TV-n és a lejátszón is a DV, valamint van olyan program amivel át is kapcsol DV-re akkor a lejátszó és a TV vélhetően jól vannak beállítva. Az, hogy a Netflix, D+ nálad nem DV, az nem a lejátszó vagy a TV beállításai miatt van, valami a Netflix, D+ körül lehet, mert valószínűleg alapból nem akarnak DV-ben indulni, tehát ott keresd a hibát, nálam mindenhol van DV, 1-esen is volt és 2-esen is van.
-
blakey
titán
Az is, de nem mindenki tudja beállítani/használni vagy épp a hálózata van rosszul beállítva. Ma olvastam valamelyik topikban, hogy Plex hiba volt valakinél, folyamatosan pufferelt, nem mindent játszott le, stb. Végül kiderült (persze erről nem tudtunk), hogy a Plex szerver a modemhez volt csatlakotatva, a kliens meg a routerhez, persze, hogy zavar keletkezett. Infuse, MrMC, Kodi mind "keresztbe lenyelik" a gyári Plex/Emby klienseket, ráadásul a tvOS-re írt Emby egyelőre sz@r.
-
Clemi
veterán
A kérdésem az lenne, hogy elérhetőek ezek a tartalmak úgy, hogy a gép nem megy? Ez a kérdés most nem komoly ugye?
Kell egy külső HDD és arra felteszed a média állományt, amit vagy egyszerűen rácsatlakoztatsz USB kábellel a routerre, vagy kénytelen leszel egy NAS szervert beüzemelni kb csillagászati áron, bár azt távolról is eléred, csak megfelelően kell konfigurálni, míg a gyakorlatilag HDD áron felállított média tárat csak otthon belső hálózatról. -
MasterMark
titán
Na csak hogy tisztázzunk pár dolgot:
Amire gondoltál az az Airplay, azzal tudsz képeket, videókat átlőni az Apple TV-re. Ez a része nagyon jól működik, meg akarsz mutatni fotókat rögtön kapcsol be és mutatja a fotót, mobilon tudsz nagyítani rajta az a TV-n is nagyítódik.
Plex nem lassú, szervertől függ.
Belső hálózaton nem számít a netsebességed, mivel nem megy ki a netre semmi. Jó wifi, vagy kábeles bekötés kell a hálózatra, akkor médialejátszóként is nagyon jól tud működni.
A 4K-s témának nem tudom mi köze van bármihez, vehetsz sima Apple TV negyedik generációsat, vagy 4K-t, ez mindegy.
-
blakey
titán
Szóval a kérdésem az lenne, hogy van-e bármi értelme beszerezni? Rá tudom kötni simán a TV-re és onnan AirDrop-on keresztül bármit megnézni a MacBook-ról vagy iPhone-ról pl?
Sokat olvastam utána, de még mindig nem értem teljesen a működését..
- Van értelme beszerezni de ezt az Airdrop-os dolgot nem értem, simán, SMB/NFS-en is simán tudod használni mint médialejátszót vagy telepítesz egy Pllex, Emby szervert és azok appjával nézed az anyagot. Javaslom, hogy olvass bele a topikba. Tényleg olvass, mert egyszerű a használata.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- EKWB DDC 3.1
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- Szép Hp Pavilion 15-eg Kis Gamer Laptop 15,6" -45% Bivaly i7-1165G7 16/512G FHD IPS Iris Xe
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest