- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
enduser333
csendes tag
válasz
hellboy.4591 #3658 üzenetére
Tudtok szervízt javasolni?
-
enduser333
csendes tag
válasz
hellboy.4591 #3658 üzenetére
köszi a választ! Gyári visszaáll. már volt, nem szeretném mégegyszer átélni...
Ha törlöm az appokat, elveszítem a korábbi beszélgetéseket? Vagy visszajönnek, amikor újratelepítek? -
enduser333
csendes tag
Most látom, hogy 2 üzenőfal is van 8T-re, úgyhogy ide is fellövöm a kérdésem:
Sziasztok!
Olyat tapasztalok, hogy Messenger, Viber, Whatsapp etc. nagyon laggol. Kb. 1 egész perc, mire átmegy/átjön a beszéd, és ez rettentő zavaró. Mindegy, hogy vidéken, Budapesten, külföldön vagyok-e, nem függ a wifitől vagy a mobilnettől, és minden beszélgetőtársam megjegyzi, hogy csak velem beszélve van ez a probléma. Azt mondják, vegyek egy normális telefont...
Van-e ötletetek, hogy mi lehet a gond? -
enduser333
csendes tag
válasz
aprokaroka87 #3585 üzenetére
Factory reset előtt is ez volt a helyzet...
nem vágyok rá annyira, mert sose tudom, mit vesztek el közben. És ráadásul minden automatikusan visszatelepül, tehát amint bekapcsolom, már jönnek is vissza, nem tudom, hogy állítsam meg őket.
Letörölni egyesével le tudom, az is jó? -
enduser333
csendes tag
válasz
aprokaroka87 #3583 üzenetére
ezt hogy lehet kideríteni?
Minden megoldás érdekel jeligére
-
enduser333
csendes tag
válasz
hellboy.4591 #3577 üzenetére
Mire gondolsz user error-ként? Telefonálok rajta, és a szükséges appokat használom: Gmail, Google fotók, MyVodafone, banki appok, saját Mi zenelejátszó, Tesco app, Parkall, Burger King. Játék fronton egy szókereső. Ezt azért nem érzem megterhelőnek.
De nagyon szívesen venném, ha mondanád, mit csinálhatnék jobban, mert el vagyok keseredve. Mégiscsak egy 60.000-es telóról beszélünk, és nekem ez munkaeszköz, ami cserben hagy.
-
enduser333
csendes tag
Sziasztok!
Iszonyat csúszás van a hangban Messengeren/Viberen/Whatsappon. Konkrétan kín használni, pedig kell a munkához.
Csak az én telóm beteg, vagy van erre valami varázslat?Korábban is volt lag, de ekkora és ilyen állandó mértékkel nem. Eddig azt hittem, h persze, x@r a wifink, vagy vidéken vagyok, de belvárosi digi 1000+ adatforgalom mellett is laggol.
Másik problema, hogy az appok vagy megnyílnak, vagy nem. Ilyenkor 3-5 perc várakozás és/vagy újraindítás. Valami javaslatotok van erre? Szervíz meg tudja oldani? Vagy keressek másik telefont? (Memória nincs tele, és még csak 1 éves a cucc...)
-
enduser333
csendes tag
@Istju, akarta a halál frissíteni, azt magától rátette a telefon.
De gyári resetet nekem kellett csinálnom, mert nem lehetett telefonálni vele, lásd fentebbi sirámom. A Redmi 4A az elvesztéséig (3év) semmi gázt nem csinált, és be se telt a memóriája, az 5A sajnos használhatatlanná szemetelte mind a 16GB-ját, azért kellett újat vennem. Mindezidáig teljesen jó volt, amíg el nem kezdte csinálni, hogy telefonálás közben eltüntette a képernyőt, se letenni, se kihangosítani nem tudtam. Aztán random megszüntette a vonalat. Aztán már felvenni se lehetett a hívásokat. Ezt a 12.0.2 frissítés után némi idő elteltével kezdte, szóval nem tudom, h ez volt-e a hiba.
Hogyan kell régebbire visszatérni?
-
enduser333
csendes tag
@kbali biztonsági mentésből. Azt hiszem.
Nem vagyok biztos benne, hogy mit csináltam, csak követtem az utasításokat. Magától feltelepült minden app, nagyjából.Ami a legxarabb, h random újraindul. Ma pl. nem ébresztett, tehát majdnem lemaradtam az órámról (én vagyok a tanár, tehát vérciki lett volna), illetve anyám hiába hívott (volna) kétségbeesetten hajnalban, mert a telefonom a pinkódot várva békésen hevert az ágyamban, és nem fogadta a hívásokat. Pedig ez mondjuk alap lenne, egy telefontól.
Az, h a Messenger üzeneteket vagy megkapom, vagy se, már meg se érint. (Qrvnyjt, dehogynem), de a TELEFONHíVÁSOK azért legyenek már meg!!!
-
enduser333
csendes tag
@Gézengúz és @Kbali, köszönöm a válaszokat. Mit lehet tenni ellene? Naponta többször is futtatom a gyorstisztítót, és legalább 1x teljesen ki kell kapcsolnom, vagy magától újraindul...
Telefonálok és böngészek, valamint online oktatásban veszek részt a telóval, szóval használom egész nap. Mondhatni, a munkaeszközöm, eléggé rá vagyok utalva.
-
enduser333
csendes tag
Üdvözlet Mindenkinek.
Tudnátok tanácsot adni? Amikor meg akarok nyitni egy appot, pl. fényképező, Messenger, Viber, gmail, szóval bármit, 10-ből kb 3x nem nyílik meg. Nézem az üres vagy fekete képernyőt, esetleg 3-5 perc múlva vagy megnyílik, vagy közli, h az alkalmazás leállt, kívánok-e hibaüzenetet küldeni. Hát mondjuk használni szerettem volna az appot.
Ez így eléggé haszontalanná teszi a telót, hiszen gyorsan kéne fotózni, üzenni, vagy valamit megnézni.
Mielőtt reseteltem, azelőtt ez ritkán esett meg, most viszont általánossá vált. Ha újraindítom az egész telefont, általában rendeződik, csakhogy nem ezért vettem 60+ pénzért egy jó telefont.
Van rá valami megoldás? -
enduser333
csendes tag
válasz
FunkyMyki #3362 üzenetére
nekem az újratelepítés segíett. Factory reset....
mentsetek el mindent, sms és telefon history-t tudja az SMS Backup & Restore app, saját mentést csináltatsz a Xiaomival, mindent google tárhelyre kitenni.
Érzékeny adatokat, fényképeket, mentett hangfelvételeket pc-re is (nekem bluetooth-szal sikerült, a kábelen nem látta a telefont a pc).
Viber és WhatsApp history így is elveszett, Messenger megtalálja magát. Én leválasztottam az SD kártyát, de nem vettem ki, a SIMet sem. Bekapcsoláskor egy pillanatra megrémültem, mert az SD-t üresnek mutatta, de aztán megvolt minden, nem nyúlt hozzá a reset.Ami sikerült: újra tudok telefonálni.
Ami változott: a Messenger "késik", az üzenetek néha órákkal később jelennek meg.
(A Messenger elég x@r lett egy ideje, ez lehet, h nem a telefon hibája. Kb. az összes jó funkciót levették róla, csúszik a hang, stb.)
Viber, WhatsApp leradírozott mindent, semmi sem állította vissza. Tavaly márciusi mentést kínálgat nekem.
A teló időnként lezárja magát, arra eszmélek, hogy már megint a PIN-t kéri. Nem indul újra, csak a belépő képernyő jelenik meg. Ezt se tudom, hogy mi okozza, de ilyen előtte nem volt.
Kicsit megrendült a bizalmam a telóban. :/ -
enduser333
csendes tag
válasz
hellboy4591 #3352 üzenetére
Köszi az ötletet! kicsit félek ettől, mert nem tudom, hogy csináljam a backupot. Elméletileg a google ment mindent, címeket, beállításokat, kivéve, hogy összekever anyámmal.
Komolyan, anyu telefonján látszanak az én címeim is, pedig más a fiókunk... Egyszer már volt factory resetem, az eléggé involuntary volt, úgy lefagyott az 5A, hogy már azt hittem, kuka. Akkor eltűnt az összes cím, a gugliból is úgy látszott, hogy törölte magát a 200 név... de utána, kb 2 hét alatt, minden visszajött, apránként. Nem, nem tudom, hogy történt. Teljesen paranormális ez nekem.
Miuit nem használom, mert onnan egyszer kizárt, és sosem derítettem ki, hogy miért. Inkább hanyagolom, a felhő ingyenes része úgyis betelt a korábban még rögzített hívásokkal. Meg tuti, hogy ő is összekever majd anyámmal.
Ha másért nem, a zenelejátszás elnyúlásáért lehet, hogy nekimegyek a resetnek, mert így a zenehallgatás kizárt lett, és az is fájó pontom.
-
enduser333
csendes tag
Van még egy gondom: telefonálásnál elsötétül a képernyő, és nem reagál a készülék. Hiába koppantok rá, hiába nyomogatom bármelyik gombját, semmit se csinál. Ha kicseng, és felveszik, tudok beszélni, de a hívást megszakítani, letenni a telefont, azt képernyő híján, nem tudom.
Sőt, ha véletlenül nem sötétül el a képernyő, és ki akarom hangosítani a hívást, akkor elnémítja a vonalat, én se hallok, a partner se engem. Hiába venném vissza a kihangosítást, már késő, csak a vonal bontása és újrahívás a megoldás.
Szerintetek mit lehet tenni ez ellen?
Köszi, ha tudtok valamit tanácsolni. -
enduser333
csendes tag
sziasztok! Volt már ilyen valakinél? A zenelejátszás belassul. Minden zenét kb 3/4-re lassít, baromi idegesítő. Feltettem egy másik, nem miui lejátszót, de azon is.
Van erre valami gyógymód? 12.0.2 verzió van fent, már többször újraindítottam, de marad a probléma. -
enduser333
csendes tag
Még egy kérdés: hívásrögzítő!
kizárólag eu-rommal lehetséges? egyetlen más app se tudja?
Hogyan lehet a xiaomi romot rátenni a telefonra? Mivel jár? -
enduser333
csendes tag
sziasztok, van egy szörnyű bajom: áttettem a SIM-et a Redmi 5A-ból a 8T-be. Az 5A-ban átállítottam a csatolt google fiókot az édesanyáméra. Most vettem észre, hogy a google törölte az összes névjegyemet az én google fiókomból, mondva, hogy "szinkronizálva a Redmi 5A-ról.
Ilyenkor mi van? Korábban volt hard reset az 5A-n, és akkor nem vesztek el a névjegyeim. Most meg igen?
A miui fiókba meg nem tudok belépni. Persze lehet, h már ott is letörölt mindent, ha egyáltalán mentett bármit is. Miui-ba hogyan lehet belépni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Netfone
- Óra topik
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Netflix
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest