-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jFox
addikt
Persze, hogy használható közben. Annyi történik, hogy bejelentkezel bootloader nyitására. Innentől megy a 168 óra (1 hét). Gondolom ez azért van, hogy csak olyan kezdjen bele, aki komolyan gondolja.
Viszont a custom ROM-ot gondold át jól. Elképzelhető, hogy bizonyos app-ok nem fognak működni. Pl. banki applikációk, a Telekom-os app, stb. Van hogy már a bootloader nyitás sem tetszik nekik. Vagy egyszerűen úgy érzi az app, hogy root-olt a telefon, pedig nem. Most majd jönnek többen, hogy a Magisk-kal meg lehet oldani, de nekem eddig nem sikerült. Bár úgy rémlik, hogy régen (Redmi 2, Note 4) megölt ilyen gond az Xiaomi.eu, MIUI.hu ROM-okkal, de nem is a ROM-ok változtak, hanem az appok írói...
Ja és ne feledd: a bootloader nyitás/zárás teljes törlést von maga után. Tehát előtte menteni!!! -
jFox
addikt
Fájl átvitelre én a MiDrop vagy most már ShareMi nevű app-ot használom. Joval gyorsabb mint a Bluetooth.
BT fülessel jól működik? Bár irtad, hogy az órával is nehezen párosodott... Ha van rá garancia, akkor szervíz, bár nekem személy szerint nincsanek jó tapasztalataim a mobil szervizekkel.
-
jFox
addikt
"- értesítési LED hiánya (túlélem, de vajon mire gondolhattak, amikor kispórolták belőle?)"
Ez mindenkinek csalódás, a Note7-be még belefért, sőt talán asima Note 8-ba is. Kb 1-2 eurocentet meg tudtak vele spórolni, de egy nagyon hasznos funkció így kimaradt ebből a készülékből.
Cserébe van NCF.- a képaránya miatt egyes játékok torzulva jelennek meg (néhány régebbi játéknál elég bénán néz ki, ahogy el van nyújtva a kép)
Van a MIUI-ban egy játék teljesítmény szabályozó vagy ilyesmi, az nem oldja ezt meg?
- navigációs sor mérete/kinézete nem változtatható....
Én pl. nem is használom, annyira bejött a gesztus vezérlés. Szerintem ekkora képernyőnél sokkal hatékonyabb.
@azozo: Jó kérdés, szerintem mindegyik 4:3 az arányon ad natív felbontást.
-
jFox
addikt
válasz
Trooper82 #876 üzenetére
Ez olyan, mintha rànagyitanál a képre, és kilóg a széle a képernyőről?
Nekem olyankor jön elő, ha egy alkalmazás fölött, ami támogatja a képernyő elforgatást, lehúzom az értesítési sávot, és így elfodul az is majd vissza. Utána ha álló helyzetben lehúzom, olyan mintha kilógna a képből. De az alkalmazás felett mégegyszer elfordítva és vissza helyreáll a rend.
Ez tuti valami sw bug. -
-
-
jFox
addikt
-
jFox
addikt
válasz
mzperx76 #776 üzenetére
Egy fotót tennél fel, hogy hogy néz ki a telefonon?
#775 Zeon.hu: neked nem csúszik ebben a tokban a teló? Ami nekem volt az piszkosul csúszott. Ezért is esett le.
Térerő:
Nekem a múltkor az 1-es SIM térerő esett le 0-ra és nem jött helyre csak újraindítás után. Valószínűleg valami ROM hiba lehet, mert anno MIUI 10-zelnem csinált ilyesmit. Remélem javítják hamarosan.
A WIFI-nél azt figyeltem megy, hogy ahol régi, pl. G-s WIFI van, ott vacakol. Ahol modernebb N vagy Ac ott nincs vele gond. -
-
jFox
addikt
válasz
aprokaroka87 #606 üzenetére
Már MIUI 10 alatt is ilyen volt. Szóval nem hiszem. Na meg a 11 fastboot ROM-ként ment rá, nem OTA.
-
jFox
addikt
válasz
aprokaroka87 #604 üzenetére
Sajnos egyik sem segített. Szerintem ez rendszer szintű bug lehet.
A csengőhang szerkesztővel nem próbálkozott senki?
-
jFox
addikt
válasz
aprokaroka87 #602 üzenetére
Nekem, ha át váltók klasszikus témára akkor is ilyen sötét.
Mondjuk a böngészőből másolásnál nekem is jó, csak ha más app-ba Pl Viber vagy Messenger akarom beilleszteni, akkor ilyen sötét.nfsu17: tudom, én is láttam a képernyő képet kinagyítva, csak zavaró így menet közben, hogy sötét háttérre feketével van írva.
-
jFox
addikt
válasz
aprokaroka87 #595 üzenetére
A gyári Limitless.
-
jFox
addikt
válasz
aprokaroka87 #593 üzenetére
-
jFox
addikt
Brutál jó képek.
Más téma: sötét módot használ valaki? Az miért van, hogyha másolok pl. egy hivatkozást böngészőből és azt be akarom illeszteni akkor egy fekete sáv jön fel, nem látszik melyik része a Beilleszés?
A másik gondom a csengőhang szerkesztő. Az egy dolog, hogy nem lehet elmenteni külön a kivágott részt, de ha rá nyomok, hogy Beállítás csengőhangnak, akkor elszáll az éterben és sehol nem jelenik meg csengőhangként. Ezzel találkozott/próbálkozott már valaki?
EEA ROM MIUI 11.0.3 de a 10.3.5 is ezt csinálta. -
jFox
addikt
Sziasztok!
Szeretném vissza vonni az általam ajánlott fóliát, ami bekerült az összefoglalóba is.
Az igaz hogy méretileg jól illeszkedik, viszont 2-3 hét után elkezd fel vállni a kijelző tetejénél.
Már a második van rajta, és ez is fel vált. -
jFox
addikt
válasz
Reverting #491 üzenetére
Megoldás:
Bootloadert nyit - EEA fastboot ROM letöltés - MiFlash -el fel telepít (clear all vagy clear all and lock opcióval, ez utóbbi vissza is zárja a bootloadert) - örül
Fontos: A bootloadert nyitás és zárás is töröl mindent a telefonról. Tehát a művelet előtt ments le minden fontosat a telefonról!Zarbi:
a második az a fő kamera, a 48Mpx-es . Az első a nagy látószögű. Ha a képeken nem látszik, fotózásban nem zavar, én nem szeretném szét ezért. -
jFox
addikt
válasz
vegyszer #441 üzenetére
Korábban volt már erről szó. Amikor nekem megjött a teló, keresztfiaim rögtön jöttek tesztelni, és nem ment rajta.
Bár ez lehet még az előző topic-ban volt...
Érdemes vásárlás előtt alaposan utána nézni minden opcióanak aminek meg kell feleljen. A hardver elég erős hozzá, de a játék mégsem támogatja.
Persze a hack működhet, de az mindíg lutri. -
jFox
addikt
A kérdésed. Ha olvastad a téma indító cikket, abban benne van a válasz. (4. Oldal)
Ez nem egy nagy cucc, bármelyik filléres eBay-es cucc megteszi. Ha sokat akarod használni valamelyik masszívabb darabot válaszd, pl. ami fémből van.A widget az meg ilyen. Frissül az csak ritkán, és sajnos nem állítható, hogy mennyi időközönként frissítsen.
-
jFox
addikt
Senki nem mondta, hogy bárki is mondta volna, hogy: Kell root!
Ez messzire vezethet....
Pusztán megjegyeztem, hogy nekem nem kell.
Ha majd más, fontosabb app-ok is nyafognak a nyitott BL miatt, akkor majd visszazárom. De egyenlőre még lehet, hogy kipróbálom az EEA ROM-ot, mert nem látom sok előnyét a sima global-nak. Pl. a hívás rögzítő sincs benne. Sem pedig MIUI tárcsázó. Szóval kb. ugyanaz mint az EEA. Nem is értem miért kellett ezt külön választani.
Még Note 7-nél hamarabb jöt pl. MIUI 11 a sima global-ra, mint az EEA-ra. Mind1, ezek az én problémáim nem untatlak vele tovább benneteket.
Boldog karácsonyt mindenkinek! -
jFox
addikt
Nem akarok root-olni. Semmi szükségem rá. A bootloadert, csak azért nyitottam, hogy ezt a hülye VF végződésű ROM-ot lecseréljem gyárira. Csak még nem döntöttem el hogy globál vagy EEA maradjon.
Meg nem gondoltam, hogy pont a mekis app fog panaszkodni ezért kérdeztem rá, hogy mi lehet. Érdekes, mert RM Note 3-on működött nyitott BL-el.
Meg ha a banki appok nem panaszkodnak a nyitott BL-re akkor ez miért?
Azt tudom, hogy páromnak a Redmi 6-on is nyitva van a BL és megy a baki app simán.
Azt tudom, hogy a root-ot nem szereti sok app (programozó), mert hú de nagy biztonsági kockázat...
Pedig ha ésszel használja az ember hasznos is tud lenni.
Szenvedtem egy sort anyám Elephon-jával, amin LineAge OS volt és nem ment rajta neki a Tesco app.
Uh inkább vissza raktam a gyári ROM-ot, de az meg sz.r volt, volt hogy nem csöngött, mikor hívták...
Azon valamiért nem ment a Magisk. -
jFox
addikt
Sziasztok!
Vasárnap kinyílt a boot loader-em és felraktam a Global Sable ROM-ot. Azóta nem indul el a McDonalds app. Változatos hibaüzeneteket generál: írta már, hogy nem hivatalos forrásból telepítettem (Play Áruház...
) vagy hogy próbáljam később, de olyat is írt, hogy az eszköz nem teljesíti a biztonsági követelményeket.
WTF? A Simple, Paypal meg megy simán, pedig azok pénzügyi appok.Ne olyan nagy tragédia, csak furcsállom, hogy ekkora tragédia egy sz.r kupon appnak, hogy nyitva van a biotlooader?
Upsz, lehet nem is ide kellene... Oldman, ha ez inkább mélyviz, akkor töröld és beirom oda.
-
jFox
addikt
válasz
aprokaroka87 #221 üzenetére
Ez a szomorú! De legalább kiadnak opcióként, mint a Poco launcher-t, vagy a Mi Calculator-t.
Mondjuk a hívás rögzítés nekem pont nem hiányzik, de a többi funkció az igen. -
jFox
addikt
A Redmi Note 7-nél még nem volt GDPR? Azon az EEA ROM-ban is még a MIUI tárcsázó volt.
Egyébként már kezdem megszokni eztán Google felé megoldást. Egy bajom van csak: ugye ez elfordul fekvőbe, ha fektetve használom a telefont. Viszont olyan érzékeny a szenzor, hogy ha egy kicsit is ferdén tartom a telefont, már elfordul.Lehet ezen állítani valahogy?
fdrnrbrt: ugyan ez volt Note 7 nél is. És valóban a 11 javította. Reméljük itt is így lesz... De lehet ez is GDPR...
-
jFox
addikt
válasz
Graphics #193 üzenetére
Nem az app-al van a baj, Vodás az egyik számom, amúgy is feltenném. Hanem ha a Voda sem ezzel a ROM-mal árulja, akkor ez valószínűleg fake, vagy valami nem magyar szolgáltató által használt Rom. Emiatt szeretném lecserélni, vagy Global vagy EEA Rom-ra.
Más:
Megjött a szarvasos tok.
Nagyon szép. Jól passzol, nem bántja a fóliát.
[kép]
A kamerákat is távol tartja az asztal lapjától.
[kép] -
jFox
addikt
-
jFox
addikt
Meg nem cseréltem ROM-ot. Ma reggel feldobta, hogy van frissítés, de nem töltöttem le. Pörgés van a munkahelyen, úh. nincs időm ilyen hivságokra. Hétvége megy fel a globál, vagy az EEA. Majd meglátom melyik szimpatikusabb.
#107 ess arra kell pénzt utalni, vagy átterheli automatikusan a másik bank kártyákmra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- LEGO klub
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest