Hirdetés
- iPhone topik
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Apple iPhone 17 - alap
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
G48
senior tag
Használ valaki F2FS-t Note 7-el?
Továbbá erről valakinek vélemény: https://forum.xda-developers.com/redmi-note-7/how-to/guide-extreme-battery-life-8-10h-sot-t3938694 -
Na meg olvasgattam a realme 3 pro tesztjét,nekem kamera képre főként hátsóra szerintem kicsit jobb a redmi note 7 pro,szelfi kamerában meg kicsit a realme képe jobban tetszett.
-
Bl.Gyo.
őstag
pontosan. nem a megapixeletől függ egy kép minősége. az csak a felbontás... de mit ér a felbontás ha életlen, fakult, beég, meg homályos a kép stb . legtöbb ember nem ért hozzá és azt hiszik a mpx határozza meg a képminőséget. NEM! és ezt ki használják a gyártók is.
meg mire jó a sok mpx? talán valaki kinyomtatja pószterba a képeket? nem hiszem. monitoron meg telón face-en fogja nézegetni. arra a 8-12 is elég ;) . parasztvakítás.Én is tartottam a samsung szenzortól a note 7 ben, és sok tesztet fotót végig néztem a netem hogy mégis milyeneket csinál, és meggyőzött. nem is csalódtam, nagyon jó! egy piros pont a samsungnak.
-
válasz
Archttila
üzenetére
Azért kíváncsi lennék,tud e többet a realme szenzora mint a redmi note 7-esé mert ez is elég jó képeket csinál már.25 megapixelt meg az előlapi szelfi kamerára ír a realmi-nél de mi a francnak ezek már csak vetítések.Ezek a megeapixel növelések már akkora vetítések,semmi más mert minél nagyobbat írnak rá a tömegek akiknek fingjuk nincs a dologról csak úgy lapátolják ki a lóvét a megapixelek végett.
Redmi Note 7 Pro vs. Realme 3 Pro: comparing performance, cameras and prices
Én kicsit paráztam a samsung szenzortól mikor olvastam,hogy majd jön a redmi note 7 pro és majd sony szenzor meg minden,de van tartalék a kis samsung szenzorban szóval elég jó.
Ha jól leszűkítem a kört nekem a redmi note 7 el egy nagy bajom van az üzemidő,szóval igazán csinálhatnának neki valamit szoftveresen,hogy tovább húzza. -
Archttila
veterán
Elnezest elirtam a kamerat:
Front 25mp
Rear 16+5mp -
Archttila
veterán
válasz
MPeter87
üzenetére
Snapi 710
Andreno 616
Sony felsokat. 25MP camera.
(3840x2160 @ 30 fps, 1920x1080 @ 120 fps)Anglian kivul egyelore sajnos csak ket orszagba szallitanak, de ez allitolag hamarosan valtozni fog. Nyilvan a szervizhatter hianya miatt jobb vetel (itthon) a Redmi.
Az X-es verzio (ami azert mar komolyabb) olyan 90k kornyeken lesz. (Egyelore csak Indiaba kapni, illetve kinabol rendelheto 85k kornyeken Kinai ROM-al)
Mobilarenan tobbszor is cikkeztek mar rola.

-
Bl.Gyo.
őstag
-
roti86
őstag
Itt össze is lehet hasonlítani a Redmi Note 7-el
-
vond
MODERÁTOR
Eddig is tudtam, de most egy gyors teszt után ismét megállapítom, hogy iszonyat jó kamerája van ennek a Redmi Note 7-nek. Főleg ha azt nézzük, hogy egy 60 ezer forintos készülékről van szó.

100% crop nagyjából a kép közepéről. 1920x1080 pixelre megvágva. Érdemes teljes méretben nézni.
1. kép: Gyári kamera alkalmazás alapbeállításokon
2. kép: GCam JPG alapbeállításokon
3. kép: GCam RAW LightRoom-ban megtekerve, főleg a dinamikára és a részletgazdagságra kihegyezve (ízlés szerint lehetne még egy kicsit zajt szűrni, de azt már a részletek bánják).
A megdolgozott RAW valami egészen elképesztő egy ilyen olcsó telefontól.
Ráadásul érzékenységben még egy fényértéket lehetett volna lejjebb menni, mivel ez ISO200-on készült. -
Archttila
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
De van, Realme 3 pro, 199 dodo. (remelem hamaroasan megjelennek Magyarorszagon is) A realme x meg a K20 ellenfele lesz joval olcsobban.

Az Oppo inditotta a Redmi szeria ellen...Egyebkent irtam nekik egy e-mailt a Magyararorszagi megjelenessel kapcsolatban, remelem minel hamarabb valaszolnak.
-
Megáll az agyam,megint megfagyott a képernyő idő meg a tétlenség. Ez mitől van? az egyik 2 óránál a másik 16 óránál.
-
-
Gloob
addikt
válasz
tomsolo
üzenetére
Hát én az első képből annyit látok, hogy a 26,5 órának kb a 20%-ában volt mobilhálózaton a telefon. Így nem nehéz jó időt elérni. Egyébként, mint már írtam is, ha jó a térerő, akkor nem rossz az üzemidő sem.
Bi.Gyo.
Ha a sim ki van kapcsolva, akkor sokkal kevesebb energiát fogyaszt, hiszen nem kell neki a hálózaton lenni, nem kell a tornyokkal kommunikálni, nincs adatforgalom. -
Bl.Gyo.
őstag
hm már kérdeztem de nem jött rá válasz, most talán:
ha 2 sim van a készülékbe de az egyik ki van kapcsolva akkor nem fogyaszt energiát mint ha benne se lenne? vagy ugyan úgy fogyaszt mindegy ki vagy be van kapcsolva?
-
tomsolo
addikt
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
KRISSTUS
üzenetére
youtube-on rákeresel, megtalálod hogy milyen is: [YouTube videó]
2:52-töl mutatja, forgatja.
végülis ahogy forgatod, úgy változik a színe. -
KRISSTUS
aktív tag
Sziasztok!
Egy ilyen készülék vásárlásán gondolkozom, ezért volna 1-2 kérdésem.
A nebula red "milyen" színű: rózsaszín/lila, piros vagy vörös? - a neten talált képek miatt nem egyértelmű számomra.
Használja valaki Digi-s kártyával (VOLTE/WIFI)?
-
válasz
tomsolo
üzenetére
Milyen ROM, hány aktív SIM, mennyi WIFI-n, ill. mobiladaton töltött idő, mennyi telefonálás? Van valami speciális beállításod?
(#1565) Lacuss20:
Valamit és valamennyit biztos halásznak, de nem hiszem, hogy érzékeny adatok lennének azok, mert akkor már kiborult volna a bili.
-
tomsolo
addikt
26 óra után több mint 9 óra képernyővel : most vagyok 30%-on.
-
Lacuss20
senior tag
Mennyire érdemes ráhasalni miui-s appokra? Nincs rejtegetni valòm, de mennyire adathalász a rendszer? Vagy mennyire fogja magát (össze szemetelni?) Pl saját tèma frissìtés stb...
-
laca1052
tag
Oké le töltöttem de nem tudom a frissítést elindítani a letöltések között van.
Az nem gond hogy az enyémen 10.3.2,0 PFGEUXM és a letöltött 10.3.4.0.PFGEUXM
köszi a segítsége.Az összefoglalót olvasva a kézi frissítés nincs leírva redmi 3s nél a frissítésnél a 3 pöty-nél kitudtam választani hogy honnan akarom frissíteni.itt nem lehet. -
Tomek979
tag
Sziasztok! Valaki linkelne egy működő google camera app letöltési oldalt?
Köszi előre is! -
laca1052
tag
Elolvastam köszönöm mostmár kezd világos lenni de azért még kérdezek honkog nál jött is a frissítés ami a telefonra kell
10.3.4.0 verzió akkor ott letöltöm és frissitem és utánna váltók vissza Magyar régióra? Valaki letöltötte már ezt a frissitést nincs vele gond működik minden rendesen ,nem töröl adagokat a VOLTE kapcsoló megmarad? Válaszokat előre is köszönöm. -
pilu01
senior tag
Utolsó EU dev romon vagyok.
Rosszul emlékszem hogy töltés közben kiírta a telefon, hogy "Gyorstöltés" ?
Most nem látok erre utaló jelet sehol a gyári töltőjével töltve sem.
Lehet a gyorstöltést kapcsolni valahol? -
xigris
őstag
Sziasztok! sikeresen megvan a Bl nyitás de sajnos nem todok telepíteni se twrp se orange foxot se mert ezt írja ki: FAILED (remote: Requested download size is more than max allowed valamiért reklamál hogy túl nagy a fájl méret.
Mit lehet tenni? -
vargalex
félisten
Már kérdeztem, de senki nem reagált. Tényleg a microSD helyére tehető SIM az 1-es? Nekem picit fura, hogy a 2-es SIM-et használom. Persze tudom, hogy mindegy...
Egyébként így első töltés után 1 nap 15 óra használattal, 4 óra 30 perc kijelzőidővel vagyok 35%-on. Nem olyan rossz szerintem...
-
hazai
tag
Sziasztok vezeték nélküli töltést tudja kezelni a redni note 7 ?
-
jakee82
csendes tag
Érdemes innen rendelni?
-
Hát kamerát nézve tesztben Mi Max 3 nekem csak elmegy,szerintem az rn7 sokkal jobb ebben igaz ez csak 6,3 col,Na meg van az rn7 ben google camera támogatás raw ot is tud csinálni bár a jpeg ek is elég jók.
Ezt mondjuk raw ból csináltam hasonló a jpeg is itt kicsit állítgattam a színeket meg egy hangyányi élességet még de szerintem nem rossz.
-
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Tudna a redmi note 7 is többet csak szerintem optimalizálni kéne a miuit valami komolyabb updatével,ha azt nézem 14nm volt az rn5 procija is bár tudom ezen hangyányit nagyobb a kijelző meg kicsit erősebb a proci,de akkor sem hiszem,hogy csak ennyit tud 4000 res aksival.Ráadásul én nem is játszok csak netezek,néha videót nézek meg néha facebook,messenger meg néha fotózok.
#aelod
Nem lenne ez rossz teló,jó volt az rn5 de már nem szeretnék vissza felé váltani,nézegettem más telókat pl ulefone power 6 azt hiszem 6350 es akkumulátorral elég jó árban meg más telókat is néztem de én nem játszok szóval sok telónál nagyobb snapdragon proci,nem igazán érdekel meg a gpu sem mert ez a teló elég gyors meg jó lenne,viszont a kamerája bejön,bár néha attól is sokat várok de dslr hez szoktam szóval...

-
aelod
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Mindenesetre ez elég gyér teljesítmény...
Folyamat olvasom a topikot a tapasztalatok miatt a telefonról de kezdek elbizonytalanodni a vásárlással kapcsolatban. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Viktor0610
üzenetére
Azért az nem sima kijelző idő, hanem gyilkolós.

(#1525) Pityu.: Eléggé rá vagy függve erre az akksi/merülés/töltés témára. Nem akarod eladni a telefont, és venni egy jobbat?

Nekem az előző után ez is egy álom, hogy (felhasználástól függően) 2-3 napig elmegy egy töltéssel. De nekem egyébként az is elég lenne, ha viszonylag erős használattal 1 napot kibírna nálam. Esténként 99%-ban úgyis töltő közelében vagyok. Valószínűleg 1-2 év múlva ilyen is lesz (ha még menni fog).

-
-
Na az üzemidőn kívül találtam még egy idegesítő dolgot,az automata fényerőt,idegbe tudja tenni az embert ahogy állítgatja a fényerőt.Egyébként a fényképező részét szeretem a telefonnak igaz kicsit csalóka az élesség pl a kis kijelzőn de ugye ez csak egy telefon.
#MPeter87
Redmi note 5 az nem volt rossz ilyen téren de ez úgy állítgatja a csúszkát,sokszor sötétben úgy vissza veszi a fényt napon meg maxra,holott nem muszáj lenne maxon mennie aztán lehúzom a menüt és a csúszka mondjuk közép állásban van el kezdem húzni és akkor jut eszébe,hogy a közép állás világosabb,meg ilyesmi.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Egyedi értesítési hangok.
Én pl. szeretem, ha a két beállított Gmail fiókom különböző hangokkal jelez nekem, hogy épp melyikre jött e-mail. Na ez csak a 10.3.3-tól elérhető a RN7-esemen. -
törölt tag
Én személy szerint nem egyszer beraktam a kosárba a MI Max 3- at de valahogyan sosem került a fizetésre sor. Vártam a négyet. Most, hogy elkaszálták az idénre addig marad az RN7.
-
vond
MODERÁTOR
Bizony-bizony, olvassátok csak serényen (ha már egyszer van), főleg az új betérők. Sok felesleges kérdést és kört megelőzhettek vele.

(#1514) vadászcsiga: Kár. Ez nekem mindenképp kellene, és jó lenne különösebb mókolás nélkül. De attól tartok, hogy abban a verzióban még nincs benne. Meg mivel egyelőre kaszálták a sorozatot, félő, hogy nem nagyon fognak frissítések érkezni.
A RN7-re viszont már az új Android is be van tervezve 2020-ra, meg még ki tudja mi. Ez egy sokkal népszerűbb telefon. Bár nekem is jobb lenne egy kicsit nagyobb méret, már eléggé megbarátkoztam ezzel is. És van előnye is: egykézzel elérek rendesen mindent.

-
Gloob
addikt
A fogyasztásról egy kicsit. Nagy mértékben befolyásolja, az állandó mobilnet, és a mobilnet "térereje". Amíg 1 kártyával használtam, és az UPC-s volt, addig max 1.5 nap jött ki, 6 óra körüli SOT-tal. Az UPC 3G-n szolgáltat, és a munkahelyemen elég halovány volt. A telefonnak elég sokat kellett keresgélni, és ugrálni a tornyok között, hogy fenn tudja tartani az állandó net kapcsolatot. Amióta van Digi-s kártyám is, és a net azon megy LTE-n, azóta simán kijön a 2 nap, 8-9 óra SOT. Nálam EU Dev rom van. Hogy meddig, azt nem tudom. Majd meglátjuk, hogy a jövő héten lesz-e frissítés. Elméletileg kéne, hiszen az EU Dev-nek a kínai az alapja, és a telefon sincs még 1 éves kiadású, tehát kéne jönni a fejlesztői romnak még. Ma még megjött a frissítés rá. A használatáról még annyit, hogy folyamatosan mobil net, vagy wifi, folyamatos BT a Stratos miatt, értesítések, e-mail minden jön, és megy át az órára is. Este 11-től reggel 5-ig rep. mód. Ma reggel vettem le a töltőről, és most vagyok75%-on úgy hogy közben volt egy rom letöltés, és frissítés recovery-ből. A SOT most nem mérvadó, mert a frissítéssel a számláló újra indult.
-
tomsolo
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
nem hanem a phs teszter :)
btw 9 T - t venném inkább, az cirka 90 körül van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- iPhone topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen egeret válasszak?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Használt OnePlus Nord 3 5G 8/128GB, 91% akkumulátor, 12 hónap garancia!
- Hibátlan állapotú Samsung Galaxy S24+ 12/256GB, 12 hónap garancia!
- Használt Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, 12 hónap garanciával!
- Szép állapotú Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 12/128GB, 12 hónap garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T480S i5 8350U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ráadásul érzékenységben még egy fényértéket lehetett volna lejjebb menni, mivel ez ISO200-on készült.