Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Archttila
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Narancsróka, vagy mire gondolsz?

(#573) ben11
Én is csak használtam az AEX-et, (ráadásul custom kernellel) csak sajnos lipickára tört a telóm így kénytelen voltam venni egy újat.

(#577) Gloob
Igen azt látom, de azért remélem nem off hiszen azért szorosan kapcsolódik a telefonhoz.
(Linux topikban is szó van legalább 40 féle disztrórol) 
(#578) szunyi777
Erről majd beszámolhatnál milyen, mert még soha nem használtam

-
vond
MODERÁTOR
válasz
novinyul
üzenetére
Hát, ha nem döglik be, és nem is teher a használata, akkor minek váltsak? Pénzem se lenne félévente, évente telefont cserélni, de nincs is igazán ingerenciám.

(#595) azimut: Előtte nekem is csak egy Huawei Y300 volt, azelőtt meg egy Samsung Galaxy Gio. Ennyi az okostelefonos történetem.

-
azimut
aktív tag
-
novinyul
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Az igen
Sűrűn cserélsz telefont
-
vond
MODERÁTOR
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Hát nem.
A 2014-es Black Friday alkalmával vettem az Alcatel Hero-t 100 helyett 60 ezerért. 
-
vond
MODERÁTOR
Már naponta kétszer kell töltenem a Hero-t, meg az Android 4.2 is egyre jobban behatárol, úgyhogy belevágtam én is, rendeltem egy fekete 4/64-est a LikeStore-ból.
59 ezer nem pénz érte. Majd valahogy kigazdálkodom.Úgyhogy valószínűleg továbbra is itt leszek. Ha pl. be kell tenni valamit az összefoglalóba, vagy módosítani/törölni kell egy hozzászólást, akkor nyugodtan szóljatok itt, vagy akár privátban.

Remélem, legalább annyi ideig elmegy ez is, mint az előző.

-
30z.Samu
titán
-
Doki16
addikt
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Uhh, nem kerestem, bocsi

Köszönöm szépen, remélem ez menni fog egy régebbi Note3-on is

-
vadászcsiga
félisten
-
Doki16
addikt
Szert tettem egy Digi sim kártyára. Náluk már van VoLTE. Be lehet ezt a funkciót valahogy kapcsolni a telefonon?
-
Watson25
tag
16:9 ben "csak" 9 megapixeles képek készíthetők a hátsó kamerával az elsővel viszont 10. Az ezelőtti Redmi note 3as készülékem is már a hátsó kamerával 12 mpx - t tudott 16:9 ben
-
30z.Samu
titán
válasz
30z.Samu
üzenetére
Viszont a MMS konvertálás továbbra is foglalkoztatott, kicsit idegesített, hogy kicsit hosszabb SMS-t küldenék akkor már MMS-ben akarja küldeni és nem lehet sehol kikapcsolni. Körbenéztem a Play Áruházban és letöltöttem a Google Üzenetek alkalmazást, azt tesztelgetem, de szerintem jó lesz.
-
30z.Samu
titán
Én kifogtam a patent gyártósorról egy telefont vagy nem tudom, de sose vettem észre, hogy random alkalmazások nyitva lennének telefonálás után. Pedig nagy félelemmel jöttem át iOS után és figyelem rendesen a telefont, de ilyet még nem vettem észre.
-
forgonati
őstag
Ez a proximity dolog már bosszantó. A telefon tetszik, árbajnok, viszont sanszos hogy emiatt el fogom adni, ha nem lesz javítva. Telefonálás után azt látom hogy nyitva a számológép és 483628372020002 van bele írva... Máskor a banking applikációm van nyitva, néha a waze. Szorítanom kell a fülemre mint állat, hogy ne kapcsoljon be a kijelző, ami nyáron azzal jár, hogy izzadni kezd rohadtul. Kellemetlen. Ha a bal fülemhez tartom, valamivel jobb. De ott sem mindig. Kalibráció nálam nem sokat segít. Kár érte.
-
vegyszer
addikt
válasz
KubanitoS
üzenetére
Van javulás a telefonálás közbeni füllel való partizánkodásra: card meg, míg nem izzad a füled. Hinné az ember, vagy se, én majd 4 évvel ezelőtt pont erre panaszkodtam a Redmi 3 Pro esetén. Megszoktam, hogy le kell zárni. De a Mi Mix 2, és a Zasszony Redmi note 7 telója is csinálja. Az én telóm típustól függetlenül jellemzően május október között produkálta.
Bar én jellemzően reptéri módba tettem beszélgetés alatt.
És ez megint olyan Apple rosszul fogod hiba jelenség. Valószínűleg a verejték és az infra közelség érzékelő nem jó barátok.
-
30z.Samu
titán
Komolyan átmegyünk Apple-be?
"Azért nincs térerő, mert rosszul fogod a telefont." -
-
Gloob
addikt
-
aelod
veterán
válasz
telefon6310
üzenetére
Ez másnál is előfordulhat vagy egyedi eset? Nem szeretném ha berendelem és utána nem lenne jó gps-re....
-
ben11
őstag
válasz
Archttila
üzenetére
Én romolgattam anno korabbi telefonomon, december mindig az lett az eredménye, hogy valami szar volt. Ez nem működött, az bugzott, amaz meg nem akart elindulni stb.
Mostanra úgy vagyok vele, hogy használni szeretném a telefont és nem b*sztatni.
Ezért keresek olyat, ami gyárilag kellően stabil, közel hibamentes. -
Gusion
csendes tag
Pénteken rendeltem meg a 4/64GB-s készüléket,kíváncsian várom remélhetőleg holnap már hozza a futár
-
Crvsh3R
senior tag
Azoknak írom, akiknek esetleg ugyanez a hiba jelentkezne custom launchernél (nálam Nova Launcher Prime-nál): ha MIUI gyári launchere alatt kitesztek közvetlen tárcsázás parancsikont valakire, akkor arra Nova Launcher alatt nem fog kitenni parancsikont valamiért a rendszer. Miután törlésre kerül MIUI launchere alól utána már simán kiteszi a Nova Launcher képernyőjére az parancsikont.
-
Archttila
veterán
Mondjuk nekem az a fura, hogy valaki ezért képes lenne eladni a telefont mikor már ott virít XDA-n az (egyelőre) unofficial TWRP és a beta OrangeFox is, innen meg már csak pár másodperc egy CrDroid. (ami mellesleg official) vagy egy LineageOS...
De idővel jönnek a többiek is: Resurrection Remix, AEX (ebből már van FAN edition), Pixel Experience...
-
aelod
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Persze, hogy nem éppen ezért a ma-n lévő tesztek nagyon elnagyoltak szerintem és unalmasak is...
-
Bl.Gyo.
őstag
a kétbalkezesek tartják rosszúl... -
törölt tag
Most nem azért de aki jobb kezes az nem bal kézzel fogja a telefont ? Vagy csak én vagyok így ezzel?😁
-
_stick_
őstag
válasz
22Dávid22
üzenetére
Ezt én is így csináltam és csakis így használható.
Jobb kezes vagyok. Azt is észrevettem, hogy ha szabadtéren telefonálok és a nap hátulról éri a telefont (oldalról a fülemet) akkor nem érzi a közelséget és villog összevissza. Ha árnyékba megyek egyből jó lesz, ill. zárt helységben sincs ilyen gondom.Más téma. Nektek hogy szuperál a GPS? Navigálásra waze-t használok de már nem először fordul velem elő, hogy nem talál jelet. Ma pl. délelőtt Budapesten keresztül utazva alig talált. Egyszer-egyszer bevillant, hogy fogja, de aztán megint elvesztette. Kb 20 percig ment ez. 1-2 óra múlva mentünk haza, utána meg egyből és az út végéig jó volt...

-
22Dávid22
aktív tag
Sziasztok!
Erre a problémára próbálta már valaki a szervizmenüben a kalibrálást? (Tárcsázóba be kell írni a *#*#6484#*#* kódot, a megjelenő listában lejjebb ott van a proximity sensor.)
Ugyanis ezzel kapcsolatban azt vettem észre, hogy ha úgy kalibrálom a szenzort, hogy közvetlenül takarom azt, akkor utána sokkal közelebb kell lenni a szenzorhoz ahhoz, hogy a szervizmenüben is "közelt", azaz 0-át mutasson (kb. 1,5 centire). Viszont ha úgy kalibrálom, hogy semmi sincs a szenzor közelében, akkor sokkal messzebbről jelzi a közelséget (kb. 5 centi), azaz hívás közben is már távolabbról elsötétítené a képet. -
vadászcsiga
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ilyen nemnormalisan tartottam a telefonjaimat egészen másfél hónappal ezelőttig
-
ben11
őstag
Na szuper. Épp eldöntöttem hogy note 4 után akkor note 7 lesz. Nem hiszem el hogy képtelenek ezt normálisan megoldani. Nincs kedvem ezzel is szenvedni a proximity miatt mint a note 4-gyel.

Akkor tovább keresem az utódot..
-
hislah
aktív tag
Én is normálisan tartom és mégis csinálja. Nyilván a fül formája sem mindegy.

-
Noukoum
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Valahonnan ismerős ez a "rosszul fogod" dolog.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nyilván nem, de azért, ha nem "normálisan" tartod, ne csodálkozz, ha nem működik megfelelően a hívás alatt.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Telefonálni meg vegyek egy buta telefont mi?

-
-
pilu01
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hasonló mennyiségű hívásom van, ráadásul két kártyával, de ezidáig egy alkalommal sem tapasztaltam ezt a jelenséget!
Remélem nem is fogom.
EU dev romot használok, de a hsz. ék szerint nem romfüggő, nem tudom mit csinálok rosszul v. ez esetben jól.
-
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ja, hát akkor jó reggelt kívánok.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Én sokszor meló közben beszélek a vallammal tartva, és csak a bal oldalon. Ilyen esetben az érzékelő a szabad eget figyeli. Kicsit Samsung spica feeling. Azon ki sem kapcsolt

-
-
hislah
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Sajnos soha nem lesz javítva. Az Mi A1 most is ilyen.
Ezért cseréltem le végül.
Szomorú vagyok, hogy ezt nem tudják fixen megoldani a Xiaominál.
A Note 5 hibátlan. A Note 6 már nem. -
hislah
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Természetesen.
De Note 5 esetében nem volt ilyen hiba. -
-
KubanitoS
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Minden bizonnyal.

-
-
hislah
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Borzasztó.

-
vadászcsiga
félisten
Én össze vissza hivogatok beszélgetés közben mindenkit, kurva idegesítő. Olyankor legszívesebben azonnal eladnám, de nem lenne könnyű most másikat találni. Egyre inkább kisebb az a felület a telefonokon ahol a közelség érzékelőt elhelyezik. A tesztek meg természetesen nem szólnak erről.
-
G48
senior tag
Hol tudnék egy RN 7-est szervízeltetni? Beázott.
A telefon megy csak nem kapcsol be a kijelző. Köszi. -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
-
hislah
aktív tag
Sziasztok!
Pár napja ültem át egy Note 5-ből, de úgy néz ki visszalépek. Nálatok is használhatatlan jobb kézben tartva telefon hívás közben a készülék? A proximity szenzor állandóan azt érzékeli, hogy nincs a fülemnél. Az arcommal belép állandóan a menübe és átállít dolgokat. Jó, használom akkor csak bal kézben.
Dupla koppintásos ébresztés ha aktív, a zsebemben szinte folyamatosan bekapcsol a kijelző és olykor fotózgat egy párat. Persze folyamatosan merül közben.
Valami ötlete valakinek?
Köszönöm! -
Archttila
veterán
Most csak 59e a Note 7 a LikeStore-ba: [link]
-
vegyszer
addikt
Volt olyan, akinek Magyarországot írt ki, mint célállomás?
Mármint, hogy eredetileg is ide küldték a telót? -
KubanitoS
veterán
Valaki tapasztalt olyasmit, hogy ha foglalt a hívott fél, akkor nem a foglalt jelzést halljuk a telefonon, hanem kisípol, mintha a másik fél ki lenne kapcsolva. Nálam ezt több ismerősnél is eljátszotta a telefon. Ez beállítás kérdése, vagy a szolgáltató részéről van valami gebasz?
-
Gloob
addikt
Érdekes, mert nekem elsőre invalid IMEI-t írt, aztán a sorozatszámra gratulált, hogy offiicial internacional verzió, 4/64 kék. Utána viszont már az IMEI-re is ezt írta, de semmi ország nincs. Bár ismerve a helyzetet, tudom, hogy Kína. Képet nem tudok mobilról.
Nekem EU Dev rom van, nem hiszem hogy rom függő lenne. -
novinyul
veterán
Na ők annyira vannak jó kapcsolatban a gyártóval hogy röviden sehogy. Ők a megjelenés után a Kínai a nagykerektől veszik meg, nem a gyártótól. Így nem az eu-s modelleket árulják, hanem jobb esetben a Global verziót. Nem kell védeni, csak értsd hogy működik a hivatalos viszonteladói hálózat jelenleg.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
nekem se. a kép amit mutattam itt az a legelső lekérdezés volt...
nem lehet hogy ez EU - Global függő dolog? Nekem EU-s.
-
Gloob
addikt
válasz
novinyul
üzenetére
Ok, remélem, hogy nem lesz szükség a garanciára, és akkor mindegy hogy mi van. Viszont a mai napig lehet vásárolni náluk plusz szolgáltatásként garancia hosszabbítást. Én nem vettem, én kvázi ajándékként kaptam az előre utalás miatt. Viszont aki veszi, az szerinted mit fog szólni, ha azt mondják neki, hogy bocs, de nem megy a javítás?
Ha ez így van, akkor az összes webshopos bolti garanciális telefon így járt, márpedig sokat eladtak ők is.
A xiaomishopról annyit tudok, hogy nagyon jók a kapcsolataik a kínaiakkal. Nem véletlen, hogy náluk jelennek meg először vásárolhatóan telefonok. Lásd a MI 9T-t. Már rendelhető náluk. Nem hiszem, hogy nem tudják megoldani az alkatrészt, szervizük meg van. Ha megnézed, náluk jelennek meg először a szétszedős videók Komáromi Attila jóvoltából.
De mindegy, nem tisztem, és szándékom sem a boltot védeni. -
novinyul
veterán
Hogy értsd a mostani helyzetet. Mivel a Xiaomi a teljes eu-s szervizt kihelyezte a Lengyelekhez, ezért a hazai forgalmazók már nem javíthatnak helyben. Eddig a hazai forgalmazó kapott alkatrészt a javitáshoz, de ez most már megszünt. Szóval nem hogy a hivatalos viszonteladó nem tud alkatrészhez jutni, de egy szürke importos bolt max úgy hogy,ha bizonyos telefonokat donorként beáldoz. Gondolod hogy 30 hónapig lesz nekik donor telefonjuk? Jobbik esetben cserélik egy másik típusra, rosszabb esetben meg várhat az ember heteket.
-
Gloob
addikt
válasz
novinyul
üzenetére
Ezt már egyszer leírtam itt, hogy amikor én vettem, akkor a hivatalos bolt még csak szerette volna árulni. Március elején csak pár helyen volt, és akkor ők voltak a legelfogadhatóbbak. Egyébként vettem én már telefont tőlük, és semmi gond nem volt vele. A garanciáról pedig tudom, hogy hozzájuk szóló, tulajdonképpen bolti garancia, de akkor is az! Mi az, hogy olyan mintha nem is lenne? Azért ez nem egészen így van!
-
Reverting
őstag
Kinek honnet valo a telefonja? Orszag!!! Katt a linkre [link]
Ird be az IMEI szamod es kidobja a telo melyik orszagba lett szánva.Ez kb arra jo honnet hozzak a sufnigsemek... pl: enyem
Terrafone 4/64 Kek Szerbia! 64.500ft. ingyenes utanvet es szallitas kb. 1,5 honapos.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akinek igy sem tiszta az ne irjon semmit...
))) -
Reverting
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Sajnos látom h magas labda volt...
)) De ez ilyen úgy látszik tényleg nem érthető. Tudtam én h magasabb szinten vagyok...
))) -
vadászcsiga
félisten
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Visszavonom. Országot nem ír.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Elérhető az új színvariáció a Redmi Note 7-ből
- Hír Új színben lesz elérhető a Redmi Note 7
- Hír Nagyon fogy a Redmi Note 7
- Hír 10 milliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Űrsétán a Redmi Note 7
- Hír Négymilliónál jár a Redmi Note 7
- Hír Százezer Redmi Note 7 már elkelt, de milliós a cél
- Hír Tulajdonképpen vízálló a Redmi Note 7
- Hír A Note 7-tel mutatkozott be a Redmi márkanév
- Hír Benchmark-teszten járt a Redmi Note 7
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Energiaital topic
- Sweet.tv - internetes TV
- nVidia tulajok OFF topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold 6 12/256GB eladó! Patika állapot, 100% akku,
- Apple iPhone 15 Pro 256GB eladó! 91% akku, patika állapot, 12 hó gar
- Apple iPhone 15 256GB eladó! 86% akku, szép állapot, 12 hó gar.
- Apple iPhone Air 256GB 100% akku, 2026.09.22-ig apple gar, sky-blue
- Honor Magic8 Lite 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Infinix Hot 12 Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Jobb kezes vagyok. Azt is észrevettem, hogy ha szabadtéren telefonálok és a nap hátulról éri a telefont (oldalról a fülemet) akkor nem érzi a közelséget és villog összevissza. Ha árnyékba megyek egyből jó lesz, ill. zárt helységben sincs ilyen gondom.