- Vodafone mobilszolgáltatások
- De mennyi az annyi?
- Magisk
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
OnePlus 3 - A harmadik Plus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibko8
senior tag
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Van egy Oneplus 3 telefonom amiről ma letöröltem kb 12gb-nyi videot. A problémám az, hogy a fájlok törlődtek de a tárhelyem mérete mégsem nőtt a telefonon. Ez mitől van?
-
ilyr
tag
válasz flegga92 #28183 üzenetére
Na negjött nekem is, kettőt rendeltem, kettőt sikerült elbaszni...
A video alapján szerintem selejteset kaptam, mert a matricák amiket le kellett húzni, nem azon a felén voltak mint ahol az USB-s rögzítés. Ergo miután az első matricát lehúztam és rögzítettem a kamera felöli részt, le kellett bontani az USB rögzítőt, visszahajtani az egészet és nagy nehezen lehúzni visszafelé a második védőfóliát. Közben persze tele ment az egész porra, szöszökkel, szóval cseszhettem...
A videon a lehúzandó részek azon az oldalon vannak ahol az USB-s rögzítés is, szoval szerintem itt elcseszték a fóliát... -
pècsimunkás
addikt
Nálam is normálisan működik . 2,5 év alatt talán 2x volt olyan , hogy a telefon bezárta a Messengert . Vártam fontos üzenetet nőtől . Nem jön üzenet , nem jön üzenet ... Kezdtem aggódni már , beléptem , és ott volt a várva várt üzenet
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
TomMusic
őstag
Úgy néz ki, nálam a messenger (lite) valamiért sose lesz jó, az értesítéseket tekintve. Sokszor csak akkor látom hogy írtak, ha megnyitom. Sőt, olyan is van, hogy még úgy se. PC-n belépve látom hogy van új üzenet, a messengeren meg semmi. Aztán ha az előzményekből törlöm a messengert és újra megnyitom, akkor általában "lehozza" az új üzeneteket. Ugyanezt a skype is meg szokta játszani, de az amúgy is úgy rossz ahogy van.
Nem tudom hogy ez a telo/android/messenger/akármi hibája, de 2019-ben elég gáznak tartom.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Bibby
addikt
válasz D1Rect #28282 üzenetére
Ezt a hozzászólást nézd meg. Elvileg a 65 eurós kijelzőt levonva jön ki hogy mennyibe fájna az akkucsere. Csakhogy amint látod a kolléga is csak ezt akarta, mégis találtak "hibát" a kijelzőjén is. Magyarul szerintem sima akkucsere nem érné meg nekik ezért hozzácsapnak valamit...
Ελευθερια η θανατος
-
félisten
Ugye 50€ egy új aksi?
Mikor lesz 9-es hivatalos rom?
Ez az utolsó amit megkap a telefon?
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Carvus
senior tag
Én hétvégén a Pixel Experiencet toltam fel (bár eredetileg Nitrogen OS-t akartam, de az hiába ment fel, az istenért se akarta elfogadni a PIN-kódom, pedig a netes leírások alapján már mindent key fájlt letöröltem, de valamiért mégse fogadta el. Pixel szerencsére gond nélkül beengedett.)
Eleinte kicsit döcögött, de most már beállt és egyenlőre tetszik. Pár megszokott dolog hiányzik belőle, amik Oreo alatt még voltak, de itt már valami miatt nincsenek..talán idővel visszarakják őket.
divi#2208
-
t181
senior tag
NitrogenOS-t használok már nagyon régóta. Utoljára október elején frissítettem, azóta nem nyúltam hozzá.
+ 1 hónapja nem indítottam újra.Utóbbinak szerintem nem igazán kellene hírértékűnek lennie, de Twitteren rengeteget lehet olvasni idővel lelassuló Pixelekről (főleg a 2-k és 3-ak), amiken sokszor csak az FR segít.
Nikon D3200 // Acer Aspire 5 A515-51G-51JP // OnePlus 3 // Nexus 4
-
Madoc
veterán
Android 9-es rom-ból van valami használható már? Ujra kellene raknom a rendszert és ha van valami ajánlott akkor azt tenném fel.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
L4mie
veterán
nem csapta le,
Tájékoztattam, hogy rögzítem a beszélgetést, és kértem, hogy töröljék minden személyes adatom az erre vonatkozó GDPR jogszabály alapján, kedves hölgy volt, mondta hogy így fog tenni és köszöni a türelmem.
(valahol sajnálom ezeket a nőket a vonal másik végén ezért általában nem vagyok velük parasz, csak ha ők is azok)Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
kérdés, gyári állapotú telefonnal lehet hívást rögzíteni?
hivogat egy magántelefonszám, valami marketinges bullshit és úgy kezdik, hogy rögzített vonal bla-bla, én meg szeretném visszaválaszolni, hogy én is rögzítem a hívást.
Op3 nem tudja?Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
L4mie
veterán
-
zhata
senior tag
Megoldódott.
A "villodó értesítési fényt" valami kikapcsolta.
Amellett kikapcsolva találtam a zseb üzemmódot is. Viszont be volt kapcsolva a felhasználói élmény programhoz, illetve a rendszer stabilitását javító programokhoz való csatlakozás gomb. Valami app garázdálkodhatott. -
zhata
senior tag
Néhány napja tapasztalom, hogy töltéskor az indikátor led nem világít. Se kéken, se pirosan. Mindettől függetlenól a töltő csatlakoztatásakor megjelenik a felirat, hogy a töltés- v.gyorstöltés megy. (Tényleg tölt is.)
Az indikátor led minden más esetben jól működik. A töltő mindkét csatlakozóját kipucoltam, de színjelzés továbbra sincs.
Tapasztalta valaki ezt közületek? Ha valakinek van ötlete, megköszönöm. -
purcigeorge
aktív tag
válasz pècsimunkás #28260 üzenetére
Most cserélték a kijelzőt, 30.000 körül volt. Kb 3 munkanap volt az egész procedúra. Csütörtökön vitték el, kedden már megjött.
-
bl0ck
tag
Megoldódik közben, egy másik kérdés. Kijelző berepedt sajnos, garancia már nincs ugye. Valaki járt így?
-
snyper990
őstag
Egy fejegység típusjelzés segítene, de valószínűleg akkor az Android Auto-ról lehet szó. A telefon elvileg tudja, csak a magyarországi régióban nem tették hivatalosan elérhetővé. Mókolva úgy tudom elő lehet varázsolni, de nem hiszem, hogy megérné, annyit azért szerintem nem nyújt, főleg utólagos megoldásként. Ezen felül meg ott a Google, én is csak onnan tudnék szerezni bővebb információkat, de azt meg nem fogom más helyett megtenni
Szerk.: Egyesült Királyságban telepíthető a Play Áruházból: [link]
[ Szerkesztve ]
-
bl0ck
tag
válasz snyper990 #28231 üzenetére
Ki tudod fejteni kicsit bővebben, vagy tudsz segíteni?
Az a lényeg, hogy a fejegység tud (olvastam, meg videoban is láttam, hogy képes rá) olyan funkciót, hogy áttükrözhető rá a telefon, és nem a telefont kell nyomkodnom, hanem ott van a fejegységen. BT meg usb uton is kellene mennie, bennem már kezd felmerülni, hogy a telefon nem alkalmas rá, mondjuk azon akkor én kiégek, hogy egy azonos évjáratú fejegység tud ilyet, egy komoly telefon meg nem. A pioneer az IOS rendszerhez vonzódik alapvetően, de androiddal is kompatibilis a dolog.
Erre szeretném megtalálni a megoldást, hogyan lehetne,csak önerőből nem sikerül. -
L4mie
veterán
válasz ToniSlow #28253 üzenetére
Szuper, köszönöm az infórmációt!
Érdekes és hasznos cucc kérdés, hogy dual SIM esetén mi a helyzet, mondjuk ha voda és telenor?
Voda nem támogatja telenor igen. vagy dual SIM el alapból felejtős? /hülye kérdések? /Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
ToniSlow
senior tag
Voice Over LTE. A hanghívás is 4G-n megy a telefon nem váltogat a hálózatok között ezzel kímélve az akkut. Telekom esetében 4G Hangként reklámozzák. Alapvetően jobb minőségű a hang, gyorsabban épül fel a kapcsolat. Ehhez társulhat még a VoWifi ha a szolgáltató támogatja. Ha VoWifi be van kapcsolva akkor megadhatod hogy a Wifi vagy a GSM legyen a preferált hívás esetén, illetve abban az esetben is elérhető vagy ha van wifi hálózat viszont esetleg nincs térerő (ha jók az információim). Jelenleg VoWifi egyik szolgáltatónál sincs tudtommal, VoLTE a Telekomnál és a Telenornál elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Hülye kérdés, de miről beszéltek?? Mi az a VOLTE?
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
őstag
válasz Piloss #28230 üzenetére
Sikerült, eddig tökéletesen működik
Mint kiderült a szolgáltató oldaláról sem volt aktiválva és én is 1-2 fájlt rosszul másoltam fel.ToniSlow köszi a segítséget
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
ToniSlow
senior tag
válasz Kikike #28246 üzenetére
2 féle módszer van. A PDC-s módszer a legegyszerűbb, az a hátránya hogy restart után újra meg kell csinálni. Továbbá ennél a módszernél többen panaszkodtak sms és/vagy mms küldési/fogadási problémára. Ezért javasoltam az EFS-es felmásolós módszert. Igaz ez pici módosítást igényel majd a telenor miatt a fájlok tekintetében de szerintem ezt meg lehet ugrani. Nagy különdbség nem lehet, mivel annó a telekom és a telenor együtt nyerték a frekvencia tendert, a 4G hálózatot közösen építették ki, gyanítom a VoLTE mögött lévő technológia sem különbözhet túlságosan.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSlow
senior tag
válasz Kikike #28242 üzenetére
Ha céges előfizetésed van akkor kérd meg a kapcsolattartót hogy intézze ezt el neked, mert hiába mész be a Telenorba nem fogják megcsinálni hiszen céges előfizetés.
VoLTE aktivált simet most még hiába teszel be a készülékbe nem fog működni. Ahhoz neked is el kell végezned néhány módosítást. -
Kikike
tag
válasz ToniSlow #28238 üzenetére
Nem értek a mobilhálózatokhoz. Én úgy gondolom, hogy látja valós időben, hogy milyen típusú készülék csatlakozik a hálózathoz.
Soha nem vettem Telenornál telefont, csak SIM-et.Szerk.: De nem értem, miért fáj nekik bekapcsolni. (Függetlenül attól, hogy tudja e a telefonom vagy nem.)
[ Szerkesztve ]
-
Kikike
tag
válasz ToniSlow #28236 üzenetére
Igen van lista, de az volt a válasz, hogy az adminisztrációs rendszer szerint nem VoLTE képes készüléket használok.
Most azon gondolkodom, hogy kinek van az ismeretségi körben Telenor listán szereplő készüléke, akivel cserélhetnék pár napra, amíg regisztrálják a kártyákon a szolgáltatást. -
tailor
őstag
-
Lawn
tag
Tudtok valami jó kamera appot OP3-ra?
-.-
-
snyper990
őstag
Nem szoktam visszaolvasgatni a válaszaimat, főleg szerkesztési időn túl... Az utolsó, "ha nincs garantálva a minőség" rész felett valamiért átsiklottam, anélkül meg olyan, mintha egyetértettél volna g0dl fórumtárssal... Ember vagyok, néha hibázok
bl0ck: Ha wifin keresztüli képernyőtükrözésre gondolsz, akkor csatlakozás után a telefonon a képernyőbeállításokban fogod megtalálni a megoldást, ha jól emlékszem
-
őstag
válasz ToniSlow #28226 üzenetére
Leírásod szerint csináltam, de nincs siker
Persze, backup volt, azzal kezdtem
Szolgáltató oldaláról elvileg engedélyezve van, anno ezzel indítottam, de erős a gyanúm hogy mégsem aktiválták, szóval holnap futok még egy kört náluk.
Köszi az eddigieketWe exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
bl0ck
tag
Üdv.
Olyan "problémám" / kérdésem lenne, hogy valaki használja a telefont autóban 2 dines fejegységgel?
Van egy pioneer fejegység, képes az app használatra, vagy mondom úgy képes a tükrözésre....a telefont látom a fejegységen. Abba nem mennék bele miért ragaszkodom hozzá, vagy szeretném....képes rá, tudja, engem meg zavar.
S a lényeg, hogy tud e valaki segíteni, bármivel, hogy miként tudnám ezt megoldani?
A parrot-kihangosító, meg az audio lejátszás működik nem erre gondolok
Szerk.: A fejegység nem új, 4 éves, szóval még nem a mostani, új androidra hajazó rendszer van rajta.
A másik, hogy találtam videot, csak azt nem mutatja, hogy maga a kapcsolat mivel, és hogyan jön létre, csak bekapcsol, nyom kettőt, és már működik.
Köszönöm -
ToniSlow
senior tag
válasz Piloss #28225 üzenetére
Ok, akkor jó a Telekom DE. Volte a szolgáltatói oldalon engedélyezve van? Az a SIM amivel a volte-t akarod használni az 1-es slot-ban legyen.
1. Tehát az első és legfontosabb hogy legyen EFS mentés mielőtt bármit is csinálsz (remélem megtörtént).
2. Engedélyezed a volte és vowifi kapcsolókat, majd reboot (és a volte-t kapcsold is be a SIM & hálózat alatt).
3. Feltelepíted a drivereket.
4. Engedélyezed a "Serial" és "Full-port switch"-et a leírás alapján, csatlakoztatod a telefont a géphez.
5. Elindítod az EFS explorer-t és a data_files-ban lévő állományokat data file-ként, az item_files-ban lévő állományokat item file-ként másolod fel. Ha hiányzik mappa az EFS-ben azt hozd létre.
6. Ha a feltöltendő állomány már létezik az EFS-ben akkor az először töröld és töltds fel az újat mert nem midíg írja felül.
7. Reboot[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz ToniSlow #28224 üzenetére
Telekom
Felmásoltam közben a Deutche Telekom mappa tartalmát de volte még mindig nincs
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
őstag
-
-
snyper990
őstag
-
g0dl
addikt
Vagy inkább nem eredeti, de ugyanott gyártják, ugyanazon tervek és alkatrészek felhasználásával, csak egy másik gyártósoron, vagy műszakban, esetleg visszafogottabb minőség ellenőrzés mellett.
Ha Európából jönne, akkor lehetne még kamionról lesett, ami a gyárból még eredetiként jött ki.
-
ilyr
tag
Akkor ugye három lehetőség van...
1. Nem eredeti Oneplus, csak másolat
2. Eredeti, de használt
3. Eredeti, csak a dobozát eldobták a könyebb postázhatóság miattAmúgy a másolatok is működnek általában, csak ugye ha gond van velük, nincs kinél reklamálni miatta, míg a hivatalos Oneplus oldalról rendeltnél azért jár a garancia.
Kivánom hogy a tiéddel ne legyen semmi gond... -
FingR86
őstag
megérkezett a töltő.
csomagolás semmi, egy sima átlátszó foliaban érkezett. vezeték nem járt hozzá. magaba a töltő fejbe van súly rendesen. megy vele a dash, és nem igazán érzek melegedést sem rajta. Be dugom fehéren világít, telefont rá dugva amint elindul a dash átvált a töltő színe is kékre. -
Kikike
tag
válasz Winner_hun #28208 üzenetére
😋
-
ToniSlow
senior tag
Valóban nem. A PDC-s módszer azért macera mert OP3-nél restart után a default profilt tölti vissza és megint gépre kell kötni visszaállítsd, továbbá általában ezzel a módszerrel csak a volte működik a vowifi meg nem. Viszont ha az EFS-be felmásolod a megfelelő állományokat (persze miután csinálsz róla mentés ha valami balul sülne el) akkor restart után is minden rendben működik.
Én az EFS módszert preferálom, igaz kicsit tovább tart a másolgatások miatt viszont jobb megoldás. -
ToniSlow
senior tag
válasz Winner_hun #28208 üzenetére
Tényleg nincs A volte pontosan azért "jobb" mert a telefon nem váltogat a hálózatok között, ezzel is kímélve az aksit.
Amúgy van magisk modul is a volte kapcsoló előcsalogatásához, nem kötelező a logkit-es módszer. -
Winner_hun
titán
-
g0dl
addikt
Én próbáltam bekapcsolni a tárcsázós módszerrel, de kiírt valamit ( már több hete volt pontosan nem emlékszem ) , hogy most akkor bekapcsolna mindenféle logot stb. ami akksi merülést eredményezhet, és tárhelyet igényel.
Ekkor nem mentem tovább.
-
thomasvold
őstag
Olyan lehetőség van a telefonban (én nem találtam), hogy a magánszámokat alapból tiltsa? Vagy van erre valamilyen alternatíva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hogy egy kicsit rendezzük sorainkat és hogy átláthatóbb legyen a topik, ezért az elkövetkezőkben a rendelési és szállítási tapasztalatokról szóló hozzászolásokat a fent láthatól OFF topikba írjátok. Továbbá oda kerüljön minden, ami nem kapcsolódik a telefonhoz,tartozékaihoz, azok együttes működéséhez, ezek rendeléséhez, beszerzési helyeihez. Ahogy már korábban kértük, a számlával kapcsolatos kérdések, válaszok továbbra is nemkívánatosak. Az összefoglalóban a lényeg ott van ezzel a témával kapcsolatban. Ami pedig abszolút nem tartozik ide, azt valahol máshol, másik kompetens topikban adjuk közre! Ez utóbbiakat törölni fogjuk!!Köszönjük szépen a szíves együttműködéseteket! :R
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest