- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
OnePlus 3 - A harmadik Plus
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
válasz HDAdriano #29769 üzenetére
Hali, én a gyári rendszet, és a lineageos-t használtam csak, utóbbit nagyon szerettem. Feladtam a magiskes dolgokat, nincs kedvem már ilyenbe időt rakni. Az azért mégiscsak furcsa, hogy gyári OOS alatt, ami 2019-ben kapott utoljára frissítést, minden app panasz nélkül fut, feiss ropogós lineageos-en meg elég sokat kell eg, egy appal bajlódni, hogy egyáltalán fusson, pl KH mobilbank ha látja a lineageos nevet, már el sem indul.
-
PistiSan
addikt
válasz thomasvold #29744 üzenetére
link google kamera, nem tudom már melyiket használtam, de lassabb volt a hdr készítése, viszont eszméletlen jó képeket készített.
-
PistiSan
addikt
válasz thomasvold #29729 üzenetére
KH biztosan nem megy.
-
PistiSan
addikt
válasz thomasvold #29727 üzenetére
Én telefont cseréltem, kh mobilbank nem működik lineageos alatt. Pedig nagyon sueretem azt a rendszert.
-
PistiSan
addikt
Múlt héten hétfőn reggel új busz jött, mármint vadi új busz, nem volt rajta a kód amit le lehetne olvasni, 1 hétig így közlekedett! Én vettem papír alapú bérletet még akkor hétfőn, illetve a nálunk szintén azon a héten volt egy nagy telekom/vodafeone leállás, valami elvágott vezetét, vagy kidőlt oszlop (plektyákat hallotunk csak) egyik szolgáltatónál sem működött a telefonhívás, iptv, mobilnet 11 és este 8 óra között, szerencsére nálam ekkor már papír bérlet volt.
-
PistiSan
addikt
1-2 hete cseréltem le a készüléket másikra, marad családban a készülék!
Ami fontos volt, nálam Nyitott bootloader, LineageOS és Magisk is volt fent, nem volt egyszerű visszaállni teljesen gyári állapotba, de végül sikerült.
Az összefoglalóban található Unbick leírást használtam, de azután még a bootloadert nekem kellett manuálisan bezárni, és végül maradt a dm-verity hibaüzenet bootolás közben, azt is sikerült megoldani. A megoldást szépen leírtam az unbcik leírás alatti posthoz, ha esetleg valakinek kellene még, ott könnyebb lesz megtalálni, mint itt a rengetegben.Nagyon szerettem ezt a készüléket, ugyanakkor más márkát választottam főleg a szoftveres támogatás, kiegészítők könnyebb beszerzése miatt. (Tucatmobilt)
-
PistiSan
addikt
válasz Winner_hun #29635 üzenetére
LineageOS pörgős, évek óta azt használom, talán egy próbát megér neked is.
-
PistiSan
addikt
Nekem LineageOS-el volt most olyan bajom, hogy nem sikerült pozíciót találni a telefonnal amikor navigálni akartam, utána megoldottam máshogy, de idegesített. Tegnap frissítettem, mert kijött a Júliusi biztonsági frissítés a rendszerhez, nézem a javításokról a listát, látom hogy a GPS-en javítani akartak, vagy más rendszerre áttérni, de vissza álltak a régire mert nem volt jó, most talál rögtön jelet a telefon megint. Vannak itt is néha olyan hibák, amiket én is észre veszek, de mivel sokan fejlesztik a rom-t így elég hamar javításra is kerülnek.
-
PistiSan
addikt
-
-
PistiSan
addikt
válasz snyper990 #29567 üzenetére
Nekem be van állítva, hogy a reocvery-t is frissítse a rendszerrel együtt, már teljesen máshogy néz ki mint amikor meg jelent, meg elég sokat javítanak, faragnak a recovery-n minden hónapban, én ezért is hagytam meg a lehetőséget a frissíthetőségre és nem zártam vissza a bootloadert.
TWRP-vel voltak rossz tapasztalataim, a gyári legújabbal pl titkosított fájlrendszer használata mellett tönkre teszi a twrp a rendszert egy OTA frissítéssel, ezért is tértem át a lineageos sajátjára, egyedül ez a zip-es telepítés hiányzik a twrp-ből.[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz snyper990 #29562 üzenetére
LOS van fent nekem is, én is a saját recovery-jüket használom, viszont nálam még van Magisk Is, ami TWRP alatt egy OTA frissítés után automatikusan újra rootolta a rendszert, a LOS recovery ezt nem tudja, sajnos manuálisan nem lehet belőle telepíteni, remélem ez változni fog, én most át álltam a havi 1 frissítésre ez miatt, frissítés után rá dugom a pc-re, és az adb-ből az ADB PULL-al rakom fel a rootot. Szóval nagyon örülnék, ha bele tennének vége egy tallózható telepítőt, amit mindenki a saját felelősségére használhatna, jó lenne a pc-t ki hagyni ebből.
-
PistiSan
addikt
válasz Winner_hun #29554 üzenetére
Egyik podcastban erre panaszkodtak pont, hogy fura lassulások vannak, le is cserélte végül a telefont. Nekem is lassú néha, egyenlőre együtt tudok élni a dologgal, remélem nem valami gyártói terbezett elavulás része.
Nálam csinált az utóbbi időben olyat a telefon, hogy ki kapcsolt a képernyő és utána már nem kapcaolt be csak egy újraindítás után. -
PistiSan
addikt
Anno még talán elég is lett volna, de amióta online cuccok vannak, pl podcastokat sem fogok másolgatni manuálisan, a telefon nagyon sok mindenre jó, kell egy jó telefon minden képpen, de az op is eléggé el szállt az árazással, nem arról van szó hogy nem tudnék venni egy új oneplust, egyszerűen nem akarok, mivel már a játékot is hanyagolom, így teljesen felesleges egy csúcs készülék. A jack csatlakozó meg az NCF megléte nagyon fontos nekem, ja és annyi hogy legalább a jelenlegi soc teljesítményét hozza a cucc, ami azért már nem teljesíthetetlen egy jelenleg 4 éves készüléknél.
-
PistiSan
addikt
válasz flegga92 #29542 üzenetére
Nem tudom... Szerintem ez eléggé negatívan befolyásolná a type-c csatlakozó élettartamát, azon kívül, hogy mindig magamnál kellene tartani ezt a plusz eszközt. Jelenleg a jack csatlakozó kezd néha vacakolni, szerencsére a töltővel nincs gond még. Ha el engedem a csúcsmobil vásárlását, akkor a középkategóriában simán vannak még jack-el ellátott telefonok. Nem vágyom már minden áron a "legjobb" telefonra, meg változtak a használati szokásaim.
Ha lehetne venni újonnan op3-mat, lehet megint meg venném, persze már nyomottabb áron mint anno.[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
Kocsiban nagyon szeretem a vezeték nélküli hallgatást, vagy otthon bent, de ha mondjuk kerti munkát, egyéb több órás tevékenységet végzek, azért nem hátrány ha nem kell még a füles akkumulátor töltöttségére is figyelnem. Értem én, hogy már tök sokat bír egy egy füles, de a vezetékes mindig ott van, és soha nincs le merülve.
-
PistiSan
addikt
Én már öreg vagyok, nem tudom el engedni a JACK csatlakozót (még), sokszor használom a bluetooth mellett azokat is, illetve már nem játszok a telefonon, én jelenleg A71-es samsungon gondolkodok, ha most meg adná magát az OP3, lehet olyat vennék.
Sebességgel a jelenlegi telefonommal sincs gondom, az A71-ben található újabb proci meg a tesztek szerint kicsit jobb mint a 4 évvel ezelőtti csúcs processzor ami az OP3-ban van. -
PistiSan
addikt
válasz thomasvold #29534 üzenetére
Mondjuk ez lehet rövid úton ki fogja nyírni az akkut/töltőt! Lehet piszkos a csatlakozó, próbáld meg ki takarítani. Fogpiszkáló, egy darab le vágott hegyes pet palack pont jó erre.
-
PistiSan
addikt
válasz thomasvold #29530 üzenetére
LineageOS-ben, beállítások/hang/Töltés jelzése menüpont.
-
PistiSan
addikt
Ma jött frissítés ki, májusi biztonsági frissítést tartalmazza.
-
PistiSan
addikt
válasz emeron #29524 üzenetére
Nekem is csak az lett a furcsa, hogy miért nincs frissítés a telefonhoz, aztán mg néztem egy másik modellt, ott sem volt frissítés, aztán fel mentem a lineageOS status oldalára.
[link] ahol azt láttam hogy egy csomó minden áll, aztán rá kattintottam valamelyik hibára, és akkor jött be ez az oldal: [link]Ezt a rész volt érdekes:
Investigating May 3, 2020 5:40 AM UTC
Around 8PM PST on May 2nd, 2020 an attacker used a CVE in our saltstack master to gain access to our infrastructure (please see https://docs.saltstack.com/en/latest/topics/releases/3000.2.html for more information).
We are able to verify that:
Signing keys are unaffected - these hosts are entirely separate from our main infrastructure. Builds are unaffected - builds have been paused due to an unrelated issue since April 30th.
All services are offline - we’re working on re-provisioning servers.Szegényes angolom és a google fordítónak hála kb megértettem mi történt, amúgy az nagyon fura, hogy 1 hírt sem raktak ki erről a fő oldalukra, biztos nem tartják annyira fontosnak a dolgot.
-
PistiSan
addikt
válasz turika86 #29475 üzenetére
Nálam is lassan 4 éves a töltő csatlakozó, 1x már ki takarítottam mert el szöszölődött, de nincs vele gond szerencsére. Nálam a tok kezdi megadni magát, kínából kéne rendelni egy másikat, de nem tudom mikorra érne ide, régen is volt 1 hónap a szállítás. Flip tokot keresek, itthon vagy nincs, vagy drága.
-
PistiSan
addikt
Ezeket a sztorikat olvasva, nem igazán érzem azt, hogy nekem meg kellene próbálnom szét kapni a telefont, mire az akku teljesen tönkre megy, már a töltő csatlakozó is igen csak megadja magát. Idén már majdnem vettem új telefont, de aztán racionálisan végig gondoltam, és egyenlőre még mindig jó az ami van. Ez a telefonom már 2x tovább megvan most, mint akármelyik előző.
-
PistiSan
addikt
válasz #30610944 #29422 üzenetére
A Titkosítás bekapcsolása nem töröl adatot.
Viszont ha a későbbiekben akarsz frissíteni OTA frissítéssel, akkor mindenképpen rakd fel a másik TWRP-t, nekem jelenleg is ez működik, februári biztonsági frissítés van most fent a telómon.
Itt írtam róla legutóbb szösszenetet, olvasd el mindenképpen: [link] -
-
PistiSan
addikt
válasz #30610944 #29402 üzenetére
Hogy tudsz Play Áruház nélkül élni?
Engem leginkább az ott található néhány app ami nagyon vissza tart akármilyen google nélküli dologtól. Banki Appom is csak ott van fent, én azért szurkolok a pletykált kínai áruháznak, jó lenne ha te dönthetnél mit használsz.
LineageOS-t nem kell bemutatni, szerintem már 2 éve ezt használom, viszont én fel raktam a google appokat a fentiek miatt, be lassulást nekem akkor szokott produkálni amikor 15% vagy az alatt van az akku, ha nincs energiatakarékos módban, akkor is érezhetően röcögősebb lesz a használata. -
PistiSan
addikt
válasz venom8888 #29398 üzenetére
Valahogy az OP3 ára körül volt nekem is a lélektani határ, egyenlőre még nem tervezem a cserét, de nekem már néha csinál fura a dolgokat a telefon, szóval szét néztem mik lennének az aktuálisak ha most vennék telefont, nálam most a galaxy A71 az a telefon amit le cserélnék, a ram ugyan annyi most mint a 2016-os op3-ban, 128GB belső tárhely (4500ma-es akku), valami 7-es sorozatú snapdargon 130-ért előfizetésben, lesz ez még olcsóbb is, mert nem rég jelent meg.
Összehasonlító tesztek szerint, amúgy a samu valamivel erősebb mint az op3. Alapvetően úgy gondolkodok, ha új telefont veszek, semmiképpen sem legyen rosszabb mint az előző.
Egyik kollégámnak S10-es samsungja van, de mivel továbbra sem vagyok a játékok megszállottja telefonon, ezért ezt el tudom engedni.[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz noorbertt #29377 üzenetére
Ezt használom en is, pont ezt mondtam a kollégának, hogy én nem tudnám jelenleg elképzelni a telefonom ilyen google szolgáltatások nélkül. Leginkább a play store kínálata hiányozna. De drukkolok a huawei-nek a HMS hez, az nekünk jobb lenne, ha nem lennénk ökoszisztémához kötve.
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz #30610944 #29374 üzenetére
Ami nekem hiányozna, gmail, telefon számok szinkronizálása, drive, google kepp, meg egy csomó app aki a play áruházban elérhető, de az f-driodban mondjuk nem, banki app is hiányozna, apkmirrorrol meg nem szívesen szedek le ilyeneket. Egyenlőre úgy érzem magamat szivatnám a google appok nélkül. Nalad mi a helyzet ezekkel a dolgokkal? Nyugodtan fejtsd ki, nem annyira aktív már a topic hogy szóljanak egy kis off miatt.
-
PistiSan
addikt
válasz #30610944 #29370 üzenetére
Én 2 naponta töltöm általában, de keveset is használom, inkább üres járatban merül a telefon, igen jobban gazdálkodik az akkuval szerintem is az LOS. Amúgy az is lehet, hogy mivel teljesen újra raktál mindent, a sok évek alatt felgyűlt szeméttől meg szabadult a rendszer, sokszor egy újra rakás, vagy gyári beállítások visszaállítása csodákra képes.
-
PistiSan
addikt
válasz #30610944 #29368 üzenetére
Ha nincs titkosítva a telefonod, akkor ha el hagyod/el lopják, akkor be kapcsolják, és akár twrp alól simán le tudják menteni a telefon teljes tartalmát.
Ha titkosítani akarod ezt olvasd el előtte mindenképpen: link Ha esetleg ezek után titkosítasz a gyári twrp-vel, írd meg volt e gond, remélhetőleg javították már. Örülnék ha lehetne friss twrp-t használni. -
PistiSan
addikt
válasz #30610944 #29359 üzenetére
A bootloader és a nem gyári szoftver miatt van, anno olvastam kacifántos leírásokat az eltüntetéséhez, de nem sikerült, utána már nem is érdekelt, most is ott van bekapcsoláskor. Viszont, milyen verziós TWRP-t hasznalsz? Titkosítva van a telefon? Ha gyári a twrp és titkosítva van, csináltal már ota frissítést? Pár hónapja a fenti kombóval nekem mindig használhatatlan lett a telefonom frissítés után. Azóta sem merek gyári, friss twrp-t használni, bár azóta lehet javították.
-
PistiSan
addikt
válasz thomasvold #29341 üzenetére
Én is 2 naponta töltöm, viszont én keveset használom, ja és nem játszok vele egyáltalán már.
Már kezd szűkös lenni a két nap, én akkor fogok akkut cserélni, amikor már 1 napot nem bír ki ilyen használat mellett.
Szeretem ezt a telefont nagyon, a Notch, és a kamera lyuk sem tetszik, szerintem mire cserélem ezt a telefont, már megint lehet sima kijelzős telefonokat kapni. Legalábbis nagyon remélem, tök jó lenne a teljesen sík képernyős telefon, tok és fólia szempontjából sokkal jobb, nem érzem a hajlított kijelzőben a plusz funkcionalitást. -
PistiSan
addikt
válasz TomMusic #29319 üzenetére
Naponta van frissítés, de én feleslegesnek tartom felrakni, így havonta szoktam 1x amikor már bele került a havi biztonsági frissítés. OTA frissítés van, nem kell semmit bajlódni vele.
Amúgy annyi, hogy TWRP-ből a blu_spark féle verziót kell használni, mert a hivatalossal régebben gond van. Teljes tapasztatom 2019 júliusból, nem tudom most mi a helyzet, de akkor ez volt, olvasd el mielőtt bele vágnál: [link] -
PistiSan
addikt
válasz flegga92 #29313 üzenetére
Ha jót találtam meg, akkor ez egy vezeték nelküli cucc, nem szeretem a kábeleket a fülhallgatónál, sokszor egyszerűbb lenne a vezeték nélkül kivitel, de amíg az akku technológia nem fejlődik, addig köszönöm, de nem kérek még egy 1-2 naponta töltendő eszközt.
Van fülhallgatóm amit 8 évig használtam, heti szinten többször, az ilyen javíthatatlan beépített akkus fülesek mennyit bírnak? Applenél azt hiszem 1 év után ha megadja az akku magát akkor olcsóbban kapod az újat. -
PistiSan
addikt
Pár éve a szolgáltatóm amikor telefont akart rám sózni, mondtam hogy nem kell, tökéletesen jó az op3, meg is kaptam egy kis sajnálatot az ügyintézőtől.... Most meg már több helyen látom hogy op7-et árulnak. Ezekre vajon milyen garancia vonatkozik? Rootolni gondolom ugyan úgy lehet mint korábban.
-
-
PistiSan
addikt
válasz lkksioskdl3 #29198 üzenetére
Az angolul kevésbé tudók kedvéért azért összefoglalhattad volna a választ magyarul is, miszerint eltűnt a telefonod szállítás közben, és teljesen ingyen kapsz egy OnePlus 6T Mirror Black 8GB+128GB EU A6013 modellt.
Ő..... tehát hogyan is küldted vissza a telefonod pontosan? Lehet el kellene nekem is küldeni javításra. -
PistiSan
addikt
válasz thomasvold #29187 üzenetére
TWRP-Ből ezt a verziót használd.
twrp-3.2.1-x_blu_spark_v8.61-op3_op3t.imgAz összes többi, gyári frissebbel is gondok vannak ha ota frissítés jön és titkosítva használod a telefonod.
-
PistiSan
addikt
A root engem leginkább a reklám blokkolás és a repülő mód automatizálás miatt izgat. Régen a repcsi módhoz sem kellett root 4 es android körül, nem tudom ennek a kapcsolása miért fáj a googlenek. A samsung bixby routines ad rá lehetőséget hogy root nélkül ki/be kapcsoljuk a repülő módot.
-
PistiSan
addikt
válasz bupemko #29150 üzenetére
A régi op3 áráért már tényleg jó kis telefonok vannak, én a xiaomi 9 (t?) t venném most ha elromlana az op3-mas telóm, de egyszerűen teszi a dolgát még most is. Notch és kameralyuk nélküli lapos kijelzős, jack dugós telefon minden vágyam, ha eljön az ideje a cserének jelezni fogom.
-
PistiSan
addikt
válasz TomMusic #29117 üzenetére
Nálam is ez a helyzet, remek telefon, mondjuk ha vége lenne most, akkor valószínűleg egy xiaomi-t vennék helyette, valami teli kijelzőset, legalább ugyanilyen hardverrel. Az op még mindig nagyon jó telefonokat gyárt szerintem, csak már túllépte azt az árat, amit még hajlandó vagyok telefonért kiadni.
-
PistiSan
addikt
LineageOS és magiks root használata mellett, ha jön egy rendszert frissítés akkor a telepítése után a magiks automatán feltelepíti magát. Ez nekem újdonság volt.
-
PistiSan
addikt
válasz Colos1 #29022 üzenetére
A gyári biztonsági mentés eléggé felemásan működik, vannak appok amiknél belépve marad, van ahol újra be kell jelentkezni, van ahol a beállítások is meg maradnak, van ahol mindent be kell állítani, szóval meg lehetne ezt normálisan is csinálni, a kérdés az hogy az app fejlesztője mennyire törődik ezekkel.
Repülő módban még sosem volt ilyen merülésem, nekem amúgy az automatizált repülő mód bekapcsolás, kikapcsol miatt van leginkább root telefonomon, ha ezt lehetne root nélkül, szerintem nem rootolnám meg, kézzel meg nem szeretek kínlódni ezzel. -
PistiSan
addikt
LineageOS-t használok, a fórumos vissza keresésem alapján már 2 éve, akkor felraktam a "blu_spark" féle TWRP verziót, évekig használtam, aztán mivel elvileg van hivatalos TWRP támogatás a telefonra, szépen felraktam az ottani verziót is, ami ez első LineageOS OTA frissítésnél haza is vágta a rendszert. Utána vissza tértem a régebbi, jól bevált recoveryhez.
A következő ilyen nagy szívás akkor következett be, amikor a a LineageOS 16 (Android 9 alapú) kötelezővé tette az új OOS alapú Modem+Firmware (Stable9.0.4 Firmware+Modem_OnePlus3.zip) használatát, csak úgy engedett frissíteni, hogy ezt előbb telepítenem kellett hozzá. A frissítés megtörtént, utána pedig közölte a telefon, hogy a titkosítási jelszó megfelelő, de az adatok megsérültek, ezért kért egy rendszer visszaállítást, ami belső tárhely teljes törlésével járt. (Igazából ez az egy gomb volt, tehát mást nem is tudtál csinálni)
Gondoltam, most hogy már úgyis kénytelen vagyok mindent újra tenni, fel rakom végre a hivatalos TWRP-t megint, hiszen senki nem panaszkodik rá, és persze jönnek a frissítések is folyamatosan, szemben a "twrp-3.2.1-x_blu_spark_v8.61-op3_op3t.img" verzióhoz képest, ami 2017 végén jelent meg.
Tehát frissítettem megint az új verzióra "twrp-3.3.1-0-oneplus3.img" meglepve tapasztaltam, hogy a telefonról a titkosítás megszűnt, de mivel sok idő a menüpont szerint a titkosítás, ezért kicsit halogattam a dolgot. Frissítettem közben a rendszert OTA-n keresztül, aztán rányomtam a titkosításra, kb 10 perc lehetett, szóval feleslegesen aggódtam, úgy tűnt minden rendben van.
Utána a következő rendszer frissítésnél már bátram nyomtam rá, hogy mehet.
Újraindult a telefon, és a titkosítás feloldásához a jelszó kérő mező nem jelent meg, csak simán frissített a rendszer, ami már elég gyanús volt. A telefon végül újraindult, és rögtön hibaüzenetek fogadtak, nem ment a google play service, meg kb semmilyen app ami ahhoz kapcsolódott. Resetelődtek az app jogosultságok.
Tehát véleményem szerint a hivatalos TWRP jó akkor, ha nincs titkosítva a telefonod, akkor nincs vele gond, de ha titkosítod, akkor hibára fut. Azt gondoltam, hogy én vagyok az egyetlen ezzel a hibával, itt soha nem olvastam ilyesmiről. Rá kerestem a neten a hibára, és meglepve tapasztaltam, hogy más is így járt mint én, és jelezte a TWRP fejlesztői felé a hibát, és javítás ígértek, persze most pont nem találom a linket.
Szóval a konklúzió jelenleg az, hogy ha LineageOS-t akarsz használni, és a titkosítás be van kapcsolva a telefonodon, akkor jelenleg még mindig a "twrp-3.2.1-x_blu_spark_v8.61-op3_op3t.img" használata az egyetlen stabil megoldás.
Persze jó lenne, ha valaki megcáfolna, de 2x is megszívtam ezzel a dologgal, és minden alkalommal a gyári TWRP volt a közös pont. -
PistiSan
addikt
válasz storm3 #28927 üzenetére
Nálam ez úgy van beállítva, hogy "szemetes fájlverzió követés" így a telefon camera mappájából minden képet szinkronban tart a nas-on lévő másolattal, viszont ha direkt, vagy véletlenül törlése került egy kép, akkor az a szikronizált mappán belül a nason egy rejtett könyvtárba kerül, így ha egyszer takarítok, akkor meg néztem mi van a törölt fájlok könyvtárban, és ha esetleg olyat látok ami mégis kell, akkor azt vissza másolom.
Sokszor van, hogy több képet készítek valamiről, aztán csak párat tartok meg belőle, ilyenkor nagyon jól jön a fenti módszer, mert nem tárolja feleslegesen az olyan képeket a "rendes" képek mellett amit mát töröltem a telefonról. -
PistiSan
addikt
Bizony kell a ZIP, több mint 3 éve használom a telefont, most jártam így elsőnek, pedig már vagy 3x frissítettem modem, firmware drivert, de elteszem a ZIP-et ha megosztod, hát ha jó lesz egyszer még.
Ha jól értem, ez csak akkor működik, ha nem titkosítom a telefonon a fájlrendszert.
Mondjuk így akkor akárki rá flashelheti amit csak akar, majdhogynem olyan mint ha kód nélkül használnád a készüléket. -
PistiSan
addikt
Tegnap a szokásos lineageos frissítést csináltam, közölte a frissítés, hogy frissítsem a modem és a firmware drivert, letöltöttem, frissítettem, utána lefutott a frissítés, majd utána közölte a rendszer, hogy a titkosítási jelszó megfelelő, de az adatok sérültek, és teljesen le kell formázni a telefont.
Ekkor már a twrp nem fogadta el a jelszót sem, szóval teljes formázást nyomtam a telefonon, pár appról régen volt mentés készítve, szóval egy kis kényelmetlenség ért ezzel.
Teljes belső tárhely törlés volt, szóval minden kép, videó oda lett volna, ha nem szinkronizáltam volna minden töltéskor automatikusan az otthoni tárhelyemre, így szerencsére képek nem vesztek el.
Nagyon fura ez a dolog, LineageOS 14-el kezdtem, majd 15-re és 16 ra frissítettem dirty flashellel, minden frissítés gond nélkül ment, lehet a firmware, modem frissítés okozta a gondolt? A bootloader nyitva van, de az eleje óta így használom.
Most a titkosítás sincs bekapcsolva a telefonon, ezt mondjuk nem értem, mert alap dolog volt, manuálisan be lehet kapcsolni, majd valamikor rá nyomok ha töltőn lesz. -
PistiSan
addikt
válasz tailor #28856 üzenetére
Nálam LineageOS van évek óta, Android 7 volt az alap rendszer, majd 8, később pedig 9.-re frissítettem dirty flashhel, a bankos app "problémát" én is tapasztaltam, de szerencsére mással soha nem volt gond. Nagyon meglepett, hogy gyári rendszer alatt ilyen hibák vannak.
-
PistiSan
addikt
válasz TomMusic #28813 üzenetére
A telefon hívás minden esetben felépül, a mobilnet pedig megszakad. Ha VoLTE-t tudna a telefon (külföldi profilokkal rá hackelhető azt hiszem) akkor menne a net is simán a telefonhívás mellett 1 SIM kártyáról, nem tudom VoLTE mellett a másik sim-el mi történik, lehet megszakad a net úgy is.
-
PistiSan
addikt
válasz pècsimunkás #28808 üzenetére
Ez itt nagyon off topic lenne, gyere át a topicba, ott segítünk, meg hát többen is vagyunk, szóval lehet jobb megoldás is lesz mint vártad. [link]
-
PistiSan
addikt
válasz king3000 #28671 üzenetére
Szia!
Tudom, hogy eső után köpönyeg, de én javaslom ezt az alkalmazást a következő telefonodra fel rakni:
Syncthing Mindenen is fut, kell egy hely, otthoni gép, nas, stb ami viszonylag sokat be van kapcsolva, a telefonodra is fel rakod a klienst és folyamatosan szinkronizálja wifin a mappákat, fájlokat amiket megadsz neki. Jártam már hasonlóan mint te, azóta használom ezt az appot, asszony telefonján is fent van, úgy állítottam be, hogy csak töltés közben szinkronizáljon, tehát ha valami baj történik a telefonnal akkor max az előző töltés óta készült képek, videók vesznek oda, más adatot meg meg tudok szerezni ha kell, ezek a pótolhatatlanok. -
PistiSan
addikt
Nálatok állítható külön, a csengő és az értesítési hang ereje?
Nálam ugyan LineageOS van, de a 9-es adroidra épülő verzióban ezt a 2 dolgot már össze vonták, gyári OOS-en mi a helyzet ezekkel? -
PistiSan
addikt
válasz snyper990 #28566 üzenetére
Szia, a végére jártam.
Folyamatosan leálltak, kilépek, bezáródtak az appok a legutóbbi frissítés óta, twrp és LineageOS frissítés előtt csináltam egy teljes mentést twrp alól a telefonról, 2 nap szenvedés után vissza raktam a mentést a régi bluespark twrp-vel együtt. Utána ismét frissítettem a LineageOS-t ugyan úgy mint előtte. Konklúzió: minden tökéletesen működik. Tehát a gyári twrp-vel lehetett valami gond.
Ami viszont nagyon meglepett, a bluespark twrp amióta attértem 16 os LineageOS-re nem frissített magától, kézzel kellett a frissítést fel rakni, most viszont lefutott simán a titkosítási jelszó megadása után. Nem is értettem a gyári twrp hogy tudott frissíteni jelszó megadása nélkül pár napja amikor próbáltam, lehet ebből adódtak a gondok is.Amúgy 14-es LineageOS-ről 15.1-re, majd 16.-ra frissítést is cleaninstall nélkül, az upgrade leírás alapján csináltam, és soha semmi gond nem volt vele.
-
PistiSan
addikt
válasz snyper990 #28566 üzenetére
Nekem eddig egyetlen egy LineageOS frissítésnél sem csinált ilyet, most hogy felraktam az új twrp-t meg rögtön jött a hiba. Pár nap múlva megint frissítek, ha már benne lesz a májusi biztonsági csomag a frissítésben. A leálló appokat újra telepítettem, más nem sietettv rajta.
-
PistiSan
addikt
válasz PistiSan #28560 üzenetére
Meg volt tegnap este az első OTA frissítés az új TWRP alatt LineageOS-en.
Meglepett nagyon a menete, előző TWRP alatt a telefon újraindult, bekérte a titkosítás feloldásához a jelszót, majd nem frissült, és manuálisan kerestem meg a frissítő fájlt.Jelen TWRP alatt újraindult a telefon, nem kért semmilyen jelszót, lefutott automatán a frissítés, majd újra indítottam a végén a telefont.
Ezek után a Google Play áruház leállt üzenet jött mindig, a play szolgáltatások is ugyan így, a root is elszállt, ez nagyon fura, végül újra flasheltem a rootot és az áruházat is a telefonra, időnként kiírva pár app hogy leállít a működése, nagyon fura a helyzet, de nem tudom mit gondoljak, korábban ilyen soha nem történt. -
PistiSan
addikt
Köszi a válaszokat srácok!
Fel raktam a "twrp-3.3.0-1-oneplus3.img 26.8M 2019-04-16 11:38:42 EDT" verziót.
Belépve Recovery menübe nem csinál gyári beállítások visszaállítását, tehát elégedett vagyok, pár napon belül az OTA frissítést is meg fogom próbálni újra. -
PistiSan
addikt
válasz snyper990 #28549 üzenetére
"Azóta jött ki új TWRP, de majd akkor fogom kipróbálni, ha kijön a LOS 16 is"
Hónapok óta a LOS 16-ot használom a készüléken, már régen kijött!
Ami nekem viszont probléma az elejétől fogja, hogy a LOS 16 alatt az OTA nem működik, letölti, újraindul, de nem találja a fájlt, vagy mi baja van, mindig kézzel szoktam megkeresni a frissítő fájlt, és lefuttatom TWRP alól.
Nekem ez a TWRP verzió van fent:
twrp-3.2.1-x_blu_spark_v8.61-op3_op3t.img
MD5: 3761b3b572a2526fd7def378af6d0494 2017-12-11 07:52Elég régi, viszont a gyári TWRP amikor beléptem a menübe, rögtön csinált egy gyári beállítások visszaállítását, ezért használtam ezt a verziót, de ahogy látom ehhez már nem jön frissítés, a gyári TWRP-t használja esetleg valaki LOS16 alatt?
-
PistiSan
addikt
válasz Freeman007 #28443 üzenetére
OTA, gyári root adott, magiks, root elrejtésre nincs ötletem, LineageOS mindent tud alapból a fentiek szerint.
-
PistiSan
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hogy egy kicsit rendezzük sorainkat és hogy átláthatóbb legyen a topik, ezért az elkövetkezőkben a rendelési és szállítási tapasztalatokról szóló hozzászolásokat a fent láthatól OFF topikba írjátok. Továbbá oda kerüljön minden, ami nem kapcsolódik a telefonhoz,tartozékaihoz, azok együttes működéséhez, ezek rendeléséhez, beszerzési helyeihez. Ahogy már korábban kértük, a számlával kapcsolatos kérdések, válaszok továbbra is nemkívánatosak. Az összefoglalóban a lényeg ott van ezzel a témával kapcsolatban. Ami pedig abszolút nem tartozik ide, azt valahol máshol, másik kompetens topikban adjuk közre! Ez utóbbiakat törölni fogjuk!!Köszönjük szépen a szíves együttműködéseteket! :R
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest