Ismét nagyot szól a OnePlus csúcsmodellje

A harmadik generációs készülék talán még az elődökre is rátesz egy lapáttal, Snapdragon 820 chipset és 6 GB RAM dolgozik benne, mindez igen kedvező áron.

Hirdetés

Tegnap egy sajtóesemény keretében bemutatkozott a OnePlus 3, a kínai gyártó harmadik generációs csúcskészüléke. Már az elődmodellekkel is meglehetősen nagyot alkotott a vállalat, ám igazán nagy dobbantásnak ez a készülék tűnik, hiszen mindössze 399 euróba kerül, ami átszámolva nagyjából 125 ezer forintot jelent, már globálisan is rendelhető (Magyarországra ingyenes szállítást vállalnak).


[+]

És hogy miért olyan nagy szó ez a baráti árazás? Mert egy csúcskategóriás telefont kapunk ennyiért. Az előlapon egy 5,5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású Optic AMOLED kijelző fér meg a Gorilla Glass 4 üveg mögött, belül pedig Snapdragon 820 chipset robban ki az erőtől, méghozzá 6 gigabájtnyi rendszermemóriával megtámogatva.


[+]

A processzorban négy darab (2 x 2,2 gigahertz és 2 x 1,6 gigahertz) Kryo mag dübörög, a grafikus gyorsítást az Adreno 530 IGP végzi. Az adattároló mérete 64 gigabájt, ahogy az várható volt, a microSD támogatás kimaradt.


[+]

A mobil hátlapjára egy 16 megapixeles, f/2.0 rekeszértékű, optikai képstabilizátorral, PDAF-autofókusszal és ledes villanóval ellátott Sony IMX298 szenzor került, ami 4K felbontásban tud videókat rögzíteni. Az előlapi optika egy 8 megapixeles Sony IMX179, ami ugyan csak 1080p-ben rögzít filmeket, az elektronikus képstabilizálás mindenképpen jó tulajdonsága.


[+]

Kiemelendő még az előlapi home gombba helyezett ujjlenyomat-olvasó, az értesítési led, a Cat.6-os 4G/LTE (az EU változatban van B20 is!), a dual SIM képesség, az NFC, a WiFi, a GPS, valamint a Bluetooth. Az akkumulátor 3000 milliamperóra kapacitású, ám ennél sokkal nagyobb előrelépés az, hogy a Dash töltésnek köszönhetően (5V 4A vagy 20W) 30 perc alatt 0-ról 63 százalékra tölthetjük a telepet.


[+]

A készülék fedélzetén az Oxygen felülettel ellátott Android 6.0.1 operációs rendszer teljesít szolgálatot. A válaszhatók színek között fekete és arany árnyalatokat találunk, mindkettő jól mutat a unibody fém kialakításon.

Azóta történt

Előzmények

  • 1000 OnePlus 3-at már hétfőn elő lehet rendelni

    Ezer szerencsés vásárló már a bejelentés előtt kosárba helyezheti az új OnePlus csúcskészüléket, bár csak a leleplezés után indul a kiszállítás. Megérkezett az első előzetes.

  • OnePlus X - belépés csak meghívóval!

    A kínai gyártó alaposan odatette magát, amikor az idei kisebbik modelljét elkészítette, AMOLED kijelző, korrekt hardver és microSD bővíthetőség került az öthüvelykes telefonba.

  • OnePlus 2 - határozott mondanivaló

    A kínai cégnél úgy gondolják, hogy egy "flagship killer" okostelefont gyártottak. A felszereltség fényében ez tényleg igaz lehet, hiszen papíron szinte minden tud a mobil, de a teljesítmény és az árazás is ilyen jó?

Hirdetés