- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
-
Mobilarena
OnePlus 3 - A harmadik Plus
Új hozzászólás Aktív témák
-
pècsimunkás
addikt
válasz PartyShan #29240 üzenetére
Gratulálok hozzá !
Én majd az OP10 -10t - nél vissza térek az OnePlushoz .
Az OP3- at még használom média lejátszónak . Amióta megvettem a Samsungot , nincs vele töltési probléma . Ma este le is töltöttem a frissítést . Az OP3- at így használom tovább netes rádiónak , GPS- nek , meg jó , hogy van egy szuper tartalék telefonom .Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
gezatata
aktív tag
-
zhata
senior tag
-
Boli77
tag
válasz PartyShan #27811 üzenetére
Pár napja használom a Noledet . Fogyasztást nem tapasztaltam viszont ami kicsit rossz ,hogy a képernyő feloldás az nem nagyon oké :-( :-( . Újlenyomatra ,arcra és gombra is nehezen old fel . Idáig minden jó volt. Remélem ,hogy Op6t-n nem lesz ilyen . Tegnap meg is lett rendelve .
-
TomMusic
őstag
válasz PartyShan #27782 üzenetére
Köszi!
Bár most éppen azzal szenvedek, hogy a LED értesítő nem akar működni. Szóval ha jön üzenet FB Lite-on, vagy Skypeon, nem jelzi.
Viszont a töltést jelzi.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
HSM
félisten
válasz PartyShan #27259 üzenetére
Érdekes, nálam határozottan más, mint a gyári "puha" profil. Direkt kipróbáltam, mikor szó volt erről, és ahhoz képest is változtak az árnyalatok, mikor aktiváltam a DCI-P3 profilt.
Persze, lehet, hogy nagyon hasonló, ezt azért szemre nem merném megkockáztatni, de az biztos, hogy nem ugyanaz. -
HSM
félisten
válasz PartyShan #27254 üzenetére
Igazán nincs mit. Én is annál maradtam. A kalibrált otthoni IPS után nekem kicsit túl sok néha még ez a DCI-P3 mód is. Amennyire tudom, nem nagyon menedzseli a színtereket, tehát tökéletes képed csak DCI-P3 anyagokkal lesz, nekem viszont olyanom nincsen. Szval nálam is sRGB van, elfogadható vele.
Amúgy ha érzékeny erre a szemed, már a terminál program fejlécén is látni a változást, mikor ráböksz a végrehajtó gombra.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz PartyShan #27252 üzenetére
Én sRGB-n voltam, csak simán átírtam ezt 1-re és azonnal ment. Főleg a piros árnyalatoknál látszik.
Közelsem lesz olyan szürreális, mint a gyári alap profillal, de láthatóan szélesebbre veszi a színtartományt az sRGB-hez képest. És nálam a régegbbi, elvileg nem támogatott kijelzős sima 3-as van csak. -
HSM
félisten
válasz PartyShan #27250 üzenetére
Igen, közepes fényerőn (szemem kiüti így az esti órákban) nekem is. Egyharmad és alatta viszont nem igazán látok belőle bármit is.
A DCI-P3-hoz ennek az értékét kell csak 1-re írni: "/sys/devices/virtual/graphics/fb0/DCI_P3". Addig aktív marad, míg újra nem indítod a telefont, vagy nem választasz egy másik gyári színprofilt a beállítások menüből.
Legalábbis gyári szoftver esetén.[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
válasz PartyShan #27237 üzenetére
Èn is leszedtem a fóliát kb 1 ève . Tènyleg sokkal jobb használni fólia nèlkül. Viszont , hetek alatt teli lett karcal , úgy , hogy vigyáztam rá . A gyári fólia egy èv után szebb volt , mint fólia nèlkül 1 hónap után.
Decemberben kijelző cserèn esett át a telefon , azóta újra fóliával használom . Kb 1-2 hajszál karc van rajta , ha nagyon nèzem , akkor lehet látni . Szóval marad rajta a fólia , amíg műkszik a telefon . Lehet GG akármennyi - ez azt hiszem GG4 , de simán tud karcolódni.Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
PistiSan
addikt
válasz PartyShan #27234 üzenetére
1 évig használtam fóliával, utána le szedtem, nekem meg felel nélküle is, a tapintása sokkal jobb a kijelzőnek csupaszon.
Egy nagyobb karc van csak rajta, a többi hajszál karc meg csak akkor látszik ha erős napfényben direkt keresem őket.
Legközelebbi telefon vásárlásnál ha lehet sík kijelzőt veszek, tokban hordom a telefont, de a széleinél elég zavaró.
Kíváncsi vagyok hány évet fog kihúzni mellettem a telefon, remélem még legalább 2-t bírni fog. -
nutfile
aktív tag
-
HSM
félisten
válasz PartyShan #27095 üzenetére
Köszönöm szépen a visszajelzést!
Most az 5.0.3 OOS apropóján átírtam egy kicsit a script struktúráját, mivel az 5.0.3 nálam elég gyakran irkálta vissza a gyári értékekre a telefont, konkrétan annyira, hogy használhatatlan volt a script. Az 5.0.1 alatt elment akár egy hetet is egy beállítással, ezen meg van, hogy tíz másodpercenként áll vissza, ha olyanja van, főleg videólejátszás alatt. Szóval most azzal kísérletezek, hogy folyamatosan fut a script, és bizonyos időközönként ellenőrzi a beállításokat, és ha valami zavart érzékel, akkor újra alkalmazza azokat. Most még tesztelem (az se jó, ha nagyon aktív a script, mert akkor merít, ha meg nagyon passzív, akkor az ütemező rakhatja félre, ezeknek majd még utána akarok alaposabban olvasni, hogy van), de szerintem hamarosan megosztható állapotban lesz, ha érdekel még a dolog.
Ugyan nálad a BOOST-ot nem továbbra sem fogja tudni sajnos kikapcsolni, de ha más anomália (is) van a háttérben, azon segíthet.[ Szerkesztve ]
-
ztoldy
senior tag
-
zhata
senior tag
válasz PartyShan #26954 üzenetére
Értem én, amit mondasz, de valami nem világos.
5.0.1-es ROM-om van január óta, amit természetesen nem módosítottam. Majd jött a wifi probléma. Világos, hogy nem a ROM miatt van. Szerinted az OP felismerve a problémát, kiadott egy újabb bétát, hogy többek közt ezt is orvosolja?
Nekem már az sem tiszta, hogy mi okozta ezt, és miért. Az a gond, hogy ilyen állásban sokkal nagyobb a wifi fogyasztása. Én legalábbis így látom.
Más telefonnál (nem OP) is előfordult már ez a gond? -
HSM
félisten
válasz PartyShan #26902 üzenetére
Szívesen segítenék, de sajnos debug területen semmi tapasztalatom nincs, nem vagyok egy rutinos linux guru, nincs nagyon ötletem, hogyan lehetne kideríteni, kik piszkálták.
Elméletileg (ugye ez alapján, amit találtam, 5.2.1 [link]) a kernel nyilvántartja a referenciákat, kik kapcsolták be a BOOST-ot, de arra nem találtam utalást, ezt meg lehetne-e valahogy nézni.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz PartyShan #26897 üzenetére
Amúgy annyiból mindenképpen érdemes a dolog végére járni, mert ha megy ez a BOOST mód, akkor ha ez tényleg azt csinálja amit találni róla infót, akkor ez nagyon nem lesz energiatakarékos semelyik profillal sem... Hiszen ezzel pont ellentétesen működik, mint kellene, pl. először a nagy clusterre teszi a feladatokat, ha minden CPU szabad, illetve sokat várakozó feladatoknál plusz terhelést is hazudik, hogy feltekerje vele a kelleténél jobban a CPU-t, hogy mihamarabb elkészüljön a munka... Ez nagyon jó, ha tényleg átmenetileg kell minden lóerő, de mindennapi működésre nem tűnik ideálisnak.
-
HSM
félisten
válasz PartyShan #26895 üzenetére
Sajnálom a dolgot. Ugye ez a gonosz ebben a beállításban, hogy a scriptem ezt nem tudja igazából kikapcsolni, ha valami alkalmazás bekapcsolta. Ezért látod, hogy a beállítás szépen lefut, hogy ő nem kér boost-ot, de a teszt elhasal, ha más alkalmazás vagy a kernel meg kért, hiszen akkor be van kapcsolva ez a mód, hiába nem kéne neki.
-
-
HSM
félisten
válasz PartyShan #26863 üzenetére
Igen, tudom. Ezért írja ki, hol talált eltérést, jelen esetben a /proc/sys/kernel/sched_boost paraméterben. Ennek kikapcsolva kellene lennie, nálad viszont úgy tűnik, be van kapcsolva.
Ez annyiból nem túl jó hír, hogy ez azt jelenti, hogy az ütemeződ valamelyik alkalmazás vagy kernel modul BOOST módba rakta, amikor az ütemező teljesen máshogy működik, mint egyébként. És ezt amennyire tudom, annak az alkalmazásnak kéne kikapcsolnia, ami bekapcsolta.(#26866) Nagytoll: Igen, olyankor nem foglalkozik azzal, hogy kicsi vagy nagy CPU, vagy mikor melyiket használja, ahol a legtöbb szabad kapacitás van, oda repül a feladat.
Én egy régebbi dokumentációban találtam róla adatokat: [link], 5.2.1 pont.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz PartyShan #26856 üzenetére
Amúgy még ki lehet kommentelni a sleep-eket a scriptben, az csak az ADB-nek hasznos, ne sokalljon be egyszerre a sok parancstól, azok nélkül méghamarabb végrehajtja. De szerintem kár vele vesződni, nem indít olyan sokat újra az ember, hogy azt a kb. 8 másodpercet ne bírja ki.
Az egyik kép egy makró volt, a második egy Budapest látkép, tán a várból, a harmadik pedig egy esti éttermes/szórakozóhelyes.
Megnézem majd a Gcam-os képeket is, köszi a tippet.
Mondjuk én már a gyári fotós alkalmazást is nagyon szeretem. Visszajelezhetné, talált-e fókuszt, de ennyi az összes kifogásom vele. -
-
HSM
félisten
válasz PartyShan #26841 üzenetére
Szuper! Kíváncsi leszek!
(#26842) Nagytoll: Igen. Elég sok hasznos infót találtam itt [link], meg a hivatkozott Nexus topikban, igyekeztem is megemlíteni a scriptben, akik sokat tettek a témához előttem. Ugyanakkor nagyon sok mindenben nem értettem egyet, illetve sokmindent én máshogy képzeltem el, mint az itteni szerzők, így az én profilom eléggé más lett, mint az a néhány, amiket az AKT-s csomagból ajánlottak illetve amiket alaposabban szemügyre vettem.
Ezen kívül amiben az enyém más, hogy én nem piszkáltam bele a gyári hővédelmi beállításokba, úgy van hagyva, ahogy a 1+ megálmodta, valamint nem piszkáltam se a GPU, se I/O illetve memória kezelési beállításokat, mivel nekem ezekkel a gyári állapotában sem volt bajom, illetve nem volt időm/kedvem a dolgok ezen oldalába annyira mélyen belemerülni, hogy állást tudjak foglalni, netán jobbat írni, mint a gyáriak.
Emiatt amúgy javaslom is, hogyha korábban ilyen futott a telefonon, akkor egy újraindítást azért eressz meg a telefonra, mivel az én profilom/scriptem nem nyúl hozzá az előbb említett beállításokhoz, azaz alaphelyzetükbe sem állítja őket vissza, tehát könnyen kilyukadhatsz egy összvér profilnál, aminél az én profilom vezérli a CPU-t és ütemezőt, a régebben alkalmazott profilból meg megmaradnak a GPU, I/O, memória és thermal management beállításai. No, nem biztos, hogy az úgy rossz lenne, csak akkor igazából nem az én profilom teszteled, hanem több profil hatását egyben.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz PartyShan #26839 üzenetére
Nekem sajnos nincs meg az alkalmazás, így tesztelni nem tudom, de azt írja, hogy van benne Script manager, szóval elméletileg nem látom akadályát. Egyszerű shell script, szóval nem kell hozzá semmi speciális, csak annyi, hogy root-ként legyen végrehajtva.
Szerk.: És nagyon szívesen, remélem beválik.
[ Szerkesztve ]
-
zhata
senior tag
-
pècsimunkás
addikt
válasz PartyShan #26636 üzenetére
Amikor megvettem a telefont , nekem is úgy volt beállítva , hogy hosszan nyomtam a home gombot . Valahogy nem tetszett. Át állítottam , hogy dupla koppra zárjon kb egy hèt után , azóta is úgy van . Valahogy kènyelmes nekem így . A lezerási kèpernyő , ha akarom dupla koppra nyílik , meg zárul . A kijelzőn , próbáltam a dupla koppot , de nem tetszett , hogy 5 mâsodlerc alatt zâr , vagy nincs ujjlenyomat olvasó.
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
HSM
félisten
válasz PartyShan #26429 üzenetére
Persze, szívesen.
(#26430) Nagytol: Az AKT pont ugyanazt csinálja, mint amit én is írtam scriptet, csak én nem akartam ismeretlen alkalmazást root-jogosultsággal telepíteni, így maradt a script adb alóli futtatása. Szerencsére így is használhatónak tünik a dolog. No, meg inkább saját profilt fejlesztettem, kifejezetten a készülékre illetve a saját felhasználási szokásaimra és igényeimre. Még hangolom, de nagyon ígéretesek az eddigi eredmények.
-
Tibko8
senior tag
válasz PartyShan #25878 üzenetére
Térerőben gazdag Boldog új évet mindenkinek
[ Szerkesztve ]
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
-
PistiSan
addikt
válasz PartyShan #25253 üzenetére
Köszönöm hogy meg nézted.
Lehet réteg igény és azért nem fejlesztik ezt bele az oprendszerbe, pedig szerintem nem hülyeség ha mondjuk elhagyod a telefonod (velem még ilyen sose történt) akkor nem tudj a mobil netet kikapcsolni, vagy az NFC-t bekapcsolni és fizetni a telefonnal. -
Rick4
félisten
válasz PartyShan #22964 üzenetére
Nem, elvileg egy lecsatlakozás- tetherinf off- tethering on- visszacsatlakozás elég, bár nem egészen tiszta, mi történik, mert nem sok időm volt vacakolni vele, kellett a net a navi tmc miatt, gyorsan át lett nevezve az ssid, és azonnal fel lehetett csatlakozni. De ami az egyik nap jó volt, az másnap tutira nem ment. Pedig még ki is írja, hogy csatlakoztatva van, az eszköz viszont nem tud fellépni, lehet ez ipv6 probléma, de nem tudom, hogy lehet csak sima ipv4-re visszaállítani a megosztási részt.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
-
bAtt001
addikt
válasz PartyShan #22194 üzenetére
Ez engem is idegesít a legújabb gyári stabil szoftverrel, konkrétan szar vele telefonálni mert állandóan felébred a kijelző... Azt hittem csak nálam van ilyen hiba, de megnyugodtam, ettől még ugyanúgy utálok vele telefonálni de megnyugtatott Ha valamiért lecserélem a telefont ez lesz az indoka, ha nem javítják.
-
Rick4
félisten
válasz PartyShan #22173 üzenetére
A kijelző csak akkor ébred, ha a hívás elejénél, mikor még nyitva a kijelző, bármi egyéb érkezik, e-mail, messenger üzenet, facebookos dolog. Szerintem is hülyén van megoldva, a hívás háttérbe kellene rakjon mindent, de abból, hogy ott bevillant a kijelző, sosem volt még gondom, simán megnyomtam a lezáró gombot, és telefonáltam tovább.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Tibko8
senior tag
válasz PartyShan #22170 üzenetére
A telefonálás közbeni közelség érzékelő hiba nálam okozott pár vicces pillanatot. 15 perc alatt 5x sikerült hívás közben repülő módba tenni
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hogy egy kicsit rendezzük sorainkat és hogy átláthatóbb legyen a topik, ezért az elkövetkezőkben a rendelési és szállítási tapasztalatokról szóló hozzászolásokat a fent láthatól OFF topikba írjátok. Továbbá oda kerüljön minden, ami nem kapcsolódik a telefonhoz,tartozékaihoz, azok együttes működéséhez, ezek rendeléséhez, beszerzési helyeihez. Ahogy már korábban kértük, a számlával kapcsolatos kérdések, válaszok továbbra is nemkívánatosak. Az összefoglalóban a lényeg ott van ezzel a témával kapcsolatban. Ami pedig abszolút nem tartozik ide, azt valahol máshol, másik kompetens topikban adjuk közre! Ez utóbbiakat törölni fogjuk!!Köszönjük szépen a szíves együttműködéseteket! :R
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
- Iphone 13 128GB Blue 84% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest