- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
-
Mobilarena
OnePlus 3 - A harmadik Plus
Új hozzászólás Aktív témák
-
plejik
addikt
Aki LineageOS-en van annak ha kell: GYári kamer + 60FPS, nálam megy gond nélkül.
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / PlayStation 5 Pro + PS Portal / LG CX3 OLED / RedMagic Nova /
-
stigma
addikt
Re, nekem is a 23.-i rom van, opengapps-ról szedtem le a Full-t de már nem is tudom mért, de szerintem is hiba volt sajnos.
Sajna a Cache mellett sikerült a Dalvik Cache-t is bepipállnom, ezért full alap let a rendszer, aminek örülök, mert kellett nekem beszélgetés közben csinálom ezt.
Este szerintem visszaváltok pico-ra ha hazaértem.
Én sem mindig szoktam nézni csak feltípik az ha 2óra SoT körül alkot a telefon, ami részemről elég kevésnek tűnik.Köszi a gyors választ. 5órás SoT-m ezzel a telóval nem volt, max akkor lehetne ha szerintem wifi-n lógnék csak.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
K82
őstag
válasz stigma #22393 üzenetére
Gapps-ből nano vagy pico a nyerő, minden más guglis cuccot inkább a Playből szedjél le. Cache elvileg megoldás, nálam viszont nem jelentkezett a probléma.
Az üzemidő a május 23-i buildnél valami egészen hihetetlen: nem különösebben szoktam foglalkozni azzal h 3 vagy 5 óra SOT jön ki, inkább azt veszem észre ha szokatlanul gyorsan vagy lassan merül. A Phoenix most meglepett, az előző build ette az akksit, a mostani viszont egészen jó.
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Hétvégén feltettem Phoenix romot (V4.2) + full GAPP-s romot, viszont most arra lettem figyelmes hogy órákon keresztül ébren tartja a Gapps a rendszert.
Dalvik cache-t töröltem, viszont ezenkívül kell bármit törölnöm?Majd szedek le egy monitorozó app-ot, mert amúgy nem tűnik olyan rossznak a rendszer => Csak wifin voltam fenn, 100%=> 40% -ra 20 perc youtube, 10 perc face, 40perc Chrome , 20 perc Opera, illetve 20-30 perc telefonálás volt. SoT így 2óra 05perc volt kb.
-
PistiSan
addikt
válasz plejik #22389 üzenetére
Nálam azt csinálta meg párszor, hogy a Nova launcher helyett a gyárival jelent meg a kezdő képernyő, nem tudom mi okozhatta, de most nem tudom előidézni.
Amúgy 100% elégedett vagyok a rendszerrel én is, kicsit féltem, mert nem stable még a rendszer elvileg, de ahogy látom minden LineageOS, Nightly verzió még.A csúszka testreszabhatóságát nézted már? Félelmetes mennyi beállítás van, utána is kellett olvasnom a dolgoknak, mert nem igazán volt egyértelmű minden.
Nekem most az alsó állásban csörög, vagy ha leveszem a hangerőt akkor csak rezeg, középső állásban csak a prioritásos embereknek vagyok elérhető, felső állásban pedig teljesen némított minden, itt mondjuk az ébresztő appnak megadtam a felülbírálási lehetőséget, mert ha úgy felejtem akkor nem szólnak reggel az ébresztő. -
plejik
addikt
válasz xenom0rph #22387 üzenetére
Gyári rendszer? Mert azon már sajnos Én is találkoztam ilyennel. Nekem anno full újrarakás oldotta meg. De talán láttam XDA-n erről infot, hogy talán lehet vele mit kezdeni.
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / PlayStation 5 Pro + PS Portal / LG CX3 OLED / RedMagic Nova /
-
xenom0rph
őstag
Mostanában random időközönként, eldobja a WiFit a telefon. Találkozott már valaki ilyennel? Elég zavaró hogy fél órán belül legalább ötször megszakad a net. A router mint hibaforrás kizárva (iPaden, iPhoneon, Ps4-en nincs gond).
halahala
-
Tibko8
senior tag
válasz szpali #22383 üzenetére
Én is pont ezt terveztem amikor meg láttam. Én az ebay-es 250Ft-os OTG kabelemet dobom ki.
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
szpali
addikt
válasz Tibko8 #22382 üzenetére
Örülök, hogy végre ez is kapható. Gyorsan ki is dobom a 4$-os, freeshipping-es "L" fejű banggoodos kábelem...
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
Tibko8
senior tag
[ Szerkesztve ]
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
Bajni35
újonc
Nem tudjátok véletlenül h miért csinálja azt a teló h egy nap vagy fél nap után fogja magát és azt veszem észre h semmi nem ad ki hangot csak rezeg aztán fagynak a programok és újra kell indítani az egészet.egy darabig fasza minden aztán ugyan e a probléma előjön.van akinek csinált ilyet? eléggé zavaró már pedig annyira jó kis telefon volt ez.
-
SharpSA
veterán
válasz randras_83 #22377 üzenetére
Köszönöm, akkor marad a beta...
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
SharpSA
veterán
Aki a gyári 4.1.3-as romot használja: benne van az automatikus éjszakai mód?
-
SharpSA
veterán
válasz Macika66 #22372 üzenetére
Most vettem meg akcióban a Sygic-et (ami még tart 31-ig). Nekem jobban tetszik az egész, pedig iGO-s voltam mindig. Nagyon jó benne az ajánlás, ami beállítástól függően mutatja, hogy milyen jellegű helyek érthetők el. A navigációs hang viszont hibás, de használható.
-
Macika66
őstag
Egyetlen dologért sajnálom az iGO-t, a legjobban átgondolt a billentyűzete mindegyik navi közül...
-
Rick4
félisten
válasz TomWexX #22370 üzenetére
Kikerestem, tényleg nem hajlandó telepíteni. Még szerencse, hogy van más megoldás. Rémlik is valami, hogy oké, ingyen volt, de régi térképes, gagyi valami volt. Talán 5 perc után töröltem is le...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
gyurma888
aktív tag
válasz promagus00 #22367 üzenetére
Rick4nek mindig minden működik
-
SharpSA
veterán
A gyári 4.1.3-ban is benne van az automatikus éjszakai mód?
-
DeathAdder
veterán
válasz PistiSan #22349 üzenetére
Ott van az összefoglalóban: Unbrick megoldás Nagytoll-tól.
-
DeathAdder
veterán
válasz promagus00 #22353 üzenetére
Akkor ez eldőlt, maradok a gyári 4.1.3-on, egyébként igaza volt Tibko8 fórumtársnak, ha várok valamennyit akkor már gyorsan megnyitja. De csak a vibernél van ez Köszi az infókat mindenkinek
Szerintem csak az lehet amit ő mond, hogy a rendszer nem lövi ki rögtön a futó appok közül, más telefon esetében viszont igen.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz Macika66 #22355 üzenetére
az NNG térkép amúgyse jó, az csak egy dolog, hogy régi, de rengeteg hiba van benne, én már egy ideje here térképeket használok hozzá, egész európában szinte kifogástalanok.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
promagus00
tag
válasz DeathAdder #22347 üzenetére
Phoenixen is ez van sajnos :/
De csak a viber csinalja ezt
Minden más nagyon jól fut, a készenléti idő se tunik rossznak, de erről majd inkább napokkal később alkotok véleménytVillanyszerelés, és minden más: https://nemmukodik.hu/
-
PistiSan
addikt
válasz DeathAdder #22340 üzenetére
Ezt a toolt, lehet nem ártott volna linkelni, ha más így jár és használja a kereső funkciót akkor időt spórol, illetve az összefoglalóban is elférne.
-
Tibko8
senior tag
válasz DeathAdder #22344 üzenetére
Nekem is kb ilyen tempóval nyitja meg ha bezárom és rögtön újra megnyitom. (Bár lehet hogy nem ennyire lassan.) De ha bezárom és pl várok kb 2 másodpercet és utána nyitom meg akkor már abban a pillanatban megnyílik. Nincs az a fekete kép.
(Béta 16 Root mentes és béta 10 óta csak OTA frissítés volt nem volt FR. Egyébként jól van. Egyetlen lassulás vagy pontatlanság az ujjlenyomatolvasonál vettem észre. De egyszer ezt megoldota az hogy töröltem az ujjlenyomatomat és újra meg adtam neki.)
Szerintem felesleges ezen pörögni. Mennyire élet szerű helyzet az hogy megnyitod bezárod és abban a pillanatban megint megnyitod? Se mennyire és értelmetlen is.
Egyébként szerintem azon a telón a rendszer nem lőtte ki a futó appok közül semmi más nem lehet.Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
DeathAdder
veterán
válasz promagus00 #22345 üzenetére
Azt megköszönném, majd írd meg légyszíves
Amúgy nagyon gyors meg minden, de érdekes hogy a haver xiaomi redmi note3-jához képest mennyivel lassabban nyitja meg ha nincs a memóriában
Macika66 - az ujjlenyomat nálam nagyon gyors, illetve máshol nem érzem hogy így megállna "gondolkodni", lehet én is felteszem holnap a betát, addig nem is lakom be a rendszert, illetve megvárom promagus00 topiktárs tapasztalatát is
Egyébként neked titkosítás ki van kapcsolva? Esetleg lehet ennek köze hozzá? -
Macika66
őstag
Én már 3T-n vagyok, Beta7-en.
A Beta6-nál PONT ugyanígy csinált nálam is, valamint az ujjlenyomatolvasó is majdnem 1 mp-es reagálással ment.
Most meg ennél a verziónál gyakorlatilag azonnal... -
promagus00
tag
Nálam is pontosan ugyan így nyílik meg, a legújjab beta van fent root nélkül.
Holnap (azaz ma) reggel megy fel a phoenix rom, és megnezem azzal mit produkálVillanyszerelés, és minden más: https://nemmukodik.hu/
-
DeathAdder
veterán
Csináltam egy videót, mást nem is telepítettem még, ez az első app.
Szerintetek normális hogy ennyit kell várni hogy megnyíljon?(először még gyors, de utána bűnlassú) Maga a tény zavar, de igazából mindig a memóriában van, de akkor is. Egy gyengébb telón amin tegnap néztem sokkal gyorsabban nyílik meg..
-
DeathAdder
veterán
Köszi
Szívtam már eleget windows-al, nem gondoltam hogy itt is most ez zavarhatott be
Egyébként a viber most is elég lassan nyílik meg.
Elindítom kisöpröm, elindítom kisöpröm.. és ha egy 5x megcsinálom egymás után akkor van hogy nagyon gyorsan megnyílik de van hogy 1-2 mp -ig fekete képernyő és csak azután nyílik meg.. 4.1.3.Lehet a root és a titkosítás kikapcsolása zavar be? Bár pont annak nem kéne, ha ki van kapcsolva.
-
Macika66
őstag
Jaa, bocs, sejtettem, hogy nem találtam fel a mélyedést a kanálban...
Örülök, hogy visszajött a telód!
-
promagus00
tag
Ennek örülök
"Jó" látni, hogy nem csak engem szivat neha a drága ablak barátunk..Villanyszerelés, és minden más: https://nemmukodik.hu/
-
DeathAdder
veterán
válasz promagus00 #22338 üzenetére
Helyrehozta a tool, köszönöm szépen bakker teljesen úgy viselkedett mintha elszállt volna a nand, legalábbis nem érzékelte sehogyan
Macika66 - tudom hogy egyel kell, de annyiszor beírtam már.. eléggé ideges voltam és utoljára már csak akkor screenshot miatt írtam be a parancsokat.
[ Szerkesztve ]
-
Macika66
őstag
válasz DeathAdder #22337 üzenetére
Mondjuk a recovery-t egy db o-val kell írni...
Bár nem hiszem, hogy ezzel megoldottam volna a problémádat...
-
promagus00
tag
válasz DeathAdder #22337 üzenetére
Xdan van op3hoz tool, megkeresed, letoltod és működni fog minden
Nálam legalábbis ha a cmd megadja magát az a tool mindig segítettVillanyszerelés, és minden más: https://nemmukodik.hu/
-
DeathAdder
veterán
Asszem elszállt a nand vagy fogalmam nincs...
Először TWRP-ben vájpoltam mindent, tehát mindent bepipáztam, még a belső tárhelyet is. (úgy gondoltam nem árt a frissítés)
Aztán akartam feltenni sideload-al a 4.1.3-at, majd parancsra jött can't read "rom.zip"
Aztál feltettem az Oxygen Recovery-t ezzel a leírással, mert azt írja próbáljam meg azzal.
Akkor újraindítottam, a teló kikapcsolt és a bal felső sarokban egy piros led halványan fel fel villant.
Nagy nehezen aztán bekcsoltam és most bejön az oxygen recovery meg ezek.És innen aztán sehova nem tudok menni
fastbootba ha beírom fastboot devices, akkor semmi nem történik.
Ha fastbootba beírom adb devices akkor, csak annyit ír hogy list of device attached, de semmi mástHa recoverybe rámegyek, hogy Install from internal storage, akkor csak rezzen egyet, de semmi nem történik.
Ha recoverybe rámegyek, hogy Install from ADB akkor a romot nem engedi feltenni, de ha csak beírom hogy flashelje a twrp.img-t, akkor valamit elkezd csinálni a parancsablakban, de a telefonon azt írja, Installation failedSzóval most van az hogy nálam teljesen megállt a tudomány. Vagy a teló halt be.
Tudnátok bármit tanácsolni hogy mit próbálhatnék meg?
próbáltam CMD rendszergazdaként is, de ugyanez volt...Basszus, ez most nagyon nem hiányzott
[ Szerkesztve ]
-
zhata
senior tag
válasz DeathAdder #22333 üzenetére
Reggel vissza tudtam fleshetni a rootot adatvesztés nélkűl.
-
patoga
tag
válasz DeathAdder #22333 üzenetére
Valószínűleg egy SuperSU flash nem tünteti el az adatokat. De TWRP-d van, csinálj ott egy data mentést. És használj Magisk-et 😀
-
DeathAdder
veterán
Már olyan régen romoltam hogy nem emlékszem.. elveszett a root a legújabb SuperSu frissítés után. Ha újra flashelem a supersu-t recoveryből, akkor elvesznek az adatok?
Csak mert titaniummal kellene csinálnom biztonsági mentéseket, de root híján megvagyok lőve
[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz PistiSan #22319 üzenetére
(#22320) plejik
(#22322) K82
Köszönöm a válaszokat!Végül ez alapján a videó alapján raktam fel a rendszert. [link]
Érdekesség, hogy a 3.1.0.0-át gyári TWRP-vel már gond nélkül felmegy a LineageOS, nem kellett másikat felraknom.
Felraktam a videó alapján a lineageos-t, majd a gappsot, és kész!
Maradt a titkosított fájlrendszer is, f2fs-el. -
racerx
őstag
válasz syler123 #22328 üzenetére
Miért, mi az amit még ehhez a szovtverhez hozzá lehet tenni, ki lehet javítani, ha még eddig nem tették meg?? Kb semmi. MAjd jönnek esetleg az ujabb google bizt. frissítései és oszt annyi. De ez jó is így, másnál se raktak olyan ku.va nagy fícsöröket 1 év után a sw be (ha egyáltalán lesz uj sw). Értelem szerűen az 5 re koncentrálnak majd. Szerintem semmi szemrehányást se tehetünk azOP3 frissítési gyakorlatára.
-
syler123
veterán
Kíváncsi leszek milyen lesz a supportja egy olyan készüléknek, amit nem is árulnak tovább... És a sima 3-ast ne keverjük ide, mert a 3t még csak valahogy húzta magával.
[ Szerkesztve ]
-
ChrYsler
aktív tag
Mai hír: OnePlus 3 and 3T to be Officially Discontinued
Egyelőre a honlapon még vásárolható a 3T, de kérdés hogy meddig?
[ Szerkesztve ]
-
Boli77
tag
válasz DeathAdder #22318 üzenetére
Szia ! Nálam is egy szem pillanás alatt be töltődik a Viber . Semmi Rot . Gyári minden .
-
K82
őstag
TWRP pipa, opengapps pipa, LOS pipa.
Valamit szerintem félreolvashattál a gapps telepítésénél, mert pont abban az esetben okozhat galibát ha rendszerindulás után van felrakva. Amióta csak romot flashelek, a gapps megy fel vele együtt - soha nem is volt gondom vele.
A DASH csak az első custom romok megjelenésekor nem ment, nagyon hamar kiadták a kódját és azóta szinte 100% h tudják.
Képminőségben gyengébb lesz a LOS, nappal nem annyira észrevehető de sötétedéskor jobban kijönnek a hátrányai - legalábbis én azt tapasztaltam. Felrakhatod a portolt OOS kamerát, de szinte 100% h korlátozott funkcionalitással (nincs 1080p/60fps, aHDR) fog működni.
A Sultan-féle LOS jó kamerában, de az OOS app ugyanúgy fog működni mint a "sima" LOS alatt.Nekem fontos a (gyári) kamera, ezért egyelőre hanyagolom a LOS-féle vonalat OP3 esetében.
Két rom van, ami ígéretes; mindkettő AOSP alapú, működik a gyári kamera app, stabilak és az üzemidő nagyon jó: Phoenix-AOSP és VertexOS.
A VertexOS gyakorlatilag egy csupasz AOSP minimális testreszabhatósággal és kiváló teljesítménnyel/üzemidővel, a Phoenix-AOSP kicsit nagyobb szabadságot ad. Jelenlegi VertexOS alatt nem működnek azok a kamera programok amik HAL3-at használnak (pl. a Google Camera sem), a Phoenixben viszont igen - pont ezért használom teljes megelégedéssel.Telepítésnél arra figyelj, h a romok csak a megfelelő fw-verzióra fognak települni, de a leírásukban ezt meg fogod találni.
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
hard74
senior tag
válasz DeathAdder #22318 üzenetére
Nálam max egy fél sec, és nyitja a vibert.OOS 4.1.3.
LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
plejik
addikt
Dash biztos, hogy megy. A gyári kamera Appot is tuti fel tudod rá rakni. Most nekem is gondjaim vannak a rendszerrel , elkzedett lassulni érezhetően. LAssan old fel a kijelző stb.. Nem tudom miért. Múltkor felraktam a LOS-t de nekem minden sz@r play hibát írt ki első indítás után, lehet , tényleg a rendszer indulása után kell csak felrakni a gappst.
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Ismét megszívtam a gyári OOS-el, és kimaradt pár naptár értesítés, szóval megyek LineageOS-re, más eszközön használom, nincs vele bajom.
Azért erre megyek, mert az összes lineageos-t futtató eszközből ez a 4. legnépszerűbb, szóval csak nem lehet olyan rossz ha ilyen sokan használják: stats.lineageos.org
Ezek kellenek hozzá ha jól keresgéltem.
twrp-3.1.1-x_blu_spark_v31-op3_op3t.img Legfrissebb mindig itt van fent.
Gyári twrp továbbra sem jó a telepítéshez?Legfrissebb LineageOS verzió innen: [https://download.lineageos.org/oneplus3]
Illetve a legfrissebb gapps verzió letöltése innen: http://opengapps.org/
ARM64/7.1/Pico (nekem ez a legjobb, fel rakom ami kell pluszban)Azt olvastam még korábban, hogy LineageOS telepítése után hagyjam elindulni a rendszert, és utána rakjam csak fel a GAPPS-ot, ez még mindig így van?
Hátránya mi is a lineageos-nek a gyárival szemben?
A kamera gyengébb lesz, illetve a DASH nem tudom működik e.[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Üdv. Valaki megnézné aki használ vibert hogy csak nálam nyissa meg ilyen lassan?
Kihúzom az alkalmazásváltóból, rámegyek a viberre és kb 1.5mp -ig fekete képernyő, és aztán nyitja csak meg..Nagyot néztem tegnap amikor a haver xiaomi redmi note 3 - ján azonnal megnyitotta... sokkal gyorsabban ment
Normális ez??
___
Amúgy nekem is elszállt a root
[ Szerkesztve ]
-
zhata
senior tag
Leírom ide is:
VIGYÁZZATOK!
10 perce frissítette a telefon az új Supersut, és azóta a root elveszett!!!! -
silvergod
őstag
válasz ratobi #22310 üzenetére
Ennél biztosan van hibamentesebb...és nem csak az androidról van szó, hanem a fejlesztőcsapatról is...na ők nem azok
Ordító hibákat hagynak benne,vagy jön újabb...szoktam azért a háttérben olvasni miket írnak itt is..némelyik vicc.Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
pècsimunkás
addikt
válasz silvergod #22309 üzenetére
Általában egyet èrtek veled !
Amit elcsesznek - csúszka pl .- azt is eladják innovációnak ...
A WIFI - antennája is a telefonnak , maga a katasztrófa ! 4-5 m , kèt fal ès vège ... Vált át mobilnetre . Ott meg csak a szokásos " E " felirat a 3G helyett . Azt mondanom sem kell a tabletemnek vagy más telefonnak , nincs ilyen problèmája .Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
silvergod
őstag
Azt azért tegyük hozzá,hogy jönnek a frissítések,csak ezek inkább foltozások...mert eddig egy hibamentest nem sikerült összehozni...na majd az OP5...ja dehogyis, ugyanez lesz...a csapat marad
Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
oba
addikt
válasz Darko_addict #22305 üzenetére
Ugyanígy voltam én is... még anno symbianos Sony Ericsonokkal kezdtem az okostelefon dolgot (jó öreg P910). Amikor androidra bekapcsolódtam én is custom romolgattam, még a ZTE Blade -en is már, az volt az első androidos mobilom. Aztán S2, Galaxy Ace, Nexus4, G2, G4, Note4...stb.stb.stb., Mindegyiken custom rom volt. Szóval nem ismeretlen számomra a kernel, recovery, rom csere, a nand backup és társai. Az OP3 volt az első olyan telefonom ami még rootolva sem volt nálam. Mindennel meg voltam elégedve, out-of-the-box, egy percig sem éreztem igényt a mókolásra, de még a beta -ra sem. Most egy S7 -et használok (kamera miatt váltottam), és itt sincs rootolva, a gyári bloatware -eket már szerencsére lehet tiltani/törölni rajta.
[ Szerkesztve ]
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
Darko_addict
őstag
A 'kezdetek kezdete' óta szerettem mókolni a telefonokat, már Nokia 6600-ánál is ütyködni kellett, hogy lejátssza az MP3-at, mert alapból nem ment neki. Symbianok után Galaxy S2-vel csatlakoztam az Android közösséghez (majd S3, S4, Note 3) és azóta folyamatos a tweakelés, főzött ROM-ok próbálgatása, vagyis volt kb. 3-4 hónappal ezelőttig, mert varázsütésre teljesen leálltam. Már nem érdekel, hol tart a szoftver, mi jó, mi nem jó, nem próbálgatok új ROM-okat, néha a kernelt frissítem. Pont emiatt sem akarok Samsungot venni, mert tuti az lenne az első dolgom, hogy a bloatware-ek miatt rootolni akarnám, ha meg már ugrott a gari, akkor mehetne rá valami különb ROM, aztán ha az nem jó, akkor egy másik és egy másik... Már belefáradtam, ezért is akartam AOSP-t, az Androidok lehető legtisztább szoftverével rendelkező telefont nézni. Google Pixel sajnos az ára miatt kiesik, de nem bántam volna, ha folytatják a Nexusokat.
OP5-re nagyon rá vagyok izgulva, remélem, hogy ilyen szempontból nem kell csalódjak benne és sokáig tudom stabilan, elégedetten használni out-of-the-box - mert nem akarok kéthetente bétáról-bétára frissíteni.
Apróbb hibákkal együtt tudok élni, az a rengeteg ROM, ami volt már fent telefonon, mind-mind hagyott kivetni valót maga után: FC-ket, nem működő funkciókat, battery draint, ram leaket stb.Szóval ilyen szempontból milyennek tartjátok a 3/3T-t?
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
stigma
addikt
válasz PistiSan #22296 üzenetére
RE, hát akkor hétvégén kipróbálom majd, és ha pozitív, akkor megírom nektek mindenképp.
Több helyen is ajánlják a ROM-ot ezért gondoltam, hogy kipróbálom és ahogy nézem egy nagyon jól kipucolt rendszer/ROM.
-
emeron
tag
Macika66-nak már írtam, hogy nem működik szépen. Vannak bajok, amik zavaróak a hétköznapi használatban. Ezeket jó lenne javítani és ahhoz pedig ugye frissítés kell. Egyébként meg nem vagyok verziószám fétisiszta... Tehát nálam az up-to-date téma nem unaloműzésre szolgál. iPhone-t és iOS-t nyugodtan vegyük ki az egyenletből. Attól, hogy az a rendszer mit tud és mit nem tud nem lesz se jobb se rosszabb nekünk OP tulajoknak.
-
oba
addikt
Szerintem meg használni kell a telefont! Anélkül is tökéletesen működik, hogy mekkora szám van odaírva a szoftverinfo résznél. Nem kell percenként nézni... nem kell mindig azon rágódni, hogy jajj már kijött az android 13.0 de nekem még csak a 12.1.1 van... Szerintem ez a nagyon up-to-date akarok lenni szoftverügyileg rettenetesen túl van értékelve és sokan baromira unatkoznak, hogy ezen kattognak. Nyilván ha már nagyon le van maradva az adott készülék a főverzióval, akkor lehet aggódni egy picit... de csak minimálisan. Ez nem iOS, hogy a legnépszerűbb alkalmazások (pl. Facebook, viber...stb.) egy 1,5-2 éves verziójú iOS -en már nem települnek fel. Én inkább választom azt, hogy pl az OP3 megáll majd az android O -nál, és nem lesz android P, minthogy az iPhone 5 és 5s már közel használhatatlan, de azért fut rajta az aktuális csoda rendszer. Azt nem értem, hogy pl iPhone -on elindítva egy settings app vagy akár egy névjegyzék görgetés miért akadozik egy új rendszeren, amikor a kezdet kezdetén smooth volt mint a babapopsi. Vagyis de, értem.
TL : DR: Használd a telefonod. Szépen működik.
[ Szerkesztve ]
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
emeron
tag
válasz Macika66 #22300 üzenetére
Nem véletlenül nem említettem azt az árkategóriát. Ha már a 140 ezres terméknél is kiakaszt a rövid támogatottság, akkor a 200k felettieknél egyenesen szégyenletesnek tartom. Nem kevés pénzről beszélünk egyik esetben sem... Félre ne értsd, szeretem az OP3 telefonom csak már most kezd látszani, hogy egyre lassulnak a stabil OS frissítések. Szerintem még az O-t megkapjuk és ez is OP1/OP2 sorsára jut.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hogy egy kicsit rendezzük sorainkat és hogy átláthatóbb legyen a topik, ezért az elkövetkezőkben a rendelési és szállítási tapasztalatokról szóló hozzászolásokat a fent láthatól OFF topikba írjátok. Továbbá oda kerüljön minden, ami nem kapcsolódik a telefonhoz,tartozékaihoz, azok együttes működéséhez, ezek rendeléséhez, beszerzési helyeihez. Ahogy már korábban kértük, a számlával kapcsolatos kérdések, válaszok továbbra is nemkívánatosak. Az összefoglalóban a lényeg ott van ezzel a témával kapcsolatban. Ami pedig abszolút nem tartozik ide, azt valahol máshol, másik kompetens topikban adjuk közre! Ez utóbbiakat törölni fogjuk!!Köszönjük szépen a szíves együttműködéseteket! :R
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Path of Exile 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Villanyszerelés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Milyen széket vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok