- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android szakmai topik
- iOS alkalmazások
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
OnePlus 3 - A harmadik Plus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macika66
őstag
válasz emeron #22295 üzenetére
Veszel egy 140k+ értékű telefont és 2 év múlva pápá.
Tudok mondani pár bőven 200k+ telefont, ami 2 év alatt nem kap összesen annyi frissítést, mint amennyit a 3T eddig kapott december óta!!!
Csapkodhatjuk a popsit a földhöz, hogy ennyire kényeztetnek bennünket...[ Szerkesztve ]
-
pampika
őstag
válasz emeron #22298 üzenetére
amíg előre megy a fejlesztés és nem "egy lépést előre, kettőt hátra" (amit a xiaominál tapasztaltam utóbb), addig részemről elfogadható "költség", hogy a gyorsabb release-ért cserébe kísérleti nyuszi vagyok valamilyen szinten.
és ha azt nézzük, nagyobb gyártóknál még ennyire sem törődnek a felhasználókkal. szóval összességében szerintem nem rossz ez az irány, csak még mindig lehetne mit csiszolni rajta.
-
pampika
őstag
+1
+nofi
én próbáltam használni i5s-t, hogy megismerjem a rendszert:
+ ujjlenyomatolvasó (addigi telefonomban nem volt), itt fogott meg, h mekkora királyság
+ kicsi méret, bár használat közben néha túl kicsi- guglis cuccokkal nem mindig akkora a barátsága
- értesítési sávra kiraksz pár dolgot és már "kilométereket" kell rajta görgetni, ha van pár értesítés és szeretnéd átlátni
- friss rendszer ide-oda, nekem lassúnak tűnt és ez idővel csak romalni fog
- gmail/inbox borzasztó...jön egy értesítés gmailből -> megnyitom -> akkor indul el (!) az app(rendesen 0-ról betölt logóval, mindennel) -> betölti a leveleket -> és az adott levél is végre megjelenik. és néha nagyon-nagyon sok másodperc is volt
- készenlétben brutál jó akksi, reggel levéve töltőről volt, h délben még 98-100%-ot mutat, miközben 4g/wifin van és szinkronizál, de ha használod, merül mint a titanic. pár hír olvasás és rendesen a szemed előtt pörög folymatosan az akksi%
-/+ nem rossz az ios, de egyrészt sok dologban korlátozott, másrészt semmivel sem forradalmibb, mint a droid. néhol más a logikája, de gyorsan szokható. csak épp semmi olyan extra nincs benne, amiért annyira isteníteni kéneszóval ezeket összeadva inkább eladtam, mielőtt falhoz vágtam volna néha
OP mellett legyen szólva, tényleg (néha döccenőkkel), de folyamatosan jönnek a frissítések és a tényleges, érdemi fejlesztések. néha ez-az félre megy, vagy nem javítják, hiába írják (doze, lagok, ilyesmik), meg a biztonsági frissítéseket se értem, miért nem lehet mindig naprakészre húzni, de az biztos, hogy fényévekkel értelmesebben csinálják, mint a xiaomi. sokáig nagyon szerettem őket, de aztán elindultak a rossz irányba. egyre jobban bezárkóznak, a béta progi meg hiába heti frissítés, kiadnak 1-2 semmitmondó újdonságot, meg elrontanak 2-3 érdemben használt dolgot. aztán lehet sakkozni, hogy most épp mi megy, mi nem
-
PistiSan
addikt
válasz stigma #22288 üzenetére
Egyiket sem használom, viszont nekem a 7-es android óta a naptár rendszeresen nem jelez, erősen gondolkodok egy ideje, hogy mire kellene váltani a gyári rendszerről, mert kezd elfogyni a türelmem.
Természetesen a doze mód kikapcsolva a speciális beállításokban, illetve a naptár alkalmazás hozzá van adva a "ne optimalizálja" listához is. Pár napig jó, aztán meg nem. -
emeron
tag
De az béta. Bár fel tudnám rakni a telefonra, de nem akarok ilyennel vergődni. És nyilván rajtam kívül sokan vannak így, plusz van egy rakás olyan júzer aki nem ért hozzá. A helyezésben egyébként abszolút igazad van, más OEM gyártó még ennyire sem frissíti a telefonjait. Csak hát bosszantó. Veszel egy 140k+ értékű telefont és 2 év múlva pápá.
Ismeretségi körben van 2db i5S is, naprakész szoftverrel, egyáltalán nem lassúak (még). Egyébként kíváncsi vagyok, hogy a Nokia új "pure Android" szériája mennyire lesz frissítve. Ha igazak az ígéretek (majd kiderül), akkor az OP le lesz taszítva arról a bizonyos frissítési trónról.
@Macika66: van benne bőven sajnos. Utóbbi időben újra rendszeresen szaggat a telefon (legutolsó elötti frissítés megoldotta azóta újra szar). Bluetooth kihangosítás + Waze használat közben bejövő hívásnál más hívóazonosító jelenik meg miután felveszem a hívást. Utolsó frissítés óta töltés közben nagyon melegszik a telefon. 2 hónapja(!) volt utoljára friss Android biztonsági frissítés.
[ Szerkesztve ]
-
nofi
addikt
válasz emeron #22289 üzenetére
Azt nem mondanám, hogy tétlenkednek, mert ha stabil nem is, de béták rendesen jönnek. Ha csak a stabil verziót nézzük, szerintem Pixel után az OP3 még mindig dobogós frissítésekben.
oba
Céges telefonként több kollégám is még i5-öt (2012-es telefon!) használ iOS10-el és teljesen korrekt a teljesítményük. i4S és korábbiakat szépen kinyírta (használhatóságban) anno az iOS7 új UI-ja, de azóta szerintem abszolút korrektek a frissítéseik.Xbox GT: nozsolt
-
emeron
tag
Nem szeretnék iPhone-t (főleg, ha tényleg úgy fog kinézni a 8 ahogy...), de az legalább 5 évig kap frissítést. Persze 3 év után az is durván belassul hála a frissítéseknek. Pixelt pedig ugyebár a Google idehaza Play-ből nem árul (nem is értem miért). De hát úgy látszik ez a trend, el kell fogadnia a fogyasztónak hogy 1-2 év után szoftver frissítést nem kap és max 3-4 év múlva "kuka" a telefon.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Tesztelt már valaki ExperienceOS-t? Most nétem kijött a R6.0-s verzió mely 4.1.4, ami tudtommal csak Indiában jött ki mint gyári verzsön.
Merjem feltenni, vagy inkább a ExperienceOS_R5.0 régit tegyem fel?
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
axlfsi
veterán
válasz zsoltiz #22275 üzenetére
Hali!
Már többször volt itt téma, anno, egy évvel ezelőtt is, meg folyamatosan. Én vettem belőle szintén (a teljesen zártat), de igazából soha nem használom, mivel fóliáztam körbe (piros-fekete), de erről is tettem fel korábban képeket
Na, az baba volt akkor is és még most is hibátlan (nem gondoltam volna, hogy ennyire sokáig rajta marad...)˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
emeron
tag
Nem tudni mikor jön új OOS frissítés? Kezd kissé meginogni a bizodalmam a hangosan belengetett ígéretekben, miszerint rendszeresen lesznek frissítések. Az Android biztonsági javítás is március 1-es, és ugyebár mindjárt június van.
Remélem nem az van, hogy a jelenleg bétát használók lényegében az OP5-nek béta tesztelik a szoftvert, aztán az OP3/3T meg ugyanúgy el lesz felejtve, mint az 1 és 2...
-
Macika66
őstag
válasz dominating #22279 üzenetére
Nincs. Erre való a fólia vagy a védőüveg.
Aki egyiket sem használja (mert megteheti), az vállalja a következményeket...
-
dominating
tag
az üvegre van garancia? következő történt: esős időben pokemonoztam, pár esőcsepp volt a telón, nem annyira volt durva az eső mint tegnap előtt pesten . észrevettem másnap, hogy tiszta kart a kijelző ott ahol megpörgetem a labdát mielőtt eldobom. A körmömmel szoktam megpörgetni, hogy normálisan csússzon.
5800x3d + 6900xt
-
-
racerx
őstag
Kíváncsi leszek az Oneplus5 megjelenésekor hány 3 mas lesz eladó ? . Valszeg az enyém is
-
zsoltiz
aktív tag
Nagyon-nagyon régóta én is csak nillkin frosted shield tokokat használtam, op3-ra is ezt vettem, abszolút kedvenc volt. De nemrég találtam egy -szerintem- még jobbat. pelosi sansdstone.
Érezhetően vékonyabb az anyaga, mint a nillkinnek, még kevesebb vastagságot ad hozzá a telefonhoz, a tapintása nagyon jó, mint a finom csiszoló papír, nem csúszik. 2 verzió létezik belőle, az egyik alul és felül nyitott (nekem ez van most), a másik alul és felül is takar.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
A wifi sebesség routerfüggő is, nézzük már hozzá, kinek ilyen routere van.
Mérés közben nézem a routerben, 150/150 mbit-tel van kapcsolódva a telefon, és ebből 100 mbit sebesség mérhető, tp- link wdr 3600 openwrt-vel.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
3-ast eladtam, vettem 3T-t, ha nagyon rá akarom mondani, egy paraszthajszálnyit érezni, hogy gyorsabb, talán a wifije jobb, mert 5GHz-en simán átmegy 100mbit is, meg az akksi többet bír, de talán csak annyi poén volt a dologban, hogy +35K-ért (mert rokonnak adtam jóval olcsóbban a 3-ast) lett egy + fél év garis új telóm. Egyébként sok értelme nem volt a dolognak.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Macika66
őstag
Az összes gyári tok azonos biztonsági szempontból. a dörzsölős sandstone a legolcsóbb (az egyetlen, a többi mind egy árban van), tehát nyugodtan választhatod bármelyiket, ami kinézetre tetszik.
De mint már írtuk, sajnos nem véd rendesen, egyik olyan sem (a Nillkin sem!), ami nyitott alul-felül.
-
Land
veterán
Nillkines vagyok, sok telefonom használtam a fekete színűt, de ezek a gyári tokok elég jónak tűnnek. Hasonlóak és szép némelyik mintázata.Csak nem tudom, hogy fényes műanyag vagy jobban tapadós.
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
-
oba
addikt
Ha nincs rá keret akkor egyértelmű a válasz. A sima 3 is teljesen jó. A mit érez dologhoz annyit, hogy szerintem az üzemidő valamivel jobb a 3Tben, ezen kívül más lényeges vagy mindennapi használat során észrevehető különbség nincs.
[ Szerkesztve ]
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
Land
veterán
Köszönöm, ez jól hangzik.
Még egy fontos kérdés.
3 vs 3T.Tudtom mi a különbség, de aki használta mindkettőt, ebből mit érez?
A számok tükrében: Jelenleg 90-100k Ft használt, szép állapotban egy 3-as. Egy 3T nagyon ritka használtan, de ha van minimum egy 20-sal drágább. Újra jelenleg nem telik nekem. Megéri a 3T a többletköltséget vagy vadásszak sima 3-ast 100k Ft alatt?Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
pampika
őstag
válasz Macika66 #22256 üzenetére
http://www.tozsdeforum.hu/szemelyes-penzugyek/napi-penzugyek/a-telenor-es-a-budapest-bank-konnyebbe-tette-a-mobilos-fizetest
Most vezették be. Csak számomra tok logikátlan, hogy miért ebbe az irányba mennek. Pluszban tuti nem fogok fizetni érte, mint ahogy másik számlára sem fogok utalgatni előre pénzt.
-
-
pampika
őstag
PayPal és android pay összeborulás
vagyis ha minden igaz, android pay progiban lehet már fizetni paypal számlával is (amihez hozzá lehet kötni a saját kártyát).
szóval ilyen láncolatot feltételezve mi is tudnánk használni android payt itthon? esetleg valakinek tapasztalat? (nekem nyitott bl miatt nem indul az android pay ) -
K82
őstag
Sebességben mindenképpen előrelépés lenne, a Kirin 950 a SD820/821-hez képest jóval "gyengébb", ha csak a benchmarkok pontszámait nézzük; ha a telefont kezeled, nem biztos h fel fog tűnni a különbség. Hiába ugyanis a gyors proci, ha nincs mi kihasználja az erejét.
Jelen pillanatban 79 órája van bekapcsolva a telefon, abból a CPU little cluster uptime 79 óra (49,5 óra deep sleep), a big cluster 49,5 óra deep sleep ( ) - 6 másodpercre volt aktív... Elég sokat fut az Ingress pedig igazi erőforrászabáló program, a nagy magokat mégsem kapcsolja be.
Zenében, kamerában nem fogsz csalódni, a legjobbak között van.
A sima 3 üzemideje a 3000mAh-s akku ellenére meglepően jó, leszoktam arról h magammal cipeljem a power bankot mert a napot általában ki szokta bírni a sok Ingress ellenére is. Meg amúgy is ott van a DASH gyorstöltés...
A kijelzőn nem látni szőrösödést, elég nagy a felbontás ahhoz h ne vedd észre.Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
Land
veterán
Üdv!
Gondolkodom a Huawei Mate 8-am lecserélésén. Mindenképpen B20-as telefont szeretnék és a jelenlegi mezőnyből a Snapi 821 tűnik jó választásnak. Az sem lenne hátrány ha beleférnék a 100k Ft-ba akár használtan is, és lenne rá garancia. ROMolhatóság nem feltétel, de a régebbi Nexusaimból kiindulva előny lenne.
Ennyi pénzért csak kínai jöhet szóba. És itt jött a képbe a sima T nélküli OnePlus 3.
Kamera, zenefronton (fülessel), stabilitásban, sebességben előrelépés, illetve egált hozna a Mate 8-cal? Az sejthető, hogy üzemidőben közelében sem lesz, de talán 1 napot ezzel is ki fogok húzni.
A kijelző érdekelne még. Full HD-s pentiles Amoled éles képet ad vagy "szőrős"-ek a pixelek mint anno a régebbi, kisebb felbontású pentiles amoledeknél?
(Másik nagyágyú ennyiért egy 6 gb ramos, ugyancsak Snapi 821-es, de 4100-as aksis Leeco Le Pro 3 lenne, melyen pl nincs jack csatlakozó, amely nem tudom mennyire jó ötlet az átalakítós jackes fülesek működésére bírásának ellenére. Esetleg ha erről is van tapasztalat, azt is megköszönném.)
Köszi!Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
dfcwolf
tag
Sziasztok! Biztosan hülye kérdés, de az XDA-n fellelhető témákat lehet telepíteni gyári rendszerre?
Siemens SL55 | Siemens SX1 | LG Viewty | LG Arena | LG O2X | HTC ONE XL | HTC HOX | Galaxy Note II | Galaxy Note III | Honor 4X | Nexus 6 | ONEPlus 3 | ONEPlus 3T | ONEPlus 5
-
Hujikolp
őstag
Látom, sikerult kinyírnom a topikit!
https://forum.xda-developers.com/oneplus-3/how-to/oxygen-os-4-1-4-rolling-india-t3609624
-
Macika66
őstag
válasz csabili74 #22239 üzenetére
Azért féláron nincs ám minden, egy Wolfson vagy egy ESS DAC rohadtdrága...
Akinek hiányzik az audiophil hangzás az vegyen egy FIIO-t 50-160-ezerért, az elkíséri sok évig kiváló minőséggel! Teljesen fölösleges minden telefonban kifizetni a méregdrága DAC-ot.
Szerintem.
Én is így tettem.
Egyebekben viszont – mint írod – hozzáértéssel beállítva igen jó hangképet ad ki az OP3 is, sokszor nem is viszem magammal a FIIO-t.
[ Szerkesztve ]
-
csabili74
aktív tag
Ebben a cuccban dedikált hangcip van? Ugyanis, volt időm egy kicsit zenélni, Piston3 al, flac, főleg rock, metal, az Iphone 6-ot gerincre vágta. Nagyon szépen szól. Már csak egy jó reklámnetes zenelejátszó kellene.
"Úgy kell nekem, minek jöttem a világra!" Rejtő Jenö
-
nofi
addikt
válasz pècsimunkás #22237 üzenetére
Igen most úgy van, csak gondoltam hátha nem jöttem rá valamire, vagy van olyan dialer app ami ezt tudja
Xbox GT: nozsolt
-
nofi
addikt
Dual SIM-es használat esetén azt meg tudom adni az egyes kontaktoknál, hogy kit melyik SIM-el hívjak automatikusan? Egyelőre csak olyan opciót látok, hogy az összes hívást melyikkel indíthatom
Xbox GT: nozsolt
-
Kocsó
aktív tag
Sziasztok Mesterek!
Ki tud nekem választ adni arra, hogy mióta unlock-oltam és root-oltam a telefont, miért ilyen a töltési görbém?
(semmi mást nem tettem vele, csak az AdAway miatt kellett... gyári Android 7.1.1 és OOS 4.1.3 van rajta)
Korábban (amíg érintetlen volt a rendszer) nem tapasztaltam ilyet a GSamBattery-ben.
Jah, és hozzátenném, hogy semmit nem csinálok a telefonnal, leteszem az asztalra és feldugom töltőre.
Tehát nem nyomkodom, nem játszom rajta, kikapcsolt képernyővel pihen az asztalon.
Egy ideje már foglalkoztat a téma de eddig nem jöttem rá...[ Szerkesztve ]
__▂▂▃▃▅▅▇▇ OnePlus 3, 3T, 5, 5T, 6, 6T McLaren, 7T Pro McLaren, 8T, 9 Pro, 12 + OnePlus Watch 2 ▇▇▅▅▃▃▂▂__ ''Szabad országban szabad ember szabad akaratából azt mond és azt tesz, amit szabad''
-
Macika66
őstag
válasz ratobi #22223 üzenetére
Közben megtaláltam a hibát, a Substratum programban (ami képes igazi feketévé tenni a rendszer-alkalmazásokat és még sok más egyéb alkalmazást is) akadt össze két fedvény.
Az érdekes az volt, hogy egyszerre, egy időben jelentkezett a nagyfiamnál (OP3) és nálam (OP3T), ahogyan feltettük az új Bétát...
-
promagus00
tag
Nekem ezt akkor csinalja amikor legeloszor elinditok egy uj romot, es nem friss a play szolgaltatasok, menj be a beállításokba, alkalmazasok, ott google play szolgáltatások, töröld le az összes frissitest ami alapbol van rajta, majd keresd meg az aruhazba s frissitsd le.
Nálam ez megoldja a probléma általában.Villanyszerelés, és minden más: https://nemmukodik.hu/
-
Macika66
őstag
Aki frissített az új Bétára, annál megy a Whatsapp?
-
Bajni35
újonc
Sziasztok.Most állítottam vissza gyári bállításra a telót mer az új frissítés óta elég sok hibát csinált.lelassult a telefon teljesen bármilyen alkalmazást akartam elindítani.kikapcsolni csak nehezen lehetett.7.1.1 es android van és 4.1.3as OS.frissítés után fokozott aksi merülést nem tapasztaltam csak most mióta gyári recoveryt csináltam.tudtok abban segíteni h ha wifi közelben vagyok akkor a messenger folyamatosan aktív de ha adathasználaton vagyok akkor állandóan szétkapcsol.
-
Haneto
tag
-
ToniSlow
senior tag
A launcher problémát sajnos csak fr oldotta meg, de megint sikerült elrontaniuk a night mode-ot.
Úgy van beállítva hogy napnyugtától napkeltéig automatikusan kapcsol ki/be. Mikor kikapcsol a beállításokban sRGB látszik a kalibrációnál, de alapértelmezett színek vannak. Ha átállítom alapértelmezettre, majd vissza sRGB-re akkor megint jó a következő reggelig.
Érdekes módon ha manuálisan kapcsolom be/ki a night mode-ot, akkor jól működik. -
PartyShan
aktív tag
Persze hogy érzékel, nem is az a baj. Hanem az hogy érkezik /kezdeményezek egy hívást a fülemhez emelem a telefont. A szemem sarkából látom hogy lezárja a kijelzőt ezután 1 percen belül rezeg egyet a telefon és amikor elmelem a fülemtől és ránézek látom hogy az értesítési sáv le van gördítve. Ha ezután újra a fülemhez rakom akkor utána már ritkábban fordul elő újra ez a hiba. Tesztelve a közelségérzékelőt valamilyen alkalmazással vagy a rejtett menüből, tökéletesen működik.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz FingR86 #22210 üzenetére
Channel bonding helyett szerezz be egy 5GHz-es routert, amúgyis jobb, mint a sima 2.4, nálam 135- 150mbit-en kapcsolódik a telefon, és speedtesten is nyomja a 90-95 mbit körüli sebességet..
-
FingR86
őstag
egy kis segítséget szeretnék kérni.
én még mindig gyári 3.2.8-on vagyok.
eddig még se root se semmi nem volt rajta.
de zavar ez a Wifi lassúság. korábban olvastam ezt a channel bonding opciót és csakis emiatt gondoltam hogy eszkozolok egy root-ot. gondolom a magisk-et kellene feltennem ha továbbra is szeretném használni az OTP SMARTBANK progit. vki leírná nekem pontokba szedve mit hogyan kell? ujjlenyomat-ot ki kell kapcsolni? bármilyen tanácsot szívesen fogadok. -
bAtt001
addikt
válasz Willhunting #22205 üzenetére
Előbb használnék egy 3310est ehelyett minthogy flip tokot tegyek a telefonra
-
szpali
addikt
Tud valaki "in stock" forrást gyári fekete curved tempered glasshoz?
Az enyém ma megmihálylottiPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
ratobi
senior tag
Sziasztok,
a beta romokhoz nyitott bootloader kell? Vagy felmegy zártra is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hogy egy kicsit rendezzük sorainkat és hogy átláthatóbb legyen a topik, ezért az elkövetkezőkben a rendelési és szállítási tapasztalatokról szóló hozzászolásokat a fent láthatól OFF topikba írjátok. Továbbá oda kerüljön minden, ami nem kapcsolódik a telefonhoz,tartozékaihoz, azok együttes működéséhez, ezek rendeléséhez, beszerzési helyeihez. Ahogy már korábban kértük, a számlával kapcsolatos kérdések, válaszok továbbra is nemkívánatosak. Az összefoglalóban a lényeg ott van ezzel a témával kapcsolatban. Ami pedig abszolút nem tartozik ide, azt valahol máshol, másik kompetens topikban adjuk közre! Ez utóbbiakat törölni fogjuk!!Köszönjük szépen a szíves együttműködéseteket! :R
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest