- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
footy
addikt
Igy csinalom:
root@NAS:/ffp/tm/.transmission-daemon# vi settings.jsonA service is fut pedig:
root@NAS:/ffp/tm/.transmission-daemon# netstat -l
Active Internet connections (only servers)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State
tcp 0 0 0.0.0.0:shell 0.0.0.0:* LISTEN
tcp 0 0 0.0.0.0:9091 0.0.0.0:* LISTENUgyanaz a hiba jon a TM GUI-val mint a bongeszoben 9091-es porton.
-
footy
addikt
ez most az aktuális konfig:
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "XXXXXXXXXXX",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "torrent",
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": false,Ugyanazt a hibaüzenetet kapom, pedig a konfig módosítása előtt leállítottam a tm-et.
-
szjoci
őstag
Ismét 20-25 perc után ezzel állt le a telepítés: kép
A jogokat megnéztem, előző hsz-ben.
Ha azt mondod hogy hosszú ez az idő, akkor gondolom az lenne a legjobb ha nulláról kezdeném akár az ffp feltelepítésével az egész folyamatot. Elég ha webes felületről törlöm az ffp programcsomagot és telepítem utána, vagy hogy rakjam újra?szerk.: most nézem hogy nincs is a programcsomagok között... Így hogy gyilkoljam le a hdd-ről?
-
szjoci
őstag
Van, oda lett letöltve a plex telepítő. De csak hozzáfér, mert a telepítés látszólag el is indul (Installing Plex, Install... van a boxban, ami alá kerül mindig a hiba 20-30 perc múlva). Jogokat hogy tudom megnézni? Most átmásoltam az /i-data/c2c4ec03/downloads-ba, onnan próbálom telepíteni.
Ötleted arra van esetleg hogy miért kínlódik ennyit a telepítéssel?Kiléptem a telepítésből megnézni, ezt írja :
root@nsa310:/i-data/c2c4ec03/download# ls -l /ffp
lrwxrwxrwx 1 admin everyone 30 Oct 18 13:34 /ffp -> /usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp -
szjoci
őstag
Hely az van még 72GB körül.
Próbaképpen leállítottam a transmissiont és a minidlnat is, majd ahogy írtad letöltöttem a telepítőfájlt, kiválasztottam, elindult a telepítés 21 perce, és még mindig nem fejezte be...szerk.: most lett vége, így sem sikerült
-
FefeeX
veterán
Fontos, hogy mindent elérjek a munkahelyi gépemről is, ahol nincs rendszergazdai jogosultságom, így nem sok dolgot tudok állítani. Plusz emiatt felesleges VPN-t is nyitni, a duckdns óta nincs betörési kísérlet, pedig a 80-as port nyitva van a NAS eléréséhez, és logol meg emailezik, ha gond van.
-
FefeeX
veterán
Persze ha portfordítással (akár portforwardnál) a webadmint kiteszed random 20.000 és 22.000 közötti portra, majd azt továbbítod a NAS-ra, és úgy lépsz be rá, máris szinte nulla a kockázatod. Kicsit ugyan tényleg bonyolultabb, de azért nem az erdő.
A duckdns.org is ingyenes, és engem a no-ip cím regisztrálása után folyamatosan támadtak FTP-n a 21es porton, szereztem új IP-t, és a duckdns-nél ilyen nem volt. (azóta már a port sem az, de ez most ettől független.)
Más: CIFS WAN-on keresztül tud kommunikálni? Tehát nem kell FTP-zni, hanem lehet valahogy "helyi megosztással" is bűvölni, hálózati meghajtót csatlakoztatni?
-
Kris87
aktív tag
Nem, pingelni sem tudom.
De minden más működik, ráadásul elég jól, pl. az összes kamerát elérem a távoli helyen, az nvr webes felülete és megosztásai is szinte olyan gyors elérésű, mintha ott lennék.
Mr Dini:
A vpn client adapternél ha nézem, ott a gw az 192.168.2.1 lett, ezen a címen pedig az a távoli rúter válaszol, aminek eredetileg is ez az ip van beállítva.
szerk: A nas helyi hálózatból a 8080-as ip-n is elérhető, próbáltam a 192.168.2.1:8080-at is, hátha, de nem.
Host névvel sem megy. -
Petike168
aktív tag
-
Syl
nagyúr
-
Syl
nagyúr
Bár nem nekem szól a válaszod, de érint. Anno nekem sem ment a telnet letiltása. (már nem emlékszem hogy raktam fel az ffp-t
)
> A helyes parancs: /ffp/start/telnetd.sh stop
root@nsa310:~# /ffp/start/telnetd.sh stop
-sh: /ffp/start/telnetd.sh: No such file or directory> Előtte kiadtad a chmod a-x /ffp/start/telnetd.sh parancsot?
Nincs telnet.sh a kijelölt helyen.
-
hodostamas
addikt
Még mindig nem tudom mit kell lementeni csak az FFP és hozzá tartozó cuccokhoz, és mást nem akarok lementeni. két particó van a vinyó, egyik 500MB, swap van rajta meg még vmi, másik meg amin az admin, public megosztások. Mást azon nem látok. az FFP mégis fentvan valahol. Max 8 GB-s pendriveom van, arra nem tudok 60GB-t lementeni ha totál mentést akarok...
-
Bocsánat, valóban túlzás, hogy mindenhol visszalépés volt, de:
Processor / Memory szekciót tessék nézni. Nem véletlenül van CNet-es oldal linkelve. Zyxelnél ezek az adatok nagyvonalúan lemaradtak.
Igazából valószínűleg rájöttek, hogy 320 és 325 között nem indokolható az árkülönbség, vagyis 320 üti 325 piacát. Ezért visszavettek a 2. generációs 320 spec-ből egy "kicsit".
-
Mr Dini
addikt
Én még a unixos korszakban dolgoztam IT-sként. Akkor főként a sed parancsot használtuk egy egy kódhoz. Namost felfedeztem, h a sed ugyan van debianra, ubuntura stb (minden rendes linuxra), de máshogy működik, mint egy unixos gépen. Ezen a nason működött egy unixos sed, de egy rpi-n, meg ubuntu serveren nem. Ott máshogyan van. Ez inkább a sed verziójától függ, de számomra ez a unixos korszakot idézi.
De Neked van igazad, mert valóban "unknown linux fw on zyxel..." -ot ír. Csak ugye a linux és a unix hasonló.
-
Mr Dini
addikt
1. Tehát nincs benne.Van amiben több, mint az alap linux, viszont vannak hátrányai is. De a hátrányokat inkább a zyxelnek köszönhetjük, mivel gondolom a felesleget ki kellett kukázni az ffpből.
2.A kernelben igazad lehet, de a parancsok inkább hasonlítanak unixra, mint linuxra. Igaz, h a linux is abból keletkezett, de pl minden linuxban meg van a sudo, azaz a "su csinálja/hajtsa végre" parancs. Itt ez nincs meg. Van amelyik sh scriptnek kellett volna a sudo, de miveo nincs meg benne, át kellett írnom a kódot...
Egyébként ha már szóba került a kernel, nem tudod, h honnan lehet beszerezni(módosításra)?
-
Mr Dini
addikt
Nem pont úgy gondoltam. A gnu linuxban pl olyan parancs, h slacker, vagy pl, h funpkg nincsen, most hirtelen nem jut eszembe, de találtam már olyan parancsot, ami egy teljes értékű linux disztróban működik, de itt nem. A nas inkább Unix, mint linux.
@Somatom
A python inkább magában az alap firmwareben jelenik meg. Mivel talán ez a legegyszerűbb programnyelv, amivel sokmindent meg lehet valósítani. Az FFPnek pl az indítószkriptje python alapú, meg a fordítóban is találhatsz, de a csomagok, mint pl minidlna c-ben vannak írva. Ehhez kell a gcc és az uClibc.
-
s3toraph
senior tag
Ok köszönöm így ár értem!
Most raknám össze, a kezdeti inicializáláskor, ha csak 1 lemez van benne és csak alapvetően használni akarom, mit válasszak? Default, vagy mást? (Később sem tervezek RAID-et.)
(#14415) Petike168:
Értem, köszi!
Megnézem, hogy alapból ott van-e az FFP.
A gigabitnek van értelme, Tonyk válaszolta hogy miért. PC-PC között ki is lehet maxolni akár a 125MB/s sebességet. NAS-nál nekem sem mindegy mire megtöltöm tartalommal az mennyi idő, vagy majd egy backup meddig fog tartani, így gondolkodom a gigabites eszközön, elsősorban router cserén (kábelek gigabitesek). Ha többel nem is de egy 20-30MB/s-el fogok tudni ráírni (lehet még többet is fog bírni), az már elég nagy előrelépés a 12,5-höz képest.
-
Mr Dini
addikt
Az az érdekes, h debian alól bootolva ugyanazon a nason megy gond nélkül. (Usb-n van a debian)
Arra gondoltam, h fogom a firmware csomagját és kibontom egy pendrivera, aztán módosítom, amit szeretnék. Csakhogy mit módosítsak? Sajnos ezt a nast egyáltalán nem látom át ilyen szinten. Számomra ez az ffp is újdonság volt annó. (Talán emlékszel is azokra az égő kérdéseimre...
) Furcsa, h egy githubról leszedett kódot nem bír lefordítani (konkrétan pl freeradius)... Rendes (gnu) linuxok kernelébe már nyúltam bele, csak ehhez a vashoz nem találok sehol guideot, vagy doksit, ami alapján elindulhatok.
Megkérdeztem a nagyágyúkat is külföldi fórumokon, de mind azt válaszolta, h az S szérián nem megy...
Nem szeretném ilyen könnyen feladni, de már sokat szenvedtem vele és még mindig nem megy. Ráadásul az, h a havernál meg megy, még jobban felbosszant!
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Mikor próbálnám insmodolni, ezt kapom:
root@NSA320S:/tmp# insmod ./8192cu.ko
insmod: can't insert './8192cu.ko': unknown symbol in module, or unknown parameter
root@NSA320S:/tmp#Ha pedig berakom kézzel, akkor ezt kapom:
root@NSA320S:/tmp# depmod -a
root@NSA320S:/tmp# modprobe 8192cu
modprobe: can't load module 8192cu (kernel/drivers/net/wireless/8192cu.ko): unknown symbol in module, or unknown parameter
root@NSA320S:/tmp#Kérdeztem barmalej2-t, azt mondta megnézte a kernel konfigját a 320S-nek és azt mondta, h a zyxel letiltotta a wireless modulok támogatását. Ezt szeretném kikerülni.
-
shteer
titán
még mindig nem érted. Syl nem éri el az admin felületet, erre te azt a választ adod, hogy nálad betonstabil.
nálunk is az. minden egyéb (tm, minidlna, stb). viszont az admin felület elérése nem 100%-os, vagy időszakosan vagy restartig nem elérhető. ez nem okoz instabilitást, csak bosszantó tud lenni.
de ha segítesz megoldani a rejtélyt, felderíteni egy valós hiba valós okát, akkor nem csak örülünk, hogy nálad betonstabil hanem örülünk, hogy nálunk 24/7 elérhető az admin is. és akkor örömmel olvasgatom a logodat is
az én megoldásom adhoc. nem az okot szünteti meg, csak tüneti kezelés
érv nem kellett mert eddig sem a feltett kérdésre válaszoltál. nem folytatom innét, ugyanis ez nem a személyednek szól. mindenki ismeri és elismeri itt és a többi zyxel topikban a munkásságod. én mindenképp.
-
Gijon
senior tag
Most teszteltem Philips tv-n ISO-t nem, viszont az m2ts-t simán viszi. Ez szerintem sem a nas hibája.
M_AND_Ms: "egy BD fájlstruktúra áll több száz m2ts fájlból" Kiválasztod a legnagyobbat és az a film, vagy TSMuxer-rel (ingyenes) megoldod. ISO-ra mindenképp dedikált hálózati médialejátszó ajánlott. -
M_AND_Ms
veterán
"Esetleg az m2ts-hez mit szólsz?"
Hát.., tátom a számat!
Na viccet félretéve... egy BD fájlstruktúra áll több száz m2ts fájlból amelyből néhány tartalmazza magát a filmet, a többi meg a menüt, az extrát, a jogi információkat, stb, stb. mindent ami megjelenhet a képernyőn. Megvan, hogy melyik indul el automatikusan, amikor a lemez bekerül a lejátszóba, melyik meg csak bizonyos menük kiválasztásakor és melyek, amik csak akkor, ha mondjuk a lejátszás közben változtatsz egyes opciókon.
Az m2ts csak nyersen tartalmazza a streamet, amit a lejátszó szoftvere a rakás egyéb leíró fájl és a kezelő parancsai alapján vesz elő és játszik le. (BD, DVD)Mondom, elvileg lehet írni olyan dlna ficsőrt, ami nekiáll és felépít egy mappa struktúrát a leíró fájlok alapján ahol elérhető a film továbbá az extrák, stb, de tuti, hogy egy rakás olyan "filmet" is felkínálna, ami nem az - pl a joginformációkat, amikből akár 7-8 nyelven is szerepelhet ugyanaz. És akkor még nem beszéltem arról, amikor a filmben az elején kiválasztott nyelv alapján más-más videostream kerül lejátszásra, ahol mindig a kiválasztott nyelvnek megfelelően vannak a filmben látható feliratok - itt nem a klasszikus feliratra gondolok, hanem pl.: egy jelenetben látható könyvön magyarul, v. angolul, vagy épp horvátul látható annak címe. (Pl Toystory)
Szóval egy DB ill DVD fájlstruktúra nem csak stream fájlokból áll. De még egyszer , én sem zárom ki ennek lehetőségét és ha találkozok ilyen dlna tudással, biztos nagy érdeklődéssel megnézem
-
FefeeX
veterán
Elméletben az elefántot is meg lehet emelni gyufaszálakkal
Hirtelenjében gugliban ezt találtam:
"Presumably need to find some DLNA server software that can support .iso files."Itt is megvan az elmélet, gyakorlatra viszont nincs példa. Illetve egyet találtam, ami elméletileg tudja, de elég borsos az ára, és szerintem NASra nem telepíthető.
A feliratokat a céleszközön tudod váltogatni? Tehát lehozza mondjuk a 10es listát, és átállítod, áthelyezed, nagyítod, kicsinyíted, elcsúsztatod 10 másodpercet meg vissza?
-
M_AND_Ms
veterán
Ez tiszta sor, de nem tudom elképzelni, hogy egy ISO-ból mit kínál streamelésre a DLNA. Pl.: beadok egy teszt lemezből (AVS HD 709) készült ISO-t, amin cca 50 cím van, egy igencsak bonyolult menüvel
De tovább megyek. Mi van a BD-J lemezekkel?
Lehet, hogy nálam okosabbak erre is kitaláltak már megoldást, minden elképzelhető...
-
M_AND_Ms
veterán
De, ugye ISO ill DVD/DD fájlstruktúrával nem nagyon tud mit kezdeni a DLNA szerver, hiszen egy DVD/BD anyag egy összetett dolog (menü, több film, extra, stb.). Viszont én célzottan szerzek be ilyeneket a sima MKV-k, AVI-k helyett, sőt a saját lemezgyűjteményemet is feltettem a NAS-ra.
Én ezért nem is DLNA-n keresztül filmezek, hanem megosztott könyvtár és dedikált médialejátszó, ami viszont kezeli a DVD/BD isokat, könyvtárakat. Továbbá igényesebb zenehallgatásra is médialejátszót használom az ugyancsak megosztott könyvtárból. Viszont az egyéb otthoni zenehallgatás (mobil, BT hangszóró) ill. képnézegetésre nagyon jó a DLNA. Bárhol, bármikor hozzáférek ezen anyagaimhoz. Valamint, majd ha bekötöm a másik szobában lévő tévét a hálózatba, akkor az már használni fogja filmekre is a DLNA-t, persze a fentiekben már leírtak miatt bizonyos anyagaim ott nem lesznek elérhetők
-
Mr Dini
addikt
Valóban. Pedig mikor elkezdtem írni, akkor még működött...
Feltoltam Dropboxra, remélem elérhető. Illetve figyelni kell arra, h a .txt kiterjesztést ne tegye hozzá!
@vanRobert
Szerintem nem egy nagy macera. A leírás nagyja a kicsomagolásról szól, a lényeg a script futtathatóvá tétele és a settings.json módosítása.
-
Sakab
senior tag
ott adom ki...
root@NSA325-v2:/home/shares# dir
plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz
plexmediaserver-0.9.12-arm-15.txz.1de átléptem oda is ahova kézzel töltöttem le:
root@NSA325-v2:/mnt/HD_a2/admin# dir
Dropbox medi.txz polkast
download mediatomb-0.12.01-arm-0.txz zy-pkgs
idle3-tools-0.9.1-arm-0.txz plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz zyfwroot@NSA325-v2:/mnt/HD_a2/admin# funpkg -i plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz
Skipping plexmediaserver-0.9.7-arm-5.txz: Already installed -
Geripapa
aktív tag
-
imis
senior tag
Tomato alatt létrehozta,
Ennyivel több a configja (de a zyxel alatt hibát ír):
# PNG image to use for an icon, optionally followed by a hex background
# color
#icon=myicon.png,7f7f7f# Background color (hex rgb triplet) for PNG images converted to jpeg. Two
# colors indicate that a checkerboard background, in those colors, should
# be used.
#bgcolor=666666,999999# Suport to Movie Thumbnail generation. To use this option, thumbnail generation must be enable at compile time.
enable_thumbnail=yes# The width of the thumbnail image. Large images takes more time to generate. To use this option, thumbnail generation must be enable at compile time.
thumbnail_width=160# Thumbnail Image quality. To use this option, thumbnail generation must be enable at compile time.
thumbnail_quality=8# Should the thumbnail have a film strip? To use this option, thumbnail generation must be enable at compile time.
enable_thumbnail_filmstrip=yes# For owners of LG TVs who suffer from 100% CPU utilization on the server
# If you have a large collection of movies, set this value to define
# how many objects will be sent by the server at once (0-100)
# The downside of using this option is being unable to
# "see" all images and/or pictures at once, the workaround is to use
# the "Browse Folders" mode
# search_limit=0 -
imis
senior tag
Összehasonlítottam a tomato-n lévő configgal, és kiegészítettem a thumbnail engedélyezéssel, de akkor "parsing error file" hibát ír.
Úgy nézegettem, hogy a tomato-ra létezik "Minidlna with Custom Icon, Rescan & Video Thumbnails through New Generation Optware" változat.
Amúgy a minidlna jól működik. -
adika4444
addikt
okés köszönöm a segítséget
.
Bár nem ez a topik tárgya, de itt több szaki van D-LINK DNS320-szal a bajom h villog és nem kapcsol be ha kicsit is meleg van pl. 22 fok a szobában, ha bekapcsol pl. 20 fokban majd becskom az ablakot akkor már 45 fokos CPU meg 40 fokos vinyóval is megy, de egyszerűen be nem kapcsol 23 fok felett, erre van vmi jó ötletetek?
Mindenképpen cserélem majd a Zyxel-re, csak tesómnak jó lenne adattárnak iPodhoz meg a gépéhez... -
adika4444
addikt
nem tudok megbarátkozni a jobbgombos bemásolási módszerrel. De akkor ez van. Telnet-tel tudok teljesértékűen dolgozni? Mert van alternatív telnet progim, és ha az FFP-t teljesértékűen el tudom érni a telnettel akkor nekem az már jó, úgy is csak hálózaton belülről konfigolnám.
-
-
M_AND_Ms
veterán
Teljesen korrekt, szájbarágós leírás. Köszi.
Annyi, hogy nekem nem kellett futtathatóvá tenni a minidlna.sh -t, mert már az volt. De ha valaki még egyszer beállítja, abból baj nem lesz.
A csomaglista frissítésénél meg "KyleK tárolót jelenleg nem kell kijelölni" helyett a "KyleK tárolót jelenleg nem SZABAD kijelölni" legyen az utasítás. Ugyanis, mivel ez a tároló jelenleg nem érhető el, ezért a csomagfrissítés itt hibával meg áll és nem frissíti a sorban visszelévő tárolókat - így nálam pont a minidlna-t tartalmazó tároló maradt ki.
-
imis
senior tag
A http://prohardver.hu/tema/re_nassoljunk_nsa-310_es_az_ffp/hsz_6594-6594.html hozzászólásod alapján megcsináltam betűről-betűre, ennyi különbséggel:
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/testing/minidlna-1.1.4_git20150310-arm-0.txz
funpkg -i minidlna-1.1.4_git20150310-arm-0.txzTomato (asus router): Úgy sikerült elindítanom a tomato alatt a dlna + cifs1 megosztást, hogy tettem az usb-be egy 128mb-os pendrájvot és mountoltam. (gondolom így indítja el a dlna-t)
így a router minidlna-val látom a nas könyvtárat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest