- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
skoos
őstag
Nem tiltottam le, azt sem tudtam, hogy futna ilyen.
Mellesleg nem látom, hogy futna...
ffp 0.7zypkg007, Transmission 2.77zypkg001 ls NFS (Built in) van a telepített alkalmazások közt.
Torrent filet látom, hogyan tudok hozzáadni webböngészőből a TMhez működik is, de a torrent linket, mint URL-t azt nem tudok hozzáadni (ami a torrent file-ra mutat).
-
törölt tag
Tonyk:
Ma bedugtam egy pen -t a 210 -be, hogy majd másolok rá. De Win alatt csak külön csatolós lehetőséget találtam. Az meg egy kicsit lassú, pláne, hogy ezen a PC -n csak 10/100 -as port van. Elhatároztam, hogy felrakom az FFP -t az MC miatt (penre szeretném, a vinyóleállítás miatt). De semeddig sem jutottam, mert belemerültem az FFP rejtelmeibe és órák óta csak olvasgatok. Jól értem azt, hogy ha feltelepítem a 210 -re és a 310 -re az FFP -t, akkor ezek közül is csemegézhetek és felrakhatom az FFP alá? Nem semmi lista és nem ez az egyetlen. A linket itt találtam. -
skoos
őstag
Feltettem pendrive nélkül, tényleg simán ment, köszi!
A telómról továbbra is minden jelszó nélkül hozzáférek a TM-hez, míg a számítógép GUIja kér belépést (persze annak beállítottam). Ez mitől lehet?
Nem gond, ha így marad, csak nem szeretnék az internetnek szabad bejárást.
DDNS-ben úgy állítottam, ahogy javasoltad 9091 és 19091.
Szeretném a NAS FTP-jét is DDNS-es elérni, ehhez mit kell csinálnom?
Nagyon köszönöm, hogy ennyit segítesz!
-
-
Mankó
veterán
Még csak néhány napja van meg a nas, most megy az ismerkedési szakasz. Aztán a jövő héten rendelek bele egy 3 tb-s wd red-et. Akkor majd az új hdd-re nekem kell már felmókuskodnom a transmissiont az összes beállításával egyetemben?
A cikkben leírtak szerint? Valahol azt olvastam, hogy az új firmware már tudja a transmissiont és nem kell parancssorban bűvészkedni. Ez mennyire állja meg a helyét?
-
-
lofagi
addikt
Na kérem szépen, elnézést, hogy csak most reagálok, de most jutottam el odáig, hogy végre be tudjam lőni a torrentezést. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Végre ki tudom kapcsolni a "nagygépet"
Óriási cucc ez a NAS nagyon bejövős. S még1x köszönöm a segítséget Tonyk ill. Madoxx
-
skoos
őstag
Köszi!
A válaszodat megelőzve tettem egy próbát a saját elképzeléseim szerint:
Protocol: Both
Local port: 9091
Public: 9091namost ez tök faja, működik. Telefonomról is elérem, távolról. Simán megy minden. Csak ugye nagyon nem secure. Az SSH dolgot nem tudtam jól beállítani, így csak telnet módban van a transmission. Bár nem tudom van.e köze ehhez. De szeretném, ha távolról azért nem tudna bárki belemacerálni a dolgaimba.
Mit kéne beállítanom?
Hogyhogy a publik port 9091-essel is működik?Ezenkívül szeretném elérni távolról a NAS FTP-jét. Ezt hogy tudom megcsinálni?
-
xmotion
csendes tag
Top parancsot kiadva, két állapotról csináltam képernyőmentést:
alap állapot
terheltElméletileg a pdflush-t a cacheből való adatkiíráshoz használja. Van, hogy 60%-ig is felmegy a cpu terhelés. A letöltési sebesség össze-vissza ugrál, átlagra 1-1,5 MB/s-t ír ki, de a nullától a 2 megáig minden van... teszem hozzá még, hogy dupla ilyen gyors max sebességgel kéne jönnie.
Vélemény?
-
törölt tag
Köszi! Az lenne a tuti, ha a NAS, FFP -stől egy kis memóriakártyáról működne, az adatokat pedig egy E-SATA -n csatolt, külső tárra mentené. A memóriakártya -rész működik, teszteltem egy CF-SATA adapterrel. Ezzel a ventillátor -probléma is letudva. Csak a külső HDD kezelés a gond, mert nem tudná leállítani. Vagy igen?
-
Anonymus23
veterán
Lehet nekem életszerűtlen ez a dolog, mert ha nem otthon vagyok akkor én pl dolgozok
Ha meg nem dolgozok és úgy vagyok el, akkor meg többynire nem filmet akarok nézni.
Ha elmegyek valahova "nyaralni" (vagy telekre) akkor meg valószínüleg nem benn punnyadok és filmet nézek, vagy ha már annyira azt akarok, akkor másolok fel pendrive-ra, vagy vinyóra cuccost, és mivel többnyire nem 40 colos FHD TV-n nézi ilyenkor az ember a filmet, egy x264-es doszt elég (pl laptophoz/tablethez). nem beszélve arról, hoyg a telken nincs net. Ma már azért egy 16/32 GB-os pendrive nem elérhetetlen árban van.Pl nemrég egy hétig voltam Prágában üzleti úton, vittem magammal egy halom filmet, amiből 1,5-t tudtam megnézni
Ja és jó filmnézést
. Nálunk a rendszergazda simán feljelentene a vezérigazgatónál, ha ilyen dolgokat streamelnék otthonról
De lehet te vagy a rendszergazda -
szegabapuci
tag
Köszi. Nekem 310-es van, nem tudom, hogy hivatalosan ott mi lehet a max sebesség.
Egy másik találós kérdés ha még lehet???
Ha mondjuk a notimról akarok leszedni egy torrentet akkor ugye a NAS előtti időkben indította a qtorrentet és szedtem lefelé a helyi lemezre. Hogy lehet a legegyszerűbben megoldani, hogy a torrent indításakor egyből a Transmissiont indítsa úgy, hogy egyből a NAS HDD-re kezdi el tölteni a cuccot? -
Tonyk
veterán
Most nézem, valahogy kétszer sikerült "funpkg -i "-t írnom.
Természetesen csak egy kell belőle, azaz így (na meg van frissebb verzió is (az is javítva)):wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/mc-4.8.1.7-arm-1.txz
funpkg -i [/elérési út/]mc-4.8.1.7-arm-1.txz -
törölt tag
Igazad van, először a "megy" fogalmát kell tisztázni. Az én olvasatomban ez a teljes értékű használatot jelenti. Természetes, hogy valamilyen szintű működésnek kell lennie, különben nem tudna kezdeni semmit egy szűz vinyóval. De akkor kérdezem másképp. Mihez kell neki a két partíció és hogyan helyettesíthető a belső lemez a teljes funkcionalitás megtartásával?
Nézd meg Anonymus alapkérdését! Milyen megoldást javasolnál a belső vinyó kihagyásával? -
törölt tag
Bocsi, ez most off, mert nem NAS -sal kapcsolatos, de talán itt is megáll a kérdés... Milyen paranccsal lehet törölni a létrehozott linkeket? Ha egy Android miniPC -hez mondjuk pen -t csatlakoztatok, akkor először létrehoz egy pár linket, majd mountol. De a kütyüből kifelejtették a "leválasztás" opciót. Addig eljutottam, hogy umount paranccsal leválasztom. De a linkek ott maradnak és ez okoz némi zavart.
-
rolio1
tag
Hello
Köszönöm, így már tiszta, este be is állítgatom. De jó, így megoldódik a másik apróság is, hogy magyarul lehet a filmeknek címet adni. Ez így akkor a filmek mappában "parancsikonokat" készít?
(#5140) krealon köszönöm a linket, belemerülök egy kicsit a témába, legalább az alapok meglegyenek.
-
ubid
senior tag
Köszönöm! Idáig értem, viszont azt nem tudom, hogy a dropbox esetében akkor melyik mappára kell állítani ?
Azt szeretném, hogy a dropboxba letöltött torrenteket felhúzza szépen és elkezdje tölteni. (talán a drop2nas mappába kell pakolni ha jól emlékszem, viszont azt, hogy a settingsbe melyik mappára kell állítani a NASon azt nem tudom.
-
-
Tonyk
veterán
RESET= nyomod a reset gombot (~2 másodperc), amíg nem sípol. Amint sípol elengeded. Ekkor sípol még egyet. = Ez törli az ip és admin password beállításokat alapértékre.
szerk: Akkor offolom
"Nincs korlátozva, és két eszköz használ dinamikus ip-t."
Azaz nincs a dhcp-ben limit, hogy pl. 192.168.1.2-192.168.1.4-ig osszon csak ip-t?
-
kmarci25
veterán
Legalábbis tudomásul kell venni, hogy hamar meghalhat a vinyó, ami ugye adatvesztéssel jár. Az enyémben egy Toshiba 1.0TB SATA-III (DT01ACA100), amit a HDD topikban nem igazán ajánlottak, de egyelőre nincs vele semmi bajom, a 3 év garancia meg jól jött. Fontos adatot úgysem tárolok rajta, csak olyat, amit újra "elő tudok állítani" (természetesen arra gondolok, hogy megvannak a filmek eredeti forráson, amiket lementegetek a NAS-ra
).
-
spiky03
veterán
Hát ez az, hogy én sem tudom.
Rendben, majd átírom akkor majd arra én is az elérési utat az exports file-ban.
Előtte leállítom az NFS-t, majd ha kész a módosítás, utána újra elindítom.A lejátszónál nem találtam semmi olyan ahol elérési útvonalat kell megadni.
Ez a használatija [link]. -
spiky03
veterán
Nah megcsináltam és ezt írja ki a következő parancsra:
/ffp/strat/nfsd.sh startroot@nsa310:~# /ffp/strat/nfsd.sh start
-sh: /ffp/strat/nfsd.sh: No such file or directoryMost ilyenkor mit csináljak?
Ezt írtam az export file-ba:
/i-data/md0/video 192.168.1.0/24(rw,no_root_squash,no_subtree_check) -
spiky03
veterán
Egy okos kérdés ismét.
Ha több mappát szeretnék megosztani akkor azt ugye külön sorba kell írni a /user/local/zy-pkgs/etc/exports file-ba?
pl
/i-data/mdo/video *(rw,no_root_squash,no_subtree_check)
/i-data/md0/music *(rw,no_root_squash,no_subtree_check)Valamint kezdésnél ezt kell csak beírni a terminálba?
chmod a+x /ffp/start/nfsd.shÉs utána kell beirkálni a fent említett file-ba a megosztani kívánt mappák elérést.
Amikor ez megvan, akkor ezt beírni: /ffp/strat/nfsd.sh start
És kész is, elvileg már látni fogja a NFS-en keresztül a NAS-t a Pio BD lejátszó hálózaton.
Ugye jól gondolom?
-
libido
csendes tag
1. köszi
2. köszi
3. pontosan ez a helyzet. Én egyelőre a NASon konfigoltam be a hostanme.no-ip.org-ot
(mint kiderüt, hibásan, ezt majd a routerben fogom akkor megtenni).
Így is bejön a router konfig menüje, és valóban ezt akarnám átírányítani a NAS ip címére.A portforwardingban simán kitalálok egy portot (pl 8085),
ez lesz az external port? Az internal meg 80 és az ip a NAS ipje? Ennyi?Még1x köszi.
-
törölt tag
Ez arra az esetre vonatkozik, ha nincs FFP/MC, csak a gyári NAS. Nálam külön megosztásra tölt le a Pyload. Előbb átnevezgetem a címeket url -képesre és csak aztán kerül a video mappába. A NAS egy közös klubhelységben van. Ha valaki akar rá tölteni pl. közös képeket, akkor csak bedugja a pen -t és a másolás úgy van beállítva, hogy egy "Copy" megosztásba másolja. Így könnyebb a jogosultságok kezelése. Aztán én elrendezgetem a felmásolt állományt. Nálam ezért fontos az áthelyezés. Ha már gép elé ülök, akkor a TC (vagy vmi linuxos kétablakos) ugyanolyan értékű, mint a NAS -on az MC.
-
törölt tag
Én így adtam meg Z meghajtóra:
\\192.168.1.xxx\Volume1
Volume1 alatt ott az összes megosztás.
Hátrány: 20MB -nak látja a tárhelyet
Lehetséges megoldás: TC -ben kikapcsolni a szabad hely figyelését a célmeghajtón
Előny: két megosztás közötti áthelyezés csupán átcímzés, tehát nincs adatmozgatás, azonnal végrehajtódik.
SZERINTEM! -
borrudi
csendes tag
Ez a hálózati mappa dolog nekem se megy. kiválasztom a videó mappát, akkor bedobja a felhasználónév jelszó kérő ablakot. Ezzel csak az a gond, hogy a win7 a felhasználónév elé odabiggyeszti gépnév\felhasználónév
Így meg a NAS elutasít.
Próbáltam létrehozni a NAS-ban felhasználót gépnév\felhasználó néven, de a \ jelet érvénytelen karakternek veszi a NAS. ötletek vannak?
A public mappat simán tudom hálózati meghajtóként rögzíteni, mert oda nem kell jelszó. -
spiky03
veterán
Köszi.
Majd délután kiderül, hogy miben lett más a BD lejátszóm (Pioneer BDP-150) az új FW-vel.
Elvileg már tudja majd a Sambát is, mert eddig csak a DLNA-t tudta.
Akkor a Sambához nem kell állítanom semmit sem, mert a NAS-on vannak megosztva már mappák. Amiket ugye a lejátszó már látott DLNA-n.Az NFS-t azt olvastam, el is raktam magamnak azt a hozzászólásodat amiben leírtad, hogy miket kell beírni a terminálban..
Remélem sikerrel járok majd.
-
bezzegz
csendes tag
IAz átirányítás azért kell mert a melóhelyről is használom,illetve próbáltam a 9001-es portot elérni...
2T winyó van benne és jóval több videó mint kép,spec abban a photo könyvtárban csak 50-100 db
A firmware-t délután 2-kor csináltam és este 9-kor sem volt még semmi....addig azért illett volna végeznie az indexeléssel....
Maga a nas is eltűnt a hálózatról ,nem volt kitallózható a böngészőből,tv-ről...,de a windows mwgosztások és a transmission működött..
A megosztásoknál a A megosztás közzététele a média-kiszolgálón-négyzet ki volt pipálva és kihalványítva ,nem tudtam változtatni rajta,most ki-be kapcsolható....
Szóval nem tudom mi okozta a hibát csak annyit tudok ,hogy a frissítés előtt működött ,utánna nem és nem konfiguráltam semmit....
Ezért tippelem ,hogy a frissítés okozta a problémát....
Az előző frissítés 4.51-re nem okozott semmi különösebb problémát, ezért is mertem beválalni az új frissítés...
Most egyenlőre maradok a réginélKöszönöm a segítségeket!
-
-
Joshi
titán
Igen látszódnak és a teszt alatt is látszódtak de ettől függetlenül nem látszódtak a média lejátszó alól, sőt ha a NAS menüjében rámentem a Megosztások fül alatt az NFS-re akkor ott sem lehet tallózni a megosztott mappában. Ekkor jött elő ez a hibaüzenet.
-
Joshi
titán
Én is így csináltam csak nem teszt nevet adtam az NFS megosztásnak hanem video-t. Lezongoráztam úgy ahogy te írtad tehát teszt mappával de ugyan az vagyis üres a teszt mappa a médialejátszó alól.
Most mindent töröltem a NAS kezelőfelületén tehát üres az NFS megosztás ablak és a Megosztásoknál sincs NFS. Viszont a terminál MC fájlkezelőjében ez benne maradt. Ezt ki kell törölnöm vagy hagyhatom? Nem szeretném elveszíteni az adataimat. -
Joshi
titán
Az általad linkelt parancsot megcsináltam vagyis ezt:
ln -s /mit /hova
pl:
ln -s /i-data/md0/video /i-data/b56965d6/nfs/tesztEz a parancs működött is de amikor a NAS-on belül tallózni szerettem volna a média anyagok között ezt a hibaüzenetet kaptam. De ezt én leírtam képekkel együtt csak te ezt válaszoltad pont ezért kértelek hogy pontról pontra írd le hogy mi a módja az NFS szerver létrehozásának amibe már linkelni tudom a média anyagokkal teli mappát.
Egyébként a megosztások engedélyezve vannak a hozzáférés pedig nyilvános mind az NFS mappáé mind pedig a filmes mappáé.
-
Joshi
titán
Csak viccelek, tudom hogy nélküle nem lehetne testrsszabni semmit. Most igazából azt nem tudom hogy mit csináltam rosszul NFS szerver létrehozásakor főleg úgy hogy az asztali lejátszó is látja és ha beleteszek valamilyen média anyagot gond nélkül lejátssza. A mappa linkelésre dob hibaüzenetet és nem tudom hogy miért.
-
kmarci25
veterán
Ha elkezded mellőzni a linuxos parancssorokat, akkor kb. zárhatjuk is a topikot szvsz.
Szerintem kevesen örülnének ennek.
Én ugyan gyári beállításokkal használom a NAS-t, ettől függetlenül olvasgatom az itteni hsz-eket, és tanulok belőle, úgyhogy maradjanak csak a parancssorok, amíg erőd és időd engedi. -
-
Joshi
titán
Az NFS video mappát persze hogy én hoztam létre ahogy linkeltem is, az eredeti video mappát úgy linkeltem át ahogy te mutattad tehát terminálból. Minden működött ahogy kell tehát az NFS mappában ott van a video mappa de az általam linkelt hibaüzenettel nem tudok belépni. Ha gondolod ránézhetsz TeamViewer-el a gépemre nem csalok nem ámítok.
Egyébként neked is és mindenkinek nagyon köszönöm hogy segít egyedül nem boldogulnék az tuti.
-
Joshi
titán
Köszi srácok így már menni fog.
Még egy utolsó kérdés, ha mondjuk átlinkelem a teljes video mappát az NFS mappába akkor a későbbiekben letöltött anyagok is látszani fognak benne vagy rendszeresen le kell frissíteni a linkelést? Most itt konkrétan arra gondolok hogy a Transmissionban ugye az eredeti video mappa van beállítva mint letöltési mappa és nem is szeretném piszkálni ráadásul hálózati meghajtóként is csatlakoztatva van a PC-hez mert szoktam mozgatni nagyobb állományokat is. Köszi.
-
törölt tag
Elnézést, elsodort a hóvihar.
Nem próbáltam másik gépről, mert nagyon ritkán használok PC -t, laptopot. Szerintem arra is kéne telepíteni valami programot a wol -hoz. Azt meg fölöslegesnek érzem, mert ugyanazzal a 3 kattintással bennt vagyok a routerben. Telón is csak azért zavar, mert a pici képernyőn nehéz eltalálni, hogy pont a megfelelő sorra kattintsak és ne valami mást ébresszek. De kipróbálom, mert bosszant, hogy nem az én akaratom érvényesül. Tudsz valami tesztelt alkalmazást erre? Vagy rendszertől függően terminál, vagy cmd.exe? Aztán?
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kikristályosodik a Razr 60
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest