- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
Hirdetés
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snapscan
csendes tag
válasz
springer #5110 üzenetére
Én sem találtam első beüzemeléskor, mert nem azon az IP címen volt, mint amit a leírás adott, DHCP meg nem osztott neki lapot. Routerből sem tudtam infót kiszedni róla. MyLanViewer előkerítette fél perc alatt és onnan már minden ment. Nem biztos, hogy hibás volt. (Nekem is pont ugyanez a konfig).
-
Anonymus23
veterán
válasz
springer #5104 üzenetére
Nekem pl a NAS fix IP-re van állítva, olyan tartományban, ahova a DHCP nem oszt IP-t.
Ha valamilyen oknál fogva nálad a reset nem törli az IP beállításokat, akkor lehet, hogy olyan IP van beállítva neki, ami a 40 alatt, vagy a 199 felett van esetleg, érdemes lenne a DHCP-t teljesen szabaddá tenni, hátha olyan Ip van beállítva, ami a te engedélyezett tartományodon kívül esik...Ha ez sem, akkor lehet hardweresen döglött meg benne valami...
-
Tonyk
veterán
válasz
springer #5095 üzenetére
Alapesetben nyilván három dolog miatt nem látszódhat a nas.
- Az IP beállításai nincsenek rendben (erre kérdeztem rá). Ez egy vadi új nas: out of box (igen, látom, hogy : "Adott egy új Zyxel NSA-325",de hogy ez számodra új vagy ténylegesen, az nem derül ki), vagy használtan vetted?
- Kábel
- esetleg a routerben lévő DHCP nem oszt címet, mert betelt a pool.Első esetben, ha használt volt a NAS meg kell tudakolni, milyen hálózati címen volt elérhető. Összekötni a gépet és a NAS-t egy crosslink UTP-vel vagy switchen keresztül, a gépnek a nas tartományából adni ip-t és a nast rendesen bekonfigolni.
Második eset nem igényel bővebb magyarázatot. Csere.
A harmadik eset sem nagyon, routert kell konfigolni.Leggyorsabb, ha csinálsz a nas-on egy resetet, utána úgy is DHCP-n fog IP-ért könyörögni a router felé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Kompakt vízhűtés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Android szakmai topik
- Autós topik
- Óra topik
- Béta iOS-t használók topikja
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest