- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
btk666
csendes tag
-
Upo
addikt
válasz
ghiottone #5522 üzenetére
Elkezded írni a szót és beadja a javaslatokat, rá tudsz nyomni a szóra és beírja. Néha tud gyorsítani a gépelésen. Nekem se létfontosságú, azért nem foglalkoztam vele túlzottan. Unokatesóm (aki hozta az én G-met is Londonból) eladta az övét és az új tulaj akart volna magyar szótárat, kíváncsiságból ránéztem de ennyi.
Amúgy KK keyboard-hoz van magyar szótár pl. -
acura13
aktív tag
válasz
ghiottone #5419 üzenetére
Szia
Mi is a gond az Atrixoknál? most szeretnék a lányomnak venni egyet...
a GPS keresést ne itthon nézzétek 70-80 km-re....a föld görbülete nem számottevö ilyenkor még, a müholdak jol láthatóak.....probáljátopk ki 200-250 km után, és pl. másik országban(országonként más a gps szerverek cime ahonnan lekérik a pályadatokat)...ott nem bizti hogy elsőre gyorsab lesz(kivéve ha végig bekapcsolva teszed meg a távot, mivel akkor folyamatosan követheti a jelet)Faster GPS progi (root szükséges) --manuálisan állitod be hol használod a telot,(regio:Europe Country :Hungary.... érzésem szerint ez segit a gyorsitásban
Mai teloknál sajna sporolnak mindenen igy az X-ben is kerámia antenna !!! van..ezért kell már az A-GPS... -
kelly416
veterán
válasz
ghiottone #5082 üzenetére
Így, ahogy mondod, főleg, ha minimumra vette a fényerőt. Én kibírtam 7 napot minimális használattal (pontosabban a telefon bírta ki az én hiányomat
), van itt olyan, akinek 9 napot ment az enyémnél több kijelzőidővel (nekem már az is kicsit hihetetlen, mert még játék is volt benne), ebből kiindúlva ez is reális lehet, ha irreális a felhasználás. Már az enyém is az volt, igaz, én nem használtam semmilyen trükköt azon kívül, hogy nem nyomkodtam. Értem ez alatt a power saving, minimum kijelző fényerő, sok gyenge minőségű filmnézés és egyéb praktikákat.
-
hurrikan
addikt
válasz
ghiottone #4992 üzenetére
Nem is a csicsa kell. Hanem sok alap funkció hiányzik belőle.
De nem ordító gond. Könnyen megoldható.rasky
Eddig 4-5x vettem le, egyelőre nem recseg.
Persze idővel lehet hogy recsegne. Nem mondom hogy nem.Jeannie
Szerintem oldalt kényelmes, ha az oldalrész közép részén van.
Mert akkor sem állított, sem fektetett fogásnál nem zavar. -
Upo
addikt
válasz
ghiottone #4983 üzenetére
Na ja. Lenovo K910? Nem tudom mennyire lenovosított.
Note3, S4, One dualosokból nem tudom van-e google edition.Az Android Language Project ingyenes verzió xml-t tud fordítani csak bele kell húzni az ablakba, megnyitás menüből nem megy csak a fizetősben. Rengeteg fordítás van benne, magyar gyártású szoftver. Lehet hogy meg lehetne vele csinálni.
-
isoram
csendes tag
válasz
ghiottone #4949 üzenetére
Igen, igen, igen, Köszönöm!
Ebben az esetben nagyon szégyellem magam, mert nem gondolkodtam csak cselekedtem a leírtak alapján, majd bosszantott, hogy nem megy, pedig tudtam, hogy az útmutatás az jó. De a legnagyobb baj, hogy vak voltam, mert többször is átnéztem mi lehet a hibás, és nem vettem észre. Miután belinkelted korábbi hozzászólásodat már beugrott, hogy annak idején olvastam is csak azóta már ki ment a fejemből.
Hát nem jó megöregedni, mert csak butulok.
Még egyszer Köszönöm. -
isoram
csendes tag
válasz
ghiottone #4947 üzenetére
Köszi erre rájöttem az előbbi írásodból
, hiszen a parancsok is 1,2,3 és nem 0,1,2, de most próbáltam és ugyan az.
Ennél a 3 futtatásnál nincs finisched csak no load, no errorF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash partition gpt.bin
target max-sparse-size: 256MB
sending 'partition' (32 KB)...
OKAY [ 0.029s]
writing 'partition'...
(bootloader) This may take a few seconds, if a
(bootloader) different partition table is being
(bootloader) flashed since we need to backup
(bootloader) and restore a few partitions
(bootloader) Flashing primary GPT image...
(bootloader) Flashing backup GPT image...
OKAY [ 0.447s]
finished. total time: 0.482sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash motoboot motoboot.img
sending 'motoboot' (1940 KB)...
OKAY [ 0.098s]
writing 'motoboot'...
(bootloader) flashing tz ...
(bootloader) flashing rpm ...
(bootloader) flashing sdi ...
(bootloader) flashing aboot ...
(bootloader) flashing sbl1 ...
OKAY [ 1.531s]
finished. total time: 1.634sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash logo logo.bin
sending 'logo' (619 KB)...
OKAY [ 0.081s]
writing 'logo'...
OKAY [ 0.109s]
finished. total time: 0.195sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash boot boot.img
sending 'boot' (10240 KB)...
OKAY [ 0.370s]
writing 'boot'...
OKAY [ 0.880s]
finished. total time: 1.256sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash recovery recovery.img
sending 'recovery' (10240 KB)...
OKAY [ 0.381s]
writing 'recovery'...
OKAY [ 0.880s]
finished. total time: 1.267sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash system system.img_sparsechunk1
error: cannot load 'system.img_sparsechunk1': No errorF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash system system.img_sparsechunk2
error: cannot load 'system.img_sparsechunk2': No errorF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash system system.img_sparsechunk3
error: cannot load 'system.img_sparsechunk3': No errorF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash modem NON-HLOS.bin
sending 'modem' (47484 KB)...
OKAY [ 1.548s]
writing 'modem'...
OKAY [ 1.418s]
finished. total time: 2.970sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot e
rase modemst1
erasing 'modemst1'...
OKAY [ 0.027s]
finished. total time: 0.029sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot e
rase modemst2
erasing 'modemst2'...
OKAY [ 0.027s]
finished. total time: 0.028sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot f
lash fsg fsg.mbn
sending 'fsg' (102 KB)...
OKAY [ 0.093s]
writing 'fsg'...
OKAY [ 0.066s]
finished. total time: 0.165sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot e
rase cache
erasing 'cache'...
OKAY [ 0.419s]
finished. total time: 0.422sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot e
rase userdata
erasing 'userdata'...
OKAY [ 7.594s]
finished. total time: 7.598sF:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>mfastboot r
eboot
rebooting...finished. total time: 0.003s
F:\Letoltes\RETAIL-GB_4.4.2_KLB20.9-1.10-1.9_cid7_CFC_1FF_v5_SVC.xml>
-
isoram
csendes tag
válasz
ghiottone #4825 üzenetére
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Mit sikerül kihagynom vagy elszúrnom.
Lefutnak az alábbi parancsok
.xml.zip – romoknál: mfastboot segítségével egyesével kell megadnod az alábbi parancsokat:
mfastboot flash partition gpt.bin
mfastboot flash motoboot motoboot.img
mfastboot flash logo logo.bin
mfastboot flash boot boot.img
mfastboot flash recovery recovery.img
mfastboot flash system system.img_sparsechunk1
mfastboot flash system system.img_sparsechunk2
mfastboot flash system system.img_sparsechunk3
mfastboot flash modem NON-HLOS.bin
mfastboot erase modemst1
mfastboot erase modemst2
mfastboot flash fsg fsg.mbn
mfastboot erase cache
mfastboot erase userdata
mfastboot reboot
, de marad a magyarított rom újraindulás után. -
Tussky
tag
válasz
ghiottone #4853 üzenetére
Sikerült megoldani a problémámat,ha esetleg valaki másnak is lenne ez a reboot loop:
Fastboot-ot kellett a gépre feltenni,ezzel tudtam az alábbi módon megoldani:
1,Bootloader-be beléptem
2,fastboot reboot-bootloader
3,fastboot erase cache
4,restartA második lépésre azért volt szükség,mert a törlés máshogy mindig fail-elt,ezzel a módszerrel végre wipe-olt a cuccot,azóta tökéletesen megy a cucc
-
tothmaxy182
őstag
válasz
ghiottone #4631 üzenetére
Nem zavaró mert ha fektetett módban fényképezel (a telefont vízszintesbe döntve) akkor úgyis lefele lóg a Flip, ha pedig állóhelyzetben, akkor kilóg oldalra de nem csukódik rá se az előlapra se a hátlapra. Tehát megmarad ilyen oldalsó helyzetben egy síkban a kijelzővel. Bocs de ezt nem tudom jobban elmagyarázni remélem érthető. :-)
focvis:
én próbáltam megcelluxozni de tökéletesre nem sikerült megcsinálni. Jobb lett mint azelőtt, de egy kicsit továbbra is nyikorgott. Amúgy sem szórakoztam vele sokat, mert tudtam hogy hamarosan jön a flip cover. De ezt tényleg nagyon jól felfekszik, meg se nyikkan.Szerk: plusz előny hogy mivel a flip cover hátlapja vastagabb, bumfordibb mint a gyári, ezért az oldalsó gombok sem lógnak már ki annyira.
-
kelly416
veterán
válasz
ghiottone #4582 üzenetére
Nekem tökéletesen működik a Battery Overlay Percent is, de mióta megtaláltam a nemrég bemutatott Energy Bar-t, azóta el is döntöttem, hogy nemsokára végleg száműzöm a százalékosított kijelzést. Sőt, a gyárit is száműzném, ha megoldható lenne root nélkül.
-
zsirfecske
addikt
válasz
ghiottone #4576 üzenetére
hivatalosan a google nem támogatja a százalékos kijelzést, ezért is nem tette bele alapból kitkat-be se direktben, de adb-vel egyszerűen lehet aktiválni. más kérdés, hogy ennek ugyanaz lesz az eredménye mint a nexus5-ön nálam is használt appal aktiválva, azaz a színegyezés miatt csak 50% körül kezd jelezni (biztos vagyok benne hogy ez egy kompromisszum eredménye, rejtve és csak félig tették be hogy azért kitartsanak az elveik mellett). mondjuk nekem ez így pont tökéletes, másnak meg nem (de ezt már tárgyaltuk).
hogy ez hogy jön a hozzászólásodhoz azt nem tudom, mindenesetre ez egy beépített ám rejtett feature, azaz lehetséges hogy emiatt tényleg korlátozzák más appoknak a hozzáférést.
-
tothmaxy182
őstag
válasz
ghiottone #4413 üzenetére
Nálam most ezt produkálta:
Látszik, hogy éjszaka milyen gyorsan merült, pedig hozzá sem nyúltam, hacsak nem az éjjeli manók piszkálták. Aztán ma kora délután feltűnt a gyors merülés, és újraindítottam. Azóta szinte folyamatosan 30%.on van, alig merül valamit...
Csak tudnám, hogy mi okozza ezt... Az akkuhasználatot vizsgáló progik nem mutatnak semmit...
-
namyang
tag
válasz
ghiottone #4406 üzenetére
Nem értem, hogy bírja neked ilyen jól. nekem folyamatos wifi mellett kb ilyeneket produkál:
2 nap üzemidő, ha alig nyomkodom (kb egy óra screentime)
4 óra screentime mellett pedig le is merül (17 óra üzemidő, pedig nincs semminek kiugró fogyasztása (ahol láthatóan ébren van, de nincs screen, az zenehallgatás)
(a mostani merülés meg 1 nap, 2 óra screen, nincs wifi, és 35%-on vagyok)gmail szinkronizáláson kívül nincs semmi, még az időjárás appot is leszedtem, a screen time többsége persze böngészés.
-
architect26
aktív tag
válasz
ghiottone #4406 üzenetére
Megtaláltam a mumust. Gravity on of screen folyton ébren tartotta a proxi. szenzoromat... törölve
Te nem próbálod ki a GPE-t? Vagy nem nagyon érdekel? Én lehet visszaállok US stock romra, felpakolok hozzá egy jó kis fauxkernelt, és megnézem hogy megy. Ugye overclocked kernel eszi az akksit? Más.: CMWrecoveryben hogy tudom backupolni a backuppolt fájlokat, mert ha megint ráteszek egy másik romot, akkor cmw-t meg superusert újra fel kell raknom? Tehát csinál egy teljes formázást -
architect26
aktív tag
válasz
ghiottone #4362 üzenetére
Nagyon merül az akksim, szó szerint 10 percenként merül 1%-t!!! Progi miatt? Xposed Framework van rajta, Greenify, GravityBox, Location kikapcsolva, vagy device only, Widgetlocker. Ezek a progik gyanúsak nekem. :S
Wifi meg egésznap megy, csak este van kikapcsolva de az látszik is a Battery staton. Érdemes más kernel felrakni hozzá? -
Upo
addikt
válasz
ghiottone #4270 üzenetére
Morelocale fejlemények:
Megcsináltam a telepítős változatot, felfogható egy minimal adb+fastboot telepítőnek + morelocale enabler.
A start menüben létrejön egy Morelocale enabler parancsikon, az ADB and Fastboot programcsoportban.
Az asztalra kikerül egy adb and fastboot parancsikon, ez az adb könyvtárában nyit egy parancssort.
Itt is be lehet írni hogy morelocale és nyomni egy entert, és megtörténik az engedélyezés.Ha még nem kérted a módosítást akkor inkább ezt kéne berakni.
Ja elfelejtettem a linket, amúgy a régebbi adb.zip-em mellett van: ITT
Közben került bele egy ADB - kill server ikon is, úgy jártam próbálgatás közben hogy az adb a memóriában maradt és az uninstallkor nem tudta törölni a könyvtárat. Ezel ki lehet lőni a használat után az adb-t.
Az uninstall-t is felkészítettem erre az esetre.Ha van még valami ölet hogy mit tegyek bele akkor jelezzétek.
-
ZiD
tag
válasz
ghiottone #4238 üzenetére
Neked is köszönöm, de egyenlőre nagyon nem megy, és mennem kell...
Az mfastboot egy exe, ezt hova csomagoljam ki? Ha beteszem az adb tools-ba, nincs hibaüzi, csak egy pillanatra felvillan az ablak, és eltűnik.
Nincs olyan lehetőség, hogy a recoverybe a nyelvi csomagot vhogy leveszem, és anélkül indítom újra a telót? -
-
Maximum1
őstag
válasz
ghiottone #3904 üzenetére
Nincs még rootolva, elég bonyolult a menete, megpróbáltam de nem ment.
Csak bootloader nyitással lehet?
Reggel óta van még csak nálam, haverkodunk.
Valamikor rootolom és akkor átküldöm a fájlokat, előre is köszi.#3907) _ghiottone akkor beveszek egy rivotril-t mielőtt nekiállok.
-
Atawallpa
aktív tag
válasz
ghiottone #3888 üzenetére
Köszönöm a megemlítést. Én csupán ötletet adtam, a munkát te végezted. Remélem sok fórumtársnak fog örömet szerezni a munkád.
Tudtommal jelenleg a twrp bug-os. Nem készít teljes backupot.
A CWM is bugos a 6.0.4.6 és a 6.0.4.7-swipe is, ezeknek dátum hibája van (+10 év és +10 nap, azaz a mai mentést 2024.02.18-ra teszi), illetve engem irritál, hogy a data/media/clockworkmod/backup mappába teszi be a biztonsági mentést.
Viszont itt van a PhilZ Touch Recovery ami
- már az sd-re teszi a biztonsági mentést (sdcard/clockworkmod/backup, így az könnyen kimenthető a pc-re)
- dátum hiba javítható (cwm-on belül a menüben)
- témaválasztás
- a dátum mellett a rom nevét is elmenti a backup könyvtár nevébe
Én ezt használom és tökéletesen működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- LEGO klub
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen digitális videókamerát?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- PlayStation 5
- Medence topik