- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Egy titkos - eSIM-es - favorit, Moto G34 5G ( ~ 100 EUR)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
..:: Motorola Moto G ::..
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
milanscs
aktív tag
válasz Viktor0610 #9297 üzenetére
Épp most szedem le ezeket.
Közben felment az Xplosed meg GravityBox is és azokkal szenvedek, de el kell mennem anyósékhoz mert a mosogató szifon szétesett...Il Milan In Vetta All'Olimpo!!! Campioni D'Europa!!!
-
MODERÁTOR
-
ghiottone
nagyúr
210.12.40.falcon_umtsds.Brasil.en.BR - Multilang pack
aka. 4.4.4 dual-simes brazil rom magyarítás- Itt a 4.4.4 GPE verzió fájljait használtam fel az elkészítéséhez,
- Letöltés után bemásolod a telefon gyökérkönyvtárába és Custom recovery-ből flashelhető már belakott romra is. Ha kijönne egy OTA frissítés, vagy majd esetleg az Android L verziója, akkor itt vannak az eredeti fájlok - simán visszaflasheled őket.
Csak és kizárólag a 210.12.40.falcon_umtsds.Brasil.en.BR 4.4.4-es Dual-Simes Kitkat romra rakható fel. Csak saját felelősségre.
[ Szerkesztve ]
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
kovi82
tag
Miért éri meg egy stabil 4.4.2 -es rendszert 4.4.4-re frissíteni ? Mi az a plusz amit ad ?
Jelenleg: Siemens ME45 , Nokia 3109C , Nokia 3650 (symbian), Sony E P910i (symbian UIQ) , Nokia E50 (symbian) , Nokia E51 (symbian) , Nokia E52 ( Symbian ) , Nokia 5230 ( Symbian ) , ZTE Blade , Nexus S i9023 , LG 4X HD ( P880 )
-
athlasz
csendes tag
válasz kakukkmarci #9255 üzenetére
Üdv!
Meg tudod nézni hogy van-e rajt német nyelv? Egyik boltot hívtam, már nem emlékszem melyiket, ott azt mondták a dualban nincsen, csak angol. Ez igaz?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
milanscs
aktív tag
-
Lovi24
senior tag
válasz milanscs #9277 üzenetére
Ha rootolt a telód inkább ajánlanám,hogy használd a Greenify-t és akkor biztos nem fog futni a háttérben semmit, amit nem akarsz.
Root nélkül is működik elvileg,de nálunk rootolt mind2 moto,így erről nem tudok nyilatkozni.Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
-
milanscs
aktív tag
-
Lovi24
senior tag
Kész is vagyok ! Telefon újra belakva (titanium mentéssel)
Újratelepítés kész ( köszi _ghiottone ), frissítés megvolt minden hiba nélkül.
Root az összefoglalóban leírtak alapján simán lefutott és működik is.
Recovery csere nem oldotta meg installnál a problémát. Tehát itt már nem megy fel rootolt készülékre a frissítés,hiába a custom recovery.Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
ghiottone
nagyúr
válasz milanscs #9260 üzenetére
A szokásos alkalmazásokra az alábbi mappákból:
app:
- Bluetooth
- Calculator
- CellBroadcastReceiver
- DeskClock
- DownloadProviderUi
- TelephonyProviderframework:
- framework-respriv-app:
- Contacts
- ContactsProvider
- Dialer
- DownloadProvider
- Keyguard
- Launcher2
- Mms
- Settings
- SettingsProvider
- SystemUI
- Teleservice"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
elszúrták:
erre kell átnevezni (rossz kiterjesztést adtak neki) -
system.img_sparsechunk.0 --> system.img_sparsechunk1
system.img_sparsechunk.1 --> system.img_sparsechunk2
system.img_sparsechunk.2 --> system.img_sparsechunk3amúgy lehet lemenne ha marad az eredi felállás a .0, .1 és .2 parancs végződéssel.
nem, így menjen az átnevezés: 0 - lesz az 1, 1 a 2 és 2 a 3.
[ Szerkesztve ]
-
kakukkmarci
senior tag
Tegnap váltottam a tegnapelőtt 4.4.4.-re frissült G-met egy dual SIM-esre.
A kellemes meglepetések:
-a feliratos védőfólia alatt volt egy másik, hibátlanul felrakott (az előzőn nem volt, az az Expasys-tól volt, ez Part Nero-tól.)
-Volt a zacsiban töltőadapter, hogy a külföldi szabványú töltőt, ami a csomagban volt, tudjam használni )
-Head-set, bár nem használom, de volt benne.
-Bekapcsolás és a wifi, meg G-mail regisztráció után szépen szinkronizált, aztán a Migrate-tel csomó mindent átmásolt.
-Ezután szépen bejelentkezett a 4.4.4. (4.4.2.-vel érkezett), hibátlanul lefutott a telepítés.-Ami furcsa volt, hogy a SIM1 és SIM2 foglalat nincs megjelölve, így persze, hogy tapasztalatlanságomnak köszönhetően az 1esbe raktam a beszéd;- és kettesbe az adat kártyát. (egyesen nincs adatforgalom engedélyezve, így nem is ment a net..) Tehát, mint kiderült, a SIM1 az adat, itt alapértelmezés a 3G, és SIM2 a beszéd.
-Adatkábel nem volt a csomagban.Gondolom, pár nap, míg egyenesbe jövök vele, root és magyarítás nem lesz egyelőre rajta, csak morelocale, launcher-csere, widgetlocker, meg ilyenek...
Egyelőre pöpec, bár már ismerem is 99%ban, így nem is várok mást ...noob... rooter... geek
-
PPePe
csendes tag
Tisztelt Kollégák!
Látom egyre több emberkének feszül a legfrissebb Android a készülékén, ellenben az enyém nem igazán szeretné az újdonság varázsát élvezni
Így, arról szeretnék érdeklődni, hogy lehet-e tudni valamit arról, hogy a 4G-s Moto G-re (4.4.3 - 21.1.31.peregrine_retgb.retgb.en.GB) (Expansystól jött a drágaság ) mikor akarják kidobni a 4.4.4-et? -
Kodiak88
tag
Üdv!
Tegnaptól én is Moto G Dual SIm 16GB tulaj vagyok, eddig nagyon tetszik, főleg hogy a hangreő gombokat is lehet használni exponáláshoz
-
ghiottone
nagyúr
válasz marositech #9251 üzenetére
Ha küldene valaki eredeti appokat belőle - akkor megoldható az is egy fél órát rászánok.
Most úgy látom mindenki beindult - Moto G angol 4.4.4 (pipa), Moto X dev. edition 4.4.3 (ma), Moto G dual sim (nem tudom?)"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
ghiottone
nagyúr
210.12.40.falcon_umts.Retail.en.GB - Multilang pack
aka. 4.4.4 angol rom magyarítás- Itt a 4.4.4 GPE verzió fájljait használtam fel az elkészítéséhez,
- Letöltés után bemásolod a telefon gyökérkönyvtárába és Custom recovery-ből flashelhető már belakott romra is. Ha kijönne egy OTA frissítés, vagy majd esetleg az Android L verziója, akkor itt vannak az eredeti fájlok - simán visszaflasheled őket.
- A magyarított 176.44.1.retail.en.GB romoknál először vissza kell flashelni az eredeti appokat, azt frissíteni a 210.12.40-es verzióra, és utána flashelhető fel ez a .zip.
Csak és kizárólag a 210.12.40.falcon_umts.Retail.en.GB Kitkat romra rakható fel. Csak saját felelősségre.
fatorzs, Goyee és Upo ezúton is köszönet a közreműködésért.
-
Lovi24
senior tag
válasz StefanBraun #9247 üzenetére
Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
StefanBraun
aktív tag
Hello !
Ha minden igaz nemsokára főzök :-) Egy jó Mokee OS-t..
[ Szerkesztve ]
-
kelly7
aktív tag
válasz Viktor0610 #9245 üzenetére
Nem a hangouts volt az alapértelmezett. Most viszont be állítottam azt, hátha így jó lesz.
Na így meg szólalt és a led is villog. Így hagyom egyenlőre.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Skillet
addikt
válasz Kacsanova #9117 üzenetére
nem tűnik rossznak.
nekem ez tetszett meg.
amúgy biztos ezekből is sok a kamu. láttam htc kinézetű töltőt. ugyanúgy nézett ki, mint a gyári. épp csak a HTC felirat hiányzott róla. szóval passz.
elméletileg ilyen töltőfejet adnak némelyik csomagban a moto g mellé, mint amit linkeltél?Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
marositech
senior tag
válasz ghiottone #9229 üzenetére
Igaz, denagyonhülye voltam. De most sikerült brickből rendes 4.4.4-es telefont varázsolnom.
Legközelebb, megvárom a HSZ-t.
Most ott tartok, hogy 4.4.4 rendszer okés, csak nem beszéli a magyart...várok a csodára. Vagy GPE-t rakok fel...még nemtudom.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
Goyee
tag
Sziasztok!
4.4.4 frissítéssel kapcsolatban leírom a tapasztalataimat, hátha tudok segíteni másnak is.
Először is azzal kezdeném, hogy nem vagyok egy nagy telefonguru, de még nekem is sikerült a frissítés.
Na szóval, nekem 176.44.1.falcon_umts.Retail.en.GB + ROOT + magyarítás volt fent a telón (amit az összefoglaló alapján csináltam, köszönet ezúton is nekik: _ghiottone, Lovi24, dsr és Upo) és nekem is megérkezett a frissítés tegnap.
Azzal kezdtem, hogy az összefoglalóban található Gyári rom flashelése alapján letöltöttem és visszaraktam az eredeti rom-ot (Android 4.4.2 Blur_Version.176.44.1.falcon_umts.Retail.en.GB) a telóra.
Lépésről-lépésre haladtam az összefoglaló alapján, csupán ezt a lépést hagytam ki, hogy ne kelljen újra belakni a telót:mfastboot erase userdata
Ezután telefon újraindít, ki is írta, hogy lehet frissíteni 4.4.4-re, ami meg is történt problémamentesen.
A teló újraindít, engem is a "warning bootloader unlocked" fogadott, nem indult el se a GravityBox, se a SuperSu, úgyhogy az összefoglalóban található "Magyarítás és root menete KitKat alatt"-i részt újra végignyomtam, de a SuperSu továbbra sem indult el, azt mondta, hogy újabb verzió kell vagy valami ilyesmi, ezért eltávolítottam és letöltöttem a Play-ről a legfrissebbet és azóta működik minden.
Az Xposed telepítőt és a GravityBox-ot is frissíteni kellett, de működik minden, csak persze a magyarítást buktam, de majd mindjárt beszélek _ghiottone-vel. -
heidricha
őstag
Google Kamera és
Google Fotók
Vissza lehet, de minek? Frissítések jönnek, ha nyitva van, ha csukva. Csak a recovery-t ne cseréld le, ha OTA-ról akarsz valaha frissíteni. Nyitott állapotban nincs a hosszú és fehér alapon világító Motorolás figyelmeztetés, csak egy kis nyitott lakat a Google boot logo alatt. Boot anim pedig a Nexus-os.
FR - ezt még nem próbáltam, de miért ne menne?
OTG - ezt végképp nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
GPE romról lenne egy pár egyszerű kérdésem ...
1. Milyen Kamera + Album alkalmazás van benne ? (Nexus ?)
2. Ha felrakom a GPE romot vissza lehet zárni a Bootlodert ? (Root + Recovery nem kell) és ha visszazárom akkor jönnek majd normálisan az OTA frissítések ?
3. Beállítások / Biztonság / Gyári visszaállítás működik normálisan ? (úgy értem ha valamilyen okból fogva visszaállítást akarunk csinálni működni fog ?) szintén visszazárt bootloader mellett !
4. OTG támogatás ?
Köszi ! párom használja a telefont és kéne lassan a magyar nyelv !
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
veterán
válasz namyang #9225 üzenetére
Hmm. lehetséges és logikus. Amikor gáz volt vele, akkor 93% körül járt az akku.
@(#9218) Baloo27: Köszi a tippet! Nem használok Chromot semmin, csak ha muszáj, így 17 MB a cache, de jó tudni. (amúgy Opera Mini, ill. Dolphin)
Más: a múlt heti gondjaimat - nem indul csak Fastboot menüből - a Sygicnek tulajdonítom, előtte tettem fel nem sokkal, miután töröltem nincs többé probléma.
-
ghiottone
nagyúr
válasz marositech #9226 üzenetére
odaírtam anno, hogy csak a jelzett verziójú romra. Most kellene ha meglennének a 4.4.4-es Dual simből a fájlok - hátha valaki beküldi és azzal megtudod oldani.
-
APippo
tag
válasz marositech #9226 üzenetére
Ha bejön a gyári recovery úgy jársz a legjobban, ha felteszel egy TWRP-t vagy CWM-et és akkor már tudsz másolni egyszerűen a telóra a gépről!
-
Lovi24
senior tag
válasz namyang #9225 üzenetére
Azóta nem próbálkoztam,várom a fejleményeket.
Root hiányában (olvasgatok ,mi a helyzet a roottal) pedig felesleges is,nem akarok órákat tökölni mire visszarakok mindent úgy ahogy volt.
Elfér még a bal felső sarokban a frissítés ikonja egy darabig[ Szerkesztve ]
Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
namyang
tag
Igen, lehet, hogy köze volt hozzá, de én most inkább azt gyanítanám, hogy nem számított, de ezt már sosem tudom meg. De ha neked továbbra sem jó, akkor próbáld meg feltenni csak azt. Nem töröl semmi adatot, csak a systemet írja felül. A zip-ben találsz 3 fájlt, ami a system.img, csak feldarabolva, már nem tudom pontosan mi a nevük.
aztán egyesével flasheled őket fastbootban (fastboot flash system system_elsofajl.0 aztán .1 .2)
esetleg utána egy clear cache.focvis: Azért nem resetelte (szerintem) az akku statot, mert még feltöltöttnek érzékelte a telefont. Tehát látszik, hogy olyan 93% körül járt, amikor újraindítottad. Ha megteszed ugyanezt 70%nál, nem fogja szerintem.
Vagy ha töltöd, és lehúzod 70%nál nem resetel, de ha mondjuk 95-nél, akkor azt már nem rátöltésnek veszi, hanem feltöltésnek, és resetelni fogja ugyanúgy a statot.
Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.ROOT: Ezek szerint azzal am ódszerrel, amivel a 4.4.2-t rootoltam a 4.4.4-et már nem lehet? (superSU zip flashelés) ?
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
válasz marositech #9222 üzenetére
Magyarítást rá ne rakd! - az a korábbi romhoz szültett!! csak morelocale jelenleg - kellenének a fájlok és este összedobom.
tényleg már van működő root is a 4.4.4-hez?
[ Szerkesztve ]
-
Lovi24
senior tag
válasz marositech #9222 üzenetére
Rootolni hogyan sikerült a 4.4.4-et?
-
marositech
senior tag
válasz marositech #9221 üzenetére
Nah jelentem sikerült a dualsimes XT1033 Moto G-t frissíteni 4.4.4-re. (171.44.31.falcon_umtsds.AsiaRetail.en.03 helyett 210.12.40.falcon_umtsds.AsiaRetail.en.03 lett)
Viszont megjelent a fos warning unlocked felirat bootolásnál...hújekoxog moto.
Most próbálkozom a magyarítással...
[ Szerkesztve ]
Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
marositech
senior tag
válasz ghiottone #9220 üzenetére
Már azon túl vagyok, most ezt követem: 4.4.4 frissítés
Parancssoros indítás se ér semmit. Elindul maga a frissítés és aztán közben jön elő a hiba...
-
ghiottone
nagyúr
válasz marositech #9217 üzenetére
Akkor végső megoldás = ráflashelni az eredeti gyári romot. (verzióugrásnál, én mindig így indítok)
-
w333
félisten
válasz marositech #9217 üzenetére
És parancssorból egyenként nem tudod flashelni a 4.4.4. -t ?
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
marositech
senior tag
válasz ghiottone #9214 üzenetére
Tiszteltnagymester! Ez volt az első dolgom, visszaraktam. A helyzet változatlan.
Most ezzel próbálkozom, de semmire nem jutottam...errort kaptam telepítéskor.
[ Szerkesztve ]
-
Lovi24
senior tag
válasz namyang #9213 üzenetére
Szerintem nálad az is segített,hogy a system-et visszaflash-elted. Hab a tortán lehetett,hogy nem stimmelt a recovery.
Én nem raktam fel másik recoveryt,de lehet,hogy a root beleszólt abba is.
Most néztem,hogy a recovery verzióm: KLB20.9-1.10-1.9
A build nr a telón : KLB20.9-1.10-1.24-1.1 ez pedig ugyanaz,mint ami a letöltött xml-ben vanNem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
ghiottone
nagyúr
válasz marositech #9205 üzenetére
De ugye visszaraktad az eredeti fájlokat? A magyarított alkalmazásokat nem tudja beazonosítani az update script és nem megy végig a patch/update.
-
namyang
tag
Na, jelentem megvan a probléma oka. A gyári recoveryre a mototool nevű kis programmal tértem vissza. Ez nem azt a recoveryt tette fel, ami az én systememhez jár
(system: Blur_Version.176.44.1.falcon_umts.Retail.en.GB
az ehhez tartozó zip-ben látszik is, hogy KLB20.9-... ról van szó, amit viszont feltett nekem a mototool az egy
KXB20.9-.... jelű recovery volt.
Ez akkor tűnt fel, amikor fel akartam flashelni a zip-et, és azt sem engedte, mondván, hogy nem jó az aláírás.
A zip-ből felflasheltem fastbootban csak a recoveryt (ami tartozik a systemhez), és láss csodát, gyönyörűen jön a frissítés.
(plusz infó azért tartozik hozzá, tegnap este elkeseredettségemben a szintén ebben a zip-ben lévő system fájlokat is felflasheltem, hátha azért nem megy a frissítés, mert xposed valamelyik modulja úgy beletúrt a systembe, hogy hiába szedtem le super su-t, és tötöltem minden modult, mégis beletúrkált. De nem tartom valószínűnek.
Szóval, annak akinek nem működik a javaslatom:
Szedje le a saját rendszeréhez tartozó zip-et. Nézze meg a nevében, hogy milyen kód szerepel benne (KLB, KLX, tudom is én mik lehetnek még), majd hasonlítsa ezt össze a recovery verziójával. Ha eltér, akkor ezt a recoveryt kell felflashelni annak a helyére (fastboot flash recovery recovery.img) és szerintem jó eséllyel működni fog.
Ha nem ez a gond, akkor sajnálom.Köszi mindenkinek a segítséget, tanácsokat!
keywords: 4.4.4 frissítés error gyári recovery megszakad sikertelen
[ Szerkesztve ]
-
namyang
tag
azért nem vagyok benne biztos, mert ugye innen tegnap már feltettem a system részt (tehát gyakorlatilag csak a user data nem lett törölve, még cache törlést is nyomtam. mégse jó... :s)
Engem csak ez a blur version előtag zavar kicsit, vagy az való rá?
mondjuk flashelni se slasheltem még ezt Ha recoveryben azt mondom neki, hogy install zip arra a zipre, amit leszedtem, akkor az jó lesz nekem, ugye?[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz marositech #9205 üzenetére
Üdv,
Olvasom, hogy magyarítottad a telefont, ezt hogyan sikerült megoldani?
Kell hozzá rootolás? -
namyang
tag
én tegnap újratettem a rendszert (igaz, csak a system partíciót, tehát user data törlés nem volt), de nem oldotta meg a problémát.
A nyitott bootloader okozhatja ezt?
Most annak álltam neki, hogy felflashelem a gyári rendszert és újrapróbálkozom.
Abban erősítsen meg azért valaki, hogy amit innen szedek le, az jó nekem.
http://sbf.droid-developers.org/phone.php?device=14
Esetleg valami alternatív javaslat? -
marositech
senior tag
Sziasztok!
Nekem Dual Sim-es Moto G (aka. asia.retail) van.
Nemtudok 4.4.4-re frissíteni 4.4.2-ről. Valahogy a 25%-nál elhasal a droid.
Magyarítottam. (4.4.2 lang)
Motorolánál nyitottam meg a bootloadert.
Rootolva van...elvileg.
Most a MotoTool AIO-val szórakozok.Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)
-
Lovi24
senior tag
3x próbáltam a frissítést. Hibát csak installnál írt,mindig ugyanott,kb a harmadánál.
Az X-nél sem lehetett már 4.4.3-ra sem frissíteni a rootolt telót. Csináltak egy update.zip-et és azt toltam rá.
Szerintem vagy egy újratelepítés oldja meg a dolgot,vagy várni kell hátha valaki elérhetővé tesz egy update.zip-et a G 4.4.4-hez.Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
heidricha
őstag
Nem minden esetben van így, nálam normálisan működik. 4.4.4 GPE
Ha már töltés: van ez a mybatterydrain nevű remek app. A % változásához, mint esemény rögzíti az időpontot, abból csinál kis statisztikát, nem fogyaszt semmit, szerintem hasznos. Azt mutatja pl, amire eddig sosem jöttem rá, hogy a 100% elérése után minden alkalommal van egy 99-re visszaesés, aztán megint 100, és az már marad. Csak érdekesség - ha valaki rajtam kívül is annak találja.
-
veterán
Még egy hibát felfedeztem, nem tudom, hogy csak nálam csinálja, vagy mindegyik 4.4.4-en?
Tegnap feltôltöttem frissítés után az akksit 100%-ra. Ha most kikapcsolom, akkor viszont nem a tegnapi teljes feltöltés óta történt fogyasztást mutatja az akku statisztika, hanem a legutolsó bekapcsolást követőt. Egy friss példa:
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone X 64GB gyári független nagyon szép megkímélt állapotú
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- iPhone 12 Pro 128GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p3981