- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sajna ez van, ezek a vasak gyengék ehhez (720p-t 2.8-as P4-esem is csücskösen vitte, és az azért ezeknél jelentősen erősebb asztali vas volt), a hw-s dekóder meg csak szigorú szabályoknak megfelelő cucc dekódolását tudja gyorsítani. (Ugyanúgy ahogy PC-n a DXVA is csak megfelelő videófájlokkal működött.)
-
Halo
senior tag
elég mostoha körülmények között készült - egy félhomályos boltban, s mint látható, még volt kis napsütés is - az a fényesebb rész oldalt. nagyobb méretbe nem tudom most felrakni - ezt a picasa tette kisebbé, 3,1 MP-s képként készült, vaku nélkül. emlékezetem szerint 5-10 cm-ről készült a kép.
Expozíciós idő: 0,1 ms, blende: 0,24, fehérkorrekció: 0,15
[ Szerkesztve ]
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
Edge
veterán
válasz #05364992 #4192 üzenetére
Az lenne jó ha nem kéne konvertálgatni, vital player pl pici röccenésekkel néha de viszi a legtöbb avit, vagy pl vplayer(olyanokat is amin a rockplayer majdnem képregény volt, ezek többnyire ac3-asok voltak). Nagyon várom már a VLC-t milyen lesz.
De köszi a konvertálós tippet, jobbhíjján ez lesz a megoldás továbbra is, csak én H.264-be toltam kipróbálom én is az mpeg4-etTöbbékevésbé: éééééééééééé bbb
-
vétó
aktív tag
Akik már használták esetleg mindkettőt, azoknak szólna a kérdésem: GoLauncher vs. LauncherPro - pro és kontra. Melyik miben jobb és rosszabb?
- Nézd egy stoppos! - Á, biztos csak lájkol minket.
-
titesz
csendes tag
válasz 67tuareg #4185 üzenetére
Köszi, a térerő kérdés biztató. Olvastam a fényképezés körüli eszme cserét, tisztába vagyok, hogy nem egy csúcs, de a pozitívumok mellet bevállalható egy kis kompromisszum.
Csak sajna még nem tudom mi a teljesítménye makróban. pl. adat táblát vagy apróbb alkatrészeket kellene esetenként archiválnom. Esetleg egy száz forintost le fotózna valaki?
Köszi: T. -
Aureal
senior tag
válasz Tomi_Sci #4194 üzenetére
Tisztelt Urak! Akkor várjuk az első jelentéseket majd.
(nekem egyenlőre csak február közepén lesz meg a lecsó rá, de tuti hogy nem T-set veszek már ha 30-al olcsóbb is lehet)
Ezek után ha nem lesz siker telefon akkor...
A végén még nem csak 2010, de 2011 telefonja is lehet![ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
-
törölt tag
Most hogy így mondtad, gyorsan kipróbáltam. Hang akadozott, kép lassú volt. Valszeg sw-ből próbálja lejátszani, az meg természetesen nem fog menni, ahhoz az ilyen mobil vasak gyengék. Megnéztem a gyári videólejátszóval is, az röccenés nélkül vitte. Mondjuk a Rockplayer hw-s lejátszásnál elvileg az android beépített decoder-ét használja, amit a gyári lejátszó is, szóval ez logikusnak is hat.
-
Aureal
senior tag
És ez vmi verziószám szerint kiderül? Lehet hogy a német jelzésűek mennek ki mint független?
Marhára kíváncsi vagyok, most akkor mi a helyes információ, elvileg a teleszolgálatnak is a pontos dolgokat kéne mondani... de ezt már ismerjük. Azt viszont mi magyarázza hogy csak 1500db? Addig küzdenek a vodkás programozó gyerekek a csodaszép piros menüért?
Erre tud valamit az ismerősöd? -
Hakkuuuh
tag
két kérdés:
- A gyári File Manager legyalulásához mit kell eltávolítani? Van külön apk-ja hogy vissza lehessen állítani? (én nem találtam, de lehet hogy valami hülye néven van)
- A Kodak.apk (Kodak Perfect Touch) jó valamire?
Köszi
Hardcore4Life
-
Aureal
senior tag
Ezek szerint a vodkafon a nyerő! Vitamaxban közel 20-szal olcsóbb mint a T-nél dominyóba.
Üfi azt mondta napokon belül kikerül a weblapjukra is, de még csak belső árlistában van nekik is az infó, ellenben a hölgy elmondása szerint egészen biztos hogy a vodkánál nem lesz hálózatfüggetlen a DEFY!
67-ért már a részletfizetés sem érdekel, ez nagyon ajándék ár érte! A firmware-re viszont kivi leszek, ezért vegyen csak gyorsan valaki a vodkánál és meséljen... -
67tuareg
tag
Ez előtt Samsung Wave-m volt, az a 3G-n tartotta jobban a térerőt, ez viszont a fordítottja, GSM-ben erősebb, 3G-t viszont hamarabb elejti. Azért írtam a példát, mert amikor megvettem a Defy-t meglepődtem a nagy különbségen. Nekem a telefonáláshoz fontosabb a térerő, ezért örültem, ugyanis a Wave sűrűn térerő nélkül maradt.
A kamera hírhedten gyenge, illetve gyenge fényviszonyoknál gyenge. Talán lehet turbózni, különféle progikkal, de annyira nem mélyedtem bele, ezt tudja és kész. -
törölt tag
Rockplayer, ott amikor rákérdezett hogy tiszta sw-s lejátszás, vagy hw-s gyorsítás, akkor utóbbit választottam. Azt azért meg kell említeni hogy elég szűk a hw-sen gyorsított formátumok száma (talán a H.264 és az MPEG-4-en kívül nincs is több). MPEG-4-be kódolt videóval simán ment (Handbrake-et használva kódoláshoz, iphone preset, a videónál lőttem csak át a codec-et mpeg-4-re, plusz a picture-nél a felbontást 720p-re, mert azt nem állította be a forrásvideó alapján), korábban kísérleteztem H.264-el is, az be-beszaggatott néha.
-
törölt tag
Noh, csak sikerült rendes 720p-s videót röccenés nélkül lejátszatni a telóval. Mondjuk értelme semmi, de legalább megvan a tudat, hogy a HW-s gyorsítás frankón teszi a dolgát.
-
ABE
őstag
-
fux82
tag
A vordás ár nagyon elgondolkodtatott.Egyedül a magyar nyelv hiánya aggaszt. Erre esetleg van valami megoldás? Illetve sok panaszt hallottam a szoftverfrissítésekre a korábbi modellekkel kapcsolatban. Lehet valami biztosat tudni a 2.2-2.3-ra történő frissítéssel? A másik kiszemelt a ZTE blade, de az csak a t-nél van...
-
ABE
őstag
Szándékosan nem kezdtem el leírogatni, hogy mi micsoda, miért törlöm, mivel helyettesítem. A leírás a módszert mutatja be alapvetően, és nem arra ad útmutatást, hogy melyik ROM-ot használja valaki, és mit törölgessen, amitől neki aztán a legjobb lesz. Egyrészt aki ebbe belemegy, az ne azért tegye, mert én azt írtam, hogy mennyi mindent le lehet törölni, hanem mert van elképzelése arról, hogy mitől akar megszabadulni, és mit akar helyettük használni. Másrészt a Titanium Backupban a nevek alapján, vagy törléskor az .apk nevei alapján a dolgok nagy részét ki lehet következtetni, hogy melyik cucc mit takar. Ha meg valaki nem biztos benne, hogy amit letöröl, az kell-e neki vagy a rendszernek, akkor ne törölje, vagy kérdezzen.
Érted, ilyen alapon akkor meg kéne csinálnom, hogy az összes alkalmazás funkcióját leírom... Ha így tetszik, nem teljes a leírás, de nem is azzal a szándékkal készült, mert pl. sem a túlhúzás nincs benne, sem arra nem ad részletes leírást, hogy milyen beállítást használok pl. a LauncherPro-ban, mint ahogy azt sem kezdem el ecsetelni, hogy mely alternatív programokat kell letölteni a Marketről a töröltek helyett. Aki a 6-os pontig eljut, és bele is vág a figyelmeztetések mellett, abban legyen annyi, hogy önállóan is foglalkozik a dologgal. Ha meg nincs kedve hozzá, akkor rakjon fel egy clean ROM-ot.
-
titesz
csendes tag
Sziasztok, erősen gondolkodom egy defy vásárláson. Döntésemben segítene, ha kapnék némi infót az alábbi kérdésemre: gyenge tér erejű helyen menyire veszíti el a kapcsolatot?
Volt már néhány teszt fotó, de kérhetnék néhány makro felvételt? Mondjuk legyen számítógép billentyűzet mesterséges fénynél, vagy valami apró betűs írás, csak legyen mellette valami, amiből az arányokra következtethetek (gyufafej, érme) stb.
Jelenleg egy HTC 3600 használok, de közepes telefonok is jobban bírják a térerő szegény helyeket.(sajnos ilyenek a körülmények) A fényképezés az azonnali dokumentálásra kell.
A HTC szintén gyenge. Igen, van DSLR de ezekben az esetekben nem használható egyéb okból. Esetleg ha van valaki aki Trinity-ről tért át meg osztaná ez irányú tapasztalatát?
Köszönettel: T. -
prompt
tag
Igaz, de a leírásod akkor sem teljes emiatt, mert kitöröltél olyan dolgokat, amik helyett kell valami, hogy használható maradjon a telefon, és nem írtad le, hogy mik azok amiket használsz helyette. Én három részre osztanám a törölhető dolgokat:
1. amikre tényleg nincs szükség (blurhoz kapcsolódik, adott országban használható csak, home tips, stb.)
2. amikre nincs szükség a telefon alapvető használatához, de egyesek hiányolhatják (weather, wallpapers)
3. amik helyett használsz valami - szerinted - jobbat, és ide leírni mit használsz (browser, messages, music player, calculator, alarm) - persze elképzelhető, hogy az itt felsoroltak nem mindegyike helyett használsz valamit, de normál esetben azért jó, ha egy telefon pl. tud ébreszteni, meg lehet rajta sms-t írni..Leírhatod, hogy mindenki a saját felelősségére tegye és stb., de attól még az lesz, hogy itt írogat, aki véletlen törölt valamit, hogy most mit csináljon Pl. Trabby (bocs ) csinálta, hogy olvasott végig mindent amit írtatok, még össze is szedte őket egy doksiban, aztán mikor meglett a telefon nekiállt kipróbálgatni őket és a végén örült, hogy vissza tudta állítani az alap állapotot.
-
Auratech
őstag
Telenornál láttam, hogy a desire, amit először kinéztem, a froyo után tudta a 720-at is 5M kamerával. Korábban csak 480-as felbontást írtak a kamerára. Egy ártatlanhülye kérdés. Ha fotó üzemódban vagyok és a képen 854x480-as felbontással látom az előképet folyamatosan (30/60?), akkor nehezen fogadom el, hogy legalább ennyit nem tud felvenni.
Auratech Field Recording
-
törölt tag
Én eleve azt nem értem, hogy miért nem rendel egy új akkut (asszem olyan 30 font körül van ott kint, az arrafelé nem pénz igazából). Úgy lenne két telefonja, minimális felárért, simán megérné. De azért nem gyenge, hogy 4 hét hó alatt pihenés után, gyak az aksi döglött meg csak benne, a teló simán menne.
-
ABE
őstag
Valóban, az akku kivétel nélkül is megy, de már nem is tudom, hogy honnan néztem a leírást, ott ez írták, ez a biztos. RSD Lite nekem még nem okozott gondot, elképzelhetőnek tartom, hogy ahol hibázott, ott más probléma is lehetett. A "továbblépek a kettes pontra" elírás, de hát evvan, mindenki hibázik.
A gyári Browser-t nem használom, helyette Opera Mini van. Ez egy olyan dolog, hogy a listában benne van pl. a gyári zenelejátszó is, a SIM kártya kezelő, a Quickoffice, szóval ezeket is meg lehetne kérdőjelezni, hogy maradjon-e, vagy sem. De ezt bele is írtam, hogy mindenki saját felelősségére, saját igényeinek megfelelően gyomláljon. Sőt, a topik első hozzászólásában az is benne van, hogy ha valakinek nem tiszta valami, akkor vagy ne álljon neki, vagy legalább kérdezzen cselekvés előtt. Szóval érted, hülyebiztos leírást nem lehet csinálni, azzal nem tudok mit kezdeni, ha valaki ész nélkül elkezd törölni. Az pedig már tényleg totálisan egyéni ízlés kérdése, hogy valakinek megéri-e szórakozni a telefonnal némi sebességnövekedésért. Nekem érdekes volt ezt kikísérletezni.
[ Szerkesztve ]
-
prompt
tag
http://logout.hu/tema/proba/hsz_4906-4906.html
- miért veszed ki az akkut? elég kikapcsolni és vissza a kombinációval (hangerő növelő nyomása + bekapcs)
- az RSD lite elég bugos állítólag és előfordulhat, hogy mindent jól csinálsz, mégsem ismeri fel a telefont a driverek telepítése után, ilyenkor törölni kell a feltelepített drivereket, újraindítani a gépet és megismételni a feltelepítést
- "továbblépek a kettes pontra." ez nem inkább "hármas" akar lenni?Ha eltávolítod a Browsert, mivel fogsz böngészni? Szerintem ha néhány hozzá nem értő követi a guide-od és kitöröl olyan app-okat, amiket használna, akkor majd fogja a fejét, hogy hogy teheti vissza őket, vagy kérdezget, hogy mit tegyen fel helyette. Szóval ha ilyen szépen leírtad, hogy miket töröltél, akkor leírhatnád, hogy mit tettél fel helyettük, mert ez lesz a következő kérdése felhasználóknak.
Amúgy szép, grat
Nekem húzás nélkül 1110 körüli Quadrant értékem volt (van), Blur-os ROM-mal szóval sok értelme nincs ennek a sok mókának, ha ennyi a javulás (persze tudom, hogy a Launcher PRO gördülékenyebb, de teljesítményben akkor sincs sok különbség).
-
ABE
őstag
Már benne van.
Juliuska
Tönkre akarod tenni egyből?
Lovi24
Én nem tudok másik módszerről, illetve de: ha nincs élő net kapcsolat akkor nem tudnak letöltődni a reklámok, vagy a másik lehetőség, hogy teljes verziós programokat használsz. A legegyszerűbb és legolcsóbb az AdFree. Rootolással nem tudsz mit elrontani: egy program, pár "kattintás" a telepítés és beüzemelés, utána pedig csak az a program kap teljes hozzáférést, amelyiknek engedélyezed.
Auratech
A fene tudja, itt sem jutottak konszenzusra: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
Most olvasgattam a procit érintő fórumokat ángliusul, germánul. Nekem úgy tűnik, hogy a motorola lehalkította a teló prociját, hogy ne csináljon konkurenciát magának. Vagy 3610-s proci van benne és külön vr530 vagy 3620/30. A benchmarkok alapján a (galaxy felett?) inkább a második.
Volt egy Renault 18-m. Amikor alkatrészt akartam venni hozzá, a motorszám alapján mindig Renault 21 alkatrészeket adtak. És az is volt bele való.
Auratech Field Recording
-
sheep
addikt
üdv
tudja vki esetleg hogyan lehetne új ikonokat rávarázsolni a defyre? rootolni kell hozzá?
találtam néhány nagyon szép ikon pack-et, de semmi leírás...
vagy csak be kell vhova másolni az sd kártyán?9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Juliuska
senior tag
Már jó ideje olvasgatlak Titeket, s közben végig azon filóztam, vajon előbb vegyem-e + ezt a kis masinát és aztán téglásítsam, vagy esetleg (rám nem jellemző módon) kövessem + 1-2 Úttörő nekem szimpatikus csapását.
ABE!
EZ az a post, amire vártam! Köszönöm. Most jött el az idő, h megvegyem életem első androidját, oszt' gyűhet az a téglásításÉlj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...
-
Lovi24
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy többen vagytok akik nagyon vágják ezt az androidos témát ,apró kérdésem lenne.
Nekem ez a telefon tökéletesen megfelel úgy,ahogy van,nincs szükségem procihúzásra egyebekre. Legfontosabb dolog az volt, hogy skype-on bármikor -bárhol elérhető legyek (némi net persze) , mivel a párom cirka 6000 km-re lesz és ez tűnik a legjárhatóbb útnak, amit (szinte) bárhol tudok mobilnettel ill. wifivel használni. A probléma abból adódik, hogy ha a mobilnet aktív, jönnek ugye a reklám és egyéb töltögetések (tőlem függetlenül).
Az 1 hsz-t persze elolvastam.
A kérdés az lenne, hogy ha rootolt a készülék ( kizárólag az adfree miatt lenne) , ennek van-e valamilyen hátránya,okoz-e valamilyen problémát,akaratomon kívül eltolhatok-e valamit,egyebek?!
Esetleg más progi van-e , ami letiltja a reklámokat?
Bocs a tudatlanságomért,előre is köszi a válaszokatNem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!
-
Auratech
őstag
Na most rendeltem meg a telómat. Karácsony előtt elhagytam az n82-t. Szarabbat csak nem vehetek. Kicsit vártam volna vele, de nem birom ki. B-tel-talán nem szivat. Jónak tűnnek. Volt Ericsson r320, siemens M45, közben Sams-B2100 a gyereknek. Egy 100 ezres telefon nem lehet veszélyben a hétköznapi használattól.
Ja meg lehet húzni is a procit. Az fontos. Ha megkapom, az első videómat a jég alatt úszkálva fogom megcsinálni.Auratech Field Recording
-
ABE
őstag
-
ABE
őstag
Pontosan, ez a célom, hogy kiszedjem a felesleges cuccokat belőle, és úgy leteszteljem, hogy milyen. És itt most nem csak a motobluros szerencsétlenségeket kell eltávolítani, hanem van pár kínai program, amikkel nem tudok mit kezdeni. Kíváncsi vagyok, de azt írja, hogy még 3 óra, mire leér a ROM...
-
ABE
őstag
2.2 rootolva Ki is próbálom sebtiben... Ha leér a cucc, mert iszonyat lassan mászik le.
[ Szerkesztve ]
-
prompt
tag
Nem tudom ezt már valaki linkelte-e, hasznos kis program azoknak akik húzzák a Defy-t:
Undervolting Helper
Be lehet vele lőni a 3 frekvenciát és 3 vselt, már az overclock.ko is benne van, így nem kell elvileg Milestone Overclock a működéséhez. Azért SetCPU nem ártJa, én tesztelem és működik eddig.. Habár fenn van a Milestone OC is, de az alsó vsel-eket az elvileg nem állítja át, míg ez meg igen. Tulajdonképpen azt csinálja, amit itt leírnak.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Nah, közben sikerült felraknom a Google szolgáltatásokat. A lényeg, hogy az XDA-s fórumban linkelt update.zip fájl frissítéshez úgy kellett belépni a recoverybe, hogy bekapcs. gomb+hangerő csökkentés
Szóval használható a Market, Gmail, Google Maps, és a Google account szinkronizáció is működik. Ami még érdekes és hasznos lehet: megjelent egy olyan opció is, hogy a Google accounttal szinkronizálja a beállításokat és telepített programokat is, így mondjuk factory reset vagy telefoncsere után automatikusan vissza tudja állítani a telepített szoftvereket és beállításokat, vagy valami ilyesmi.
Azért jó lesz ez, ha lesz belőle egy rootolható, CCE (blur-mentes) változat.
Ja, és felraktam egy lépésről-lépésre leírást, hogy szabtam személyre a 2.1-es ROM-ot: Motorola DEFY személyre szabott ROM - ahogy én csinálom
[ Szerkesztve ]
-
Tex
senior tag
Sikerült!
Kivettem az akkut semmi, a sötét képernyőt hiába nyomtam semmi, a menüre kiadott egy lakatot amire hiába nyomtam nem oldotta fel.
Próbálkoztam újra indításokkal és addig variáltam, hogy gyorsan indulás közben beléptem a státusz sorba és gyorsan elindítottam az appremovert, és letöröltem a lockbotot az megoldotta a problémát.
Köszönöm a segítséget Edge!Gondolkodom rajta azért hogy mégis megpróbálom a lockbotot sokkal körül tekintőbben.
[ Szerkesztve ]
"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)
-
Edge
veterán
Az lehet hogy a default home-od a lockbot-os lett.
Mi történik ha hosszan nyomod a képernyőt? előjön a widget/stb választó ablak? Abból már kitudsz indulni. (és akkormár tedd fel a homeswitcher-t marketről ott be tudod állítani a default home-ot)Az alap lockscreent amúgy disabledbe tetted? mert rebootnál azzal is össze tud akadni egy alternatív lockscreen.
[ Szerkesztve ]
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
ABE
őstag
A következőket néztem meg:
- indavideó: szaggatásmentesen játssza le a videót
- index.hu: megjelennek rendesen a flash reklámok
- találomra két flash játékot próbáltam ki: mindkettő futott, egyik kicsit szaggatott (de ez néha gépen is lassú), de az irányítás nem telefonra van optimalizálvaHa van konkrét oldal, ami érdekel, azt meg tudom nézni.
Más, amit eddig nem említettem:
- a live wallpaper nem lassítja be a telefont, tehát tényleg 2.1 alatt van vele gond
- kamera kezelőfelület változatlan, beállítási lehetőségek ugyanazok, de a kamerahang nem kikapcsolható, legalábbis nem találtam meg
- van call firewall opció, aminek van white és blacklist opciója is (tehát hívások/SMS-ek engedélyezése/blokkolása bizonyos számokról)
- új verziójú Quickoffice van alapból
- galéria simán listás nézetű
- van gyári task manager, ahol figyelemmel követhetőek az aktuális folyamatok, és létrehozható egy auto-end lista
- file kezelőben, ha egyszerre mondjuk sok .apk telepítőfájl van egy mappában, továbbra is lassan olvassa be
- kipróbáltam az Asphalt 5-öt, de érzésre nincs különbség a sebességben, ugyanúgy fut normálisan
- Öt egymás utáni Quadrant mérés eredménye: 1190, 1251, 1263, 1292, 1264
Tehát gyorsult a telefon a teszt szerint, ez valamivel jobb eredmény, mint amit elértem a 2.34-es ROM+Frozen Eclair+gyomlálás kombinációval órajel módosítás nélkül.Egyelőre ennyi. Sajnos a Google szolgáltatásokat még nem bírtam rávarázsolni, mondják, hogy recoveryből kell (gondolom a gyáriból, hiszen nincsen root a custom recovery működéséhez), de nem tudom felrakni. Amúgy azt mondom a jelen ROM-ot tekintve, hogy ha eltekintek a kínai lokalizációból eredő dolgoktól, akkor a felhasználó számára inkább apróságok vannak, amik feltűnnek majd a 2.1-hez képest. Van egy-két újítás, ami jól fog jönni, de semmi csodát nem szabad várni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
pite4
tag
-
Tex
senior tag
Üdv!
Azt kérdezném valaki ismeri-e a LockBot nevű appot?
Úgy jártam vele hogy feltettem szépen minden napra más kijelző lokkot és működött is frankón. Estére szépen kikapcsoltam (lehet megkövezni érte én kiszoktam minden telóm), reggel kapcsolom be sötét képernyő egy felirattal:
"Don't select LockBot from popup menu or set as default home screen"
Én ilyet nem láttam, és nem is állítottam az appban.A probléma az hogy nem tudok sehova belépni így letörölni sem az appot. A készülék működik státusz sor van meg kereső.
Az lenne a kérdésem hogy tudnám törölni a lockbotot jelen állapotban, stock rom modosítás nélkül első körben?[ Szerkesztve ]
"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)
-
drzsoo1
aktív tag
Már csak pár nap, és Milestone ra itt a 2.2, ez azért majd egy évvel öregebb mint a defy, mégis megkapja. A hasonló korú sonyericssonok esetén ez pl esélytelen.
Csak Motorola, jubileumi 30 éve: Int. 2000(1995 február )-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone
-
drzsoo1
aktív tag
Nem figyeltem, de a webes felületen a gmailnál engedélyezted az imap protokoll használatát?
Mert ha nem, lehet hogy az lesz a baj.
Egyébként a gyári kliensél sokkal jobb pl A K-9 mail, mondjuk én is csak 15percenként engedem szinkronizálni, ne jelezzen állandóan.Csak Motorola, jubileumi 30 éve: Int. 2000(1995 február )-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone
-
bwoay
nagyúr
válasz #05364992 #4127 üzenetére
felettébb érdekes a probléma: elhagyta, volt biztosítása, így kapott egy másikat. most ki akarja nyerni az adatokat a régiből úgy, hogy ne kelljen akksit vennie bele, mert az ugye megadta magát a fagyban. lehet, hogy valami lényegi rész felett átsiklottam, de miért nem rakja bele az új telefon akksiját?
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
törölt tag
Központi progit/hacket erre nem találtam (ha valaki ismer ne tartsa magában ), de egy adag proginál lehet ezt macerálni (Notification led, volt amelyik progi engedte a színt állítani, volt, ahol alapból valami szín be volt fixre lőve). Nálam az MSN Talk (piros), Facebook (kék), Seesmic (kék, twitter kliens), E-mail (zöld) párosítások játszanak, bőven jók arra, hogy a képernyő belövése nélkül tudjam hol zaklatnak már megint.
Szerk: Mindegy azért válaszoltam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jah, fehér, piros, kék, zöld, legalábbis nekem más színben még nem villogott. (Ezek szépen ki is vannak osztva a megfelelő appoknak ahol volt erre lehetőség. )
Más:
"My friend lost her Defy during the recent cold snap in the uk and consequently got a replacement from her insurance. The phone has since been found and surprisingly attempts to power on (its been in the snow for 4 weeks and was found with a layer of ice on it. Its been subjected to -10 degrees c and the screen hasn't even cracked) The only thing that has been damaged is the battery."
[link]
Baaaaaaz, az azért nem rossz.[ Szerkesztve ]
-
csofti
tag
Nos, volt ez a gondom az e-mail a szinkronizálással....(tehát csak refresh-re töltötte le a leveleket).
Nem oldódott meg a probléma, viszont ha valaki ezzel küzd,
marketen találtam egy Periodic Auto Sync nevű progit,
amin beállítottam, hogy 15 percenként szinkronizáljon, 10 percen át. Igy csak 5 perec esik ki, ami meg nem vészes. Csak kérdés, hogy mennyit zabál az aksiból...khmmVÁÁÁÁÁÁ
ti azt tudtátok, hogy a front led más színű is tud lenni? Lehet hülye vagyok, de most piros
Töltöttem le egy ilyen gmail notifier nevü progit amivel meg tudtam változtatni a színét...LOOL
Viszont töröltem, mert két e-mail ikont dobott a státuszbárba...a barom, na mindegy, viszont a led színe piros maradtNa jó, sok lesz mára az izgalomból
[ Szerkesztve ]
cs
-
ABE
őstag
Ez érdekes... csináltam egy factory resetet, és újraindítás után megkerültem a motoblur account beüzemelését (a menü gombbal előjön az opció, hogy átugorjam). Át is ugrottam, erre egy más widgetekkel elrendezett homescreen fogadott, plusz a menü begyorsult. Asszem mégis tanulmányozom még egy picit. Ha van konkrét kérdésetek a 2.2-vel kapcsolatban, reggelig tegyétek fel, utána vélhetően visszatérek 2.1-re.
prompt
Csak egy kis lefekvés előtt szórakozás, lazítás a tanulás után.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Gyors tapasztalatok:
- Feláll a rendszer, újraindításig félig kínai, hiába választom ki az angol nyelvet
- Rajta van ez a fosott Blur, a Blur account nélkül nem is lehet használatba venni a telefont
- Első indításkor rákérdez, engedélyezem-e a Google helymeghatározási izéját. Mondom, ha nincs is telepítve Google alkalmazás, akkor mit akar.
- Kint van a Google alkalmazások ikonja, de mikor rájuk nyomok, aszongya, hogy toll a füledbe, nincs telepítve
- Blur felület van, semmit nem gyorsult, sőt még lassabb is, mint 2.1 alatt. A görgetés nagyon akadozik...
- telepített programok hasonlóak, van külön FM radio menüpont, file kezelő már nem a quickoffice-os, van pár kínai specifikusnak tűnő program, de most nem sorolom fel az összes eltérést
- Settings: sound és display külön került, de a beállítási lehetőségek kb. azonosak, bár van még egy-két változás. Ilyen volt az, hogy valahol megtaláltam azt, hogy a bekapcs. gomb megnyomásával befejezhető a hívás.
- A beállítások között kutakodva többször is sikerült befagyasztanom a telefont 10-20mp-ig nem reagált, legvégül teljesen elhalt a telefon, akku kivétel segített csak
-gyárilag telepítve van a flash
- egyszerre nagyon sok a futó program (running services), szerintem ezért is lassú
- beviteli módnál megjelent egy új billentyűzet a swype helyett, hát nemtom...Szóval nem is futtatok most semmit rajta, nem szenvedek a Google alkalmazások felrakásával sem. Egyszerűen lassú és instabil ez a ROM.
[ Szerkesztve ]
-
Edge
veterán
válasz palesz53 #4117 üzenetére
Üdv, próbáld ki a GO launcher-t is nagyon jó cucc, marketből free leszedhető.
ABE: "- Quadrant szerint teljesítményben kb. azon a szinten van, mint a 2.1 Frozen Eclair-rel (1100 pont körül)"
A mostani 2.1 is 1100 körül nyom mert az 1091 biza a körül van(ennyit hozott már alapon a Defy-m). Nagyon kevésnek tűnik a gyorsulás
Többékevésbé: éééééééééééé bbb
-
n@p@lm
őstag
kerestem, de nem találtam....
létezik olyan app, vagy beállítás ami a "névtelen" (tulajdonképpen szám nélküli) hívást elutasítja?
mintha kinyomnám a telefont. -
palesz53
senior tag
üdv mindenkinek!
jó 3 hete boldogít ez a gépezet, megelégedésemre...n-es routerrel semmi gondom (cisco wrt320n), nagyon gyors
kipróbáltam az adw launcher-t is, meg a launcher pro-t is...
az adw a 3.-ik homescreen létrehozása közben lebénult (újratelepítések után is ), launcherpro-val meg a beállítások ellenére sem úgy frissültek dolgok (időjárás egyáltalán nem, pedig 2 óránkéntire van állítva; twittert meg állandóan frissítette, holott kikapcsoltam), ahogy kéne...a gmail nálam is brutál gyorsan frissül (a gépen is folyamatos a kapcsolat, de simán lepipálja a defy... ) - mióta megvan sms helyett is azt használom...
vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
ronaldo
őstag
Contacts akad, vannak hívóképek beállítva. Ráadásul egy külső app-al töltöttem le őket, és nem kicsi képek, hanem jó felbontásúak (gyak. 1-1-ben szedte le facebookról a képeket). Utána az appot töröltem, mert elég szar volt, ugyanakkor a képeket nem törölte magával (szerencsére).
Görgetésnél be-bereccen. Abszolút túlélhető, tehát apró dolog, csak az iphone folyékonysága után ez bosszantó. Pedig ott a 2G-nél sem voltak ilyen gondok, szóval nem hardver probléma. Állítólag Froyo ebból a szempontból előrelépés, gyorsabb rendszerszinten (nem elsősorban a különböző benchmarkokban, persze valamennyivel ott is).
Live wallpapert uninstalláltam is, Eclair alatt az sem nagyon funkcionál (érdemes megnézni froyos live wallpaper videókat amiket normális kamerával csináltak, az is folyékonyan megy).
-
Halo
senior tag
válasz zsirfecske #4110 üzenetére
hmm.... ezt az oldalt nem néztem - úgy gondoltam a sebesség nem az áram függvénye...
lehet, igazad van... Nem tudom - lehet utána kellene szaglásznomMotorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
sheep
addikt
válasz ronaldo #4107 üzenetére
az alap blur-os felület akad nálad? nálam launcher pro-val sehol sem akad, mindenhol folyamatos a görgetés (menü képernyők, contacts, fényképek nagyítása, stb)
volt a kezemben sgs, gyak. ugyanolyan
persze nincs leterhelve (live wallpaper nagyon visszafogja), és még van 500nb szabad hely a kártyán is9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
ABE
őstag
válasz ronaldo #4107 üzenetére
Ezekről a ROM portolásokról nem tudok mit mondani, nem értek hozzá.
A Google mentességnek valószínűleg kimondottan a kínai piachoz van köze. Egyébként a 2.2 minden bizonnyal marketing okokból jelent már meg Kínában, illetve nem jelent még meg nálunk. Ha jól emlékszem, talán a dél-amerikai piacra ígérték 2011 első negyedévére a 2.2-t, míg hozzánk csak a második negyedévben érkezik. Tehát nem technikai akadályai vannak.
dotcom
Na jó, de nálad csak egy napról van szó...
-
ronaldo
őstag
Ez a google mentesség zavart meg, azt hittem valami herélt rom. Vagy kínában ez az alap, hogy google mentes?
A Quadrantot is olvastam, végülis az alap 1100 pont körül az nem olyan rossz, már csak az a kérdés, hogy a görgetés ott akadozik-e úgy, mint 2.1 alatt. (értve ez a névjegyzékre, meg hasonló görgethető dolgokra, korábban már hangot adtam ennek a problémának).
A motorola ezek szerint 2.2-vel dobja ki kínába? De miért? Főleg, ha alapból google mentes. Nem teljesen értem.
Amúgy már feltettem asszem egyszer ezt a kérdést, de hátha most jobban meg tudjuk "vitatni": a milestone 2/droid 2 nagyon hasonló ehhez a telefonhoz, gyakorlatilag copy/paste a belsejét tekintve, csak azok egy hajszállal erősebbek. Azok alapból 2.2-es rommal jöttek ki. Miért nem olyan egyszerű Defyre portolni azt? Mert a fejemben valahogy ez tűnik a legegyszerűbb módnak
-
ABE
őstag
válasz ronaldo #4103 üzenetére
Hivatalos, kínai piacra szánt telefonokhoz való ROM, a fórumból szedtem az infókat, amit tudni kell róla:
- egyelőre nem rootolható
- vissza lehet róla térni másik ROM-ra
- van benne kínai és angol nyelv
- gyárilag Google mentes, tehát se Market, se semmi (de ezt már megoldották utólag)
- Quadrant szerint teljesítményben kb. azon a szinten van, mint a 2.1 Frozen Eclair-rel (1100 pont körül)
- flash működik rajta
- van, aki lassúnak tartotta, és ezért inkább visszatért 2.34-re
- asszem valami bugot is emlegettek[ Szerkesztve ]
-
schmo07
tag
Sziasztok !
Csatlakoztam a tulajok klubjához (T-s), egyelőre még dobozban, de amint lehet, nekiugrok...
Viszont most látom - tudom, miért nem ott néztem, és miért nem ott kérdeztem - hogy a jótállási jegyre az van irva, hogy 12 hónap.
A honlapjuk szerint "A 12 havi jótállási idő a gyártó vállalása alapján kiegészülhet önkéntesen vállalt plusz jótállással, ami a Jótállási jegyen, illetve egyes termékek weboldalán, honlapunkon kerül feltüntetésre "
Namost ha nem látom feltüntetve se itt, se ott, hogy a Motorola 2 év garanciás... akkor csak 12 hónapom van? -
bwoay
nagyúr
az "úgyis tőlünk veszik meg" akkor állna, ha ez nem titokban lenne független, hanem a t-mobile felvállalná nade úgy, hogy pre-paid csomag, tehát senki nem számít rá, elenyésző azok száma, akik rápróbálnak, nem lehet arra alapozni, hogy kelendő lesz, plusz ha híre is megy, akkor is pletykaszinten marad, mert közel 100 rugóért elég meredek bevállalni arra alapozva, hogy "többen írták a fórumon, hogy ők függetlent kaptak".
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest