Hirdetés
- Képek és Geekbench eredmény a Red Magic 11 Airről
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Magisk
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
TcMano
tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Helló!
Köszönöm a segítséget úgy tűnik sikerült megcsinálni. A beállításokban nem ajánlja fel a nagy felbontást, de egy próba videó adatainál kiadta a 848x480 felbontást. ÖRÜL. De üröm az örömben nincs előnézeti kép, és a videolejátszók sem jelenítik meg az eredmény!

Esetleg valami ötlet? -
vétó
aktív tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
öööö, miben is sokkal jobb a 2.51 a 2.34-től? Én tegnap este frissítettem, de őszintén szólva nem igazán érzek/látok semmi különbséget a verziószámokon kívül...
(ehhez persze fontos megjegyeznem, hogy a 2.34 nálam teljesen jól működött eddig, a frissítéssel csak edzettem a 2.2-re való váltáshoz) -
tzl
senior tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Nem óhajtok szemantikai vitát nyitni, de a hsz-emben ezek szerepelnek, én már, nekem, nálam. Ezekből egyértelmű, hogy arról van szó, számomra mi hasznos a blurből, anélkül is, hogy ezt redundánsan megismételném. Ha a kontaktokra bökök, hívni akarom az illetőt vagy smst küldeni neki, nem pedig a status update-eit olvasgatni. Arra ott a facebook-widget.
-
tzl
senior tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
És te már próbáltad lokalizálni vagy távolról törölni a telefonod? Csak azért, mert én már próbáltam, amikor lagzott a telefonom és nem hagyta vmiért settingsből a factory resetet megcsinálni. Sem lokalizálnia, sem távolról törölnie nem sikerült.
A nokia szinkronizációt meg pont 100 km-ről tojom le, nekem már annakidején a SE telefonom is gmail contactssal volt szinkronizálva.
Tehát a webszolgáltatások kilőve. Marad a telefon. Unified messaging? Köszi, nem kell. Facebook integráció a telefonkönyvvel? Köszi, de inkább ne, ott a facebook-widget, ha kiváncsi vagyok az updatekre, megnézem a widgeten, de a telefonkönyv nálam telefonálásra való, nem status update-ek olvasgatására.
No akkor mi hasznos maradt a blurből?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Semmire nem használom a felszabadult erőforrásokat,ami ne menne el blur-al is.Elég erős hozzá.De minek használja feleslegesen,amikor ugysem kell,fölösleges számomra a csomó bluros buziság,ami alaból indul és soha-soha nem használom.Igen zavar,mielőtt kérdeznéd,hogy benne csücsül a memóriában,egyszer nem indítottam el,soha nem is fogom?A villanyt is lekapcsolom,ha nem kell,te nem?Ez kb ugyan az...
Ki mondta,hogy programokat nem tudsz lecserélni?Egyáltalán hol írtam én ezt a blur hátrányához.A testreszabhatóság nem csak a programokat jelenti szerintem.De akkor cseréld le légyszi a blur alatt az ikonokat,a dokkot.Tegyél be más háttérképet az app drawler-be.Segítek,nem fog menni.
De miért is akarsz meggyőzni,hogy a blur jó?Próbáltam nem jött be.Te próbáltál mást? -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Mint mondtam volt a quadrant pont csak érzékeltetésre írtam.Mivel érzékeltessem a különbséget a két szoft között?Ez a legegyszerűbb.Vagy inkább számoljam meg hányszor akad percenként blural és nélküle?Qrvára nem érdekel a qudrant,nem játszom vele,fent sincs már a telefonon.A legegyszerűbb,leggyorsabb így letesztelni a sebességkülönbséget.Pont.Ne lovagoljatok már rajta...
Biztonság,kényelem?Ez mit takar?Mivel kényelmesebb mint más home app?mivel biztonságosabb?De használjátok,engem nem zavar.
-
fkrinya
tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Ugyebár külön van csomagolva a töltő és a hozzácsatlakoztatható kábel. És az XXL ebben a kiszerelésben nem adja hozzá a kábelt.
Hát, holnap majd meglátom, hogy kell-e nekem a motoblur

Trabby: Nem rossz cucc
Majd meglátom, lesz-e rá szükségNem tudom, mennyi zenét hallgattok rajta, de ez a jack bemenet fedő kis gumi cucc nem fogja megadni magát? Nem sérülékeny?
-
DaDa
senior tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Én pont fordítva tudom -persze lehet, hogy rosszul- de ma már csak a garancia kell a blokk/számla nem. Én mind a vodához, mind a nokiához közvetlen csak a garanciával mentem gond nélkül...a számla önmagában már semmit nem ér... hiszen azt kölcsönkérheted a szomszédtól (ha neki is van defyje), de a garancián rajta van az IMEI, ami azonosítja a készüléket. Ez egyébként minden termékre igaz, nem csak telefonra.
-
Halo
senior tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
köszönöm, ez sajnos nem működik, legalábbis nem láttam benne - mert ez csak a telepítést követően működik, és csak az elmulasztott hívásokra, ill. még be lehet állítani pár dologra.
ami nekem kellett, az a Call History (mivel bejövő hívásom volt ami kell...)
szóval Call history, vagy valami hasonló, de legyen feltelepítve a telefonodra, hogy vissza tudj nézni ki-be-elmulasztott hívások idejét, időtartamát.mivel: alapból a defyből nem lehet kinyerni az adatokat!
ha mégis, akkor csak én voltam a balfék, de széttúrtam a manüket, és nem leltem sehol se!
sőt, hazaérve - mert még mindig kell az időadat....- rászúrtam moto portálra a telefont, gondolva, kinézem a híváslistát, itt biztos benne lesz, és nem...!!! ugyanazt mutatja, amit a telefon, ugyanazt a semmit...
(ha nézegettétek, akkor is csak annyit láttok, hogy x perce történt, de hogy pontosan mikor, azt nem jelzi... de mindezt csak aznapra, utána már yesterday van a tegnaphoz pl...)szóval CallHistory, vagy azzal egyenértékű programot a telefonodra, s akkor nem fogsz rohanni a T. Fúrumitákhoz

köszönet még egyszer!
(amennyiben mégis ki lehet az adatokat nyerni külön program nélkül, kéretik megosztani az eljárást - okulásképpen
) -
schmo07
tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Oké, elolvastam, szóval a netes kapcsolat miatti hibaüzenet lehet, hogy holnapra magától meggyógyul.
Viszont továbbra se veszi észre a telefont a Sw update
Igy viszont végülis mindegy hogy van net vagy nincs, mert el se indul.
Na jó, asszem most pihentetem kicsit, hátha holnap újult erővel... -
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Rád kell, hogy cáfoljak. Én a Vaterán vettem! Ugyanattól az eladótol, már évek óta, a családban mindenkinek. Mivel Pécsi, meg már megvan a száma, már a vakera sem kell hozzá. Garanciát vállal minden kártyájára, bár nekem még nem volt rá szükségem, tökéletes volt minden kártya. 8gb class6 3700ft, 16 gb class4 6800ft, 1 év garanciával...
-
lujvary
csendes tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
"Motorola Softvare Update cannot connect to the server to complete your softvare update. This may be due to server maintenance or your network configuration."
Tegnap én is egész este ezt az üzenetet kaptam, de ma (vasárnap kora reggel) jó volt már és egyből csatlakozott a szerverhez, ment az update. Gondolom túlterhelt volt a szerver vagy valami hasonló. 15 percig tartott, Moto version 2.34.1 CEE-ről Moto version 2.51.1 CEE lett, tehát maradt "fél-blur", ami nekem nem is baj.
-
pengemetal
aktív tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Nagyon OFF:
Az eredeti sokkal jobb!!! -
lmisi
senior tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Ha megnyitják esetleg megtörik a bootloaderjét szinte biztos lesz rá 2.3
Nagyon sokat adtak el ebből a telefonból, Kínában is állítólag nagyon megy.
Ismerve Motoék supportját ami egyenes arányban áll az eladott darabszámmal, talán van remény. Hiú ábrándokat fölösleges kergetni. -
Maist
senior tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Köszönöm. Ez egyébként nektek nem jelentkezik, hogy bármennyire is próbálom kímélni, egyszerűen nem tudom megakadályozni ezt a -10%/3-4 óra merülést? Ha flight módban van, akkor is merül, pedig semmi sem megy akkor, és nem is nyomkodom olyankor. Attól tartok, valami hardver gondom lesz. Vodás Defy-t közvetlenül a Motokerhez lehet vinni, vagy hová érdemes menni vele? Nem hiszem, hogy belekötnének abba, ha azt állítom, és bizonyítani is tudom, hogy a gyárilag megadott standby 400 órának a tizedét is alig tudja a telefon. Gyakorlatilag ennyi idő alatt -0 lenne az akksi töltöttsége. Nem volt nekem azzal sohasem bajom, ha használom a telefont, és merül, de ha hozzá sem nyúlok...
-
bwoay
nagyúr
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
szerinted vajon miért neked címeztem?

tisztázni fogjuk az IP67-et, akkor talán te is tisztában leszel vele végre, hogy mire vonatkozik. illetve szót ejtek majd arról is, hogy mind a víz-, mind a por- és ütésállóságnak, a karcállóságnak is különböző fokozatai vannak, ami nyilván sokkolóan hat majd egyesek számára.
-
bwoay
nagyúr
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
akár tetszik, akár nem, át fogom írni az első HSZ-t, lesz benne egy külön pont, ami bővebben szól a telefon és a kijelző ellenállóságáról. addig nem volt semmi gond, amíg mindenki leírta, hogy miért használ vagy nem használ fóliát, de az nem pálya, hogy mindenáron állást akartok foglalni olyan kérdésben, amiben nem lehet. az meg pláne nem jó, ha a győzködés során egy rakás valótlan dolog hangzik el, meg keverednek az egymástól teljesen független specifikációk.
-
Titi76
aktív tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Hát srácok ez a telefon villamos biztonságtechnikailag bizony IP67-es védettségű az MSZ 806/1-76 szabvány szerint, ami kimerül abban hogy bírnia kell a rövid ideig történő vízbe mártást, és finom por semmiképp nem kerülhet bele. ENNYI. Ebbe a minősítésbe pedig nincs benne a karcállóság/ütésállóság, levesbe mártás, tengerben fürdés, lesörözés...
A dobozból kiemelve a Voda hagyott egy pici telefont hogy a telefon NEM VÍZÁLLÓ, és ez igaz is mert akkor hosszú ideig is kibírná a vízbe merítést.
Remélem el tudtam oszlatni köztetek pár felmerülő kérdést. -
gyraph
tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Köszi ! Ezeket már sajnos végigcsináltam,és nem igazán... Factory reset után csak GPS szoftvereket telepítettem...fail. Próbáltam tasmanager-rel és nélküle... Végső próba volt, hogy 1200Mhz-re húztam, de az sem segített. A gyári alkalmazásokhoz nem nyúltam eddig.
Két év gyártói garival vettem. Lehet, hogy szervíz lesz belőle.
Amikor megvettem a telefont, nekem full levegős volt a fólia alatt. Ez nem igazán érdekelt, mert egyrészről nem az általában megszokott fólia volt ugye, másrészről pedig rengeteg youtube-os "unboxing" videon is levegős. Aztán mikor itthon kezdtem beállítgatni, akkor láttam, hogy a data manager szerint, dec.18-óta volt pár száz kByte adatforgalom rajta. Arra gondoltam, hogy lehet, hogy a gyárban próbálják be egyszer, egyébként pedig decemberben gyártották. GSM boltban vettem,amit sose szoktam. Most pedig rámjött a paranoia, hogy mivan ha már előtte használgatták kicsit...mondjuk leejtették kicsit. stb.
-
Aureal
őstag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Ez pedig szomorú! Az egyik call recordernél írták hogy csak kihangosítva, mikin keresztül tud felvenni, de más alkalmazásoknál meg azt írják, tela függvénye támogatja-e a hívások felvételét...
Esetleg másnak mi a véleménye ez ügyben? Pont ezért is nyergeltem az Andróra hogy az mindenre nyitott, erre nem tudna hívást rögzíteni??? Ne má!
-
-
bwoay
nagyúr
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
pedig én is nehezen értem meg azt a hozzáállást, amikor valaki megvásárol egy telefont, és már azon jár az esze, hogy amikor majd eladja a készüléket, akkor a lehető legjobb állapotban legyen, és minél többet kapjon érte. ettől még persze elfogadom, hogy egyesek valamiféle "befektetésként" tekintenek a telefonjukra, de én is azok közé tartozom, akik saját használatra veszik, nem pedig azért, hogy a következő tulajnak őrizgessék. nomeg használati tárgyként tekintek rá, ami egész egyszerűen elhasználódik. ismerek olyan Galaxy S tulajt, aki rányalt valami fóliát a telefon elejére/hátuljára, aztán berakta fémtokba, hogy az egészet végül beletegye egy bőr ővtokba. azt hiszem, ezt nyugodtan nevezhetjük fétisnek.
nem kell ám azon vérig sértődni, ha valaki rámutat arra, hogy ha a strapább telefon használata esetén is megmarad a késztetés, hogy ugyanúgy óvja az ember, mint a sérülékenyebb társait, akkor szinte semmivel nem vagyunk előrébb.
a fóliát használókhoz lenne egy kérdésem (tényleg nem kötekedés szándékával): ha megkarcolódik a fólia, akkor használjátok tovább, azzal a megnyugtató érzéssel, hogy a kijelző megúszta, vagy azonnal csere? mert előbbi esetben az ember lényegében mégiscsak egy karcos kijelzőt nézeget, utóbbi esetben pedig akár fél évente lehet újabb fóliát venni. így amikor eladásra kerül a sor, pont annyival lehet többet kérni a karcmentes készülékért, mint amennyi időközben már elment fóliázgatásra

-
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Engem meg nem nagyon érdekel, hogy ki-milyen fólia-para lázban ég már megint! Vagyis nem érdekelne, de sajnos ezzel van tele a topik! Indítsatok fólia-topikot, ahol megírhatjátok egymásnak, hogy a zagg, a brando vagy a china fólia jobb, de szerintem van is ilyen topic! De az már kicsit sok, hogy nap-mint nap ezzel kell itt találkozni, megspékelve idétlennél-idétlenebb hasonlatokkal. Mellesleg a "bizonygatod itt az akármilyen telefonjaiddal"-ra reagálva: Bizonygat neked a f@szom, csak annyit mondtam, lehet fólia nélkül is vigyázni egy telefonra! ENNYI, részemről az utolsó ebben a témában, és PEACE

-
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Látom Te sem olvasod elég figyelmesen a Topic-ot, meg azt sem, amit írtam! Én nem adok el telefont, amint írtam, az előző telefonom is 4! évig volt használatban és eszem ágában sincs megválni tőle! Szinte új állapotban van, NEM karcos,a fém részen van pár karc és a kijelzőn 1 db 1 mm-es. Vigyázok a telefonomra, nem ezzel png-pong-ozok, nem dobálom, és nem is viszem TÚLZÁSBA az aggódást! Rendeltem hozzá england-ból gyári autós tartót, és bőr tokot, részemről a bőr tok lesz a védelem, mint minden eddigi telefonomnál, így nem lesz zseb-kopott a sarka. DE nem vagyok hajlandó elrondítani a kijelző egy fóliával!
A másik dolog, amit figyelmetlenül olvastál (az én hozzászólásomban és a topic-ban is): Ez nem IP67-es telefon, és az IP67 még csak nem is katonai szabvány, ahogy Bog mondja a videóban. A sonim NEM egy kategória ezzel! Ott garancia van még a burkolat sérülésére is.
Nem érdemes a ráfröccsenő víznél, esőben való használatnál jobban strapálni, mert nem szörfözéshez találták ki. És földhöz vagdosni sem érdemes, mert lehet nem esik darabokra, de biztos karcos lesz.
Viszont még mindig tartom, hogy ha úgy akarod óvni, mint egy desire-t, i-phone4-et, SGS-t, akkor ez a telefon max tudásában a helyes választás neked.
Az, hogy nem veszek rá fóliát, nem azt jelenti, hogy egyből vadulni fogok vele, csak nem aggódom túl a dolgot! Ennyi!
És ha ennyire otthon vagy a topikban, ha már szétoffoljuk, írd is meg off topicban!
-
gombsadi
aktív tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Most saját magad cafolod meg. Attól nem fog karcolodni, ha zsebbe rakod, ha az asztalra vagod. Viszont, ha pofával az aszfaltra esik, ráadásul csúszik is, akkor ne is csodalkozz. Egyedül a Sonim, ami azt kibirna. Amúgy, nem az IP67 védi a kijelzőt, hanem a gorilla glass, ami többek között az iphoneban is használnak. Az pedig a zsebben hordast, a kicsit nagyobb igenybevetelt bírja. Ha meg ez miatt veszel foliat, akkor meg is úgy kezeled, mint egy himes. tojast.
Nekem a legendaban nem volt gorilla glass, mégis kibirt fél évet úgy, hogy zsebben hordtam, egyszer leesett(igaz, nem úgy, mint ahogy az aszfaltos peldaban írtam), és hajszál karc nélkül adtam el. Előbb karcolodott meg, az Ali ház. Szóval, akkor mire fel ez a folia mizeria?
-
johnnyjungle
tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Valamit félreértettél, applet tervezem cserélni androidra, nem fordítva

Szerintem is drága az apple, de attól még nem kell lehülyézned az embert, ha azt választja

Lehet, h kifizetsz "3x-4x annyit", de más minőségű a szolgáltatás is. Pl. a szervíz cseréli a telefont, nem javít; az anyaghasználat szerintem igen egyedi. Most nem tudnám/akarom itt védeni, de az iphone tényleg nem telefon, hanem iphone volt a szememben - aki kedveli, tudja miről beszélek. Sokáig az első olyan telefonom, amivel szinte 99%-ban elégedett voltam (volt azért némi kompromisszum), pedig amíg nem volt nekem, kiröhögtem a "sznob iphoneosokat".Csak a tököm tele van már azzal, hogy a különböző iOS JB-kkel uptodate legyek, másrészt lassan a remek 3GS-t is kivezetik a támogatottak közül (ami, kövezzetek meg, de szebb, szimpibb, mint a 4-es - aminek lesz@rom a felbontását), ezért inkább a androidos lesz a következő telefon.
Bocsánat, ha offoltam. -
bwoay
nagyúr
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
"Vodafone-nál és a T-nél és a Pixmániánál sem motorola garancia van, mintahogy a sufniGSM-eknél sem"
pixmaniaról nem tudok nyilatkozni, de azt te milyen szerviznek hívod, amikor a garancialevél a gyártó márkaszervizébe irányít, és ott meg is javítják a készüléked ingyen?
-
Trabby
aktív tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
jó, akkor tessék:
Gsmhome-ban, a legalapabb készülék (akciós, tehát nincs hozzá az ég világon semmi, 1év sima bolti garanciával) 77500 Ft. (ahogy nézem ez most a legolcsóbb, és ez azért nem 70..

"Senki nem kérte hogy tedd össze a legdrágább konstrukciót a készülékre, hanem az volt a kérdés hogyan változott az ára ... és úgy változott ahogyan leírtam."
De amit meg én le írtam, annak nagyon nem úgy változott

-
bwoay
nagyúr
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
2 dolog:
- a hangszóróhiba NEM elismert, max közismert szériahiba, ugyanis a gyártó semmiféle hivatalos nyilatkozatot nem adott ki róla.
- a Defy kijelzője ugye gorilla glass, ami nem a motorola terméke, hanem a corningé. utóbbi cég weboldalán meg lehet nézni, hány gyártónak szállít, és melyek azok a készülékek, amik ilyen kijelzővel kerülnek forgalomba (pl Dell Streak, Nokia N8). a defy pont annyira karcálló, mint azok a telefonok (kivéve a Sonim termékei, az más kategória), nem jobban és nem kevésbé. értem én, hogy van, akinek ez kevés, de ennyi erővel a vízállóságát is lehetne kritizálni, mert nem bír ki 1 órát 30 méter mély vízben. -
ABE
őstag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Valamit nagyon keversz... a 2.34 is Motorola szoftver, egész egyszerűen csak ki van hagyva belőle pár MotoBlur szolgáltatás. De attól az még ugyanúgy a Motorola fejlesztése.
Garjegy: mivel sok készülék jött be korán az országba hivatalos Motorola garancia nélkül, minden bizonnyal a trükközést akarják kiszűrni, hogy a GSM boltokok keresztül beérkezett készülékek problémáit ne rajtuk akarják leverni.
-
sheep
addikt
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
...ezen hibák egyike sem jött még elő pl nálam (call bugok, hangszóró, karcok, stb)
attól persze még létezhetnek, de ilyen áron még akkor is jó vétel ez a telefon sztem
hibák a jóval drágább telefonokban is vannak (pl az agyonsztárolt sgs is alap szoftverrel akad, neked kell mindent kicserélgetni rajta, plusz a gps-e is gyenge és vaku sincs rajta -ja és sokkal drágább)
nem hibátlan telefon, de az árát maximálisan megéri sztem -
ABE
őstag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Nézzük csak:
- A hivatalosan érkező, nem import (értsd: nem GSM bolti) készülékeken a 2.34-es közép-európai ROM van, ami alaphelyzetben is jól használható, de egy pillanat alatt akár jobbá tehető a Launcher cseréjével.
- A gyomlálásra 2.34-es ROM esetén nincs is szükség, én azokat szedtem ki, amiket abszolút nem használtam, vagy pedig mással helyettesítettem. Ez még nem jelenti azt, hogy a programok törlése nélkül ne lenne jól használható. Nálam ez egyfajta hobbi, hogy kísérletezgetem a szoftverekkel.
- A hívás utáni "kisfagyást" nem ismerem, érdekes módon nálam a menü gomb megnyomására visszatért a készenléti képernyőre, anno azért is adtam azt a tanácsot, hogy meg kell nyomni a gombot.
- A kontaktok képének összekeveredése Spicán is volt, ez valami Android bug lehet inkább, bár kétségkívül létező probéma.
- Ugyanígy én sem tartom jó megoldásnak az USB fedelét, a karcállóságról viszont már leírtam a véleményem.
- Nincs olyan, hogy tökéletes készülék, nem fogsz ilyet találni. Olyan van, hogy valaki igényeinek egy készülék a legjobban megfelel, de nincs perfect cucc.
Azt kell mondjam, hogy az eddigi okostelefonjaim közül messze a Defy szoftvere a legjobb, és a szoftverre nem igazán tudok panaszkodni. De mint láthattad, őszintén elmondtam a véleményem a 2.2-es frissítés jelenlegi helyzetéről, szinte egyedüliként kiálltam Tel Elek mellett a kamerával kapcsolatban, szóval nem hazabeszélésből védem a készüléket. Igen, van egy-két apróság, aminek a javítását szívesen látnám, de mindezek mellett is kezes telefonnak tartom a Defyt. Ha az általad felsorolt hibák nálad kiverik a biztosítékot, akkor nehezen fogsz olyan telefont találni, amire ne tudnál elmarasztaló jelzőt ráhúzni.
Még egy apróság: anno a Nokia N78-am belecsúszott a zsebemből egy vízzel teli lavórba, aminek egy sok-sok ezer forintos (házi) javítás lett a vége. Egy ilyen eset elég ahhoz, hogy a Defy felértékelődjön.
-
Beri78
őstag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
eszembe nincs megcáfolni a dolgot, és meggyőzni téged az ellenkezőkről, csak egy pár mondtad, és pár nap tapasztalat. Én múlt héten vásároltam meg a defy-t és egy kvázi üzleti telefonról tértem át erre.
Az itt olvasható, leírt hibák közül persze bosszantóak is vannak, ami abban nyilvánul meg, hogy a párom fényképét 1-2 másodpercig a főnökömnél látom (akik nem ugyanazok a személyek
), de aztán egy pillanat alatt ez helyre is áll a görgetéskor.
Hangszóróhiba még nem jött elő, pedig használom, nyomom, hallgatom, ütöm vágom eléggé. Hozzátenném, hogy soha ilyen jól nem hallottam senkit még a vonal túl oldalán, mint a defynél!!!
Menü egyszer se akadt nekem, soha nem volt lassulás.
Telefonhívás után kb 1-2 mp-ig láthatod mennyit beszéltél. Nekem ez fel se tűnt addig, amíg itt a fórumon nem olvastam. A nokiamon is így volt, sőt a win-en is, csak az még ki is fagyott alkalomadtán![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az, hogy ABE, és még sokan nagyban segít nekünk – átlag felhasználóknak, hogy az igazán Power userek időt nem kímélve kísérleteznek, illetve aki „többre” szeretné használni ez a kütyüt, mint kommunikáció, vagy a maxot akarja kihozni belőle, ez igazán dicséretes, és alkalom adtán még kedvet is csinál. És ilyenkor bizony számos dologra derül fény is.
Én nem bántam meg, hogy ezt a készüléket vásároltam meg, és egy picit se félek a hibáktól, mert gariban javítanak mindent, és ilyen minimális, apró kellemetlenségek vannak egy telefonnál, akkor nekem ez a tökéletes.
Volt már symbianom, win-es telóm, nem a szar kategóriákból, de állíthatom (persze 1 hét távlatában), hogy eddig ez a legstabilabb telefon, ami a kezem ügyébe került., fizikailag és rendszerileg egyaránt.
Különben, ha valaki talál olyan telefont, ami minden hibától mentes, ismétlem – mindentől – akkor valóban szóljon, mert nagyon kíváncsi vagyok. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
kontaktokat nem kever csak a képet.spica is csinálta,sógor dézi-je is.->os hiba gondolom majd gugli javítja/otta.
a kijelzőt meg lehet karcolni igen.a szifon 4-et is.Meg úgy kb mindent.Tegyél elé egy fém lapot és jó lesz.Ja akkor nem látod.
Senki nem is mondt,hogy nem lehet megkarcolni.
Az usb fedelet meg majd meglátjuk,az ténylegszar megoldás.Más telefonon is kibír sokkal többet,pedig vékonyabb (spica-n fele ilyen vastag volt,és sokkal merevebb 1,5 év alatt sem tört le,lazult ki.)Ezen majd meglátjuk.
tényleg használhatatlan sz*r.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
delibab
senior tag
válasz
Hakkuuuh
üzenetére
Én teljesen gyári állapotában használom és semmi bajom vele... nem akad, nem fagy, nem keveredik össze.. stb. azt meg senki nem mondta, hogy ez nem karcolódik és megy tönkre, csak azt, hogy jobban bírja mint a többi... ha neked ez így nem kell akkor vedd meg azt ami megfelel, egyébként árban szerintem még mindig jobb mint a konkurensek! de ez az Én saját véleményem, nem kell egyetérteni...
Ha valaki gyomlálja és kísérletezik vele az nem azt jelenti, hogy egyébként rossz lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen routert?
- Steam topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Netflix
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

ok, már töltöm is a telót, mert csak 30%-on van. De azé megvárom mit is akarsz még 

Pedig már nagyon megörültem 
, hát akkor passz, hogy mért nem műxik :S
Igy viszont végülis mindegy hogy van net vagy nincs, mert el se indul.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Senki nem is mondt,hogy nem lehet megkarcolni.