Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- DIGI Mobil
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
-
Mobilarena
Motorola DEFY - gyakran ismételt kérdések, hasznos információk
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
Van egy gyanúm, hogy ezzel a készülékkel fogok visszatérni az Androidhoz pár hónap múlva.
-
ABE
őstag
Lehet, hogy holnap én is benevezek egy Defy-ra. Jelenleg itt találtam a legjobb áron: [link] Tartozékok nekem nem olyan fontosak, egyedül adatkábelt kell majd utólag vennem, ha az "akciós" verziót veszem. Van valakinek tippje, hogy 80-85e között van-e ennél jobb ajánlat?
-
ABE
őstag
A mai napon nem jött össze a Defy, kicsit csalódott és dühös vagyok. Az biztos, hogy a GSM boltok honlapja tényleg csak "tájékoztató jellegű".
Tegnap még örültem, hogy a GSM Home-nál 78500-ra ment le az ár, lélektani 80e alatt, nincs apelláta, megveszem. Mivel ma vették meg az előző telefonom, gondoltam magamban, semmi nem állhat közém és a Defy közé. Délelőtt csalódva láttam, hogy ismét 82500 az akciós Defy ára, így első utam a Vip-phone-hoz vezetett, ahol 83750-ért volt kiírva, gondoltam legalább tartozékokkal. Bementem megkérdezni, hogy tartozék, garancia mit jelent ebben az esetben. Óóóó, hát a Defy 87e forinttól van, rendelésre természetesen. Kössssz, akkor nézek tovább. Be a GSM Home-ba, jaaaa, akciós már nincsen, nem is lesz (még jó, hogy ma frissítették az oldalt), de 86e-ért tudnak rendelni. Köszi. Be a Fortuna GSM-be, a honlapon 84e-től írják, de semmi infó. Kiderült, hogy 87e-től van Defy, itt volt az egyetlen hely, ahol a szerencsének köszönhetően legalább élőben láthattam (bár nem taperolhattam meg) a telefont.
Szóval csalódott vagyok, hogy egyelőre nem tudtam megvenni, és dühös is, hogy elment az időm azzal, hogy vásárlási szándékkal jártam a boltokban, de mindenhol csak azt tapasztaltam, hogy beetetés a honlap.
Köszönöm, hogy elmondhattam.
-
ABE
őstag
válasz zsirfecske #2057 üzenetére
Persze, amíg a kezedben nincs annyiért, amennyiért, addig nem biztos az ár... Csak az a gond, hogy 2010-et írunk, webshopos rendelés meg futározás van, akkor könyörgöm, alap lenne a következő:
- legyen folyamatosan aktualizált árlista
- követhető készletlista, vagy leírás, hogy milyen feltételekkel elérhető a telefon (raktáron/rendelhető, kb. mikorra jön meg)
- pontos garanciális feltételek leírása, tartozékok felsorolásaEnnek így kéne működnie. Szerintem.
Ellenben, hogy ON is legyek: mivel totál be voltam már pörögve a telefonra, megrendeltem hirtelen felindulásból a Partneronál, fél órán belül kihozták, és most már azt nyomkodom. Fehér, minden tartozékkal, 1 év bolti garival, házhozszállítva 87e. Nem volt olcsó, eddigi legdrágább telefonom, de sokat várok tőle cserébe.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Minden megvolt bontatlanul: doboz, külföldi nyelvű füzetecske, töltő (ami egyben adatkábel is), füles és egy 2GB-os memóriakártya járt hozzá, mindez megspékelve egy sajtpapír adásvételi szerződéssel. Remélem azért, hogy garanciáztatni nem kell.
MC Pite
Igen, de ennyiért náluk is csak bolti garit kapsz, ami egy év.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Ismer valaki olyan programot, amivel a bekapcsoló gomb képernyőzár funkcióját át lehet programozni a hangerőszabályzó gombra?
-
ABE
őstag
válasz fi:zi'k #2116 üzenetére
Megtaláltam az illetékes válaszát, de a lockbot nekem nem olasz...
Föl van téve most a No Lock, hogy ne kelljen a képernyőn a csúszkával szenvedni feloldásnál, most már csak egy olyan egyszerű program kéne, amiben mindössze annyit be lehet állítani, hogy a hangerő gombok hosszú nyomásával feloldható legyen a lock. Ezt találtam még: WidgetLocker Lockscreen, ezzel lehet aktiválni a hangerő gombokat, de ez elég bonyolult felületű, és mindenképpen rám akarja tukmálni a csúszkát. És fizetős.
Szerk: nem tudom, hogyan, de most feléleszti a hangerőgomb is, pedig csak a No Lock van felrakva. Úgy látszik, hogy a No Lock alapból enegdélyezi az összes hardveres gombot a felélesztéshez. Figyelmetlen voltam...
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Mobil87 #2144 üzenetére
iGO8 biztos nem fut rajta, ugyanis az nincs is Androidra, hanem mondjuk az iGO My Way. Ez viszont nem vásárolható meg a telefonhoz külön, tehát a válasz nem.
A PDA-ra nekem egyszer azt mondta valaki, hogy attól lesz PDA egy ilyesmi készülék, hogy Windows Mobile Professional fut rajta. Nem tudom, mennyire állja meg a helyét ez a kijelentés, mert a PDA fordítása magyarra: Digitális Személyi Titkár (Asszisztens). Vagy egyszerűbben: kézi számítógép, tehát megnevezés alapján akár bármelyik okostelefont lehet PDA-nak nevezni. A lényeg, hogy a Defy egy Android rendszerre épülő okostelefon...
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz zsirfecske #2157 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy Androidra csak úgy érhető el legálisan az iGO, ha a készülékhez adják gyárilag. Ezért kérdeztem rá, mert különben warez szagú erről beszélni.
Halo
Asszem a kezelőfelületben különböznek főleg, meg kevesebb funkciója van.
-
ABE
őstag
Nem reklám akar lenni, mert csak egy tapasztalatom van velük, de hétfő este fél 7-kor hívtam a PartNero GSM-et, és fél óra múlva csöngetett a futár, hogy meghozta a cuccost. 86e volt a telefon, szállítással 87e. Három boltban voltam személyesen, ahol jó árakat láttam a honlapon (köztük a GSM Home-ban is), de sehol nem volt "azonnal", hanem rendelték volna pár órán belül.
hazel
Amit letöltesz és telepítesz, automatikusan mgejelenik a menüben, nem tudod kontrollálni. Annyit tehetsz, hogy felteszed a LauncherPro nevű homescreent (szintén elérhető Marketről), ott be lehet állítani, hogy a menüben mely ikonokat rejtse el. Egyébként ajánlom ezt a felületet, gyorsabb, mint a gyári MotoBlur, és jobban személyre szabható.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz zsirfecske #2247 üzenetére
Szerintem a Picasa-t úgy tudja kihasználni, hogy pl. a fényképeidet közvetlenül oda tudod feltölteni a galériából.
-
ABE
őstag
válasz lolaron #2256 üzenetére
A menüben van egy olyan, hogy Accounts, ott tudod definiálni. Facebook sync meg fog jelenni a telefonkönyben, ha végzett vele, és nincsenek rejtve (tehát nem csak a google account kapcsolatok engedélyezettek). Arra ügyelj, hogy kétféle telefonkönyv van (legalábbis nálam LauncherPro felület alatt): a sima Google accounthoz tartozó kapcsolatokat megjelenítő, illetve a másik, ahol az összes kontakt mutatva van.
Na, ezt jó összevissza írtam le, sikerült bekeverni téged szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz gagavectra21 #2260 üzenetére
A gyári felület szaggatós, én helyette LauncherPro-t használok, az gyors, akadásmentes.
-
ABE
őstag
gagavectra21
Az enyém független.
Maist
2GB a belső memória, de hogy ebből pontosan mennyi elérhető a programoknak...
lolaron
Ötletem sincs.
MC Pite
Bosszantó, amikor pár napon belül ennyire változnak az árak.
-
ABE
őstag
Valószínűleg akkor tényleg a szoftvertől ered, hogy működik-e a MotoBlur account. Az én verzióm: Blur_Version.2.21.0MB525.Retail.en.DE
-
ABE
őstag
válasz pengemetal #2277 üzenetére
-
ABE
őstag
A minőség megítélése szubjektív is, hogy kinek mi jön be: én E72-ről váltottam, de annak a minőségétől nem voltam elájulva, ugyanúgy mozgott/nyöszörgött a burkolata, egyedül a hátlap illeszkedése volt példás. A Defynek tulajdonképpen csak a hátlapja nyöszörög ott, ahol a rögzítő csúszka van, de használat közben nem fogod rosszul összerakottnak érezni a telefont. Nekem speciel jobban bejön a Defy anyaghasználata és felépítése (nem tartom praktikusnak a fém borítást telefonon).
Nálami is 100 megás net csomag van, anno Spicánál ez elég szűkös volt, Defy még csak pár napja van meg, igyekszem WiFi-n tartani, amikor csak lehet. Ha tényleg kihasználod a telefon képességeit (itt most nem arra gondolok, hogy videózol mobilneten, hanem böngészés, egy-két alkalmazás letöltése Marketről, levelezés, ilyesmi), akkor könnyen túllépheted a keretet.
Akksi: ha kíméletes vagy, akkor állítólag elmehet akár 2-3 napot is, de ez szvsz kíméletes használatra vonatkozik. Amikor Spicám volt, és tényleg használtam erősen a telefont (mondjuk napi 10-20 SMS, 1-1.5 óra beszélgetés, zenehallgatás, játék, böngészés, ez-az), akkor estére lemerült, és a Defyvel is ugyanez a helyzet. Ugyanilyen használat mellett az E72 elment 2-3 napot, de hát nem is ugyanazt nyújtja a két készülék.
-
ABE
őstag
"Defyt néztem, de úgy látom ez sem lesz nyerő...ennyi bejegyzéssel"
A sok hozzászólásból azt a következtetést vontad le, hogy nem nyerő a Defy? Érdekes...
E72-ről váltottam, megváltás ez a telefon ahhoz képest. A Defyre felrakom a programokat, és működik. Az E72 meg állandóan generált lassulást, fagyást.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Azt hiszem, nincs is olyan okostelefon, aminek ne lenne valamilyen szoftveres nyűgje, még ha nem is nagy hibáról beszélünk. Hétfő este vettem a Defyt, azóta lekopogom, hogy nem találkoztam ilyen problémával, de hosszabb használat során biztos bele fogok futni. Illetve de, volt egy apróság, egyszer valamelyik program force close üzenetet dobott, miután már kiléptem belőle. Viszont segédprogramok terén össze sem lehet hasonlítani a Symbiant és az Androidot: kis időt rá kell szánni ugyan a keresére/kérdezésre, de gyakorlatilag mindenre van megfelelő program.
-
ABE
őstag
Persze, ez igaz, de mondjuk most hirtelen elég durván leesett az ára, hétfőn legalábbis a bolti garanciás került kb. ennyibe a linkelt helyen, most meg annyiért gyári garanciás van. Ahogy néztem, hétfőn még a legolcsóbb helyen is vagy 100e volt a Motorola garanciás. Na mindegy, én így is nagyon örülök neki, csak a hangszóró hiba kerüljön el minket.
Hogy félig ON legyek: tud valaki olyan programot, amivel a moziműsorokat tudom sasolni?
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz gagavectra21 #2422 üzenetére
Az utóbbi időben én is gyakran cserélgettem a telefonjaimat, de egyelőre úgy tűnik, hogy a Defy hosszabb távon lesz nálam.
-
ABE
őstag
Itt a DEFY teszt: [link], itt a Milestone 2 teszt: [link], előnyök/hátrányok leírva. Érted, most mondhatja azt valaki, hogy vegyed a Milestonet, aztán lehet, hogy nem lesz jó, mert könnyű telefont akarsz, és nem kell a QWERTY. Nyilván a DEFY-t sem veszi azért senki, hogy falhoz vágja, vízbe dobálja, de a használati szokásoktól is függ, hogy melyik telefon a jobb választás, és itt nem csak a szoftverben van különbség. Aztán a két telefon között nem egy-két ezer forint különbség van, ez sem mindegy. Önmagában egy ilyen kérdést feltenni csak úgy, hogy melyiket vegyed meg, na erre nem lehet válaszolni, mert egy szót nem szóltál arról, hogy mik a preferenciáid. Ha ezeket magadban összesíted, akkor részben megkapod a választ a tesztekből is.
-
ABE
őstag
Azt hiszem, amint lesz időm, az első dolgom az lesz, hogy le fogom gyalulni okosba' ezt a rohadt MotoBlur dolgot... Hihetetlen, hogy túlbonyolítja a névjegy hozzáadást is, mert a MotoBlur miatt a Google és a Moto accounthoz is számot rendel hozzá egyszerre, és a menüben is megtalálható Contacts illetve Dialer emiatt szarul kezeli a névjegyeket, egyik megjeleníti az össze nevet, a másik nem (tulajdonképpen két névjegyzék van, két híváslistával). És csak úgy lehet kitrükközni, hogy ne szórakozzon a MotoBlurral, hogy miután létrehoztam a névjegyet, szétválasztom két névjegyre, és a MotoBlurosat letörlöm. Rohadna le, akit ezt kitalálta, semmi értelme...
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Majd elfelejtettem említeni: azt vettem észre, hogy a telefon oldalán található rögzítőcsavarok közül a bal oldaliaknak a fején nem tökéletes a festés, mintha ki-be csavarták volna már pluszban azokat a csavarokat, meg a csavarfejek széle is kopottas. Érdekes módon viszont a jobb oldalon lévők szinte tökéletesen néznek ki, bár azokon is látszik a fej süllyesztésében valami nyom. No, nem azért említem, mintha esztétikailag annyira zavaró volna, inkább furcsállom a dolgot. Remélem, hogy egy esetleges garanciális ügyintézésnél ebből nem csinálnak problémát (mert ugye szét nem szedtem, újonnan vettem, képernyőn fólia volt, a tartozékok pedig zacskóban). Lehet, hogy eladás előtt az ilyen GSM boltos készülékeket szétszedik mondjuk a függetlenítéshez? (Itt nem arra gondolok, hogy a boltban buherálják, hanem a nagyker, aki behozza az országba.) Van itt olyan, akinél szintén kopottak a csavarok?
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz soscnupp #2523 üzenetére
Settings/wireless&networks/mobile networks/acces point names: itt kell beállítanod a hozzáférési pontokat, a következőket kell megadnod:
mobilnethez:
név: mindegy
APN: net
MMC: 216
MNC: 01
APN type: defaultMMS-hez:
APN: mms
MMSC: http://mmsc.pgsm.hu
MMS proxy: 84.225.255.1
MMS port: 8080
MCC: 216
MNC: 01
APN type: mmsAmúgy érdekes, nálam alapból beállította a telefon.
-
ABE
őstag
válasz csicsaaa #2639 üzenetére
A MotoBlur jelen esetben annyit jelent, hogy a Motorola az alap Android rendszerhez hozzáadja a saját kezelőfelületét (ez kimerül kb. a homescreen átalakításában). 2011. második negyedévére ígérték a Defyhez a 2.2-es Androidot, remélhetőleg ezt be is tartják. Ettől függetlenül elképzelhető (sőt, szinte biztos), hogy nem hivatalos 2.2-es ROM lesz hamarabb is, mivel pár napja van lehetőség a "főzött" ROM felrakására is.
Trabby
Jó áron vetted akkor!
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
2.3-ról még semmi infó Defy esetében, de hát ugye alig jelent még meg. Bár amennyire tudom, amelyik készülék a 2.2 futtatására alkalmas, az a 2.3-ra is, és nincs CPU limit: [link] Sajnos az is benne van a pakliban, hogy a Motorola felhagy majd a támogatással 2.2-nél. Az XT720-nál a korábban beígért 2.2-es frissítést nem is kapták meg a készülékek Európában...
A processzor túlhúzással én még nem foglalkoztam, valaki írta korábban, hogy tesztelési fázisban ugyan, de már 1.2GHz-is felhúzták: [link] Nem tudom, azóta mennyit változott a helyzet túlhúzás terén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest