- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magyarított Android alkalmazások
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
direwolf
őstag
válasz
andor80 #15075 üzenetére
Nem az android a probléma, hanem a gaps, és az erre épülő appok. Ha leszakadnának a fejlesztők végre a google tőgyéről, akkor semmi gond nem lenne a váltással.
Pontosabban értem, hogy sokkal egyszerűbb megírni alkalmazásokat kész objektumokat használva, de látható, hogy mi az eredménye... nem az android platform specialitása ez, a nyílt forráskód csak illúzió még linuxon is. -
tirszin
senior tag
-
tirszin
senior tag
válasz
andor80 #14424 üzenetére
Múlt hétvégén 1760 db versenyen készített fotót kellett utómunkáznom DSLR (1D, 5D vázakkból). Gondolod, hogy ezek után van kedvem, a játék méretű kamerával rendelkező telefonos képeket is utómukázgatni egyesével???
Nincs. Ott megfelel, ha kijön egy stabil HDR.
De a P30 nekem szinte mindig túlexponál. Még azzal a napocskával is baromi nehéz az exp. korrekciót ráhúznom, és persze minden új expó után visszaáll nullára.Nem értem, ti hogy használjátok ezt, mert szinte használhatatlan funkciója még ez is.
Pro módban persze be lehet állítani fixen, de azt nem használom, mert ott gyengébb fotókat készít. Ahogy látom, sztem ott nem HDR-ezik. Szóval grat a kameraapp fejlesztőknek! -
tirszin
senior tag
válasz
andor80 #14398 üzenetére
Ami azt illeti, a P30 Pro szoftvere sokszor azért csúnyán túltolja. Ebben az appban, még kontrasztot sem tudok állítani. A Gcam nálam sokkal kiegyenlítettebb volt (Nexus 6P-n) és paraméterezhető is.
A RAW-ban fotózással 2 gond van. Az egyik, hogy nincs már időm fotónként utómunkázni (ezért kellene egy konzekvensen előre beállítható kameraapp), a másik pedig, hogy a mai telefonok multi expóval, már sokkal jobb eredményt tudnak adni, mint Te, akármilyen utómukával, 1db RAW expóból. -
tirszin
senior tag
válasz
andor80 #14251 üzenetére
Fólia nélkül nem jó? Sztem natúrban találták ki a gyárban a kinézetet és az érintést is.
Amennyit fóliára és tokra költenek sokan, azt az összeget érdemes sztem kockázatnak venni, és ha sérül a telefon a hiánya miatt, a kijavítására költeni.
Arról nem is beszélve, hogy ezek a tokok fóliák rontják az eszköz használati értékét, tehát olyan mintha egy 20-30-40%-al olcsóbb (gagyibb) készüléket használnánk.
Részemről sosem tettem tokba és fólia mögé a telefonomat. De pl. 1 hete történt a barátommal, tokban esett le, mégis összetört a kijelzője. -
-
bezo076
tag
válasz
andor80 #11419 üzenetére
Már mindegy... letöröltem az összeset.... és visszaraktam a 9-et.Itt nem volt baj. Nem ez az első viharvadászatom.... úgy hogy köszi, de nem kell bemutatni a körülményeket.Ez az észrevételem extrém körülmény.... aki csak nappal vagy este kattingat, az lehet hogy észre sem veszi a különbséget. Sajna nálam kijött.Így nekem csalódás.
-
F-ECT$
titán
válasz
andor80 #11420 üzenetére
Úgy látszik az értő olvasással is hadilábon állsz, de nem baj
Pár nap, és sokaknak elérhető lesz a 10.1, majd jönnek a tapasztalatok. Nem gondolnám, hogy tömeges hibák fognak előfordulni, de azért megvárok pár élménybeszámolót, mielőtt a telepítésre nyomnék. (Még egyébként meg sem érkezett hozzám ez a verzió.)
-
Tulku
veterán
válasz
andor80 #11386 üzenetére
Szerintem itt egy kicsit mélyebbre is lehet ásni annál, hogy nincs letörölgetve az objektív...kezdve azzal, hogy nyitott rekeszen (1,8) mit tud élességben alapből az optika (és pl miért nem veszi vissza a mesterséges bokeh hatást rekesz módban sem, amikor 7-es rekeszt adok neki, ahol effektíve mindennek élesnek kellene lennie...) és mennyire szól bele szoftveresen a képbe (szerintem nagyon, sokal jobban mint a G4 tette anno)....
-
p2pp
őstag
válasz
andor80 #10915 üzenetére
Pár napja 261 is volt már. Ma 281.
Nem szolgáltatós verzióban.
Tudom sokaknak ez a jó választás.
Sokan meg nem szeretnének így vásárolni vagy nem is
tudnának másképp ilyen telóhoz jutni.
Csak a szolgáltatónál kamatmentes részletre ajándék órával.
Ha levonod az "ajándék" órat, ami úgy 50k.
Akkor nem nehéz kiszámolni, h még ez is sok érte.
Ettől függetlenül mindenkit is meg kell érteni.
Tavaly a P30 pro 200 volt ősszel, amit akkor is sokaltam.
Ha ez is eléri majd a 200-at, akkor talán elgondolkodok a váltáson. -
Aryon87
félisten
válasz
andor80 #10904 üzenetére
+ az 5x optikai is 8-ról 12-re nőtt. + szoftveresen fejlődött.
Telekomtól jön előfizura, 2k-val kerül többe havonta mint a P30Pro, így az semmi. Havi 1 doboz cigivel vagy 1 pizzával kevesebb
370k online rendeléssel.
Pro+-t szerettem volna, na az nem fog +100k-t érni egy 10x optikai miatt..Foose
-
F e Z o
veterán
válasz
andor80 #10396 üzenetére
Azért egy Urban Armour Gear tok se kutya.
-
Dzsekó
addikt
válasz
andor80 #9590 üzenetére
Most már Párom lite-jén is megjött a 10-es android, és nem kerültek ki ezek a beállítások.
Lépés számláló: A menüben ugyanott, nálam üres. Mondták, hogy az app-ot leszedem, akkor eltűnik.
Vagy van más módszer is? Nem foglalkoztam vele, mert annyira nem zavar.
Főképernyő ciklikus ismétlése: Ez már zavar kicsit. Ugyanott a menüben nálam üres, nem tudom bekapcsolni. Ahogy fentebb is írták, az utolsó app oldalról jobbra lapozva az elsőre ugrik. Vissza tudok lapozni veszettül, de amikor csak a jobb kezemben van a telefon, mert a másik kezemben van valami (és nem tudom lerakni), akkor néha bmegelek, hogy az olcsóbb szarabb lite tudja ezt.
Az AR sem zavar, csak a kisgyerekeim jól szórakoznak vele, és itt is értetlenül állok, hogy a lite-ban miért van benne, és a pro-ban meg nincs. Ha a legolcsóbba, belerakták, akkor miért kell kiszedni a drágább, nagyobb tudású telefonból? Egyébként nyilván tudom, hogy a Pro mennyivel jobb, nem véletlenül vettem ezt, csak amikor gyűlnek a dolgok, amit lite tud, és Pro nem, akkor egyre jobban bosszús vagyok, mert ezért a telefonért tudjuk, hogy nem keveset le kellett rakni az asztalra, hogy megkapjuk. -
njnl
aktív tag
válasz
andor80 #9589 üzenetére
Nem kell itt mellre szívni a dolgokat, nem volt ebben semmi leminősítés, maximum saját magam, hogy béna vagyok. Egy egyszerű tény hogy az olcsó szilikon tok is megvédi a telefonjaimat eséstől, betontól, vasreszeléktől, olajtól, sártól, portól stb stb, amik a különböző munkáim során érik.
Ezen van aki elgondolkozik és megfontolja, van aki meg nem és úgy tesz, ahogy azt jónak látja.
Még valami és talán így a lelked is enyhül. Hosszú évek óta olvasom itt, hogy tok, fólia nélkül használva full karcmentesek a készülékek. Nekem kb 2. nap már megjelent a kijelzőn hajszálkarc a zsebemtől. Más élethelyzetek, más körülmények ;) -
-
knox83
senior tag
válasz
andor80 #9129 üzenetére
+1
Szerintem is kidobott pénz.. Persze te tudod de felesleges. Akkor már várj vele mert idén jön az 5nm soc, na az előre lépés, ez a kirin 990 nem egy nagy kaland. Addigra talán sikerül elérniük hogy fent legyenek a google alkalmazások az app galleryben, vagy legalább is fejlettebb lesz mint most. Nézegettem a képeket, persze jobb de ennyit ugyan nem érne.. Nekem 5 hónapja van meg a p30 pro, 234ert vettem 8/256, most talán érhet 140-150et? A p40 pro 400, őrültség... -
kIsDe`
tag
-
Sumptuous
senior tag
válasz
andor80 #8727 üzenetére
Erre írtam:
"...Google kemera alkalmazás ami jobb mint a telók saját progija."Vannak telefonok, amik támogatják a G.cam-ot, xiaomik, htck pl. amik jobb* képet lőnnek google kamera alkalmazásával, mint a gyári kamera app-al.
* nem minden esetben jobb, de vannak szituációk, amikor a gcam tényleg szebb eredményt hoz. Ide kukkancs be: [link]
-
F-ECT$
titán
válasz
andor80 #7665 üzenetére
Az, hogy Nálad 100-ból 100x megy, az nem azt jelenti, hogy másnál nem lehet gond. Van ezerféle tv / router eltérő szoftverekkel, hiába csinálsz mindent jól, frissítesz mindent, akkor is előfordul, hogy nem megy.
Persze az "örök probléma" is túlzás, de attól még nem kell a másik végletbe esni a válaszkor.
-
mjani1172
addikt
válasz
andor80 #7665 üzenetére
Ok. Azért nézz egy kicsit körül, mester.
Amit leírtam az úgy van.Ezen kívül többen is kinlódnak vele.
Mi gond lehet a készülékeimmel? Ha ilyen nagy király vagy áruld már el mi a megoldás? Egy gomb van b+, hogy vezeték nélküli kivetítés. Mellényomok?
Vagy kihúztam a tv-t a konnektorból?
Ne haragudj, de nem te találtad fel a meleg vizet. -
-
pepetech
őstag
válasz
andor80 #6989 üzenetére
Már zoshi85 leírta normálisan mert én pl hicare-n belül csak maga a hicare frissítését találtam és ez volt fél infó nekem hogy mindenki csak hicare. Ám én PC segítségével szoktam ellenőrizni de eddig sehogy semmi, ami picit bosszant az az hogy régebbi illetve gyengébb modellek hamarabb megkapják ez így nem értelmes számomra 😁
-
gyurma888
aktív tag
válasz
andor80 #6994 üzenetére
Már hogyne lenne, ne beszélj már marhaságokat
Simán lehet 2 verzió között API szinten olyan módosítás, hogy a program fejlesztőjének frissítenie kell, hogy menjen az új Android verzión is. Android programozásban nem vagyok benne, de szerintem már kiadás előtt közzéteszik és frissíteni kell az alkalmazásod, így mire megjön a telóra már gond nélkül megy minden. Majd aki ebben jobban benne van, az pontosít, de hülyeségeket ne állítsunk.
-
Foose
addikt
válasz
andor80 #6910 üzenetére
Érdekes. Én reggel toltam fel a 10-et,és mint sokaknál,fehér maradt a gmail. Gyári menüben toltam egy hulladékfájl ürítést,és semmi nem változott. Optimalizálóval egy tisztítást,maradt a régi. Na mondom majd ha felkeltem. Lefeküdtem aludni,(24 órából jöttem haza) majd 5 óra múlva ahogy felkeltem,fekete volt a gmail,azóta is fekete. Még kikapcsolva sem volt a teló a 10 felrakása óta.
-
Aryon87
félisten
válasz
andor80 #6506 üzenetére
Ma este kideritem. Az Europark, ize Shopmark vilagitasa feher.
Egy kis erdekesseg a Parlamentet hogyan orokitettek meg a kulonbozo tipusu mobiljaim. Ido es beallitas eltero, a P30Pro es Mi8 egyidoben keszult. Mind gyari, a legtobbje ejjeli moddal, amelyik kepes ra.
linkRemelem jo a link
-
Ladybird66
tag
válasz
andor80 #6311 üzenetére
Gyári téma és eddig jó volt. Vagyishát nem változtatok hetente új csengőhangot.
Azért is kérdeztem, mert gondolom más se naponta változtatja és hátha nem is figyeltetek fel rá és csak valamelyik frissítés óta van ez.
Megnéznétek?
Pár napja jött rá a 224
Gyári visszaállítást nem szívesen csinálnék. -
mjani1172
addikt
válasz
andor80 #6096 üzenetére
Mire használod itt, hogy már nem foglal helyet a készülék oldalát, vagy hátulját?
Sajnos én még nem tudtam kihasználni ezeket a felületeket, nálam csak úgy, parlagon hevernek.A gyorsaságot inkább hagyjuk, nem tudom milyen telefonod lehetett ez előtt. Egy Mate 9 hez képest ez borzasztó.
-
Macika66
őstag
válasz
andor80 #5977 üzenetére
Nekem van más élményem is.
Nem nézek NetFlixet, sőt egyáltalán videot se nagyon telefonon, arra van 10,8-as tabletem, 15,6"-os laptopom, nagyTV-m, stb-stb.
Nekem pl. gusztustalan, amikor az arc természetes zsírosságát kenegeti a tulajdonos a csodaszép, a megjelenítés összes aspektusát megmutató Clearpex fólián, vagy fényes üvegen. Tehát nem vagyunk egyformák
„Nem értelek...Engedd el fogadd el,hogy szerintem szánalmas leírtam,hogy ha neked ez a gusztustalanság megfelel használd.”
Ööö, megteszed, hogy visszaolvasol és megkeresed, ki akadt bele a másikba, ki kezdte el borzalmasan fikázni a másik 'véleményét'!?
Ennek tükrében erősen furcsa, hogy én engedjem el...
Ha a 80-as év a születésed éve, akkor 10-12 év múlva Te is meg fogod érteni, hogy miért tökéletesen mindegy, hogy HD, FHD vagy QHD a telefonod kijelzője.
Én elfogadom, hogy Neked nem jön be a matt üveg. Egyetlen szóval nem írtam, hogy be KELL jöjjön.
Elmondtad, megértette mindenki. Én is.
Akkor?
Esetleg nekem is van valami jogom, hogy tetsszen? -
Macika66
őstag
válasz
andor80 #5960 üzenetére
Nem vágom tönkre. Rajta van a matt üveg és ha akarom leveszem / kidobom, felrakok rá egy fényeset, és annyi volt.
Mondom, 54 leszek januárban, nekem a szemem már nem olyan jó, mint Nektek, fiataloknak. Számomra nincs 'tönkrevágás', szerintem Te is megvárhatnád a véleményalkotással, míg kézbe fogsz egy ilyen üveggel ellátott telót, előítélettől mentesen.. -
Macika66
őstag
válasz
andor80 #5941 üzenetére
Nem vagyunk egyformák.
Minden üveg tövénél összegyűlik a por, ebben nincs különbség a 'borzalomnál'.
A széleknél valóban van néhány helyen légrés, de annyira minimális, hogy az UV lötty (próbáltam pótolni, mert amúgy lehetséges lenne) nem volt hajlandó aláfolyni, hajszálcsövesség ide vagy oda. Pedig tanult fizikát.
Ha megemeltem picit (századmilliméterekről beszélünk), akkor betódult azonnal, pár mp UV megvilágítás után volt-nincs légrés.
Nekem ebből az jön le, hogy NEM volt por alatta, nem fért be.
Amúgy ez már a 4-5. UV-s üveg rajta, engem zavar, ha megkarcolódik, már teszem is fel az újat. Április óta semmilyen karc nincs az kijelzőüvegen, ez nem így megy, hidd el!
A védelem szempontjából is közömbös, hogy matt vagy fényes.
Rendeltem, kipróbáltam, bejött. Nekem az tetszik, hogy olyan, mintha egy matt felületű ..... mondjuk powerbank lenne és egyszercsak megjelenik rajta a kép. Nem néz ki kijelzőnek.
Eddig aki látta, mindenkinek tetszett.
Egyedül az ujjlenyomatolvasótól féltem, de bejött!
Hihetetlen, hogy egy ilyen savmart felületnél is tökéletesen működik a beolvasás! -
Aryon87
félisten
válasz
andor80 #5941 üzenetére
+1 a borzalomra. Pár napig volt fent a matt, cseréltettem is egyből. Tompítja a kijelzőt, mivel én fotózok is majd szerkesztem is a képeket, a matt fólia nagyon zavarta a szememet, nem láttam a részleteket. Ugyanakkor tapintásra jó, nem maszatolódik, és könnyebben siklik az ujj rajta.
-
Sumptuous
senior tag
válasz
andor80 #5879 üzenetére
Amit linkeltél, az nem csillagfotó. Ez a megvilágított épület valóban nem kihívás egyik kamerának sem. Sőt bármelyik ma kapható kicsit is komolyabb telefon hasonló képet tudna készíteni róla. De ha nincs megvilágítva a tárgy, akkor egyből elvérzik a tele és a széles optika is. Készítettem 3 db képet 20S/ISO100-as beállításban. Nézd meg, mi látszik belőle! A fő kamera értékelhető, a másik kettő.. hát.. rád bízom. [kép][kép][kép] (Nem tudom nagyban feltölteni, mert (a pro mód miatt) nagyobb mint amit ide lehet, és késő van szerkeszteni. Ha fontos, (ma)holnap pótlom!
A csillaghullást mentünk ki fotózni, sikerült is elkapnom egyet. :D
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest