Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz
Ixion77 #1345 üzenetére
Nekem például szinte minden mobilos fotó "mobilos": túlprocesszált, túlszaturált, túl kontrasztos, túlélesített. Köze sincs a dslr fotókhoz. Mindazonáltal a népek szeretik.
Na a 808 pont ennek az ellenkezőjeÉs ezért szeretem/szerettem annyira. Rendes fényképező képi világa van, eszméletlen színekkel és brutál vonalélességgel/részletességgel. Lesz egy kis időm teszek fel (OFF-ba) ide 1-2 képet referenciának.
-
-
Ixion77
addikt
2x digitális, 3x kombinált. Kivéve alacsony fénynél: ott a 3x is digitális.
U.i.: ... és mint mindig, jó kijelzőn nézve nagyon egyértelmű hogy melyik a digitális. Emiatt a 10x és 50x nagyítások is csak marketingre jók. Az 5x-ös (135mm ekv.) viszont tuti (ha tudod mire használni). Egy ekv. 50 körüli még nagyon kellene.
2ofthem: nem, 2x felett használja az 5x optikait is. Próbáld ki!
-
Ixion77
addikt
Attól függ mit értesz képminőség alatt. A fotós képességeket (pl kompozíció) nyilván nem, de technikaiban sem feltétlen egyértelmű hogy mi a "jó". Nekem például szinte minden mobilos fotó "mobilos": túlprocesszált, túlszaturált, túl kontrasztos, túlélesített. Köze sincs a dslr fotókhoz. Mindazonáltal a népek szeretik. Olyannyira, hogy lassan már a dslr-eket is egyre inkább ilyenre hangolják.
A P30-ban kifejezetten szeretem, hogy legalább pro módban nem processzál feltűnően. Autó mód lényegesen rosszabb, AI mód meg annál is rosszabb. S10+ meg a legrosszabb (borzalmas túlélesítési halo-k mindenhol) -
lukoz
aktív tag
Még annyi kérdésem lenne, hogy ugye van 5x optikai zoom. Ha ujjal "csippentéssel" mondjuk 2x vagy 3x zoomra "húzom" akkor az optikai vagy digitális zoom lesz?
/huhhh, remélem érthető voltam :) / -
hito
nagyúr
válasz
Vikthor #1342 üzenetére
De messze járunk még mindig attól a képminőségtől
Valamelyik nap böngésztem át a régi 808 képeimet. Valami elképesztő még mai szemmel is.
Természetesen szolgáltatásban és millió dologban nem veheti fel a kesztyűt egy csúcshardverrel szerelt androidos készülékkel, de ha kizárólag a képminőséget nézzük, párja nincs a mai napig.
-
lukoz
aktív tag
Nagyon gondolkodom a két teló között: p30pro vs s10+
Es fogalmam sincs melyik legyen :) -
Silenzio
addikt
válasz
Astrolagoon #1332 üzenetére
De kurva jó neked, hogy nem zavar, hogy pentile elrendezésnél a fehér nem fehér, hanem pop art stílusú színejátszós tapéta.
-
sirály69
őstag
P20pro ról váltottam. Ott működött SMS küldésnél az RCS mód. P30pro-nál nem akar működni.
Másnak sem megy? -
lukoz
aktív tag
Sziasztok!
Elérhető ennél a telónál portré módban, ami a Mate 20 Pro-ban?
"Portré mindkét oldalról lőhető, a hagyományos háttérelmosás mellett pedig egy sor AI háttér kivetíthető a színestől a fény-árnyék játékon át a teljesen sötétig" -
Astrolagoon
tag
válasz
ferrari0819 #1329 üzenetére
Felnyomja.Első UV üveges hszem ez volt a topikban.
-
Astrolagoon
tag
válasz
kchris78 #1321 üzenetére
Első QHD-s teló( OPPO FIND 7)Ótas évekig iylen felbontású paneljaim voltak.Tavaly váltottam vissz P20 rpnál kisebb felbontásra.
Én is látom a különbséget az s10 hez képest.Fogyasztásban.Minőségben semmilyen szinten nem.
(#1331) americanidiot
Nem értek egyet nincs olyan szituáció nekem amikor érdekelne .Piilanatra nem merült fel bennenem semmi negatív a kijelzővel sőt! -
ferrari0819
tag
Litot rendeltem, van egy videó a neten erről az uv-s ról, rá folytatják a kijelző közepére aztán rá az üveg és szépen rá simul a felesleg oldalt lefolyik. Csak néztem hogy spigen tokkal nem lesznek barátok, a felső résznél lesznek gondok. Holnap rendes fénynél fel rakom aztán majd kiderül.
-
kchris78
veterán
BTW valaki kiszámolta már hogy az 5x optikai zoom 8Mpixellel, csökkentett érzékenységgel vajon mennyiben jelent részletesebb képet mint egy 2-3x optikai zoom nagyobb fényerővel és felbontással?
-
dodicsaba
aktív tag
válasz
N.YCityBoy #1287 üzenetére
Ja ma néztem én is a Telenornál a 8 gb os 280 ezer a 6gb os meg 250 ezer de mivel praktikum feltöltő kártyával ennyi és nem köti hűség így lehet hozzá rögtön kérni a kódot. Bár nekem azt mondták független.
-
kchris78
veterán
Na sikerült megtapogatnom. A véleményem nem változott. 450-500ppi KELL egy pentile vagy ahhoz hasonló kijelzőnek ha egy gyártó ilyen nagy arccal dobja piacra a telefont, vagy flagshipként, ennyiért. Dettó ugyanez igaz az iPhoneX(S) kijelzőjére is, hogy ne Huawei fikázás legyen. A pixelek nem közvetlenül láthatóak hanem leginkább a fehér részeken látni hogy nem homogén illetve egyes mintázatokon... és zavaró fehér hátteres olvasásnál. Rögtön átmentem az S10 pulthoz és hát a különbség látható...
Mindennapi használatban nem okoz gondot, de egy ilyen telefont nem "mindennapi" használatra vesznek hanem soksok olvasásra.. Nekem nem bírná a szemem, ezt a fajta kijelzőt már az iPhone7plus - XS váltás után is visszalépésnek tekintettem emiatt (a feketét leszámítva persze de nekem az a kisebbik dolog), ha egyszer észreveszi az ember ezt a dolgot után folyamatosan azt vizslatja... -
a.sebi
őstag
válasz
ferrari0819 #1314 üzenetére
Lito vagy xprotectort rendeltél ? Nem nehéz feltenni sok S szériás cuccra felpakoltam már.
Majd írd meg hogy megy e az olvasó ! -
Quqesz
nagyúr
Mai tapasztalat:
Gyerek videózás közben zárolni akartam az AE-t, de az istennek nem jöttem ott hirtelen rá. A lényeg, hogy pl video manuális beállításnál az EV gombra kell hosszan nyomni(ez dobja fel a csúszkát is), és a sarkában a pötty más szinű lesz. Ugyen ez igaz a fókuszra is(AF gomb) -
Y72
aktív tag
Ha cikkben szereplő szenzor benne lenne, a lehető leghamarabb megvenném ezt a telefont, de sajnos a barométer / légnyomásmérő továbbra is hiányzik a legtöbb huawei modellből és a hivatalos spec.-ben sincs benne.
"Nem hiányozhat az iránytű (ami kissé pontatlan), az NFC, az infraport, a hall szenzor, a giroszkóp, a gyorsulásmérő, a légnyomásmérő vagy a színhőmérséklet érzékelő."
Persze örülnék ha a cikkírónak lenne igaza! meg tudja ezt valaki erősíteni?
-
hito
nagyúr
válasz
Silenzio #873 üzenetére
Ma MM-ban toltam rá egy Filmic Pro 6.5.7-et. Se tele lencse támogatás, se 1080p 60fps, és még a stabival is voltak gondjai. Nekem innentől kezdve felejtős. Ugyanúgy nincs hozzáférés semmi (számomra) lényeges dologhoz, mint a P20 Pro-nál. Elvileg kint van már a 6.6.0, de kétlem, hogy lényeges változást hoz, tekintve az eddigieket.
-
a.sebi
őstag
Sziasztok! Beléptem a klubba! Egy szép fekete 30 pro 8/256 gigabájtos verzióval! Rögtön egy kérdés :
Próbálta már valaki üvegfóliával?
Esetleg uv ragasztóssal?
Köszönöm megtisztelő válaszotokat! -
droti25
őstag
Most van először Huawei telefonom, és érdekelne mik azok a funkciók amiket érdemes be illetve ki kapcsolni a beállításokban, legyen szó a kamera approl vagy hívás beállításokról.. stb?
-
petya2012
őstag
sziasztok
valami jó vezetéknélküli töltőt és fülest tudtok ajánlani P30Próhoz??
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma 5x-ös teleobjektíves lencsével emeli a Huawei a tétet, hogy fotózásban ismét hozzá igazodjanak. A sebesség és az üzemidő is ott a szeren, de hová lett a beszédhangszóró?
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest