- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macika66
őstag
válasz
Silenzio #5166 üzenetére
Megvan a technikája annak is. Egy pontba, középre kell csöpögtetni a folyadékot, rátenni az üveget és hagyni (ha kell, akár 10 percig), hogy teljesen kitöltse a teljes felületet a folyadék.
Bubis akkor lesz, ha nyomkodod.Felraktam már vagy 20 ilyen UV-s üveget, az első kettő nem lett még 100%-os, azóta mind tökéletes...
-
Tav-Csoves
őstag
válasz
Silenzio #5151 üzenetére
Ne aggódj, ez az egész arról szól, hogy a Huawei alapesetben gyárilag ne adja a telefont Google szoftverekkel.
Ettől még a Huawei az Android OS-t nyugodtan használhatja, - hiszen nyílt forráskódú szoftver - és használni fogja.
Az "Android" szót a későbbiekben viszont lehetséges, hogy nem használhatja, viszont így ilyen esetben az OS olyan lesz mint pl a CyanogenMOD, vagyis alap droid, amire Te mint végfelhasználó szabadon bármikor ráteheted a Google Szolgáltatásokat, a Google Play-el, és nyakam rá, hogy a Huawei, mint gyártó ebben segíteni is fog, hiszen ez az érdeke!
Tehát, ha bejön a HarmonyOS azon is fog minden futni.Számomra egyébként ez a herce-hurca kísértetiesen hasonlít az Európai Unió által, a Microsoft elleni szankcióra.
Ugyanis a Microsoft mint OS az Internet Explorer - mai nevén Explorer- böngészőt adta a felhasználóknak, és sok tudatlan felhasználó azt használta.
Az Uniós direktíva kimondta, hogy a Microsoftnak értesítenie kell a felhasználót az elérhető további - konkurens - böngészők elérhetőségéről, mint a Firefox, Chrome, Safari...Egyébként előnye lesz, ha a Google appok hiányozni fognak a telefonról, ugyanis rengeteg olyan app van, amit nem használok, de csak vannak, futnak a háttérben, és csak szívják az akkut
Google Újságos
Google Zene
Google Fotó(hiába tiltom, feloldja magát!
Duo
Stb stb... -
Aryon87
félisten
-
Ixion77
addikt
válasz
Silenzio #5119 üzenetére
Nem tiszta számomra hogy merül fel egyáltalán hogy trailer videót mobillal vegyen fel bárki.
Kivéve ha a gyártó az és repianyagban akarja bizonygatni hogy az ő telefonjával lehet jó videót rögzíteni. Akkor meg nem kell csodálkozni ha az utómunka eszetlen sok időt/energiát fog igényelniEzért is csalják általában inkább el nem hogy a videót de még a fotót is...
-
mati12
senior tag
válasz
Silenzio #5119 üzenetére
Én nem vagyok nagy videós,mivel jobban érdekel a videók tartalma mint a minősége. De én úgy olvastam annak idején,hogy konvertálni csak a felvett fps szám oszthatóságával lehet illetve érdemes. Tehát a 60 fps-ben felvett anyagot 30 fps-be,az 50 fps-t pedig 25fps-be konvertálhatjuk látványos minőség romlás nélkül. A Te általad leírt 24fps-es végeredményhez 48 fps-el vagy annak a szorzatával kellene rögziteni amire aztán végképp alkalmatlan a készülékünk.
-
mati12
senior tag
válasz
Silenzio #5050 üzenetére
Azért az sok mindent elárul a megrendelő illetve a videós komolyságáról is ha mobiltelefonnal forgatják (forgattatják) a filmjeiket. Ha ennyire vágod a videós dolgokat mint amennyire itt előadod akkor miért nem vágod,hogy az ilyen jellegű feladatokra nem a telefon a legmegfelelőbb céleszköz.
Egyébként meg dobhatnál néhány linket ahol megtekinthetnénk a műveidet. -
Aryon87
félisten
válasz
Silenzio #5050 üzenetére
Azt azert ne feledd hogy az M20Pro mar rahedli javitast kapott, mig a mienk meg friss cucc, amire folyamatosan jonnek a javitasok, fejlesztesek.
+ A Huawei mindig is gyenge volt videoban, fotoban meg eros, ezen az M30Pro fog valtoztatni. A tobbi gyarto mar joval elorebb jar videoban.
Neked pedig egy kezikamerat kellene inkabb venni ha mar filmforgatas.. -
L_ajos
őstag
válasz
Silenzio #4942 üzenetére
Ezt nem vitatom. Ha megnézed az első posztot amit "közbevágtam" az csak annyi volt hogy már messze kanyarodtatok magától a telefontól, tippjeitől, funkcióitól és átvágtatok egy mélyreható videó szakmai topic több száz hozzászólását megtöltő vita/beszélgetéshez.
Másnak: a fóliáról szóló 100 komment is hasznosabb mint egy funkcióiban hiányos, mindenki számára egyértelmű és világos dolog íly mély ragozása; szerintem már nem ide való. EZ is csak egy vélemény volt. Arra jó ez a vita hogy pörög a topic. De én úgy gondolom ehhez már a telefonnak semmi köze. Csak ennyi. Peace.
-
hito
nagyúr
válasz
Silenzio #4932 üzenetére
"Biztosan nem kevered az élesítést az optikai tulajdonságokkal?" De, bizonyára
A mélységélességet és a optika torzítását miért kevered ide? Semmi köze ahhoz amit írtam. Mellesleg nem értem mit értesz kövérít alatt.
A közösség érdekében szerintem ne offoljunk tovább. Ha nem látod a különbséget a két egység által felvett képi világ között, akkor azon nem tudok változtatni. De elmondásod alapján a Black Magic és a P30 Pro között sem látod...Meg arra is, miért olyan jó a k*rva Samsung, mert őszintén érdekel most már, így, hogy implic módon lehülyéztél és levakoztál.
Egyik se történt meg. Utóbbit Te vetetted fel, én csak csipkelődve, viccelődve sugalltam, hogy lehet benne ráció. Csak vitatkozunk, nincs ebben semmi ördögtől való.
Végezetül a kedvedért teszek be majd 1-2 screenshot-ot jövő héten. A hétvégén elutazok. Remélem majd látható lesz, mire gondolok.
Ixion77: na és ez az, amit a Samsung-oknál az említett módszerrel tökéletesen ki lehet iktatni (4-es pontra).
1-esre: de még a komolytalan kamerák és mobilok között is. Nem kell ide GH5, elég egy RX100 Mark IV, ahogy írtam.
-
Ixion77
addikt
válasz
Silenzio #4932 üzenetére
Bocs, de itt olyan sok a tárgyi tévedés, hogy kénytelen vagyok megszólalni:
1, Bármely telefon videofelvétele és egy komolyabb kameráé (Pana GH5, Sony A73, stb.) közt fényévnyi a különbség.
2, A mélységélesség ilyen kicsi érzékelővel még 135mm-en sem lesz elképesztően kicsi.
3, A nagyobb fókusztávolságú kamera nem kövérít. Pont hogy az mutatja rendesen az arányokat, azért használjuk portréhoz. A széles látószögű obik (mint pl. az ekv. 26-os alap kamera a mobilokon) torzítanak, szélesítenek.
4, Az "élesítés" amiről hito beszél digitális, és nem az obi tulajdonsága. Mellesleg én is rühellem, telenyomja halo artifact-okkal a képet. Bár a Huawei még nem is annyira mint a Samsung. A borzalom netovábbja meg általában az LG telefonok produkciója.
5, A "képi világ" alatt pedig szerintem hito a színeket, kontrasztot érti, nem a kompressziót. Vito: Még normál obik "képi világa" közt is van különbség, ilyen miniatürizált műanyaglencsés bigyóké közt meg főleg. -
hito
nagyúr
válasz
Silenzio #4928 üzenetére
Bocs, egy kis gonoszság azért hadd férjen bele részemről: az utolsó mondatoddal azért aláhúztad az elsőt
Biztosan az én szemem rossz => Blackmagicre gondoltam, de megnéztem pár teszt filmet a 6K-ról, és semmivel sem tűnt plasztikusabbnak, szebbnek a kép, mint a P30 videói.
Innentől kezdve tényleg biztos a Te szemed rossz
Jó, ez csak magas labda volt
A Blackmagic már az első szériától nagyon magasra tette a lécet. Igaz, az erejét és a széleskörű felhasználhatóságát főleg a prores 4:2:2 és a raw videónak köszönhette, dinamikában annyit tud mint egy FF Sony A7S.
Mit jelent az élesítés? Ezt a kérdést nem tudom komolyan venni. Egyébként nem kell messzire menni, hogy megláss egy túlélesített szart és ennek egy ellentétét. Csak indítsd el a P30 Pro-ban a videófelvételt és kis idő után vált a zoom egységre. Na az rendben van. De hogy annak a képi világa miért teljesen más, mint a főkameráé, a mai napig rejtély számomra. A zoom egységgel felvettem videó (jó fényviszonyok között) baromira rendben van, sokkal teltebbek/természetesebbek a színek, nincs az az ocsmány élkiemelés (élesítés), mint a főkameránál, sokkal természetesebb a végeredmény, és ez P20 Pro óta így van.
Raw videót egy telefon se tud és még nagyon sokáig nem is fog tudni, ha egyáltalán valaha lesz ilyen. Attól a gondolattól, hogy szart se ér egy S10 videóban radikálisan elhatárolódnék. Bár nem volt még S10-em, ha nem rontottak a Note 9-hez képest sokat, akkor bármikor szívesen fogadnám a Mate 20 Pro-mban az a "szart se"
Sosem adnám el, mert azzal meglenne a ultimate megoldás.
A FilmicPro-ban lévő Noise Reduction semmiféle hatással nincs a videóra sajnos, nem engedi hozzáférni a kamera vezérlő a szoftvert ehhez a dologhoz.
Így már értem, hogy miért keresed a számodra legjobb megoldást mobil vonalon (zseton). Nem emlékeztem a dologra. Azért egy RX100 Mk IV nem megfizethetetlen kategória a maga 120eFt-os használt árával
-
ffodi
veterán
válasz
Silenzio #4910 üzenetére
P30-nál a gyári app éjszakai módját használva lettek rosszabb minőségűek a képek, vagy éjszaka fotózva automatán? Esetleg másik kamera app-pal? Utóbbi esetekben a P30 PRO nagyon feltekeri az ISO-t, ami odavág a képminőségnek. Éjszakai módban (gyári app) én mindig nagy különbséget láttam a P30 javára (S10 és Note10-zel hasonlítva, Note 9-ről nem tudok nyilatkozni), sokkal világosabbak és részletesebbek a képek.
-
hito
nagyúr
válasz
Silenzio #4920 üzenetére
Kamerán belül beállítások, ott rámész a felbontásra és lesz egy képformátum kapcsoló alul. Ott tudod beállítani a raw formátumot. Innentől válik érdekesség a készülék tudása két dolog miatt is:
- a raw fájlok több infót tartalmaznak a jpeg-hez képest és ráadásul azt rögzítik, amit a szenzor "lát", tehát teljes mértékben mentes a készülék saját képfeldolgozó algoritmusától, nincs jpeg feldolgozás és tömörítés. Ha videózol komolyan, akkor ismerős lehet ez a videós világból is. A raw videó nem más, mint raw fájlok mozgóképpé történő fűzése, mondanom se kell, hogy milyen előnyökkel (és sajnos fájlmérettel)
- a raw természetesen csak pro módban érhető el. Ilyenkor ha 10MP-re állítod a felbontást (és a raw mentés be van kapcsolva) egy jóval emészthetőbb, kevésbé feldolgozott jpeg-et kapsz eredményül, kevesebb zajszűréssel és szinte 0 élesítéssel. P30 Pro-n sajnos kevésbé jó az eredmény itt. (Minőségi) Sorrendben P20 Pro, Mate 20 Pro és végül P30 Pro volt a tapasztalataim szerint. P30 Pro már nagyon zöldbe hajlik és tényleg eléggé soft a végeredmény. Majd linkelek képeket a különbségről.
Azokat amiket említettél olyan szinten rétegigény, hogy egy átlaguser számára ezeket felhozni puszta erő és tudásfitogtatás, gyakorlati haszon nélkül. Meg kell nézni mit hoz egy Note 9 videóban (4k 60fps-ről ne is beszéljünk) és mit egy P30 Pro. Aki ezek után vitába mer szálni a különbségekről....hát nem tudom.
Amúgy gyakorlati tapasztalatod is van, pl. forgattál is valamit mostanság, vagy csak olvasol, cserélgetsz és próbálgatsz, mint én évekig?
Mert szerintem ha így hirtelen felvetném, hogy MILYEN VALÓDI ELŐNYÖKET AD A NOTE 9-NEK A CAMERA 2 API? (amiket ne tudna kompenzálni egy összehasonlíthatatlanul jobb minőségű szenzor) - szerintem meg lennél lőve.
Támadni, hangnemet váltani nem kell, semmi szükség rá. Én eddig mindig normálisan álltam hozzád, privátba is azt hiszem. A camera2 api vitathatatlan előnyei a zajszűrés és az élesítés állításának lehetősége (számomra). Meg kell nézni, hogy mit hoz egy Samsung a gyári kamerával és mit ezeknek a szűrőknek a kiiktatásával. 1-2 WB séma hiányzik? Úgy ahogy van hiányzik a mWB. Átállítod és zöldben úszik a kép, hiába akarod a hőmérsékletet állítani, semmi nem történik. Mindig ezekről a forgatásokról beszélsz, de azóta sem értem, hogy miért mobillal akarsz filmezni, ha ezt komolyan gondolod. Még egy fényképező is leginkább alkalmatlan erre a célra (tisztelet a kivételnek) nemhogy egy mobil. Értem én, hogy amatőr filmezés, meg iPhone-nal filmet forgattak, és el is ismerem a mobilok érdemeit e téren, de őrült módon keresed a megfelelő készüléket az elvárásaidnak, és nem találd. Nem kéne más eszköz felé fordulnod? Pl. fényévekkel jobb eredményt tudnál elérni egy Black Magic-kel. Adott esetben vannak tök jó videós MILC-ek, vagy akár egy RX100 Mark IV-gyel is hiperugrást érnél el a mobilokhoz képest. -
hito
nagyúr
válasz
Silenzio #4910 üzenetére
Mindkét dolgot erős fenntartással olvasom. A P30 Pro körbehugyozza fotóban a Note 9-et, videóban meg kizárt, hogy erősebb legyen a Huawei. Eleve jpeg-ben gondolkozol, ami hiba. Raw-ba kell őket összenézni, miből mit lehet kihozni. Esélye nincs a Note 9-nek.
Mindkét készülék járt nálam, pont fordítva tapasztaltam az általad leírtakhoz képest. És Note-ra van camera2 api, ami megfelelő 3rd party appokkal messzire repíti a P30 Pro-tól videóban. -
Imre9211
aktív tag
válasz
Silenzio #4900 üzenetére
Jó hát, nekem is az van. Aurorakék.
Visszatérve az előzőre a 21.edik századi cikkekkel én úgy vagyok hogy fordítsd le az ellenkezőjére, szorozd meg kettővel, és emeld négyzetre és akkor talán van értelme. Eddig mindig bejött, de ez én vagyok.
Görgetve a netet ma már tisztán kirajzolódhat egy idő után hogy a valós, érdemi, és közérdekű tartalom is olyan hogy félig megemésztve, porcukorral behintve jusson el a fogyasztóhoz, mert ő termeli a GDP-t.Az igaz ma már csak az amit te magad tapasztalsz. Pl h a Huawei egy kikúrt jó gyártó, és nem úgy fest h be@@artak volna a hajas narancstól.
De sztem ejtsük a témát. Majd a Mate 30 a millióegy play gombos update-el úgyis engem igazol(tudom kicsit egoistán hangzott, és ezért elnézést, de konkrétan hányok a szánalmas médiától és brainwashing júeszéj propagandától ez azért van. Itt senkivel semmi bajom és szeretném ha ez így is maradna)
-
ffodi
veterán
válasz
Silenzio #4900 üzenetére
Amikor nem is olyan rég linkelte valaki, hogy a gyári kamera felvétele mennyire akadozik én is kipróbáltam pár alkalmazást (gyári, open camera, filmic, manual camera, portolt félig működő gcam). Talán a manual camera volt a legjobb. 80-as bitrate a max, amivel még rögzít is videót, ami a valóságban egyébként 60 valamennyi Mbps. Ami nekem ebből hiányzik az az EIS, gimballal nyilván nincs vele gond.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Silenzio #4893 üzenetére
Sztem nem bírkáztam le senkit sem, csak felhívtam a figyelmet arra hogy b@szottúl átlátszó ez az egész. De ha te így vetted az a te dolgod. A modemes monológod pedig enyhén megmosolyogtató, főleg annak fényében hogy ma már a levegő is made in china ha azt vesszük.
Végezetűl pedig nem tudom hogyan lukadtál ki az alázat(tisztelet) témánál, azt hittem itt emberek gépének nem ranked botok, de egyébként az alázat egy olyan dolog amit ki kell érdemelni.#4894
Az igen -
ffodi
veterán
válasz
Silenzio #4836 üzenetére
Nekem valamivel több ideje van meg, de most gyorsan ránézve egy hajszálkarc sincs rajt, pedig ha koszos a kijelző, a ruhámban törlöm meg.
Egyébként eddig egyik telefonomon sem volt fólia (max gyárilag, amit általában egy hét után kukáztam. pl. P20 PRO), mert feleslegesnek tartom, mindamellett rontja a megjelenítést, általában szar (legalábbis nekem) tapintásérzetet biztosít, és ha bárhol kicsit is feljön (...márpedig feljön és megy alá a retek) vagy van egy mikrométer átmérőjű buborék vagy porszem a fólia és a kijelző között, az rögtön felidegel.
Taktikám a következő: minőségi belecsúsztatós tokot használok (még véletlenül sem "kihúzófülest"), ha valahova be -vagy lerakom, akkor ebbe/erre teszem. Manapság (tapasztalataim szerint) a kijelzők elég karcállóak, így nem izgat túlzottan, ha mégis megkarcolódik, akkor mérgelődök egyet, de mivel egy használati tárgyról van szó, így tulajdonképp lesz@rom ("ő" van értem és nem fordítva).
...most lehetne azzal jönni, hogy "de majd eladáskor"...mivel az eladás pillanatában általában hatalmas bukó van a telefonon és rendkívül bohóc összegért lehetne túladni rajt, így a többség a polcomon végzi (ha nem kell valamelyik közvetlen rokonnak). Másrészről azért rakjak fóliát a kijelzőre, a kamerára, az ujjlenyomatolvasóra és a hátlapra, és azért rakjam bele mindenféle katonai szabványnak megfelelő tokba, hogy szép legyen amikor eladom? Kösz, de kösz nem...inkább magam élvezem a telefont.
-
mati12
senior tag
válasz
Silenzio #4807 üzenetére
Hát én is kiváncsi lennék rá. A P30 pronak sajnos nincs olyan magas felbontása és ppi száma,hogy élvezhető legyen az ilyen jellegű szemüvegben a tartalom minősége. A Samsungnak sem jött be ez a dolog,úgy rémlik,hogy a 10-es szériájuk már nem is támogatja a saját fejlesztésü szemüvegük használatát.
-
Ladybird66
tag
válasz
Silenzio #4751 üzenetére
Maximálisan egyetértek a véleményeddel. Nekem se tetszik. Viszont a vezetékes fülesekbe mindig belegabalyodok. Tudom én vagyok a béna, de kirántom, beleakadok. Nő lévén nem mindig van rajtam zsebes ruha. Táskába ha beteszem a telót, beleakadok. Ezért gondolkodom a bluetooth-oson
A galaxy buds (féle) kiesik a fülemből. Nem röhög... 😂 Kétfélét is próbáltam, elajándékoztam. Igaz nem a 40 ezres kategória volt. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Silenzio #4610 üzenetére
Egyetértünk, de azért azt el kell ismerni, hogy a Samsung szofteres téren még a Huawei előtt jár. Viszont az irány nagyon jó! Ha ehhez a hardverhez még brutálisabb szoftveres háttér is társul, akkor nem lesz esélye sem a konkurenciának.
A Mate 30 Pro-ra nagyon kíváncsi leszek -
kelekyle
őstag
válasz
Silenzio #4604 üzenetére
Én most megnéztem a képeket is és szerintem abszolút képminőségben nem jobb a Note 10, sokkal zajosabb és rengeteg részlet elvesz, így ezt a pontozást totál nem értem, mert össz-vissz 1 pont lett a P30 pro előnye ott.
Bokehban sokkal jobb, na bumm. Pont nem adja meg egy kamera minőségét. Olyan ezt mint az EuroNCAP az autóknál már. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Silenzio #4554 üzenetére
Pedig ettől nem lehetne egyértelműbb.
MÁS:
Közben a P30-ra jönni fog a 193-as update:
Ez a frissítés Éjszakai móddal egészíti ki az előlapi kamerát a tisztább és élénkebb színű éjszakai fényképezés érdekében.
Éjszakai móddal egészíti ki az előlapi kamerát a tisztább és élénkebb színű éjszakai fényképezés érdekében.
A Galéria videoszerkesztési funkcióval egészíti ki a rendszert, amely kreatív és aprólékosan kidolgozott videók készítését teszi lehetővé.
A HUAWEI X Gentle Monster intelligens szemüveg támogatásával egészíti ki a rendszert, ami egy egyedülállóan divatos, fejlett technológiájú és interaktív új élményt biztosít.
Integrálja a Android 2019 augusztusában kiadott biztonsági javításait, amelyek célja a rendszer védelmének fokozása.
További információk a HUAWEI EMUI rendszer biztonsági frissítéseivel kapcsolatban a hivatalos Huawei weboldalon: https://consumer.huawei.com/hu/support/bulletin/2019/8/1. Ez a frissítés nem törli a személyes adatait, azonban javasoljuk, hogy a frissítés előtt készítsen biztonsági mentést a fontos adatokról.
2. Ha a frissítés közben bármilyen problémát tapasztal, kérjük, hívja a Huawei ügyfélszolgálati forródrótját, vagy látogasson el egy Huawei ügyfél szervizközpontba a segítségnyújtásért. -
-
Aryon87
félisten
válasz
Silenzio #4374 üzenetére
Erdemes lenne meg az LG V szerianal korulnezni, felteve ha talalsz is valahol nyomkodhato peldanyt. A V40 tudomasommal mar filmezesre is ki van elezve.
Huawei koztudott hogy videoban meg nem eros, elvileg a M30Pro mar arra specializalodik, a Samu mindig is jobb volt abban. P30Pro mar kezdemenyez valamit, de atlagembernek boven megfelel ez is. -
oxide83
aktív tag
válasz
Silenzio #4374 üzenetére
Megnéztem Aryon és a te videód is, 4K-s tv-n majd megnézem később a 4K-s felvételeket mert az asztali PC-n és a laptopon cseszettül laggol, nincs csak FULL HD-s felbontásom mindkét kijelzőn. 1080p-s felvételeknél minimális a laggolás, még talán el is viselhető, 4k-ban lehet jobban kijön az FPS drop. Ha almára nincs hangulatod visszamenni ott az S10 plus, majdnem hogy jobbak a videózási képességei mint az XS Max-nak.
-
oxide83
aktív tag
válasz
Silenzio #4366 üzenetére
XS Max-ot használok, VLC akadás nélkül lejátssza a videókat, lehet mégis a PC kevés hozzá nálad, nem tudom. Megválnék az Apple-től és szívesen vennék P30 Pro-t mert fényképezni tényleg élmény lehet vele, de én fényképezés mellett videózok is, számomra az ad nagyobb élményt visszanézéskor és egyenlőre nem találok olyan telót ami videózásban felvenné a versenyt az XS Maxal
.
Ha esetleg a P30 Pro-ra most kijött frissítés finomhangolná a videózást, tudasd velem légyszi.
-
Ixion77
addikt
válasz
Silenzio #2765 üzenetére
Igen, a Q programból kikerülést én is beidéztem tegnap, de ferrari0819 & Intruder2k5 törölték a hozzászólást, mivel az szerintük nem a P30 Pro-ról szól.
A véleményem az, hogy tulajdonképpen már mindegy is. A történtek után nyilvánvaló hogy a Huawei nem a Q fejlesztésére fogja erőforrásait koncentrálni, szóval ha esetleg valami kiadásra is kerül az jó eséllyel csak fércmunka lesz. Kínai cégről lévén szó el tudom képzelni hogy megnyithatóvá teszik a bootloadert és kiadják a kernelt hogy független fejlesztők mókolhassanak vele. De annak a minősége sosem lesz olyan mintha egy világvezető cég teljes támogatása lenne mögötte. Így jártunk.A videós képességek relatív gyengesége meg elég közismert már. A fotók statikus témákról (ahol a multiframe jól használható) jók., A széles látószögű kamera torzítása is kellően alacsony. A színek nem az igaziak, feltehetően az RYYB elrendezés miatt. A 135mm tele meg erős fényben alkalmas távolról fotózásra, de a gyakorlati értelme szerintem megkérdőjelezhető.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
Silenzio #1356 üzenetére
NA most átnézve a teszteket a huawei kamera gyengesége videónál nem a 60/30fps , hanem a rögzített bitráta. Nincs állandó, hanem változó és nem éri el a stamdardat(4k 42mbps, fhd 17mpbs). P30 ebben még egy kicsit lehet lejjebb teljesít( van 8mbps videóm is, de auto módban 14-15mbps)
-
Ixion77
addikt
válasz
Silenzio #1525 üzenetére
"RAW szimultán mentése esetén a JPEG állítólag rosszabb minőségű"
Ez olyan blődségnek hangzott, hogy hirtelen felindulásból ki is próbáltam.
És valóban úgy van ahogy írtad.
Teljesen egyértelműen különbözőek a paraméterek ha a RAW is be van kapcsolva. Pl. az élesítés annyira, hogy a raw melletti jpg szinte homályosnak tűnik a raw nélkülihez képest."a RAW nem user format, azt kezelni kell, azzal dolgozni kell, mert bődületesen nagy és nehézkes"
Normális fényképezőgépek használata esetén is igényel tanulást, de itt aztán fúú... Még az én bicskám is beletört. Pár raw-ot megpróbáltam kidolgozni, de olyan szélsőséges adatokat produkál ez az érzékelő, hogy színprofil nélkül képtelenség épkézláb színeket kihozni belőle. Pl. a fehéregyensúly zöld/lila arány lehetséges maximuma +50 a raw kidolgozó programban, de még azzal is túl zöld maradt némely kép... (Normál esetben -10 és +5 közt használjuk azt a paramétert)
-
*RLaci*
addikt
válasz
Silenzio #1510 üzenetére
Tisztában vagyok a szubjektív fogalmával
. Arra értettem,hogy ma már a csúcskategóriában minimális különbség van képminőség terén,szimplán ízlés kérdése,hogy kinek melyik képalkotás tetszik jobban.Az elmúlt pár évben végig próbálgattam az összes nagyobb gyártó vmelyik csúcsmodelljét.,az így nyert tapasztalat alapján (kizárólag csak elő kap és lő használatot véve,engem csak az érdekel) nálam egyértelműen a Pixelek a nyerők. Egyértelmű,hogy funkcionalitást nézve ma a Huawei ül a trónon,de ahogy linkelt teszt is mutatja a képfeldolgozásuk eléggé megosztó.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Silenzio #1510 üzenetére
"Szakmai" értelemben egyetértek, de mivel a képminőség sok összetevős és mindenkinek más a fontosabb, így a szubjektivitás is erősen közrejátszik.
És akkor ott van még, hogy néhány jellemzőben a minőséget is befolyásolja készülékenként maga a téma.Igazából vicces, ahogy lassan az a közmegegyezés, hogy a flagship kategóriában nagyon picik a minőségi különbségek, mégis képesek sokan "összeveszni" rajta, vagy ahogy a hangos többség fel tud ülni egy hype-vonatra
-
joey04
titán
válasz
Silenzio #1491 üzenetére
Teljesen egyetértek veled, nem változott semmi. Nappal a Samu és az iPhone a legjobb, este meg a huawei. Az iPhone meg a legjobb az előveszem és lövök kategóriában.
-
Silenzio
addikt
válasz
Silenzio #1484 üzenetére
Erre valaki?
(#1496) kdavid94: Az általam megnézett videotesztek túlnyomó többségében az Apple hozta automatán a leginkább valósághű színvisszaadást. Az a nem mindegy. Lehet, teljes mértékben szoftveres oka van, lehet, csak még tanulnia kell a szoftver részlegnek az új típusú szenzort. Az viszont biztos, hogy ha teszem azt videofelvétel közben lencsét váltasz, teljesen megváltoznak a színek - ami picit "első fecske" szagú megoldás.
-
-
válasz
Silenzio #1356 üzenetére
Az ahogy írtad, nem tökéletes és pszeudo hatása van, bár tényleg nem rossz. Ugyanakkor ha ettől eltekintünk, az S10+ videója ha csak simán videózunk és nem zoomolunk meg ilyenek, akkor az részletesebb, nézz 2-3 youtube tesztet fogod látni, hogy részletgazdagabb és nincs 30 fps limit. Nekem szerencsére a videózás nem szempont, arra meg jó lesz amennyit arra használom majd, én fényképre gyúrok inkább.
Ha már itt tartunk 16:9-be tud a P30 Pro készíteni fotókat vagy csak a saját kijelző arányában?
-
Astrolagoon
tag
válasz
Silenzio #1337 üzenetére
Sátánom!...Biztos én meg a topik nagyésze vagyunk a helikopterek aki(k) csak a gyönyörű személyreszabható OLED HDR-kijelzőt használjuk és nem sub pixelekre vadászunk.Szemészet nem árt neked szerintem ha te színjátszós tapétának látod a p30 pro kijelzőjét...Egyetlen teszt,egyetlen tulaj se panaszkodik.Tényleg utcalány jó nekem de neked mennyire rossz napjaid lehetnek.
-
hito
nagyúr
válasz
Silenzio #873 üzenetére
Ma MM-ban toltam rá egy Filmic Pro 6.5.7-et. Se tele lencse támogatás, se 1080p 60fps, és még a stabival is voltak gondjai. Nekem innentől kezdve felejtős. Ugyanúgy nincs hozzáférés semmi (számomra) lényeges dologhoz, mint a P20 Pro-nál. Elvileg kint van már a 6.6.0, de kétlem, hogy lényeges változást hoz, tekintve az eddigieket.
-
hajbel
addikt
válasz
Silenzio #915 üzenetére
"Pedig akkor még csak 720p volt."
Már az iPhone 7 is képes volt 4K30 fps videofelvételre.
"egy telefon nem fix fps-sel forgat mozgóképet (ami sajnos igen gyakori, de pl. a Samsungra és az iPhone-ra nem jellemző)"
A mátrixon kívül még valamire való filmet nem forgattak telefonnal. Nem véletlenül. Amint csökken a fény, rögtön esik az FPS, bár lencsékkel nem próbálgattam. Ahogy a netet elnézem, más, nálam sokkal kompetensebb emberek sem. Nyivlán nem véletlenül Az, hogy egy szakma által szponzorációs fesztiválnak ítélt rendezvényen
politikai=multikülső nyomásra kapott valaki érte díjat, pont nem bizonyítja a telefonok filmes képességeit, ahogy a fent általad linkelt "film" sem, sokkal inkább az ellenkezőjét. -
hajbel
addikt
válasz
Silenzio #905 üzenetére
Ja, azt a díjat biztos szakmai okok miatt osztották ki és még véletlenül sem politikai nyomásra. "Hülyeségeket ne írjunk" témához a fesztivál wikipédia oldaláról egy szösszenet: "Rendszeresen vitatott probléma, hogy a fesztivál a szponzorok bemutatójává vált, ami erős reklámízt kölcsönöz a hangulatnak." Magyarul, ha az iphone reklám azt mondja, hogy lehet filmet forgatni egy telefonnal, akkor lehet, mindenki más hülye?
-
Silenzio
addikt
válasz
Silenzio #707 üzenetére
No, a Xiaomi már le is védette a tegnap általam belengetett hipsztertelefon bizonyos formai jegyeit. A kémeik ezek szerint már a Prohardver! fórumokon is jelen vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Parfüm topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- FOTÓS beárazás
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged