- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
válasz
2ofthem #4309 üzenetére
Valahogy ez a "pc"-ként való használat nem tud elterjedni, pedig a teljesítmény már megvan. Mondjuk engem ergonómiailag egy laptop is kikészít, hacsak lehet dugom fel dockolóra, kell a nagy képernyő, rendes billentyűzet és egér. No meg gondolom az aksinak se tenne jót, ha napi 8 órát menne pc-ként, meg másik 8-at mobilként.
-
hodostamas
addikt
válasz
2ofthem #3393 üzenetére
kicsit megcsúsztak a betük, igen fénnyel festés volt
Aryon87, köszi! ezután már nekem is beégtek a villámok.. közelebb jöttek és sötétebb lett.
Tegnap nagyon szép volt a naplemente.. Nyugat fele nem is volt gond, szépen lekapta, színhelyesen. [kép]
Na de DK fele volt egy cella amit megvilágított a lemenő nap. Nagylátóval még szo szo [kép], de ott se voltak a helyén a színek. Ha csak a sárga mammákat akartam volna lekapni a főszenzorra, totál elment.. és hiába próbáltam pro módba az AWB-t állítani, a kék ég vmi vakító kék lett, a sárga meg lilás sárgás katyvasz. Képet se lőttem mert még szerkesztővel se lehet visszahozni.
161es update rajta van, de továbbra is úgy tűnik vannak helyzetek mikor nemtud mit kezdeni a színekkel.
-
Aryon87
félisten
válasz
2ofthem #3306 üzenetére
Épp este nevettem egy jót, mert melóból hazajövet még bőven van 50% a telefonban (06:30-21:00 időszak), míg az elődje pedig olyan 20-30% volt, és nem egyszer powerbankon lógótt már hazafele.
A tétereje is nagyon jó, mivel bádoglemezes az épület, így igencsak árnyékol. A Huawei az 4 pálcikás jelerősségen van, de van mikor fullon, míg az előtte lévő telefon átlag 2 pálcikás volt.. Nem kicsit van különbség a kettő közt. Direkt nem írom ki a márkát, mert így is fújnak rám -
Aryon87
félisten
válasz
2ofthem #3303 üzenetére
Van elképzelésem mi kapcsán írhatod
(akkuidők)
Ami a .161 frissítést illeti: van változás, a színeket jobban kezeli. A frissítés előtt még hajlamos volt egy picit neonzöldes képeket csinálni ha sok volt a zöld benne, ez a frissítés után megszünt. Megjegyzem, az AI-t nem használom.
Ami nekem külön tetszik frissítéstől függetlenól, hogy a telefon nagyon jól kezeli a fényviszonyokat. Nincs auto HDR, de a szoftver mégis úgy készíti el a képet, mintha az aktív lenne. Nincs kiégés vagy bebukás, az ellenfényt is baromi jól kezeli akár normál, akár széleslátó módban. Ha lesz erőm este akkor "pár" képet megosztanék itt ha nem gond -
Silenzio
addikt
válasz
2ofthem #2766 üzenetére
Mindenképp a Filmic Prót, akármilyen drága. Komolyan veszik a Huawei-t, már az összes kamera hozzáférését leprogramozták (ami nem kis munka volt), és május közepe óta van stabilizálás is. Full HD esetén nincsenek meg a 4K-nál tapasztalt hibák (amik miatt az S10-et is meggyűlöltem, mondjuk ott minden felbontásban és minden framerate-nél tapasztalható volt a rángás). Filmic Extreme beállításokkal, az azt hiszem, 100 Mbit per sec. Az Open Camerával nagyon jó minőségű videókat lehetne csinálni, de ez a program a Camera2 API-ra épül, amit NEM támogat a telefon, így legfeljebb színhőmérséklet és expó lock van, pl. fókuszálni sem tudsz videózás közben. Ahogy a gyári appal is limitáltak a lehetőségek. Marad a Filmic.
"A videós képességek relatív gyengesége meg elég közismert már." Mivel egyedül a HW vette a fáradtságot, hogy autofókuszt tegyen a széles látóra, mindenképp figyelembe kellett vennem, mint potenciális kamerajelöltet. Emellett baromi jó telefon is, a Filmic pedig sokat fejlődött. A relatív gyengeségek egy része szerintem felszámolható.
-
Ixion77
addikt
válasz
2ofthem #2714 üzenetére
Igen. A Oneplus One-om is még használatban van a családban. Az LG V10-emet szintén használnám, ha a típushibája (alaplaphalál) nem ölte volna meg idén tavasszal - ami miatt a P30 Prot kénytelen voltam venni. Nem mindenki váltja két évente a telefonját. Nincs rá ok és nem is rentábilis.
-
Ixion77
addikt
válasz
2ofthem #2708 üzenetére
+3 év élettartamról. Én kifejezetten azért vettem 6 hete újonnan kiadott telefont, mert így számíthattam 2 évig a főverzió frissítésekre, további egy évig a biztonsági frissítésekre. Onnantól még kb. 2 évig aránylag alacsony a kockázata a további bizt. frissítések hiányának.
Na most ehelyett ha a Huawei-Google nem működhet tovább együtt, akkor a számolt 5 év élettartam 2-re csökken. Tehát az én szemszögemből a telefon értéke a felére esik.(#2713) 2ofthem: Bár mint fentebb írtam nem a feature-lista a lényeg, de azért erre is válaszolok: A rendszerszintű (tehát az app-ok által is ismert és használható) sötét téma támogatás pont meglehetősen hasznos egy AMOLED kijelzős készülék esetén... A következő főverzió frissítés újdonságait még nem is ismerjük, ergo nem tudjuk "miről maradunk le".
-
gabesz839
senior tag
válasz
2ofthem #2708 üzenetére
Te vennél 270 ezerért telefont ha kozolnék veled hogy ami rajta van főverzió nem frissülne, oszt be és kész. Én nem. És miről maradnék le? Lényegében minden újdonságról. Nekem ez fontos , lehet neked nem de sokaknak igen.
tibcsi0407. Legyen igazad. Én két évre vettem a telefont és ugyanúgy meg szeretnék rá kapni mindent ez idő alatt mint eddig
-
ferrari0819
tag
válasz
2ofthem #2121 üzenetére
Köszi, igen lehet jobb lesz ha le veszem. Ausztriában dolgozom és itt sajnos nincs olyan fólia megoldás a MediaMarkt-nál mint otthon, ezt nem is értem hogy miért. Egészen tegnapig egyáltalán nem is volt üveg a telora nemhogy fólia. De hétvégén kapta és most már van de akkor természetesen nem veszem meg mert ugyan ott tartanák 7500 Ft ért. Az A1-ben elég sok színben van rá szilikon tok szerintem veszek egyet hátha vékonyabb a keret kialakítása és csak 4000 Ft.
-
-
-
tibcsi0407
félisten
-
-
-
válasz
2ofthem #1646 üzenetére
Tudom és tisztában vagyok a töltéssel és itt nem is ez a lényeg, hanem a miért???
F-ECT$-igen minden ki van kapcsolva...és igen ha bármelyik telefont normálisan feltölti az ember 100%-ra akkor onnan valóban az első pár % valahogy sokkal lassabban megy le👍 Nem csak a G2😀
-
-
-
-
janeszgol
félisten
válasz
2ofthem #1111 üzenetére
Színekben az első képet gondolom valósnak. Te láttad a kompozíciót, jól tippelek?
F-ECT$, csendes irodában ha maxra veszem az S8 hangját, 5 méterről is érthetően telefonálok (oda-vissza, nem kihangosítva).
Közepes alá picivel kellett levennem, hogy ne sértse a fülem, ha közel tartom. -
-
Astrolagoon
tag
válasz
2ofthem #1065 üzenetére
Már a p20 is nagyon ott volt akksiban de ez a soha nem fogyok ki érzés.
Állandó wifi,4G,fotó videó net,telefonálás jópár max kihasználás tehát és: 4.5 óra SOT és még van 40% nálam is.(#1064) S e t h Budapest most is homályos felhős az idő rángatja a fákat a szél..Igaz sütöget a nap de ez még nem az igazi nekem fotozni-Majd ha ragyogón süt a nap szélcsend van van normális téma is +Jéghideg ser bermuda.
-
Astrolagoon
tag
válasz
2ofthem #1002 üzenetére
Írtam huawenek elküldetekl a szolgáltatóhoz írtam a szolgáltatonak elküldtek a huawehez visszaírtam huaweinke nincs napok óta válasz -.Mindenki aki úgy érzi alas dolog hiszen minden Unios országban a szolgáltatóknál JÁR hozzá óra vagy hagfal sz keresse mg a huawei magyarországot fogyasztóvédelem felkeresésével figyelmeztetve őket!
-
Ateszpapa
addikt
-
Ixion77
addikt
Igen, elég furcsa darab. Most, hogy így eszembe jutott, ki is próbáltam a SuperMacro módot:
Olyan, mint az Apple Wireless Earbuds. Nagy Apple-fanok dolgozhatnak a Huaweinél...
-
Parallaxis
addikt
Hát igen, szoktam mosolyogni, mikor ha a gyorstöltésről van szó, akkor sokan beírják, hogy semmi gond vele, náluk ugyanolyan az aksi, mint új korában, aztán ugyanezek az emberek panaszkodják tele az adott topicot, hogy milyen szar a legutóbbi frissítés mert csökkent a SOT. Pedig a frissítéssel semmi gond, csak éppen szépen lassan kicsinálják az aksijukat.
-
Ixion77
addikt
Edigitálnál láttam kínai tokokat, pl. ez, ez, vagy ez. De nem akarok ennyit rájuk költeni, megrendelem inkább Kínából pl. ezt. Amíg az ideér, megrendeltem ezt. Ebben nézegethetem a telefon színét amíg az újdonság varázsa el nem múlik.
Gyárit el is felejtettem hogy létezik. Jellemzően irreális árakon szoktak lenni, plusz az 3rd party gyártók jobbakat szoktak kihozni.(#568) kchris78: Akkor nincs szerencséd. A világ az algoritmikus fényképezés felé halad. Erre van tömegigény.
-
Ixion77
addikt
-
joey04
titán
A legnagyobb probléma vele, ahogy minden kínai rendszerrel, hogy agresszív a ramkezelés. Van rá elméletben lehetőség, hogy lelakatolj az alkalmazásokat amiket nem lő ki a rendszer, de sajnos ez nem elégséges. Sokszor zár be olyan alkalmazást amit éppen aktívan használsz, vagy olyat aminek frissülnie kéne a háttérben, amiktől infót várnál. Ezen kívül sok dolgot kölcsönöz más rendszerekből, legyen az más gyártó androidos felülete, vagy az iOS (amire a kínai rendszerek kinézete 90%-ban épül, ahogy korábban említették), meg ugye ott a linkelt cikk. Röviden kb ennyi.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Miért hátrány az EMUI?"
Pl. az általam korábban - már 2x - említett bluetooth probléma. De mondhatnám a Priority mode-ot is, ami kissé máshogy működik mint a "normális" Android-on. De, ott van a DND, amit az ébresztő nem tud deaktiválni. Ez a strock droid-ban szintén van, amit a Huawei csodálatos mérnökei érthetetlen okból kigyomláltak.
Tény, hogy az Emui sokat ad, de sokat el is vesz. És nem ritkán olyan dolgot, amit csak root árán tudsz (talán) orvosolni. -
tibcsi0407
félisten
Én inkább AOSP-párti vagyok, az EMUI kicsit heavy skin nekem néha. Szerencsére áttémázható, vannak stock droid jellegű témák, így ez szerintem nagyjából áthidalható.
(#539) nozs23
A stabilitással és a sebességgel semmi gond nincs. Az agresszív memória menedzsment kérdéses, az majd kiderül, hogy még mindig igaz-e rá.
-
nozs23
addikt
Én megválaszolom neked, hisz már úgyis haternek bélyegeztek.
Nem a legstabilabb android rendszer, bloatware. Illetve néhol egy csúnya iOS copynak néz ki, ami kínos androidon. Itt kicsit bővebben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged