- Megjelent a Nubia Z70S Ultra Európában
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
manokaki
addikt
válasz
Bjørgersson #5049 üzenetére
Én megcsináltam ugyanezt ,néma rögzitéssel , de visszaugrott alapbeállitasra mindig..
-
manokaki
addikt
válasz
Bjørgersson #5045 üzenetére
Facebook messenger hiba szerintem..
-
snorbi82
senior tag
válasz
korpicschess #5041 üzenetére
Szia! Nekem eddig egyszer fordult elő, hogy szaggatott a hang, amit nem tudok mire vélni. Egy Vw passatba művelte a telefon,de abban sem mindig. A saját autóban Mazda, és Kia még egyszer sem tapasztaltam.
Google asszisztens az engem is idegesít, utalom, hogy csak úgy ért igazán, ha megnyomom a gombot. Samsung sajátja sokkal jobban tetszik. Esetleg Amazon Alexat feltenni? -
manokaki
addikt
válasz
Bjørgersson #5042 üzenetére
Nem fog sikerülni , akarmit csinálsz , nekem csak ugy sikerült ,hogy egy régebbi messenger apk-trttem fel és nem frissitem , annál lehet némára állitani és nem allitja vissza.
-
Bjørgersson
félisten
Ez a mindig prüttyögő Messenger bug mióta van jelen? Huawei vagy Facebook oldali hiba?
Úgy próbáltam megoldani, hogy beállítottam egy 0,25 mp hosszú üres mp3-at jelzőhangnak, hogy ne csipogjon, így viszont YouTube videó vagy zenelejátszás közben "lejátsza" a 0,25 mp hosszú csendet amikor elfelejti, hogy le lett némítva. Bosszantó tud lenni, jó lenne, ha rövid időn belül javítanák.
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Pár dolog van csak amivel nem vagyok elégedett a telefon kapcsán. Az egyik, hogy a Google asszisztens elég használhatatlan, csak nagyon ritkán hallja meg a telefon, ha szólok hozzá (korábbi mobiljaimmal nem volt probléma). Persze ha gombbal triggerelem, akkor jól működik, de pont olyankor használnám, amikor ezt szeretném elkerülni (garázsajtó nyitása, mielőtt befordulok az utcába).
A másik az még mindig a bluetooth. Mindegy, hogy LDAC vagy sima aptX, előfordul, hogy beszaggat a kapcsolat, és ez roppant idegesítő.Milyen szoftveres beállítások lehetnének javasoltak?
Lehetséges, hogy valami akkukímélő dolog gyilkolja ezeket.
Köszi előre is! -
AtHoS
nagyúr
Ha belekeresel a virnyákos topikban DNS-re, ott sem arról megy ám a fáma, hogy mi mennyire biztonságos, hanem melyik gyorsabb a másiknál [link]
meg egyébként max. azt tudja rólad a DNS szerver, hogy milyen oldalaknál kellett névfeloldást alkalmaznia. Persze ebből is lehet statisztikai adatokat nyerni.Nabukin
Nem gondolnám, hogy ez plusz fogyasztás lenne, ugyanis csak a www.akármilyencím formát oldja fel IPV4 és IPV6 alakra, ezt kapja vissza az eszköz, hogy meg tudja jeleníteni a kért adatokat. Tehát lényegében még a tényleges adatkapcsolat előtt van szükség a DNS szerver működésére.
Persze nem vagyok guruja a témának ezt csak következtetésből írtam, de mivel a tényleges adatforgalom nem a DNS szerver felé zajlik, hanem a meglátogatni kívánt cím felé, így gondolom helytálló
Nem keverendő VPN-nel, ahol átfut minden adat a VPN szerveren
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Nabukin #5034 üzenetére
Hát ugye DNS az mindig kell, hogy feloldja a webcímeket. Ezzel annyi változik, hogy nem a szolgáltatói DNS-t használja, hanem a beállítottat. Ez a beállított pedig végezhet már DNS szinten szűrést, tehát pl. blokkolja az ad-címeket, malware site-okat stb. Adguard DNS egy a sok közül, van még jó pár, ami hasonló funkciót kínál. pl. adguardék adult tartalom szűrését is biztosító címe: dns-family.adguard.com
De ugye nem csak adguard létezik, lehet használni más hasonló funkciót biztosító szolgáltatást is. [link]
-
Nabukin
tag
Hmm, és ez a gyakorlatban mit jelent? Ez is olyan mint a VPN-en keresztüli blokkolós megoldások? Akkut mennyire meríti? Biztonsági szempontból mit jelent ez a DNS-es cucc? Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, de eddig nem kellett ilyesmivel bajlódnom, csak ment fel az Adaway és kész.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Nabukin #5031 üzenetére
Reklámblokkoló DNS-t tudsz beállítani: Beállítások - További kapcsolatok - Személyes DNS
pl. [link]
szerk.
Madoc gyorsabb voltmondjuk nálam is adguard dns-nek kellett volna beállítva lennie, de valamiért automatikus beállításon volt. Ezt viszont nem tudom miért
én biztos nem raktam auto-ra, de ugye közben volt pár frissítés (pl. emui 10-re)
-
Nabukin
tag
Sziasztok!
Én is csatlakoztam a P30 tulajok táborához kb 2 hete egy használtan vásárolt példánnyal.
Igazság szerint egy kompakt méretű, de nagyobb akkuval rendelkező telóra akartam cserélni a Zuk Z2 Pro-mat. Sokáig nézelődtem, de ez a két tulajdonság manapság már nem nagyon jár együtt... még a P30 volt a legközelebb.
Szóval eddig tetszik a kicsike, tegnap csináltam egy roll back-et is EMUI 9.1-re, hogy a call recordert felrakjam. (Simán ment minden.) Az üzemidővel úgy érzem, hogy így használtan sem lesz gond (roll back előtt pl. bő két és fél napot ment 7 óra 15 perc SoT-al, úgy hogy 21%-nál már kínomban ráeresztettem a Youtube-ot, hogy végre merüljön le. Végül 2 óra után meguntam és 11%-on felraktam töltőre.
)
Tehát eddig összességében elégedett vagyok a P30-al, bár lehetne ennél is kisebb méretű, még nagyobb akkuval.
Ami viszont zavar, hogy nem tudom rootolni a telefont. Eddig mindig rootoltam mindenemet, amim csak volt és raktam fel az AdAway-t. Most meg nem tudom és idegbajt kapok, hogy mindenhonnan reklámok jönnek elő.
A Youtube-ot megoldja a Vanced, az addig rendben van, de böngészés közben meg az appokon belül még ott vannak. Van valami jó módszer a reklámok blokkolására ezen a telón?
-
AtHoS
nagyúr
Aki GSAM Battery Monitor progit használ P30-al vagy pro-val, annál a statisztikában mutatott százalékos értékek stimmelnek a gyári Beállítások / Akkumulátor / Akkumulátorhasználat / Hardver részen látható százalékos értékekkel?
Nálam a %-os értékek közelükben sincsenek egymásnak mindamellett, hogy pl. a képernyőidő másodpercre megegyezik. Próbáltam Custom Power Profil-lal korrigálni, hogy a gyári %-hoz közeli értékeket mutasson, de teljesen pontosan ugye nem lehet összehozni (vagy sokkal többet kellene ezzel foglalkoznom
) ráadásul a szoftveres akkufogyasztásnál korrigálhatatlan eltérések mutatkoznak az egyes szoftverek fogyasztásánál. (pl. gyári szerint TotalCommander fogyasztott 15%-ot, Nova meg 10%-ot, míg GSAm szerint mindkettő 0%-ot és Play áruház volt a nagy fogyasztó 40% fogyasztással -> gyári szerint viszont csak 3,5%)
Tehát a súlyozások teljesen más szempontok szerint történnek.
-
törölt tag
válasz
Pinyo16689 #5020 üzenetére
Sejtem mire gondolsz. Görgetéskor minimálisan homályosabbak a betűk (szélei) sötét témánál. Nálam is olyan volt vadiúj készüléken. Engem speciel nem nagyon izgatott, mert normálisnak találtam.
-
Cranium
tag
Sziasztok, nemreg nekem is meglett a P30, P9-rol valtottam. Egy olyan kerdesem van, hogy nincs beallitas arra hogy az ebreszto hangot a fulhallgaton keresztul is halljam? Ugyanis zenevel szoktam aludni, a P9-nel mukodott, de itt nem, es nem talalok semmi beallitast ra.
-
Adikosa
tag
válasz
droti25 #5019 üzenetére
Én nem használok semmit, a gyári fólia volt rajta egy ideig, de egy jó ideje nincs kijelzővédőm. Érzésre így a legjobb használni szerintem és az ujjlenyomat is hatákony maradt. Csak zsebben hordom, de nem mondanám hogy hímestojásként bánnék vele, amit kell a tok megvéd, a tok pereme a kijelző síkjából is kiáll. Ha nagyon akarom persze látok rajta pár kisebb hajszálkarcot, de ha csak használom egyáltalán nem észrevehető.
-
Pinyo16689
senior tag
Köszi a gyors válaszokat!
-
castiels
addikt
válasz
Diamond500 #5022 üzenetére
"Fáradhatatlan"
-
Diamond500
senior tag
válasz
Lehet a boltban már "fáradt" volt a telefon, nem tapasztaltam ilyesmit
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Én nem látok semmi utánhuzást 10-esen, 9-esen sem láttam.
-
Pinyo16689
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy p30 vásárláson. A médiában megnezem, de ott meg 9es droiddal van kint, és csak sötét módot találtam rajta. Gorgeteskor a betűk körül az a pici utanhuzas fehér háttér előtt is látszik?
-
droti25
őstag
Sziasztok
Aki screen protector nélkül használja a telefont írja már le mennyire bírja a strapát. Van e rajta karc.. Stb
Előre is köszi -
kp78
addikt
válasz
castiels #5017 üzenetére
Nekem ilyen van (szürke 2 USB-s)
-
castiels
addikt
Milyen autós töltőt ajánlanátok a készülékhez ami megfelelő hozzá?
-
Quqesz
nagyúr
Na ma én is kaptam a vodától ilyen rendszeres frissítést.
-
Viktor89
aktív tag
Sziasztok! Naponta jelez a telefonom hogy új frissítés érhető el én viszont kiprobaltam az android 10-et és inkább maradnék a 9-en. Nem tudjátok hol tudom kikapcsolni ezt az értesítést?
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy ha újraindítom a telefont akkor mindig visszaáll automatikus fényerőre.
Ezt hol lehetne beállítáni, hogy ne álljon át? -
workin
senior tag
kijött már egyáltalán ?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Jóval olcsóbb, mint a csúcsmodell, de majdnem annyit tud. A legfrissebb trükkök nincsenek benne, de van olyan funkciója is, ami a drágább verzióból hiányzik.
- Megjelent a Nubia Z70S Ultra Európában
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest