- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- Fotók, videók mobillal
- Megvan a következő Xperia pontos startdátuma
-
Mobilarena
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
droti25 #1949 üzenetére
Bocs! Olvasgatom a fórumot rendszeresen, de ez elkerülte a figyelmem.
Javaslat: töltsd fel a telót este. Ha lehúztad a töltőről, utána már ne piszkáld reggelig. Így reggel a fogyasztási statisztikában csak azt fogod látni reggel, ami az éjjeli merülést okozza. Ha ez nem vezet eredményre, akkor factory reset, és anélkül, hogy belaknád a telód ismét egy nyolc órás nyugtonhagyás. Ha akkor is sokat merül, az akkuhibára utal. Ha nem merül sokat, valami szoftveres baja lehet.
De első körben az akkuhibát kellene kizárni.
És ha ezeket már korábban megcsináltad, ismlt elnézést kérek 😃 -
droti25
őstag
Az a baj hogy nem érted a lényeget.
Nekem a problémám onnan indult(ha figyelmesen vissza olvastál volna), hogy sajnos nálam átlag alatti a SOT(kb 4 óra/nap).
Ekkor kezdtem el figyelgetni, hogy készenlétben(éjjel) vajon mennyit merül, mivel zavart a dolog. Amíg nálam is megvolt a 6-7 óra SOT addig hidd el én sem foglalkoztam az éjjeli aksi merüléssel. -
válasz
droti25 #1945 üzenetére
Tesztelni? Minek? Volt olyan telefonom ami éjjel 1-2 %-ot merült, aztán 3 óra sot -nál nem tudott többet. Ezt most dugtam töltőre 6:39 sottal, de még volt benne 17 %.
Mennyit merült éjjel? Szerinted érdekel, ha több mint 6 órát tud? Majd ha nem jön össze az 5 óra, ránézek.
Éjjeli fogyasztás elleni jótanács: este dugd rá egy 0,5 amperes töltőre, az kb 7 óra alatt tölti fel, aztán levan a gondod az éjjeli fogyasztásról -
workin
senior tag
En olyan 30% - 85% között tartom a telefont , így túl releváns SOT tőlem nem várható, de így is kibír egy napot.
-
droti25
őstag
Ja, és ha tesztelitek, ne 100%ról tegyétek... Mert onnan 99re nagyon lassan merül.
Illetve akinek 7 órás kijelző idők jönnek össze, azoknál a telefon 80-90%ban WiFin lóg gondolom. (mobilnet sokkal jobban meríti az aksit)
-
workin
senior tag
válasz
Black_Raven #1940 üzenetére
Ha neked ha 1% / óra, minden kikapcsolva, akkor minden bekapcsolva a 10-12% reális lehet.
-
workin
senior tag
válasz
Black_Raven #1940 üzenetére
de neki 1-2% megy le összesen, nem óránként
-
atike
nagyúr
Nekem ha jól láttam 1-2% megy le (21-22 órától reggel 5-6 óráig), de megnézem pontosan.
-
Pompi
nagyúr
Én nem figyelem, hogy mennyit merül éjszaka
-
droti25
őstag
Én viszont meglepődök, mivel az előző telefonomnál(Xiaomi Redmi Note 4) ugyanúgy be volt kapcsolva minden és max 4-5%ot merült.
Ha úgy nézzük akkor kb 2%/óra a merülés úgy hogy hozzá sem nyúlok..
Ilyen vonatkozásban ha 1 napig az asztalon van akkor merül 48%-ot, ami sztem baromi sok és elfogadhatatlan. -
workin
senior tag
Az éjszakai merülés nálam is 10-14% , de ugye minden be van kapcsolva, helymeghatározás, wifi, mobilnet, stb stb. Így ezen annyira nem lepődöm meg
-
tarbela777
tag
-
artid
aktív tag
Sziasztok,
lassan fél éve használom teljes elégedettséggel a P30-amat,de most valami érdekeset produkál.
Nova Launcher Pro van rajta, s most lecseréltem a háttérképeimet (zárolt és főképernyőt is). Éjjel energiatakarékos módban van, s a váltás óta a zárolt képernyő képét minden reggelre visszaállítja az előzőre, ami már szintén nem a gyári volt.
Van valami ötletetek?Köszi.
-
kaszas19
senior tag
válasz
tarbela777 #1926 üzenetére
Zsebben hordod napközben?
Csak azért kérdem mert ha igen akkor azért eszik kevesebbet napközben.
Ha a kamerát le takarod akkor kikapcsol a kijelző.
Nekem úgy van beállítva a always on display hogy reggel 6-21 óráig megy, utána kikapcsol. -
tarbela777
tag
Sziasztok! Nem tudom mitől nő meg az éjszakai készenléti fogyasztás a telefonomon. A szemvédelem és a ne zavarjanak módon kívül semmi más nincs bekapcsolva, mint nappal. Folyamatos Always on display mellett napközben a készenléti fogyasztás 1 százalék körüli, míg éjszaka több, mint duplája. Lehet, hogy az Always on többet fogyaszt éjszaka?
-
dave0825
őstag
Gyárilag 2 fólia is van.
Én levágtam a sarkán azt a lelogó piros fület, gondoltam, amíg nem jön meg az üvegfólia Kínából, addig valami legyen rajt.
Megjött, lehúztam, lepucoltam szépen, gyanús volt kicsit, hogy miért pöttyös középtájon, de gondoltam, valamivel megüthettem kicsit a fóliát, és meglátszik az előlapon is már, de hát ez van sajnos... Rátettem az üveget, még aznap mutatom barátnőmnek, hogy megjöttek az üvegfóliák (neki is P30 van), rátesszük az övére is, erre kérdi, hogy alatta hagytam a fóliát?! Mondom dehogyis, hát leszedtem... Ő szerinte nem... Fönt, a kamera kivágásánál közelről látszott, hogy alatta van egy kis perem, hát leszedtem az üveget, és tényleg volt rajt még egy fólia, ami alig akart lejönni, pár percig kínlódtam, mire meg tudtam kezdeni, de végül lejött.Azért folt pöttyös középen, mert megnyomódott kicsit az alsó fólia, de az előlapi üvegnek nincs baja mégsem.
MÁS (nem akarok még egy hsz-t nyitni):
Nektek elég hangos az értesítési hangerő? Ha följebb rakom a csengőhangerőt, azzal állítja egyben ugye az értesítést is, viszont akkor már a csengetés iszonyú hangos. Azt vettem még észre, hogy nem is egyformán hangos az értesítés, néha halkabb, néha hangosabb. Nézheti, hogy zsebben van-e, vagy csak letéve valahova? Most nem találtam azt a beállítást, hogy zsebben hangosabb legyen, de úgy emlékszem, hogy azt kikapcsoltam.
Honor 8-on a maxtól 2-vel visszább használtam, ezen az értesítéshez képest maxon kéne lennie, a csengetéshez viszont kb. középen, a csengőhangom ugyanaz. -
dave0825
őstag
válasz
droti25 #1903 üzenetére
Ott valami tényleg beakadhatott. Szerintem csinálj gyári visszaállítást, ha van időd rá.
Nekem 18-ról 14-re ment le éjjel, direkt nem tettem föl kíváncsiságból töltőre. Nekem nappal sokat meg a Star Wars Galaxy of Heroes játék, sokszor nem is zárom be, csak Home-mal (bár én ezzel nem vagyok megelégedve, mert sokszor 1 vagy 2 másik alkalmazás megnyitása után már újratölti a játékot). Honor 8-hoz képest (naponta 2x töltöttem már, új, elvileg gyári akksival) nekem aránylag jó. -
Már többen szóvátették, hogy eléggé halkan szól a telefon zenehallgatásnál. Ma amikor elkezdtem hallgatni kedvenc zenéimet fejhallgatóval, hát én is hiányoltam a hangerőt. ÁMDE! Egy érdekes dolgot vettem észre. A full hangerőn se valami hangos zenehallgatás közben egy idő után (talán 5 perc, talán tíz) tudtam egy picit hangosítani mintha az elején nem lett volna maxra tekerve. Először azt hittem mégse volt maxon. De aztán egy-két szám után megint tudtam hangosítani. Kb fél óra múlva már olyan hangosan szólt amit már nem akartam tovább növelni. Holnap ismét csinálok egy kis délutáni koncerthallgatást, de már direkt figyelni fogom a max hangerő változtatására.
-
droti25
őstag
Köszi az infókat!
-
törölt tag
Ha meg passzív nfc akkor semmit nem is fogyaszt egyáltalán. Lehet ezért nincs a listában sem.
-
törölt tag
-
workin
senior tag
Ha mobilnetet használsz, kapcsold ki a wifit, és azt is, hogy ha kíván kapcsolva a WiFi, a rendszer kereshet WiFi hálózatot. (helymeghatározás alatt van)
NFC csak addig van bekapcsolva, amíg használom, utanna felesleges.
Nálam GPS is ki van kapcsolva, tapasztalatom szerint zárt térben, ahol erősen vasbeton szerelt tobbszintes szerkezet van, jel nélkül, csak zabál, és szkennel, próbál jelet fogni. -
Quqesz
nagyúr
válasz
droti25 #1909 üzenetére
Sztem várd meg az emui10-et, rakd fel, gyári vissza és ha azután is merül ennyire szervíz.
Az NFC mennyit zabál? Agt nem használtam még soha....gps,bt,wifi,4g nem zabál, az nálam mind online.
Amúgy a 14%/8h nem rossz, de a 22-ről 0 az már igen. Viazont én azt vettem észre, hogy 20% alatt gyorsabban merül és 10% alatt még jobban belehúz. -
Bali27
addikt
Értem.. Tényleg meggyőzők az érveid...
P30 Pro és ez között zoomolás nélküli képminőségben van különbség? Mert ott a fő kamera rekeszértéke más ha jól látom. Meg ott van az Ip68, a Gorilla glass védelem (ezen ha jól tudom semmi nincs?)Honor 20-ról van valakinek összehasonlítási alapja?
-
maltosa81
csendes tag
Quqesz, Cayman, mjani1172, tarbela777, Bailey, köszi a válaszokat. A Mate20 pro kerek kijelzőjétől és nagyobb méretétől kicsit tartok, de amúgy teszik az is és a P30 is. Muszály lesz megint elmennem egy boltba megtapizni mindkettőt. Csak sose rakják egymás mellé a kettőt :(
-
Én is az S10e és ez között választottam.
A Samu csak a videoban jobb a P30-nál, mert picit jobb a stabilizálása és ott van 4k 60 fps. Valamint informativabb az aod a Samuban. Minden másban alul marad. Jelentősen rosszabb üzemidő, térerőproblémák. Nekem az utóbi kettő fontosabb mint az hogy legyen 60 fps a 4k videoban. Ahol az s10e már eldobja a 4G hálózatot (pl cégnél csarnokban vannak ilyen helyek) ott a P30 még kétpálcikás térerővel stabilan dübörög.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Jóval olcsóbb, mint a csúcsmodell, de majdnem annyit tud. A legfrissebb trükkök nincsenek benne, de van olyan funkciója is, ami a drágább verzióból hiányzik.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest