- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
spect80
senior tag
-
ggeleven
őstag
Légi áruszállításban dolgozom idestova 18 éve. Egyszer most már tényleg szedek össze példákat és számokat, hogy lehessen látni valami kézzel foghatót is, mert látom, hogy nagyon piszkálja ez az emberek csőrét/fantáziáját. Telefont használóként és vásárlóként megértem, de IATA DG szabályozások ezt pont letojják. Nagyon szigorú mérőszámok, határértékek és szabályok vannak erre (is).
-
mhydas99
senior tag
A magyar torvenyek/elelmiszerkonyv lehetoseget ad a silanyabb minoseg arusitasahoz is. Kulfoldon ez sokkal szigorubb, az E-anyagok kapcsan is, ezert ott jobb minoseguek az etelek, es jelen arak mellett mondhato hogy nem is dragabbak, mint a magyar.
Ez is szabalyozas kerdese es az akksik is.
A termelok meg profitot akarnak, lehetoleg minel gyorsabban minel tobbet, igy vagy megkerulik a torvenyeket ha jol jarnak vele kiskapukkal, vagy betartjak de az ar nem lesz attol kevesebb, sot... -
nonsen5e
veterán
Amíg a boltokban silány minőségű étel az csak az azt termelő/forgalmazó cég döntése, addig itt egy értelmetlen jogszabály tesz keresztbe mindenkinek.
Feltételezem nem a Motorola döntött úgy, hogy jajj de jó lenne külön tervezni, tesztelni és új gyártósort beüzemelni egy gyengébb variánsra. -
nonsen5e
veterán
De ha a cég kifizeti az extra 100 dolláros árat akkor hirtelen nem fog kigyulladni a repülő?
Kíváncsi vagyok mi alapján húzták meg a határt? Hogyan mérték ki, hogy 15000 darab 7000mah-s telefon miatt kigyullad és lezuhan a repülő de 15000 darab 5000mah-s miatt meg nem? És a 2x ekkora akkumulátorral rendelkező tabletektől meg 4x ekkora laptopoktól meg nem tartanak.Szállítsák akkor hajóval. Azok elbírják a tesla akkukat is. De tuti én vagyok az egyetlen aki kibírna két hét késést ha az alternatív az, hogy 2-4-5 évig lesz rosszabb telefonom.
-
nonsen5e
veterán
És egy újabbal alkalom amikor az EU-s szabályok kib@sznak az emberrel. Érdekelne, hogy a jogászok hogy magyarázzák majd meg, hogy tulajdonképpen miért is tök jó ez nekem, hogy
azonos(drágább) áron szarabbat kapok mint bárki más... -
-
mhydas99
senior tag
Uj hirek szerint a Samsung S26-ok Snapdragonnal lesznek szerelve, kiveve itt Europaban.
Moto telefonja nagy teleppel fog erkezni, kiveve itt, Europaban.
Lemaradtam valamirol? Miert utaljak ennyire a modern kultura bolcsojet? -
Ezen nem lehet meglepődni, szinte már kötelező trenddé vált minden gyártó részéről.
-
clon
senior tag
Valójában a darabszám mindegy, mert egyik gyártó sem "nyeli" le hanem áthárítja a fizetnivalót így aki többet ad el valamiből az is /db fizeti a költséget és nem fog "kedvezményt" kapni.
A samu ellenben jó példa mert ők a telefon esetén a márkanevet is felszámolják így nagyobb a nyereségrátájuk így lenne miből nagyobb akkut beletenni. -
spect80
senior tag
Milyen ironikus, hogy az akkumulátor gyárak országában spórolni kell az akkuval
-
-
cs.zs.
veterán
De, tökre átjön amit írsz, láttam Ricardo válaszát is,
csak különbözik a véleményünk.
A 110.000 Ft-os Vivo V50 Lite telefon árazásánál belefér az a jelentős többletköltség, de ugyanezen gyártó/forgalmazó/disztribútor 3x annyiba kerülő Vivo X200 Pro termékénél meg nem?
Kamu-indok, ez a magánvéleményem. -
-
"Ha ez egy kötelező EU-s szabályozás lenne, akkor hogyan jelenhet meg kis hazánkban a Vivo 50 5G a Yettelnél (is) 6000 mAh akkuval, és a kis lájtos tesója 6500 mAh-val?"
Úgy jelenhet meg, hogy nincs tiltás, a szabályozás teljesen mást ír elő. Anyagi vonzata van, lásd a cikk első mondatát:
"Bár tudjuk, hogy szállítási és szabályozási (és végső soron költségvetési) okai vannak"
-
cs.zs.
veterán
Ha ez egy kötelező EU-s szabályozás lenne, akkor hogyan jelenhet meg kis hazánkban a Vivo 50 5G a Yettelnél (is) 6000 mAh akkuval, és a kis lájtos tesója 6500 mAh-val?
Inkább csak arra tippelek, hogy korábbi szerződések miatt a gyártóknak meg kell még venniük a leszerződött Litium akkukat is, és ezért még azt is tolni kell.
Szerintem ezért nem váltott még a Samsung sem és az iPhone sem. De hamarosan fognak.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ha a pletykák helytállóak, a Moto G86 gigateleppel érkezik, csak nem ide.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Xerox WorkCentre 3025 hibás/donor
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest