- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
válasz
sbazsi #10897 üzenetére
Ezt mindenképpen hozzátenném még az első hsz bejegyzéséhez, mert naponta legalább egy ember megkeress ezzel kapcsolatban:
Htc telefonokra nem érhető el magyarítás, negyed megoldás létezik csak: marketből telepítsd a morelocale2 nevű programot, ott hozz létre egy hun hu hu profilt és aktiváld, ettől a gyorsmenü, a tárcsázó, a dátum és még pár apróság magyar lesz, illetve azok a programok, amikben van magyar nyelv, de a programon belül nem állítható át és a telefon beállításaiból olvassa ki a nyelvet, magyarok lesznek (pl: navigon).Illetve akkor már a topic címébe is ki kéne írni, hogy figyelni az 1. hsz-t.
-
LouiS22
veterán
válasz
sbazsi #10897 üzenetére
SMS backup restore nevű program: xml-be menti le az sms-eket, illetve időzített archivátor is. Ingyenes, ROM-váltásnál jól használható. Egyetlen hátránya: MMS-t nem ment.
APN backup restore: az előbbi APN-re kihegyezett változata.
Szerintem ez két olyan program, aminek fent kell lennie
-
sbazsi
veterán
sippet, racerx: ezeket beleírom.
kazmerr: le tudod írni pontosan? utoljára?!gondolom párszor már ki volt tárgyalva, de ilyesmi módon, elejétől a végéig volt-e? ha igen, akkor belinkelnéd?
Louis22: nekem tulképp mindegy, hogy a topicban 100x, vagy 1hszben leírni, hogy ne is kérdezzenek, mert warez. ezt majd egy modi eldönti.
-
racerx
őstag
válasz
sbazsi #10888 üzenetére
Megj: Titaniummal való visszarakásnál óvatosan a pirossal jelöltekkel, ezek ui rendszer programok, és nem bizos hogy jó lesz a visszarakott adat. Pláne ha másfajta romra rakjuk (hasonlónál elvileg nem akkora gond), És akkor jönnek a force closed-es applikációk.
Ajánlott ezért al alap (értve a menü/settings) kézzel való ujrabeállítása -10 perc), majd az user appok visszarakaása már a titaniummal (app+ data). -
sippet
senior tag
válasz
sbazsi #10888 üzenetére
két megjegyzés:
-ha van már amúgy ext3 partíció a kártyán, akkor darktremor a2sd (vagy bármilyen más a2sd script) telepítése előtt nem kell formázni a kártyát! miután felflesseled a zipet, úgyis rebootolni kell a telefont, és ekkor automatikusan átrakja az összes már telepített programodat az ext partícióra. annyi, hogy itt türelmesnek kell lenni, mivel ez nyilván sokkal hosszabb ideig tart, mint egy sima újraindítás, szóval nem kell megijedni, ha percekig csak a bootképernyőt látja az ember.
- a samsung a saját telefonjaiba sem képes elég amoledet gyártani, épp tegnapi hír, hogy a wave2-be is lcd fog kerülni. -
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
Hooper #10834 üzenetére
unrevoked-al pár perc a root, de még az se kell csak su-ként 1 sor parancs (keress rá : setinstalllocation 2) aztán a dolgok legnagyobb részét át tudod pakolni memória kártyára (nem ext3-as partíció, sima fat32-esre is). a 117 (ami egyébként 147) mb internal memory meg nem a "htc" hülyesége, az andorid os-ben vannak korlátok. köztük ez az egyik
-
Acheron
őstag
válasz
runner 125 #10878 üzenetére
A Samsung jelenleg nem tud annyit gyártani, hogy ellássa a piacot, ami van, azt leginkább a saját készülékeibe teszi. Több cikk volt erről anno.
Pl. ez egy a sok közül:
http://www.origo.hu/techbazis/mobil/20100727-kifogyott-az-amoled-kijelzokbol-a-htc-slcdt-kaphat-a-desire.html
Érdekes összeesküvés elmélet, hogy a HTC (Desire) kijelző szállítás visszavonása kb egybeesett az SGS érkezésével
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Miért váltották le az Amoled kijelzőt a Desire-ben?
Bocs, ha már volt, de egyelőre nem leltem rá a válaszra.
Köszi.
-
losi73
senior tag
üdv nem tudom ismeritek e de ha nem probáljátok ki nagyon tuti egy ujtelot kapsz szinte
iHome-Full-Magical Experience v1.5.0 apk youtobe van video is rola mit is tud, -
InHell
senior tag
válasz
knorbi77 #10868 üzenetére
Azért megoldhatták volna jobban is,ha egyszer uninstallálom akkor tűnjön el minden fájl nemde?
Hát mindegy egyelőre még nem akadályoz a kevés hely semmiben,csak idegesítő azt látni,hogy 35mb szabad helyed van..
Köszi szépen a segítséget mindenkinek.Micsoda véletlen,hogy a HD-ba már raktak 2GB-ot,ebbe meg nem fért bele.?..--.-.majd lecseréljük arra...sure
-
Hooper
őstag
válasz
racerx #10596 üzenetére
Ezt még én is megköszönném!
Úgy voltam vele anno h NO ROOT,
(Htc vásárlása előtt ájfonon is gondolkoztam de a jailbreak tántorított el, mert úgy voltam vele ha veszek egy ilyen drága telót ne kelljen már sufni tuningolnom vele - nem mintha megbántam volna amugy sem akartam beállni a "sorba" és imádom a telót, de ez a root babrálgatás kikészít..bezzeg ha nem zsidóztak volna a belső memóriával, ami nonszensz szerintem egy ilyen telefonnál, nem kéne ezzel vacakolni!)
de ez a LOW ON SPACE már az idegeimre megy
Viszont olvasgatok olvasgatok, de még mindig nem tiszta..de egyenlőre nem adom fel -
pzoley
őstag
válasz
kosturica #10859 üzenetére
Pedig nem ezt írtad !!!
"Hát nagyon nagy világ ez a Darktremor Apps2SD 2.7.5.1! Itt aztán tényleg nem fogy a belső tárhely. Már fent van egy csomó progi, navi stb és még mindig 135 MB-on áll!"Engem is besz*radtál egy egy pár órára, de aztán megnéztem a scriptet, és ugyan azt csinálja az enyém is, pedig nem Darktremor. Annyi a különbség, hogy ez enyémbe nincs debug parancs lehetőség. "enyém: értsd úgy ami nekem van fent"
De akit érdekel, fel lehet tenni bármelyik ROM-ra, akkor is ha használja valamelyik A2SDxx funkciót. Legalább is ezt írják.
Úgy hogy racerx nyugodj meg, a mienk is átpakolja az appokat és a dalvik cache-t is.!!
Nekünk működik a sima APPS2SD is. -
knorbi77
tag
válasz
InHell #10865 üzenetére
Sok program csinál saját fájlokat, azok is sokat foglalhatnak.Nekem is csak 16 MB van szabadon és nincs rajta olyan nagyon sok progi(persze a 40 megás NFS azért ottvan,és semmi a2sd lehetőség nincs nála).Azt hogy kevés a hely viszont megértem, és emiatt gondolkodtam én is root-on de inkább még várok vele.Sajnos csak a most érkező telóknak (DesireHD) van 2Gb-os belső tárhelye
pedig milyen jól is jönne..
Bízom benne hogy a 3.0-val talán már a teljes appokat mem.kártáyra lehet majd tenni. -
sbazsi
veterán
válasz
knorbi77 #10862 üzenetére
megvettem, tetszett. élveztem. fél évig. közben progikat feltettem, és töröltem. aztán egyre többet kellett törölni. jöttek a frissítések, és törölni kellett progikat, hogy felférjenek.
a végén már úgy, hogy nem telepítettem semmit, csak a frissítést, amelyek 1-2 progi áldozattal jártak.
én nem akartam rootolni. de nem találtam más lehetőséget. ez az egyetlen dolog, amiben sztm nem jó az android. ott a 2/4/8/... Gb-os kártya, és mekkora hellyel kell gazdálkodni? -
InHell
senior tag
knorbi77: Nem,nem terveztem rootolni,(most közben már találtam róla infókat,és inkább kihagynám)
csak nem értem,hogy amikor megvettem,és persze rögtön wifin töltögettem lefelé marketből végtelen sok progit,akkor ha jól emlékszem ,ilyen 150-200mb szabad helyet írt,meg ugye 4GB a kártyán.Aztán le is törölgettem nagyon sok progit,meg amit tudtam áttettem,most mégis csak 30-50mb szabad helyet ír.Nem vágom.Az előző hsz-em meg sbazsinak szólt,csak elfelejtettem a "válasz" gombot használni,mint most is .
sry -
knorbi77
tag
válasz
InHell #10860 üzenetére
Szia! Nekem 1 hónapos a Desire-m és mivel te is most vetted, én óva intenélek a rootolástól..legalábbis egyelőre.Az én véleményem hogy vadiúj teló, egyelőre élvezd a Sense-t, éld bele magad és ha már meguntad vagy gond van valamivel akkor root-olj.Sztem ne csinálj magadnak azzal elfoglaltságot hogy a telefont (megjegyzem illegálisan) "átprogramozod"..ami mellesleg sok gonddal járhat.A fórumtársaknak:Ez nem bántó,támadó leírás akar lenni, csak a véleményem..azért ez durva hogy egy pár napos vagy hetes telónak máris root jön szóba..
-
InHell
senior tag
Sajnos azt nem tudom mire jó,és miért kell,de gondolom itt már jópáran megkérdezték korábban,meg volt róla szó.Nem akarok itt szemetelni buta kérdésekkel.
Majd visszaolvasok.Köszi. -
InHell
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy desire-t és nagyon meg vagyok vele elégedve,marhajó telefon.
Egy problémám van vele,hogy ilyen 30-50mb szabad helyem van,pedig már szinte minden progi az sd kártyára át lett rakva,és mégsem látom,hogy szabadulna fel hely.Ez miért van?
Üdv. -
sbazsi
veterán
-
csacsi67
addikt
valaki megnézné hogy megy -e nála a skyp?köszönöm.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
kosturica #10833 üzenetére
Ha recovery-re váltok nem történik semmi, marad a fehér háttér és htc felirat, nem reagál semmire se, illetve újraindul, amit a vaku világításából tudok kikövetkeztetni.
trackpad+hangerő le+power: kikapcsol, de vilog egyet a vaku.patakidr: rossz volt a power gombom, néha reagált, néha meg nem, ezt oldották meg gomb és szalagkábel cserével.
Na most elvileg gyári fw van a gépen, mert ugyebár rootolás közben történt a dolog, illetve a gyári fw-t felengedi rakni, ha visszaviszem és azt mondom, hogy ota telepítés közben történt, akkor gariba vajon megcsinálják, illetve látni fogják, hogy mi történt?
Másik, meg hogy valaki másnak is világít a vaku bekapcsoláskor?
Mert nem értem miért csinálja ezt..Csak a tököm kivan mindig oda kimenni hozzájuk..
-
sbazsi
veterán
válasz
premete #10838 üzenetére
most leedroid 2 napja. előtte gyári froyo volt rajta kb fél évig(mármit a gyári volt fél évig, froyo csak mióta kijött.) rootolva is csak kb egy hete volt.
i400 volt először koppel.cz féle firmware, majd próbáltam az oleg félét.
gyárilag nem támogatja a 3g modemet, így sokat nem tudok ugrálni.
máshol más routerekkel eddig nem volt gondom. cégnél is kiválóan üzemel 2 wifi routerrel is. most próbálok kölcsönözni egy routert, azt betenni emögé. -
premete
veterán
-
sbazsi
veterán
Már kb amióta megvan a desire, a következő gondom van: az itthoni wifi-vel nem nagyon hajlandó működni. a wifi: asus wl 500 g deluxe router, oleg féle firmware-rel, vodafone internettel, huawei modemmel.
a router és net más telefonnal / számítógéppel tökéletesen működik, de egymással nemnagyon hektikus a dolog, csatlakozás után kb a leveleket lekapja, de weboldal nem nyílik meg. market sem.
aztán van hogy a levelezés sem megy.dézike másik wifin ugyancsak tökéletesen muzsikál.
váltottam már csatornát, eredménytelenül. áthelyeztem a routert, eredménytelenül
valahol olvastam, hogy androidnak gondja van a wpa-psk-val. hát csináltam itthon wpa-psk2-t. ez sem oldotta meg.
van bárkinek bármilyen ötlete, hogy mivel érdemes próbálkozni? -
Hooper
őstag
Egy technikai kérdés - ha leszedek egy progit amit később move to SD-vel átrakok memkarira miért van az h a telón pl 2megásként megjelenő program az SDn 4ed annyit foglal?
Egy ideje rendszeresen kiírogatja a telo h kevés a hely, ROOT nélkül -és persze minden app törlése nélkül- orvosolható ez valahogy? pl van valahol (net cach-en kívül) a lementett alkalmazásokból felhalmozódó szemét vagy valami?
azon lehet segíteni h a contact storage ne zabáljon le 20megát? nameg a maps 10etegyébként a HTC részéről ezt a 117 megás belső memória dolgot nehezen értem meg..
-
Zirowe
nagyúr
Mókás..
Ma kaptam vissza két hét után a telót e-care-ből, kicserélték a power gombot és a gombvezérlés szalagkábelét (az volt a baj, hogy szarul reagált a power gomb, néha érzékelte a benyomást, néha nem), és most akárhányszor bekapcsolom vagy rebootolom, akkor bevillan a vaku.
Ez eddig nem volt.
Mitől lehet? Vigyem vajon vissza?Másik meg, hogy rootolni akartam, most ugyebár gyári 2.1 van rajta (szervizben nem nyúltak hozzá), elindítottam unrevoked-et, ment vagy 10percig, és megakadt a flashing recovery résznél, a teló pedig a fehér hátterű htc feliratnál. Egy idő után nem volt semmi változás, az unrevoked meg lelőtte magát.
Akksi ki, akksi be, újraindítom, de semmi, marad a htc logónál fehér háttérrel, kikapcs, bootloaderbe be, oda belép, de ha recovery-re váltanék, akkor a fekete háttér és piros háromszög helyett a fehér hátteres htc felirat van.
Fastloaderben sikerült felraknom rá a gyári romot (ez volt rajta és csak ezt engedi felrakni: RUU_Bravo_HTC_WWE_1.21.405.2_Radio_32.36.00.28U_4.06.00.02_2_release_126984_signed), végigmegy a telepítő, kiírja hogy sikeres, újraindul, de megint nem bootol, hanem megáll a fehér háttérnél..
Mi lehet a gond? -
kerlas
tag
Üdv!
Olvasgattam a külföldi fórumokat Root ügyben, de nem lettem sokkal okosabb (nem valami jó az angolom), tehát a kérdésem:
Lehet rootolni a Desire-t, ha 0.93.0001-es HBOOT verzió van rajt(gondolom előtte downgrade 0.80-ra) és a legújabb OTA-s software?
Válaszok jöhetnek priviben is, esetleg egy step-by-stem leírás is. -
Integra
titán
nemtom másnál is van e ez a jelenség, de nálam egyszerűen el-eltűnik az íráskor a rezgő visszajelzés. csak úgy, magától, absz random, mikor milyen kedve van.
iszonyú bosszantó... -
premete
veterán
válasz
siofok #10810 üzenetére
A-gps: ez azt jelenti, hogy a közeli tornyokból a körülbelüli pozíciót meghatározza és fellép egy agps-szerverre, hogy letöltse, merre vannak a műholdak kb. Ez minimális adatforgalom, de nélküle a cold start jóval hosszabb.
Ezek a modernebb pda-telefonok net nélkül félkarú óriások: se időjárás nem frissül menet közben, se e-mailek, se naptár, se emberek, erre egy 100 Mb-os csomag bőven elég. -
Luser2000
addikt
-
Pitiless_
tag
Megjelent Androidra a Skype hivatalos kliense. Inkább tartották volna meg maguknak.
A feautre lista:
- force close első belépés után
- 14 MB
- nincs move to sd
(leszakadt volna a kezük egy sort beírni az andoidmanifest.xml-be). -
SteeWe
aktív tag
Hi,
Új microSD card esetén érdemes leformázni pc-vel, vagy telefonnnal? Vagy mehet is bele egyből? Nem tervezem root-olni a telefon egyelőre. Ennek ellenére érdemse linuxos partíciót létrehozni a memória kártyán? -
siofok
őstag
Sziasztok.nekem a gps-el van gondom.a touch hd-m mintha jobban vette volna a jelet.a motonav progit hasznalom.a.vevo lehet vajon erzeketlenebb,vagy a motonav nemlehet jo?
A touch hd-m laksba is fel percen bellul talalt.van hogy szabadba is tobb percbe telik -
sippet
senior tag
válasz
r3v0Lut10n #10800 üzenetére
natív a2sd-ről fogalmam sincs, de az biztos, hogy nagyon elkélne, mivel tárhelyből rettenetesen sokat, 15 mb-ot eszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest