- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
premete
veterán
válasz
kawarider1 #23142 üzenetére
Nincs.
-
premete
veterán
válasz
llaszlo #22468 üzenetére
Nem gyakori, de előfordul olyan rom, amelyik kér swap particiót, 32/62 MB-ot, de 512 MB-ot még nem láttam, de ki tudja; vannak olyan fórumlakók, akik állítják fél éve, hogy főzik a romokat, majd megkérdezik, hogy mi az a kernel; vannak olyanok is, akik beidézik a pdamania első blogom jelmondatát, de az sem zavar, legalább van egy helyesírási hibáktól mentes postjuk, mert egyébként nem lenne egy sem.
-
premete
veterán
válasz
Viper26 #22318 üzenetére
Az adb futtatásához indítsuk el a “cmd”-t és navigáljunk abba a könyvtárba,
ahová a cuccot kicsomagoltuk esetünkben, amennyiben a cucc a “D” meghajtó “android” könyvtárának “asdk”
alkönyvtárában van, begépeljük: d: [enter], majd a d: után ezt:
cd \android\asdk\tools (utána az adb devices parancs listázza a csatlakoztatott készüléke(ke)t: így csináltad? vagy a környezeti változókban írtad át az utat? -
premete
veterán
válasz
WhiteWalker #22313 üzenetére
A 13/1/1 felosztás jó, elméletileg kellene, hogy működjön, 2 GB-nál nagyobb ext nem nyerő.
-
premete
veterán
válasz
siofok #22080 üzenetére
Elindítod a flashert, kiválasztod a képet és megnyomod a "GO"-t.
A linkelt bootanimation.zip fájlt vagy recovery menüből tudod flesselni, vagy a zip fájlból kiszeded a /local könyvtárból és beteszed a romodba az előző felülírásával, vagy a /customise/resources, vagy a /.../local mappában szokott lenni. -
premete
veterán
-
premete
veterán
De ha akarsz magyarul [olvasgatni előtte] ...
-
premete
veterán
Azért van odaírva, hogy akinek a számítógépe használatával, már egy-két driver telepítésével is problémái vannak, vegyen inkább iphone-t.
A felhasználok nagyobbik részének 5 perc alatt sikerül a rootolás; leszámítva azokat, akik el sem olvassák, vagy szövegértési problémáik vannak, illetve nem értik meg ezeket a kifejezéseket:
- "csak töltés" módban csatlakoztatva
- "usb debugging" bekapcsolva
- "eszközkezelőben megnézve- nincs-e ismeretlen android eszköz" -
premete
veterán
A DHD-t is lehet teljesen rootolni, csak amikor kijött, talán 2 hétig nem lehetett, októberben, azóta engineering hboot és radio s-off és cid unlock is van rá, egygombos kivitelben. Csak kevesebben rootolják, mert sem tárhely, sem ram elfogyás nem indokolja. 508 MB a /system, és a rom kb. 380 MB, a /data pedig 1 GB kb, a szabad ram pedig 450 MB kb.
-
premete
veterán
Én nem próbálnám ki, látszik, hogy aki írta, nem nagyon látott még Desirét:
Azt írja, PVT4-es cuccokra nem jó az unrewoked - ez nem igaz.
Majd azt: PVT4-est az alpharev-vel lehet rootolni, és belinkeli az oldalt, onnan idézem ezt:
Requirements:
The only requirement right now is that the ROM you're running is rooted.
Szóval rootolni lehet egy programmal, ami csak rootolt készüléken fut?
Úgyhogy óvatosan az ilyen leírásokkal. -
premete
veterán
Vannak komoly különbségek a kijelzőméreten kívül: jobb processzor, 1.5 GB nand memória, 768 MB ram, dupla led fényképezéshez,, 8 Mpixeles kamera, fém ház, stb. Hátránya a nagyobb méret (előnye viszont a nagyobb kijelző), valamint a kisebb akku (üzemidőben kb. ugyanannyi, a HD kevesebbet fogyaszt)
-
premete
veterán
válasz
LouiS22 #18474 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy a HTC régiókra osztotta európát? A weboldalukon ez szerepel:
A jelen Korlátozott garancia csak
abban az országban érvényes és vehető igénybe, amelyben a Terméket
értékesítették. Ha a Terméket az Európai Unió valamelyik tagállamában,
Izlandon, Norvégiában, Svájcban vagy Törökországban vásárolta, és
a HTC eredetileg is ezeknek az országoknak a valamelyikében való
értékesítésre szánta a terméket, akkor a Korlátozott garancia a felsorolt
országok mindegyikében érvényes és igénybe vehető.
[teljes szöveg (pdf-ben)] -
premete
veterán
válasz
llaszlo #18358 üzenetére
Nem felejtettem el a kérdésedet, ami szerint a t-mobile.hu oldalon a Desirére 2 év teljes körű garancia van, a webshop.t-mobile.hu oldalon pedig 1 év t-mobilos, plusz egy év, amit a HTC ad, ezért a gazdasági versenyhivatalnál panasszal éltem, 30 napon belül válaszolni fognak, majd közlöm a végzést. Remélem, itt is kiszabnak egy 50 milliós bírságot, mint amikor az ősszel az Auchanra tettem panaszt. Egyébként is nonszensz dolog, hogy Magyarországon a T-mobile mindent nagyságrendekkel drágábban ad, mint a Lajtától nyugatra.
-
premete
veterán
válasz
GejzaR #18293 üzenetére
A radiorom kérdésedre, azok olyanok, mint mondjuk egy PC-n a driverek; amennyiben jó minden, nem kell velük foglalkozni, nekem a legfrissebb van fenn, ahogy látszik, akkuidőben is rendben van, ez az 54-es. 32.54.00.32U_5.14.05.17_RADIO.zip és 32.54.00.32U_5.14.05.17_RIL.zip
-
premete
veterán
válasz
LouiS22 #18280 üzenetére
Azért írtam, hogy "standby". Mondjuk, annak mindegy, hogy nappal, vagy éjszaka.
Viszont, rosszabb 3G lefedettségnél nem garantálható ilyen alacsony fogyasztás standby-ban sem.Benne vagyok a sör fizetésében, ha kevesebb ideig bírja, én állom a számlát, ha bír ennyit, akkor Te.
-
premete
veterán
válasz
racerx #18266 üzenetére
Sikerült olyan romot faragnom, amivel a beavatkozások hatására, 8 óra alatt 2%-os az akkumerülés, (ha lehet hinni a mérő szoftvernek) standby, 3G, szinkronizáció bekapcsolva hagyása mellett. Igaz, nem egészen 8 óra volt, és a Sense-cuccokat kiirtottam, hasonló, (vagy jobb) szoftverekkel helyettesítettem. Elfér akár data++ hboot partición is, akkor 254 MB a belső tárhely alapból, benne van az adfree, a2sd+, busybox, initd, OJ ébresztés és unlock, stb. Eddig megy szépen, lekopogom, mp4, avi sem akad, spbtv is megy, stb.
-
premete
veterán
válasz
pzoley #18176 üzenetére
Erre is rosszul emlékszel, itt a kérdés:
Hogyan lehet rávarázsolni egy DATA2EXT scriptet egy már belakott A2SD+ alapú ROM-ra? Lehetséges egyáltalán? Ha nem, a sem baj, csak írd már le kérlek, hogyan lehet kicserélni a ROM telepítőjében a scriptetÉs a válasz:
Az enyémnél így lenne, de másik romoknál lehet, hogy másképp van.1, SDCARD újraparticionálása
Első Partició: FAT32 - maradék MB
Második Partició: EXT4 - 768MB
Harmadik Partició: EXT4 - 256MBRom szerkesztése:
1. Rom megnyitása winrar-ral
2. Az 40a2sd script eltávolítása a \system\etc\init.d könyvtárból
3. Az 01data2ext script bemásolása a \system\etc\init.d könyvtárba.
4. Az mkfs.ext4 bemásolása a /system.xbin könyvtárba
6. A rom telepítése.Elméletileg, de még én sem csináltam meg,
A másik, aki Sense romot kérdezett, a tiedet szoktam ajánlani, ne kelljen már kikeresni minden hozzászólást egyenként.
Az oldalamon nyílt a regisztráció, és automatikus, aki mást állít, nem mond igazat.
Szerintem is hagyjuk a vitát, legalább a többiek érdekében; mindenki olyan romot használ, amilyent akar, a választék bőséges.. -
premete
veterán
Ha már így megszólítottál, illik válaszolni a felvetéseidre.
"Kedves premete....nincs egy HD custom rom sem, neki sincs csak puritán alpharev-es oxygen, mert ugye az neki jó."
Van custom HD, Desire Z, a2sd+-os és data2ext-es is, rootolt 405.5-ös gyári és busybox+initd+a2sd+-os is és Gingerbread részlegesen működő rom is (spb tv nem megy), bár nem használom őket, kérésre összeraktam, aki akarta, letölthette.
De ezt te is meg tudnád csinálni, leírtam minden szükséges információt hozzá, a scriptek elérhetőek az xda-developers és hasonló oldalakon. ha zavar a scriptekben kikommentezett információ a készítőjének a nevével, simán kitörölheted, vagy szövegszerkesztővel átírhatod akár a saját nevedre. Például az xda-developersen is kevés tényleges fejlesztő van, a többiek csak összerakják a romokat az elérhető alapanyagokból."ő azért csinált romokat, hogy nekünk jó legyen, te azért, hogy mutasd mit tudsz és ami neked jó az másnak is jó."
Nem vagyunk egyformák, és szívesebben foglalkozok olyan romokkal, amiket én is használok; nekem is van más dolgom, és csak azokra a privát üzenetekre nem szoktam válaszolni, amit már leírtam részletesen, és jobban nem tudnám leírni, csak megismételni.
Az pedig, ha valakitől megköveteled a munkát, csak abban az esetben jogos, ha szerepel a neve a céged fizetési jegyzékén."Valaki áldásos ökörségének köszönhetjük, hogy Zoli nincs itt"
Az meg sem fordul a fejedben, hogy neki is lehet más dolga, kevés hobbyból lehet megélni?
Amiben kételkedtem, nevezetesen egy scripttel a flash memória tényleges írási-olvasási sebességének 10-100 szorosára növelése, azon szerintem nem megsértődni kell, hanem bizonyítani; nem az viszi előre a dolgokat, ha mindenre bólogatunk, és vakon elhisszük.
Ha megbántottam volna, akkor ezúton is elnézést kérek.
Megpróbálom egy példával megvilágítani, hogy Te is értsd a flash írás-olvasás mibenlétét:
Tegyük fel, hogy szerveznek egy országos Forradalmi Szombatot, ahol a Marcal folyót kell megtisztítani az iszapszennyeződéstől.
Mindketten kapunk egy 4 literes vödröt, amivel a folyóból a szennyeződést kimerjük a folyóparton lévő szállítóedényekbe. Engem a folyó bal oldalára osztanak, ahol a szállítóedények is 4 literesek, Téged a folyó jobb oldalára, ahol a szállítóedények 1024 literesek, mindkét esetben, 4 liter iszap beleöntése után a konténereket megteltnek veszik, és elviszik.
Mivel egy ilyen Forradalmi Szombat óriási hírértékkel bír, természetesen élőben közvetíti a TV is, hogy a munkaverseny hivatalosan mérhető legyen, erre a célra egy független hatóság, hívjuk mondjuk Médiatanácsnak kiszáll, és leméri az elvégzett munkát, tehát megszámolja, ki, hány darab konténert töltött meg.
Részrehajlás nélkül, egyenlő feltételekkel természetesen, csak a konténerek darabszámát vizsgálva, ahogy anno a Szovjetunióban az ipari termékek volumene tonnában volt megadva, ezért a tervteljesítéshez érthető módon, minden termék jóval nehezebb volt, mint a világ fejlettebb, nyugati részén -
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
llaszlo #18049 üzenetére
Te linkelted a [link] "rendben" szóval a t webshop Desire oldalát, ahol en csak bal oldalon találtam garanciális feltételeket, azt másoltam be, ott szó nincs 2 év teljeskörű garanciáról.
De szerintem is felesleges a tmobil hülyeségéről vitatkozni, azt sem tudják gyakran, hogy mit árulnak, és az ügyfélszolgálatuk is a weboldalukról olvassa be a rizsát. -
premete
veterán
válasz
Hooper #18045 üzenetére
A T-mobil odaírja pofátlanul a 2 év teljeskörű garit, majd a részletezésnél megcáfolja.
Volt egy Dell laptopom, amire 3 év teljeskörű garancia volt, az akkura is, valamint bármilyen töréskárra is. Na, ez a teljeskörű garancia, nem az, hogy egy romfrissítés után már elhajtanak a halál faxára. -
premete
veterán
válasz
Pluto69 #18043 üzenetére
Nem is azt írtam, hogy te voltál, csak ahogy kommentáltad. Ahogy ebben a T-mobilos dologban: Mindkét képet a t-mobile weboldaláról szedtük le, a fő kép szerint 2 év teljeskörű garancia van a desirére, alatta a garanciális feltételeknél pedig 12 hónap t-mobilos, plusz 12 hónap korlátozott, amit a gyártó ad, és a gyártó weboldalára küldenek további információkért, ahol 2 év korlátozott garancia szerepel.. Most melyik az igaz, mindkettőt a T-Mobile írja?
-
premete
veterán
Az enyémnél így lenne, de másik romoknál lehet, hogy másképp van.
1, SDCARD újraparticionálása
Első Partició: FAT32 - maradék MB
Második Partició: EXT4 - 768MB
Harmadik Partició: EXT4 - 256MBRom szerkesztése:
1. Rom megnyitása winrar-ral
2. Az 40a2sd script eltávolítása a \system\etc\init.d könyvtárból
3. Az 01data2ext script bemásolása a \system\etc\init.d könyvtárba.
4. Az mkfs.ext4 bemásolása a /system.xbin könyvtárba
6. A rom telepítése.Elméletileg, de még én sem csináltam meg, mert az oxygen romnál semmi értelmét nem látom a data2ext-nek, így is gyors a cucc, és rengeteg a szabad hely, illetve a data2extről sok negatív vélemény van az xda-deven.
-
premete
veterán
válasz
llaszlo #17993 üzenetére
"A Desire-re két év TELJESkörű garancia van a Defy-re 1+1 év korlátozott" ezt írtad, erre válaszoltam, hogy korlátozott garancia van a Desirére is, ami tény, mert például másik rom használatára már nem vonatkozik. erre belinkeled a T-mobil oldalát, ahol írják ugyanezt, plusz azt, hogy 1+1 év.
Akkor miben jobb a Desire garanciája, mint a Motoroláé?
Abban igazad van, hogy a műszaki cikkekre általában korlátozott a garancia. -
premete
veterán
válasz
llaszlo #17959 üzenetére
A Desirére is korlátozott garancia van, ez szerepel a garanciafüzetben.
Ami Motoroláim [(például ez)]voltak, azok nem nyekeregtek és masszívabbak voltak, mint a Desire.
Kár, hogy a linkben szereplőnek az utódját itthon nem lehet kapni, azon keresztülmehetett a kocsi is, és farmerzsebben, tok nélkül lehetett tartani. -
premete
veterán
Én a Defy-t venném, mert
-720p videót eddig sem használtam
-800 Mhz elég nekem, és ezzel az akku még tovább bírja
-nagyobb háttértár mindig jól jön
-sense sem létkérdés, és akár ingyenes widgetekkel is szépen el lehet érni hasonló hatást
Azért előtte élőben kipróbálnám persze. -
premete
veterán
válasz
racerx #17856 üzenetére
Nem okozhatja a legújabb rádió? Amikor feltettem, jónak tűnt, de pár nap után, mindegyik romnál kb. duplája lett a standby fogyasztás és a használat közbeni is.
Erről beszélek, ril-estől: 32.54.00.32U_5.14.05.17_RADIO.zip
Most visszatettem ezt: 32.44.00.32U_5.09.05.30_2.zip
Kíváncsi vagyok, hogy segít-e, majd jelzem. -
premete
veterán
Nem kell lementeni, van olyan img ott, amivel vissza tudod állítani, illetve a gyári RUU is visszatesz mindent. [parancsok bővebben]
-
premete
veterán
válasz
D4rkknight #17771 üzenetére
Semmilyen érdekem nem fűződik hozzá, csak nem hiszek a mesékben.
Ha az mind igaz lenne, amiket írt, akkor egy fizikai Nobel-díjas lenne sorainkban. Persze, ahogy mondják, vakok között a félszemű király. -
premete
veterán
válasz
pzoley #17742 üzenetére
Persze, írtad, hogy megy a 720p és a stream video (spbtv) is a hd-romodon, de akik próbálták, nekik nem ment.
Ha egy scripttel a nand írási/olvasási sebességét 10-100 szorosára lehetne emelni ténylegesen, akkor azt a scriptet dollármilliókért lehetne eladni, ahogy azt is, hogy a cucc sebessége duplájára nő scriptektől; ebben az esetben felesleges lenne i5-ös proci, 8 GB rammal, mert egy script a 386sx-ből, 1 MB rammal, csinál i5 3200 Mhz-est, 8 GB ddr3 rammal. -
premete
veterán
Nekem is, a class számokban megadott sebesség szekvenciális írásra vonatkozik, ami mondjuk 20 MB/s itt, a random 4K-nál lehet, csak 0.3 MB/s, ami persze még mindig kb. 80 darab 4K-s fájl írását jelentené másodpercenként. Így van ez az ssd-knél is egyébként, és a nand még gyengébb.
Nálam a nand 4K:Class10 Silicon Power sd:
Persze, a kontrolleren is sok múlik.
Valaki lemérhetné a class 2 gyári kártyát is, class 4-6-osokat esetleg, a marketről a disk benchmark 2 kell hozzá. -
premete
veterán
válasz
dani3l #17721 üzenetére
Legjobb a class10-es, mivel a belső tárhely nagyon kevés a cuccban. Nekem Silicon Power class10-es van, tudja is a sebességet és élettartam- garanciás. Mindegyik navi fut zökkenőmentesen, amit androidra kiadtak, nekem a sygic MM10 jött be legjobban, az ia a Navteq legfrissebb térképekkel, az részletesebb, mint a topmap, vagy a teleatlas.
-
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
SteeWe #17523 üzenetére
Több megoldás is ismert, kezdve a Froyo romokban benne lévő a fat32 particióra pakolástól az ap2sd+ (ext-re dalvikostól) a data2ext, vagy data2akárhova megoldásig. A script általában benne van a főzött romokban, vagy utólag beletehető, van olyan is, amelyik a romfrissítésnél egy *-zip fájlból futtatható. nekem is van egy ext4-es particióm, ha új programot telepítek,oda kerülhetne, de a telefonon is van több, mint 300 MB szabad helyem telepítésekre, és a szabad ram is 300 MB feletti.
-
premete
veterán
Elnézést, hogy nem válaszolok mindenkinek a PÜ-jére egyenként, az aláírásomban szereplő oldal elérhető, bár még csiszolgatom.
-
premete
veterán
válasz
prezson #17508 üzenetére
Jól látod, a rom, vagy más néven a nand alapból 3 részre van osztva:
- van a /system, ami 250 MB, ebben van a rom, ide legfeljebb frissítések, új téma, stb. kerülnek, elég pár szabad MB benne.
- második a /cache, ami alapból 40 MB, erre csak OTA romfrissítés, rádió rom frissítés *.zip fájlból esetén van szükség, illetve állítólag bizonyos játékokhoz kell (nem tudom, mert csak sakkot használok, annak nem kell)
- harmadik a /data partició, 148 MB, ide kerülnek a később telepített programok alapból
Persze, az sd- kártya bevonásával, a nand átparticionálásával ez megváltoztatható, de ez már egy másik ária egy másik operából. -
premete
veterán
válasz
james008bond #17478 üzenetére
Miui-n ezt a kernelt még nem próbáltam, de elméletileg jó hozzá, mivel ugyanazokból az AOSP-forrásokból építkezik, mint a többi AOSP-rom, csak a kezelőfelület más.
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest