Hirdetés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Volt egy kis félreértés a OnePlus frissítési politikáját illetően
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
N4ri87
senior tag
válasz
BenHans #9197 üzenetére
Kapcsold ki a Wifit, ha nem használod, mert az nekem is pofátlanul zabálja az akksit. 30 perc wifi használat után akár 20%-ot is eshet az akku üzemideje. Ha nagyon kell, a mobilnetet hagyhatod. Nekem munkaidőben be van kapcsolva és így megy el az enyém kényelmesen 2 napot. Most kicsit többet. Taskmanager-eket sose használtam.
-
-
Xaels
félisten
válasz
BenHans #9197 üzenetére
Tisztázzunk vmit. Akkor neked alapból be van kapcsolva a Wi-Fi csak nem csatlakozol fel hálózatra?
Mert ha nem használod kapcsold ki, feleslegesen ne keresgesse állandóan a hálózatokat mert az meríti az akkut. Ugyanez van a BT-vel és a 3G hálózatokkal is. Feleslegesen ne menjenek ha nincs rájuk szükséged.
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
Sziasztok! Pls. Segítsetek:!
egy óra alatt 5-6%ot merül a dézi úgy h semmit nem piszkálok rajta
gyári froyo van rajta és pár program csak pl.Wapedia, Rockplayer, Pandora, MSN droid stb. csak ami kell...
nem tudom h mitől de most pl előfordult olyan is h 2óra alatt lement 40% és nem nyúltam hozzá!!!
leszedtem az adv task killert mert eddig azt próbáltam h hátha segít de nem
har reset 1 hete volt és mégis rohamosan merül
(valami progi vagy akármi ami segíthet rajtam bármi csak tornázza fel az üzemidőt)
az befolyásolhatja h sokszor talál wifit és jelzi is (de nem kapcsolom be)?nagyon köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
-
Luser2000
addikt
válasz
Zsirmanc #9175 üzenetére
MMS beállítás esetén próbáld ki ezt:
A settings / wireless & networks / mobile networks / access point names / T-Mobile MMS menüpontban az Authentication type értéket át kellett állítani (a semmiről) PAP-ra!
Ez T-s beállítás (nekem így működik), de csodák mindig voltak, vannak és lehetnek is.
Egy próbát megér. -
kerlas
tag
Üdv!
Valaki tudna nekem küldeni priviben képet küldeni egy beszkennelt, vagy lefényképezett gyári HTC garanciajegyről?
-
koveradam
tag
Sziasztok!
Na végre én is HTC Desire tulaj lettem! Volt már Samsung Wave-től kezdve Iphone 3GS-ig minden. De ez valami fantasztikus mobil azt hiszem, hogy megtalálltam azt a telót amire vágytam!!!
És az ára az nagyon jól sikerült: 85000 jutottam hozzá 1 hónapos gyári garisan és Telenor függő!!!
És a legjobb Amoled kijelző van benne -
Faby
senior tag
Üdv mindenkinek!
Ezekről a tokokról mi a vélemény?
HTC Desire tok + fólia
Nagyon olcsó, a postaköltség több, mint az ár!Vagy ez:
Esetleg érdemes töltővel együtt?
Itthon hasonló fekvő bőr, vagy annak mondott tokot 5-8 ezer Ft-ért találtam. Ha nincs más, megveszem azok közül valamelyiket, de ezek sztem az áruk miatt mindenképpen érdemesek a figyelemre.
Vélemény valaki?
-
tonesz
tag
válasz
Zsirmanc #9167 üzenetére
Hi,
nekem így megy:
Name: Telenor MMS
APN: mms
Proxy: not set
Port: not set
Username: not set
Password: not set
Server: not set
MMSC: http://mmsc.telenor.hu/
MMS proxy: 84.225.255.1
MMS port: 8080
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 216
MNC: 01
Authentication type: PAP
APN type: mmsAz mms szolgáltatásnak aktívnak kell lennie a kártyán.
Üdv.
T -
sippet
senior tag
lehet, hogy én értek félre valamit, de az exchange az android 2.0-tól felfele bele van építva a rendszerbe. nyilván nem olyan kifinomultan, nem annyi szabályozási és biztonsági beállítási lehetőséggel (akár szerver oldalról), mint mondjuk a wm6.x-ben vagy valószínűleg wp7-ben lesz, de a levelezés, a naptár és a névjegyek szinkronizációja minden további nélkül működik odavissza, hibátlanul.
-
Zsirmanc
aktív tag
Hölgyek/Urak!
Ha valakinek esetleg van fölös pár perce és Telenoros MMS beállitásai működnek, megtenné, hogy leirja, mert eddig akár mit találtam és irogattam be azzal nem ment.
Köszönöm
-
racerx
őstag
válasz
RexMaximus #9142 üzenetére
Ezért magán használatra javaslom Mozilla Thunderbird-öt a Lightning naptárral és a provider for googel calendar extensiont. Ezzel tökéletese működik az ida- vissza szinkronizáció a teló és a gép között.
Persze ha valakinek mindenképp szükséges az outlook a lvelezéséhez (exchange) akkor passz... -
mumk
tag
válasz
darkpower #9157 üzenetére
Mindenki ezzel az aksi témával jön. Köszöni szépen jól van,
nem merül semmivel sem jobban mint 998MHz-n. A setCPU app nem csak túlhajtja a procit, hanem nyugalmi állapotban a beállított minumum értékre veszi le az órajelet (már ha "ondemand" módra állítod.) ami lehet akár 245MHz is. Nekem reggel 6-tól este 6-ig elmegy vidáman, olyan telefonom meg már nagyon nagyon régen volt amit nem kellett minden nap tölteni. Tulzottan nem ismerem a snapdragon procit, de könnyen el tudom képzelni hogy valójában nem 1000MHz-t tudnak és késöbbi készülékekbe amiket 1200-asnak fognak eladni, ugyan ez a proci fogja hajtani.
-
Viper26
nagyúr
Ezzel jónak kell lennie?Telenor függő...
-
ssamf
tag
*UPDATE*
A legújabb system soft. frissítéssel elmúltak a melegedési ill. reboot problémáim!!
Már ha érdekel még vkit
-
LouiS22
veterán
válasz
Zsirmanc #9159 üzenetére
Majdnem biztosan állíthatom, hogy nem fog működni, pont a brand miatt. Ha nem így lenne, akkor tök fölösleges lenne szolgáltatói mobilokat forgalmazni, mert a kutya nem használná őket
Én azt tanácsolom, hogy nézd meg a verziószámot, illetve nézd meg azt, hogy van-e valahol ilyen T-s ROM-ból RUU-s frissítő. Azt töltsd le és rakd el valami biztonságos helyre. Aztán rootolj, rakj fel olyan ROM-ot ami neked tetszik és ha egyszer az életben vissza kell vinned a boltba, akkor csak ráteszed a RUU-s T ROM-ot és intézed a garanciát.
Előtte azért próbáld meg rávenni őket, hogy frissítsék ők, meg persze finoman a tudtukra adni, hogy azért nem teljesen fair dolog ilyen módon eladni egy telefont.
-
Zsirmanc
aktív tag
-
LouiS22
veterán
válasz
Zsirmanc #9156 üzenetére
Én visszavinném, és megcsináltatnám velük. Biztosan húzni fogják a szájukat, de egy próbát megér.
Vagy megcsinálod magadnak a rootolást és felraksz custom ROM-ot. Ha még nem csináltál ilyet, akkor persze van kockázat (amúgy is van egy kicsi), meg persze jó eséllyel búcsút mondhatsz a garanciádnak is.
-
Zsirmanc
aktív tag
-
bwoay
nagyúr
válasz
Zsirmanc #9144 üzenetére
Az (számomra) egyáltalán nem meglepő, hogy GSM boltok brandelt (!) készüléket adnak el függetlenként, az viszont meglep, hogy az emberek látják rajtuk a szolgáltatói logót/boot animációt/szolgáltatói menüt stb.. mégis megveszik, elég nekik annyit mondani, hogy ez így teljesen rendben van. Gondolom annyiért adták, mint egy gyári függetlent.
-
LouiS22
veterán
válasz
Zsirmanc #9150 üzenetére
Ezért nem szabad telefont venni AbuGSM és társai boltokban. És gondolom kaptál hozzá egy bolti garit, ergo ha bármi gondod van, akkor ők sufniban megcsinálják - ha megcsinálják. Szerintem vidd vissza, és mondd meg nekik, hogy oldják meg, rakják fel rá a 2.2-t ahogy tudják, vagy adjanak neked egy valóban függetlent, nem valami Németországból importált sz*rt.
-
VD
őstag
válasz
Zsirmanc #9146 üzenetére
Ne csak gyanakodj!
Téged bizony csúnyán átqrt a bolt! Kaptál egy függetlenített darabot.Ergo, ha nem állsz neki berhelni, (házilagos rom csere) akkor Froyo, majd akkor lesz rá, ha az adott szolgáltató, aki eredetileg forgalmazta a készüléket, jóváhagyja az sw-t amit a gyártó kiad hozzá.
Külön örömhír, hogy a szolgáltatói sw-k általában hatalmas csúszással érkeznek. -
Luser2000
addikt
válasz
RexMaximus #9142 üzenetére
Ezt az MS outlook-os problémát én is ismerem, megszenvedtem magam is.
Igaz az a megállapításod, hogy MS-os programokhoz (itt: outlook) MS-os telefon kell. Sajnos ez van. (Bár arra nem emlékszem, hogy a naptári bejegyzéseket lehetne formázni (betűtípus, szín), de arra határozottan igen, hogy a naptári bejegyzés "leíró részében" van lehetőség formázásra. Ezt az Android nem tudja).A privát dolgaim kapcsán én nagy kínok és szitkok mellett áttértem a Google megoldásokra (címtár, naptár, mail). Sajnos a korábban megszokott, Outlookban meglévő Feljegyzések / jegyzetek kezelésére a Gugli nekem nem tudott alternatívát adni, így azok esetében rátaláltam az Evernote alkalmazásra. Mivel hosszú évek tapasztalata az volt, hogy készülékcserék alkalmával, illetve több gépes szinkronizáció esetén mindig meghülyült, összekeveredett az adatbázis (leginkább pont a naptári bejegyzések esetében), így nem is bánom már, hogy most a Google-ra "publikáltam" az adatokat. Így legalább tuti, hogy mindenkor és mindenhonnan ugyan azt érem el.
A céges ügyek esetében viszont nem volt ilyen egyszerű a dolog, mert ugyan léteznek megoldások Exchange és Google szinkronizációra, de egyik megoldást sem találtam jónak. Ebben a dologban "előre lépést" (értsd: gyökeres változást) az hozta, hogy munkahelyet váltottam és az új helyen Novell Groupvise látja el ezeket a feladatokat, így nem is akartam megpróbálni a szinkronizációt (bár létezik rá program).
Mindegyik "megoldást" a kényszer szülte és egyik sem adja vissza a korábbi (MS-os) lehetőségeket. Tudomásul kell venni.
-
Zsirmanc
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgatom a fórumot, de a Froyo 2.2 frissitéssel kapcsolatban még mindig nem tiszta egy-két dolog. 2 hete vettem a Dezit, itthon, GSM boltban, számlával, garival. Független, bár t-s logó jön be a bekapcsolásnál, a P-s kártyámmal megy, boltban azt mondták ez igy jó. Nem tudom, lehet, hogy most felvilágositást kapok valamilyen turpisságra.
Szóval Froyo. Itt egyre többeknek van, olyanoknak is akik nem Root-oltak, hanem OTA frissités nekik elérhető. Hiába nyomkodom nekem nem ad fel frissitési lehetőséget. Mitől függ ez, hogy ki mikor kapja meg? Vagy most éppen nem megy, mert valamit javitanak? Esetleg függ attól, hogy mennyi hely van a telón és azért nem ajánlja fel?
Köszi előre is. -
Beatbox
csendes tag
Sziasztok,
már több mint 2 hónapja Desire tulaj vagyok, nagyon meg vagyok elégedve, de amióta a 2.2-es frissítést felraktam, elkezdett fagyogatni a telefonom, illetve egy bizonyos idő után újraindul. A jelenséget csak internetezés és a navigáció alatt csinálja, és kb. 5 perc használat után fagy le és indul újra
Már olvastam itt a fórumon erről, hogy többeknek van ilyen problémája, és állítólag lesz rá javítás, de tudna valaki bővebb infót adni, hogy miként tudnám most megakadályozni ezt...Köszi,
Beat -
RexMaximus
senior tag
Ha valaki Outlookal dolgozik (főleg naptárra gondolok) az kétszer is gondolja meg ha androidos telefonnal szeretné szinkronizálni!
HW6515-öt cseréltem le Desirere pár hónapja.
Naptár (Off. Prof. 2007) bejegyzésekben a könnyebb áttekinthetőség miatt eddig vastag, különböző méretű és színű betűket használtam. Ezzel nem tudott mit kezdeni a telefon, ok ezt még áthidaltam.
Szinkronizációknál időnként megmagyarázhatatlanul meghülyül. Dupla naptár bejegyzések, nem mindig frissít (telefon és gép újraindítások után sem mindig).
Nemrég frissítettem az oprendszerét, meg letöltöttem a legfrissebb HTC Syncet, egy fél nap kínlódás után működött. Egy pár napig.
Jelenleg meg ha a telefon naptárába modositok egy bejegyzést nem frisiti vissza.
Kurva sok időt elrabolt és mindig munka közben hagy cserben mint most. Akinek létkérdés a naptár személyes hatékonyságához, munkájához annak nem ajánlom. Sajnos ezt nem tudtam megelőzni, mert erről sehol sem lehetett olvasni. Arra sem figyelmeztetnek, hogy gyakorlatilag csak kasztrált naptár van benne. (nuku betűtípusok, betű méret és szín állítás...) De ha már nincs akkor legalább ne kutyulná össze az egészet (HW6515-nél ez nem volt probléma pedig ha nem tévedek az egy hét (!) éves modell!)
Nem hiszem el, hogy ez 2010-ben ekkora problémát kell, hogy okozzon. Így gyakorlatilga nem segít ez az eszköz, hanem visszatart. Árán felül károkat okoz.
Úgy tűnik MS szoftverhez MS telo dukál. Ez van.
-----------
Ha tévednék akkor ajánljatok egy szakit aki meg tudja mutatni, hogy mi a probléma.
-
darkpower
aktív tag
válasz
Solar_Wind #9135 üzenetére
Na az a 30% azért csak nem mindegy!!
A többiről már nagyjából tudtunk -
Solar_Wind
senior tag
AMOLED vs. SLCD
-
Mappa
addikt
Telenornál több mint valószínű, hogy SLCD Desire kapható
Kollégám tegnap mutatott egy hiba jelenséget az ő Desire-jén és akkor láttam, hogy a gombok sokkal fehérebben világítanak ...de a kijelző sokkal "sárgásabb". Oldalról betekintési szög sokkal jobb az amoled-nek.Nekem az led sokkal jobban bejött hiába ha túlszaturáltak a színek stb. jobb volt ránézni az enyémre
és a hibajelenség: bluetooth kihangosítóval össze van párosítva a készülék....és minden hívás végén szó szerint elszáll a android ..totál behal a készülék.csak a restart segít ...volt már rajta factory reset. de ugyanazt produkálja ..így most ment vissza szervizbe mert más ötletet nem tudtunk rá. froyo 2.2 a telenoros is már
[ Szerkesztve ]
-
trblaise
tag
Sziasztok!
Ha van valakinek kedve hozzá, akkor kipróbálhatná, hogy a múlt heti frissítést követően is működik-e a telefon kikapcsolásánál a rezgés. Szomorúan konstatáltam pár perce, hogy nekem már nem müxik. Valakinek szúrhatta a szemét, illetve rezegtethette a kezét... -
knorbi77
tag
Teljesen sötét szobában lépj be a fényképezőbe(még könnyebb ha előtte fényerősség 100%), és ha a kijelző széleinél vannak "fénycsóvák", kis "elszíneződések" akkor SLCD mert van háttérvilágítás, ha full fekete az egész akkor Amoled.
És igen az előttem írt dobozos mód is megoldás erre.[ Szerkesztve ]
-
MadOnion
csendes tag
Ha már a Felenornál tartunk egy rövid történet: Anno az elsők között voltam egy Ericsson GA628-al mikor a Westel 900 sikerei után a pannon is nyitott a hazai piacon. Nagyon sokáig megelégedve használtam a szolgáltatásait, semmi gondom nem volt. Kb. 6 évvel ezelőtt kaptam egy számlát, amin kb. 40 sms szerepelt. Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, kifizettem, gondoltam valami gipsz van a rendszerben. Rá következő hónapban megint úgy 30 valahány SMS. (Tudni kell, h. nem szeretek SMS-t írni, akkoriban ha havonta küldtem 4-et, az már sok volt) Ezt is kifizettem.. Egy két hónapra rá mikor ez még párszor megismétlődött, becsattogtam a pannon kirendeltségre a West Enddel szembe. Kérdezem a kislánytól, hogy nézzük már meg a gépben, hány üzenetet küldtem. (Az utolsó hónapokban kínosan figyeltem rá, hogy egyet se küldjek). Asszongya nem lát SMS fogalmat. Megmutattam neki a számlát, amin megint 20+ SMS szerepelt. Nem tudott mit mondani, csak azt, h. nem érti, hebegett-habogott. Ez volt az a pont, amikor kurva gyorsan eljöttem tőlük. Innetől kezve akit tudtam lebeszéltem erről a tolvaj bandáról. Azért mindennek van határa. Akkoriban a mobilnet még nem volt olyan nagy sláger, de gondolom, hogy azóta ott is csinálnak finomságokat, ahogy azt pár előttem szóló kolléga megírta. Bocsánat, de én olyan vagyok, ha egyszer átbaxnak, akkor utána nagyon pipa tudok lenni. És ők nem egyszer tették...
[ Szerkesztve ]
-
mumk
tag
válasz
delbarta #9115 üzenetére
Hát, mindenki csak saját felelőségre.
Különben nem tartom valószínűnek hogy elfüstölne. Semmi melegedés vagy hasonló, nem indulgat újra, nem fagy ki, semmi, csak villám gyors. Ha gond lenne szólok időben.
Xaels:
Nem megy mindig ennyin, illetve beállítható, így nem nő a fogyasztás. Minimumnak 300-400MHz-t szoktam megadni.[ Szerkesztve ]
-
mumk
tag
A jelenlegi leggyorsabb ROM címe.
-
Viper26
nagyúr
Felvettem pár eseményt a naptárba, sync megy is szépen, csak van egy kis gond...a telón a naptárban azt mutatja hogy Europe/Sarajevo, de nem tudom miért, mert a PC-n, az esemény felvételénél nem látok változtatási lehetőséget.
Át tudok menni a térképre, de nem találok olyat, hogy új lokáció hozzáadása, vagy ilyesmi...szóval nem tudom ezt hol kellne változtatni. -
cozmo
őstag
janika1988: Ha ez a Telenornál történt, akkor már nem is csodálkozom. És akkor beigazolódott a legrosszabb sejtésem, és valószínüleg már sehol nem kapni Desire-t a Telenornál. Vagy tévednék?
sbazsi: shufni gsm, mindenféle GSM boltok a szürke importos agyon mókólt telefonjaikkal.
-
pzoley
őstag
válasz
benyito #9105 üzenetére
Az úgy van ahogy írják. Kapsz egy kódot, beteszel egy másik szolgáltatós kártyát, bekapcsoláskor kiírja , hogy nem használható hálózat, kéri az unlock kódot. Beírod a kapott kódot és független a készülék. Én Telenor-ost csináltam meg így. Konkrétan az enyémet.
De itthon is megkaphatod a kódot a szolgáltatódtól.Azért is kell fizetned. -
benyito
csendes tag
Ha minden igaz lehetséges a desire kártyafüggetlenítése. ez mind szép és jó rengeteg oldal ígérgeti is hogy IMEI szám alapján kapok egy kódot szépen bepötyögöm és már független a készülék. Namost: egy sima root megoldaná?
vagy ha nem, én szemezgettem az oldalakból belinkelek párqat melyiket tudjátok ajánlani? vagy valami tapasztalat?
1
2
3
4[ Szerkesztve ]
-
gps76
őstag
Az új frissítést hogyan lehet felismertetni vele?
-
LouiS22
veterán
válasz
Pitiless_ #9102 üzenetére
Szerintem ez a program NEM képes arra, amit te írtál, legalábbis én nem találkoztam vele, továbbá a cég honlapján sem írnak erről semmit.
"GPS Status simply displays the data received directly from the phone hardware. In fact this is the main pupose of the software (thats why it's called status). Inaccurate data is not the fault of the software, but shows that you may not have optimal reception of GPS satellites or there is a magnetic anomaly nearby affecting your compass. Find a different location and try again."
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Bravo fejlesztői néven futó készülék végül a Desire, azaz Vágy nevet kapta a keresztségben.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Ukrajnai háború
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.