Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
doongoo
addikt
válasz
doongoo
üzenetére
Akkor a storym okulásul másoknak:
PLK-AL10-en fent volt a rootolt 6.3.16 developer rom (minden okés volt vele). 31-én megjött a 6.4.1 frissítés OTA és 01-én még a melóhelyen fel is tettem simán (a szükséges local.prop visszaállítás, módosított libxxxxxxnfc.conf visszaállítás és a teljes unroot után persze, recovery eleve stock volt fent). Hozzá tartozik a teljes képhez, hogy a bootloaderem már rég fel van oldva ill. az USB debugging is engedélyezve van alapból nálam mindig. A frissítés menüpontban nem volt helyi frissítés lehetőség már a 6.3.16-ban sem, de ez nem befolyásolta és simán felment az OTA.Este 22:00 után (amikor a gyerekek már lefeküdtek) meg akartam lépni újra a rootolást (hogy a szükséges változtatásokat újra meg tudjam csinálni a fentebb már említett fájlokban) és ekkor hibáztam. Minden jól ment addig, hogy feltettem a TWRP recoveryt multitoollal, majd a multitool átal letöltött SuperSU fájlokat felmásoltam a telóra. Recoveryben indítottam, hogy feltegyem a Supersut és ekkor hibáztam (utólag már tudom
) Ugyanis volt már a telón egy letöltött Supersu 2.65-öm (a multitool 2.51-et és 2.62-t töltött le). Mivel nem figyeltem oda, ezért feltoltam a 2.65-öt, látszólag minden okésan le is futott. Viszont az újrainduláskor nem akart bootolni rendesen (bekapcsolt, elindult a bootanimáció, jött a zene (éjjel k*rva idegesítő tud lenni), majd megakadt és ezt ismételgette egyfolytában). 
Ezt sikerült megállítanom úgy, hogy nyomtam a hang fel gombot folyamatosan, majd az újraindítás után egyszercsak bent voltam újra a TWRP recoveryben. Ekkor próbáltam egy fix permissionst, nem segített, az előző hibát ismételte újra. Ekkor már sejtettem, hogy hülye voltam és első kétségbeesésben próbáltam feltenni a 2.62-es supersut. Hibával leállt (cannot mount recovery). Próbáltam mountolni a recoveryt, szintén nem sikerült.
Ekkor kezdtem el barátkozni a gondolattal, hogy ki kell próbálnom a multitool unbrick lehetőségét. A letöltött utolsó teljes developer 5.12.16 (ennek még lesz szerepe később) romból kiszedtem a system, recovery, boot, cust img fájlokat és bemásoltam, ahogy a multitool írta. Ekkor még hátravolt az a rész, hogyan is kapcsoljam ki teljesen a telót, hogy fastbootban tudjam majd indítani. Próbálkoztam mindenfélével, de mindig csak újraindult rendesen. Ekkor megpróbáltam azt is (valahol a neten találtam), hogy a gépre dugva nyomtam folyamatosan a hangerő fel gombot és ekkor a következő újraindulásnál egy eRecovery nevű dologban landoltam (hasonló a gyári recoveryhez, itt is három lehetőség van, de mind kínai jelekkel). Végigpróbáltam mindhárom lehetőséget és kiderült, hogy a legalsó a kikapcsolás. Sikerült végre kikapcsolni és már örültem, hogy hamarosan újra élő telóm lesz. Elindítottam a multitoolból az unbrick menüpontot és vártam. Fel is ment szépen gyorsan a boot, recovery, cust és szép lassan (5 részletben) a system is.
Utána újraindítás reménnyel telve, hogy 3-gombossal is mehessen a rom újra (5.12.16). Újraindult, látszólag OK minden. Gyorsan feloldottam a fejlesztői lehetőségeket és engedélyeztem az USB debugot megint. Lépkedtem a menüben, majd váratlanul hiba: System leállt, vagy vmi ilyesmi. És újraindult, újraindulás után már a zárképernyőn system hiba. És most ezt kezdte ismételgetni. Gondoltam eljött a 3-gombos ideje. Micro SD-re feltettem, ahogy kell és a fentebb már említett eRecoveryből történő leállítás után 3-gombos elindít reménnyel telve. 4%-nál hibával (kínai szöveggel) leáll.
Ekkor már éjjel fél 1 volt. Próba, teló indul, system hiba, azaz ugyanott vagyok. Teló eRecoveryből leállít. Biztosan sérült a rom fájl, gondoltam. Letöltöttem újra (relatív gyorsan le is jött a hivatalos oldalról), felmásoltam a kártyára és 3-gombos újabb próba. Ugyanúgy leáll 4%-nál.Ekkor kezdtem el barátkozni a gondolattal, hogy ebből bizony alaplapcsere lesz majd a szervízben jó pénzért és használhatom újra a még el nem adott, szeretett Honor 6-om. És akkor beugrott az isteni szikra, mint utolsó mentsvár: még egy próbát teszek az utolsó stabil (B201) rommal.
Utolsó stabil rom letöltés hivatalos oldalról és kicsomagolás (system, recovery, boot, cust image). Éjjel fél kettő. Ezek be a multitoolba és fastbootban indítva a telót indulhat is a flash. A fentiekkel analóg módon (gyorsan ill. lassan) le is futott. Teló indít, bebootolt, bekapcsolt, nincs system hiba.
Fejlesztői lehetőségek bekapcsolása, USB debug engedélyezése. Ezután micro SD-re fel a teljes rom, majd 3-gombos indítás. Frissítés elindul, majd 90%-nál hibaüzenettel leáll.
Teló indít, bekapcsol, látszólag oké minden. Nem hagyott nyugodni a hibaüzenet, ezért mégy egyszer próbáltam a 3-gombost micro SD-ről (ha jól emlékszem, ilyenkor a dload mappából a sikeres 3-gombos frissítés után el kell tűnnie az update.app-nak, nos ez még nálam ott maradt). Másodikra is 90%-nál hibaüzenet, de a teló látszólag okés. Gondoltam egyet és felmásoltam a telóra is teljes romot. Micro SD ki, 3-gombos indítás és öröm
Belső tárhelyről hibaüzenet nélkül felment a teljes rom 3-gombossal (el is tűnt a belső tárhely dload mappából)Teló újra él és működik rendesen. Lépkedtem a menüben, újraindítottam fastbootban, újraindítottam recoveryben, eRecoveryben, engedélyeztem a fejlesztői lehetőségeket és az USB-debugot. Készen voltam a developer frissítésre. Micro SD bele az 5.12.16-tal és 3-gombos indítás. Hiba nélkül lement a frissítés felment a ROM és már jelezte is, hogy OTA szeretné lehúzni a 6.1.1 frissítést. Ezt már nem hagytam és éjjel fél 3-kor már mentem is aludni. Az OTA frissítéseket és a belakást meghagytam szombaton nap közbenre (azóta szépen le is zajlott mindez
)Hogy mit tanultam mindebből:
- odafigyelek!
- csakis a 2.62 supersu-val rootolok eztán is (így utólag visszaemlékezve anno a 6.3.16.ot is ezzel rootoltam, úgy látszik ez működik jól android 6.0-on), hacsak nem lesz több helyről visszaigazolva, hogy más verzió is működik.
- unbrickhez csakis stabil romot használok
- mindig megtartom letöltve az utolsó teljes verziós romokat (és lehetőleg az OTA frissítéseket is)
- nem okozok magamnak gondot azzal, hogy egy 10 perces folyamatból 4 és fél órát kreálok
- mindezen fenti lépések során még a bootloader is visszazárult, de ezt újra kinyitni már gyerekjáték volt a kóddal is a multitoollalTudom, hogy hosszó post lett, de mintegy magamat is büntetve így még jobban rögzül a tanulság és másoknak is jól jöhet. Az okos ember más hibáiból tanul
(a magamfajta pionírok nélkül viszont nem lenne, aki megtalálja a megoldásokat mások részére is
) -
silver-pda
aktív tag
Honnét van a telód? Állítólag van külön NyugatEU és KeletEU frissítés. Mi és a lengyelek is keletbe tartozunk.
De nem értem mi lehet a különbség, ha mindenki PLK-L01C432B... Buildre egyezik, akkor a teló honnan tudná, hogy magyar vagy francia? Főleg, hogy nem szolgáltató függő???Ja, 330b-re írták, hogy csak elírás.
Korábban kérdeztem "Honorékat", hogy mi a helyzet a 16GB és 32GB verzió frissítéssel, de azt mondták a build-szám a lényeges. Ezt se értem, hogy akkor most mi is van. Ha a build-szám a lényeg, akkor hogy lehet 2 EU verzió.
-
ZPKing
tag
Sziasztok pk-l01c432b180 gyári állapotú h7re manuálisan feltehetem a kővetkező linken lévő pk-l01C432B330-at?
http://www.hihonor.com/de/support/details/?DOC_ID=77508
Helyi frissítésnél hogy másoljam fel a fájlt a dload mappába hogy ne legyen a telóból tégla?
Helyi frissítéssel mindent gyalul?
Köszönöm szépen előre is! -
doongoo
addikt
Volt péntek éjjel némi izgalmam, miután sikerült rossz supersu fájlt flashelnem a roothoz. Holnap PC-ről leírom az egészet okulásul...
-
Azazel71
aktív tag
válasz
nickedez89
üzenetére
Újra is indítottad, miután beállítottad?
-
beast0923
csendes tag
-
Azazel71
aktív tag
válasz
soundman1
üzenetére
Pedig ennél jobb nem igen lesz szerintem...oké hogy 3000+-s akku, de azért nem háztáji atomerőmű.
Bármennyre is gyötröd greennel, meg mindenféle egyéb csodaszerrel, nem fog jelentősen 40-43 óra fölé menni egy töltéssel, maximum ultra energiatakarékos módban, úgy viszont csak nehezéknek, vagy célbadobásra jó nagyjából.... -
soundman1
senior tag
válasz
Azazel71
üzenetére
Még csak 1 hete használom teljes belakással, így még korai lenne pontos adatot írnom, csak az előző telóhoz képest nem nőtt annyit az üzemidő, mint gondoltam. Előzőn egy nap után 60-40% akkuidő volt (4*1.3Ghz, 1Gb+16Gb+8Gb SD, 2Sim, HD felbontás, 1830(!) mAh, néha wifi, mobilnet nélkül). H7-en egy nap után 68-50% akkuidővel.
-
ORCA58
addikt
válasz
nickedez89
üzenetére
Nézd meg a beállítások->alapbeállítások-> Zenék menüpontot. Nekem G6-on ott van beállítva alapértelmezettnek a PowerAMP.
-
Dudi1984
csendes tag
Valaki írja meg legyenszíves, hogy az automatikus hívásrögzítést hol tudom beállítani.
Honor 7 PLK-AL10 6.4.1 android 6. -
Azazel71
aktív tag
válasz
Dimond G
üzenetére
Greenify-ben ezek vannak:
CM Browser
Facebook
HandCent sms
Megapolis (játék)
Messenger
Signal
Telegram
PlayerProEzeket nem tiltja alapból az emui? Mondjuk a facebookot szerintem már az NSA sem képes megállítani
, a Messenger dettó, de a többi....nem lehet,hogy ezek alapból beírták magukat védettnek? -
Dimond G
senior tag
válasz
Azazel71
üzenetére
Nálam majdnem ugyanígy néz ki!
Alap android
beállítások
digitális óra( védett)
Nova launcher (De ezt itt nem látom, de megy!)
Eset Smart Security
com.huawei.icagent
Android rendszer
Smart card service
google szolgáltatások
Greenify
SwiftKey bill.Greenify-ben ezek vannak:
CM Browser
Facebook
HandCent sms
Megapolis (játék)
Messenger
Signal
Telegram
PlayerProA facebook, telegram, Signal és a Messenger azért van hibernálva, mert nem megy az adathálóm, ha melózom, otthon meg gép előtt ülök, szóval akkor sem kell hogy menjen.
Persze user függő!
-
Azazel71
aktív tag
válasz
Dimond G
üzenetére
Mondanál pár példát?
Nálam ennyi:
Alap android
beállítások
digitális óra( védett)
Nova launcher(v.)
Avast(v.)
Viber(v.)
com.huawei.icagent
Android rendszer
Smart card service( ezt majd letiltom
) nem engedi tiltani 
google szolgáltatások
okosgomb
hivoice
BibButtons keyboard(védett) -
Dimond G
senior tag
válasz
Azazel71
üzenetére
Na...jó meggyőztetek....
Amikor meglett a teló, kicsit bajos volt beállítani, mivel mint írtátok más ez a teló, mint a többi! Épp ezért szerettem meg ennyire!
Apropó! Láma kérdés! Ha a nem gyári zenelejátszót nem teszem védetté, akkor lejátszás közben ha kikapcsol a kijelző, akkor a zenelejátszót is leállítja?
-
nickedez89
senior tag
Root nélkül hogyan lehetne tiltani a gyári zene appot?
Annyi a gondom,hogy ha nincs épp elindítva a PowerAMP és csatlakozom a kocsi fejegységéhez, majd a fejegységről indítom a zenét, akkor a gyári zene appot indítja el!
Pedig a powerAMP van beállítva alapértelmezett zenelejátszónak. Van ötletetek?

-
Azazel71
aktív tag
Jó eséllyel mandarin nyelvet, és billentyűzetkiosztást..

Diamond:
A green fenemód hasznos jószág, de konkrétan ezen a telón kb. annyira kell, mint sántának a púp....ram van annyi, hogy bőven sok, nyugodtan futhatna sok minden a háttérben, de az EMUI úgysem hagyja, rendesen küzdeni kell vele, hogy legalább pár dolog had fusson...

Ne vedd alapnak az eddigi telefonokat, ez nagyon más, jóval felhasználóbarátabb szerintem, mint bármelyik sony, vagy samu.Mielőtt felteszed a megszokott,jólbevált third party cuccokat, nézd át rendesen a teló saját lehetőségeit, mert akad pár szokatlan dolog alapból....Egyébként pedig: a hibernált cuccok, újrainduláskor jó eséllyel megeszik azt az áramot, ramot, amit megspóroltak addig, szerintem...olyan fából vaskarika ez is, mint a cleanerek. Mondjuk 512-1 giga ram mellett talán van némi értelmük, de ebben a vasban 3 giga van.
-
Dimond G
senior tag
válasz
migabi24
üzenetére
Full bekavar? Ha így lenne, akkor nem használnám! Locker is csak kíváncsiságból volt fent!
De tudod mit! Hétvége van és 45%-on áll az aksim! Megcsinálom amit írtál! Nem védetté teszem azokat appokat, amik a greenify-ben vannak és meglátjuk mennyit merül, mennyi ramot használ!Amúgy a greenify hibernálva tartja az app-ot, amíg netet nem adok neki, vagy adott esetben nem használom az app-ot!
-
L4ller
tag
Sziasztok!
Beállítások>Nyelv és bevitel>Billentyűzet- és beviteli módok>A lista alján lévő kínai krikszkraksz és alatta a kínai felirat az milyen beállítás???
-
Dimond G
senior tag
válasz
soundman1
üzenetére
Én már évek óta használom a Greenify-t! Anno még rootolt Sony Z szérián használtam Xposed-el. Nagyon jó volt. Persze a root nélküli verzió is! Ha valamelyik app-ot berakod, hogy képernyő lezárása után hibernálja, akkor felvillantja a kijelzőt és már hibernált is! Na ekkor akadt össze a locker-el. (CM Locker)
Ha olyan app-ot hibernáltatsz vele amitől elvárod hogy jelezzen az eseménynél, pl facebook, messenger, akkor természetesen nem fognak jelezni. Csak ha megnyitod őket, de akkor már mi értelme!
Én pl Handcent sms-t használok, privát résszel. Ezt greenify-vel jegeltetem, de amikor jön sms, akkor jelzi rendesen. Zenelejátszót is jegeltetem vele, mivel nem a gyárit használom. Szóval jó kis app és automatikusan teszi a dolgát! Megvettem anno a pro verzióját (még olcsó is volt), azóta még jobb az üzemidőm is!
Bár ez user függő! -
qbeer666
tag
Nem sokára fogok írni az akku időről egy monológot csak még mindig tesztelem.
Én nem használok lockert még greenify-t, mert a lock screenemet sztem sosem láttam még.
A greenify-t meg nem tud automatikusan hibernalni appokat. -
-
Azazel71
aktív tag
Írjátok már meg, mégis mennyi az az üzemidő, amit annyira keveselltek? Nekem, b180-on, átlagos használat mellett közel két nap.
Pakoltok fel greenify-t, ami mivel állandóan fut, nyilván pluszban eszik az akkuból, foglalja a tárhelyet,memóriát, miért nem elég simán letiltani ami nem kell?
Miért akkora gáz, hogy nem lehet lesegetni a netsebességet?
Lockerek....ami azt illeti, én gyk. nem is igen szoktam látni a lockscreenem. Feloldás ujjlenyomattal, lezáráskor pedig azonnal lekapcs a képernyő.Szóval jóformán tökmindegy mi van a lockscreenen...
-
soundman1
senior tag
válasz
Dimond G
üzenetére
Pont most raktam fel a greenifyt, mert a wake lock detectort root hiányában nem tudtam elindítani. Keveslem az üzemidőt, az Energiakezelés/Fogyasztási szint menüben nem láttam beragadt alkalmazást. Mi a tapasztalatod a greenify-al? A go switch+ban van egy screen lock funkció, amihez felrakott egy Lock screen progit. Eddig nem akadt össze a kettő, persze ez nincs hibernálva.
-
denorbi
tag
Akik frissítteték, üzem időről mi a tapasztalat? Egyedül az miatt frissítenék, ha javulna vele.
-
qbeer666
tag
Hát akkor az eddigi tapasztalatok alapján biztos én sem fogom feltenni a 6.0-t.

-
Dimond G
senior tag
Szevasztok!
Minél többet olvasgatom amit írtok, annál jobban az az érzésem, hogy nem kell majd frissítenem 6.0-ra! Mivel sok lesz a bajom vele és ami eddig jó volt, az többségében negatív szimpátiát fog kiváltani!

Most az LP-vel kivagyok egyezve! Jó az üzemidőm, a képernyőidőm nem sok, de mivel többségében zenét hallgatok, így nem csoda!

Az én H7-em a T-nél lett véve ( PLK-L01 ), egy igazi vas-lady! Nem bántam meg, hogy megvettem, bár eleinte aggódtam, hogy a 4c után hasonló aggályaim lesznek! De szerencsére nem így lett!
Jelenleg B180-as van rajta.... nincs vele bajom...bár a greenify és a locker-ek nem férnek meg egymással, mivel ha hibernálni akar valamit a greeenify, akkor addig jut el hogy felvillan a képernyő és úgy marad! Értem ezt azon, hogy szürke marad a képernyő és ez nagyon szívja az aksit! Szóval inkább leszedtem a locker-t. Nem tudom használja-e valaki a greenify-t, de gondoltam leírom!
-
Felraktam én is

De van egy hátránya: ha nincs előhozva a navigációs sáv, akkor a billentyűzet nem jön elő + a lebegő gomb (korábban általam linkelt back button) sem reagál.
Ez + az átvariált beállítások rész + az igazán hasznos újítások hiánya sarkallt a visszatérésre... Nem tudok mondani egyetlen okot sem amiért frissítenem kéne...
Adatok törlése nélkül elvileg megtartható a touchplus (vagy legalábbis a hibás telepítés során a kis nyíl a helyén maradt és el tudtam tüntetni a nav.sávot) és a netsebesség mérő is, szóval ha felajánlja a telefon a frissítést, akkor lehet adok neki még egy esélyt.(#3744) p2pp: Érdekes.
Na, de ez a menete az újbóli felrakásnak (így csináltam én is):
1.A microsd dload mappájában legyen benne a B330b update.app.
2. Dialer-t (Tárcsázót) nyisd meg, oda ezt üsd be: *#*#2846579#*#*
3. A megjelenő listában a 4. Software Upgrade-t válaszd ki.
4. Várd meg míg végez.
Lett egy tiszta 6.0-s rendszered, mintha most vetted volna a telefonboltban
-
zebede
őstag
Unatkoztam, hát felraktam a 6.0-át
és tényleg nem megy a touchplus, de eszembe jutott ez a kis alkalmazás, ezzel el lehet tüntetni a navigációs sávot is.
Egy ujjmozdulattal, vagy akár időre is be lehet állítani, hány másodperc múlva tűnjön el.Elég az ingyenes is ha nem zavar, hogy alul egy vékony piros vonal van a navibar helyén, mert színt változtatni csak a pro verzióban lehet.
-
silver-pda
aktív tag
-
BOBAKILL
őstag
válasz
silver-pda
üzenetére
Példákat írnak? Mi a rossz?
-
silver-pda
aktív tag
Külföldi fórumokat olvasva,sokan rakják vissza a korábbi verziókat, mert hibákat tapasztaltak a B330-val.

-
xSide
őstag
válasz
gilimbgalamb
üzenetére
Nem szükséges, egyik napról másikra adta meg magát.
Holnap FR lesz
-
Benne van pedig a Swype. Az Advanced Settings-en belül (Haladó beállítások talán) a Language and input-nál (Nyelv és beviteli módok) sem tudod hozzáadni?
Esetleg hibával végződött a frissítés? Rakd fel még egyszer, ha nem zavar, hogy újra be kell lakni a telefont, mert minden személyes adatot törölni fog róla. -
p2pp
őstag
B330 csak google billentyűzet van.
Nagyon hiányzik a règi gyári bill.
Nem is enged mást használni. -
fjudors
aktív tag
azért ez a 330-as elég csehül sikerült
egyik ujjlenyomathoz gyorshívás van hozzárendelve. hát most nem az alapértelmezett tárcsázóval tárcsáz, hanem feldobja a skype és a silent phone ablakokat...csak ezt a kettőt..a vibert, gyárit, mást nem...
a forgalmi mérés nyista...hívásrögzítés továbbra se megy, cserébe több a foglalt memória, és jobban merül...
alakul ez..és a touch plus továbbra sem működik a 6-oson
szóval, a 320-hoz ez inkább visszalépés.jó, hogy lett külön google menü, de kibírtam volna nélküle
és a llama-t továbbra is jegeli egy idő után, kb 20-30 perc után csak akkor fut tovább, ha bekapcsol a kijelző...e-robot detto...remek..könyörögni kell, hogy ne állítson le programokat a háttérben önkényesen..hiába változik a cella, a program nem vált profilt / módot, mert alszik a program...
és néha nem hajlandó felcsatlakozni az ismert wi-fi hálózatra, csak kézzel..
azt már ki se merem próbálni, hogy megvan-e még a 320-as hiba: titkosított, jelszóval védett sd kártyánál random kivágta a kártyahiba / olvashatatlan kártya feliratot...
mintha kezdenék parkolópályára tenni ezt a készüléket...az "anyai" vonalon lévő módosítások nemhogy nem jönnek át, inkább hibákat kapunk még...
-
ktomee
csendes tag
válasz
gilimbgalamb
üzenetére
Én kézzel tettem fel a B330t a B180ra. Nekem megőrizte a beállítások között a sebesség mutatást , és továbbra is működik. Azt viszont nem tudom hogy hol lehetne bekapcsolni.
-
doongoo
addikt
PLK-AL10 - felment simán az OTA 6.4.1 (miután minden prop, stb. vissza lett téve eredetire és a root is el lett távolítva), most optimalizálja épp a rendszert. Ha minden igaz újra belekerült az automatikus hívásrögzítés lehetősége
A többit meglátom hamarosan... -
gilimbgalamb
tag
Érdekes dolog ez a hálózati sebesség mutatása... a beállításokban rákeresve van,ha rálépek akkor oda dob ahol nincs...
-
Honor 7:)
tag
Most jelenleg melyik verzioban oldották meg a nevjegyzek rendezest ahol még az akku idő is jo? B180 előttibe benne van? Mert 130 egyből 180 ra frissitett de az akku idom nem valtozik ...pocsék ,és szerintem MM sem fog ezen javitani.
-
Nos, visszatértem B180-ra, kényelmetlen a B330.

XDA-s hozzászólások alapján másodszor is felraktam, ezúttal elment 100%-ig hiba nélkül, mindent törölt a telefonról és nagyon hiányzott a touchplus + a netsebességmérő (egyik sincs a beállításokban, akármit csinálok), a helyettesítő play áruházas appok pedig kényelmetlenek. Ha megjelenik az ota frissítések között akkor lehet felrakom, az biztos végig megy majd hiba nélkül és elvileg megmarad az a két dolog
Meglepően könnyű folyamat a visszatérés, csak le kell tölteni egy rollback package-t és egy 5.0-s teljes romot. Mindkettőt úgy kell felrakni, mintha frissítenéd a telefont.
A beépített Backup app pedig jól vizsgázott, egyetlen alkalmazást sem kellett újratelepítenem és beállítanom (97 db van mentve)
-
hotkar
senior tag
Valaki meg tudná mondani, hogy PLK-A10-re lehet-e valahonnan magyar nyelvű EMUIT feltenni?
Angol nyelvű telefont kaptam, és hát értem én, de nem szeretem

Lollipop vagy Marshmallow - nekem mindegy.
-
mpeter94
tag
válasz
gilimbgalamb
üzenetére
Sikeresen frissítettem én is B330-ra, eddig minden jó.
Annyi lenne, hogy ha rádugom laptopra,akkor csak a fotók és fájlok lehetőség jön elő, és bármelyikre nyomok, csak a Hisuite telepítőt nyitja meg, pedig már újra is raktam.. Fejlesztői beállításokba beállítottam az MTP protokolt.. Windows 10 van a gépen. -
xSide
őstag
válasz
gilimbgalamb
üzenetére
Az okosgomb funkció működik nálad?
Beállítani be tudom, de "érzéketlen"... -
golan7
tag
Vállalkozó kedvűeknek:[Yoda Rom]
és még egy, elvileg ezen működik az Xposed is, de sajnos nálam el sem indul a ROM, lehet, hogy valamit rosszúl csináltam:[link]A Yoda az működik!
-
doongoo
addikt
válasz
gilimbgalamb
üzenetére
Aki esetleg olvasta már a honor 6 összefoglalót és a fórumot, az ismerheti már ezt a megoldást régről. Amúgy is ajánlott ott is tájékozódni, mert sok mindent lehet a honor 7-en is alkalmazni.
-
gilimbgalamb
tag
válasz
gilimbgalamb
üzenetére
-
gilimbgalamb
tag
Itt találtam egy megoldást.
Én meg is csináltam a MediaMarktban vásárolt a készülékemen(16gb).1.) Át másolod az update.app fájlt a külső sd kártyádra egy dload mappába!
2.) Tárcsázóba bepötyögöd: *#*#2846579#*#* hogy bejuss az update menübe
3.) Kiválasztod a 4 pontot (Software upgrade) és elindítod a telepítést
4.) Így lefut 100%ban a telepítő!A lényeg hogy külső sd kártyára másoljátok a telepítőt. Telepítés előtt és után is csináltam FR-t. Így 100%ban lefutott a telepítés. És természetesen törölt mindent, a fontos dolgokat elmentettem előtte.
A rossz az egészben, hogy semmi újat nem hozott, inkább vitt. Pl.: a képernyőzáró ikont, így lehet gombozni.
A kiváncsi-bátrak kipróbálhatják.
-
doongoo
addikt
Nekem meg már meg is jött a 6.4.1 frissítés...
-
dnl91
tag
Sziasztok!
Akit esetleg érdekelné ez a készülék, megválnék 16GB-os mystic gray független Honor hetesemtől, készülékcsere miatt. 2016. januárban vásárolt (mediamarkt), tehát gari még van rá. Hardverapron megtaláljátok a hirdetést, pm ha érdekel.
Irányár: 95e. 
-
Azazel71
aktív tag
Úgy bizony.
Akár termonukleárisökokatasztrófát is előidézhetsz, ha megteszed.Ne sodord veszélybe a bolygót a türelmetlenségeddel kérlek.
Kötelezően ezt kell mondaniuk, hogy " levédjék magukat", az esetleges júzer errorok, meg az esetleges, helyi szabályozások,szabványok, fittyfenék miatt.
-
Azazel71
aktív tag
Aki feltolta a frissítést, és szokott kommunikálni a honorral,(twitter,face..),az írja meg nekik a hibákat, hiányosságokat...hátha...
-
soundman1
senior tag
válasz
doongoo
üzenetére
Mostanra elég jól belaktam a telót 1 hét alatt. A legnagyobb gondot a root nélküli élettel való indulás jelentette, mivel a root-tal várnék egy kicsit. A tökéletes backup-restore a Helium nevű progival ment, csak ezzel tudtam a data-kat is átvinni a régi telómról. Régebben a Mybackup progival mentem az új telókra, nem is volt gond soha a váltás, csak nem volt tökéletes a 100 db app csomagolt telepítése. A h7-nél ez kiesett, mert root kell a full restore-hoz. Az én tapasztalatom, hogy gondot soha nem okozott az app-ok átvitele, 2.3-ról kezdtem a mai napi hordani az appokat+datakat. Wipe, stb. nem kellett soha csak a romcserénél.Természetesen a rendszerbeállításokat nem vittem át, azt manuális kell testreszabni. Az én véleményem, hogy hiba esetén valami el lett állítva a rendszerben vagy rosszul ment rá a romcsere vagy valamelyik progi lett rosszul beállítva. Mindenkinek javaslom a Helium-ot, tényleg szuper! Egy Kitkat-os kínai telóról jöttem át a h7-re. MM-re való átállásnál is jól jöhet (látom ez a téma), bár 5.x-ről 6.x-ra még nem próbáltam.
-
BOBAKILL
őstag
válasz
doongoo
üzenetére
A telón bekapcsolod a biztonsági mentést és az automatikus helyreállítást, akkor a fiókod biztonsági mentéséből felrakja automatikusan az alkalmazásokat.
Mindent el lehet mentegetni valahová, a fiókba vagy az sd-re. Utána hamar vissza lehet állítani.
Én csak a saját példámat mondtam, lehet neked 3-4óra kell. Userenként változik.#qbeer666: Legalább nem hazudták azt hogy két hét múlva jön. Vicces hogy ennyire senki nincs képben frissítések terén. Vagy csak nem merik elárulni hogy még várhatunk...
-
qbeer666
tag
Kedves Alex! Információink szerint a Marshmallow még egyelőre nem érhető el nálunk ( a jelenleg elérhető frissítéseket itt tudod megtekinteni: http://www.hihonor.com/hu/support/ ). A nem mi régiónkra kiadott szoftverek letöltése nem ajánlott, így arra kérünk, hogy lehetőség szerint várd meg a hivatalos , régió-specifikus frissítés érkezését. A Marshmallow érkezésének dátumáról nem tudunk pontos infóval szolgálni, ezért kérjük, hogy továbbra is kövesd figyelemmel telefonod értesítéseit, valamint hivatalos oldalainkat, mivel igyekszünk minél előbb tudatni a felhasználókkal, ha elérhetővé válnak a frissítések!
Reméljük nemsokára elérhető lesz a Marshmallow a telefonodra!
Amennyiben további kérdéseid lennének, bátran fordulj hozzánk, vagy hotline-os kollégáinkhoz a +3640/386-638-as számon! További kellemes napot kívánunk!:Honor Magyarország válasza a frissítés kapcsán.
-
BOBAKILL
őstag
Telepítés után "hibát" jelez (ez a franc tudja micsoda), de utána újraindul a telefon és betölt a rendszer, működik rendesen. Erőszakkal nem lehet felrakni ha nem megy. Lehet nem is hiba a hiba, vagy nem magára a telepítésre vonatkozik hanem egyéb dologra. Én felraktam még pár hete a bétát, ugyanúgy hibát írt dfe tökéletesen működött a rendszer. De most visszaraktam a b180-ig. Várom a hivatalos firmwaret.
Én inkább egy teljes romot telepítenék mint OTA-n. FR-el együtt persze.
Nem tart sokáig lementeni az sms-eket, hívásnaplót pl az sms backup progival. (vagy a gyári mindet lementő backup-al PC-n) A többi alkalmazást meg hamar felrakja az ember amit használ. Egy óra alatt be lehet lakni újra egy telót szerintem. -
doongoo
addikt
Azért van ott developer verzió is PLK-UL00-ra. Teljes csomag 5.12.16, ami aztán várhatóan OTA szépen frissül 6.3.16-ig több lépésben (legalábbis a PLK-AL10-nél simán ment), majd holnaptól várhatóan 6.4.1-re.
Már a 6.3.16 is Emui 4.0/Android 6.0 és használva semmi gondom vele. -
Fossza
tag
válasz
Azazel71
üzenetére
Bár keveseket érint, de kijavítanám magam....
Szóval valamiért én úgy "egyben" kezeltem az ázsiai régiót és azt gondoltam a PLK-UL00 kínai és indiai verziók azonosak, de NEM! Szóval az indiai firmwareket eleve feleslegesen figyelem a kínai telefonommal...
A kínai PLK-UL00 gyártói oldalán a legfrissebb letölthető stabil verzió a B201 (EMUI3.1/Android 5.0)...Azért fura, hogy egy kínai gyártó készülékének kínai változatára később jön a frissítés mint az EU-s változatokra...

-
zebede
őstag
Én úgy csinálnám hogy az SD kártyát kivenném, ami fontos lementeném róla PC-re.
Telefonról szintén lementeném ami kell.
Nyomnák egy full wipe data/factory reset-et, cache ürítést a telefonon.
Leformáznám az SD kártyát rámásolnám csak az update zip-et.
Csak ezután csinálnám meg a flash-elést.Aztán úgy laknám be a telefont, hogy minden appot újra telepítenék, nem backup-ból.
Természetesen akkor fognék neki, amikor minderre volna időm.

De ez csak az én véleményem, szeretem a tiszta dolgokat.

Új hozzászólás Aktív témák
- Filmgyűjtés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Lightyear - befektetési app
- Milyen NAS-t vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Automobilista 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) Ugyanis volt már a telón egy letöltött Supersu 2.65-öm (a multitool 2.51-et és 2.62-t töltött le). Mivel nem figyeltem oda, ezért feltoltam a 2.65-öt, látszólag minden okésan le is futott. Viszont az újrainduláskor nem akart bootolni rendesen (bekapcsolt, elindult a bootanimáció, jött a zene (éjjel k*rva idegesítő tud lenni), majd megakadt és ezt ismételgette egyfolytában). 
Fejlesztői lehetőségek bekapcsolása, USB debug engedélyezése. Ezután micro SD-re fel a teljes rom, majd 3-gombos indítás. Frissítés elindul, majd 90%-nál hibaüzenettel leáll.
)
)

sikerült.