Honor 7 - emeli a tétet

Hirdetés

Advertisement

Bevezető

Honor 6 - a százezer forintos csúcskészülék. Ez nem valami reklámszöveg, hanem tavalyi konklúziónk tételmondata, a Huawei önálló brandje alatt piacra került mobil ugyanis minden szempontból remekelt, miközben jócskán a konkurencia árszabása alatt lehetett hozzájutni. Különösen ajánlott plecsnink nem is volt kérdés, és a Honornál is roppant mód örülhettek a piac pozitív visszajelzésének, az örömkönnyek felszáradása után ugyanakkor mindennél nagyobb nyomással találták szembe magukat: a Honor 7-nek az elődre is rá kellett licitálnia.

Nem csak mutatósabb: funkcióban gazdagabb lett a Honor 7 az elődjénél
Nem csak mutatósabb: funkcióban gazdagabb lett a Honor 7 az elődjénél [+]

Mindjárt a teszt elején tisztázni kell, hogy azt a bizonyos százezres „lélektani” határt ezúttal nem sikerült tartani, legalábbis itthon, ugyanakkor az is mindjárt kiderül, hogy miért: a Honor 7 ugyanis alumínium borításra váltott minimális műanyag elemekkel, a Full HD-s megjelenítő 5,2 hüvelykesre nőtt IPS-NEO technológiával, a kamera immáron 20 megapixeles, alatta pedig érintőpanelként is funkcionáló, villámgyors ujjlenyomat-olvasó is felbukkant. Ezek tükrében mindjárt érthető a 28 ezer forintos felár, csak már nem hangzik a dolog annyira jó vételnek, mint tavaly.


[+]

A konkurencia sem pihent, hiszen megjelentek az olyan százezer forint alatti Full HD-s ajánlatok, mint a Meizu m1 note, és a Honor 7 árszintjébe szép lassan becsúsztak olyan tavalyi csúcskészülékek, mint a Lenovo Vibe Z2 Pro, manapság a HiSilicon Kirin 935-ös lapkakészlet grafikus gyorsítója pedig nem ad túl sok büszkeségre okot, bár processzorosan nem lehet panasz. Házon belül ugyanakkor előnyös helyzetben van tesztkészülékünk, hiszen az 5,5 hüvelykes Huawei Mate S alapverziója lényegében csak a nagyobb kezdő tárhellyel és az optikai képstabilizátorral több, mégis sokkal drágább, a P8-ban pedig nincs se ujjlenyomat-olvasó, se infra. A Honor 6 igazi ár/érték bajnok volt, és a folytatást csak az első héten, a kínai piacon 9 millióan előrendelték, úgyhogy valamit megint sikerült telibe találni, és mi is izgatottan fogtuk a kezünkbe a készüléket, hogy kiderítsük: az újítások megérik-e a felárat.

A türkizkék doboz marad, a készülékház viszont alumíniumra váltott
A türkizkék doboz maradt, a készülékház viszont alumíniumra váltott [+]

A Honor készülékek közül nem egy türkizkék csomagolást kapott, és nem lóg ki a sorból a legújabb modell sem. A doboz előlapján mindössze egy méretes 7-es szám és egy ezüstösen csillogó honor felirat pillantható meg (a gyártó szereti kis betűvel írni saját nevét), a fedél leemelése után pedig folytatódik a minimalizmus, hiszen a felhasználó szeme elé táruló készülék előlapján semmilyen logó nincs. A fémházas masinát leemelve némi leírásra, egy SIM-tálca kinyitására alkalmas eszközre, egy 2 amperes töltőfejre és egy microUSB kábelre bukkantunk, a mikrofonos füles kimaradt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Mobilarena TV: Hetedik

  Mit lehet tenni, ha a tavalyi ár/érték bajnok annyira jól sikerült, hogy megsokszorozódtak az elvárások? Mit, hát még jobb készüléket csinálni. Este 6-kor Honor 7 bemutató.

 • Huawei Mate S - az Erő nincs vele

  Nem minden Mate S született egyenlőnek: a nálunk járt, 32 gigabájtos változat Force Touch technológiával nem, villámgyors ujjlenyomat-olvasóval és optikai képstabilizátorral viszont fel lett vértezve.

 • Lebukott a Honor 7 Plus?

  Hamarosan érkezhet a jól árazott és Ázsiában rendkívül népszerű Honor 7 nagy testvére, ugyancsak fémházzal és gyors ujjlenyomat-olvasóval.

 • Honor 6 - becsületbeli ügy

  Új márkát hozott létre a Huawei, Európában és hazánkban is kapható már a Honor 6, ami újfajta értékesítési modellel próbál vásárlókat szerezni. És erre minden esélyük meg is van.

Hirdetés